You´re losing your memory now

Idag har det verkligen varit fullt upp hela dagen och jag är riktigt trött just nu, imorgon är dock sista dagen jag behöver gå upp klockan 5.30 så det är bara att köra.
 
Dagen bestod av skola 1st to 4th hour, otroligt chill dag. I 3rd hour choir så gjorde jag klart min brick, glömde dock bort att ta kort på den när den var färdig så ska gå förbi och göra det imorgon. Vi potluck så alla hade med sig mat som vi käkade, och sedan hade mr Moses en grej för oss seniors som jag tror var en tradition. Alla vi seniors fick en kartong för ett pussel, vi fick olika bilder allihop, och sedan delade han ut alla pusselbitarna till the underclassmen så de hade bitar från allas pussel. Sedan fick vi springa runt och leta och försöka hitta bitarna till just vårt pussel, sedan gällde det att snabbaste pussla ihop det. På baksidan hade mr Moses skrivit ett personligt meddelande till oss allihopa, ni kan se mitt på bilden här nedanför. Så sjukt gulligt verkligen, jag kommer verkligen sakna mr Moses!
 
Under 4th hour gjorde jag min US History final, blev klar innan lektionen var slut och fick då sluta (helt seriöst första gången jag har fått gå tidigare från en lektion på hela det här året) så gick ner till cafeterian och satt med dom som hade B lunch ett tag. När the bell sedan ringde för C lunch ville skolan inte att vi seniors skulle stanna så jag hängde med Brennan hem till honom en kort sväng innan vi åkte hem till Marah där även Tyler, Zack och Jill var. Vi käkade och hängde där ett tag, gick över en sväng till Haley (yes vi gick, jag vart riktigt förvånad. Dock klagade amerikanarna en hel del trots att det tog typ fem minuter) och sedan åkte vi tillbaka till skolan vid klockan två för practice. Jag sprang bara en kort sväng med Marah och Jill, riktigt chill.
 
Efter practice åkte jag med Jill för att få naglarna fixade inför prom, hade gärna gjort akryl men dom var verkligen sjukt sega och vi fick vänta riktigt länge innan det var vår tur så blev bara att jag körde fransk manikyr. Blev bra det med! Efteråt käkade vi glass och sedan skjutsade hon mig hem. Var bara hemma en kort sväng innan vi åkte med familjen för att käka ute då vi i princip inte hade någon mat alls hemma, gott var det så kan inte säga att jag klagade. Hem ett tag och tittade då på lite olika håruppsättningar då jag fortfarande inte har bestämt hur jag vill göra mitt hår imorgon och sedan blev jag upphämtad av Brennan och kvällen har spenderats hemma hos honom.
 
Imorgon är det sista dagen på Dakota High School vilket känns riktigt sorgligt... Kan knappt fatta att mitt år är slut, känns som det nyss var tredje september och jag var både nervös och taggad på min första dag i high school. Så otroligt många människor jag har lärt känna genom mina klasser som jag aldrig kommer träffa igen, så sjukt att tänka på och det är riktigt tråkigt verkligen. Men samtidigt ser jag fram emot en månads sommarlov här i USA innan jag återvänder hem till landet lagom igen, glad att jag har så pass mycket tid efter skolan är slut. Imorgon är det även dags för något jag har sett fram emot sedan jag bestämde mig för att åka som utbytesstudent, nämligen prom! Vet inte om jag kommer ha tid att blogga något imorgon då dagen är fullsmockad med hair appointment, getting my makeup done, pictures osv osv men kan i alla fall garantera ett inlägg laddat med bilder i helgen! Ska då även försöka få upp bilderna från skolan samt från Chicago. Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!
 
Orkar inte riktigt översätta men förhoppningsvis ser ni vad det står ändå!

Last full day in High School

Idag hade vi seniors vår sista heldag vilket känns både konstigt, sorgligt och skönt på samma gång. Det faktum att jag inte kommer behöva se mr Dulac mer någonsin är en ganska skön känsla måste jag säga, no more 5th hour english 12!
 
Idag hade vi alltså vanliga lektioner hour 1-4 och sedan finals i 5th and 6th hour. I 5th hour skrev vi en reflective essay, presentationen vi gjorde på vårt project var också en del i vår final och själva essayn var inte svår så det var ganska lugnt. I 6th hour theatre arts så fick vi spela upp våra scener vi har jobbat med ett tag, gick bra för vår grupp och vi hade en ganska rolig scen så chill där med. Imorgon så är det vanliga lektioner 1st and 2nd hour och sedan har vi finals 3rd and 4th hour och sedan får vi sluta, i choir så gäller det bara att få klart våra bricks och i 4th hour har jag ju US History men eftersom alla andra i den klassen är sophomores och inte har sin final förräns om två veckor får jag ta en annan version än dom tar och det kommer bara vara multiple choice så det lär inte vara så svårt. Har inte pluggat någonting dock vilket jag väl kanske skulle ha gjort men orkar inte riktigt bry mig faktiskt.
 
Efter skolan så gick jag till min photography class för att framkalla lite bilder då jag annars inte kommer hinna bli klar med min final i den klassen tills på fredag. Blev därför ingen practice för mig idag även om jag gick upp till the track efteråt för att snacka med alla. Lauren fick sitt körkort igår (hon fyllde ju 16 i lördags så hon tog sitt road test i fredags men kunde inte få sitt körkort förräns igår då stället hon behövde gå till var stängt) så på vägen hem idag fick hon köra Brennans bil och så åkte vi och köpte slurpees. Hon är väl inte den säkraste föraren än (dom är väldigt snälla med sina road tests här kan jag ju säga) men det gick ganska bra i alla fall och hem kom vi ju. Hon fick en ny bil när hon fyllde år men det är bilen min värdpappa har just nu så hon måste vänta tills han får den nya från sitt jobb innan hon kan börja använda den helt. Bilen är bara två veckor gammal och alltså helt ny, kulturskillnad där ja...
 
Har bilder med en del av mina lärare samt en del bilder inifrån skolan och sådär som jag kan bjuda på, ägnade dock större delen av kvällen åt att skriva min US History final essay och sedan gick jag ner för att spendera tid med min värdmamma och titta på America Got Talent så hann inte redigera dom ikväll. Har varit dålig på att spendera tid med familjen på kvällarna det senaste så ska försöka bli bättre på det, är trots allt bara exakt en månad kvar tills jag åker hem nu. Nu blir det sängen för mig, har en fullsmockad dag framför mig imorgon trots kort skoldag. Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!
 
Ska se till att få upp Chicago bilderna också, var ju två månader sedan jag var där nu

Not a Bad Thing

Sista riktiga dagen i High School idag, vilket innebär att jag bara har en dag kvar då jag behöver träffa mr Dulac vilket är en riktigt härlig känsla! Trots en del beröm från honom om att jag är en av de mest responsible students han någonsin har haft så ligger han långt ner på listan av alla lärare jag någonsin har haft. 
 
I 3rd hour choir så började vi seniors idag på de bricks som vi ska göra som vår final i den klassen, kul grej verkligen! Alla seniors får nämligen designa och måla en brick på väggen, kan visa hur min blev när jag blir klar med den troligtvis på torsdag. Tog bilder med några lärare idag och ska ta med kameran imorgon och ta med några till och ska även ta lite bilder på skolan då tänkte jag. 
 
Efter skolan var det practice som vanligt, dock så åskade det ute så vi var tvugna att springa inne vilket var segt men jag och Monica sprang bara 15min igen så gjorde inte så mycket. Jag och Lauren fick sedan skjuts hem av Brennan och sedan jag kom hem har jag mest slappat samt ägnat ca 5timmar åt att göra klart min yearbook final som är due imorgon, trodde den var due på fredag så hade inte ens börjat. Vi skulle i alla fall göra ett bildspel med musik och grejer som hade med bilderna att göra, de flesta gjorde sitt liv men jag gjorde mitt utbytesår då det kändes lättare. Vi fick inte göra mer än 5 minuter men jag hade helt klart kunnat göra sjukt mycket längre, var riktigt kul att sitta och titta tillbaka faktiskt. 
 
Nu är klockan efter midnatt och det är väl dags för mig att sova så jag orkar med skola plus mina två finals imorgon, även om jag inte bryr mig ett dugg om hur dom går och därför inte har förberett någonting inför the english essay. Kan göra det under 4th hour eller något imorgon! Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!
 
Behöver verkligen fixa lite nya bilder...

Memorial Day

 
Imorgon är det dags för sista veckan i ett amerikanskt high school och det är lite blandade känslor måste jag säga. Som alltid ska det ju såklart bli otroligt skönt att sluta skolan och få sommarlov, men samtidigt innebär det att det jag kom hit till USA för att få uppleva är över. Jag kommer aldrig mer gå på high school igen och det är verkligen sjukt sorgligt! Men har i alla fall fyra dagar kvar som till större delen kommer bestå av finals och sedan avslutas det med prom på fredag, kan ju inte bli så mycket bättre!
 
Idag har det nog varit uppe på 30 grader här i Michigan och det är så sjukt härligt verkligen! Med fyra dagars ledigt fyllda med sol och värme känns det som om sommarlovet redan har börjat, njuter för fullt! Började med practice i morse då jag, Kaitria, Lauren och Monica bara sprang 15 minuter då säsongen ju är över för vår del så vi kan göra lite vad vi vill. Efter det så tränade vi lite på att kasta spjut tillsammans med Jake och Jimmy, vi har ingen i laget som tävlar i spjutkastning utan det var bara något dom fick för sig förra veckan att dom ville prova på så dom har tränat både igår och idag. Jag har inte kastat spjut sen jag körde track i femman men kom in i det efter några kast och helt kass var jag faktiskt inte. Var skoj att få prova igen!
 
Efter practice så bytte jag om till bikini och sen spenderade jag några timmar ute vid poolen tillsammans med en bok och lite plugg, så sjukt härligt verkligen. Har nu bättrat på brännan ytterligare inför prom och det kommer bli så sjukt bra tillsammans med min klänning, jag är taggad! Gick in när jag började bli för röd från solen och tog tag i lite plugg inför finals nästa vecka, bryr mig dock inte ett dugg och har egentligen bara en final jag behöver plugga till så det gick inget vidare.
 
Senare på kvällen blev jag upphämtad av Brennan och sedan hängde vi hemma hos honom ett tag innan han släppte av mig här hemma för en halvtimme sedan. Idag är det förresten Memorial Day här i USA vilket man firar till minne av alla de soldater som har dött i krig. Amerikanare är verkligen riktigt stolta över sin army, på Team States så var det en man som var i the army som var där som precis hade kommit hem och han fick komma ut på fältet och alla gav honom en stor applåd, so patriotic and so American. Tidigare i år firades Veterans Day vilket är för alla veteraner som fortfarande lever, och Memorial Day är alltså för alla de som har dött i krig.
 
Nu ska jag sova och ladda sista riktiga skoldagen innan finals imorgon, ska ta med mig kameran och ta kort med alla lärare plus att jag tänkte ta med min yearbook så folk kan signa den. Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!

So she ran away in her sleep

Det faktum att jag inte behöver gå till skolan imorgon känns så otroligt skönt, blir extra tid att ladda upp för mina sista dagar i High School som i princip bara kommer bestå av finals. 
 
Idag har det varit ca 28 grader ute och så stööört skönt väder verkligen! Släkten var här på Memorial Day party/födelsedagskalas för Lauren och vi hade barbecue ute, premiäranvände poolen och hade det gött i solen (cheesy rime lol). Vattnet var verkligen asskönt och jag passade på att försöka få bort tanlines inför prom som är på fredag, fick en del färg så nu är dom i alla fall inte lika hemska. 
 
Släkten gick hem vid runt 8 och en halvtimme senare kom Monica, Marah, Brennan, Jill och Cameron hit och då blev det mer badande innan vi var tvungna att gå in för att ta skydd från alla myggor. Mina ben hann bli sönderbitna innan vi gick in och det kliar som bara den. Så i stället för att bli uppätna av mygg så gick vi ner i källaren och tittade på en skräckfilm, hatar skräckfilmer men den vi såg var riktigt dålig så då var det okej ändå. 
 
Nu är klockan två på natten så jag ska ta och sova, imorgon blir det först practice och sedan får vi se hur resten av dagen ser ut. Hoppas ni har haft en bra helg vänner, pussar!
 
Bild från our Patriotic Sequence som var the final av Act 1 på vår choir concert

Last Track Meet

Me and Julia from Finland earlier tonight
 
Idag var det alltså dags för mitt sista track meet någonsin, sjukt konstigt verkligen! Kommer faktiskt sakna det, hur mycket jag än hatar att springa så älskar jag allt runtomkring själva meetet. Turning up at the bus på vägen dit, ligga och slappa i tältet eller stå vid staketet och heja på lagkompisar och bara chilla med alla grymma människor vi har i laget! Har inte riktigt bestämt hur jag ska göra med löpningen nu när allt är över, tror det blir så att jag springer nästa vecka också och sedan tar en vecka off och sen köra lite när jag har tid då och då.
 
Meetet idag var som sagt Team States och några av de bästa skolorna i Michigan var där. Temperaturen har legat på ca 28 grader idag och det har varit riktigt skönt ute, alldeles för varmt för att springa dock vilket märktes på väldigt många. Jag sprang bara 800m vilket är ett av de sista eventen så innan dess chillade jag bara i skuggan i tältet tillsammans med flera andra, somnade även till ett tag vilket var riktigt skönt. När det sedan var dags för mitt event hade jag inga särskilda förhoppningar alls på grund av värmen men ville gärna komma under 2.40 så det var det jag försökte satsa på. De delade upp oss i två heats och jag var i det långsamma heatet, dom som sprang det snabba var crazy fast allihop så kändes ganska skönt! Trots värmen lyckades jag göra riktigt bra ifrån mig vilket jag är glad över, sprang 2.39.62 så blev nytt pr plus att jag lyckades bryta 2.40 så jag är sjukt nöjd! Kom trea i mitt heat och 14 totalt i eventet. Totalt sett blev tjejerna 3:a och killarna 4:a så var ett lyckat meet med andra ord!
 
När jag kom hem blev det bara att snabbt göra sig i ordning innan jag gick bort till Josefin som hade en barbecue då hennes svenska familj är här. Var några andra utbytesvänner där också så var riktigt mysigt då jag inte har träffat bland annat Julia från Finland på väldigt länge! Stannade där i tre timmar innan jag blev upphämtad av Marah och sedan har jag hängt med henne, Kaitria, Lauren, Zack, Tyler, Jill och Brennan resten av kvällen. Bra kväll som vanligt med det gänget även om vi inte gjorde något speciellt!
 
Morgondagen bjuder på släktkalas då det var Laurens födelsedag idag och sedan får vi se vad som händer. Sjukt skönt att vi är lediga måndag också då den här veckan har varit otroligt lång med två track meets och alla choir grejer, har dessutom en massa saker att ta tag i inför finals nästa vecka så känns bra att det är fortfarande är två dagar kvar tills jag måste tillbaka till skolan för min sista vecka i ett amerikanskt High School. Sjukt sorgligt verkligen, kan knappt fatta att mitt år snart är över!
 
Nu blir det sängen för mig då jag har varit igång hela dagen och är riktigt trött, hoppas ni har haft en bra dag vänner! Pussar!

Track Meet

Kom inte i säng förräns vid klockan ett igår kväll så var alldeles för trött för att blogga då, kör därför på gårdagens inlägg nu i stället. Vi är lediga från skolan idag på grund av någonting lärarna behövde göra, måndag är dessutom memorial day så har en fyra dagars helg vilket är riktigt gött! Hade tänkt gå på practice idag men Lauren skulle inte gå då hon hade sitt drivers test och jag försov mig så blev inte så. 

Igår var det i alla fall dags för County Meet, ett meet för alla skolor i Macomb County, alltså här i området typ. Riktigt långt meet var det, vi lämnade skolan vid 1.30 och slapp då alltså 6th hour, kom fram vid typ 2.30 och jag tror inte jag sprang förräns klockan var typ 8. Men det gjorde inte mig så mycket, chillade mest omkring innan dess och sov ett tag i tältet då jag var otroligt trött från konserten igår. 

Meetet gick riktigt bra i alla fall, sprang 800m och mitt enda mål var att inte komma sist då dom ju hade fakeat min tid så jag visste att dom flesta skulle vara snabbare än mig. Lyckades med det målet, hade några personer bakom mig och fick dessutom nytt pr så min nya tid är 2.43.1 vilket jag är väldigt glad över! Nu är det bara ett meet kvar för oss i varsity som inte ska till individual states och det är team states imorgon. Väldigt mycket meet denna veckan, jag missade ju tisdagens då jag hade choir men alla andra har haft viktiga meets både tisdag, torsdag och lördag och dom flesta är redan helt slut så får se hur det går imorgon. Jag ska i alla fall springa 800m och jag känner att jag kan droppa några sekunder till så blir till att pressa det sista nu när det kommer va mitt sista track meet någonsin. 

Meetet gick hur som helst bra för både killarna och tjejerna trots att flera kände sig riktigt kassa under dagen på grund av både värmen och annat. När dom meddelade resultatet visade det sig i alla fall att både killarna och tjejerna hade blivit County team of the Year, för tjejerna var det sjätte året i rad tror jag. Lyckat meet med andra ord!

Idag blir det shopping och bio med Sarah, ska annars mest ta det lugnt och ladda inför meetet imorgon. Hoppas ni har en bra dag vänner, pussar! 

So much love to this amazing team!

Last Choir Concert

Både jag och Hunter rödgråtna at Leo´s efter konserten - Me and Ally som också var min flower giver
Canada, Me and Amanda - Me and Canada
Me and Traci - Gino and Me
Me and Amanda - Me and Brittany
 
Så har vi haft vår sista choir concert och man kan väl säga att det var minst sagt emotional. Mitt solo under Stronger gick bra, Titanic medleyt var riktigt mäktigt och det var så otroligt kul att stå på scenen en sista gång! När det sedan var dags för senior stuff så lyckades jag hålla mig från tårar under vår senior sång som var For Good from Wicked, men när vi sedan tittade på bildspelet Montana hade satt ihop samt sjöng vår graduation song så bröt vi ihop allihopa. Bildspelet bestod först av bäbisbilder samt en nuvarande bild på alla seniors och sedan var det en massa bilder från olika choir grejer och musikalen osv som vi alla hade skickat in. När det sedan var dags att ta emot blomman från Ally så kunde jag knappt sjunga längre, vi var i tårar allihopa. Efter det sjöng vi Nana Goodbye och vi fick då alla springa ut på scenen när vårt namn blev uppropat och ge en sista bow till publiken, kändes som i sista scenen i High School Musical ni vet, sjukt coolt! 
 
Vi fick våra cap and gowns under 3rd hour idag och mina vänner i choir skrattade åt mig när dom såg hur excited jag blev. För dom är det ju inte sådär jättestor grej men för mig är cap and gowns så sjukt mycket film och det var samma sak när jag såg en gul skolbuss för första gången, det känns bara så sjukt coolt och overkligt! Ni får ju se hur den ser ut på bilderna här ovan, nästa gång jag får ta på mig den är på graduation 8 juni och jag är otroligt taggad!
 
Efter konserten åkte vi för after glow på Coney Island precis som vanligt, riktigt härligt att hänga med alla där en sista gång. Kom hem strax efter elva och nu är klockan över tolv och jag måste fixa det sista på min presentation i engelska imorgon. Eller så fixar jag kanske det i 2nd hour... Imorgon har vi även vårt County Meet och tack vare det slipper vi 6th hour då bussen går redan vid 1.30. Jag kvalade egentligen aldrig men Z anmälde mig under en fake tid så det ser ut som jag har sprungit under 2.42, vet att jag kan göra det så förhoppningsvis kanske jag kan klara den gränsen imorgon. Hoppas bara på att jag inte kommer sist men Z sa att det är fler som har fakeat sina tider så förhoppningsvis kommer jag väl inte vara långsammast i alla fall! Lär bli en lång dag i alla fall och jag är helt slut just nu och har ont i huvudet på grund av allt gråtande så ska försöka få klart engelskan så jag kan gå och lägga mig. Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!

Saker jag saknar med Sverige

 
Efter några månader här i staterna har jag börjat uppskatta Sverige så otroligt mycket mer. Det finns så mycket som man tar för givet men som man saknar när man befinner sig här på andra sidan Atlanten. Gjorde en lista med lite random grejer som jag saknar hemifrån, för hur mycket jag än älskar USA och att vara här så är det ju trots allt så att there is no place like home. Sverige är faktiskt ganska bra ändå!
 
Här kommer en lista på saker jag saknar med vårt kära landet Lagom:
- Kommunaltrafik
- Skogen
- Kokt potatis (inte ätit kokt potatis sen i typ september)
- Skogspromenader med hunden
- Friheten i skolan
- Mammas mat
- Sovmorgon i skolan
- Skolmaten
- Min skoldator i skolan
- Vaniljyoghurt
- Ungdomsmöten
- Mormors plättar på tisdagar
- Marabou
- Daim
- Lösgodis
- Den svenska reklamen
- Fisk (min värdfamilj äter inte fisk så har inte haft det sedan jag flyttade och jag äääälskar fisk!)
- Möjligheten att gå till ställen
- Kramar (amerikanare är inte lika kramiga som svenskar)
- Müsli
- Fika
- Vättervatten (bästa dricksvattnet, no joke)
- Svenska lunchraster

Frågor och Svar

Fick två frågor som jag tänkte svara på, som vanligt är det bara att fråga mer om ni undrar över något. Är det någon som är intresserad av en frågestund nu när jag är i slutet av mitt år och kan svara på hur det mesta kommer vara?? För i så fall kan jag helt klart fixa ihop en!
 
Hej! 
Undrar bara om dessa "meet" som du skriver rätt ofta om. Jag har inte riktigt förstått vad det är och vad man gör. Det enda jag vet är att det har nåt att göra med den här springningen du håller på med haha. 
Så ja, en liten explanation hade vart nice :)
Meet är dom tävlingarna vi har för cross country och track. Football, softball, volleyball och alla andra sporter har games eller matcher, vi har meets. Så ja man springer helt enkelt, eller hoppar eller stöter om det är så att man gör fieldevents. Track är lite annorlunda mot cross country, för xc så springer man bara ett race som ju då är 5km långt, under track gör man ofta 2-3 events under ett meet. Under veckorna har vi haft dual meets då vi möter en annan skola, på helgerna har vi oftast invitationals och då är det bara varsity som får följa med. Då tävlar vi mot fler skolor och det är under dom meeten man kan få medaljer och sådär. Så ja, meet är väl tävling kan man väl helt enkelt säga!
 
Hej! Jag funderar själv på att åka som utbytesstudent nästa år, men är lite osäker på hur man ska tänka. Har för mig att du har skrivit tidigare att du försökte ha ganska låga förväntningar för att inte bli besviken, men vad är det egentligen rimligt att förvänta sig av ett utbytesår? Sedan undrar jag om det är värt alla pengar? Jag menar, för över hundra tusen skulle man ju kunna resa en hel del på annat sätt, är det värt att spendera alla de pengarna på ett utbytesår? Vad skulle du säga är det bästa med att spendera sitt år i just USA? Tyckte du att det kändes som att du fick "tränga dig på" mycket i början eller föll det sig naturligt när du skulle börja ta kontakt med folk på skolan och så? 
Kram och tack för en jättebra blogg! 
Först och främst, gud vad kul att du gillar bloggen! Att försöka ha låga förväntningar är verkligen en väldigt bra grej så man inte förväntar sig för mycket, dom förväntningarna man kan få är ju typ att allt ska vara precis som på film. Eller att man innan man får placering förväntar sig att hamna i en perfekt familj i Arizona där man går på en grym skola, kommer med i sportlaget man vill komma med i och är jättepopulär och får en massa vänner redan första veckan. Tro mig det är mycket man kan få för höga förväntningar om, så det gäller bara att inte försöka ha för höga förväntningar utan se det bästa i den situationen man hamnar i. Jag kan säga att jag inte var överlycklig med Michigan och när jag fick veta att jag skulle bli sophomore på min skola blev det ännu värre men kan helt klart säga att jag kunde inte fått en bättre placering så även om det är i Michigan skulle jag inte byta för någonting! Får dessutom full senior experience på Dakota så att jag blev sophomore visade sig sedan inte göra någonting. Förvänta dig bara att du kommer få ett grymt år och var öppen för allt så kommer det bli asbra! 
 
När det gäller om det är värt pengarna eller inte så kan jag bara säga att det är så sjukt värt det! Det här året är helt klart det bästa jag har gjort! Jag betalar mitt år själv och alla timmar jag har spenderat på McDonalds och alla pengar jag har sparat är verkligen så sjukt värt! Det bästa med att vara här i USA är riktigt svårt att peka ut, älskar bara allt här! Att få gå på amerikanskt high school och snacka engelska hela dagarna, få vara med i grymmaste laget och hänga med härliga amerikanare. Även om jag stör mig på mycket som har med high school att göra så älskar jag ändå själva upplevelsen. Jag hade tur när jag kom hit för jag joinade cross country laget så pass tidigt vilket gjorde att jag fick vänner ganska snabbt, men det är klart att man måste tränga sig på en del i början. Mitt lag var dock ganska bra med att få med mig på saker, men visa att du vill hitta på saker och smsa folk så kommer det sig ganska naturligt efter ett tag att folk hör av sig till dig. 

Yearbooks

Andra dagen i rad min dator inte vill samarbeta alls och jag hoppas verkligen att den inte har kraschat helt! Så ja det får bli en mobilblogg idag igen, hatar egentligen att blogga från mobilen men vill inte låta bloggen stå tom för jag vet att jag vill kunna gå tillbaka och läsa senare så det är bara att köra. 

Idag så blev vi called out of class för hela dagen för yearbook. Gick ändå till 3rd hour eftersom vi övar inför konserten imorgon men annars så hade jag inga lektioner idag. Under lunch var det dags att dela ut böckerna och vi fick väldigt mycket positiva kommentarer om dom, och jag tycker faktiskt att dom blev riktigt bra! Sjukt kul minne att ha och kolla tillbaka på! 

När luncherna var klara bjöd ms Wagner på pizza och sedan chillade vi mest efter att allt var undanplockat då ingen av oss kände för att gå till lektionerna. Jag hade inte betalat ms Wagner för min yearbook än utan tänkte göra det imorgon men hon sa till mig idag att hon betalade min bok för mig som tack för allt extra jobb jag har lagt ner, blev så sjukt glad verkligen! Ms Wagner är helt klart en av dom bästa lärarna jag har haft och kommer sakna henne lika mycket som några av mina vänner här.

Efter skolan blev det dress rehearsal igen fram till klockan 6, alla grät under delen som var för oss seniors och lär bli ännu värre när vi kör på riktigt imorgon. Har dragit på mig en förkylning så när jag kom hem tog jag en nap samt fixade lite läxor och nu ska jag faktiskt gå och lägga mig så jag känner mig pigg inför imorgon. Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar! 

Stor ballonggrej som vi hade i cafeterian för att visa vägen till rummet där vi delade ut alla yearbooks

Godzilla

Datorn vägrar samarbeta igen så vi kör på en mobilblogg då jag är riktigt trött och orkar inte vänta på att den ska sluta krångliga. 

Dagen har bestått av skola, rehearsal med choir och sedan bio med Brennan. Gjorde inget speciellt i skolan mer än att jag hade ett us history prov i 4th hour, hur det gick är dock oklart då jag inte hade pluggat alls! Rehearsal var för choir då vi har vår sista konsert på onsdag, otroligt taggad faktiskt då vi har en del musik som är riktigt rolig att göra! Dessutom får vi våra cap and gowns imorgon då vi ska använda dom i konserten när det är dags för oss senior att sjunga vår låt och jag är verkligen stört taggad! Resten av skolan får inte sina förräns 3 juni så vi får våra föra alla andra.

Blev upphämtad av Brennan när rehearsal var slut och det blev ett spontanbiobesök, återigen så älskar jag vad billigt det är att gå på bio här! Var snäll och låt honom bestämma filmen och då blev det Godzilla, inte bästa filmen jag har sett kan jag ju säga men helt kass var den väl inte. 

Har varit hemifrån mellan klockan halv 7 och klockan 10 idag och är jag helt slut så nu blir det sängen för min del. Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar! 




Helgen

Med sena kvällar och krånglande dator har det blivit otroligt dålig uppdatering i helgen och jag ber om ursäkt för det! Ska försöka bättra mig, men det är verkligen fullt upp framöver nu så är svårt att hinna med datorn!
 
I fredags så var det regionals som gällde efter skolan, jag sprang ju inte då det bara var top 2 i varje event men jag och några andra hängde med som support då jag hade många kompisar som skulle springa. Regionals är ett av de viktigaste meeten på året då det är enda chansen man har att kvalificera sig för individual states. Top 2 i varje event kommer gå till states och då alla skolor (var 15 skolor där tror jag) har med sina bästa löpare i varje event så är det riktigt hård konkurrens. Gick dock riktigt bra för Dakota, totalt så kom killarna 3:a och tjejerna blev Regional Champions för tredje året i rad. När det gäller kvalificeringar till states så var det riktigt många som lyckades kvala, alla våra relay teams för både tjejer och killar kommer åka (4x800m, 4x400m, 4x200m och 4x100m) samt några field events och sen var det några som kvalificerade sig individuellt i running events också. Meetet höll på riktigt länge, vi hoppade på bussarna direkt efter skolan och kom inte tillbaka till Dakota förräns efter midnatt. Då var vi ett ganska stort gäng som åkte till Steak n' Shake och käkade, sjukt goda milkshakes hade dom verkligen men jag var så trött så jag höll på att somna vid bordet och kunde inte ens dricka min. Kom inte hem förräns runt tjugo i två och var då riktigt död!
 
Blev otroligt glad över en grej Morrison (han heter Christian men vi kallar honom för hans efternamn) sa när vi satt ett gäng uppe på läktaren. Kände inte honom innan track även om han är bra kompis med Jake, Brennan och Calvin och några andra som jag umgås med utan har först börjat prata med honom nu under track season. Han sa i alla fall att "even if we haven't talked much, I still feel like you're part of our crew. You're like part of our group now and I honestly can't see you leaving us". Blev verkligen så sjukt glad över att få höra det, det kompenserade för att han i onsdags berättade att han trodde att jag var freshman när han lärde känna mig och trodde det under en väldigt lång tid (vilket innebär att han trodde jag var 14 när jag i själva verket är ett halvår äldre än honom). Helt ärligt så fattar jag inte hur jag ska kunna säga hejdå till alla människor jag har träffat här borta om 41 dagar. Emma smsade mig idag och för henne är det exakt 2 veckor tills hon sätter sig på flyget hem, helt overkligt!
 
Lördagen så var det först practice som gällde, vi var otroligt trötta allihop men trots det så sprang vi 4miles och dessutom så sprang vi med killarna då ingen av dom hade klockor med sig vilket innebar att det gick riktigt fort. Kom hem och tog en lång nap, jobbade med mitt senior project samt pratade med mamma och pappa på viber i nästan en timme och blev sedan upphämtad av Marah då vi skulle på Relay for Life tillsammans med ett gäng andra. Relay for Life är ett event som olika skolor anordnar tillsammans för att samla in pengar till någon typ av cancerfond tror jag så dom hade olika grejer man kunde göra och köpa för att samla in pengar. Vi stannade bara där i typ en timme innan vi åkte och köpte pizza som vi käkade hemma hos Marah innan vi bestämde oss för att köra en lek som heter kidnapped. Det går till så att man delar upp sig i lag, och sedan får två personer från varje lag på sig en ögonbindel och får åka med det andra laget för att bli avdroppade någonstans. De får en telefon och efter att de har blivit avdroppade så får de ta av sig ögonbindlarna och sedan måste de lista ut vart de är så dom kan ringa sina lagkompisar så att dom kan komma och hämta upp dom och sedan gäller det att komma först tillbaka till ett ställe som vi valde ut innan vi började. Jag var i lag med Zack, Brennan, Robert och Lauren och vi förlorade tyvärr men sjukt kul var det! Vi kunde bara köra en omgång för sedan blev det lite krångel med bilar och grejer men vi ska troligtvis köra igen nästa helg och då försöka få med lite fler folk. Så i stället för att köra mer så åkte vi hem till mig och Lauren och hängde här fram tills dom sista gick hem vid klockan 1 någon gång.
 
Lauren ville inte gå på practice i morse och jag har en hel del läxor så jag bestämde mig för att stanna hemma jag också, ganska skönt att ta en dag off from running. Så större delen av dagen har faktiskt ägnat åt plugg samt att göra fotouppgifter, så kul har jag haft det. Ska snart iväg och käka glass med Marah och sedan ska jag kanske hänga med Brennan beroende på hur sent han kommer hem från sin moster. 
 
Riktigt långt inlägg det här men har ju varit en ganska fullsmockad helg! Nästa vecka har jag saker inbokat varje dag så det kommer bli fullt ös, är riktigt varmt och skönt här i Macomb nu och vi öppnade poolen igår så förhoppningsvis kan vi börja använda den snart! Hoppas ni har haft en grym helg vänner, pussar!
 
Bild från hemsidan från i fredags, alla tjejer hoppade in i bilden även om vi inte sprang lol

Track Meet + Thursday

Julia, Kaitria, Me and Katelyn at the meet yesterday, 4x400m relay team
Me and Lana twinning from top to toe yesterday + me and Ashley pretending to do work in 5th hour English
 
Då jag kom hem sent från meetet igår orkade jag inte ta upp datorn för att uppdatera så vi kör både gårdagens och dagens uppdatering idag i stället.
 
Meetet igår då. Var ett riktigt långt meet verkligen, vi kom dit vid typ halv 4 och jag sprang inte förräns vid halv 8-8 tiden vilket var riktigt segt. Mina två event var dessutom back to back vilket gjorde att jag var riktigt trött när det var dags för 4x400m. Först ut var det då DMR vilket står för Distance Medley Relay och består av 1200m - 400m - 800m - 1600m och jag sprang tillsammans med Kaitria, Julia och Marisa. Jag körde 800m och sprang inte sådär jättesnabbt, men vi hade en riktigt stor ledning när det var vår tur och det är svårt att springa sin snabbaste tid när man inte riktigt har någon competition eller någon att racea med. Ledningen höll i sig till slutet i alla fall och vi vann ganska stort! I 4x400m var det samma personer som i DMR bortsett från att Marisa var utbytt mot Katelyn, som ju då var den enda som var utvilad eftersom vi andra precis hade avslutat vårt andra event. Då vi var varsity var det bara ett heat med killar innan oss och alltså inte så mycket paus i mellan. När jag hade avslutat min 800m hörde jag någon som ropade på mig från andra sidan staketet och det visade sig vara Carla, min spanska rumskompis från Hawaii. Blev otroligt glad att se henne igen och jag snackade med henne fram tills att det var dags att springa ner och ställa upp sig inför 4x400m. Vi slutade fyra så gick ganska bra ändå med tanke på att vi var helt döda allihopa utom Katelyn redan vid start!
 
Idag har skolan sett ut precis som vanligt och det har varit ganska så segt. Efter skolan var det practice som var ganska lugn då vi hade meet igår och alla top 2 i varje event har meet imorgon. Efter practice åkte jag, Brennan, Lauren, Monica, Jake, Jimmy och Will till 7 Eleven och köpte slurpees, stog och snackade ett tag innan Brennan skjutsade hem mig och Lauren och då var det bara att käka och byta om för min del innan Kate kom och hämtade upp mig. Vi åkte till the salvation army för att försöka hitta kläder till min konsert på onsdag då vi har ett Titanic Medley som vi måste ha Titanic style clothes till. Hittade något som jag tror kommer funka så skönt att ha det avklarat i alla fall! Kom hem och var hemma i typ en timme innan Brennan hämtade upp mig och sedan har jag spenderat kvällen hemma hos honom.
 
Nu blir det sängen för mig då jag är riktigt trött från igår och imorgon ska jag åka med och kolla på regionals så vill försöka få lite sömn i alla fall. Lär nämligen bli ett ganska sent meet imorgon! Hoppas allt är bra med er vänner, pussar!

Almost Track Meet

Bildbrist såååå några grymma track tjejer på team dinner at American Pie
 
Hela dagen i skolan har det varit ca 28 grader och humid ute, vi hade fire drill during 5th hour och det var så stört varmt ute att vi alla började svettas som idioter den korta stunden vi var ute. Vädret visade regn och åska senare på dagen och vi hoppades allihop att meetet skulle bli inställt så vi slapp springa!
 
Själva skoldagen bjöd annars inte på något speciellt, målade skissen till min brick i choir som är min final i den klassen, tror den kommer bli riktigt bra faktiskt. Alla seniors får en egen brick på väggen som de får dekorera som de vill, kul grej verkligen! Sedan under 3rd hour fick vi reda på solon inför vår spring concert och jag fick ett solo i Stronger, blev verkligen sjukt glad!
 
När det ringde ut efter 6th hour så såg det fortfarande ut som om meetet skulle bli av så vi bytte om och gick ut och väntade på bussarna som var typ en halvtimme sena. Vi åkte igenom en ordentlig regnskur och trots att solen sken när vi kom fram till Grosse Pointe South så var det mörka moln runtomkring så vi fortsatte hoppas på att det skulle bli inställt. Idag var visserligen min enda chans att kvalificera mig för counties men då det var så otroligt humid ute hade jag antagligen inte gjort särskilt bra ifrån mig i alla fall så då skippar jag helst att springa. Vi kom i princip bara dit och packade ut våra grejer och sedan började det åska, så det var bara att ta alla grejer och springa in i gympasalen och vänta på att det skulle gå över. Varje gång det blixtrar så skjuter dom upp allt 20min och jag tror vi satt där inne i över en timme innan dom äntligen beslutade sig för att ställa in meetet. Det var då bara att samla ihop alla grejer igen och ge sig ut till bussarna och åka hem, och sen sprang vi 20min när vi kom tillbaka till Dakota i stället då solen hade kommit fram igen.
 
Imorgon blir det i alla fall meet, kommer regna men det ska inte bli lika varmt och inte heller någon åska så det lär inte bli inställt. Det är ett meet för oss som inte ska springa regionals på fredag och jag ska springa ett DMR samt Varsity 4x400m, inte alltför farligt alltså.
 
Men nu ska jag ta och göra mig i ordning för sängen så jag orkar med skola och meet imorgon, hoppas ni har haft en bra dag vänner. Pussar!

Frågor och Svar

Fick lite frågor som jag tänkte svara på, fortsätt gärna att kommentera och ställa frågor, blir så mycket roligare att blogga då!
 
Vad längtar du mest till här hemma, förutom familj och vänner? :D
Saknar ju er i klassen såklart!! Nej men har faktiskt gjort en lång lista med grejer jag saknar, kommer publicera den snart. Men för att nämna några grejer så är det väl framför allt friheten i den svenska skolan samt kommunaltrafik, kommer aldrig klaga på 26:an igen hur kass den än är!
 
Hej!
när började du jobba? och hur sökte du jobb? :) 
Jag började jobba i mars 2012, var då 16 och fyllde 17 i september. Jag gick in på McDonalds och lämnade in mitt CV, någon månad senare fick jag ett mejl om att de ville att jag skulle komma in på intervju.
 
hej! 
jag vill såååå gärna åka till usa som utbytestudent men grejen är att jag vet inte vilket år jag ska åka på. Jag ska börja nian efter sommaren nu och om jag ska kunna åka så måste jag göra som du och börja tjäna pengar. viket blir jobb på lov osv eftersom det inte är lagligt med ett riktigt jobb än (eller?), du får ursäkta allt blabb jag snackar om nu men jag undrar när du åker? åker du efter gymnasiet eller åker du sista året? (eller ja, nu kan man väll kanske säga när du ÅKTE) 
och så en sista fråga innan jag börjar blabba mer: Vad måste man med betyg? alltså jag fattar förståss att man måste ha godkänt i alla ämnen men måste man har över godkänt? (Samma gäller med engelsakn alltså, behöver man A (mvg) först innan man ens kan tänka sig ett år utanför Sverige! 
Nu är mitt blabb klart! ;D
Innan 16 så är det inte särskilt många jobb som du får ha, det stämmer, men du kan ju alltid göra småsaker som att sitta barnvakt osv fram till att du fyller. Jag åkte efter mitt andra år på gymnasiet, man kan inte åka på ett high school år efter att man har tagit studenten hemma i Sverige. Man behöver bara ha godkänt i alla ämnen för att åka iväg som utbytesstudent, när man sedan kommer hit räcker det med att man har C i alla ämnen vilket inte är särskilt svårt att ha.
 
Hej! 
Okej jag vet att jag har några år kvar innan jag tänker åka (fast att jag inte ens har snackat med mina föräldrar om det och ignorera att jag fick mitt livs dröm om att bli utbytesstudent i USA för typ en vecka sen men OCH att jag är fortfarande osäker om vilket år jag ska åka MEN MEN) men om man har något D i ett ämne så blir jag alltså underkänt och inte kan åka till USA? hörde någonstans att man måste ha godkänt i alla ämnen innan men ens får åka dit..
(ja jag kommenterar ihjäl din blogg och jag får ursäkta men jag behöver mer information! information betyder mer självsäker och mer självsäker betyder att man typ ser mer "vuxnare/mognare" inför sina föräldrar, viket leder till ett snäpp närmare ett ja!) 
Herregud vad jag skriver sry.
Eftersom ett D i Sverige fortfarande betyder godkänt så kan du ha ett D och fortfarande åka som utbytesstudent. Organisationernas ända krav är att du har minst ett E i alla ämnen för att åka, och när du väl kommer hit måste du ha minst ett C i alla dina klasser.

Choir Concert

Me, Elizabeth and Brittany before the concert tonight
 
Riktigt seg dag i skolan idag, hände i princip ingenting och jag kan inte säga att jag gjorde speciellt mycket i någon av mina klasser.
 
Skola och practice var det i alla fall som gällde precis som vanligt. Practice var riktigt chill då vi har meet imorgon och på onsdag, ska dock åska så kan bli så att det blir inställt. Coach Z vill dock att jag kvalificerar mig för Counties i 800m och då måste jag droppa 4 sekunder till från min tid jag fick i lördags och då kan jag behöva alla chanser jag kan få. Är det regnigt och blåsigt lär jag väl kanske inte springa så bra i alla fall så då är det lika bra det blir inställt! Det åskade idag också och det kom en riktig knall under 4th hour som fick oss allihop att hoppa till, det var dessutom tornado varning i området så även om det har börjat bli riktigt varmt nu så är det inget vidare väder ute.
 
Kom hem och tog en timmes nap innan det jag blev upphämtad av Haley för att åka till Macomb Community College där vi hade konsert. Pappan till en av tjejerna i kören är nämligen director till några barnkörer som hade konsert ikväll och han frågade mr Moses om Women's ville komma och sjunga också så vi körde tre av våra låtar. Vår riktiga spring concert har vi nästa vecka, är otroligt taggad faktiskt då vi har en hel del riktigt rolig musik! Vi kommer inte ha våra gowns på den konserten så idag var sista gången vi hade på oss dom, dock kommer vi ha våra cap and gowns så vi får dom tidigare än alla andra och ni anar inte vad taggad jag är på att få dom!
 
Nu ska jag sova så jag är utvilad på meetet imorgon ifall det är så att det blir av, ha det fint vänner! Pussar!

Last full week of High School

Söndag igen och det är dags att ladda inför en ny skolvecka, som faktiskt är den sista helveckan i High School för min del. Vi har tre veckor kvar men på grund av memorial weekend, senior skip day och final exams så är nästa vecka den sista hela veckan jag har på Dakota High School. Så sjukt konstigt verkligen, känns som det nyss var 3 september och jag satt i Katelyns bil och taggade min första skoldag!
 
Idag har det i alla fall varit Mothers Day här i USA och det firades i morse med att hela släkten kom över på brunch. Så sjukt mycket mat och det var så stört gott, frukost är helt klart mitt favoritmål på dagen! När alla hade åkt hem satte jag mig ute i solen ett tag med lite plugg, var ca 22 grader här idag så passade på att försöka få bort lite tanlines, running ger inte dom snyggaste tanlines kan man ju säga.
 
Åkte sedan till Orange Leaf tillsammans med Marah, still in love with that place! Kände mig otroligt amerikansk som gick ut i löparshorts, t-shirt och en messy bun, hade jag aldrig gjort hemma i Sverige. Men här har en del till och med löparshorts i skolan, vilket jag personligen tycker är stört konstigt men det är ganska vanligt nu när det börjar bli varmt. Blev avlämnad här hemma och har efter det ägnat kvällen åt plugg, serietittande och städning av rummet. Ganska typiskt söndagsfix med andra ord!
 
Nu ska jag ta och sova och tagga nästa vecka, har fullt upp varje dag i princip vilket är skoj! Hoppas ni har haft en bra helg vänner, pussar!
 
Helt sjukt att mitt år på Dakota snart är över, tiden har gått så otroligt fort!

Day 6 - Snorkling and Luau

Då datorn bestämde sig för att den kunde funka i mer än 5 minuter för en gångs skull så passar jag på att ladda upp de sista bilderna från Hawaii. Bara sisådär en och en halv månad senare, ledsen att det tog sån tid!
 
Sista heldagen på Hawaii, sorgligt men sant. För vår grupp innebar det snorkling medans den andra halvan tog sig an hiken upp till Diamond Head.
 
Vi åkte i mini vans ut till Hanauma Bay vilket är ett av de bästa snorkelställena på Hawaii. Då det är ett reservat och de inte vill ha besök av stora grupper fick vi åka i vans och hänga i mindre grupper på stranden så det inte såg ut som om vi var tillsammans. The Bay var riktigt häftigt med korallrev och massa olika sorters fiskar, de flesta fruktansvärt fula men en del riktigt häftiga också. Jag och Marthe gav oss ut i jakt på sea turtles men lyckades inte hitta några utan gick tillbaka till stranden där Casper skrattade åt oss och sa att han hade sett två stycken när han var ute. Så vi drog helt enkelt upp honom från handduken och tvingade med oss honom ut i vattnet så han fick visa vart han hade sett dom. Och han gjorde oss inte besviken, två stycken såg vi vid olika tillfällen and my life is now complete. Riktigt häftigt verkligen!! Ska se om jag hittar en bild som Julian (Switzerland) tog med sin undervattenskamera när han såg en sea turtle på andra sidan från där vi var så ni kan få se, sjukt cool bild verkligen!
 
Efter solande och lite mer snorkling åkte vi tillbaka till hotellet, köpte med oss subway upp till rummen och gjorde oss sedan i ordning för att åka till en Luau vilket är en traditionell Hawaiiansk fest. Luaun var på andra sidan ön så var en ganska lång bussresa dit, stället låg precis vid havet så det var väldigt fint! Jag tog inte med mig min kamera då vi ju var där på kvällen när det var mörkt så bilderna hade ändå inte blivit bra så har inga bilder att visa er tyvärr. Men vi fick gå runt och pröva på olika Hawaiianska traditioner, man kunde få tatueringar och sedan var det en del föreställningar och annat. Det hela avslutades med en Hawaiiansk buffé samt en show som till större delen bestod av olika Hula Hula danser. Riktigt bra var det faktiskt!
 
Så ja, nu har jag äntligen fått upp alla bilder och inlägg om min vecka på Hawaii. Kan såhär i efterhand säga att det helt klart var bästa veckan på mitt år och också en av de bästa veckorna jag har haft i mitt liv, hoppas verkligen att jag får chansen att komma tillbaka dit någon gång!
 
Me, Casper - Denmark and Marthe - Norway, Team Scandinavia and the Snorkling Crew

Track Meet

Take me back to Hawaii
 
Blev ingen uppdatering igår då datorn krånglade igen och jag kände inte för att vänta på den, it's literally falling apart och jag hoppas bara att den kan stå ut tills jag kommer hem innan den kraschar helt! Men nu får jag helt enkelt köra gårdagens och dagens uppdatering på samma gång.
 
Igår kom Brennan och hämtade upp mig strax efter att jag kom hem från practice och vi åkte då till Wesner för att fixa det sista med hans tux samt få rätt matchning med min klänning och sådär. Tror det kommer bli riktigt bra och jag är verkligen otroligt taggad på prom! Efter det hängde vi ett tag hemma hos honom innan vi bestämde oss för att åka och se den nya Zac Efron filmen Neighbors. Den var helt okej, lite för mycket för min smak men det var en hel del i den som var riktigt roligt.
 
Idag var det dags för track meet som vanligt på lördagar, dock sista för min del vilket känns väldigt konstigt. Det var the Dakota Invitational, alltså vårt eget meet, men då våran track är borta fick vi vara på Chippewa's track i stället. Var riktigt bra väder hela dagen och jag brände mig ganska ordentligt precis som vanligt, måste nog ta och börja sola så jag inte har massa hemska tanlines for prom.
 
Meetet gick i alla fall riktigt bra för min del och jag är sjukt nöjda! Började med JV 1600m där jag inte riktigt vet min tid men den var antingen samma eller någon sekunds snabbare än i tisdags, det blev i alla fall en åttonde plats och medalj så jag var sjukt nöjd! JV 1600m var det första eventet och sedan hade jag typ fyra timmar innan mitt nästa event så jag chillade mest omkring med de andra i laget, låg och solade på the turf och hade det riktigt gött i det 23 gradiga vädret. Sedan var det dags för 800m och jag kände redan innan att jag skulle göra bra ifrån mig då det hade känts riktigt bra i min mile, och det gick faktiskt riktigt bra också. Fick nytt PR, vet inte min exakta tid än men 2.44-2.45 någonting tror jag det var. Blev en fjärde plats och medalj där också, sjukt glad verkligen! Sista eventet var sedan 4x400m tillsammans med Monica, Rebecka och Lauren, vi var ett av tre Dakota JV team och vi hade slutat på en tredje plats och fått medalj och det inte hade varit så att vi blev diskvalificerade. Fattar inte riktigt varför, dom sa att det var för att Rebecka cut in på fel ställe men hon sa att hon gick igenom konerna så det var väldigt konstigt. Vi brydde oss inte riktigt dock så det gjorde inte så mycket.
 
Åkte hem och tog en nap och duschade och sedan åkte vi till Marah för bonfire tillsammans med det vanliga gänget. Otroligt kul och mysig kväll verkligen, snackade och gjorde smores vilket jag inte har haft sedan camp och det är ju verkligen så stört gott!! Nu är klockan snart två och jag kom nyss hem, blir sova nu då det är mothers day här i USA imorgon och släkten kommer hit för brunch vid klockan 10. Hoppas ni har haft en bra helg vänner, pussar!

Mobil blogg

Problem med datorn igen igår så därav ingen uppdatering, börjar bli sjukt jobbigt verkligen för det händer varje dag nu!
 
Gårdagen bestod i alla fall av skola, practice och sedan häng och snack hemma hos Josefin ett tag på kvällen. Vi hade varmaste dagen hittills i år, hela 28 grader var det och det var så sjukt skönt verkligen!! Vi hade dock en sjukt jobbig workout och vi var tvungna att va på Senecas track då Dakotas ju är uppriven, självklart varmaste dagen på året så fungerar inte vattnet! 
 
Kom hem och satt ute i solen ett tag i ett försök att fixa till mina tanlines som jag redan börjar få, kommer se riktigt illa ut på prom om jag inte solar innan dess. När Josefin kom hem från sitt soccer game gick jag över dit, vi käkade ben and jerrys och snackade ett tag vilket var otroligt mysigt.
 
Sitter just nu i 2nd hour, vi hade en sub i 1st hour så jag passade på att ta en nap och nu sitter vi här och kollar på Finding Nemo då Frau hade saker att göra så hon satte på en film så vi inte kunde snacka med henne lol. Jag har inget emot det dock, är sjukt trött så väldigt skönt att bara slappa!
 
Efter skolan blir det practice och sen senare ska jag och Brennan fixa hans tux inför prom och sedan ska vi hänga efter också, får se vad vi hittar på. Hoppas ni har en bra dag vänner, pussar! 

Detroit Tigers Game

Mobil-panorama over Comerica Park
 
Precis hemkommen efter att ha åkt hela vägen från Detroit i världens värsta oväder. Vi såg blixtarna hela tiden på motorvägen och när vi närmade oss Macomb hamnade vi mitt i stormen.
 
Kan börja med dagen från början i alla fall. Skolan flöt på precis som vanligt, vi gjorde koreografi inför vår spring concert i choir, sov i yearbook, fick information om slutprojektet i english samt spelade upp våra scener i theatre arts. Efter skolan hade alla seniors i choir rehearsal för vår senior song som vi ska sjunga på sista konserten, när vi körde igenom hela en sista gång var det flera som var i tårar och det lär bli ännu värre på själva konserten. Vi sjunger For Good from Wicked, och det är en så stört fin sång verkligen!
 
Kom alltså till practice sent och sprang därför bara 2 miles för mig själv, tråkigt men chill så det var lugnt. Sen blev det bara hem, duscha och byta om innan jag blev upphämtad för att åka på mitt första Detroit Tigers Game. Brennan hade nämligen fått biljetter av sin mamma som hade fått dom från sitt jobb och då han visste att jag gärna ville gå och se en amerikansk baseballsmatch frågade han om jag ville hänga med. Så han, jag, Jake och Monica gick och då biljetterna var genom hans mammas jobb så hade vi en suite tillsammans med en massa vuxna som ingen av oss kände. Men vi satte ut utanför och satt då under tak vilket var väldigt skönt eftersom det regnade. Jag kan ingenting om baseball men Brennan har spelat så han förklarade reglerna för mig så jag kunde hänga med någorlunda. Kan ju säga att baseball är en ganska seg sport men det var en kul grej att uppleva, sjukt amerikanskt verkligen! Tigers vann dessutom så det gjorde ju upplevelsen lite bättre.
 
Kom som sagt ganska nyss hem, nu är klockan över tolv och jag känner mig inte sådär jättetaggad på att gå upp till skolan imorgon. Men det är bara att bita ihop antar jag, tror bara vi har 15 skoldagar kvar nu eller något sånt! Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!

Track Meet

Då jag är alldeles för trött för att vänta på att min dator ska börja fungera så kör vi på en mobilblogg innan det blir sängen för min del. Är något fel på min dator så skärmen flimrar typ, den brukar funka ett tag och sen börjar det och då tar det ett tag innan den börjar fungera igen. 

Meet var det hur som helst som gällde idag, och det var ett riktigt lyckat sådant faktiskt! Vi var borta mot Grosse Pointe North och coacherna förväntade sig att det skulle bli väldigt jämt, vilket det också blev men både tjejerna och killarna vann! Tror att det var med 2 poäng eller något sånt för killarna, riktigt jämt med andra ord.

Jag körde 1600m, 300m hurdles och 4x400m och det gick riktigt bra för mig idag! Nytt PR i 1600m med 13 sekunder och min nya tid där är 6.07.5, riktigt glad över det verkligen! I hurdles hade jag inga förväntningar alls och i mitt heath var det bara jag, Tavhya och Katelyn och vi är helt nya på hurdles alla tre så vi bestämde oss för att bara köra på skoj. Jag var dessutom fortfarande helt slut efter min mile så orkade ute riktigt ta i. Var dock inte långsammast i laget så det är väl alltid något! I 4x400 kör vi aldrig särskilt seriöst då vi alltid har en massa lag med och vi blir ihopsatta med helt random människor så har ingen aning om vad min tid var men tror inte den var sådär jättebra. 

Nu ska jag ta och sova, är verkligen helt död. Imorgon är det skola och practice som gäller som vanligt, sen får vi se om det händer något annat. Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!

Hurdles and School Board Meeting

Var ett tag sen vi körde på selfies så tyckte det var dags för det!
 
Vanlig dag med skola och practice där inget speciellt hände, alla lärare börjar prata om finals nu och för oss seniors är det bara 18 skoldagar kvar vilket känns helt stört! På practice sprang jag en kort sväng med Katelyn innan jag körde lite häck, Z skrev nämligen upp mig på 300m häck imorgon och jag har inte kört häck sen jag sprang 60m häck i typ femman så det kan gå lite hur som helst! Är ganska taggad i alla fall, typ första gången någonsin jag är excited för ett meet men är väl för att jag inte har några förväntningar som helst på mig utan det är bara att köra. Meetet är borta mot Gross Pointe North och jag kommer antagligen att köra två andra event också men just nu har jag ingen aning om vad det kommer vara utan det får jag se imorgon. Dom delade ut medaljer från lördagens meet innan practice idag och jag fick faktiskt medalj i båda mina event, i vårt DMR kom vi 5:a och i vår mile kom vi 6:a, dom räknade ihop våra tider och på så sätt fick dom fram placeringarna.
 
Efter practice var det bara hem, käka, duscha och ta en kort nap innan jag var tvungen att åka på school board meeting tillsammans med YFUarna på Chippewa Valley. Vår area rep och field director var också där, YFU har nämligen någon ny grej att dom vill att vi studenter ska tacka skolorna för att de tar emot oss då det är något dom gör frivilligt och de har alltså möjligheten att säga nej när YFU frågar om dom vill ta emot en student. Så jag och fyra studenter från Chippewa gick på mötet och typ presenterade oss, berättade lite vad vi hade upplevt under vår tid på skolorna och sen tackade för att dom tog emot oss och gav oss den här möjligheten.
 
När jag kom hem och äntligen fick datorn att fungera (alltså jag lovar att den kommer krascha när som helst, hoppas bara den håller tills jag kommer hem) så blev det essay skrivande för hela slanten då vårt rough draft är due tomorrow. Har lektionen imorgon också och då detta inte är det vi lämnar in i slutet så kände jag mest att den fick bli som den blev ikväll, den typen av essay vi skriver nu är verkligen svår.
 
Nu ska jag sova så jag är utvilad på vårt meet imorgon, hoppas ni har haft en bra dag vänner. Pussar!

Track Meet

Brooks springer 75m som mr Cougar i the maskot race + bild på några av oss tjejer som stannade kvar ute för att ta emot vår trofé
 
Hade tänkt uppdatera igår men sen kraschade min dator och allt krånglade så slänger in uppdatering nu innan jag drar till practice i stället.
 
Meet var det som gällde igår, i princip ingen sol på hela dagen och det regnade en hel del men det kunde ha varit värre. Jag var i ett COED DMR samt i XC 1600m (som dock blev på the track då banan mest var en stor pöl) och det gick faktiskt ganska bra! I vårt DMR sprang jag 1200m vilket jag inte har gjort förut så hade lite problem med vilken pace jag skulle ha men Eddie sa att jag gjorde ett bra jobb så antar att det var bra. Tror vi slutade 5:a eller något. I 1600m hamnade jag av någon anledningen i det snabba heatet även om jag väntade så länge jag kunde med att gå över där, de flesta där var betydligt snabbare än jag var men jag kom inte sist och jag fick nytt PR så det gick ganska bra i alla fall!
 
Båda våra lag gjorde ett riktigt bra jobb under meetet och även om vi trodde att vi hade hamnat ganska långt ner på listan så visade det sig i slutet att Dakota vann för både tjejerna och killarna. Riktigt lyckad dag med andra ord, och vi kan behöva den vinsten inför våra två sista dual meets då vi har de två bästa lagen kvar.
 
När vi kom hem så vart det bara att duscha och ta en kort nap innan vi åkte hem till Kaitria där hela gänget var precis som vanligt, har verkligen blivit en grej att vi hänger allihop hemma hos någon efter våra meet på lördagar. Riktigt skoj kväll i alla fall även om jag var stört trött!
 
Nu blir det practice om en halvtimme och sen tror jag släkten kommer hit för att fira Michael, jag har dessutom en massa läxor att ta tag i så hoppas jag har tid för det också. Hoppas ni får en bra söndag vänner, pussar!

In school

Since I'm sitting in English class at the moment I might as well write this post in English. I'm supposed to write an essay but I'm not really feeling it right now so I'm just gonna write it at home this weekend.
 
Didn't update yesterday because I didn't even sit by the computer once. Had school and practice as normal, freshmen and sophomores had a meet and the rest of us did a workout but it was not many people there so it was pretty chill. Got home and did an attempt to do homework but it didn't really work out so I did it during 2nd hour today instead. Brennan came over for a couple of hours and other than that I didnn't really do anything, waited for Lauren to come home from the meet so I could hear how that went but they didn't get back until like 11.30.
 
Only one more class after this and then it's time for practice again, probably pretty easy since we have a meet again tomorrow. For some people that will be the 4th meet in a week which really sucks! Tonight me, Brennan, Zack and Lauren are going to see The Amazing Spider-Man 2 and I'm really excited! I know it has been in the movies for a while in Sweden now but here it just came out yesterday and what I've heard it's really good. 
 
Now I'm gonna go back to looking like I'm actually doing something (well everyone is sleeping in this class right now and Dulac doesn't even care so it's whatever). I'm sending a thought to my grandpa and my sister at home that I know are having a hard time right now, love you both! 
 
44 days until my family comes, 57 days until I leave the U.S

Valborgsmässoafton

Valborgsmässoafton i Sverige men en helt vanlig dag här i USA, känns verkligen konstigt att inte stå vid en brasa tillsammans med familj eller vänner som jag brukar göra där hemma. Inte är vi lediga imorgon heller, vilket faktiskt är ännu segare.
 
Såg något på twitter idag som gjorde mig så stört glad - Jönköping har fattat grejen och öppnat a frozen youghurt place! Alltså fattar ni min glädje eller, det finns hopp för att jag kommer överleva när jag kommer hem till Sverige ändå! Även om inget någonsin kommer slå orange leaf såklart, that place is my life!
 
Idag var det som sagt Special Olympics på Dakota och jag är verkligen så otroligt glad att jag fick vara med och hjälpa till! Det var folk i alla åldrar från elementary school upp till high school och dom var så sjukt söta verkligen! Se glädjen när dom sprang eller gick över mållinjen och man jublade och gjorde high five med dom och att få se hur stolta dom blev när dom lyckades kasta långt i the softball throw var verkligen helt grymt! Vi hade flera olika event och alla gjorde det dom kunde, kunde de inte springa så hade vi event där man bara gick 100m och sedan hade vi längdhopp där de både sprang och hoppade stillastående samt höjdhopp och kast och allt möjligt.
 
Jag hade ingen direkt uppgift under dagen utan jag och Marisa gick mest runt och pratade med alla, hejade på de som sprang och peppade dom som kastade. Sprang även 100m dash med en kille då han hade dålig syn och behövde någon som sprang bredvid honom och sedan sprang/gick jag och Katelyn 400m med en tjej, sjukt härligt att kunna hjälpa dom verkligen! Efter att tävlingarna var klara fick vi lunch (pizza som kändes på practice efteråt...) och sedan körde vi tag (datten??) at the footballfield. Var mest vi från track laget men vi fick med några av de som var kvar från tävlingarna och vi hade riktigt skoj! Sen la vi oss i en ring i solen och bara slappade fram tills det var dags för practice som ingen av oss direkt var särskilt taggad på men vi sprang ganska lugnt då dom hade meet igår och freshmans och sophomores har meet imorgon.
 
Sen jag kom hem har jag gjort en photo assignment och annars bara slappat, ganska trött efter en heldag ute så var riktigt gött. Imorgon blir det vanlig skoldag och sedan får vi se vad som händer. Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!
 
So much love to this picture!

RSS 2.0