Halloween

Idag är det då alltså Halloween och precis som med allt annat går amerikanarna all in. I skolan var det idag tillåtet att klä ut sig vilket många gjorde och under 2nd hour fick jag ta kort till yearbook, var flera riktigt grymma utklädnader faktiskt. Annars har jag idag fått känna på hur otroligt mycket man får ta igen i den amerikanska skolan efter att ha varit borta en dag, har ju bara två academic classes med saker jag behövde ta igen men det plus läxor blev otroligt mycket! Har inte haft såhär mycket läxor sedan jag kom hit faktiskt, tur att det mesta man gör på High School är ganska lätt.
 
Om cirka en timme kommer Rachel och hämtar upp mig och då ska vi hem till Travis för att möta upp resten av gänget för att sedan gå ut och trick or treat. Otroligt excited!! Det ösregnar så vi lär inte vara ute så länge men jag är taggad ändå! Min svenska kompis Josefine ska också hänga med oss då hennes kompis hon skulle gå med blev sjuk och hon inte ville missa upplevelsen med amerikansk trick or treating, det är ganska stor skillnad på att gå här och att gå i Sverige nämligen.
 
Sen kommer det hända lite grejer som jag inte har nämnt något om i bloggen tidigare men det kommer jag förklara lite senare. Kommer även skriva ett inlägg senare om hur min upplevelse av amerikansk trick or treating var! Hoppas ni där hemma njuter av erat höstlov, jag är avundsjuk på er. Pussar!
 

Challenge day + Halloween teamdinner

Hade ju då challengeday i skolan idag i stället för lektioner och det var faktiskt riktigt bra! Vi började med lekar och grejer för att lära känna varandra och få alla att känna sig bekväma i situationen innan vi började med den seriösa biten. Det är verkligen helt otroligt vad en del människor i min ålder har fått gå igenom, blev så otroligt tacksam för min egen familj när jag hörde en dels historier. Men ja, otroligt bra var det i alla fall även om det var väldigt mycket känslor inblandat.
 
Efter skolan hade vi får sista practice och ingen tog den särskilt seriöst, jag, Jill och Haley sprang 10 minuter runt om på skolområdet och pratade, väldigt chill med andra ord! Imorgon ska de flesta i laget göra the Yates run som våra coacher anordnar men jag har lite annat jag måste fixa med så kommer skippa det, känner ändå inte riktigt för att springa 10.1 miles vilket innebär 16,16km. Vem springer ens så långt frivilligt liksom??
 
Åkte hem och sov i cirka en timme innan jag blev upphämtad av Haley för att åka till vår sista teamdinner hemma hos Robert. Självklart så var det halloween-tema och alla i laget var utklädda samt att all mat var halloweeninspirerat. Var en del riktigt bra utklädnader faktiskt, själv var jag little red riding hood (lilla rödluvan) men det som fick mest skratt under kvällen var när Brooks och David kom in utklädda till Barbie och Ken. Brooks hade peruk, smink, klänning, bröst och högklackat och var verkligen läskigt lik en tjej!
Hade hur som helst en grym kväll som alltid när den spenderas med mina grymma vänner i laget, kan knappt fatta att säsongen är över och att jag inte kommer träffa de här människorna varje dag längre samt att vi inte kommer ha våra teamdinners en gång i veckan. Kommer såklart fortsätta träffa flera av dom men är många jag antagligen inte kommer träffa förräns track drar igång igen till våren men då kommer det vara mycket annat folk också så det är inte riktigt samma sak.
 
Här kommer i alla fall en massa mobilbilder från kvällen, sorry för dålig kvalite men så får det bli. Timpa tog en massa bilder med sin kamera så när dom kommer upp kan jag bjuda på bättre bilder!
 
Me and Sarah - Me and Lana, my favorite freshmen
Brooks, Me and David - Monica, Lauren and Kaitria
Me and Brennan, love him - Me and Addison, love her too!
Me and Al - Me and Marisa
Me and Tara - Me and Keonna
Killarna som sjunger, de fick även upp mig för ett solonummer - Robert the wreckingball sjunger Mileys låt Wreckingball

Last race of the season

Jag och världens bästa coach Z, kommer sakna honom lika mycket som resten av laget!
 
Efter skolan idag satte vi oss på den gula skolbussen för att åka på vårt sista Cross Country race för säsongen, och för mig och alla seniors blev det ju även vårt sista race någonsin. Blev inget nytt PR för mig då jag gick ut väldigt bra men blev illamående och kände mig spyfärdig i mitten av racet. Saktade ner lite och fortsatte springa tills det gick över och jag kunde öka farten igen, inte tillräckligt dock men det räckte i alla fall till en av mina bästa tider för säsongen så jag får väl vara nöjd med det helt enkelt. Träffade Emma, en svensk utbytesstudent som jag har träffat genom xc och inte kände sedan innan och nu lär jag inte träffa henne förräns kanske till våren då track säsongen startar.
 
Eftersom det var sista racet för säsongen bjöd Jakes mamma in hela laget plus de föräldrar som ville till hennes bowlingarena där hon bjöd oss allihop på pizza. Otroligt gott och otroligt trevligt var det, precis som vanligt när man hänger med de grymma människorna i xc laget!
 
Imorgon har jag inga lektioner utan jag ska vara med på något som kallas för challenge-day. Har inte riktigt förstått vad det går ut på men vad jag har hört av tjejen som nominerade mig till det samt andra kompisar så ska det vara väldigt bra så förhoppningsvis blir det kul!
 
Nu ska jag hoppa in i en varm dusch samt se något serieavsnitt, stor kram till er där hemma!

School and halloween costumes

Började dagen med skola precis som vanligt där schemat såg ut precis som det alltid brukar göra. Såg på film i tre klasser idag med, kan inte säga att jag klagade! Efter skolan var det dags för practice precis som vanligt, bara en vecka kvar med xc nu och det känns så sjukt sorgligt! Kan inte påstå att jag kommer sakna att springa varje dag men jag kommer sakna att hänga med alla grymma människor i laget varje dag efter skolan. 

Efter practice åkte jag och Haley för att leta efter halloween-costumes, jag har en halloweenfest med laget, en halloweenfest hos min area rep plus trick and treating denna veckan så tänkte att jag lika gärna kunde köpa något jag kunde ha alla tre tillfällena. En del av dräkterna var dock väldigt speciella om man säger så, särskilt dom som fanns för tjejer.

Imorgon är det dags för vårt sista race för säsongen vilket är otroligt tråkigt! Dock verkar det som ingen brukar ta det här racet seriöst men jag har hört att det ska vara en snabb bana så jag är taggad på att uppnå mitt mål för den här säsongen, får se om jag lyckas med det! Tror det var prat om att käka pizza efteråt, får se om jag hänger med på det eller hur jag gör. Tror det pratades om att skära pumpor här hemma nämligen och det hade varit kul att vara med om det.

Nej nu blir det sängen för mig i alla fall, pussar!

Me and amazing Tara at the teamdinner

Skillnader Sverige - USA part 2


Vi kör på en part 2 i skillnader mellan USA och Sverige då jag har upptäckt ännu fler nu när jag har varit här ett tag. Vill bara påpeka att det här är som jag upplever det här i Michigan och på Dakota, kan säkert vara annorlunda på andra ställen i landet.
 
* Skatt på allt man köper. Priserna i affären är alltid utan skatt vilket innebär att när man väl kommer fram till kassan och ska betala läggs det på lite. Är inte mycket pengar men är alltid lika störande när man har glömt bort det och står med jämna kontanter!
* Hemleverans när man köper via internet. Beställer man hem något via internet så levererar de alltid hem det till dörren, man behöver inte åka och hämta ut det någonstans som det är i Sverige. Är man inte hemma så lämnar de bara paketet utanför dörren.
* Pryda amerikanare. Amerikanare är väldigt pryda, skojar inte! Vi har omklädningsrum till cross countryn men ingen byter om där utan alla går in på toaletten för att byta om, man kan ju inte visa sig i underkläder bland en grupp med tjejer liksom.
* Inga gatlyktor i subsen (haha går inte skriva subs i plural ju). I alla subs häromkring är finns det inga gatulyktor vilket gör att när det blir mörkt, då blir det m ö r k t! Känns inte sådär jättestabilt att åka omkring med bil då kan jag säga.  
* Folk går inte ut med sina hundar. I Sverige anses man ju typ vara dålig hundägare om man inte går ut med sin hund minst tre gånger om dagen, här ser man otroligt sällan folk som är ute och går med sina hundar. Det är snarare så att man bara släpper ut dom i trädgården lite då och då så får de rasta sig själva.
* Reklam hela tiden. Skojar inte, kommer aldrig klaga på reklampauserna när jag kommer hem till Sverige! Här är det reklampaus i princip var femte minut!
* Man klipper bort saker i musik på radion och i filmer på tv. Om det är något i en låt eller i en film som anses inappropriate så klipper man bort det om det sänds i radio eller på tv, gäller typ om det är svordomar eller liknande.
* Man använder knappt huvudentrén. I de flesta fallen när man kommer hem så går man in genom dörren som är kopplad till garaget, inte genom huvudentrén som man för det mesta använder hemma i Sverige.

Fråga om sporter i USA

Fick en fråga om sporter här i USA som jag tänkte att jag kunde svara på.
 
Hej, jag åker förhoppningsvis till USA 14/15 och jag har en fråga. Varför valde du att gå med i just XC laget? De flesta utbytisar verkar göra det men jag spelar volleyboll här hemma i Sverige och jag skulle vilja fortsätta med det även i USA, får utbytesstudenter vara med i andra sportar än XC?
Anledningen till att jag valde att gå med i XC är att det är en sport man kan göra även om man inte har gjort någon sport sedan innan vilket jag då inte har. Anledningen till att så många utbytesstudenter väljer XC är antagligen det att springa är något man kan göra även om man inte är van vid att sporta, man tävlar mot sig själv och det är ingen press så länge man inte är bland de sju snabbaste. De har även inga tryouts till XC vilket gör att vem som helst får vara med. Man får vara med i andra sporter än XC dock, så spelar du volleyboll hemma tycker jag helt klart du ska försöka spela i USA med så länge din skola erbjuder det som sport! Grejen med sporter på en så stor skola som min är att det är tryouts till i princip allt och det är väldigt svårt att komma med då lagen är riktigt duktiga, volleyboll-laget blev state-champions förra året och footballs-laget är rankade som favoriter för att vinna states i år och så ser det i princip ut för alla sporter. Men som utbytesstudent får du helt enkelt göra vilken sport du vill i skolan så länge du klarar av att komma med i laget.
 
Kan i alla fall säga att jag inte ångrar att jag började med XC, hade inte fått lika bra start på året utan mitt lag!

Race + second sleepover

Jag är verkligen helt död just nu och känner mest för att lägga mig ner och sova flera dagar i sträck!

Men ja, ska väl kanske ta och berätta om dagen. Morgonen började med att Monicas otroligt gulliga mamma fixade frukost åt oss samt packade lunch inför dagen innan hennes pappa skjutsade oss till skolan. Tjejernas buss åkte klockan 8 vilket var fyra timmar innan vårt race men de var tvungna att dela upp det så och varsity sprang ju vid klockan 10. Kan ju förklara lite vad dagens race var då det var regionals vilket innebär otroligt många lag samt att de 15 snabbaste löparna och de tre snabbaste lagen i varje varsity-race kvalificerade sig till states. Michigan är en väldigt snabb stat om jag har förstått det rätt, har kompisar som springer i andra stater där konkurrensen inte är lika hård och man behöver inte ha lika bra tider för att komma bra i racen. Hur som helst var det tre stycken från Dakota som var snabba nog, Marah av tjejerna samt Brad och Will av killarna, otroligt glad för deras skull! Personligen sprang jag inte ett särskilt snabbt lopp då det var otroligt blåsigt men jag lyckades komma in på en 25 plats av ca 200 löpare så känner mig ganska nöjd ändå! Var fruktansvärt kallt under hela dagen och vi satt under filtar för att värma oss före och efter loppet. Börjar verkligen bli höst här i Michigan! Träffade på Julia från Finland under prisutdelningen, snackade mycket me henne under arrival-orientation så var kul att se henne igen! 

Nu befinner jag mig i alla fall hos Celeste, får se vad vi hittar på! Hoppas allt är fint med er där hemma, PUSSAR!

Bjuder verkligen på mig själv här, osminkad och otroligt snygg i håret! Men jag och finaste Al försöker hålla värmen under racet idag, love that girl!

Teamdinner + Sleepover

Har spenderat kvällen hemma hos coach Timpa för teamdinner, otroligt kul precis som vanligt! Skolan idag var väldigt chill tack och lov men jag var otroligt trött och höll på och somna i alla klasser där vi kollade på film vilket var tre av sex lektioner, kan inte säga att jag klagade! Under choir låg jag faktiskt på golvet och tog en nap, kan ha varit skönaste idag!
 
Min värdfamilj har åkt upp till stugan för helgen men jag valde att stanna hemma då vi imorgon har vårt sista riktiga race för säsongen och jag ville inte missa det. Kan inte fatta att xc snart är över!! Blir jv för mig imorgon också och coach Z har gjort en plan för mig hur jag ska lyckas få nytt pr men det ska tydligen blåsa otroligt mycket imorgon så får se hur det blir med det. Hur som helst spenderar jag den här natten hemma hos Monica och natten lördag-söndag kommer jag spendera hemma hos Celeste från choir. Blir en helg full av sleepovers med andra ord!
 
Men nu är jag död som vanligt och det är dags för mig och Monica att tagga race, puss och kram!
Me and Keonna + me and Monica, love them!!

Konserterna avklarade

 Har haft en betydligt bättre dag idag än igår, den hemlängtan jag kände igår är borta idag och jag har allmänt haft väldigt kul! Bara en sådan sak som att vi fick cupcakes i yearbook och donuts i choir gjorde att dagen blev så sjukt bra! Healthy americans you know, tack och lov att jag springer varje dag!
 
Efter skola och practice åkte jag hem och sov i en timme vilket var otroligt skönt, har varit så stört trött hela dagen i skolan och varit nära att somna vid flera tillfällen. Vid klockan sex var det i alla fall dags att åka tillbaka till skolan för en andra konsert med körerna och banden (alltså är väl en orkester egentligen typ men det heter ju band på engelska så vi kör på det, börjar tappa svenskan här), totalt var vi 300 elever som medverkade så var en ganska stor konsert. Gick i alla fall betydligt bättre idag än igår, vi satte alla låtarna och vi lät ännu bättre på låtarna vi gjorde med mixed varsity så tror det lät riktigt mäktigt.
 
Efter konserten åkte flera av oss från körerna till en restaurang för att käka, otroligt gott och otroligt trevligt vart det! Men är faktiskt skönt att konserterna är avklarade, nu ska vi börja med jullåtar inför julkonserten och vad jag har hört från andra ska det vara den konserten på året som är roligaste att göra så är taggad på det! Men med tanke på hur slut jag är efter två dagar med konserter vet jag inte riktigt hur det kommer bli när det är dags för tech-vecka och föreställningar med musikalen, lär väl typ dö av utmattning!
 
Nej nu ska jag sova så jag orkar med skolan imorgon, vet flera som skippar skola imorgon eller i alla fall första lektionerna men duktig utbytesstudent som jag är så drar jag mig dit för hela dagen. Pussar!
 
Jag och min favorit-kanadensare. Hon är inte utbytesstudent men hon och hennes familj flyttade hit i somras så hon är ny på skolan precis som jag. För folk i choir och musikalen går vi under namnen Canada and Sweden haha!

Första körkonserten

Vad tjyven gör jag uppe vid den här tiden tänker väl ni och det är en väldigt bra fråga för det undrar faktiskt jag också. Men har man en uppsats som ska in imorgon plus en engelskaparagraf att skriva som man inte gjorde innan konserten får man helt enkelt sitta med det till sent på natten.
 
På tal om engelska så blir jag otroligt irriterad på min engelskalärare här borta. Varje gång jag frågar honom om hjälp är det som om han dumförklarar mig bara för att jag inte vet vad saker innebär eller inte riktigt fattar uppgiften vi ska göra. Idag var jag tvungen att fråga en sak under hans genomgång då det var ett uttryck som var helt nytt för mig och han gav mig då en dumförklaring inför hela klassen. Fick dock försvar från en tjej i klassen som sa "ey, she is Swedish" men jaa, tack Mr Dulac, jag ogillar dig också! Alla andra lärare är väldigt förstående och jag behöver väldigt sällan fråga saker under lektionerna då jag för det mesta kan lista ut vad orden betyder men just engelskan är ganska svår då man i princip måste veta vad orden är för att veta vad det är man ska göra. Men ja nu vet jag vad foreshadowing är i alla fall och slipper bli dumförklarad på grund av det fler gånger, men lär låta bli att fråga honom om hjälp någon mer gång.
 
Började även dagen med att försova mig och vakna 15 minuter innan Travis skulle komma och hämta mig. Hann faktiskt bli klar i tid men det har inte varit min dag idag av flera olika anledningar.
 
På kvällen var det hur som helst dags för konsert med kören och trots en ganska stor fail av våra 2nd altos (har glömt bort hur man säger på svenska!) som sabbade till en av låtarna för oss gick det ganska bra och de två låtarna vi hade tillsammans med mixed och hela bandet var riktigt bra faktiskt! Tror konserten filmades så vi kan se det imorgon och sen får vi helt enkelt bara göra ännu bättre ifrån oss på konserten imorgon kväll.
 
Nej nu ska jag sova så jag inte tar och försover mig imorgon också, är dock ganska stor risk att jag gör det men i alla fall. Saknar er där hemma otroligt mycket, Pussar och Kramar!
 
Me and Amanda plus Taylors paraply

Dakota vs Chippewa Footballgame

 
 
Här kommer då filkmlippet på uppvisningarna som var i halftime under matchen i fredags. Först har ni skolans varsity danceteam och sedan är det danslaget plus några elever från elementary school som dom hade haft ett läger för. I bakgrunden under varsity dansen ser ni Chippewas dansare, som ni ser är de betydligt färre även om skolan har 2000 elever.
Därefter har ni vårat varsity cheerleadingteam och sist är det the marchingband. Lite äkta High School-feeling helt enkelt! 

What the mind can conceive, it can achieve.

Slappare dag än vanligt i skolan idag måste jag nog säga! Fortsatte med XC sidorna i Yearbook, deadline är på fredag och jag har inte ens börjat skriva på sidorna än, känns ju bra! Både 3rd and 4th period bestod av kör då vi fick skippa lektionen 4th hour och i stället ha rehearsal tillsammans med bandet och Mixed Varsity inför konserten imorgon. Vi kommer nämligen köra två låtar tillsammans med båda varsity körerna och vi har inte övat tillsammans eller med bandet än så vi fick köra det idag i stället. Bytet gjorde också att vi alla fick A-lunch så vi satt och käkade tillsammans i körsalen, riktigt mysigt!
Under 5th hour höll jag på och somna som vanligt, tråkigare lärare än Mr Dulac får man helt seriöst leta efter. I 6th hour körde vi lekar och hade kul, otroligt härlig klass verkligen. Fick även under den lektionen veta att Mr Tempio, min US History lärare, brukar prata om mig på sina andra lektioner. Haha känns otroligt konstigt att veta att folk pratar om en, gäller både elever och lärare.
 
Efter skolan var det dags för practice, dock var alla Sophmores och Freshmens iväg på ett meet så vi var inte särskilt många kvar och tränade vilket dock var ganska gött. Fick skjuts hem av Haley som vanligt och har sedan ägnat kvällen åt att titta på det nya Pretty Little Liars avsnittet (så.stört.bra) och pluggat. Kommer aldrig mer klaga på den svenska skolan när jag kommer hem, här kan vi få en uppsats på måndagen som ska lämnas in på lektionen på torsdagen. Vad hände med att ha fyra veckor på sig att skriva??
 
Konsert imorgon som sagt vilket innebär att vi måste ha på oss våra kör-polos i skolan för att typ göra reklam eller något. Kommer bli stiligt! 
Fixade ihop filmen från footballsmatchen innan och den håller på och laddas upp på youtube så den kan jag nog få upp under morgondagen. Nu måste jag sova om jag inte ska somna under 1st och 5th hour i skolan imorgon (vilket jag kommer göra i alla fall), Pussar! 
 
Svar på en fråga jag fick tidigare i veckan, ledsen för så sent svar!
Hej!
Jag hare några frågor, visst betalade du din resa själv?
Ifall du gjorde det hur länge tog det för dig att samla ihop alla pengar? Hur länge jobbade du osv? 
Åkte du "direkt" efter 9 eller när åkte du?
Förlåt ifall de blev många frågor!
Älskar din blogg, inspirerar verkligen!
Det stämmer att jag betalade mitt år själv. Har ett ganska långt inlägg om hur jag gjorde för att få ihop pengarna som du kan hitta här om du vill ha mer detaljer men kort sagt så kan man väl säga att det tog två år, även om jag fick ihop större delen av pengarna genom att jobba på McDonalds från mars 2012 till juli 2013. Jag åkte efter mitt andra år på gymnasiet. TACK, gud vad glad jag blir!
 
Jag och finaste Haley under the homecoming-game, love that girl!

Vardagen rullar på

Får bli en mobilblogg idag då jag inte orkar ta upp datorn igen haha! 

Dagen har i alla fall bestått av skola samt dress-rehearsal med choir inför konserterna på onsdag och torsdag. Alla skolans körer (5 stycken) plus bandet och the marchingband gör konserten tillsammans så jag tror det kommer bli riktigt bra faktiskt! Dom flesta i båda varsity-körerna är riktigt härliga och många av dom är samma personer som är med i musikalen vilket gör att jag har börjat lära känna dom ganska bra så vi har otroligt kul under rehearsals!

Annars hände det inte något särskilt spännande idag, fick skjuts hem av Celeste efter rehearsal och har sedan bara pluggat och slappat. Är vardag här nu som sagt så hojta gärna till om det är något särskilt ni vill att jag ska blogga om. Ska klippa ihop filmklippen från matchen i fredags så ni kan få se lite äkta high school-spirit, är det något annat ni också vill se så kan jag se till att fixa det också! 

Nej nu är det dags för mig att sova, älskar att behöva gå upp klockan 5.30 varje dag... Pussar! 

Ovisad bild på senior-tjejerna i womens på class-color day under spirit week

Pumpkin-picking

Började dagen med att prata på skype med familjen hemma i Sverige i över en och en halv timme. Var ett tag sedan jag skypeade med dom så det var jättekul, särskilt att prata med min lillasyster som är så otroligt söt och ska berätta om allt hon har gjort, saknar dig Johanna!
 
Efter det åkte vi för att göra något otroligt amerikanskt, det var dags för pumpkin-picking. Amerikanare går ju all-in när det gäller högtider och Halloween är inget undantag, ni ska se hur en del hus häromkring ser ut! Det är kyrkogårdar i trädgården, spöken i träden och spindelväv över hela husen. Vi kör i alla fall bara på pumpor så vi åkte till ett ställe där man fick plocka sina pumpor själv på fältet. Vi har inte skurit till dom än dock, vet inte riktigt när vi ska göra det.
 
Kelton ville fiska så när vi hade plockat pumpor åkte vi till en damm och lämnade av honom, men i stället för att åka hem åkte jag, Kevin och Gigi till Pizza Hut och köpte pizza. Vi åkte sedan tillbaka till dammen och satt bak på trucken och hade lite pizza-picknick, otroligt mysigt faktiskt! När Kelton var klar med sitt fiskande åkte vi och käkade glass innan det blev dags att åka hem, känner att maten har varit på topp idag men är man i USA så är man, då får man äta onyttigt!
 
Dags för skola imorgon igen då och denna veckan är det dags för de första konserterna med kören, kommer nog bli otroligt kul! Taggad för veckan i alla fall och har som vanligt ingen söndagsångest. Hoppas ni där hemma har haft en bra helg, pussar!
 

2 Frågor med 2 Svar

Hej! :D
Otroligt bra blogg! Min dröm har varit att åka men börjar få mer och mer ångest desto närmre det bli (åker 15/16) men din blogg tar verkligen bort all rädsla!
Har bara en liten fråga om när du ansökte, år/månad? Jag börjar bli stressad redan nu över att det inte ska finnas någon plats kvar om jag inte söker nu men vill väntar tills sommaren när jag får mina första gymnasiebetyg så att jag kan söka in på dom, frågan är bara om det är försent då?
Hoppas verkligen du har det jättebra precis som det verkar här i bloggen!
Kram
TACK så mycket!! Och gud vad glad jag blir att min blogg tar bort ångesten för dig när det gäller utbytet, vill du åka så säger jag bara ÅK ÅK ÅK, du kommer inte ångra dig!
Jag var väldigt tidig med min ansökan, skickade in den redan i början av februari 2012. Då var de fortfarande i full gång med ansökningarna till dom som skulle åka 12/13 så jag hade inte min intervju förrän den 16maj. Under hösten gjorde jag sedan allt pappersarbete och den 15maj 2013 fick jag min placering, alltså ganska precis ett år efter att jag hade min intervju. Du behöver inte stressa med att platserna ska ta slut och du kan helt klart vänta tills du får dina första gymnasiebetyg innan du ansöker. Nu är de ändå i full gång med ansökningarna för de som ska åka 14/15 och du kommer mest få vänta i alla fall. Sista ansökningsdatumet är olika för olika organisationer men jag tror de flesta har i mars samma år som man åker, för dig innebär det alltså mars 2015. Så stressa inte över att platserna ska ta slut utan du kan lätt vänta till sommaren innan du skickar in din ansökan, då kommer allt vara klart för de som åker 14/15 också så de kan börja hjälpa dig på en gång i stället. Har du någon mer fråga när det gäller ansökan är det bara att hojta till! Kram!
 
Hur mycket kläder och andra saker hade du med dig när du åkte till USA? :)
Jag fick ha med mig 23kg i väskan och 12kg i handbagage och jag tror jag låg på typ 21kg i väska och 10kg i handbagage så jag fyllde upp mina väskor ganska ordentligt. Hade trots det inte med mig sådär jättemycket kläder så helt ärligt vet jag inte vad det var som tog upp så mycket plats. Har i princip inga vinterkläder med mig som sagt utan det tänkte jag fixa här och sedan säger organisationerna att man ska försöka packa som om man skulle vara borta i en vecka, resten köper man på sig här.

Racing + Kändisar + Teamdinner

Nu är hösten verkligen på väg här i Michigan, fy sjutton vad kallt det var under racet idag! Kylan gjorde dock att många sprang bra och de flesta fick nya pr, så även jag faktiskt även om min fot gjorde fruktansvärt ont under hela racet och jag vet att jag hade kunnat göra ännu bättre om jag bara hade kunnat träna ordentligt senaste veckan. Hade i alla fall en bra tid för min första mile och fick en sluttid på 22.40, 9sekunder snabbare än mitt förra pr. Vet inte riktigt hur det gick för lagen då det var ganska rörigt under prisutdelningen men vet i alla fall att JV killarna vann sitt race precis som förra veckan! Vet inte riktigt vad min placering blev heller men jag tror jag klarade topp 20 i JV racet vilket känns ganska bra då det var någonstans mellan 100-200 löpare, har inte koll på exakta siffran. Blev en medalj på det i alla fall så nu har jag två fina medaljer här hemma!
 
En annan sak med vädret är att jag såg att det skulle komma snöblandat regn nu i veckan och jag hoppas verkligen att det inte stämmer (iphone-vädret är ju inte jättepålitligt direkt) för jag har inga varma kläder med mig! Har inga vinterkläder alls och har dessutom inte särskilt varma kläder jag kan ha på träningarna heller så måste se till att köpa det så snart som möjligt. Vädret är verkligen konstigt här, förra helgen hade vi 24 grader och sol och nu i veckan ska det alltså bli runt 7 grader vissa dagar med under nollan en del nätter.
 
Kul sak som jag glömde nämna om matchen igår är att Eminem var där! Han bor nämligen i Macomb och hans dotter går på Chippewa, faktum är att vi för några veckor sedan sprang förbi stället där de bygger hans exfrus nya hus och Jill sprang in på byggarbetsplatsen för att låna toaletten. Finns alltså kändisar även här i Macomb!
 
Snart kommer Marah och hämtar upp mig för teamdinner hemma hos Jimmy, kommer nog bli lika kul som vanligt kan jag tänka mig!
 
Bild i repris från förra gången vi sprang på samma bana, dock i lite bättre väder den gången!

Victory for the Cougars!

Malachi, Hunter, Me - Keonna, Stacey, Me, Elizabeth
 
Hemkommen från footballsmatchen för ett tag sedan och ska nu ta och sova för att orka upp till racet imorgon. JV bussen kommer åka senare än varsity bussen imorgon och eftersom jag springer varsity innebär det sovmorgon för min del för en gångs skull! Men hoppas verkligen på att jag springer bra imorgon och att foten känns bättre så jag får springa varsity nästa race.
 
Hade hur som helst otroligt kul på matchen tillsammans med fina kör och musikal-vänner! Hann även träffa på Josefine en kort stund innan matchen började, otroligt kul att träffa henne igen! Vi krossade Chippewa totalt med typ 52-7 eller någonting sådant så matchen i sig var inte sådär jätteintressant men jag förstår ju inte spelet ändå så det gjorde inte så mycket. Satt dock bredvid Jake som kunde förklara lite regler så nu har jag lite bättre koll på hur det går till! Idag var det dock sista hemmamatchen för säsongen vilket är otroligt tråkigt, är så sjukt härlig stämning på footballsmatcher! Vi har en match kvar innan playoffs och den är borta och sen är alla playoff-matcher på andra skolor om jag förstod det hela rätt. Med tanke på att vi är obesegrade så här långt har alla ganska höga förhoppningar på vårat lag i år, ska bli kul att se hur långt de går.
Jag filmade lite från underhållningen i pausen, kan klippa ihop det till en liten film och slänga upp den senare i helgen om det är någon som skulle vilja se det. Är på vårat danceteam, cheerleaders och marching-band. Vet också att jag har någon fråga som jag inte har svarat på, ska se till att få upp även det nu i helgen.
 
Nej nu ska jag sova och tagga race, pussar!

The biggest game of the season

Efter skola, practice och techrehearsal sitter jag nu på läktaren och är taggad på footballsmatch! Vi möter våra största konkurrenter Chippewa Valley (där min svenska vän Josefine går för övrigt) och båda lagen är än så länge obesegrade den här säsongen så ni kan ju bara tänka är stämningen för den här matchen! Skolan har skickat ut tre sms om att de vill att alla ska sköta sig ikväll och take good decisions. Men är ganska säker på att det kommer spåra senare ikväll när matchen är avgjord, förhoppningsvis då med blå-grön seger över röd-vit!

Som vanligt har vi ett race imorgon vilket gör att de egentligen inte vill att vi ska vara på matchen så flera i mitt lag är inte här så jag sitter med lite vänner från choir och musikalen i stället. Taggad på en riktigt bra kväll!!

Hoppas ni får en bra kväll finingar!



You cannot find peace by avoiding life.

Att ha halfday var verkligen helt underbar, ni fattar inte vad gött det var att komma hem redan vid klockan halv 12! Hade som sagt period 1, 2 och 3 idag och sedan slutade vi vid klockan 10.33. De hade dock gjort lektionerna lite längre idag då vi skulle missa dem imorgon, hela tre minuter faktiskt vilket ju gjorde att man hann så otroligt mycket mer. Förstår mig verkligen inte på den amerikanska skolan ibland, hade gått minst lika bra utan de där extra tre minuterna!
 
Efter skolan var det practice som vanligt, jag sprang 20min med min vanliga grupp och det var otroligt skönt att inte behöva springa själv. Kommer troligtvis springa JV på lördag, banan är på samma ställe som för några veckor sen där jag gjorde mitt näst bästa race för säsongen men vi får väl se hur det går när jag knappt har tränat alls på två veckor.
 
När jag kom hem somnade jag en timme framför TVn vilket kan vara det skönaste som har hänt på länge, har aldrig tagit så mycket naps någonsin som jag har gjort här sedan skolan började. Vid halv fem blev jag upphämtad av Amanda från choir för en kort shoppingrunda, var dock inte riktigt på shoppinghumör så köpte bara en tröja jag behövde för choir-konserterna nästa vecka.
 
Imorgon är det då halfday igen och då är det period 4, 5 och 6 som gäller. Därefter får jag skynda mig ner till omklädningsrummet och ta en kort springtur innan jag måste byta om, käka och infinna mig i aulan för tech-rehearsal med choir. Har en timme på mig, önska mig lycka till!
 
Nej nu ska jag sova så jag kommer ur sängen när klockan ringer 5.30 imorgon. Älskar att börja tidigt varje dag! Pussar!
 

Hawaii är bokat!!

Så stört glad! Har nu bokat min resa till freakin HAWAII!!!! Har alltid drömt om att åka dit och nu kommer det bli verklighet, alltså ni anar inte hur glad jag är just nu!
 
22-29 mars är det alltså min tur, och förhoppningsvis får jag lite svenska vänner med mig dit också då jag känner några som funderar på att boka samma vecka.
YFU har flera resor till olika ställen i USA under året och tillsammans med ett reseföretag ordnar de denna resan till Hawaii. Alla utbytesstudenter i USA med YFU har möjlighet att åka (det är dock ganska dyrt) vilket innebär att jag kommer träffa utbytesstudenter från hela världen vilket kommer bli så stört kul!
Vi kommer surfa, snorkla, besöka Pearl Harbor, vandra i bergen, åka katamaran osv osv, kommer bli så stört bra verkligen!
 
Hur underbart?!?!

Kortversion av ett långt inlägg

Skrev ett långt inlägg men sen kraschade datorn så jag var tvungen att starta om den och nu orkar jag inte skriva om inlägget. Har i alla fall haft en slapp dag i skolan då jag tog en napp under 1st hour, jobbade med XC sidorna i Yearbook, gjorde koreografi till konserterna nästa vecka i choir och sedan flöt resten av dagen på lika slappt. Sprang 15 min on the track på practice och foten känns faktiskt lite bättre, vet fortfarande inte om jag kommer springa på lördag och om jag springer blir det nog JV då Zahr inte vill att jag ska ha någon press på mig. Ingen rehearsal idag tyvärr och jag har ingen de kommande två veckorna heller då de kommer jobba med scener jag inte är med i.
 
Så ja, där har ni några delar från inlägget jag skrev innan. Imorgon och fredag är det half Days vilket innebär att vi imorgon bara har period 1, 2 och 3 och på fredag är det bara period 4, 5 och 6. Lektionerna är dock lite längre än vanligt och sen slutar skolan vid 10.33 vilket kommer bli otroligt skönt!!
 
Yes, snabbversion som sagt. Nu ska jag se att avsnitt av OTH och sen blir det sängen, pussar!
 
Love the picture and the people!

Homecomingpictures 2013

Här kommer bilder från Homecoming i lördags! Har bilder med nästan alla i min grupp och alla ni ser på bild är med i XC, love them all! Är inte fotogenisk någonstans men det får ni stå ut med, mina fina vänner ser grymma ut i alla fall. Saknar flera av mina närmsta vänner här då de var i en annan grupp så har tyvärr inga bilder med dem vilket är synd men här får ni i alla fall bild på en del av folket jag hänger med här.
 
Me and my date Travis
Me and Sarah - Me and Marisa (sötaste tjejen nånsin, love her!)
Zack (Sarah´s date, tog studenten förra året så går på college nu), Sarah, Me, Travis
Me and Alexis - Me and Tara
Me and Kaitria - Me and Kayla 
Våra corsages
Me and Robert - Me and Monica, Seriöst roligast roligaste människorna här, love them!
Me and Rachel
Me and Brooks - Me and Noah 
Me and Madi

Dagen + 3 pics from the pep-assembly

Besöksrekord idag ju, otroligt kul att se!
 
Vanlig dag i skolan där inget särskilt hände, börjar bli vardag där nu som sagt så vet inte riktigt vad jag ska ta upp om det. I princip allt snack handlade om Homecoming och som vanligt gjorde jag inte särskilt mycket nytta på mina härliga, chilla lektioner.
 
Efter skolan var det practice som vanligt och jag fick äntligen springa igen efter att ha varit borta en vecka, sprang bara 10 minuter på the track och även om det fortfarande gör ont kändes det väldigt skönt att få springa igen. Får se hur foten känns imorgon, nu gör det faktiskt inte särskilt ont så hoppas verkligen att den är på väg att bli bättre, vill verkligen börja springa igen!
 
Hem en sväng innan det var tillbaka till skolan för rehearsal, kul som alltid med de goa människorna där som jag nu börjar lära känna. Fokuserade mest på sång idag och det kommer bli så otroligt kul när vi väl börjar sätta ihop allting!
 
Nedan har ni tre bilder från pep-assemblyt i fredags, bilderna från Homecoming kommer som sagt i veckan! Nu ska jag sooova, hoppas allt är bra med er där hemma! Pussar!
 
 

Homecoming 2013

Så kommer här då ett långt inlägg om min amerikanska Homecoming 2013! Sån otroligt amerikansk upplevelse och det kändes precis som på film, loved it!
 
Började ju då dagen med ett XC race som jag tyvärr inte fick springa vilket sög, men mina grymma lagkompisar gjorde riktigt bra ifrån sig så dagen var lyckad ändå. Såg utbytesstudent-vänner från både Sverige, Danmark och Finland där så nästan hela Skandinavien var representerat haha! Det var ett County-Meet vilket innebär att lag från skolor i hela Macomb var där, tror coach Zahr sa att det var någonstans mellan 25-30 skolor på plats. Laget sprang bra som sagt och Boys Varsity slutade 2:a totalt, Girls Varsity kom 6:a och Boys JV vann sitt race.
 
Gigi kom och hämtade upp mig tidigare så jag inte skulle behöva vänta till awards och allt var klart och så fort jag kom hem var det bara att börja med föreberedelser till dansen. Gick inte till salong för att fixa någonting utan gjorde både naglar, hår och smink hemma med hjälp från Gigi och det blev faktiskt ganska bra även om jag inte är nöjd med håret, vet aldrig riktigt vad jag ska göra med det men det blev väl okej i alla fall. I princip alla tjejer lockade sitt hår men mitt är ju redan lockigt så ville köra på något som jag inte har varje dag.
 
Hur som helst, strax innan klockan fyra hämtade Travis upp mig och vi tog lite bilder här hemma innan vi åkte till Sarah för att möta upp resten av vår grupp och ta ännu fler bilder. Gick som sagt med en XC grupp de flesta var folk i från laget plus att det var några utifrån också. Efter att ha tagit massvis med bilder åkte vi vidare till restaurangen för middag vilket var väldigt trevligt. God mat och härligt folk, kan ju inte bli så mycket bättre!
 
Klockan 19 var det sedan dags att åka till skolan där dansen skulle hållas. Temat var Disney Pixar och de hade faktiskt gjort ett ganska bra jobb med att fixa till cafeterian så det följde temat.
Jag har faktiskt inte hört sådär överdrivet positiva saker om själva dansen men jag måste säga att det var över förväntan, antagligen mycket tack vare min grupp. Även om de spelade en hel del dålig musik som man inte kände igen och mycket rapp så var det även låtar vi kunde och man kunde dansa runt till. Själva dansandet var för övrigt otroligt amerikanskt, grinding och twerking var det som gällde (mormor, googla inte) och även om det var en del som gjorde det i min grupp så dansade de flesta av oss som vanligt. Men ja, amerikansk upplevelse helt klart, har aldrig sett folk dansa i Sverige som en del gör här och jag ska nog inte gå in på detaljer när det gäller dansandet haha! Men överlag var dansen riktigt lyckad faktiskt och vi hade otroligt kul under de tre timmarna som den höll på.
 
Efter dansen åkte vi tillbaka hem till Sarah en sväng för lite afterparty, alla var dock ganska trötta så det var väldigt chill och vi satt mest och snackade. Vid halv ett åkte vi därifrån och jag åkte då med Haley eftersom hon, jag, Kaitria och Monica skulle ha sleepover hemma hos Haley. Efter att ha hämtat allas grejer körde vi en natt drive-tru på Taco Bell, första gången någonsin jag åt Taco Bell och det var riktigt gott! Lär bli fler besök där i framtiden, Haley snackar om det där stället konstant och är där jag vet inte hur många gånger i veckan.
På väg hem till Haley åkte vi förbi Jakes hus där de flesta senior-killarna i laget plus några andra hade spenderat kvällen i stället för att gå på dansen. Klockan var nu runt 2 så de sov och vi tog därför och gjorde ett litet prank på Calvin, Jake och Brennans bilar. Kändes nästan som hemma när man var ute och hade kul mitt i natten, här har man ju alltid curfew vid typ 11-12 vilket är otroligt segt när man inte är van vid det men i princip alla här har curfews så det ligger väl i kulturen. Men helt ärligt så är det något jag har saknat, bara kunna vara ute och göra spontana saker med fina vänner mitt i natten är livet! När vi kom hem till Haley låg vi och snackade ett tag innan vi däckade runt tre-halv fyra och då var vi alla halvdöda av trötthet.
 
Sov till klockan 10 idag då jag blev väckt av att en av Haleys katter hoppade upp på mig och vid 12 fick jag sedan skjuts hem av Haley. Har inte sovit mycket alls i helgen så har varit väldigt trött hela dagen och har bara tagit det lugnt samt städat lite i mitt rum. Gigi har några kompisar här från Danmark så nu på kvällen åkte vi till Orange Leaf för Frozen Yoghurt, åååh vad jag älskar det stället!
 
Så ja, det var min Homecoming upplevelse. Känns konstigt att ha varit med om det här faktiskt, Homecoming är ju en av de sakerna man ser mest fram emot innan man åker och nu är det över. Men jag hade otroligt kul och min upplevelse av Homecoming var bara positiv!
 
Har hur många bilder som helst men jag vill lägga lite mer tid på bilderna jag har så ni får bara bilderna på hela gruppen så länge så ska jag få upp de andra i veckan.
 
Love these people <3

Live from dinner

Hade inte tid att slänga in ett inlägg efter racet så all info om dagen kommer imorgon. Nu befinner vi oss i alla fall på restaurangen för middag efter att ha tagit bilder hemma hos Sarah.

Efter dinner ska vi till skolan för dans för att sedan åka tillbaka till Sarah för afterparty. Därefter blir det sleepover hos Haley!
Ha en grym kväll allihop, det ska jag ha!




Pep-assembly + Homecomingparade + Homecoming-game

Funderade ett tag på hur jag skulle göra för att det här inlägget skulle bli så otroligt långt men då jag är stört trött och ska upp igen om sju timmar och orka med en fullsmockad dag så kör vi hela dagen med text och bilder på samma gång!
 
Det började under 1st hour då det var dags att rösta för årets homecoming king and queen. Totalt var det 20 personer med i homecoming court, 10 killar och 10 tjejer. 2nd, 3rd and 4th hour var sedan som vanligt men 5th and 6th hour var bara 15 minuter långa då vi sedan skulle gå till the gym för att ha ett pep-assembly inför kvällens match. I princip alla elever var klädda i sina färger och varje grade hade sin egen läktare där man stog och cheerade. Under assemblyt så framträdde jv och varsity lagen i dans samt jv och varsity lagen i cheerleading, några i the marchingband hade en uppvisning och sedan hade de tävlingar mellan sophmores, juniors och seniors. De som var med i court hade också en dansuppvisning samt att mina senior i mixed choir sjöng nationalsången. Riktigt amerikanskt var hela grejen verkligen och det kändes som att vara med i en film!
 
Efter assemblyt hade vi träning och sedan åkte jag hem en kort sväng innan det var dags att åka för att kolla på homecoming-paraden tillsammans med Lauren, Kaitria, Robert och Monica. Alla som var med i Court plus en del av skolans sporter och klubbar var med och gick så det var skoj att titta på! De andra drog sig sedan vidare till teamdinner som coacherna hade enbart för att de inte ville att vi skulle gå på matchen men det gjorde jag ändå så jag traskade vidare till skolan där jag mötte upp några vänner från choir som hade gått i paraden och som jag satt med under matchen.
 
Footballsmatchen var mot Ford High School och vi vann riktigt stort! Vi är obesegrade den här säsongen än så länge vilket är väldigt skoj, ska verkligen försöka gå på de matcherna vi har kvar nu då det är så otroligt härlig stämning på dem! I halftime var det uppträdande av varsity lagen i cheer och dans samt att det marchingband hade uppvisning och sedan var det äntligen dags för kröning av Dakota High School´s Homecoming King and Queen 2013. Efter att ha presenterat alla som var med i Court var det dags att avslöja vinnarna och jag blev otroligt glad när min vän Zack blev krönt till Homecoming King, han förtjänar det verkligen! Queen blev en tjej som heter Alexandra, henne har jag aldrig pratat med så har ingen koll på henne tyvärr.
 
Försökte göra en hyffsat kort sammanfattning av denna dagen, nu ska ni bara få se en bildbomb också! Orkar inte tömma mobilen på bilder just nu så bilder från skolan och pep-rallyt kommer senare! 
 
Austin och hans fina date i homecomingcourt
Finaste Haley och Joe
Montana och Mike
Härligaste King Zack och Queen Alexandra
Årets king and queen tillsammans med förra årets vinnare

En torsdag med fullt ös

En torsdag men riktigt fullt upp har det varit idag och jag är som vanligt helt slut, fattar inte vad som har hänt med mig på kvällarna sedan jag kom hit!
 
Började i alla fall dagen med US History som jag i princip halvsov mig igenom innan det var dags att till Disney-musik gå ner till min 2nd hour som ju är yearbook. Ms Wagner har upptäckt att jag älskar att fota och hon har även gett mig väldigt mycket beröm för de bilderna jag har tagit hittills vilket har lett till att hon nu alltid skickar iväg mig så fort det är något som behöver fotas. Idag ville hon fota några i the 9th grade center så jag, Austin, Katelyn och en annan tjej (känner mig hemsk som fortfarande inte kan hennes namn...) gick över dit för att ta lite bilder. På vägen dit ser vi en polisbil samt hör en hund som skäller och vi inser att de kommer söka igenom skåp efter droger igen. Vi tänker dock inte mer på det utan går till the 9th grade center och tar våra bilder, problemet är att när vi är klara får vi inte lämna byggnaden. De vill nämligen inte ha några elever i korridorerna när hundarna är där så vi fick helt enkelt vänta tills de var klara vilket tog hela lektionen. Vi satt dock och pratade med de som jobbade där och dom var riktigt trevliga samt att jag tog lite bilder runt om i byggnaden och utanpå då de ville ha nya bilder till sin hemsida. Vet inte om de fick fast någon idag men med tanke på att det inte var så länge sedan de letade sist måste de ha misstankar mot några elever, de brukar tydligen bara ha detta kanske två gånger per termin och nu har det varit två gånger på en månad.
 
I Choir gjorde vi koreografi inför vår Collage Concert om två veckor och sedan flöt resten av lektionerna på som vanligt innan det var dags för practice. Kan fortfarande inte springa så fick ta och cykla i stället och när jag kom tillbaka skickade min coach mig till the Athletic Director så hon kunde kolla på min fot, han var nämligen inte helt säker själv på vad det var. Är i alla fall någonting med min muskel på undersidan av foten så jag fick rådet att fortsätta ha is på den och sedan får jag inte träna förräns på måndag vilket innebär inget County Meet för mig vilket s u g e r! Jag var verkligen riktigt taggad på det racet! Kommer bara ha tre race kvar för säsongen efter det och jag kommer dessutom komma efter i träningen nu så är lite depp på hela grejen.
 
Efter practice åkte jag hem en sväng innan jag blev upphämtad av Gino för att åka tillbaka till skolan och ännu en musikal rehearsal. Känner redan att jag tycker så stört mycket om castet och det ska bli så otroligt kul att lära känna alla ännu bättre! Har skrattat som bara den i princip hela kvällen och haft så stört kul, älskar verkligen att hålla på med musikalen och alla människor är så stört goa!
 
Nu blir det sängen för min del, imorgon är det dagen då i princip allt när det gäller Homecoming händer! Alla ska klä sig i sina klass-färger (gult för oss seniors, hittade bara t-shirten från camp så den får väl duga), vi kommer ha ett pep-assembly in the gym under 5th and 6th hour, de har en homecoming-parade och sedan på kvällen är det dags för den stora matchen. Så morgondagen kommer alltså bli fullt ös men jag är övertygad om att den kommer bli riktigt grym! Vi hörs imorgon vänner, pussar!
 
Timpa har äntligen lagt upp bilder från lagfotograferingen så här kommer lite bilder på några av de underbara människorna jag har träffat här borta. Orkade inte ta med alla men några ser ni ju i alla fall, ska bli bättre på att fixa bilder på folket jag umgås med!
Me and Sarah (med en Katie i bakgrunden ;)
Calvin, Jill, Brennan, Haley and Jake
Jill, Robert, Haley and Monica (2 fast 4 U)

Wednesday

Kör på dubbelt av Monica och coach Z bara för att de är två av mina favoritpersoner här borta (och jag hade ingen annan stående bild....)
 
Blir ett snabbt inlägg då jag är helt slut och mest vill s o v a!
Skolan flöt på smidigt som vanligt utan att något alltför spännande hände. Var väldigt många som bar college saker idag, är ju ganska lätt att hitta här liksom då det finns kläder från de två stora skolorna, Michigan State University och University of Michigan, i princip överallt.
Imorgon är det cowboy day men då jag har varit hemma i 40 minuter idag har jag inte riktigt haft tid att fixa något så jag tror jag får skippa det faktiskt. Men på fredag är det dags att klä sig i gult och det ska jag väl kunna fixa i alla fall!
 
Hade musical-rehearsal idag igen, fick skjuts dit och hem av Gino som jag lärde känna först genom min engelskaklass och som nu har en av huvudrollerna i musikalen. Tacksam för alla snälla människor här som kan tänka sig att köra mig, hade varit ganska körd annars! Idag delade mr Roman upp oss i grupper och vi fick sedan en scene som vi skulle improvisera ihop och spela upp för varandra. Gick riktigt bra för vår grupp faktiskt! Vi ska göra samma sak imorgon fast med andra grupper, min grupp är asrolig vilket ledde till att vi inte fick särskilt mycket gjort de tjugo minuterna vi hade på oss mer än att skratta tills tårarna sprutade.
 
Nej nu blir det sängen för min del, stor kram till er där hemma!

Roliga frågor om Sverige

Som utbytesstudent får man en hel del frågor från folk, det är något man helt klart får räkna med. Dom flesta är normala frågor om skillnader och hur saker fungerar i Sverige men sedan får man ibland de där frågorna som gör att man undrar om de skämtar eller verkligen är seriösa. En av de vanligaste frågorna man får som det inte är något konstigt med men som ändå känns lite tråkigt att det är det första de vill veta om Sverige är när man får börja dricka alkohol. När de får veta att åldersgränsen är 18 plus att vi får betalt för att gå i skolan (får alltid roligaste reaktionerna när jag berättar det haha!) så vill ganska många flytta till Sverige.
 
Här har ni några roliga frågor jag har fått under min tid här som i alla fall jag har tyckt var kul:
- Är Sverige typ torrt som en öken eller regnar det där också?
- Men ni pratar engelska i Sverige va?
- Va? Finns det ett språk som heter svenska?
- Pratar du tyska?
- Har ni iPhones i Sverige? För ni använder väl mobiltelefoner?
- Är jag den första svarta människan du har pratat med? Eller har ni svarta människor i Sverige också?
- Erkänn att jag är den svartaste människan du någonsin har träffat?
 
Dom två sista fick mig verkligen att börja skratta något brutalt, fick frågorna av en tjej och en kille i min engelskaklass vid två olika tillfällen. Båda är svarta och då de är seniors är de 17 eller 18 år gamla, känns som man borde ha lite bättre koll på det där då. Annars så har de flesta frågorna varit hyffsat normala och de verkar ha ganska bra koll på vart Sverige ligger och sådär i alla fall, även om amerikanarna blandar ihop Sverige och Schweiz hela tiden. De blir även väldigt förvånade över att jag känner till amerikansk musik och amerikanska filmer, de har ju vår musik här så varför skulle vi då inte ha deras?
 
En annan vanlig fråga är om jag tycker att det känns konstigt att åka på höger sida av vägen för jag är väl van vid att åka på vänster? Får då förklara att precis som hela Europa inte pratar tyska (vilket en del här tror) så är det bara England och inte resten av Europa som kör på vänster sida av vägen. De tänker lätt större delen av Europa som ett land där alla gör likadant typ, men annars har de flesta bättre koll på Sverige än vad jag förväntade mig faktiskt. Kul att spela med när man får en del konstiga frågor, går alltid lura i folk lite nya saker. Har dock än så länge inte fått frågan ifall vi har isbjörnar i Sverige, var nästan lite taggad på den frågan så hoppas den kommer!
 
 

Mr Incredible

Har tyvärr inga bilder att bjuda på idag då jag inte riktigt hade något bra tillfälle att fota under dagen. Mr Incredible var i alla fall temat idag och folk gick runt utklädda till olika superhjältar. Personligen hade jag bara på mig en Batman t-shirt som jag hade hittat på Walmart men det funkade finfint det med!
 
Mellan lektionerna spelade de olika låtar från Disney-filmer i högtalarna, kul grej faktiskt! Hade B-lunch idag också vilket vi fick reda på när vi kom till lektionen men som tur var hade de en plats vid cross-bordet i B-lunch idag också så jag hade några att sitta med, inte lätt när man inte känner så många än och i princip alla bord är fulla eller har typ max en plats ledig.
 
Hade practice som vanligt efter skolan men jag har något problem med min fot, gör liksom ont under foten så det skjuter upp smärta genom hela benet vilket gjorde att jag bara sprang en kort sväng. Har haft is på foten vid flera tillfällen både igår och idag så hoppas att det blir bättre snart, vill så sjukt gärna springa på lördag!
Efter practice var jag bara hemma i en timme innan Amanda hämtade upp mig för att åka tillbaka till skolan och musikal rehearsal. Idag tittade vi dock bara på filmen Guys and Dolls under tiden de med huvudroller hade lite sångövningar men imorgon tror jag vi ska börja öva låtar och sådär, ska bli riktigt kul!
 
Imorgon ska man ha på sig College saker, något jag ju dock inte har så blir vanliga kläder för mig imorgon tror jag. Ganska tråkigt tema om jag får säga det själv men är väl lätt att klä ut sig till då det är något ganska många har här ändå. Efter skolan blir det practice och rehearsal, fullt upp med andra ord men jag gillar det!
Nu blir det sängen för min del, saknar er där hemma och hoppas verkligen ni har det grymt! Pussar
 
 

Homecomingweek

Me and Haley + Me, Haley and Katelyn i sann Steve Prefontaine stil
 
Så var det dags för en typiskt grej med High School som jag har sett fram emot att få uppleva, nämligen Homecomingweek! Efter att bara hört om det i filmer och läst på bloggar är det så otroligt kul att jag verkligen är här och får uppleva allting på riktigt, känns verkligen helt stört! Temat för vår Homecoming är Disney Pixar och för just seniors är det Toy Story. Freshmens har Upp, Sophmores har Hitta Nemo och Juniors har Monsters Inc.
 
Tänkte som sagt dela upp de olika sakerna som händer under Homecoming i olika inlägg allt eftersom jag upplever dem så kan ju ta och börja med att berätta om Spirit Week som håller på under hela veckan. Varje dag är det ett nytt tema som man ska klä ut sig till och sedan har de en tävling mellan Sophmores, Juniors och Seniors för att se i vilken grade flest klär ut sig. Idag vann Sophmmores så vi Seniors får väl försöka bättre oss tills imorgon!
 
Nedan har ni schemat för veckan när det gäller utklädnad:
Måndag, Boo´s PJ Party - Pyjamas helt enkelt
Tisdag, Mr. Incredible - Klä ut dig som din favoritsuperhjälte
Onsdag, Monster´s University - Man ska ha på sig kläder från olika college typ
Torsdag, Woody´s Roundup - Coowboyday
Fredag, Class Color Day - Vi seniors ska ha på oss gult
 
Jag hade ju inte direkt med mig saker över atlanten för allt det här men har köpt en del och sen får jag väl leta i värdfamiljens garderober eller något för att se vad de har. Ska bli väldigt kul att se hur många det faktiskt är som klär ut sig de kommande dagarna, var inte så många killar som gick till skolan i pyjamas så kan tänka mig att det blir mer imorgon. Älskar school-spiriten!
 
Under min 2nd hour som är Yearbook kommer vi bara gå runt och fota hela lektionen vilket är askul för då får man bara gå runt och träffa folk. Ska bli bättre att ta egna bilder med mobilen också när vi ändå är ute och tar kort, har bara bild med Haley och Katelyn idag. Som ni ser har Haley ett band på sig som innebär att hon är med i Homecomingcourt och har chans att bli skolans Homecomingqueen, så stört glad för hennes skull! De ska ha på sig banden hela veckan så man vet vilka man kan rösta på, insåg idag att jag känner ganska många som är med i the court så ska bli väldigt kul att se vem som vinner på fredag.
 
Har sedan jag kom hem mest slappat och pluggat lite inför ett quiz jag har i History Motivation imorgon men med multiple choice samt att vi får använda alla anteckningar och papper vi har fått känns det inte som det kommer bli överdrivet svårt. Ska mysa framför ett avsnitt av One Tree Hill i stället, är ganska kallt här idag men ska gå upp till härliga 20 grader igen imorgon. Hoppas allt är fint med er där hemma, pussar!

Musical Auditions Video

Min kompis Rami har en youtube-kanal och där har han laddat upp en film från auditions till Guys and Dolls. Tänkte att jag slänger upp den här då jag är med en kort stund i den och ni kan även se lite folk från casten plus delar av min skola. Efter 4.20 i klippet är det dock bara Rami som babblar på så den delen kan ni ju skippa om ni vill. Är otroligt taggad på att komma igång med musikalen och som jag har sagt innan verkar the cast väldigt härliga så jag ser fram emot att lära känna dom.
Men ja, enjoy!
 

Cider mill + Släktmiddag

Bild från Yates, the cider mill vi åkte till + bara för att ha en till stående bild, min ursköna XC crewneck, love it!
 
Blev lite tillägg på dagens planer idag, men det var bara trevligt. Började med att åka till stället där Kevin och Kelton skulle skjuta, två av mina värdkusiner hängde också med så de höll på där ett tag. Då det regnade och jag ändå inte fick skjuta satt jag och Gigi bara i bilen under tiden vilket var lite småsegt men det funkade det med. Efter det åkte vi till Yates (the cider mill som dock inte var där vi plockade äpplen) för att köpa äppelcider och fudge, riktigt gott var det verkligen!
 
Efter det åkte vi för att möta upp Kevins släkt på Olive Garden för att äta middag tillsammans med dom. Jag har i princip inte träffat någon i släkten så var kul att träffa lite värdkusiner och annan släkt, väldigt trevliga allihop. Fick ett armband av min 10-åriga värdkusin, haha så söt var hon!
 
Nu ska jag och Gigi försöka oss på lite olika frisyrer inför homecoming, får se hur det går. Nästa vecka är det äntligen homecoming-week med spirit week, röstning inför homecoming king and queen, pep assembly, homecomingparade, homecoming-game och sist men inte minst the homcomingdance. Men vad allt det går ut på tänker jag att jag tar i veckan, blir väldigt mycket på en gång annars. Men jag är otroligt taggad, tror det kommer bli riktigt kul!
Hoppas ni har haft en grym helg allihopa, pussar!

Freedom is what you do with what's been done to you.

Började dagen med äkta amerikansk frukost i form av amerikanska pannkakor och bacon, så stört gott verkligen! Blir bortskämd med sådan frukost på söndagar här borta, har nästan blivit en tradition att vi äter det varje söndag. Men jag klagar inte! Idag har jag förresten varit i USA i två månader, känns som betydligt längre samtidigt som det känns som jag kom hit förra veckan. Tiden går fort när det händer så mycket hela tiden!
 
Dagens planer är i alla fall att vi först ska iväg till något ställe där Kelton och Kevin ska göra någon skjutgrej, fattade inte riktigt vad det gick ut på men då jag ändå inte får skjuta så ska jag bara titta på. Alla dessa organisationsregler man måste följa och hålla koll på... Efter det ska vi åka till the cider mill, ligger där vi plockade äpplen för några helger sedan men vi hann aldrig gå in i själva affären där de säljer äppelcider (är inte som vår cider hemma, mer som äppeljuice typ) och liknande så vi tänkte ta den delen idag i stället. När vi kommer hem ska jag och Gigi kolla på lite håruppsättningar inför homecoming, är ju bara en vecka kvar och är bäst att öva lite innan så vi vet hur det ska vara.
 
Upptäckte idag att löven på träden äntligen börjar ändra färg här borta även om det fortfarande inte känns som höst. Förra veckan bjöd nämligen på sol och en del dagar med ca 25grader, rena sommarvärmen ju! Nästa vecka ska det bli lite kallare men det är fortfarande soligt och runt 19-20 grader, kan inte säga att jag klagar men måste ändå säga att jag längtar lite efter hösten med mysiga tjocktröjor och tända ljus.
 
Nej nu ska jag ta och göra mig i ordning, ha en grym söndag allihopa!
 

Saturday

Mötte som sagt upp några tjejer vid skolan klockan 11 idag för lite egen practice, bara för att vi är lediga från race betyder det inte att vi är lediga från träning. Men imorgon ska jag ta en dag off, känner att mina ben behöver det.
 
Senare på dagen blev det lite shopping tillsammans med Gigi. Köpte bland annat mina skor till homecoming, ny sport-bh, nya träningsshorts samt ett par pyjamasbyxor som jag behöver till nästa vecka. Skorna får ni se tillsammans med klänningen när det är dags för dansen men de är i alla fall högklackade och jag som är ganska kass på att gå i högklackat får se till att öva nu i veckan så jag kan gå i dom nästa helg! Skorna gör dessutom att jag tyvärr är längre än Travis då han som i princip alla amerikanare är ganska kort men så får det bli helt enkelt, hade inte funkat lika bra med platta skor till klänningen.
 
På kvällen åkte vi med familjen för att käka glass, otroligt god glass var det men måste fortfarande säga att frozen yoghurt är det godaste jag är ätit sen jag kom hit till USA!
Morgondagens planer tar vi imorgon men ser ut som det blir att umgås med familjen i alla fall.
Nu är det dags för mig att sova, gissar att en del av er där hemma redan har vaknat vilket känns sjukt konstigt! Puss och kram!
 

Idag mina fina vänner...

...så saknar jag er så otroligt mycket!!
 
 

Heeelg!!

Försöker komma på om det hände något speciellt i skolan idag men inser att det nog tyvärr var ganska dåligt med det. Jobbade på som vanligt i alla klasser och i Yearbook var det food friday vilket innebar donuts som var så stört goda!
 
Efter skolan var det practice som vanligt, idag var det workout som gällde och för att göra det hela lite roligare hade de delat upp oss i två lag. Jag var i det blå laget vilket innebar att jag skulle ha på mig något blått till practice idag, de som var i det andra laget skulle ha på sig något grönt. Det gjorde faktiskt första delen av workouten lite roligare och det fick alla att kämpa lite mer, men den var fortfarande stört jobbig! Vi har ett County Meet nästa helg vilket är vårat än så länge viktigaste meet för säsongen och coacherna har därför kört extra hårt med oss denna veckan plus att de har gett oss helgen off när det gäller meets. Man har riktigt märkt hur de har trappat upp träningen genom att ge oss längre distanser samt svårare workouts men jag gillar det, är riktigt taggad på att se om det ger något resultat till nästa helg!
 
Nu ikväll har jag bara haft movienight med värdfamiljen, hoppas på att morgondagen bjuder på lite mer planer! Ska i alla fall träffa några tjejer vid skolan klockan 11 för träning, sen får vi se hur resten av dagen ser ut.
Kommentarerna bara fortsätter att strömma in, så sjukt kul! Fortsätt så, blir så otroligt mycket roligare att blogga när man får respons. Hoppas ni får en grym helg allihopa!
 
Bild på varsity-tjejerna från tisdagens race. Mycket cross-bilder, jag vet! Ska bli bättre på att fixa annat!

Frågor med Svar

Hej! Tycker du att det var värt med allt jobb som du la ner innan USA? Vet inte om jag vill åka till high school eller vänta till college. High school har alltid varit min dröm men det är pengarna som är problemet! Vill bara veta om var värt allting du gjorde innan!!
- Finns ett väldigt enkelt svar på den här frågan och det är JA, det är helt klart värt alla timmar jag spenderade på McDonald´s och att leva på i princip ingenting varje månad. Har snart varit här i två månader och jag har upplevt så otroligt mycket och känner redan hur jag utvecklas som person. College är nog också riktigt grymt kan jag tänka mig, beror nog lite på vad det är man är ute efter och vad man vill uppleva. Problemet med college är ju dock att det är ännu dyrare än ett utbytesår.
 
Vilken "grade" är det proom och homecoming? 
Hur många timmar är tidsskillnaden (Sverige till USA)
Din blogg är bäst!
- Vet inte om detta skiljer sig från skola till skola men på Dakota har vi två Homecomingdances, en för 9th grade och en för 10-12th grade och dessa ligger på två olika helger. Prom är för seniors och juniors, traditionen på min skola säger dock att du som junior inte går på Prom så länge du inte har en date som är senior, detta för att det ska vara mer seniors grej. Men det är inget skolan säger utan det är mer något eleverna kör på.
- Tidsskillnaden är olika beroende på vart i USA du befinner dig. I Michigan har vi Eastern time så då är det 6 timmars skillnad, är du däremot på västkusten i till exempel Kalifornien så är skillnaden 9 timmar.
- Åh TACK, gud vad glad jag blir!!
 
Har lite frågor då jag funderar på att också åka som utbytesstudent. Vet du hur man kan på något sätt veta att man är "redo" ? Funderar på att åka nästa år (efter tvåan) men är inte helt hundra på att jag är redo för allt vad ett utbytesår innebär, hur jag ska klara av det, trots att det är något som verkar kul. Ska man bara känna det eller ska man ta steget iallfall? Har stor beslutsångst om jag ska åka eller inte. Sen undrar jag också om du kan du ge tips om ansökningsprocessen t.ex om det personliga brevet?? Vad du tänkte när du satt på planet, vad har du för regler, från organisationen, hemma och på skolan? Hur skiljer sig ungdomarna där från i Sverige? Svenska vs amerikanska killar? Ursäkta för så många frågor! Hoppas du orkar svara! Kram
- Om man är redo eller inte är nog något man får känna efter själv. Tror du att du kommer klara att vara borta från vänner och familj i ett år och klara dig på egen hand på andra sidan atlanten så säger jag bara ÅK ÅK ÅK! Du kommer inte ångra dig! Självklart kommer man ha hemlängtan ibland, det har typ alla så det är helt normalt. Och precis som hemma har man stunder här som är sämre än andra men det är bara att kämpa sig igenom, det är trots det som gör att man växer så mycket genom ett utbytesår. Men har du chansen att åka tycker jag helt klart att du ska ta den, det är så sjukt värt det!
- När det gäller personliga brevet så gäller det bara att vara sig själv helt och hållet. Lägg inte till att du gillar vissa saker eller är på ett visst sätt bara för att du tror att det kan göra att du lättare får en värdfamilj, det kommer bara göra att du kanske inte matchar med familjen eller att de blir besvikna när de upptäcker att du inte alls var som de trodde utifrån ditt brev.
- På planet satt jag i princip och grät till och från första halvtimmen och sen kunde jag verkligen inte fatta att jag var på väg, inte ens när jag satt på planet på väg till Detroit. Kändes bara så sjukt overkligt att jag hade sagt hejdå till min familj och verkligen var på väg mot min dröm i USA!
- Kan ju säga att regler här är betydligt striktare än vad jag är van vid hemifrån. När det gäller organisationen har de en massa regler så jag tror knappt jag har koll på alla, men du får i alla fall inte köra bil, dricka, eller faila i skolan för då riskerar du att bli hemskickad. Familjen har också en väldans massa regler som jag inte är van vid men de har ändå chillat ner lite sen jag kom hit men jag måste i alla fall berätta vart jag ska och vem jag ska vara med samt att jag för det mesta har en curfew runt klockan 11-12. Skolan har även den en massa regler och policys hit och dit som bland annat innebär att man inte får använda mobiler under lektionstid, man får ej ha ryggsäck på sig mer än i början och slutet av varje skoldag, de har en dresscode och man får inte lämna klassrummet utan ett hall-pass. Kan skriva ett helt inlägg enbart med regler då det är så stört många men där har du några iaf!
- Amerikanska ungdomar är för det mesta vad jag har märkt mycket omognare än svenskar. Kan nog till stor del bero på att de blir behandlade som barn av både föräldrar och skolan medan vi i Sverige får lära oss att ta ansvar ganska tidigt. Finns dock självklart en hel del mogna amerikanare också men överlag tycker jag att dom är omognare. Dom är dock mycket öppnare än svenskar till stor del vilket jag tycker är väldigt kul, det är liksom lättare att komma in som ny för alla är så intresserade och har inga problem med att komma fram helt random i korridoren för att snacka.
- Amerikanska killar, jaadu.... Får nog säga att jag föredrar svenska faktiskt! Svenska killar ser bättre ut än amerikanska, både utseendemässigt och när det gäller klädstilen. Sen är svenska killar mognare också, helt klart, plus att det finns en hel del killar här som är riktiga jerks men har träffat en många trevliga killar också. Men ja, får nog säga att jag föredrar svenska killar som sagt!
- Ursäkta för sånt långt svar, men tack för dina frågor! Kram!

Fler säsongspremiärer!

En sak som är riktigt pinsam i skolan är att jag är så stört dålig på namn och med tanke på att jag träffar nytt folk hela tiden är det väldigt sällan jag kommer ihåg folks namn medans de flesta har stenkoll på vem jag är och vad jag heter. Vill ju liksom inte fråga efter personens namn efter att ha snackat ett tag haha! Händer mig helt seriöst minst en gång varje dag, känner mig alltid lika kass som inte lyckas komma på vad personen heter. Men ja, dom har ju faktiskt bara ett namn att komma ihåg medans jag har mött jag vet inte hur många nya människor sedan jag kom hit så har ju lite anledning till att inte komma ihåg alla namn i alla fall.
 
Skolan flöt hur som helst på som vanligt, är verkligen vardag där nu och med samma lektioner varje dag blir det ganska enformigt. Fick i alla fall min polo till Choir idag, ska se till att fixa bild på den. Är hur mycket t-shirts och grejer som helst man måste köpa, ska försöka visa bilder på en del av grejerna jag har!
Under History of Motivation gjorde vi idag ett IQ test, hade nog gått bättre om jag bara hade förstått frågorna! Förstog det mesta men en del frågor innehöll konstiga ord som jag inte visste vad de betydde så då var det bara att gissa.
 
Kul grej i min engelskaklass idag var att Gino visade mig att han sedan innan följde ett instagramkonto med massa professionella bilder från Sverige. Haha fattar inte varför en amerikan skulle vilja följa ett sådant konto men bilderna fick Sverige att se riktigt vackert och spännande ut så kan väl vara därför.
 
Idag är hur som helst äntligen 3 oktober (och vecka 40, tack till er som upplyste mig om det!!) vilket innebär säsongspremiär av The Vampire Diaries. Så stört taggad! Har inga läxor som vanligt så klockan 8 ska jag bänka mig framför tvn för att först se TVD och sedan Glee, är helt slut (skräll) så ska bli riktigt skönt.
Nu ska jag ta och svara på lite frågor från er läsare och käka upp det sista lösgodiset jag fick ifrån Sverige till min födelsedag, sorgligt hur snabbt jag åt upp allithop.... Stor kram till er allihopa!
 

Hump Day!!

Selfies är något man tar hela tiden här borta så här har ni tre fina selfies på mig, Al, Tara och Lana!
 
Varje onsdag går folk runt och ropar "guess what day it is?? HUMP DAY!". Kommer från reklamen som jag slänger in här nedanför, haha älskar kamelen! Liten random information om amerikanska ungdomar haha!
 
Precis hemkommen från en grym teamdinner, precis som vanligt. Kommer verkligen sakna dom när säsongen är slut! Kommer garanterat fortsätta hänga med många av dom men kommer inte vara samma sak när inte hela laget är med.
 
Imorgon är det säsongens sista morningpractice men jag känner inte för att gå upp klockan 5 så det blir ingenting med det! Innebär dock att jag får ta den ack så underbara skolbussen till skolan imorgon men det känns ganska värt.
 
Nu ska jag bara se något serieavsnitt och sen blir det sängen för min del. Vet att det var några frågor bland kommentarerna, svarar på dom imorgon tänkte jag! Är det någon annan som har en fråga kan ni slänga in den så svarar jag på den imorgon också.
 
 

What´s up??

Alltså åh vad jag inte gillar den frågan! (och för er som undrar vilken fråga jag pratar om nu, kolla rubriken) Jag vet nämligen aldrig vad jag ska svara! Får man frågan i ett sms så är det inte så svårt men om någon kommer fram till en i korridoren eller något så vet jag aldrig riktigt vad jag ska svara. Hände mig två gånger idag, kände mig lika dum båda gångerna haha!
 
Annars var det en riktigt chill skoldag idag med en mördar-practice efteråt. 50min distansrun dagen efter ett race är verkligen inte kul, mina ben var så sjukt sore så det var inte sant. Blev ett isbad efter vilket var fruktansvärt kallt men kändes riktigt skönt för benen.
 
Om cirkus en halvtimme blir jag upphämtad av Haley, dags för ännu en grym teamdinner. Hoppas på att det blir lika kul som vanligt! Slänger in ett till inlägg senare, kom precis ut ur duschen så måste ta och göra mig i ordning.
Blev så otroligt glad när jag loggade in idag och såg alla fina kommentarer, mer sånt! Blir så mycket roligare att blogga då! Stor kram till er allihopa!
 
Timpa har inte lagt ut bilderna från lördagens race än men hittade dessa på hela lagen och vår fina troféer!

Fråga Cross Country

Haha som ni kanske har märkt vid det här laget gillar jag att ta upp frågor i inlägg! Får jag kortare frågor så brukar jag bara svara i kommentarer men är det en fråga med längre svar brukar jag slänga in det i ett inlägg, kan ju dessutom vara fler av er läsare som undrar.
 
Man skulle ju kunna tänka sig att alla är så fancy pancy i Usa, men inte det nä haha. 
Hursomhelst har jag en fråga; brukade du springa mycket hemma innan du åkte iväg? För du verkar vara grym på xc! Och en till fråga; var du tvungen att "kvala" in för att komma med i laget?
Din blogg är superbra och du inspirerar verkligen mig att åka!
Haha nej det kan man verkligen inte påstå, i alla fall inte i skolan! Kan dock tänka mig att de är väldigt uppklädda typ på fester och sådär.
 
Jag sprang inte sådär jättemycket innan jag åkte hit, gick på gymmet 2-3 gånger i veckan och gick då på pass som Sh'bam och Dansaerobic vilket ju var lite kondition men mycket löpning blev det inte även om jag försökte få in det någon gång ibland. Särskilt dåligt var det under sommaren, då var jag faktiskt riktigt kass på att träna över huvud taget vilket gjorde att jag inte direkt var i toppform när jag kom hit. Men jag har ganska bra grundkondition och med träning varje dag tränar man upp sig ganska snabbt!
 
Man är inte tvungen att kvala in till cross country till skillnad från många andra sporter vilket jag tycker är otroligt bra! Går man på en liten skola kan det vara så att man inte behöver kvala in till de andra sporterna heller men på min skola är det väldigt stor konkurrens om platser i lagen så då är det otroligt bra med sporter som cross country och track där alla får vara med. I XC tävlar man lika mycket mot sig själv som i lag då man hela tiden kämpar för att förbättra sin tid samtidigt som man om man tävlar Varsity tävlar i lag mot de andra skolorna. Men springer man i JV är det ingen press utan man har i princip bara sig själv att tävla med.
 
Blev ett ganska långt svar det där men ja, har ni några fler frågor så är det bara att ställa dom!
 
Bild i repris från ett tidigare race

Yearbook conference + XC Race

Alltså ja, kvalitén på den här mobilbilden är ju inte den bästa men finaste varsity-tjejerna plus Kayla, vår snabbaste tjej som tyvärr är skadad för tillfället. När vi har race på en skoldag klär hela laget upp sig, enda dagen man får se alla i något annat än tights, crewnecks och basketshorts haha!
 
Jag vet att jag säger att jag är stört trött varje kväll men idag är jag verkligen död! Hade bara första lektionen i skolan idag som sagt innan vi åkte till the yearbook conference och fyy vad långtråkig den var! Han sa visserligen en del kul saker som vi ska försöka få in i vår yearbook men överlag så var den riktigt tråkig och i princip hela vår klass satt och sov, men ja det var ju något annat än skola i alla fall. Blev dock väldigt trött i huvudet av att behöva sitta och fokusera på vad han sa i flera timmar.
 
Tillbaka på skolan bjöd Ms Wagner hela klassen på pizza (stort tips, käka inte pizza samma dag du ska springa ett 5km race!) och sedan chillade vi bara i cafeterian till klockan ringde då ingen ville gå till sista lektionen. Klockan 3 hoppade girls and boys varsity på bussen för att åka mot racet, JV väntade lite då deras race skulle starta ganska sent. Idag var det ett jamboree vilket innebar att varje lag kunde ha 11 löpare i varsity i stället för 7 som det är i vanliga fall. Vi tjejer var dock bara nio då vår snabbaste tjej är skadad och en annan tjej inte mådde speciellt bra.
Jag sprang mitt näst bästa race för säsongen trots pizza i magen som var nära att komma upp igen när vi gjorde vår cool down efter racet, klarade mig dock undan det tack och lov! Riktigt blåsigt var det dessutom idag då vi sprang precis bredvid en sjö så vi hade motvind en stor del av banan vilket gör att jag trots allt är ganska nöjd med min tid. Var inte långt ifrån mitt pr från i lördags och nu har vi inget race förrän nästa lördag då vi har ett viktigt county meet så nu ska jag se till att köra riktigt bra på träningarna så jag kan göra ett bra race nästa helg. Första gången jag är riktigt taggad på ett meet skulle jag tro haha!
 
En sak jag precis kom och tänka på är att jag inte har den blekaste aning om vilken vecka det är nu haha! Hemma är det väldigt stor fokus på veckorna när det gäller skolan men läxor och lov osv, här snackar man mer om datum. Så om någon kan upplysa mig om vilken vecka det är skulle det uppskattas!
Nej nu är det dags för mig att sova och tagga att gå upp klockan 5.30 imorgon, Pussar!

Klädstil bland amerikanska ungdomar

En stor skillnad mellan amerikanska och svenska tonåringar är hur man klär sig, framför allt i skolan men även om man träffas utanför. Dels så har ju skolan en dresscode som man måste följa men den är inte så farlig utan går att följa den och ändå klä sig ungefär som jag skulle ha gjort om jag var hemma i Sverige. Det gäller bara att ha shorts som går nedanför fingertopparna, täcka axlarna och inte ha på sig något transparent i princip, den är egentligen lite mer komplicerad men det är väl det viktigaste.
 
Men amerikanare är sjukt nedklädda (eller vad man nu ska kalla det) i skolan. Mjukisbyxor och tjocktröjor är det som gäller. Händer att en del tjejer i mitt lag kan ha samma kläder på sig i skolan som de sedan har på practice, alltså springshorts och en t-shirt. På ett sätt är det skönt att man inte har något press angående hur man ska se ut här borta men samtidigt är det sjukt tråkigt att alla tjejer går runt i yogapants eller mjukisbyxor och att alla killar går runt i basketshorts. Finns självklart en del som går klädda som vi gör i Sverige också (tack och lov, annars hade jag stuckit ut alldeles för mycket) men majoriteten gör inte det.
 
Kommer ni ihåg för ca 4 år sedan när man gick runt i tights och för korta tröjor som inte täckte rumpan ordentligt? Det är högsta modet här just nu! Den typiska amerikanska tjejen har på sig yogapants, mjukisbyxor eller tights tillsammans med en crewneck eller Dakota t-shirt. Den typiska killen har på sig baksetshorts och en t-shirts, ofta med tryck från antingen något av Detroits lag eller från en av skolans sporter. Utsvängda jeans och cowboyboots finns det också en del av även här uppe i norr.
 
Det är ju inte så att amerikanare inte har möjligheten att se snygga ut i skolan, USA är ju liksom landet av shopping! Dom gör det bara inte av någon anledning. Men det är bara när det gäller kläder, de är väldigt fixade när det gäller smink och hår osv. Men ja, saknar nästan modet hemma i Sverige lite. Får se hur lång tid det tar innan jag känner mig amerikaniserad nog att ha på mig mjukisbyxor i skolan, känns som det kommer ta ett tag alltså!
 
För att vara moderiktig här borta ska du alltså bära något av dessa plagg. Kan säga att jag inte har visat mig i skolan i något av det än så länge och tvivlar faktiskt på om jag någonsin kommer göra det ;)

Guys and Dolls

 
Klarade mig igenom resten av skoldagen utan problem och efter skolan var det sedan dags för practice. Middle distance-run var det som stog på schemat, då vi har ett race imorgon vill inte coacherna att vi kör för hårt dagen innan. Efter practice fick jag skjuts hem av Haley som vanligt och sedan hade jag en och en halv timme på mig att duscha, käka och försöka plugga lite innan jag blev upphämtad av Chaz för att åka tillbaka till skolan för en första rehearsal med musikalen.
 
Kan inte säga annat än att jag tror att musikalen kommer bli riktigt bra och att det kommer bli otroligt kul att jobba med den! Guys and Dolls är det alltså vi kommer göra, jag kan inget om musikalen sedan innan men idag läste vi igenom hela manuset och den verkar faktiskt väldigt bra! Jag känner i princip ingen av dom som ska vara med bortsett från tjejerna i kören och några jag pratade med under choir-camp men det verkar som en väldigt härlig grupp med människor så ser fram emot att lära känna dom. Hur mycket jag än älskar mitt lag så känner jag att jag måste börja hitta lite vänner utanför laget också.
 
Imorgon så har jag bara min första lektion innan vi ska iväg på någon konferens med hela yearbook-klassen. Vet inte riktigt vad den går ut på men förhoppningsvis blir det ganska kul! Segt att jag inte missar första lektionen dock, har nämligen ett test då och jag kan i princip ingenting. Men det är ju multiple choice så går väl förhoppningsvis att gissa sig till det jag inte kan. Efter skolan är det som sagt race vilket gör att jag kommer komma hem ganska sent imorgon och lär vara ganska död. Desto större anledning att gå och lägga sig nu med andra ord, pussar!

RSS 2.0