In school

Blev ingen uppdatering igår då jag inte direkt hade något att uppdatera om, gjorde inget speciellt på hela dagen utom att plugga och fixa min mobil.

Har just nu yearbook och jag och Katelyn går mest runt i skolans tomma korridorer. Vi gör i princip ingenting i yearbook för tillfället så vi chillar mest omkring. Efter skolan idag har jag först practice och senare har jag första musikal rehearsal, ska bli riktigt kul att komma igång med det faktiskt! 


Q & A

Hemma från en riktigt grym teamdinner, precis som vanligt. Tänkte svara på tre frågor jag har fått innan jag ska sova, stört trött som vanligt! Jag som vanligtvis är en riktig nattmänniska är nu för tiden helt slut på kvällarna, är antagligen för att det händer mycket under dagarna och sen måste jag fortfarande fokusera en hel del för att hänga med i språket och sådär.
 
Vad kommer du få göra på musikalen ? :-)
Jag kommer vara en Hot Box Dancer samt dansare i ett annat nummer och sen kommer jag även vara med i ensemble så kommer sjunga i några scener. Ville inte ha någon stor roll så är helnöjd, tror det kommer bli askul när vi börjar med alla repetitioner!
 
Är det någon mobbing på din skola? Tänker på man ser i typiska highschoolfilmer, när jocksen mobbar nördarna med glasögon tex. Är det något du sett eller märkt något av?
Det kan säkert vara så att det förekommer mobbing men med en sådan stor skola är det svårt att se, det är ju inget som sker öppet i cafeterian direkt. Men vi har inte direkt några jocks eller nördar (eller ja, båda grupperna finns ju helt klart men det är ju inte som på film) så vet inte om det är speciellt mellan dom. Vår skola jobbar mycket mot mobbning, sitter skyltar överallt över hela skolan om hur man kan motarbeta mobbning osv.
 
Hur mycket pengar har du i månaden?? Räcker det eller skulle du vilja ha mer??
Jag har ju inte riktigt haft någon vanliga månad än med tanke på att det i augusti gick åt mer pengar än jag hade räknat med på grund av camp osv och sen nu i september fick jag pengar skickat till mig i födelsedagspresent. Men tror mina föräldrar räknar med att skicka ca 2000kr i månaden, beror lite på hur mycket jag behöver och om jag har något kvar sedan månaden innan. Jag är fortfarande väldigt sparsam med mina pengar (är svårt att gå från att spara varenda krona man har till att faktiskt spendera pengar haha) så än så länge skulle jag säga att det räcker, mycket av det går dock till avgifter till skolan just nu då man måste köpa tröjor och senior-saker hit och dit.

Medaljer och Troféer

Jag och min första medalj + ribbon. Fick en fin orange ribbon för min placering
 
Racet idag gick faktiskt riktigt bra! Fick nytt PR med över en minut vilket satt riktigt fint. Var dock en riktigt snabb bana så nästan alla i laget fick nya PR vilket gör att jag tvivlar på om jag kommer lyckas få samma tid på nästa race vilket är på tisdag. Men det märker vi! Våra Varsity-lag gjorde i alla fall väldigt bra ifrån sig vilket gjorde att killarna kom etta och vi tjejer kom fyra. Vi brukar komma trea eller fyra men det brukar inte vara troféer för mer än ettan och tvåan men denna gången fick vi med oss troféer hem, kommer nog komma upp bilder på det på hemsidan senare som jag kan lägga upp. Alla som kom imål fick dessutom en ribbon plus att top 100 av killarna och tjejerna fick medaljer, så har nu fått min första cross country medalj!
 
Var riktigt soligt ute idag, vi varsity-tjejer sprang först så för oss var det inte så farligt men till sista racen låg det på runt 24 grader, i slutet av september! Helt underbart! All sol under träningarna gör dock att jag har en riktigt fin bränna från min sport-bh, kommer bli riktigt snyggt tillsammans med min homecomingdress känner jag.
 
Blir snart upphämtad av Haley och då är det dags för teamdinner hemma hos Monica, lär bli lika kul som alltid! Svarar på frågorna när jag kommer hem sedan.

My first american footballgame

Två mobilbilder från kvällen. Sista är från min instagram, heter @saratyngel om ni vill kolla upp mig där!
 
Hemkommen från my first american footballgame. Det var så stört kul verkligen! Bortamatch mot Utica High School och vi vann med 24-0. Fattade inte sådär väldigt mycket av spelet men det var kul ändå och stämningen var så stört härlig! Precis som på film med cheerleaders och allt!
 
När jag blev upphämtad av Katelyn åkte vi till Dakota för att möta upp några andra från skolan för att sedan åka tillsammans till matchen. Kände bara Katelyn av dom som var där bortsett från lite folk jag bara har snackat lite med i min engelskaklass så det var kul att träffa lite nytt folk! Träffade Jill när vi väl kom fram till matchen men annars var det i princip bara nytt folk men alla var jättetrevliga och jag fick ännu fler "omg I just love your accent" idag haha! Fick även höra ännu fler säga att jag och Katelyn är väldigt lika och en kille som jag träffade på frukosten för nya studenter frågade Katelyn på skämt om hon hade tagit med sin syster till matchen. Så även om jag inte riktigt ser det så måste vi vara väldigt lika med tanke på hur många det är som har påpekat det!
 
Matchen var bara så stört kul! Handlade inte så mycket om spelet utan var mer om alla ramsor vi körde osv samt att prata med folk. Vi körde på camouflage-tema men jag hade inte riktigt tid att fixa något så körde bara på min gröna jacka men det funkade bra det också. Kul att se school-spiriten hos alla som gick all in! Ska verkligen försöka gå på fler matcher innan säsongen är slut!
 
Har ett race imorgon och min coach skulle inte bli glad om han fick veta att jag var på matchen, dom vill helst inte att vi går då man står upp otroligt mycket vilket gör att man är trött i benen till racet dagen efter. Men banan imorgon ska tydligen vara enkel och snabb så förhoppningsvis gör jag väl bra ifrån mig i alla fall. Såg att jag har fått några frågor i kommentarer, ska försöka svara på dom imorgon när jag kommer hem. Nu måste jag verkligen ta och sova så jag inte är död imorgon, puss och kram!

Mobilinlägg

Har ju inte provat den nya blogg.se appen än så passar på att prova den nu när jag ändå har bråttom! Blir nämligen upphämtad av Katelyn om en halvtimme för att åka på mitt första footballgame, e x c i t e d!! 

På practice idag fick vi speciella varsity-jerseys som vi ska ha på racen från och med nu, skönare och inte lika gamla som dom andra vilket är asgött! Lär kunna fixa bilder på dom imorgon.

Cast list för musikalen postades alldeles nyss och I made it! Stört glad! Tror det kommer bli askul då det är riktigt gött folk! 

Nej nu måste jag sticka, uppdaterar om matchen när jag kommer hem om det inte blir för sent, har race imorgon så måste sova! Pussar! 

American High School

Nu när jag har varit här ett tag och kommit in i skolan tänkte jag ta och skriva ett inlägg om hur the American High School fungerar. Utgår då från min skola, alla skolor fungerar inte på samma sätt utan gör lite olika.
 
Gissar att många av er undrar om High School är som man ser det i filmer, och på sätt och vis är det både ja och nej. Cheerleaders är nödvändigtvis inte populära och footballplayers är nödvändigtvis inte skolans snyggaste killar, men samtidigt känner man igen mycket av det som händer varje dag från det man ser på film. Varje fredag har the footballteam på sig sina jerseys och cheerleaders går runt i sina uniformer för att visa att det är match. Det är en otrolig school-spirit över hela skolan med skolans färger osv, man är verkligen stolt över sin skola och det är så otroligt kul!
 
Men ja, tillbaka till hur själva skolan fungerar. Min skola är uppdelad i the main bulidning och the 9th grade center med alla freshmens. Skolan börjar klockan 7.15 varje dag vilket är otroligt tidigt men man vänjer sig efter ett tag och tack vare att vi börjar så tidigt slutar vi redan vid klockan 14.11. Tror jag redan har lagt upp mitt schema men jag kan göra det igen ifall jag har några nya läsare som inte har sett det.
 
1st period: US History
2nd period: Yearbook
3rd period: Womens Varsity Choir
4th period: History of Motivation
LUNCH
5th period: English 12
6th period: Theatre Arts
 
Jag har alltså ett ganska chill schema med mest easy classes, men jag älskar det och det gör att skolan är riktigt kul här borta! Varje lektion är 59 minuter lång och vi har 6 minuters rast mellan varje lektion. Två minuter innan lektionerna börjar ringer en varningsklocka och när det är dags för lektion ringer den riktiga klockan, är man inte på plats inne i klassrummet då räknas man som sen och man får en tardy. Spelar ingen roll om man är 20 sekunder eller flera minuter sen, är man sen så är man. Efter ett x antal tardys (har inte koll på exakt hur många) i en klass får man kvarsittning. Lärarna brukar ofta låta oss plocka ihop några minuter innan klockar ringer för att man ska ha tid att ta sig till nästa lektion, men bara för att man plockar ihop betyder det inte att man får lämna klassrummet, nejnej. I stället står alla i dörren till klassrummet och väntar på att klockan ska ringa, och när den gör det får man äntligen lämna klassrummet. Och det är här kaoset börjar! Mellan lektionerna är det verkligen som att befinna sig på en motorväg! 2000 personer ska samtidigt förflytta sig till olika ställen och det är helt seriöst högertrafik som gäller i korridorerna och att göra en vänstersväng är i princip omöjligt då man måste korsa allt folk som kommer skyndande från andra hållet. Att hinna snacka med folk på rasten är det inte att tala om, det är bara att ta sig till skåpet och vidare till nästa lektion så snabbt som möjligt. Vet att en del skolor använder sig av A och B days vilket gör att man har klasserna varannan dag men på Dakota är det samma lektioner varje dag som gäller vilket blir lite långtråkigt i längden.
 
Varje prov jag har haft hittills har varit multiple choice vilket innebär att man har svarsalternativ på proven, inte särskilt svårt alltså. Man får poäng på allt man gör och sedan räknar man ut en procent  som bestämmer vilket betyg du får.
 
Förklarade ju i ett tidigare inlägg hur luncherna fungerar, då vår skola är så stor måste vi ha flera olika luncher då alla inte får plats i cafeterian på en gång. Man har 25 minuter på sig att äta innan det är dags att ta sig vidare till nästa lektion så det är inga långa luncher. Jag har alltid med mig lunch då skolmaten inte verkar något vidare, är bara en person vid mitt bord som har köpt lunch men vad jag har sett verkar det i princip bara finnas pommes frites, pizza och olika typer av mackor. Så jag har med mig macka, frukt och någon granolabar för det mesta i min bruna påse (precis som på film!), nästan så man saknar den svenska skolmaten då det lätt blir samma sak varje dag här borta men än så länge fungerar det bra. Det bordet man satte sig vid första lunchen i skolan är det bordet man sitter vid hela terminen så man sitter på exakt samma ställe med exakt samma människor. Tur att mitt bord har riktigt härligt folk med andra ord! Under tiden det är lunch får man inte lämna cafeterian utan de stänger dörrarna och öppnar dem inte förräns 25 minuter har gått och det är dags att ta sig till nästa lektion. Under lunchen har de folk som går runt och vaktar och samma sak under lektionstid, detta för att ingen ska lämna utan tillstånd.
 
För att lämna klassrummet måste man få lärarens tillåtelse, även om det bara är för att gå på toa. Man måste alltid ha ett hallpass om man ska lämna klassrummet och detta måste fyllas i på korrekt sätt. Vet inte riktigt vad de tror kan hända på vägen från klassrummet till toaletten men så är det i alla fall.
 
När sista klockan ringer för dagen så är det dags för alla sporter och klubbar. Då min skola är så stor har vi i princip allt när det gäller både sporter och klubbar vilket jag tycker är väldigt kul! Alla sporter har träning varje dag och match antingen på helgen eller efter skolan en gång i veckan, klubbarna träffas bara en gång i veckan för att man ska kunna göra både sport och klubb. Varje fredag är det footballgame vilket är en riktigt stor grej här, vårt lag är obesegrat än så länge så dom är riktigt bra också.
 
Långt inlägg det här men där har ni en liten beskrivning av hur High School fungerar. Har ni några frågor om skolan, sporter, folket i skolan eller något annat så är det bara att ställa dom!
 
Bild på huvudbyggnaden i min skola, tagen från läktaren vid the football field

I have learned that to be with those I like is enough.

En sak som alla uppmärksammar när de pratar med mig är min dialekt, får höra ett x antal "omg i love your accent!!" varje dag haha! Idag under yearbook skulle vi gå runt till olika klasser för att prata om en sida där folk kan ladda upp bilder som de vill ska komma med i yearbook, på så sätt kan vi få fler bilder från klubbar osv utan att själva behöva springa runt och fota allt. Hur som helst, jag gick runt med Katelyn (my american twin, fick ännu fler "omg you look just like Katelyn" idag) och insåg ganska snabbt att det var bäst att låta henne sköta allt prat. Så fort jag öppnade munnen var det ingen som lyssnade på vad jag sa utan de började bara viska om min dialekt ;) Kul att folk gillar den i alla fall och att den inte är hemsk! Känner att engelskan kommer betydligt mer naturligt nu än den gjorde när jag kom hit men antar att jag fortfarande har lite svenskt uttal som märks ganska tydligt, speciellt om man hör mig prata för första gången.
 
Var otroligt kul att komma tillbaka till practice idag, inte för att springa men för att träffa mitt underbara lag. Två dagar utan dom människorna och jag saknar dom redan, ser verkligen inte fram emot att säsongen ska ta slut. Love my team! Fick våra apparel som vi hade beställt, jag köpte bara en crewneck men den var skönaste ever och faktiskt ganska snygg! Kan fixa bilder på den vid något tillfälle.
 
Annars är jag idag mest excited över det faktum att det är säsongspremiär för Glee, och jag befinner mig i USA vilket innebär att jag kan se premiären direkt på TV i stället för att behöva vänta till dagen efter för att se det på internet med dålig kvalité. Ååh så taggad!! Är man serienörd så är man liksom!
 
 

The only disability in life is a bad attitude.

Me and my lovely varsity-girls at the race
 
Vardagen flyter på här borta, svårt att komma på vad jag ska blogga om. Men händer nästan något speciellt varje dag så kör på som vanligt!
 
Idag bytte min History of Motivation klass lunch till B lunch för dagen så jag satt med lite andra vänner från XC plus lite annat folk som var astrevliga, kändes väldigt konstigt med B lunch dock. Luncherna fungerar nämligen på följande sätt: A lunch är före 4th period, B lunch är mitt i 4th period och C lunch som jag vanligtvis har är efter 4th period. Imorgon går jag dock tillbaka till mitt vanliga bord under C lunch.
 
Efter skolan var det dags för sångdelen i audition, jag var bland de sista att köra men jag tycker faktiskt att det gick ganska bra! The cast list kommer upp på fredag så då får jag se om jag lyckades komma med eller inte, var många duktiga som försökte komma med så är ganska stor konkurrens.
 
När jag kom hem så blev det en workout som min coach ville att jag skulle göra eftersom jag missade practice idag och annars har jag bara tagit det lugnt. Lite plugg att göra men annars lever jag livet utan plugg här borta vilket är ganska skönt, då kan jag riktigt njuta av allt och inte bara sitta med näsan i skolböcker hela året.

Musical Audition

 
Att ha träning klockan 5.45 på morgonen är verkligen alldeles för tidigt! Men jag kom på något konstigt sätt upp ur sängen i morse och iväg till träningen där vi bara var sex tjejer och aningen fler killar som gav oss ut och sprang. Kallt som sjutton var det och kolsvart så man såg ingenting, men det var faktiskt en ganska skön start på dagen. När vi kom tillbaka till skolan duschade vi och gjorde oss i ordning innan det blev frukost inne på coachernas kontor, riktigt mysigt faktiskt!
 
Skolan flöt på som vanligt utan att något alltför spännande hände. I Yearbook fick vi två sidor med namn på elever på skolan som vi ska stalka, eller ja vi ska leta upp dom så vi vet hur de ser ut och sedan se till att de köper en Yearbook samt hamnar i boken minst tre gånger. Haha alltid ett sätt att lära känna folk!
En sak jag glömde nämna igår var att jag hade ett quiz i min History of Motivation class, och här är quizen inte riktigt likadana som proven jag är van vid hemifrån. Det var multiple choice vilket innebär att du får fyra svarsalternativ och sedan är det bara att välja det som är rätt och dessutom får du använda dig av alla anteckningar och papper som du har fått under lektionstid. Kommer aldrig kunna gå tillbaka till de stora proven jag är van vid hemifrån efter det här!
 
Efter skolan var det dags för audition inför årets skolmusikal, Guys and Dolls. Idag hade vi dansdelen, imorgon är det sång och sen är det call backs torsdag och fredag. Var fler än jag trodde som kom och jag vet inte hur många de tar in vilket gör mig lite nervös men dansen kändes helt okej i alla fall så hoppas på att jag har en chans. Mrs Schmidt som är director av musikalen lärde ut koreografin och sen fick vi tid att öva själva innan vi blev inkallade fyra och fyra för att visa upp dansen. De valde självklart ut svåraste låten att dansa till för att se vilka som verkligen kan dansa men tycker som sagt att det gick helt okej i alla fall! Otroligt kul folk som ska göra musikalen så hoppas verkligen att jag kommer med. Fick skjuts hem av Amanda från min Choir och hon, jag och Elizabeth (nyinflyttad från Kanada) dunkade musik på hög volym i hennes cab, var riktigt bra väder idag så det var ashärligt!
 
Åh en annan sak jag glömde nämna igår, dom har börjat ta fram julsaker i affärerna!!!!! Igår när vi var på Macy´s för att kolla efter homecomingdress hade dom redan en avdelning med julsaker (liten fortfarande, men ändå). I september?! Det är bara stört! Det är inte ens Halloween än ju! Dom har btw stora affärer enbart med Halloweensaker här borta som bara är öppna för den här säsongen varje år, amerikanare går verkligen all in när det gäller högtider.
 
Bilden ovan är på mig och Katelyn första dagen i skolan (som för övrigt var exakt tre veckor sen idag, tiden går fort!), hon postade den på min facebook igår. Har enda sen jag kom hit fått höra att vi är väldigt lika så tänkte att ni skulle få se en bild på mig och my american twin. Nu ska jag se ett avsnitt av one tree hill och öva lite mer på låten tills imorgon, ha det fint där hemma!

My 18th Birthday

Är egentligen alldeles för trött för att skriva det här inlägget men vad gör man inte! Blir i snabbversion dock då jag är T R Ö T T!
Har i alla fall haft en grym födelsedag tack vare mitt grymma XC team och min underbara värdmamma.
 
Började dagen i skolan som flöt på smidigt, fick en hel del grattis i korridorerna från vänner i laget och jag hade kul som vanligt under lektionerna. Hade sedan practice med en mördar-workout som dessutom avslutades med att alla fick göra födelsedagsarmhävningar, en tradition vi har. Då både jag och en Freshmen fyllde år blev det totalt 32 armhävningar att göra, glad att jag bara behövde göra hans 14 haha!
 
Efter practice åkte jag till the mall med Gigi och Kevin. Hittade äntligen en ryggsäck jag kan ha i skolan samt min homecomingdress. I love it! Men hur den ser ut får ni se på homecoming som är den 12 oktober. Travis köpte biljetterna idag (fördelen med att ha date, han betalar allt haha!) och vi ska gå som en stor XC grupp på cirkus 25pers, kommer bli så stört kul! Efter vår snabba shoppingrunda åkte vi hem och hämtade Kelton för att sedan åka och käka på restaurang. Otroligt gott var det! Därefter sa min värdmamma att hon ville ha glass så vi skulle åka till ett glasställe och köpa det. Blev dock i stället så att vi hamnade på Orange Leaf (frozen yoghurt) vilket jag inte hade något emot. När vi går in ser jag Adam, Jake och Brennan vid ett bord, inget konstigt med det tänkte jag så jag hälsade på dom och vände mig om mot mina värdföräldrar. Plötsligt hör jag ett SUPRISE bakom mig och när jag vänder mig om står ca 15 pers från laget där! Min värdmamma, Adam och Travis hade tillsammans planerat detta och jag hade verkligen inte en blekaste aning! De hade fixat med presenter och ballonger o hela köret, vilket jag inte hade sett något av när jag gick in där. Jag har sagt detta flera gånger men jag har verkligen världens bästa lag! Love them all!
 
Så ja, där har ni en snabbversion av min härliga 18-årsdag. Nu måste jag i säng, ska upp om 6 timmar för att ha morningpractice klockan 5.45 imorgon. Hej kom och hjälp jag kommer vara död!
Stort tack för alla grattishälsningar på facebook, instagram, viber, sms, bloggen och alla andra ställen! Puss och Kram till er allihopa!
 
Några bilder från Orange Leaf som min värdmamma har tagit

Min helg

Åh vad dålig kvalité det blir när man laddar upp på bloggen! Bilder på värdfamiljen + Adam i alla fall.
 
Blev ingen uppdatering i lördags då vi var hos några vänner till min värdfamilj och jag inte orkade blogga på kvällen när vi kom hem. Bilderna ovan är ifrån dagen. Som ni ser börjar det gå mot höst även här i Michigan, men även om det var lite kyligare idag så ligger det fortfarande runt 18-23 grader här borta!
 
Ida har det i alla fall varit full rulle hela dagen. Började men en frukost på Pancake Factory tillsammans med min värdfamilj, min area rep Denise samt hennes två utbytesstudenter Lara och Jacob från Spanien och Danmark. Väldigt trevligt var det, körde på tunna pannkakor (här kallas de crepes) med jordgubbar och grädde, smakade precis som svenska och det var så stört gott!
 
Efter frukosten åkte vi och hämtade upp Adam för att sedan åka till en stor farm för att plocka äpplen. Otroligt stort ställe med alla möjliga äppelsorter och de odlade även paprika, pumpor, broccoli osv. Fanns även massa hallon vilket jag åt av tills jag fick ont i magen, otroligt gott var det!
 
Hemma igen blev det ett skypesamtal med familjen hemma i Svealandet och fick även in ett kort samtal med mormor och morfar som hälsade grattis på födelsedagen i försgott, kommer inte hinna snacka något med dem i morgon så vi tog det idag i stället. Otroligt kul att prata med min lillasyster, henne kan jag inte ha kontakt med via viber eller facebook så var längessen jag snackade med henne. Hon berättade i alla fall att hon försöker läsa min blogg ibland så Johanna om du läser det här, jag saknar dig! Och resten av släkten där hemma med såklart!
 
Har försökt ägna kvällen åt plugg, men då jag inte har haft något plugg sen jag kom hit var senaste gången jag behövde plugga i typ maj så jag har i princip glömt bort hur man gör vilket gör att det har gått riktigt långsamt. Gå utan plugg i flera månader och sen behöva göra massor på en gång är inte särskilt lyckat. Nu ska jag i alla fall bara se till att få klart den där jobbiga engelskauppsatsen, sen blir det dusch och sängen för att tagga min födelsedag i morgon. Känns inte riktigt som samma sak när man inte är hemma med familjen men att fylla 18 är ju alltid något!
Hoppas ni har haft en grym helg, pussar!

Race + Oväder

Den här fredagen har känts låååång, men det har varit en riktigt bra dag faktiskt! New Student + Mentor frukosten var väl inte det roligaste jag har gjort men det var helt okej ändå och betydligt roligare än US History. Lektionerna flöt sedan på bra, i Yearbook har vi bestämt oss för att ha food-friday vilket innebär fika varje fredag, tror det kommer bli riktigt mysigt!
 
Sen efter skolan var det då dags för race. Då de gick efter tiderna från racet för två veckor sen fick jag springa Varsity idag och jag är faktiskt ganska nöjd med min insats! Banan var för en gångs skull helt platt utan en endaste liten backe vilket var otroligt skönt. De fick dock skjuta på racet en halvtimme på grund av åska och ösregn, oväder är betydligt värre här än i Sverige så av säkerhetsskäl valde de att skjuta på det. Alla deltagare fick gå in på skolan där racet höll till, och hjälp alltså. Den skolan var verkligen enorm! Och sjukt olik Dakota så det var kul att se faktiskt. Efter en halvtimme blev det i alla fall uppehåll och alla fick gå ut igen, men tio minuter senare började det vräka ner ännu mera regn så det var bara att ställa sig under tälten vi hade med oss och vänta på att det skulle gå över. Stackars middle-school eleverna fick stå vid starten och vänta på att det skulle sluta regna vilket gjorde att de var helt genomblöta när de väl skulle börja springa. När det sen var våran tur hade det visserligen slutat regna men banan var väldigt blöt, hal och lerig vilket gjorde att den inte var jättelätt att springa men jag fick nytt PR ändå så jag är nöjd!
 
Det tråkiga är dock att det ska regna hela natten så Gross Olympics imorgon är inställt. Men de skjuter bara upp det så vi kommer köra någon annan helg i stället, verkar som det är väldigt kul så hoppas att det blir av!
 
Nu ska jag sova tänkte jag, stor kram till er där hemma!
 
 

It is never too late to be what you might have been.

Bild från igår tagen från Kaitrias twitter, därav den dåliga kvalitén. Haley, Monica, Jill, Rami, Jag, Robert, Jimmy
 
Skolan börjar verkligen bli vardag här borta och med exakt samma lektioner och samma schema börjar dagarna gå in lite i varandra, håller knappt koll på vilken dag det är längre. Imorgon är det i alla fall fredag vilket jag har full koll på!
 
Ska först gå på någon new student+mentor frukost under första lektionen imorgon. Är för alla nya elever plus deras mentorer, vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig men min mentor verkar trevlig och jag känner flera av de andra mentorerna då de är seniors så det kan nog bli kul i alla fall. Efter skolan blir det att hoppa på bussen för att åka iväg på XC race, ganska taggad faktiskt då det var ett tag sen sist och det racet gick så fruktansvärt dåligt för hela laget. Vet inte om jag springer Varsity eller JV än, får nog reda på det imorgon.
 
Tråkig grej med det här racet är dock att det kommer hålla på ganska länge vilket gör att vi inte kommer komma hem förräns runt klockan 7 när the footballgame redan har börjat. Vi ska dessutom upp tidigt på lördagen för att ha Gross Olympics (kan återkomma på lördag om vad det är för jag vet knappt själv) så tvivlar på att coacherna vill att vi går på matchen. Detta innebär att jag redan har missat två av Dakotas hemmamatcher, och de har bara fyra den här säsongen. Nästa hemmamatch är Homecoming och den måste man ju bara gå på, men footballgames är ju en så stor del av High School så känns verkligen så sjukt tråkigt att jag missar det! Tvivlar på att laget kommer åka på någon bortamatch men kan kanske hitta någon annan som ska åka som jag kan hänga på, vore kul att se någon mer än två liksom.
 
Nej nu ska jag packa allt tills imorgon och sen blir det ett avsnitt av One Tree Hill innan det blir sängen, mår mycket bättre men vill ändå vara utvilad till racet imorgon.

Early release-day

Fyra random smygfotade mobilbilder från dagen. Yearbook, Choir, Lunch, Theatre Arts
 
Early release-day idag som sagt vilket gjorde att skolan slutade en timme tidigare och alla lektioner var 47 minuter långa i stället för 59 som de är i vanliga fall. Fick inte sådär jättemycket gjort i särskilt många klasser med andra ord. Men var väldigt skönt att sluta en timme tidigare och på så sätt komma hem en timme tidigare efter practice!
 
Ikväll är det teamdinner hemma hos Sarah, älskar teamdinners så det ska bli askul! Hoppas allt är grymt med er där hemma, pussar!

Welcome to America

Bild på snyggaste varsity-tjejerna på det fruktansvärt varma racet förra veckan
 
Amerikanska skolan är verkligen speciell på många sätt, och jag tänkte ta ett annat inlägg till att förklara lite hur den fungerar då den är väldigt olik den svenska skolan. Idag under 3rd period ropade dom ut i högtalarna att lärarna inte fick ge ut hall pass och att inga elever fick lämna klassrummen. Anledningen till detta var att polisen var på skolan med narkotikahundar och de gick runt i korridorerna för att kolla igenom alla skåp efter droger. De gick även runt bland alla bilar för att se om det fanns några droger gömda där. Man såg en del elever bli utkallade både under kontrollen och senare under lunchen, antagligen på grund av att hundarna hade hittat något i deras skåp eller bil. Jag har inte kommit i kontakt med droger sedan jag kom hit men jag vet att det är betydligt vanligare här än hemma och det faktum att polisen tillkallas för att söka igenom hela skolan är väl kanske ett tecken på det.
 
Annars var dagen ganska händelselös, fick mycket beröm för våra bilder i yearbook och vi fick även veta vilken sida (uppslag för min del) vi har ansvar för fram till första deadline som är i oktober och jag fick girls golf. Jag kan ingenting om golf och jag känner inte en enda människa i golflaget men det blir nog bra i alla fall! Ska bli askul när vi kommer igång med att verkligen göra sidorna på riktigt.
 
Imorgon är det early release vilket innebär att vi slutar skolan 1.11 i stället för 2.11. Dock betyder det inte att de bara tar bort en lektion i slutet av dagen, nej, då tar vi i stället och gör alla lektioner utom 4th period lite kortare så vi hinner med alla lektioner under dagen ändå. Vet inte riktigt hur mycket kortare de kommer bli (orkar inte räkna på det just nu) men jag har en känsla av att vi inte kommer få speciellt mycket gjort i de flesta klasserna.
 
Nu ska jag bara se ett serieavsnitt innan jag ska sova, mår bättre än igår men är fortfarande inte helt 100 så ska försöka få mycket sömn inatt.

Två frågor och svar

Fick två frågor i kommentarer som jag tänkte ta upp i ett inlägg. Älskar att svara på frågor så bara ös på om det är något ni undrar över!

Hej Sara! Hoppas du har det grymt!:D Undrar bara om du har haft någon hemlängtan än så länge? I så fall hur har du "tacklat den"? Är du en senior eller junior? Jätte roligt att få följa ditt år, superfin blogg:)    Jag har faktiskt inte haft någon ordentlig hemlängtan än vilket jag är väldigt tacksam över. Klart att man saknar familj och vänner där hemma men än så länge är det inte så pass mycket att det har blivit jobbigt. Brukar försöka hålla mig sysselsatt och verkligen leva här borta i stället för att fokusera på hemma. Jag är faktiskt en sophmore, i alla fall på papper och på mitt ID kort. Detta enligt en lag i Michigan, men skolan behandlar mig som senior ändå. Vilket innebär att jag tar seniorklasser, kommer få gå på prom och ta graduation. Åh tack så mycket!!          
 
Hittade din blogg förra veckan, älskar att läsa om ditt liv i USA.  Är YFU ett bra företag att åka med? Har du hört ifall folk har haft problem med deras värdföräldrar eller med YFU?
Tack, älskar dig blogg förresten! Kram Celina.
Jag är riktigt nöjd med YFU som organisation och kan varmt rekommendera dem! Är väldigt nöjd med arbetet i Sverige och har än så länge bara upplevt arbetet här i USA som positivt. Av alla bloggar jag har nördat innan jag åkte hit så har jag faktiskt inte hittat en enda som har varit missnöjd med YFU vilket var en av anledningarna till att jag valde dem, fanns inga "skräckhistorier" som man kan hitta bland andra organisationer. Har inte hört om några riktigt dåliga familjer men klart att alla familjer och studenter inte passar ihop, men har aldrig hört om någon som har haft problem med att byta om det är så att de har velat det. Åh tack, kul att du gillar den!!

Today is not my day.

DHS XC senior girls, love these people!


Kände mig inte helt 100 igårkväll och idag kändes det ännu värre. Gick hela dagen i skolan trots att jag kände mig exhausted och mest ville sova, tror jag har en ordentligt förkylning på gång. Kämpade mig igenom practice idag, var en stört jobbig workout och jag kände mig ganska yr och mådde inte särskilt bra efteråt.  
Har verkligen inte tid eller lust att bli sjuk nu så ska bara ägna resten av kvällen till att mysa under en filt framför några serieavsnitt och sen blir det sängen tidigt för mid idag. En vecka kvar till 18 nu, hur stört?!
Stort tack för alla gulliga kommentarer jag har fått! Stor kram till er allihopa!

Söndagskväll utan skolångest

 
Partridge Creek är inte jättestort och har inte alla de stora affärerna så hittade inte jättemycket, men två tröjor fick i alla fall flytta in i garderoben. Var i alla fall några trevliga timmar tillsammans med Sarah, glad att jag har lärt känna den tjejen alltså!
 
Har hunnit med allt jag skulle göra idag, skrev en fruktansvärt dålig introduktion till engelskan och sprang en härlig runda i regnet. Är nästan Sverigetemperatur här borta just nu men i slutet av veckan ska det gå upp till ca 25 grader igen.
 
Har tagit på mig myskläder och ska bara mysa framför ett serieavsnitt innan det blir sängen tidigt, helt slut som vanligt och imorgon är det tidig uppgång som gäller.

Söndagens planer

 
Söndag igen då, helgerna går förbi lite väl snabbt alltså! Klockan två ska jag iväg och shoppa med Sarah, vet inte om kanske Rachel eller någon annan joinar oss också. Är verkligen i stort behov av shopping så är taggad! Vi ska till Partridge Creek vilket är en outsidemall, har bara varit där en gång sedan jag kom hit och då shoppade jag inget men det är riktigt fint där faktiskt som ni kan se på bilden ovan, tagen från google.
 
Annars idag måste jag få in en 40min springrunda, städa mitt bombnedslag till rum samt skriva inledningen på en engelskauppsats. Engelskan är helt klart min svåraste klass här borta, min engelskalärare pratar otroligt snabbt plus att det är mycket nya ord och dom skriver inte ens uppsatser på samma sätt som vi gör hemma. För mina klasskompisar kan ni ju tänka er Bettinas lektioner där man sitter som ett frågetecken och inte fattar någonting, det är för det mesta jag under engelskan. Men det blir nog bättre när jag har kommit in i det lite mer!
 
Lite dåligt med kommentarer det senaste tycker jag, hojta till om ni har något särskilt ni vill veta om mitt amerikanska liv så ska jag försöka fixa det!

YFUs Arrival Orientation

Me and my beautiful Swedes Josefine and P-J
 
Idag var jag alltså på YFUs Arrival Orientation, och jag måste säga att jag blev väldigt besviken. För fy vad långtråkigt det var! Var mest sitta och lyssna på samma information som vi fick i Sverige och höra på en massa saker som vi can´t or should do för att vara en så bra utbytesstudent som möjligt. Men arrival ska tydligen vara den tråkigaste så hoppas att de andra vi har under året blir roligare!
 
Var i alla fall väldigt kul att träffa en massa utbytesstudenter, även om man inte direkt hade så mycket tid att snacka då det mest var sitta och lyssna hela tiden. Josefine åkte med mig och Gigi dit och där träffade vi även på P-J som också är från Sverige, otroligt härlig kille som jag snackade lite med på PDO så var kul att träffa honom igen! Han har fått placering i Yale vilket ligger ungefär en timme härifrån. Så jag, Josefine och P-J fuskade lite och körde lite svenska i mellanåt, engelskan känns fortfarande ovan så var väldigt skönt att snacka lite svenska faktiskt. Träffade även två väldigt härliga tjejer från Japan och Finland som jag snackade med under lunchen. Annars så var det mest tyskar faktiskt, och då snackar vi mycket tyskar! I min grupp på 11 personer var det 6 tyskar och så såg det ut i alla fyra grupperna. Man märkte även en väldigt stor skillnad på engelska beroende på vart man kom ifrån och hur länge man har varit här.  Jag är glad att min engelska var så pass bra redan när jag kom så jag hade lätt att kommunicera, märktes att en del har väldigt svårt med det och det måste vara frustrerande.
 
När vi kom tillbaka till Macomb åkte vi med hela familjen för att äta på Red Lobster vilket var otroligt gott! Första gången jag käkade hummer, och jag som älskar fisk och skaldjur tyckte det var helt underbart. Kvällen har sedan hela familjen ägnat i soffan framför Avatar, mysig avslutning på lördagen. Nu är jag helt slut som vanligt, vet inte varför det här landet gör mig exhausted varje kväll. Det blir i alla fall sängen för mig nu, morgondagens planer tar vi i morgon.

Yearbook + Musikal + Skype

Vi har gått runt och fotat till olika uppgifter i yearbook i skolan och ni ser några utav bilderna här ovanför. Fotade av mig, Katelyn eller Ken, dom två sista ser ni även på några utav bilderna. Ni ser även en bild på Mr Timpa, även känd som coach Timpa och alltså min XC coach och mentor. Annars har ni skolans huvudbyggnad, the footballfield och Katelyn vid hennes bil.
 
Efter skolan idag gick jag på workshop inför auditions för skolans musikal. Hade varit så otroligt kul att vara med, men det är inte många roller och med en så stor skola är det många som är intresserade av att vara med och många som är riktigt duktiga. Hoppas på att kunna få göra någon liten del i den i alla fall, hade varit stört kul och ett bra sätt att lära känna nytt folk. Musikalen håller dessutom på under vintern vilket gör att jag har något att göra mellan XC och Track säsongen.
 
Kom sent till practice och sprang bara en kort sväng medans dom avslutade sin workout och cooldown. Fick skjuts hem av Madi och stupade på sängen och tog en nap så fort jag kom hem, så galet trött! Skulle egentligen ha åkt och shoppat med Sarah men vi tar det på söndag i stället, hoppas på att kunna köpa min homecomingdress då också. Har ikväll i stället pratat med Emma på skype vilket var första gången sedan jag kom hit, och åh vad härligt det var att snacka med någon i samma situation! Att vara utbytesstudent är inte helt lätt ska ni veta, och att ha någon att snacka med då är så otroligt skönt.
 
Imorgon ska jag på YFUs Arrival Orientation, kul att träffa fler utbytesstudenter! Ska åka dit med Josefine och sen vet jag inte riktigt hur många studenter det kommer vara där men är riktigt taggad på det faktiskt.

A hug is like a boomerang - you get it back right away.

Mobilbild från racet igår, love these girls!
 
Borde verkligen sova nu egentligen men vi kör på en blogguppdatering ändå! Hade missuppfattat dagarna och det var idag vi hade alla drills och inte i tisdags. Så vi hade drills alla periods utan 4th, mycket springande fram och tillbaka med andra ord. Tornado och lock down var lite speciellt, har ju inte det i Sverige som sagt.
 
Under lunchen idag fick vi lämna in våra beställningar för cap and gown till graduation, känns väldigt tidigt att göra det redan nu men samtidigt är det så kul! Så glad att jag får göra alla senior-grejer och vara med på graduation och allt sånt!
 
Practice var longdistance idag vilket mest kändes som döden då vi skulle springa längre än vad vi har gjort på hela säsongen, och kvällen har sedan bjudit på teamdinner hemma hos Brooks. Sån bra kväll, har verkligen världens bästa lag!
 
Nej nu måste jag sova om jag över huvud taget ska komma upp imorgon. Pussar!

Homecoming + Teampictures + Frozen youghurt

Mobilbild på ett svettigt gäng på Orange Leaf. Haley, Kaitria, Lauren, Robert och Monica, härliga människor det där!
 
Vet helt ärligt inte hur jag ska kunna gå tillbaka till min vardag när jag kommer hem, här är det fullt upp med roliga saker hela tiden och jag älskar det!
 
Kan börja med att berätta vad som hände på morgonen precis när vi kom fram till skolan. Travis backade in på vår infart idag vilket han aldrig brukar göra annars vilket jag tyckte var lite konstigt men inte kommenterade. Varför han gjorde så fick jag dock svar på när vi kom fram till skolan. När jag har gått ur bilen sa han "Sara there´s something on my car, can you come and look?". Gick runt bilen och på sidan han hade gömt för mig när han backade upp på infarten stog det "Kommer du att gå på hemkomstdansen med mig?", fint översatt med hjälp av Google Translate! Sjukt gulligt! Så vi ska gå som vänner tillsammans med några andra i en XC grupp så tror Homecoming kommer bli stört kul faktiskt!
 
Skolan flöt på som vanligt utan att något särskilt hände, hade otroligt kul under nästan alla lektioner precis som vanligt! Tänkte skriva ihop ett inlägg om den amerikanska skolan så snart jag får tid, det är en otrolig skillnad mot den svenska skolan jag är van vid!
 
Efter skolan och före practice var det dags för teampictures med XC laget. Innan fotografen kom som tog de professionella bilderna så tog Timpa lite alla möjliga bilder både individuellt, med de olika årskurserna, syskon och alla möjliga bilder man ville ha. Hoppas han kommer mejla bilderna eller lägga upp dom på hemsidan eller något, vore kul att ha! Sen tog vi även seriösa bilder med hela laget som kommer sättas upp i idrottsdelen i skolan. Fick även reda på att laget har ett smeknamn på mig då det finns en till Sarah i laget, nämligen Sweedy. Något dom har använt när dom har pratat om mig men inte till mig haha, så jag visste inte om det. Efter bilderna var tagna så var det dags för practice och då det var nästan lika varmt idag som igår så var det inte kul att springa kan jag säga!
 
Efter practice åkte jag och ett gäng härliga människor till Orange Leaf för att käka frozen youghurt. Var bara andra gången jag åt det sen jag kom hit och det är verkligen så stört gott!
 
Kom hem och fick äntligen hoppa in i duschen som för en gångs skull var varm, vi har haft lite problem med varmvattnet det senaste så har blivit några kallduschar. Fick en varning på mobilen om stormen som skulle komma och de uppmanade alla om att gå inomhus på en gång. Stormen var ett vanligt oväder med åska och blixtar, men sådana oväder här är inte riktigt samma sak som i Sverige utan betydligt värre!
 
Idag är det även 9/11, alltså den 11 september och 12 år sedan terroristattackerna. Trodde det skulle uppmärkas mer än det gjorde under dagen, men under 6th period hade vi i alla fall en tyst minut för att hedra offrena för attentaten. Var dock mer 5 sekunder än en minut men var i alla fall någonting. Kul grej som hände innan practice som har med skolan att göra är att två tjejer i laget vid två olika tillfällen hade hört folk i korridoren prata om "den svenska tjejen". Haha man får mycket uppmärksamhet som utbytesstudent vilket känns både konstigt och kul!
 
Nej nu ska jag sova, lika trött idag som igår känns det som! Stor kram!

Literally, so baked!

Lite halvsuddig bild lånad från Sarahs facebook, jag o några fina cross-tjejer från camp
 
Rubriken är ett internskämt inom laget som vi började med på campet när vi satt i the minivans och det var så stört varmt! Ledsen för internskämt men bloggen är ju även lite för min egen skull så jag ska kunna kolla tillbaka när jag kommer hem.
 
Blev upphämtad av Travis klockan 6.45 i morse och kom hem vid klockan 8 på kvällen, en heldag med andra ord och jag är så stört trött just nu! Skolan gick förbi riktigt snabbt, älskar de flesta av mina klasser och skoldagarna känns inte särskilt jobbiga. Alla i laget var så sjukt fina idag, killarna körde på skjorta och slips och flera tjejer hade klänning. Sjukt kul att se hur snygga folk kan vara när de inte har på sig mjukisbyxor eller träningskläder vilket är det som de flesta amerikanare har på sig i skolan.
 
Racet på eftermiddagen sen då. Har bara en sak att säga om det, stört jobbigt! Vi gick runt hela dagen i hopp om att det skulle ställas in men trots att folk från andra lag svimmade och spydde redan under uppvärmningen så sprang vi även om de sköt upp alla race en halvtimme. Enda roliga med dagens race var dock att jag faktiskt fick springa i Varsity! Dock hade de 10 platser i Varsity i stället för 7 som det vanligtvis är men jag är väldigt glad ändå! Fick en tid som var nästan 2 minuter sämre än det jag fick i lördags men kom trots det på en femte plats bland tjejerna i vårt lag så kan förhoppningsvis bli så att jag får springa Varsity i nästa race också. Glad över att jag inte stannade och gick som en del fick göra, och av våra JV tjejer var det bara två som kom i mål, de andra fick avbryta. Så då förstår ni nog hur otroligt jobbigt det faktiskt var att springa det där racet, var otroligt lite skugga på den här banan jämfört med de andra vi har varit på.  
 
Har gjort klart lite läxor och nu ska jag sova, stört trött som sagt. Tror detta är det tidigaste jag har kommit i säng sedan skolan började, nästan lite stolt ;)

We live in the world when we love it.

Bild från arkivet
 
Får bli ett snabbt inlägg idag då jag egentligen borde sova vid den här tiden om jag ska orka upp imorgon. Skola och practice som vanligt idag, hade min första Theatre Arts klass och känner att den kommer bli betydligt roligare än Algebra! Så är väldigt glad över det bytet!
 
Efter practice åkte jag till the mall med Sarah för att kolla på klänning till homecoming. Hjälp vad mycket olika klänningar det finns i alla affärer! Så sjukt kul att prova en massa olika, fanns så stört mycket fint. Fastnade speciellt för en klänning så får se om det blir så att jag köper den. Ni får dock inte se bild på den förräns det är dags för dansen vilket är den 11 oktober.
 
Imorgon kommer vi ha en massa olika drills under skoltid, så som fire drill, tornado-drill och lock down. I stället för att sprida ut allt de måste göra under flera dagar så valde de att lägga allt under samma dag och vi kommer därför att ha drills under varje period utom 4th då det är lunch under den perioden. De skickade ut ett mejl till alla lärare som de visade oss där det stog exakt vilka drills som skulle göras och exakt vilken tid. Blir ju otroligt verkligt då alltså! Men ska nästan bli lite spännande att se hur dom gör under lock downs och sådär, det gör vi ju inte i Sverige.
 
Annars imorgon så är det tänkt att vi ska ha ett race men jag hoppas verkligen att det blir inställt! Det ska nämligen bli 97 F imorgon vilket är ca 36 C plus att det är väldigt humid (tappar svenskan här, yes!) vilket gör det hela ännu värre och det känns som en bra bit över 40 C i luften. Blir det för varmt ställs alla sporter in och då även racet vilket jag hoppas på då ingen kommer springa särskilt bra i den värmen. Det blir dock inte bestämt förräns vid klockan 2 så vi får vänta in i det sista för att få veta det. Vi ska i alla fall köra på uppklätt imorgon bara för att vi har race, jag har dock inte så särskilt fina kläder än så kör på hyffsat vanligt. Men jämfört med de flesta amerikanare är jag alltid uppklädd i skolan! Blev visst inte så snabbt i alla fall, men nu måste jag sova så jag orkar upp till skolan imorgon. Pussar!

There is just one life for each of us: our own.

1. Vi tjejer kör peppningsring runt ett träd
2. Me in action
3. Bild från starten i killarnas race, bara för att ni ska få se hur sjukt mycket folk det är som springer
 
Idag passade jag på att sova ut länge, otroligt trött efter första skolveckan med tidig uppgång och full koncentration hela dagarna. Har inte gjort något speciellt alls idag vilket jag har lite dåligt samvete över, slappa kan jag ju göra när jag kommer hem liksom. Men skönt med sådana här dagar ibland också, ska dock försöka att inte ha för många. Avslutade i alla fall kvällen med att titta på Harry Potter på tv med Kelton och en skål med popcorn, riktigt bra avslutning på helgen måste jag säga!
 
Tillbaka till skolan imorgon igen, och jag tycker faktiskt att det ska bli riktigt kul! Älskar att gå till skolan haha, sjukt konstig känsla! Första Theatre Arts klassen för mig också, ska bli kul att se hur den klassen är. Tror även att vi ska börja planera hur årets Yearbook ska se ut och dela ut sidor och sådär den här veckan vilket jag är riktigt taggad på, tror den klassen kommer bli askul även om det lär bli fullt upp när allt ska sättas ihop senare.
Nu blir det dock sängen för mig, 05.30 ringer klockan imon och sen väntar skola + practice.

Racetime!

Bild på alla tjejerna från förra racet då jag fick agera fotograf
Hade en otroligt rolig kväll hemma hos Coach Eddie igår, har verkligen världens bästa team och jag är så glad att jag valde att joina XC!
 
Idag var det då dags för race, kommer inte ihåg vad stället där banan låg hette men det låg ca en timme bort och banan var otroligt backig! Men racet kändes trots det otroligt bra för min del, sprang på över en minut snabbare än förra racet och kom in på 5:e plats bland våra tjejer vilket jag är otroligt stolt över! En femteplats innebär egentligen att jag kan springa Varsity nästa race (detta racet var inte uppdelat utan alla sprang tillsammans) men jag tror dom kommer vänta tills jag har lite mer erfarenhet innan jag får springa Varsity. Men kul att man verkligen märker att all denna träning gör stor skillnad!
 
Ska snart iväg och shoppa lite skolsaker men Gigi, behöver bland annat en ryggsäck och lite annat. Är även i stort behov av kläder då min garderob fortfarande är ganska tom men får se om vi hinner det med, hörde att någon snackade om att käka glass vid klockan 7 och det är inget jag säger nej till! Hoppas allt är bra med er där hemma, pussar!

School Spirit

Korridoren långt bort i ingenstans där jag har mitt skåp + bild på gul skolbuss och i bakgrunden har ni footballsplanen och läktaren
 
Får bli ett snabbt inlägg idag då jag snart blir upphämtad av Monicas mamma för att åka till coach Eddie där i princip hela XC laget är. Blir alltså ingen första footballsmatch för säsongen för mig vilket jag tycker är lite tråkigt, men lär ju bli en hel del andra matcher att gå på under hösten. Märktes i alla fall i skolan idag att det var match ikväll för alla spelarna gick runt med sina matchtröjor och danslaget och alla cheerleaders gick runt i sina dräkter, sån school-spirit och jag älskar det!
 
Gick och pratade med min counselor efter skolan idag och har bytt ut Algebra 2 mot Theater Arts, en klass som jag har hört ska vara riktigt skoj så jag hoppas på det! Tror även jag ska vara med i skolans musikal som vi har workshop om nästa vecka, bra sätt att lära känna lite fler folk på och vad jag har hört från andra ska det vara riktigt kul!
 
Har ett race imorgon, är inte särskilt taggad men det är bara att köra. Sen ska jag och Gigi åka och köpa ryggsäck och lite annat jag behöver inför skolan. Men nu måste jag göra mig i ordning, pussar!

Class of 2014

Teamdinner igår var riktigt kul, älskar verkligen mitt XC lag! Tror nästan vi har en i veckan nu under säsongen vilket kommer bli riktigt skoj!
 
Fick skjuts av Travis till skolan idag, han bor i samma sub som mig så han kommer köra mig varje dag så jag slipper ta bussen. Under 2nd period i skolan hade vi senior meeting i aulan där dom gick igenom lite regler och även pratade lite om graduation och annat som rör senior year. Vi ska tydligen beställa våra cap and gown redan nästa vecka under lunchen, stört kul! Otroligt taggad på allt som har med det här året att göra verkligen! Efter mötet så gick alla 700 seniors (yes, det är många!) ut vid huvudingången och skolans flaggstång för att ta en flagpicture, tydligen något som de gör varje år med seniorklassen och som sedan är med i yearbook bland annat. Dom hade målat linjer i marken som vi skulle stå innanför för att bilda siffran 14 då vi är class of 2014. En fotograf stog sedan uppe på taket för att ta kort av det hela. De seniors som ville fick även skriva upp sig som mentorer för nya elever på skolan, och jag räknas då som en av dessa nya elever. Vi kommer få en lärare och en elev som mentor så de kan hjälpa oss nu i början för att hitta eller om vi behöver hjälp med vad som helst i princip. Jag fick min XC coach, Coach Timpa, som lärarmentor vilket är väldigt skoj! Eleven får jag nog veta imorgon eller i början av nästa vecka, bra sätt att lära känna folk utanför laget känner jag så hoppas på att det är någon jag kommer bra överrens med.
 
Hade ett pretest i Algebra idag för att lärarna ska kunna se om vi är i rätt klass, och jag har efter det testet bestämt mig för att byta bort Algebran. Även om jag kände igen det mesta från min svenska mattekurs så gjorde de saker på ett annat sätt och jag fattade inte hälften av alla termer som de använde. Mejlade min svenska mattelärare (hej Thomas!) och han trodde inte att det var nödvändigt att jag läste matte under året så bestämde mig för att i stället för att sitta och kämpa som en idiot med en mattekurs som jag inte behöver (kämpade riktigt ordentligt med matten förra året) så ska jag ta en rolig klass i stället. Pratade med min counselor efter skolan och jag ska komma tillbaka vid lunch imorgon så ska vi se vad jag kan byta till. Känns riktigt skönt att ta det beslutet faktiskt!
 
Nu ska jag sova, man blir riktigt trött av att gå upp klockan 05.30 varje dag, behöva fokusera på engelskan i skolan i flera timmar och sen ha två timmars practice innan man äntligen kan åka hem. Sjukt trött nu med andra ord! Stora kramar till er där hemma!
 
Förra årets flagpicture

School + Teamdinner

Smygfotad bild innan History Motivation + cafeterian efter sista klassen när alla ska till sporter, bussar och bilar
 
Andra dagen i High School avklarad, inte riktigt lika förvirrande men nära på. Tog som sagt den gula skolbussen till skolan idag, hoppas på att inte behöva ta den alltför ofta då den var knökafull när den kom till mig och det var bara Freshmens på bussen. Gjorde en tidslinje i US History, och alla bara satt o skrev medans jag inte visste någonting. Läraren har väl förståelse för det i alla fall! Period 2, 3 och 4 har jag mina absoluta favoritklasser, Yearbook, Choir och History of Motivation. Tror det kommer bli tre otroligt roliga klasser, särskilt Yearbook som verkar ha sjukt härligt folk! Vi fick presentera oss för klassen idag och jag fick en hel del "omg I love your accent!" när jag berättade att jag var utbytesstudent. Lyckades gå vilse på väg till Yearbook men mötte tack och lov Kyle från laget och han kunde visa mig rätt väg. I History of Motivation har jag världens bästa lärare, och klassen är inte så mycket historia utan mer psykologi vilket jag tror kommer bli riktigt intressant. Lunch vid samma bord och med samma folk som igår, verkar som det kommer bli standard men jag klagar inte då jag sitter med trevligt folk från laget.
 
Efter lunch lyckades jag få upp Sarahs skåp för första gången på egen hand (lånar hennes eftersom mitt är så långt bort och jag aldrig skulle hinna dit mellan mina klasser), sjukt stolt över mig själv då låsen är otroligt krångliga. Kan försöka förklara hur dom fungerar när jag själv har kommit på det! 5th period var engelska och jag höll helt ärligt på att somna. Men det var inte bara jag utan även Mara och Keonna kände likadant och Jill sa även hon samma sak om sin engelskalektion med samma lärare tidigare under dagen. Tror det kommer bli segaste klassen faktiskt! Sista perioden var Algebra och då hade vi ett quiz, helt ärligt fattade jag inte ett dugg av det där quizet och lyckades kanske sätta 5 av 33. Matte har aldrig varit min starka sida!
 
Träning efter skolan som vanligt, sprang distans i otrolig värme och kände mest för att dö. Kom precis ut från duschen och blir om en halvtimme upphämtad av Haley då det är teamdinner hos Jake ikväll. Otroligt taggad på det! Men nu måste jag göra mig i ordning, hoppas allt är bra med er där hemma. Pussar!

First day in High School

 
Jag har nu överlevt min första dag i High School! Hur skulle jag beskriva den? Förvirrande! Och det är faktiskt vad jag har svarat alla när de har frågat.
 
Blev upphämtad av Katelyn vid 6.40 vilket jag tyckte verkade väldigt tidigt, men när vi kom fram till skolan insåg jag varför det var nödvändigt. Sjukaste bilkön fram till skolan nämligen! Inte så konstigt när det är en skola med 2600 elever varav juniors och seniors kan köra själva och flera av de yngre får skjuts av sina föräldrar. Tog ca 20 minuter i kö innan vi kom in på skolområdet och sen skulle vi hitta parkering. 7.12 går vi ur bilen, skolan börjar 7.15, otroligt bra början med andra ord! Men eftersom vi skulle till våra homeroom och få våra scheman innan första lektionen började var det lugnt och jag var faktiskt inte den sista som kom in i klassrummet. Vi fick våra scheman och sen ringde klockan som innebar att vi hade 6 minuter på oss att ta oss till nästa lektion. I huvudbyggnaden är det grades 10-12 och alltså runt 2000 elever. Tänk er att alla dessa ska ta sig från sina lektioner, till sina skåp och till nästa lektion på 6 minuter. Ja, det är kaos! Lyckades i alla fall ta mig till Sarahs skåp och hon hjälpte mig att hitta till min första lektion vilket var US History med Mr Tempio, en klass med bara Sophmores och där jag bara känner Adam från laget. Satte mig i alla fall bredvid en tjej som var jättetrevlig, och när hon fick höra att jag var utbytesstudent (min accent avslöjar mig ganska snabbt) så blev snabbt flera runtomkring indragna i samtalet. Läraren insåg även han att jag var utbytesstudent när han försökte uttala mitt efternamn, något alla lärare har haft problem med idag. I början av lektionen lästes the pledge of allegiance från högtalarna, och även om jag har hört talats om att det görs under första lektionen i amerikanska skolor var det otroligt förvirrande! Alla ställde sig i alla fall upp men högra handen på hjärtat och läste med, vända mot flaggan som fanns på väggen i klassrummet.
 
Klockan ringde för att visa att lektionen var slut och sen var det bara ut i kaoset igen för att försöka hitta nästa lektion. Mötte Rachel i korridoren som kunde visa mig till rätt trappor då jag var tvungen att gå ner en våning för att hitta min yearbook-klass. Innan lektionen börjar har man en varningssignal som innebär att lektionerna snart börjar, och när den andra klockan ringer så ska man sitta på plats i bänken. De var dock lite chill med det idag eftersom det var första dagen. Tror i alla fall att yearbook kommer bli sjukt kul även om det kommer bli mycket jobb! Katelyn är även i den klassen vilket är otroligt skönt! Lyckades själv hitta vägen till min tredje klass som var Choir med mr Moses, tror den klassen kommer bli riktigt bra faktiskt mycket tack vare att Mr Moses är riktigt bra! Kände ju även en del folk där tack vare körlägret jag var på innan skolan började. Min fjärde lektion var History Motivation med mr Allaire, och den läraren verkar helgo! Spelade musik när vi kom in och hade en enorm soffa mitt i klassrummet. Vi körde några tävlingar som gick ut på att man skulle kunna olika kända amerikanska märken samt lite amerikansk geografi, gick ju hur bra som helst alltså! Pratade med några trevliga tjejer som var seniors, verkar mest vara seniors och juniors i den klassen vilket är kul!
 
Nu börjar det här inlägget bli sjukt långt men kan väl lika gärna fortsätta skriva! Jag har C lunch vilket innebär att min lunch är efter min 4th period. A lunch är innan 4th period, B lunch är mitt i lektionen och C lunch är efter. Flera i laget har C lunch så vi möttes vid Sarahs skåp för att sitta tillsammans vid lunchen, otroligt glad att jag hade laget att sitta med för vet inte riktigt vart jag skulle ha tagit vägen i kaoset annars. Så jag käkade min macka som jag hade med mig i sånna där bruna påsar man ser på film och snackade med de andra i laget och sen när lunchklockan ringde var det bara att hämta sina grejer i skåpet och ta sig till femte lektionen som för mig var engelska. Använde inte mitt eget skåp under dagen då ingen lyckats öppna det och det är way off från allt annat, men Sarah lyckades få upp det efter skolan så nu kan jag börja använda det (om jag får upp det själv vill säga, inte det lättaste). Kände Keonna och Marah från laget, annars vet ingen i klassen att jag är utbytis än men det lär dom väl märka ganska snart. Sista lektionen för dagen var Algebra 2 med Ms Davis, hon verkar helgo verkligem!! Matte har dock aldrig varit mitt starkaste ämne så vi får se hur det går.
 
Så ja, för att sammanfatta detta långa inlägg och min dag så var den bra men dock förvirrande med allt nytt. Glad att jag hade laget som kunde visa mig vart jag skulle, var helt lost mellan 5th och 6th period tills jag mötte Noah i korridoren som kunde visa mig vart jag skulle. Hade practice efter skolan med världens jobbigaste workout vilket gjorde att jag var helt död när jag kom hem. Berodde antagligen både på träningen och på engelskan och alla nya intryck. Kan försöka fixa lite bilder åt er imorgon, hade fullt upp med att hitta idag så blev inget fotande. Inga mobiler under lektionstid dock (bortsett från min engelskalärare som tillåter det ibland) då de har infört en ny cellphone policy som innebär att första gången man blir tillsagd om mobilen får man kvarsittning, andra får man kvarsittning och de ringer hem och på den tredje får man en dags avstängning. Yes, amerikanska skolan är striktare! Men kan ta lite mer om det någon annan gång. Jag slipper morgonträningen imorgon (5.45am) men det innebär att jag inte har någon skjuts utan imorgon blir det den gula skolbussen för mig! Blir ju en upplevelse iaf! Ska dock ta och sova nu, sjukt trött efter en lång dag som sagt! Ledsen för det långa inlägget, hoppas allt är grymt med er där hemma! Pussar!

My Weekend


 
Hemma efter en helg i familjens stuga som ligger tre timmar härifrån ungefär. Har inte funnits sådär jättemycket för mig att göra men jag har läst, tittat på film och haft några riktiga sista slappardagar på sommarlovet. Kelton, Kevin och Adam var ute och fiskade i princip hela tiden och jag hängde med ut en gång, lyckades dock inte fånga någon fisk men är lika glad för det! På lördagen åkte jag och Gigi till Grand Rapids, en större stad som låg i närheten, för att klara av lite shopping inför skolstarten. Lättare sagt än gjort faktiskt med tanke på att jag behövde ha skolans dresscode i bakhuvudet hela tiden. Inget transparent, måste täcka axlarna, inte visa magen osv osv. Hittade lite iaf, måste köpa några koftor eller något så jag kan använda alla linnen jag har i skolan också. Nästa problem kommer dock att vara byxor! Med mitt sår kan jag nämligen inte ha jeans just nu (måste ha nån kräm på den som jag helst inte vill ha över hela insidan) och shortsen jag har är för korta egentligen. Har dock ett par som jag hoppas dom godkänner, och annars får jag väl köra på "jag är utbytesstudent"-kortet eller nått ;)
 
Gjorde även köttbullar med sås och potatis till familjen + deras två vänner som bodde med oss i stugan, blev helt okej med tanke på att det var första gången jag gjorde det själv. Blev dock inte så mycket smak på köttbullarna men det fixar jag till nästa gång! Vi hade även varit på World Market när vi var i Grand Rapids så jag kunde bjuda dom på svenskt knäckebröd, otroligt gott efter allt vitt bröd dom har här! Fick även smaka på McDonalds för första gången sen jag kom hit, har försökt undvika det där stället efter att ha jobbat där varje helg i över ett år. Smakade verkligen precis som hemma!
 
Imorgon är det äntligen dags för mig att börja skolan! Antagligen första gången jag är riktigt taggad på att börja skolan, men High School är ju något helt annat än skolan där hemma. Har alltså skola 7.15-14.11 och sen practice 14.30-16.30, fullsmockade dagar nu när terminen börjar med andra ord!
Nu är det nästan dags för mig att sova, Katelyn hämtar mig tidigt imorgon så vi kan kolla om vi lyckas få upp mitt skåp och så jag hittar mitt homeroom och sådär. Pussar!

RSS 2.0