Nu kör vi!

Har precis kommit hem från jobbet, ska bara packa ner det sista i väskan, sen blir det sova några timmar och sen vid 3 inatt åker vi mot flygplatsen och Grekland. Det ska bli så himla härligt att komma bort från allting! Jag är taggad till tusen!
 
Vi ska som sagt båtluffa, och vi vet egentligen bara vart första stoppet blir. Första ön blir Naxos, där vi ska stanna i 3 eller 4 nätter. Sen får vi se vart vi tar vägen.
 
Passa gärna på att ställa lite frågor eller liknande nu när jag är borta, jag är borta i 12 dagar och kommer alltså hem igen den 3 augusti. Så vore kul att ha lite frågor att svara på när jag kommer hem :) Kan vara om mig själv, min familj, mitt jobb, mina intressen, resan, tankar inför utbytesåret, utbytesåret i allmänhet eller något annat ni funderar på. Som ni förstår kommer det inte vara någon uppdatering under tiden, därför får ni gärna ställa frågor så jag har lite att uppdatera om när jag kommer tillbaka.
 
Ni får ha det jättebra, det kommer jag ha!
Puss och Kram :)
 

Packar för fullt

Idag är jag ledig, vilket betyder att jag håller på och packar inför Grekland. Hinner inte det i morgon då jag jobbar. (eller, jag hinner imorgon men mamma tror inte att jag gör det, utan hon tycker att jag ska packa idag. Och försök säga imot min mamma om en sådan sak... ;)
 
Det ska bli så otroligt skönt att komma härifrån! Är trött på Sverige nu, på allt regn och dåligt väder. Bortsett från skidresan till Norge under sportlovet har jag inte varit utomlands sen förra påsklovet då vi spenderade 5 dagar i London. Så det ska bli otroligt härligt att komma iväg till något varmt ställe.
 
Personligen tycker jag att det ser helt okej ut, vad tycker ni?
Slänger in något mer inlägg imorgon innan vi åker.
 

Only action brings ideas to life.

Klarade idag av mitt sista arbetspass för den här 5-dagarsperioden, så nu är jag ledig imorgon innan det blir jobb igen på fredag. Ska bli otroligt skönt! Får se vad jag hittar på, alla mina kompisar antingen jobbar eller är bortresta, och dessutom har jag ju hunden att tänka på med. Men jag har inte haft en chilldag på ett tag så det är välkommet.
 
Angående rubriken, så kände jag att den passar så sjukt bra. Utan att agera och jobba som en idiot kan jag inte få min idé (dröm) att bli verklig. Det är bara genom mycket slit jag kommer få ihop dom där pengarna så jag kan åka iväg till USA. Jag har fortfarande mycket kvar, men förhoppningsvis ska det gå. Det måste helt enkelt gå. Annars vet jag inte vad jag gör.
 

Freedom comes when you learn to let go.

Ännu en dag med jobb avklarad, känner att jag har ett otroligt roligt liv just nu! Men nu är det inte långt kvar till Grekland. Jag är inte flygvan, min familj har inte rest så mycket när vi var mindre, men vi har varit utomlands de senaste åren. Dock har jag bara flygit 2 gånger innan, och detta blir min tredje. Pappa har alltid fixat incheckning och allt sånt, men denna gången tänkte jag följa med och få ett hum om hur allt fungerar. Jag ska ju liksom flyga själv till andra sidan atlanten nästa år?! Hej panik!!
 
I morgon blir det jobb 12-17, sen ska jag gå en sväng på A6 och fixa lite inför resan, behöver mer linnen och något mer par shorts om jag ska klara värmen där nere. Hela familjen är i Göteborg och bor hos kusinerna då min lillebror spelar Gothia Cup denna veckan. De spelade första matchen idag, och förlorade mot norrmän. Jag menar, hallå? Men andra laget hade vunnit sin match så de deppar nog inte ihop.
Men här hemma är det alltså bara jag och hunden.
 
Nu ska jag sätta på några serieavsnitt tänkte jag, sen ska jag sova i tid för jag har varit död de senaste dagarna. Sömn behövs!
 

Utbytesmania

Har sådan otrolig utbytesmania just nu! Vet ni inte vad det är så rekommenderar jag att ni går in på utbytesstudent.se och läser på om det. Utbytesstudent.se är en otroligt bra sida för övrigt, och jag älskar forumet som finns också!
 
Men tillbaka till utbytesmanian. Jag känner att jag bara vill åka NU! Och jag har ett helt år kvar! Jag sitter och läser 12/13 bloggar och ser hur dom taggar för att få komma iväg. Men samtidigt var det ett helt år sedan jag läste 11/12 bloggar och läste om att dom skulle iväg, så ett år går förhoppningsvis fort. Anledningen till utbytesmanian är nog tack vare allt snack i facebookgruppen och på forumet. Vi peppar varandra helt enkelt! 
 
Men jag är trött på att det inte händer någonting. Jag vill komma igång med pappersarbetet och allting så att det händer något. Men jag kommer behöva vänta tills i höst. För de på YFU som inte har semester jobbar just nu för fullt för att hitta värdfamiljer för de studenter som ska hit till Sverige i höst. Så jag får vänta. Men jag hatar att vänta! Men jag vet att flera utbytesstudenter har sagt det att som utbytesstudent gäller det att ha tålamod, för större delen av året innan man åker består av väntan. När papprena väl är klara får man vänta på värdfamilj. Och slutligen ska man vänta på att få komma iväg.
 
Men egentligen borde jag njuta av nuet i stället för att tagga allt pappersarbete. För det jobbigaste tiden i skolan, YFU papprena och stipendiesökandet kommer komma ungefär samtidigt i höst. Och då ska jag hinna med kompisar och jobb där med. Men jag vill bara komma igång, så till och med det ser jag fram emot. Jag ser liksom fram emot att få den första räkningen på posten. Vem längtar efter att få betala en massa pengar liksom?!
 
Tagget går i perioder, men just nu är det verkligen på topp!
Har uppdaterat länklistan här på bloggen nu, där hittar ni flera bra 13/14 bloggar som jag tycker ni ska kolla in.
 

Just carry me home tonight.

Är hemma efter några riktigt härliga dagar i stugan med familjen. Under torsdagen var både farmor och farfar plus kusinerna där också, så då var det fullt hus. Två hundar hade vi också (våran och sen var kusinerna hundvakt till sina kusiners hund) så det var verkligen full rulle hela tiden.  
Vi har käkat jordgubbar, åkt båt, spelat kort och haft namnsdagsfirande. Typiskt somrigt alltså!
 
Bjuder på lite bilder från helgen. Alla bilder är väldigt snabbredigerade men det är väll bättre än inget alls.
 
Helgen bjuder på jobb, ska jobba mycket de kommande 5 dagarna. Men det är pengar! Sen på kvällen ska jag träffa sötungen Pauline, var längesen jag såg henne så det ska bli jättemysigt!
 

Sommarstugan

Jag ska jobba ikväll, och sedan direkt efter jobbet hämtar pappa upp mig så åker vi ut till sommarstugan där resten av familjen redan är. Sen blir det mys med familjen där till fredag då vi åker hem igen, jag jobbar nämligen hela helgen.
 
Så det blir alltså ingen uppdatering förräns på fredag.
 
Ha det super!
 
 
 

Facebook-grupp

Nu har vi härliga 13/14-studenter skaffat en facebook-grupp. HÄR hittar du den, och ska du iväg som utbytesstudent 13/14 (land spelar ingen roll) så tycker jag att du ska gå med i den!
 
Mina utbyteskompisar är sjukt bra! En del av dem har jag haft kontakt med sen jag blev medlem på utbytesstudent.se´s forum för ett år sedan, och en del har jag bara börjat prata nu det senaste. En del ska åka med YFU precis som jag, vilket gör att vi kommer träffas på campet innan vilket kommer bli awesome! Men det finns folk från alla möjliga organisationer, och alla är så himla härliga! Vi har börjat snacka om utbytesträffar i höst, och jag kan knappt vänta tills jag får träffa alla!
 

All your love is a melody

Nu är jag hemma efter en grym helg i Halmstad på Gullbrannafestivalen. Jag har hängt med bästa vännerna och lärt känna nya goa människor. Konserterna var grymma, och jag har mått så otroligt bra hela helgen!
Favoriterna från helgen är Switchfoot, Leeland och Gungor. Men Switchfoot toppar helt klart den listan! Skulle kunna skriva ett helt inlägg bara om hur otroligt grymt det var! Folk började köa långt innan, och hela skeppet var fullt vilket det inte ens brukar vara på de normalt stora banden som spelar. Vi lyckades trycka oss fram till helt okej platser, men jag önskar att jag hade kunnat komma längre fram... Men det var sjukt bra stämning i hela skeppet så det spelade inte så stor roll egentligen. Switchfoot har skrivit 4 låtar till filmen a walk to remember, och alltså när de körde Only Hope... Får rysningar bara jag tänker på det! Har ni inte hört några av Switchfoots låtar så rekomenderar jag Dare You To Move, Your Love Is A song och Meant To Live. Så galet bra var det! När de körde sina största hits, Dare You To Move och Your Love Is A Song. Alltså det går inte beskriva stämningen, så sjukt bra var det! Deras första spelning i Sverige med, jag hoppas verkligen att de kommer tillbaka snart! Men vi får inte glömma bort Leeland, oooh vad jag gillar det bandet! Och släppa loss till Rånarligan och Jesus Loves Electro... Jag har haft några sjukt bra dagar helt enkelt!
 
En Teliamast hade gått sönder, och jag som har Halebop på min iphone har ju telias nät. Så täckningen där nere har inte varit speciellt bra. Så tappar man bort den man hänger med fick man helt enkelt gå omkring tills man hittade någon annan man kände och haka på dem. Men det gick bra det med, på så sätt blev det att man hängde med lite olika folk. Men det blev av den anledningen inte lika många instagram bilder som jag hade velat (btw så följer Leeland mig på Instagram, hej glad tjej!) men bjuder på dem jag fick upp.
 
 
 
 

Nu kör vi!

Avresan blev uppskjuten en dag, så imorgon kör vi! Är så galet taggad, GF listan på spotify går på full repeat, och jag mår så sjukt bra! Kommer inte uppdatera under helgen, men ni kan nog få lite uppdatering genom att kolla min instagram, heter saratyngel där.
 
Nu ska jag titta lite serier innan jag ska sova (serieberoende som sagt). Ha en toppenhelg!
 

Dödare än dödast

Känner mig helt död just nu. Det började med att jag skulle jobba 17-21, vilket sedan blev 22 och sedan 22,30. Det vart nämligen fotbollsmatch som gällde i Jönköping idag, och alla Hammarby supportrar skulle självklart äta innan de började köra hemåt. Så vi fick fyra bussar fyllda med fulla, flörtande fotbollssupportrar på jobbet,
samtidigt! Ni kan ju tänka er kaoset! Fast dom vart riktigt roliga, och otroligt dåliga på att flörta ;) Och den här övertiden gav härligt klirr i kassan som tacksamt tas emot.
 
Nu ska jag sova, för jag är som sagt DÖD. Tack vare den sista halvtimmens övertid missade jag sista bussen uppifrån A6, så pappa var tvungen att komma och hämta mig, vilket tog sin lilla tid. Men nu ska jag sova, har lite saker att fixa imorgon (idag) och sen blir det jobb igen på kvällen.
 

Martin is home!

Idag kom min käre vän Martin hem från sitt utbytesår i Denver, Colorado. Han har varit iväg med YFU, vilket är den organisationen jag sedan kommer åka med, och jag har under året bombat honom med frågor (det lär bli ännu mer nästa år när jag ska fylla i alla papper). Han har inte haft någon blogg, så det har varit svårt att följa honom under året. Därför är jag så otroligt taggad på att träffa honom och höra alla detaljer om hans år.
 
Om jag hade gjort delstatsval (vilket inte går med YFU, och jag hade inte velat göra det även om det gick) så hade Colorado varit mitt första val. Jag har aldrig varit i USA, och har ju därför aldrig besökt någon utav staterna. Men jag har av någon anledning fastnat för Colorado och dess underbara natur. Vi får se vart jag hamnar när det sedan är min tur.
 
Första bilden är från Denver, och den andra bilden är George Washington High School där Martin har gått under året.
 
 
 

Cause if we stand for nothing, we´ll fall for anything

 
Här kommer en bild på mig och några underbara tjejer från midsommar. Från vänster har vi Tilda, Fanny, Jag och Hanna. Tilda är den som kommer åka till Spanien, och Hanna kommer göra mig sällskap till USA.
Gillar bilden skarpt, och det kan definitivt vara så att den blir en av de bilder som ska skickas med till värdfamiljen när jag ska sätta ihop min studentprofil i höst. Ja, jag har redan börjat tänka på sånt. Är så otroligt taggad!
 

Och jag är hemma!

Har haft en så otroligt bra vecka! Har som sagt hängt på scoutläger tillsammans med 4100 andra människor, har gått runt och känt mig allmänt ofräsch, har sett pappa sitta inför alla i bara kalsonger och slå på sina innanlår, tagit första doppet för i år, fått myggbett, sovit alldeles för lite och hängt med helt underbara människor. Har träffat kompisar som jag inte har sett sen i somras, och det var så sjukt kul att se dem igen! Några kommer jag se redan nästa vecka då det äntligen är dags för GF!!
 
Bilder kommer troligtvis så småningom, mamma har fotat en del under veckan. Jag har bara lite bilder från mobilen. Bilderna längst ner kommer från bloggen som finns på medvind2012.se. 
 
Nu är jag död (alldeles för lite sömn som sagt, ledarscoutsträffarna har varit så galet bra!), så tänkte kolla på fotbollen och bara chilla. Imorgon och tisdag blir det jobb på kvällen, sen på onsdag drar jag! Men kommer uppdatera mer innan dess.
 

RSS 2.0