Snabb uppdatering pga övertrött Sara

Blir bara en kort uppdatering då jag vill sooova så jag orkar med ännu en skoldag imorgon.
 
Dagen har bestått av skola och rehearsal, inget särskilt hände utan skolan drog bara på som vanligt trots att det kändes otroligt segt att vara tillbaka efter ledigheten. Rehearsal var skoj men jobbigt som vanligt, hur jag ska orka med dressrehearsals och shows nästa vecka är för mig en gåta.
 
Imorgon blir det även då skola + rehearsal samt att jag och Sarah ska gå och se The Awkward Moment på bio om min rehearsal inte drar över för länge. Var längesen jag hängde med henne så ska bli otroligt skoj!
 
TACK så otroligt mycket till alla som har nominerat mig i Super Travels tävling! Skulle betyda otroligt mycket för mig om jag kom till final och hade chans att bli Årets USA blogg så skulle verkligen uppskatta om ni ville fortsätta att nominera. Länk hittar ni i tidigare inlägg. Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!
 

Guys and Dolls

Mamman till en kille i castet tog lite bilder från rehearsal förra veckan så tänkte att jag slänger upp dom så ni får se delar ur första akten på musikalen samt lite av våra costumes. Tänkte lägga upp bilder på hela kostymerna nästa vecka, har hand om musical sidorna i yearbook så ska ta med kameran och fota när vi har dress reharsals tänkte jag.
 
 
Bilder från Bushel and a Peck, Hot Box Dancers + John
Missionaries
Guys and Dolls, Hot Box Dancers + alla killar i princip
Norris aka Nicley Nicley Johnson
The leads, Hunter and Gino aka Adelaide and Nathan. Seniors båda två
The other two leads, Jake and Bethany aka Sky and Sarah. Sophmores, datear och är sjukt söta!

Ten hours later...

Än en gång väcktes jag imorse av att Tony knackade på dörren till mitt rum och sa de underbara orden, "Sara, no school today". Kan man höra något underbarare vid klockan 5 på morgonen?? Skulle inte tro det!
 
Trots inställd skola så blev det rehearsal idag, klockan 12-8 var tanken men jag kom inte hem förräns vid klockan 10 och jag var då helt d ö d. 10 timmars rehearsal, vill inte ens tänka på hur länge vi hade behövt stanna om vi hade behövt köra efter skolan vid 2.30. Det gick bra i alla fall så förhoppningsvis innebär det att vi slipper ha rehearsal på lördag, hade varit riktigt skönt att ha helgen ledigt innan det är dags för dressrehearsals och show.
 
Imorgon blir det dock tyvärr ingen coldday, vi har redan använt sju vilket innebär att vi kommer behöva ta igen en dag men en dag gör ju inte sådär jättestor skillnad. Så efter sex dagars ledighet (längre än vårt thanksgiving break lol) blir det alltså skola igen, känns som att komma tillbaka efter ett lov! Otroligt otaggad på att gå upp klockan 5.30 med tanke på hur trött jag är, att vi dessutom kommer ha rehearsal från 2.30 till minst 6.30 (kommer antagligen sluta med att vi går över två timmar igen) gör att jag mest känner för att lägga mig ner och sova ett år i streck. Mr Moses brukar dock låta folk som är med i musikalen ta en nap under choir så under 3rd hour imorgon kommer jag sooova, kommer behövas.
 
Känner att uppdateringen är på topp just nu men gör ju i princip samma sak varje dag och har som ni märker inte sådär jättemycket tid över till att fixa roligare uppdatering. Har en lista med några inlägg jag ska försöka få upp så snart som möjligt så det blir något roligare att läsa om än mina musical rehearsals.
 
Nej nu är det dags för mig att sova så jag orkar med morgondagen utan att somna under 4th and 5th hour (English and history...), ha det fint vänner! Pussar!
 
Har bilder från rehearsal men orkar inte redigera dom så blir en instagrambild från skidåkningen med fina utbytesvänner, Mexico, Sweden and Sweden
 

Practice + Buffalo Wild Wings

Sitter fortfarande och hoppas på ännu en snowday imorgon men några viktiga personer skulle ha möte vid klockan 9 och besluta hur det skulle bli och det var över en timme sedan så känns tyvärr som om det blir till att dra sig upp till skolan imorgon. Med fem dagars ledighet har detta nästan känts som ett lov, hur gött som helst!
 
Practice vid klockan 10 idag då, som sagt gjorde vi en dödar workout och jag ville mest dö men man känner sig ganska stolt när man har tagit sig igenom det! Och nu kommer jag antagligen inte kunna gå till practice förräns på söndag så jag behövde det!
 
Vid halv 3 åkte jag tillsammans med Lauren, Kaitria, Monica, Brennan and Jake till Buffalo Wild Wings, mitt första besök där och det var faktiskt riktigt gott! Riktigt skoj hade vi också så det var ett riktigt gött besök. Kom hem och tittade på tv och slappade ett tag, bokade biljetterna till Hawaii samt tittade på det nya avsnittet av Pretty Little Liars.
 
Jag borde egentligen gå och duscha nu eftersom vi antagligen kommer ha skola imorgon men känner verkligen inte för att göra det. Alla dessa snowdays har gjort mig riktigt lat känner jag, har haft fem extra dagar på mig att göra historieläxan som jag inte fattar men jag har fortfarande inte gjort klart den. Fattar den ju dock inte så kan alltid använda det som anledning imorgon.
 
Såg att flera av er har varit inne och nominerat, snälla fortsätt att göra det! Det går att nominera ända fram till 4 februari och det skulle verkligen betyda oerhört mycket för mig! Ett av priserna är att man kan få sin blogg publicerad i bokformat och det hade varit så otroligt häftigt att få en bok om mitt äventyr här i USA, om allt jag har fått uppleva och alla känslor jag har gått igenom. Så snälla snälla, tryck på bilden här nedanför och gå in och nominera min blogg till Årets Bästa USA-Blogg! I love you all!
 
Travel Blog Awards 2014! Billiga hotell till din resa hittar du hos Supersavertravel - 10.000-tals hotell att boka, världen över!

HAWAII HERE I COME

Har nu äntligen bokat mina flygbiljetter till Hawaii och alltså ni anar inte vad stört taggad jag är!! 22-29 mars är det alltså jag ska iväg, kan lägga ut program och sådär när det närmar sig men jag kan säga att alla timmar jag spenderade på McDonalds i somras helt klart kommer bli värt det!
 
På Hawaii kommer jag träffa finaste Emma som jag inte har sett sedan i slutet av Juni när vi hade utbytesträff på Liseberg, ska verkligen bli otroligt kul att träffa henne igen! På flyget dit kommer även Lara (Spanien), Jelena (Tyskland) samt PJ (Sverige) befinna sig så får lite sällskap ner och sedan vet jag i alla fall fyra andra svenskar som ska dit så kommer bli så stört kul!
 
Flyger Detroit-Phoenix, Phoenix-Honolulu och flygresan är i princip lika lång som Sverige-Detroit som jag flög i somras, skönt att ha lite sällskap den här gången alltså! Åka till Hawaii, ett ställe jag alltid har velat besöka, tillsammans med min favoritgrupp med människor för en veckan. Kan ju inte bli så mycket bättre!
 
 
 

Dreams do come true!

Precis som rubriken säger så är det faktiskt så att drömmar kan bli sanna, för visst knackade väl min värdpappa på dörren till mitt rum vid kvart över 5 i morse och sa att skolan var inställd. Det var bara till att somna om och i stället vakna upp vid halv 11 för att åka till practice, så otroligt skönt så ni anar inte. Senare under dagen fick vi även meddelandet att skolan var inställd imorgon också, I kind of like this whole snowday/coldday thingy.
 
Hursomhelst, practice vid klockan 11 var det alltså och jag sprang 4 miles in the hallways tillsammans med Lauren, Monica och Kaitria. Vilket ju då var mer än hälften av vad jag sprang på hela förra veckan så det kändes riktigt skönt! Imorgon blir det practice igen och Lauren påminde mig precis om att vi har världens jobbigaste workout imorgon och jag kommer probs att dö men det är väl bara att köra antar jag. Resten av denna veckan samt nästa vecka kommer nämligen bli väldigt lite practice för min del så lika bra att köra nu när jag kan.
 
Var hemma i typ 40min innan jag var tvungen att åka tillbaka till skolan för rehearsal som skulle hålla på från 2.30-6.30 men i själva verket så var jag hemma vid 8.30. Var då sådär lagom död men det var faktiskt riktigt skoj idag, vi gick igenom alla danser med costumes för första gången och jag är så otroligt taggad på show (vad är ens det svenska ordet??) nästa vecka! Gick faktiskt ganska bra idag för att vara första dagen på techweek, det tog bara sjukt mycket längre tid än det borde ha gjort.
 
Imorgon skulle vi haft rehearsal men Mr Sibley (rektorn) tyckte tydligen att det var okej att ha practice men inte rehearsal på grund av kylan så vi får inte köra imorgon. Vilket innebär att onsdagens kommer bli stört lång och vi kommer troligtvis även ha rehearsal på lördag då vi egentligen skulle ha haft ledigt, sjukt otagg på det alltså. Men så är det!
 
Nu ska jag se ett avsnitt av One Tree Hill och njuta av snowday number 6 tomorrow. Såhär många snowdays har dom tydligen aldrig haft och det här är kallaste vintern de har haft på flera år, även om jag personligen inte tycker att det är så fasligt kallt. Hoppas dock att det inte kommer fler snowdays nu för då kommer de behöva lägga på antingen skoldagar i slutet av semestern eller minuter på varje lektion under några dagar. De har nämligen bara 6 snowdays inräknade varje termin så blir det fler måste man ta igen det. En del skolor som skulle ha börjat skolan tidigare än oss efter jullovet men som fick ställa in har alltså redan använt alla sina snowdays och kommer behöva ta igen de dom har nu senare.
 
Snälla glöm inte att nominera min blogg i tävlingen, skulle verkligen betyda oerhört mycket för mig! Länk hittar ni i inlägget under, skriv bara in min bloggaddress samt Sara utbytesstudent som namn och ni är klara, sjukt smidigt alltså. Pussar!
 
Selfie (har börjat ta alldeles för många sådana, amerikanare gör det hela tiden) i min underbara Havanna costume

Shopping + The Grammys

Vaknade av att Lisa knackade på min dörr vid klockan 11 i morse, var dock helt slut trots mer sömn än jag har fått på länge. (yes, 8 timmar är mycket för mig här borta). Än så länge ser det ut som vi ska ha skola imorgon men kan ju faktiskt vara så att de ställer in den på morgonen, håller tummarna för det då jag verkligen inte vill gå upp klockan 5.30 imorgon.
 
I och med att jag vaknade sent så hade jag redan missat chansen att gå till practice så i stället åkte jag med Lisa och Lauren till Great Lakes Crossing, ett huuuge mall som ligger ca en timme härifrån. Jag tycker Lakeside är stort och det här är ännu större, de har bland annat ett Forever 21 som var helt enormt! Blev några timmar spenderade där och jag fick lite välbehövlig shopping gjort, spenderade alldeles för mycket pengar samt att jag behövde ta ut cash så jag kan betala allt jag har blivit skyldig folk under de veckorna jag var utan bankkort så blev en dyr dag.
 
Efter shoppingen åkte vi tillbaka till Macomb för att gå in en sväng på Target då jag hade lite grejer jag behövde köpa där och sedan åkte vi för att möta upp Michael och Tony på Olive Garden. Käkade gott och sedan åkte vi hem efter en riktigt lång dag. Drog med mig datorn ner i källaren för att träna koreografier inför musikalen men det blev dock inget springande idag utan får helt enkelt ta och skriva upp mina 7,5miles på tavlan för den här veckan. Bortsett från mina två veckors break har jag inte sprungit så lite sedan jag kom hit tror jag!
 
Avslutade kvällen framför tvn där det var Grammys-galan samtidigt som jag gav US History läxan ett försök, fattade inte ett ord så jag gav upp. Får se vad Mr Tempio säger om det imorgon.
Imorgon är det även dags för första dagen i techweek, for the cast also known as hell-week. Tagget på det alltså! Så nu ska jag sova och ladda upp inför det, samt drömma om att vi får inställd skola imorgon så att det kanske slår in. Ska trots allt bli kallare än i fredags när vi fick ledigt! Hoppas ni har haft en grym helg vänner, glöm inte att rösta! Pussar!
 
Travel Blog Awards 2014! Med en billig hyrbil tar du dig lättare fram under semesterresan!
 
 
 

Orientation + Spelning

God förmiddag Sverige! Här är klockan snart 3 på natten och jag kom precis hem. Håret luktar rök och bar och jag vill egentligen mest sova men snäll som jag är slänger jag in ett inlägg först.
 
Började då dagen med orientation i Livonia, var precis som jag hade förutspått fruktansvärt tråkigt men det är mandatory så är inte så mycket att göra. Har ni tur så hamnar ni i ett distrikt som har roliga orientations, för det har vi verkligen inte här. Vi var typ bara 20 utbytesstudenter och dom körde inte ens någon namnrunda så man kunde lära sig folks namn och vad de kom ifrån och för oss som var sena innebar det att vi inte fick någon chans att snacka med folk utan det var direkt in i smågrupper och lyssna på vad det är vi ska göra för att vara så bra utbytesstudenter som möjligt. Okej, riktigt så illa var det kanske inte och man fick en del bra tankar med sig men överlag var det riktigt tråkigt. Snackade med en go kille från Finland och en härlig tjej från Tyskland men annars var det inte ett sådär jätteroligt gäng att hänga med så är glad att jag ska till Port Huron när vi har vår sista orientation! Älskar att träffa utbytesstudenter men hade klarat mig ganska fint utan allt snack dom kör under orientations, låter som vi är dåliga studenter hela högen. Fick dock beröm från vår field director Kathi när hon snackade med mig efteråt (vilket jag fick en chock över för hon är verkligen inte den trevligaste människan jag mött och senast jag snackade med henne var allt angående problemen i gamla värdfamiljen mitt fel) och hon sa att hon bara hade hört positivt om mig från skolan och familjen och att jag hade hanterat hela bytet bra så har lite bättre bild av henne nu. And don't get me wrong here, vet flera distrikt som har riktigt grymma orientations och dom är inte hemska även om jag helt klart hade kunnat hitta på något bättre att göra mellan klockan 10 och 5 en lördag. Är det bara gött folk där som är framåt och pratar så blir det ganska skoj ändå!
 
Marlisse och Lara som jag känner sedan innan är goa i alla fall och efter the orientation åkte vi hem till Denise för att käka kinamat (säger man så?? chinese food sounds better...) och slappa innan vi vid klockan halv 9 åkte iväg till the pub där Marlisses värdbror Jeremy, REDD, hade en spelning. Det här är Marlisses tredje familj det här året så hon har haft väldig otur när det gäller hennes placeringar tyvärr, verkar dock som hon trivs riktigt bra nu vilket är skönt. Jeremy är i alla fall rappare och håller på att försöka ta sig in i musikbranschen och har var faktiskt riktigt duktigt samt att han har bra kontakter så skulle inte förvåna mig om han lyckas. Föredrar ju helt klart vår svenska House framför rap och hiphop but it's growing on me. Innan det var dags för Jeremy var det en massa andra som körde så Jeremy kom inte upp på scenen förräns klockan var typ 1 men han va grym så var värd väntan. Det var dessutom Jeremys 21årsdag idag samt att de ska släppa några nya musikvideos och sådär så de hade gjort grejen extra stor även om det bara var på en pub med inte sådär jättemycket folk. Både jag, Lara och Marlisse är 18 så vi kommer in även om vi inte kan dricka, de kollade dock inte ens leg så vi hade nog kommit in utan problem även om vi var under 18. Merlisse presenterade oss för Jeremy, hans producenter och de som hade gjort hans musikvideos samt en rappare från Storbritannien så när alla de här människorna blir kända kan jag säga att jag har träffat och kramat dom lol.
 
Nu är det dock dags för mig att sova, tror det var snack om att åka till ett stort mall här i närheten imorgon vilket hade varit ganska nice nu när jag äntligen har fått mitt nya kort och kan köpa allt på den långa listan jag har över saker jag behöver. Borde dock springa och jobba på koreografi inför musikalen men det känns inte lika lockande. Får se hur det bli helt enkelt!
Slänger in två av REDDs musikvideos så ni kan kolla in honom, pussar!
 
 

Beautiful things don't ask for attention.

Personligen tycker jag inte att det har varit överdrivet kallt idag (det var inga -34 C ute i alla fall) men jag kan inte säga att jag har klagat över att ha en extra dag ledigt att sova ut och slappa på! Dom snackar coldday på måndag också, jag håller tummarna!
 
Gick i alla fall till skolan för practice i morse, var bara jag, Lauren, Monica och Kaitria av tjejerna som var där och vi sprang 5 miles (8km) i korridorerna. Jag behövde det efter mina 2.5 miles som jag har fått in den här veckan, riktigt illa alltså med tanke på att jag ska få in minst runt 20 miles per vecka egentligen. Kul att vara tillbaka och springa med folk i alla fall, är inte så kul att springa omkring där uppe själv som jag får göra när jag går efter rehearsal. Kommer gå på practice på söndag också men sen kommer jag inte träffa de flesta av dem förräns nästa helg på grund av tech week, segt alltså!
 
Kom hem och käkade och slappade sedan större delen av eftermiddagen, riktigt skönt faktiskt. Smsade runt lite för att se om någon ville hitta på något på kvällen och det slutade med att jag och Brennan gick på bio, andra gången på typ en månad lol. Vi såg i alla fall The Secret Life of Walter Mitty och den var helt okej skulle jag väl säga! Vi hade i alla fall väldigt skoj så det var en lyckad kväll.
 
Imorgon har jag orientation med YFU, är inte alls taggad då jag inte ska till samma ställe som förra gången då jag missade den på grund av rehearsal så i stället för att vara med alla mina vänner kommer det bara vara nytt folk. Men är väl alltid kul att träffa nytt folk så förhoppningsvis blir det bra ändå. Och förhoppningsvis så blir den roligare än vår arrival orientation för fy vad tråkig den var! Ska i alla fall dit med lite folk jag träffade på Denises (area rep) halloweenparty så har ju träffat några innan även om jag inte känner dom sådär jättebra. Efteråt ska vi på konsert med en tjej från Nederländernas värdbror som försöker ta sig in i musikbranschen, det är några som vill signa honom som kommer imorgon så är en viktig konsert och tror det kan bli ganska kul!
 
Jag måste i alla fall gå upp halv 8 imorgon så är väl dags för mig att sova kanske, ha en fin helg vänner och glöm inte att nominera mig i tävlingen! Pussar!
 
Skulle ha med två bilder imorgon, en på mig och min familj och en på mig och mina vänner när vi gör något kul ihop så valde dessa två. Från en julfest samt gross olympics med laget.
Kaitria, Al, Brennan, Me, Brett, Sawyer, Robert, Marko

Jag behöver er hjälp!

Åååh har något riktigt skoj att berätta!! När jag vaknade upp i morse så såg jag att jag hade fått en kommentar om att jag hade blivit nominerad till Bästa USA Blogg hos Super Travels Blog Awards 2014. Vet inte vem det är som har nominerat mig men vem det än var så TACK, jag blev så otroligt glad verkligen och det är kul att ni läsare gillar bloggen! Har läst utbytesbloggar under flera år och gör verkligen mitt bästa för att bloggen ska vara så skoj och intressant som möjligt för er läsare.
 
Och nu behöver jag alltså hjälp från er fina läsare! De bloggar med flest nomineringar går vidare till final, och det skulle betyda otroligt mycket för mig om ni kunde gå in och nominera min blogg! Det enda ni behöver göra är att klicka på bilden här nedan, välj kategorin Bästa USA-blogg, skriva in min bloggadress och er epost och sedan skicka. Går snabbt och som sagt så skulle det betyda otroligt mycket!
 
Tack på förhand, love you all!
 
Travel Blog Awards 2014! Hitta hyrbilar till otroligt förmånliga priser här på Supersavertravel!

Coldday coming up!

Alltså ni anar inte glädjen när jag ca 15 minuter efter att jag kommer hem från rehearsal får veta att skolan är inställd imorgon, that was a true hallelujah moment! Det ska nämligen bli -30F med windchill imorgon (-34C) så även om det bara är runt -10C i luften kommer det blåsa riktigt ordentligt och då kan ju dom stackars små barnen inte vänta på bussen utan vi får ställa in skolan. Gotta love America sometimes!
 
Känner att morgondagens coldday kommer väldigt lägligt då det är riktigt skönt med en tredagars helg innan tech week drar igång. Nu har jag en extra dag på mig att sova ut samt se till att lära mig koreografierna och sådär inför showen. Tror vi ska in till practice imorgon i alla fall (vilket jag kan behöva...), har inte sett xc folk på ett tag så ser faktiskt fram emot det, och sedan får vi se hur resten av dagen ser ut. Är ju trots allt fredag! Andra tredagarshelgen i rad och bara tre dagar i skolan denna veckan, I like it!
 
Skolan idag var precis som vanligt och inget särskilt hände, många klagar över sitt schema och sina klasser nu under 2nd semester men bortsett från mitt lunchbord så tycker jag faktiskt att mitt är riktigt bra och jag trivs med klasserna. Och lunchbordet är inte dåligt, bara inte lika härligt gäng som förra semestern.
 
Efter skolan så följde jag med Kaitlyn hem till henne och då passade vi på att köra igenom lite koreografier till både våra Hot Box dances samt till Sit Down You're Rockin the Boat så dom satt lite bättre inför kvällens rehearsal. Hade otroligt kul och slappade i några timmar innan det var dags att åka bort till skolan igen för rehearsal, vi fick ännu fler av våra costumes och dom blir i princip bara värre och värre men samtidigt är dom väldigt roliga så gör inte så mycket. Ska visa bilder på allting när showen närmar sig och allt är klart. Rehearsal slutade vid strax efter nio och då var jag som vanligt helt slut, har blivit långa dagar de tre dagarna vi har haft skola denna veckan.
 
Ska kolla på senaste avsnittet av vampire diaries och sedan ska jag sova så jag kan utnyttja morgondagen med att få in lite extra sömn. Ha så kul i skolan vänner, pussar!
 
Lol har inga bilder så var bara tvungen att visa vad Lauren roar sig med på snapchat när hon inte har något att göra, haha I love them!

Sit Down You´re Rocking The Boat

Lång dag idag precis som igår, och det är helt stört vad trött jag är just nu. Hur jag ska orka med de kommande två veckorna med techweek, dressrehearsals och shows är för mig ett mysterium!
 
Skolan idag gick snabbt och utan att något spännande hände, det var dock så stört kallt i hela byggnaden idag och jag satt och frös på varenda lektion. Under yearbook var jag dessutom tvungen att gå ut med Madi för att fota henne till mitt(min?)(hjälp, svenskan alltså...) senior feature utanför the 9th grade center och det var ca -18 grader ute, sjukt kallt alltså! Hatar dessutom att behöva gå runt och be om att få låna folk mitt under lektionen, lärarna blir alltid sura men vi har inte så mycket val då det är ända tillfället vi kan få tag i dom. Fick ihop alla bilder i alla fall så nu måste jag bara få klart det innan jag kan börja på mitt nästa uppslag. Tyler har hoppat av klassen och lämnade mig med the choir and musical pages, ska bli kul att göra dom men det är ju extra jobb.
 
Efter skolan var det rehearsal som skulle varit från 3-6 men som inte slutade förräns 7.20 då vi var tvungna att prova costumes och grejer. Allt dansande och grejer gjorde mig så stört trött så när jag väl var klar så gick jag ner till Z men orkade verkligen inte springa så satt bara och pratade med honom medans jag väntade på att Tony skulle komma och plocka upp mig. Har bara sprungit en gång den här veckan och kommer inte springa imorgon heller vilket ju inte är sådär jättelyckat men det är så det får bli, är ganska skönt att ta lite tid off då running mest har känt som ett jobbigt måste det senaste och inte kul som det faktiskt gjorde i höstas. Känns förhoppningsvis bättre när allt är klart med musikalen och sådär!
 
Kom hem och käkade samt pluggade lite (händer väldigt sällan här borta alltså men ibland så!) och sedan bänkade jag mig framför tvn för att titta på American Idol då min vän Paris från choir och musikalen var med idag när de sände från Detroit! Hon är verkligen grym, och jag är så sjukt glad för hennes skull då hon fick en guldbiljett! Visste dock redan det då hon råkade försäga sig i choir förra veckan men var kul att se henne på tv!
 
Imorgon är det skola och sen borde jag egentligen springa då jag annars bara kommer få in tre dagar den här veckan men jag måste ta igen koreografi som jag missade i höstas och som jag fortfarande inte kan så ska hem till Kaitlyn efter skolan så hon kan hjälpa mig med den. Kan jag den inte imorgon får jag inte vara med i scenen och det vore sjukt segt för det är en väldigt skoj scen! Sedan är det rehearsal från typ 5.30-6 tills vi är klara med det vi behöver i princip. Nu ska jag göra mig i ordning för sängen då jag är stört trött, vi hörs imorgon finingar! Pussar!
 
Från när vi Hot Box Dancers gör Bushel and a Peck, haha älskar bilden då vi verkligen ser ut som crap allihopa

Fråga om Stipendier

Fick ännu en fråga om den här stipendiedjungeln som finns där ute så tänkte att jag tar upp den i ett inlägg då jag vet att det är många som undrar över just stipendier.
 
Hej hej, här kommer en liten fråga till. Jag vet att du har skrivit om stipendier förut så jag tänkte fråga hur du gick till väga. Jag har ägnat hela kvällen åt att försöka hitta stipendier och i princip det enda jag har kommit fram till är att det är ganska bra att gå på högskolan om man vill söka stipendier (och att man kan betala för att få en katalog med stipendier hemskickad till sig). Jag tänkte bara höra om du vet om det finns några stipendier för just utbytesår, eller om du har några andra tips. Tack på förhand, verkligen jätteschysst att du svarar på frågor som folk har :)
Alltså då jag personligen inte fick något stipendie är jag väl egentligen inte rätt person att fråga om sånt här och jag är verkligen inte insatt men ska försöka svara så gott jag kan. Jag vet att det är otroligt svårt att hitta stipendier som man uppfyller kraven till och som är värda att söka, folk säger att det finns hur mycket som helst där ute men det tyckte inte jag det verkade som när jag letade för lite mer än ett år sen. Det finns en del stipendier som riktar in sig på studier utomlands, men dessa gäller ofta både college och utbytesår och ibland enbart college. Som vanligt rekommenderar jag sidan globalgrant vilket är en stipendiedatabas där man logga in med sitt bibliotekskort och sedan söka stipendier för olika ändamål. Sedan har jag en lista med fonder i det HÄR inlägget, kan dock varit så att en del fonder har ändrat ändamål osv sedan jag gjorde det så är bäst att dubbelkolla dom. När det gäller stipendier för just utbytesår är de enda jag vet om de som organisationerna själva erbjuder, dom är ofta riktigt bra så kan helt klart vara värt att söka om organisationen erbjuder det. Och jag älskar att svara på frågor så det är lugnt, fortsätt bara fråga om det är något mer du undrar över!

First day of 2nd semester

Riktigt lång dag idag alltså, var i skolan mellan kvart i sex på morgonen och tjugo över sju på kvällen. Har en likadan dag imorgon så borde väl sova egentligen men vad gör man inte för blogguppdateringen??
 
Första dagen på 2nd semester idag som sagt vilket innebar att vi började med att träffas i 10min i våra homerooms där vi fick våra scheman. På mitt schema stog det B lunch så jag smsade runt för att se till att jag skulle ha någon att sitta med vid lunchen, när jag kom till klassen sa mr Tempio dock att vi skulle ha C lunch i alla fall så var bara att smsa runt igen för att se vilka som skulle vara i den lunchen. Slutade med att jag satt med Madi, Marisa, Kaitria, Tara, Noah, Brooks och Jacob, hade bättre lunchbord förra semestern men så är det.
 
Mitt schema för semestern ser i alla fall ut såhär:
1st hour: photography 2
2nd hour: yearbook
3rd hour: womens varsity choir
4th hour: us history
LUNCH
5th hour: English
6th hour: theatre arts 2
 
Enda nya klassen för min del är alltså photography 2, verkar verkligen inte som någon blow off class utan kommer nog bli ganska svår (särskilt för mig som inte har jobbat i mörkrum innan) men intressant class. Har Rachel som jag känner i den klassen och de andra som har den verkar riktigt goa så blir nog skoj! Yearbook och choir var som vanligt bortsett från att vi hade fått tre nya tjejer i choir, känner alla från musikalen och de är asgoa så det blir skoj! Eftersom min US History class är en ny hour så var det i princip bara nytt folk där men kände igen några stycken i alla fall och tjejen jag sitter bredvid verkar trevlig, är ändå bara sophmores i den klassen så gör inte mig så mycket. I engelska så är jag ju då tyvärr fast med Mr Dulac, tack och lov att jag har Jake och Brad som räddar mig eftersom alla andra bytte ifrån den klassen. Keonnas schema hade dock blivit ändrat så hon är kvar, Gino har även han kvar Dulac 5th hour och Ashley från musikalen är också i klassen nu så känner några i alla fall. Vi är typ bara fem personer kvar från förra semestern. I Theatre arts var det några från förra semestern men även en hel del nytt folk, blev dock otroligt glad när jag kom in och såg Brittany och John från choir och musikalen sitta där för jag visste inte att de skulle ha den klassen. Blir nog en riktigt skoj klass nu skulle jag tro!
 
Yes, där har ni ändringarna i skolan för min del. Efter skolan var det idag rehearsal från 3-6 och sedan gick jag för att möta upp coach Z och ha practice. Det är verkligen inte kul att springa där uppe helt själv men tack och lov kom Ken och sprang min sista mile tillsammans med mig så slapp göra allt själv.
 
Morgondagen ser som sagt likadan ut så det är dags för mig att sova nu så jag orkar ta mig upp. Pussar!
 
Smygfotade en bild på coach Z lol, så söt är han!

En riktig slappardag

Trots att den här helgen bara har varit en dag längre än vanligt känns det som om det har varit lov, antagligen för att jag har gjort så otroligt mycket de här dagarna. Har haft en riktigt grym helg verkligen och både ser fram emot och fasar inför skolan imorgon. Hade väl varit okej om det inte innebar väckning vid klockan 5.30.
 
Imorgon är det i alla fall första dagen på 2nd semester så i början av dagen ska vi till våra homerooms och få vårt färdigställda schema, jag vet redan vilka klasser jag kommer ha och sådär men kan vara så att min lunch ändras vilket jag är nervös inför. Får smsa alla jag känner så fort jag får mitt schema så jag vet att jag har några att sitta med. Blir bara en ändring i mitt schema inför 2nd semester men det tar jag imorgon när jag har sett hur den klassen verkar bli.
 
Idag har i alla fall varit en riktig slappardag, sov länge då jag var helt slut från igår och sedan skypeade jag i ca en timme med Oskar och även lite med Jonatan i slutet. Love and miss u guys, you guys are awesome!
Bortsett från det har jag i princip inte gjort någonting idag, har nördat One Tree Hill avsnitt, tittat på en film med Lauren och bara slappat. Typ alla mina vänner har varit iväg på ett indoor trackmeet men jag var alldeles för trött för det efter två dagar med dansande och skidåkande så jag valde att inte åka. Lauren fick dessutom inte åka för mina värdföräldrar så ville inte göra det värre för henne genom att åka själv.
 
Nu ska jag se ytterligare ett avsnitt av OTH innan det blir sängen, skola+rehearsal+troligtvis practice är det som gäller imorgon så blir en fullsmockad dag. Ha det fint vänner, pussar!
 
Favoritkillarna på min avskedsfest, miss u guys!

Pics from yesterday

Här kommer några bilder från skidåkningen igår, tagna med Josefins mobil. Har inte med alla utbytesstudenter jag träffade och åkte med under dagen men några ser ni på bild i alla fall. Mest tyskar var det men träffade folk från olika delar av världen vilket var otroligt kul! Kör på länderna då jag inte lärde mig namnet på alla (en del har ju dessutom sjukt konstiga namn!) utan man ofta pratar om folk beroende på vilket land de kommer från, vilket blir lite jobbigt när över hälften är tyskar. Är verkligen så stört taggad på Hawaii nu, få tillbringa en vecka med grymma utbytesstudenter, kan ju inte bli bättre!
 
Sweden x 3, Josefin, PJ and Me
Mexico and Sweden x 2, Rinay, Me and Josefin
Swedish love, Me and Josefin
Tyskland, Tyskland, Sydkorea, Schweiz, Tyskland, Mexico, Sweden, Sweden

Skiddag med utbytesstudenter

Har idag haft bästa dagen på länge, utbytesstudenter är for real en av mina favoritgrupper av människor. Har bara träffat riktigt goa utbytesstudenter, man har alltid något att snacka om och man går helt enkelt riktigt bra ihop!
 
Åkte då till Mt Brighton idag vilket ligger ca en och en halv timme härifrån för att åka skidor tillsammans med 30 andra utbytesstudenter. Mt Brighton hade fler backar än jag hade räknat med faktiskt, dock så var de otroligt korta och det tog väll i princip 30sekunder att åka ner men det var riktigt skoj att stå på ett par skidor igen! Var väldigt kul att se skicklighetsnivån hos olika studenter beroende på vart de kom från, vi svenskar och finskar var alla helt okej och sedan hade vi danskarna och tyskarna som åkte i klassisk dansk/tysk stil ner för backen.
 
De jag åkte med var där till sist vilket innebar skidåkning mellan klockan 10 och 8 för vår del, en riktig heldag med andra ord! I backen hängde jag i princip hela dagen med Josefin, PJ och Rinay (från Mexiko) men vi var ofta en riktigt stor grupp som åkte så varierade lite vilka jag hängde med. Var både folk jag kände igen från vår förra orientation samt nytt folk och det var riktigt skoj att lära känna lite nya människor faktiskt! Upptäckte än en gång hur pass bra vi svenskar är på engelska, som jag har sagt innan behöver vi som svenskar inte oroa oss för hur vår engelska kommer vara här borta. De flesta andra studenterna har fortfarande en riktigt grov accent medans min nästan har försvunnit även om den fortfarande märks.
 
Dagen har i alla fall bestått av en hel massa skidåkning, snack om våra olika hemländer, kulturkrockar här i USA, en hel del skratt, en massa snacks och varm choklad samt en hel del annat. Har fått ännu bättre kontakt med en del av utbytesstudenterna här borta och jag hoppas verkligen på att jag ska kunna se dom ganska snart igen även om de flesta som jag är tight med tyvärr bor ca en timme bort. Som sagt, älskar att hänga med utbytesstudenter och det är så stört kul att lära känna folk från olika delar av världen!
 
Då min mobil envisades med att dö hela tiden på grund av kylan så har Josefin de flesta bilderna och jag väntar på att hon ska skicka dom men hon verkade ha somnat när jag smsade henne. Så bjuder på de få bilderna jag hann ta imellanåt och så bjuder jag på resten när jag får dom. Nu är jag dock helt döööd så jag ska ta och sova, tack och lov att vi är lediga från skolan imorgon! Hoppas ni har haft en grym helg vänner, pussar!
 
Rinay, min nyfunna vän och favoritmexikan, Josefin and Me
Jade (sötaste sydkoreanen ever i swear) and me + Me and my amazing finnish girl!
 

"Take back your mink"

Jag borde väl egentligen sova nu och inte blogga men offrar lite skönhetssömn för att slänga in ett kort inlägg till er fina läsare.
 
Sex timmars dansrehearsal var det alltså som gällde idag, mina ben gör ganska ordentligt ont nu kan jag säga men det var faktiskt ganska kul och vi har så otroligt roliga koreografier till våra danser så ska bli otroligt kul att få göra allt när det väl är dags för föreställningar! Tolv trötta tjejer leder dessutom till en hel del skratt och de sex timmarna gick tack och lov ganska snabbt.
 
När jag kom hem försökte jag få tag på min area rep Denise för att se om jag kunde åka med henne till Mt Brighton imorgon där de ska ha en skiddag för oss utbytesstudenter i området men då jag inte fick något svar valde jag att åka hem till Kayla som hade sleepover då hon fyllde 16 i veckan. Det var bara åtta andra tjejer där men vi hade riktigt kul ändå så var glad att jag gick dit, var lite tveksam på om jag skulle gå eller inte då jag visste att ingen av de andra senior tjejerna kunde gå. När jag var där fick jag hur som helst svår från Denise om att jag kunde åka med henne imorgon så vid 11 kom Tony och hämtade upp mig igen så jag kunde sova hemma då vi ska åka vid klockan 8 imorgon. Då jag skulle ha åkt med min gamla värdfamilj och åkt skidor under jullovet så skickade min mamma över min jacka, underställ, vantar och sådär i höstas så jag har tack och lov kläder för imorgon så det ända jag behöver fixa är utrustning och det kan jag hyra på plats.
 
Jag är hur som helst taggad på imorgon, ska bli otroligt gött att åka skidor igen och sen ska det bli kul att se bland annat PJ som jag inte har träffat sedan i september plus andra utbytesstudenter som jag inte har sett på ett tag.
 
Men nu är det dags för mig att sova, måste gå upp tidigt imorgon och orka med en hel dag i skidbacken. Tack och lov att vi är lediga på måndag! Ha det fint vänner, pussar!
 
Me, Josefin and PJ at the orientation in September

Don't Drop That Thun Thun

Fråga mig inte om rubriken, men har gått runt och sjungt på just den där raden senaste timmarna så fick bli den. Har haft en riktigt bra dag idag faktiskt och är nu ganska slut, lagom taggad på 6 timmars dans imorgon.
 
En annan anledning till att jag verkligen inte är taggad på dans imorgon är att jag på grund av rehearsal inte kunde åka med Monicas familj up north den här helgen. Monica, Kaitria, Lauren och Brennan är där uppe nu fredag-söndag tillsammans med Monicas familj, hennes systrar samt Kyle och Jeff som är alumnis och som jag också känner då jag har träffat dom några gånger när dom har varit hemma från college. Så ja, det suger verkligen! Men inte så mycket jag kan göra åt det, kan inte missa imorgon då vi ska gå igenom ny koreografi så bara att köra på.
 
Idag var det i alla fall våra sista midterms i skolan och vår sista dag för den här semestern. Jag lämnade in min powerpoint samt skrev en essay i engelskan och betygen kom ut på powerschool nu under eftermiddagen, alltså ni anar inte min chock när jag såg att jag fick 100 på båda!! Jag skämtar inte när jag säger att jag hittade på både lösningar och källor till dom, har ingen aning om hur jag lyckades få full credit för det. Klagar inte dock! När vi kommer tillbaka till skolan på tisdag (vi är lediga på måndag på grund av Martin Luther King day or whatever, älskar amerikanarnas alla helgdagar) börjar second semester med nytt schema och sådär, mitt ser i princip likadant ut men kan dra ändringarna nästa vecka.
 
Gick till practice efter skolan där vi gjorde en riktigt jobbig workout, vi var helt slut efteråt allihop. Skulle sedan ha åkt med Haley till orange leaf som sagt men hon var med i en liten olycka igår så hon får inte köra för sina föräldrar just nu så därför väntar vi lite med det. Tog i stället en kort nap innan Kaitlyn kom och hämtade upp mig och vi åkte till rehearsal för musikalen, jobbade med en av koreografierna vi i princip har glömt bort allihopa och hjälp det är verkligen kaos. Kom hem vid halv sju och var hemma en timme och åt o sådär innan Tony skjutsade upp mig till skolan igen där jag kollade på killarnas basketmatch tillsammans med Jill, Jake och Jimmy. Vi förlorade tyvärr men det var en riktigt skoj match! Fick skjuts hem av Jake och jag har sedan bara slappat framför tv:n resten av kvällen.
 
Nej nu ska jag sova så jag orkar med sex timmars dansande i klackskor imorgon, pussar!
 
Lol jag lyckades photo bomba Kaitlyns snapchat, och bara för att jag inte har någon annan bild så bjuder jag på en screenshot!

To leave a handprint at Dakota High School

Halfday idag också och har faktiskt varit lite mer produktiv idag än igår vilket känns riktigt bra! Hann dock med en nap på två timmar, har sovit stört mycket efter skolan senaste tiden.
 
Idag var det i alla fall midterms i choir och history motivaion, i choir hade jag ju redan gjort mitt solo så där var det bara sight-reading och sedan kunde jag sitta och lyssna medans de andra sjöng. I history motivation var det 60 multiple choice frågor plus en essay, vi fick använda alla anteckningar och annat till frågorna så kunde kolla upp varenda svar och the essay var inte så svår så tror det gick ganska bra. När vi skulle gå ut från class så skakade mr Allaire hand med alla och önskade oss lycka till i framtiden, han bad mig även komma förbi innan mitt år var slut och det är klart jag kommer göra det! Mr Allaire har på riktigt varit en av de bästa lärarna jag någonsin har haft och jag önskar nästan jag kunde byta till mig en av hans klasser till nästa semester också.
 
Efter skolan var det dags att gå och lämna våra handavtryck på en av Dakotas väggar. Detta är en tradition de har sedan några år tillbaka och alla seniors får lämna sitt avtryck i antingen blått eller grönt (Dakotas färger) och sedan skriva sitt namn bredvid. Jag, Sarah, Madie och Katie har våra vid varandra och strax ovanför satte även Haley och Jill sina så mitt avtryck kommer finnas där tillsammans med några av mina närmsta amerikanska vänner! Har inte kort på just mitt avtryck då det var en ställning och sådär i vägen men kan fixa det när jag går runt och fotar för yearbook någon gång. Tror faktiskt även att Jennah kan ha tagit bild för yearbook när jag gjorde mitt avtryck så ska se om jag kan hitta den bilden! Under tiden vi stog i kö (skojar inte, tog en timme från att vi slutade tills vi äntligen var framme och kunde lämna avtrycken) fick vi även rösta på klass color, motto, song and flower samt rösta i mock election för yearbook. Mock election är saker som couples that should have been, class clown, best dressed, prettiest eyes osv. Ska bli kul att se resultatet sen!
 
Efter the handprints var det dags för practice, sprang 3 miles med Sarah i the hallways eftersom alla andra typ redan var klara när vi kom. Åkte hem och slappade lite innan jag faktiskt började på min Power Point presentation som ska in imorgon (här behöver man inte presentera den, bara göra den) samt förbereda lite inför the essay jag måste skriva i english class imorgon. Hann dock inte så långt då jag kom på en massa annat jag kunde göra på datorn i stället så jag gav upp och följde i stället med Brennan till skolan för att kolla på swim meet tillsammans med honom, Jake och Monica. Kayla kom även hon när hon var klar med basketball practice och vi hade riktigt skoj som vanligt, skönt att faktiskt göra något och inte bara sitta hemma hela dagen som jag gjorde igår. Kom hem och har nu gjort klart allt jag behöver tills imorgon, kommer bli sämsta arbetet någonsin men jag orkar inte riktigt bry mig just nu. Fattar aldrig mr Dulacs uppgifter ändå!
 
Imorgon blir det halfday, practice, åka till Orange Leaf med Haley, bli upphämtad av Kaitlyn för att åka till rehearsal och sedan får vi se vad som händer efter det.
Funderar på att göra en videoblogg när jag snackar engelska om jag får tid över närmaste veckorna, skulle ni vilja se det??  Mina vänner lär mobba sönder mig för det men är lite för min egen skull också då jag vill höra hur min engelska har blivit. Så, är det något ni skulle vilja se och har ni något önskemål på vad jag ska prata om i så fall??
 
Nej nu är klockan 12 och jag ska upp om fem och en halv timme, dags att sova med andra ord. Ha det fint vänner!
 
Picture från avtrycken de gjorde igår, de har delat upp det på tre dagar då vi är 700 seniors. Class of 2014

First day of midterms

Gissa vad jag har gjort sedan jag kom hem från skolan vid typ klockan 1?? Precis, inte ett dugg! Eller jag har sovit och tittat på OTH samt att jag faktiskt tog och städade mitt rum men annars har jag inte gjort någon nytta alls idag. Kanske är dags att ta tag i livet men alla andra måste ju faktiskt ta och plugga inför sina midterms och kan inte slappa så som jag gör. Hade ju dock kunnat börja på mitt engelskaprojekt som är due fredag men tänkte att jag sparar det tills imorgon.
 
Hade ju i alla fall midterms i US History och yearbook idag, gick nog helt okej i alla fall. Kunde långt ifrån alla frågorna i history men kommer ju klara provet i alla fall och i yearbook skrev vi en essay där vi i princip skulle betygsätta oss själva och det var ingen som tog den seriöst. Efter det jobbade vi bara med våra sidor innan klockan ringde och vi fick sluta. Kollade powerschool och mina midterms i choir och theatre hade fått betyg, 98 i choir och 100 i theatre kan man väl kalla helt klart godkänt med tanke på att jag inte alls var förberedd på någon av dom! Har nu bara två midterms kvar att göra vilket känns väldigt skönt.
 
Gick till practice där vi gjorde en workout inomhus och sedan var det bara att åka hem och slappa. Morgondagen kommer se likadan ut bortsett från att jag faktiskt måste plugga lite och inte kan slappa hela dagen, ska träffa Haley på fredag i stället då det inte riktigt gick att få in de här två dagarna.
Har väl inte så mycket mer att säga utan tänkte dra mig mot sängen nu, tidigt för att vara mig faktiskt men har haft svårt att komma upp de senaste dagarna så lägga sig tidigare kanske kan vara en lösning på det problemet. Ha det fint vänner, pussar!
 
 

"Or if I were a bell I'd go ding dong, ding dong ding!"

Tredje guys and dolls citatet i rad på rubriken, kanske dags att hitta på något annat
 
Det faktum att jag har spenderat mer tid på att svara på en fråga från en bloggläsare samt skriva detta inlägget än jag har gjort på att plugga inför min midterm i US History imorgon visar väl kanske på hur otroligt lat jag har blivit när det gäller skolan. Hur jag ska klara ett tredje år på gymnasiet med bland annat engelska 7, svenska 3 och matte 3b har jag ingen aning om, är ganska glad att det är ett tag kvar tills dess.
 
I skolan idag gjorde jag som vanligt i princip ingenting, känner att jag har blivit riktigt bra på det faktiskt. Hade min sista riktiga lektion i history motivation med Mr Allaire vilket var riktigt tråkigt, kommer sakna att ha honom som lärare och jag kommer sakna att sitta bredvid Angela och Riley varje 4th hour. Har inte träffat dom utanför skolan någonting men får försöka ändra på det nu när jag inte kommer se dom i skolan varje dag för det är två riktigt goa tjejer! Efter 4th hour var det dags för sista lunchen för den här semestern vilket kan ha inneburit sista lunchen med en del av människorna vid mitt lunchbord då man kan få en ny lunch till nästa semester. Tror jag fortfarande kommer ha C lunch och förhoppningsvis har några av de andra det också så jag inte behöver känna mig lika lost som jag gjorde första dagen i skolan. Satt och gjorde inte ett dugg under hela 5th hour och sedan var det dags för 6th hour där jag som sagt hoppades på att inte behöva läsa upp min monolog men det är nog bäst jag slutar säga så för gissa vem som var andra personen upp? Precis, verkar alltså inte ge så värst mycket tur att skriva ut det i bloggen. Det gick dock ganska bra och nu har jag alltså redan klarat av två av mina sex midterms vilket känns ganska skönt.
 
Efter skolan var det rehearsal igen där vi gick igenom act 2 och sedan gick jag för att möta upp Z och ha practice. När jag var klar satt jag och pluggade lite under tiden jag väntade på att Eddie skulle bli klar med att hjälpa Brooks inför hans midterm imorgon och sedan fick jag skjuts hem av Eddie och hans bror Brett. Käkade, duschade och hade sedan tänkt ta och plugga lite men jag somnade på golvet framför min värmefläkt jag har i mitt rum då det annars blir ganska kallt. Riktigt känner hur seriöst jag tar midterms alltså, att veta att betygen inte räknas gör att man blir alldeles för lat. Är ganska körd på min midterm jag har imorgon alltså men det är ju 100 multiple choice frågor så går ju alltid att gissa tänker jag!
 
Half day imorgon i alla fall vilket innebär att vi har 90min midterm i 1st and 2nd hour och sedan slutar vi vid typ 10.34. Sedan blir det practice och sedan är ju tanken att man ska plugga inför sina andra midterms men med tanke på hur bra det har gått för mig hittills så får vi se hur mycket plugg jag får in. Ska träffa Haley imorgon eller på torsdag, har inte sett henne sedan innan jul så ska bli riktigt skoj! Nej nu ska jag ta och göra mig i ordning för sängen tror jag, lär ju ändå inte plugga mer så kan väl försöka se till att inte vara helt slut i morgon i alla fall. Pussar!
 
Me and my favorite freshman Leah with Nick's hand in the background before rehearsal today (I know I have a lot of favorite freshmen but they are just so cute!)

En fråga

Hej! Jag funderar på att åka iväg precis som du om typ några år. Jag är dock 99 och vet inte vilket år jag ska åka. Alltså direkt efter grundskolan eller om jag ska vänta några år in i gymnasiet. 
Vad betalar man ungefär till  YFU för att åka iväg och hur samlade du ihop pengar till det? 
Var det lärt att skaffa vänner? Gick du i någon typ sport i skolan? Kan man gå tennis och va med i hejarklacken? Är så taggad på att åka iväg och tänker mig att det ska vara precis som i serier, typ one tree hill. Är det så? Tacksam föe svar! Btw sjukt bra blogg
Först och främst, sjukt kul att du gillar bloggen! När det gäller vilket år man ska åka så beror det mycket på hur man är som person, jag hade aldrig varit mogen nog att åka efter nian och klara ett helt år med alla svårigheter man går igenom här borta långt bort från tryggheten hemma i Sverige utan jag kände att det var bra att få två år på gymnasiet för att mogna. För min del känns det även väldigt skönt att bara ha ett år kvar när jag kommer hem, hade aldrig orkat med att ha två år kvar. När jag åkte var priset 68 900kr, vet dock att dom har höjt priset så i år tror jag att det ligger på 76 900. Jag sparade så mycket jag kunde från studiebidraget varje månad i två år, önskade mig pengar i julklapp och födelsedagspresent och sedan kom större delen av pengarna från mitt jobb på McDonalds samt ett bidrag från farmor och farfar.
Jag tycker det har varit svårt att hitta riktiga vänner, lära känna folk är inte svårt och alla är väldigt nyfikna på en i början och sådär men sedan gäller det att hitta vänner som finns kvar även när man inte är så ny och "intressant" längre. Amerikanare är också väldigt älskvärda eller vad det nu heter på svenska (nu när man har varit här ett tag tappar man den normala svenskan och börjar i stället använda ord jag aldrig skulle ha använt annars) och det är lite svårt att veta vart man har dom då de lätt säger en massa men sedan kanske inte riktigt menar det. Men är man bara framåt och ser till att ta tag i att hänga med folk så ska det inte vara så svårt att hitta vänner! Jag körde cross country i höstas, nu är jag i musikalen och kör indoortrack samt att jag kommer köra track i vår. På min skola är cheerleading på hösten eller vintern (tävlings cheer är under vintern) och tennis för tjejer är på våren så ja, om din skola har de sporterna så borde det gå att göra samtidigt.
Om det är som i One Tree Hill skulle jag väl säga är både ja och nej. Man ser en del likheter från high school filmer med typ grupperingar och sådär samt att det faktiskt är en hel del drama på high school. Sen får man ju uppleva footballgames (basketballgames för OTH då), homecoming, prom, graduation och såntdär. Men samtidigt är ju det där film och film och verklighet stämmer väl aldrig riktigt överrens.
 
Långt svar som vanligt men jag kan helt enkelt inte snacka för mycket om vad jag får uppleva här borta! Som vanligt: ställ frågor om det är något ni undrar över! Kram!

"That's the guys only doing it for some doll"

Vad jag skulle ha gjort sedan jag kom hem: pluggat på min monolog som jag kanske måste framföra imorgon om jag har otur. Vad jag egentligen har gjort: sovit.
 
Så har min kväll alltså sett ut sedan jag kom hem vid klockan 7. Har läst igenom monologen några gånger men varje gång jag har försökt har det slutat med att jag har slutit ögonen och somnat i stället. Får ta och läsa igenom det under mina lektioner imorgon och hoppas på att jag inte behöver läsa upp den förräns på fredag.
 
Annars har det varit en väldigt slapp dag i skolan där jag i princip inte har gjort någonting även om jag antagligen kunde ha gjort det egentligen. Som sagt hade jag helst inte gjort min midterm i Choir idag utan sparat den tills på torsdag men gissa vem som var först ut? Precis, jag. Men det gick faktiskt bättre än förväntat och nu har jag ju det gjort i alla fall så det är en grej mindre att tänka på. Fick mycket beröm från folk i womens när jag träffade dom på rehearsal senare så skoj att folk tyckte det lät bra!
 
Efter skolan gick jag och pratade med min counselor innan det var dags för rehearsal från 3-6. Vi körde igenom hela act 1 för första gången så nu fick vi äntligen se hur alla scener som vi har blockat hänger ihop. Vi körde två av våra danser och det var kaos som vanligt, vi behöver verkligen jobba ordentligt med dom fram till premiären om tre veckor. Efter rehearsal gick jag ner till the athletic delen där Z väntade på mig så jag kunde ha practice, sprang 3 miles uppe på the indoortrack vilket motsvarar ca 30 varv, sjukt segt när man är själv alltså. Var bara jag och baseballspelarna där uppe plus lite vuxna som traskade omkring mitt i vägen, kändes tomt att inte ha resten av laget där.
 
Har en exakt likadan dag framför mig imorgon innan det blir 3 halfdays så är nog bäst jag tar och försöker sova nu. När vi har halfdays så kommer jag ha mer tid så ska försöka fixa lite roligare inlägg, hojta till om det är något särskilt ni önskar att jag ska fixa. Pussar!
 
Bildbrist som sagt så bilder från racet på Center Line High School

Helgerna går alldeles för fort...

Så var helgen redan över och det är dags att gå tillbaka till skolan imorgon igen. Känns inte som jag har gjort något den här helgen mer än att ha haft practice och rehearsal, vilket ju i och för sig är sant och lite småsegt. Men så är det ibland!
 
Var i alla fall på practice vid 11 i morse, precis som jag trodde var det inte sådär jättemycket folk där men några var det i alla fall. Kom hem och tog en lång nap (har for real aldrig tagit så många naps någonsin som jag har gjort under min tid här i USA, är så mycket tröttare här hela tiden) samt snackade lite med mamma i telefon via Viber då jag tack vare Target har problem med mitt bank-kort. Har sedan ägnat resten av dagen åt att lära mig sången jag kanske måste sjunga upp imorgon för min midterm samt försökt att inte tänka på allt annat plugg jag borde ta tag i. Kan typ sången skulle jag väl säga så har jag tur får jag köra på torsdag i stället men tvivlar på att jag har sådan tur.
 
Nu ikväll så borde jag väl ha pluggat egentligen meeen jag kände inte riktigt för det så jag satt och kollade på Golden Globes Awards i stället, once again så älskar jag hur jag kan kolla på galor och sådär utan att vara uppe mitt i natten. Och jag kände att det var lite roligare än att plugga inför de 100 frågorna jag kommer få om amerikansk historia på onsdag, det gäller ju att prioritera. Och engelskan har jag inte förräns på fredag så har fortfarande tid för den. Blev dessutom otroligt glad idag när jag kollade på twitter och såg att jag inte kommer vara helt forever alone i 5th hour next semester, Marah och Keonna lämnar ju mig men tack och lov så kommer Jake att byta och få sitta och lida med mig i Dulacs class varje dag! Tycker synd om honom som kommer behöva ha Dulac men jag har fasat över hur tråkig 5th hour kommer bli så that made my day.
 
Imorgon är det först skola som vanligt till 2.11 och sedan har jag rehearsal från 3 till 6 innan jag ska gå till the track där Z väntar på mig och då blir det practice för min del. Sjukt snällt av honom att vänta så jag kan springa trots rehearsal, även om jag ju mest går dit för att han vill att jag ska försöka få in så mycket practice som möjligt trots rehearsals. Lär bli en ganska lång dag imorgon men så får det bli. Och av den anledningen är det kanske bäst att jag sjunger igenom sången en sista gång och sedan gör mig i ordning för sängen. Snabb påminnelse till er som kommenterar, tar jag inte upp kommentaren eller frågan i ett inlägg så kan ni alltid hitta ett svar under er kommentar. Hoppas ni får en grym vecka vänner, pussar!
 
Börjar få bildbrist igen så fick bli en bild från homecoming i oktober

Miss this so much!

 
Bild från vårt sista riktiga xc meet at Anchor Bay, regionals. Saknar meets och att hänga med alla goa xc människor hela dagarna! Mitt år hade inte varit det samma utan det här goa gänget!

"I love you, a bushel and a peck"


På bilden ovan ser ni mig och Sawyer i våra awesome Havanna costumes som är en av de fem/sex olika kostymer vi har i musikalen. Vi har bara fått tre än så länge och dessa är tyvärr de bästa, grejen är att de är så fula så de blir roliga så gör väl inte så mycket egentligen. Otroligt glad över rollen jag har fått i musikalen dock, vi tjejer är antingen Hot Box dancers eller missionaries och the missionaries har bara en sång de sjunger om och om igen, det är ingen dans och de har bara en costume. De har dock inte en massa olika koreografier att hålla koll på vilket ju kan vara en fördel!
 
Idag var vår första rehearsal med en av våra Hot Box dances så var i skolan mellan 12 och 6 idag, dansade i princip konstant i våra klackskor som vi ska ha på scen och jag var helt d ö d när vi var klara. Riktigt kul har det varit dock, dansen är riktigt rolig och tjejerna i castet är verkligen asgoa! Vi fick även gå ut för att prova kostymer och sådär i mellanåt så the drama mamas (mammor från the theatre club som hjälper till med kostymerna) kunde se vad som behövde sys in osv. Askul att allt sånt börjar komma igång nu!
 
Imorgon ska jag till skolan för practice vid 11, får se hur många som är där då i princip alla andra i laget var iväg på ett meet idag mellan klockan 9 och 10 på kvällen ca 3 timmar härifrån. Så de är nog ännu tröttare än jag är, jag tog en nap på två timmar när jag kom hem för jag var helt slut. Sedan kommer resten av dagen behöva ägnas åt att plugga inför midterms, har inte ens börjat så är nog bäst att jag tar tag i det.
Hoppas ni har en grym helg vänner, pussar!

It has been a long day

Idag har varit en lååång dag och jag är så sjukt trött just nu! Åkte hemifrån 6.35 i morse och kom hem vid 10 på kvällen, har dock varit en bra dag så jag klagar inte!
 
Började med att försova mig i morse vilket ledde till att jag inte hann äta frukost, ingen överdrivet bra start på dagen med andra ord. Alla lektioner flöt sedan på smidigt utan att något alltför spännande hände, har mest insett hur otroligt mycket plugg jag har inför nästa vecka som jag på något sätt måste få in i helgen, är inte speciellt taggad på det kan jag ju säga. Hade riktigt skoj på lunchen idag, den är bara en halvtimme lång men den gör skoldagen så otroligt mycket lättare.
 
Efter skolan skyndade jag mig ner till the gym för att byta om och springa 2miles innan jag var tvungen att gå till rehearsal. Sprang min första mile själv och den andra med Jill och Al. Alla andra i laget sprang utomhus idag då det var hela 3 plusgrader ute så satt sedan och snackade med coach Z och käkade innan jag sprang ner till aulan.
 
Vi började med castphoto som jag tror blev riktigt bra, ska beställa ett och sedan brukar dom göra så att alla signerar varandras bilder så det blir ett kul minne! Efter det så blockade vi the opening scene och för oss Hot Box dancers innebar det att verkligen vara i karaktär för ms Schmidt kollade vilka som gjorde det bäst och det är de som sedan kommer få mest stagetime under våra danser. Så hoppas jag gjorde ett bra jobb i alla fall! Vi tre som är seniors fick vara på scenen hela tiden mest för att de försöker ge oss seniors så mycket stagetime som möjligt då det är vårt sista år. Fick faktiskt till och med en line, ett helt ord ska jag säga lol! Nej men öppningsscenen var faktiskt riktigt kul att göra, ser fram emot att börja sätta ihop alla scener vi har blockat då inget hänger ihop just nu.
 
Efter rehearsal var slut vid klockan 7 åkte jag tillsammans med Kaitlyn, Brittany, Blake, James och Spencer till Taco Bell där vi satt i tre timmar och snackade och hade sjukt kul. Riktigt goa människor det där! Men efter det där besöket och efter att ha tänkt tillbaka på allt crap jag har satt i mig senaste tiden ska jag försöka äta nyttigt den närmsta tiden (så pass nyttigt som man nu kan äta här borta, är inte särskilt lätt kan jag säga). Vill nämligen vara i form till Hawaii och med tanke på att jag tränar varje dag så är det bara kosten jag behöver ändra på lite.
 
Imorgon är alla mina xc vänner iväg på ett meet hela dagen men jag kan inte följa med då jag har rehearsal från 6-12, riktigt segt men vi ska börja med en av våra Hot Box dances så tror det kommer bli riktigt skoj! Förhoppningsvis gjorde jag ett bra jobb idag så jag får stagetime dessutom. Nej nu är det väl dags för mig att sova kanske, lång dag idag och kommer bli en ganska jobbig dag imorgon också. Pussar!
 
Enda bilderna jag har på cast-members även om det är från footballgame och inte rehearsal. Me and Traci + Malachi, Hunter and me

The lights go out and I can't be saved

Så var det första dagen tillbaka i skolan på ett tag och inte var det lätt att ta sig upp i morse, men tack vare att det var torsdag idag kan vi ju redan säga att det är fredag imorgon och det gör allt lite lättare! I alla klasser har alla lärarna varit väldigt stressade över att vi har midterms nästa vecka då de nu ska få in på fyra dagar vad de skulle ha fått in på sju och detta har gjort att de har tagit bort en del saker vi egentligen skulle ha gjort och lämnat in, kan inte säga att jag klagar på det.
 
I US history har vi riktigt mycket vi måste gå igenom innan midterms så där var det bara full genomgång hela lektionen och jag satt och halvsov som vanligt. I yearbook fick jag reda på att jag har en deadline på tisdag jag inte ens har börjat på så måste se till att fixa det i helgen, ska göra ett senior feature men jag har ingen aning om vilket feature jag ska göra. I Choir valde jag äntligen sång inför midterm, eller Maddi valde åt mig då jag aldrig hade hört någon av sångerna innan och vi egentligen skulle ha valt runt thanksgiving. Så måste se till att lära mig den utantill i helgen! I History of Motivation så började Mr Allaire lite slappt med tävlingar samt att gå igenom info inför nästa vecka, han är på riktigt den bästa läraren jag har här och det är så himla tråkigt att jag inte ska ha honom nästa semester.
 
Lunch med samma människor som vanligt och sedan vidare till 5th hour där mr Dulac tack och lov var frånvarande idag. Hur jag ska klara en hel semester till med honom är för mig en gåta, särskilt som jag inte kommer ha Marah och Keonna i den klassen då. Satt i alla fall och pratade med Sharbel (har äntligen lärt mig hans namn, vi bytte nyss platser och jag har haft sjukt svårt att lära mig hans namn!) hela klassen, har inte snackat mycket med honom alls innan men han verkar riktigt härlig. 6th hour gick vi bara igenom hur midterms kommer gå till nästa vecka och sedan valde vi vilken monolog vi ska framföra.
 
Gick direkt till practice där jag bara sprang lite lugnt med Maddie i stället för att göra en workout då jag var riktigt sore från igår, åkte hem i en timme och gjorde mig i ordning innan jag åkte tillbaka till skolan för rehearsal. Vi tog the portraits som ska vara i programmet samt någon annanstans som jag inte kommer ihåg vart det var och sedan jobbade vi lite på koreografin till en av danserna som vi har glömt bort allihopa.  En månad till föreställning och ingen kan den, känns ju bra! Var i alla fall väldigt kul att träffa castet och krama om alla igen, var ju ett tag sen jag såg dom nu!
 
Imorgon blir det en riktig långdag då jag först har skola, sedan ska jag till practice och bara springa någon mile för att göra något och sedan har jag rehearsal från 3.30-7pm. Kommer alltså befinna mig i skolan från 6.45am-7pm, kul fredag alltså! Är helt död just nu så tänkte ta en tidig kväll så jag orkar med morgondagen. Ha det fint vänner, pussar!
 
Bara för att jag har bildbrist så blir det gamla bilder från banqueten, me and Brad + me and Brennan

Q and A

Hej, hej!
Jag har en liten fråga. Jag vet inte om förtär så med YFU, men med AFS som jag ska åka med får man önska vilken del av USA man vill komma till (ankomstflygplats). Fick du göra något liknande val? I så fall, gjorde du det eller inte och hur tänkte du? Jag har precis skickat in min ansökan och har fått frågan om att skriva i vilken ordning jag vill rangordna de olika delarna i USA. Du kanske inte kan svara på frågan, i och med att det handlar om en annan organisation, men om du kan det skulle jag vara jättetacksam. :) Jag har ingen önskan om att åka till någon speciell del av USA och tänker att man inte ska ha för höga förväntningar, så därför vet jag inte om jag ska önska flygplats.
Sen undrar jag också av nyfikenhet om du funderade på att åka till något annat land än USA och varför du bestämde dig för USA. Själv tycker jag att det har varit ganska mycket press på att ta något annat land från organisationerna, eller de uppmuntrar i alla fall att åka till andra länder, vilket har fått mig att tvivla även om jag gärna vill uppleva high school. 
Förlåt för den extremt långa frågan, men det är mycket som snurrar i huvudet när man ska åka ett år utomlands.
 
Med YFU får man inte göra någon typ av val när det gäller placering utan de placerar slumpmässigt ut studenterna i de fem distrikten de har här i USA. Tror inte jag hade gjort något val även om jag hade kunnat då värdfamiljen var viktigare än staten för mig och jag tyckte dessutom att det var otroligt spännande att inte ha någon som helst aning om vart jag kunde hamna! Michigan hade antagligen inte varit med på min lista om jag hade valt och jag hade väl egentligen velat hamnat mer i mitten av landet då man har större chans att se fler delar av USA då men jag klagar inte alls på min placering, det är människorna som gör stället och har träffat så mycket goa människor här och skulle aldrig vilja byta placering.
USA var alltid det självklara valet för mig, min mammas år på college var det som fick mig att bli intresserad av att studera i USA från början och jag ville uppleva allt det man ser i filmer med homecoming, footballgames, prom och graduation. Sedan ville jag till ett engelsktalande land då jag annars bara kan franska vilket jag är urkass på och då föll valet ganska lätt på USA. Och jag vet att det är så att organisationerna gärna vill att man väljer något annat land, antagligen för att USA är landet som typ alla åker till och det finns så många andra intressanta länder man kan studera i men för mig är ett utbytesår i USA, de andra länderna åker jag gärna och besöker någon gång men skulle inte vilja bo där i ett år. Jag ville uppleva High School livet och det var väl helt enkelt därför jag valde USA!
Och jag vet hur förvirrande allt är innan man åker iväg, så hör bara av dig om du har några fler frågor!

Back to reality

Så efter tre snowdays är det alltså dags att gå upp till skolan igen imorgon. Har fortfarande ingen aning om hur jag ska lyckas komma upp 5.30 imorgon, tror inte heller jag kommer lyckas med det utan det lär väl mer bli strax efter klockan 6 som vanligt. Får ju en mjukstart med bara två skoldagar i alla fall, även om det antagligen kommer bli fullt ös inför midterms i alla klasser nu när vi har missat tre dagar.
 
Practice vid klockan 11 idag i alla fall precis som alla andra dagar det här lovet, var en stört jobbig workout idag och vi ville mest dö efteråt allihop. Z har höga förväntningar på mig även i track och ger mig därför samma tider på våra workouts som varsity tjejerna, är inga roliga tider kan jag säga! Åkte hem och tog en nap efter och började sedan med min U.S history midterm essay som är due imorgon, gjorde precis klar den och den är riktigt kass men det får duga. Kan ju inget om USAs historia! Åkte med Lisa till Target för att köpa lite grejer inför musikalen, vi måste ha våra costumes by saturday och det är lite vi måste stå för själva så passade på att fixa det. Åkte sedan till skolan för att komma lite sent till the swim meet and basketballgame. Gick lite mellan att kolla på basket med Katelyn samt att kolla swim med Brennan, Jake, Lauren, Kaitria och Monica. Basketlaget spelade mot det näst bästa laget i staten så de förlorade ganska stort, killarna vann dock sitt swim meet så ganska lyckat vart det.
 
Tre missade skoldagar innebär även tre missade rehearsals så nu lär det bli fullt ös med musikalen framåt, dom lär lägga in dagarna vi missade någon annanstans när vi egentligen skulle ha haft ledigt. Så med skola, rehearsals + practice lär jag ha ganska fullt upp den närmsta månaden, lär dock behöva det så jag får annat att tänka på så hemlängtan jag har känt under i princip hela jullovet släpper. Den är inte sådär extrem som den var ett tag men jag känner fortfarande av den.
 
Nej nu ska jag lägga mig och i alla fall försöka sova, har ju inte somnat före klockan 2 på hela lovet men har inte så mycket val om jag inte ska vara död imorgon. Hoppas ni har haft ett grymt lov finingar, pussar!
 
Trots att det ska bli jobbigt att gå upp imorgon så ser jag faktiskt fram emot skolan. Jag är ju trots allt här för att uppleva High School

Snowday number 3 what up?!

Vi fick under eftermiddagen idag det underbara beskedet att det blir snowday på grund av kylan även imorgon, gotta love hur amerikanare tycker att -10 grader Celsius är för kallt för att gå till skolan. Ska dock bli ca -15 på natten så är väl det dom går på, plus att vägarna är väldigt isiga så hade nog blivit kaos om alla skulle ta sig till skolan imorgon. 16 åringar som kör själva utan vinterdäck doesn't sound good (sorry, svenskan är kass). Är dock väldigt många som freakar ut just nu då vi har midterms nästa vecka och nu kommer man knappt få tid att öva till det då vi antagligen kommer få alla study-guides när vi kommer tillbaka på torsdag.
 
Här i USA slutar inte terminen i och med att man får jullov utan man går några dagar efter jullovet också då vårterminen ju är lite längre. Vet inte riktigt när 1st semester slutar men är väl i samband med midterms nästa vecka kan jag tänka mig. Man har midterms i slutet av 1st semester och sedan har man finals i slutet av 2nd semester och man har exams som det även kallas i alla klasser. Så onsdag, torsdag och fredag nästa vecka har vi bara halvdagar och det är då vi ska göra proven, 1st and 2nd hour på onsdagen, 3rd and 4th hour på torsdagen och 5th and 6th hour på fredagen. Vet inte om jag har en midterm i till exempel yearbook men i Choir ska jag sjunga en sång och i Theatre arts ska jag framföra en monolog, lite lättare en de midterms man har i academic classes med andra ord. I min US History klass till exempel så har jag en essay som är due på torsdag och sedan på onsdag har vi en multiple choice del med 100 frågor. Så ja, alla är tacksamma över snowdays men samtidigt så freakar folk ut på grund av midterms.
 
Yes, så fick ni lite skolinfo där också. Hur som helst, sleepovern igår var väldigt kul men som vanligt märker jag ju att folk här är yngre än mig och också omognare. Dom är goa dock så jag har inget emot att umgås med dom även om de flesta igår var sophmores, vi hade riktigt kul fram tills att vi somnade någonstans mellan 6 och 7 på morgonen. Vi släpade oss upp allihopa i morse för att åka till practice, Eddie var där idag så vi kunde springa uppe på the track samt in the hallways. Lauren hade med sig sin lilla högtalare så vi sprang runt med den och spelade musik hela tiden, gjorde att de 34 minuterna gick lite fortare. Eddie ville även att vi skulle köra lite sprints i the hallways vilket är längre än när vi gör straights at the track och det var stört jobbigt, särskilt eftersom vi behövde göra det med killarna och därför pressade lite extra än vanligt.
 
När vi kom hem tog jag en låååång nap, var sjukt trött efter the sleepover så det var riktigt skönt! Fick reda på att vi har snowday imorgon vilket gjorde dagen ännu bättre och slappade sedan i princip hela dagen! Gjorde faktiskt engelskan dock då jag har skjutit på den alldeles för länge och jag fortfarande har en essay att göra klart till på torsdag. Tittade på det nya avsnittet av PLL tillsammans med Lauren, älskar hur jag kan se det direkt på TV här utan att behöva vänta tills det kommer till Sverige eller titta på halvkass kvalité på datorn.
 
Imorgon blir det practice igen och sedan får vi se vad som händer. Rehearsal blev inställd igen, tråkigt men så är det. Ska se något avsnitt av One Tree Hill och sedan blir det sova, hur jag ska lyckas komma i säng i tid imorgon samt komma upp 5.30 på torsdag har jag ingen aning om! Känner att det här inlägget har alldeles för mycket engelska ord och svenskan är ju som den är, ber om ursäkt för det! Pussar!
 
Har ingen bild på snön här så får bli en från Domsand förra året. Hörde att ni fortfarande inte har någon snö hemma i Jönköping, sjukt tråkigt!

Live from the basement

Kör en mobilblogg såhär vid klockan ett på natten, live från källaren där jag befinner mig med Monica, Kaitria, Lauren, Lana, Tara, Rachel, Sarah och Kayla. 

Började dagen med att åka in till skolan för practice, vägarna var hemska och vi fastnade först utanför vårt hus då det inte var plogat. I princip alla har fastnat minst en gång idag, vägarna är hemska och jag vet att en del av mina vänner inte får köra själva idag på grund av det. Att amerikanare inte använder vinterdäck gör verkligen inte saken bättre! Hur som helst var det inte alls mycket folk där på grund av snön och ingen av coacherna var där så trappan upp till the track var låst så vi kom inte upp där. De fyra killarna som var där ringde coach Eddie och de fick tillåtelse att ta the day off så de åkte iväg och käkade frukost i stället men då några av tjejerna har en sak att de ska springa 100 dagar i sträck sprang vi en mile på nedervåningen.

Då det enligt amerikanarna var alldeles för kallt för att vara ute idag (hela -10 grader!) så skippade vi sledding så jag ägnade bara dagen åt plugg och ännu mer One Tree Hill tittande. 

Är ju tack och lov ledig från skolan imorgon också så först ska vi hela gänget till practice och sedan blir det nog plugga och sådär som gäller imorgon. Vet att en del av er ska tillbaka till skolan imorgon, jag lider med er! Ha det grymt vänner, pussar! 

Jag och Haley på vårt första race, har inte sett henne på hela lovet and i miss that girl! 

Snowdays coming up!

Vi har fått otroligt mycket snö idag och det ska snöa hela natten samt bli väldigt kallt imorgon så hela dagen har folk gått runt och hoppats på snowday imorgon. I vanliga fall brukar de inte meddela snowdays förräns på nyheterna på morgonen men idag så meddelade de att fler och fler skolor skulle stängas imorgon, Chippewa distriktet var dock en av de som de höll öppet längst. Men till slut fick vi meddelandet att Chippewa Valley Schools skulle vara stängt inte bara imorgon utan även på tisdag, två extra dagar ledigt med andra ord! Hur grymt?! Vi får alltså inte bara ledigt på grund av väldigt mycket snö utan även på grund av kylan, ska bli ca -15 grader på dagen på tisdag och över -20 på natten och det är ju lite kallt för de stackars barnen att vänta på bussen i den kylan så de stängde skolorna. Varför har vi inte samma system i Sverige??
 
Den här dagen började i alla fall med practice, jag sprang min mile och sedan satt jag bara och chillade med mobilen medans de andra tjejerna sprang 3 miles och killarna sprang 6. Coach Z var inte där idag då han bor en bit bort och inte ville köra i snön men Eddie var där så efter alla hade sprungit klart gick vi ner till the gym och körde ultimate frisbee, så stört kul verkligen!! Det jag älskar med Indoor-track är att det är bara de goa människorna som kör, alla som bara sprang xc för att slippa ta gym som klass är borta och det är bara gött folk kvar och vi har så sjukt kul både under och efter träningarna. Hoppas verkligen vi kör ultimate snart igen, är bättre på det än basketen vi brukar köra haha!
 
Vi kom hem vid klockan 1 och vid 2 skulle vi vara hos Tonys föräldrar så det var bara snabbdusch och byta om som gällde innan vi åkte dit. Tonys systrar med familjer var också där, innebär bara en kusin dock men vi spelade spel och sådär så det var skoj! När vi kom hem så började jag faktiskt med engelskan, hann med lite hjälp från Marah, Robert och Brennan göra två av fem artiklar innan jag fick reda på att skolan var inställd imorgon och då blev det inget mer plugg gjort. Varför göra det idag när jag kan göra det imorgon, det har alltid varit min filosofi.
 
Jag har i stället ägnat resten av kvällen åt att titta på One Tree Hill, spammat Kaitlyn med snapchats samt själv blivit sönderspammad från alla gruppkonversationer folket här borta har på KIK. Imorgon ska vi troligtvis upp till skolan i alla fall vid klockan 11 för practice, vi är antagligen dom enda som inte tar ledigt från träning även om skolan är inställd. Blir tyvärr ingen rehearsal imorgon, hade sett fram emot det men det får bli på onsdag i stället. I stället kommer morgondagen ägnas åt sledding verkar det som om vägarna är så pass bra att vi kan köra till backen och sedan kommer ca 8 tjejer hit på kvällen för sleepover, otroligt taggad på morgonen alltså! Måste ju dock få in tid att göra engelskan nu när jag skippade den idag men det löser sig! Nu ska jag käka något samt se ett sista One Tree Hill avsnitt innan det blir sängen för mig, hoppas ni har haft en grym helg vänner!
 
När mina vänner sprang omkring lite överallt i skolan för att få ihop sin distans så fotade jag två kassa bilder på the indoortrack som vi tränar på i princip varje dag. Den går runt the main gym där vi spelade ultimate frisbee efter practice idag.

Utbyteshäng

Blev en 5miles springrunda idag vilket innebär att jag bara behöver springa 1mile imorgon, det ska bli snöstorm i natt så kan inte säga att jag klagar över det! Det är redan prat om inställd skola på måndag, antingen på grund av snön eller av kylan. Hade varit så otroligt gött om det blev så, har inget emot att gå till skolan här men ser inte fram emot alla tidiga morgnar igen!
 
Efter practice åkte i alla fall jag, Lauren, Kaitria, Monica och Jill för att käka brunch tillsammans, riktigt kul och riktigt gott var det! När jag kom hem hade jag lite tid över så jag passade på att skypea lite med familjen där hemma, har inte hemlängtan längre och det var ett tag sedan jag snackade med dom så det var riktigt skönt faktiskt. Mormor, vet att det var ett tag sedan vi skypeade, vi får ta och försöka hitta en tid som passar för det snart!
 
Vid tjugo i fem åkte vi och hämtade upp Josefin och sedan åkte vi vidare till finska Julia där vi käkade, tittade på film i 3D på deras stora filmduk samt snackade och hade det riktigt gött. Tycker faktiskt det är tråkigt att jag inte har lärt känna och hängt med fler utbytesstudenter, hade sett fram emot att lära känna mer människor från hela världen. Vet att många distrikt har aktiviteter och sådär men här har de varit riktigt dåliga med det vilket jag tycker är tråkigt, eftersom jag är ensam utbytesstudent på min skola så har jag ju ingen där heller. Snacka med utbytesstudenter är faktiskt riktigt skönt, de förstår situationen man befinner sig i med kulturkrockar, störiga amerikanare, jobbiga regler samt eventuella problem i värdfamiljen. På Hawaii blir det i alla fall en massa utbyteshäng, vet att jag känner tre personer som ska dit varav två är svenskar så ska bli kul att se om det är fler svenskar eller någon annan jag känner igen från arrival orientation. Men framför allt ser jag fram emot att lära känna en massa nytt folk från hela världen, kommer ju dela rum med tre personer jag inte känner samt att vi kommer ha aktiviteter i grupper och sådär. Sjukt taggad på Hawaii just nu!!
 
Imorgon får vi se lite vad som händer, beror på om stormen fortfarande håller på samt hur mycket snö det har kommit under natten (tror det ska komma över 30cm....). Så vet inte om vi kommer iväg på practice eller inte och om vi över huvud taget kommer göra något imorgon, utan vinterdäck så är det ju inte sådär jättesäkert att ta sig ut på vägarna innan de är plogade. Men jag behöver väl kanske ändå börja på mitt engelskaprojekt som är due på måndag, hoppas ju på snowday men kan väl kanske vara bra att ha det klart ifall vi måste gå till skolan. Har haft hela lovet på mig och jag har knappt börjat, känner mig duktig! Hoppas ni har det grymt vänner, pussar!
 
Bild från halloween på de utbytesstudenter jag faktiskt har lärt känna här

Say something, I´m giving up on you

Workouten vi gjorde idag var d ö d e n! Vi skulle springa så många varv vi kunde på 12 minuter och Z gav oss en ganska hög pace, stört jobbigt verkligen! Men nu är vi klara med workouts för den här veckan och i helgen blir det tack och lov bara distance.
 
Blev varken sledding eller sleepover idag av olika anledningar så jag och Lauren såg på film, jag gjorde lite på mitt engelskaprojekt och sedan åkte vi med Travis en sväng till Orange Leaf. Har inte varit där på ett tag och det är ju bara så.stört.gott!
 
Imorgon så blir det practice som vanligt, kommer springa antingen 1 eller 5 miles lol, får se vilket jag gör imorgon och vilket som blir söndag. På tal om lol så är det något jag använder alldeles för mycket när jag smsar, från att hemma använda det oseriöst så skriver ju folk här det hela tiden och jag har börjat ta efter. Skriver det när jag skriver på svenska också, börjar bli riktigt illa! På kvällen imorgon ska jag hur som helst hänga med några fina skandinaver, svenska Josefin samt Julia från Finland som bor bara ca 15 minuter härifrån. Ska bli otroligt skoj och skönt att hänga med lite utbytesstudenter och bara snacka av sig och hänga med några som förstår vad man går igenom.
 
Nej nu är klockan kvart i två så jag ska väl sova, hoppas ni får en grym dag där hemma! Pussar!
 
Throwback till cross season, miss it so much!

Chilltorsdag

Som ni kanske har märkt på tiden då jag har publicerat mina senaste inlägg så har det blivit sena nätter för mig hela lovet, vet inte riktigt hur jag ska lyckas vända tillbaka dygnet när skolan börjar igen. Har gått och lagt mig runt klockan 3 i princip hela lovet och sedan gått upp en halvtimme innan practice.
 
Idag har det i alla fall snöat hela dagen och de skolor som egentligen skulle ha gått tillbaka till skolan idag fick snowdays och lär inte börja förräns på måndag i alla fall. Mina värdföräldrar gick inte till jobbet idag på grund av all snön, de använder nämligen inte vinterdäck här borta så att köra bil är i princip livsfarligt. Vi åkte i alla fall till practice i morse som vanligt och trots att jag hade en sjuuuk träningsverk från workouten vi gjorde igår så gjorde vi ytterligare en workout idag och tror vi ska göra en till imorgon, livet med indoortrack och för mycket snö för att springa utomhus.
 
Åkte hem och slappade några timmar och sedan åkte jag mest för att ha något att göra tillsammans med Katelyn för att titta när varsity girls basketball spelade match mot några gamla elever, så kallade alumni. Resten av kvällen har jag mest tagit det lugnt, försökte börja med plugget jag har till nästa vecka men det gick inge vidare, fattar inte engelska uppgiften över huvud taget så måste fråga någon om hjälp med den. Jag, Lauren och Michael har varit uppe och tittat på tv samt haft ett litet snöbollskrig i vardagsrummet, Michael placerade nämligen en snöboll i håret på mig och då var jag självklart tvungen att ge igen.
 
Imorgon blir det som sagt practice och sedan tror jag det var tal om antingen sledding eller sleepover, får se hur det blir. Hoppas ni har haft en grym dag vänner, pussar!
 
Två bilder från Nyår. Och nej, jag vet inte vad Brooks  eller Travis håller på med i bilden till höger....

Årsresumé

Här kommer ett litet (ganska långt) inlägg med en kort resumé med några höjdpunkter från 2013. Att mängden bilder och händelser blev fler när jag kom till USA ser jag bara som positivt, hoppas på att mina sista fem månader här fortsätter likadant! 2013 har överlag varit ett väldigt bra år för mig och jag ser fram emot att se vad 2014 har att bjuda på!
 
Januari
Firade in nyåret på UNITE med ca 1000 andra människor och däribland mina fina vänner, var en grym kväll med dans och gött häng. Annars hände det inte så mycket den första månaden av 2013, jag och Leo hade vår första agility tävling, vi åkte till Göteborg med klassen och jag jobbade en hel del samt försökte få in så mycket tid som möjligt med mina vänner. Hade en studiedag då jag gick ner till Vättern och fotade härliga vinterbilder.
 
Februari
I februari blev åkte jag iväg på det årliga skidlägret till Trysil för sjätte året i rad. Grym skidåkning och härligaste vännerna, var en riktigt grym vecka helt enkelt! Hade bibel-pizza kväll tillsammans med XL och pluggade en hel del. Åkte även till Göteborg för en första utbytesträff där jag träffade flera goa människor som jag har kontakt med här borta trots att vi är utspridda lite överallt i både USA och på andra håll i världen.
 
 Mars
Mars var även det en ganska händelselös månad som mest fylldes av plugg, jobb och häng med vänner. Två av mina närmsta vänner Oskar och Jacob fyllde 18 och vi i gänget passade på att överraska dom med tårta. Månaden avslutades med att det blev påsklov och jag bodde då själv hemma hela veckan och spenderade större av tiden på McDonalds då det var bilmässa och fullt med folk.
 
April
Mycket firande blev det den här månaden! Mina fina klasskompisar Nora och Cornelia fyllde 18 och det firades i skolan med fika och serpentiner. Min lillasyster fyllde 10 och sedan hade Jacob och Oskar sin gemensamma 18-årsfest vilket var väldigt lyckat! Jag och Evelina tog longboards ner till Domsand och satt och solade i den varma vårsolen som låg på ordentligt trots att det fortfarande var is på Vättern. Annars jobbade jag otroligt mycket i april men jag hann även med en andra utbytesträff i Göteborg där jag träffade både nya och gamla ansikten samt pratade om det spännande äventyret som då fortfarande låg framför oss. Handboken för utbytesstudenter damp ner i brevlådan och jag blev bara mer och mer taggad på USA.
 
Maj
Firade valborg tillsammans med grymmast gänget hemma hos Jonatan, vi grillade för första gången det året och tände en valborgseld och bara hade riktigt kul ihop. Värmen började komma och jag och mina fina vänner tog många långpromenader och bara snackade. I slutet av månaderna var det dags för bal i Jönköping så det blev många eftermiddagar som spenderades framför Stora Hotellet för att kolla på fina vänner. I maj var det även dags för min lillebror att konfirmeras. Började hjälpa till med profilerna på utbytesstudent.se och såg till att min och många andras profiler kom upp innan jag gav tillbaka jobbet till Oskar i augusti samt att jag gjorde SLEP-testet inför USA. Annars var höjdpunkten under maj månad att jag fick min placering och fick veta vart jag skulle spendera mitt utbytesår: I Macomb i Michigan.
 
Juni
Juni månad var fullsmockad men åh så bra den var! Fortsatte att gå på baler och titta på fina vänner och kunde riktigt känna hur sommaren var på gång. Tog nattdopp i Axamo för att fira Jacobs körkort och hade grillkvällar nere vid Vättern med fina vänner. Slutade andra året på gymnasiet och hade skolavslutning tillsammans med bästa S2D som jag kommer sakna otroligt mycket när jag kommer tillbaka till gymnasiet nästa år! Spenderade första helgen på sommarlovet i Stockholm på PDO tillsammans med 85 andra utbytesstudenter och fick prata utbyte i tre hela dagar. Åkte till ambassaden för att fixa visum samt att jag beställde mina flygbiljetter och annat USA fix. Firade midsommar i stugan med fina vänner efter en dag med jobb och spenderade sedan natten där, sände ut en eldflotte på Vättern, byggde en midsommarstång och bara hade sjukt kul! Spenderade sista dagen i juni på Liseberg tillsammans med grymma utbytesvänner som en kul grej att göra tillsammans innan vi alla åkte iväg.
 
Juli
Första veckan i juli spenderades på Gullbrannafestivalen och precis som vanligt var det en av höjdpunkterna på sommaren! Bodde i tält tillsammans med Sofia och Tilda och spenderade dagarna tillsammans med mina grymmaste vänner, låg på stranden hela dagarna och gick på konserter på nätterna, kan inte bli bättre! Annars kan juli beskrivas med jobb, jobb och jobb. Jobbade mer den här månaden än jag gjorde någon annan månad under min tid på McDonalds men det var helt klart värt det! Gjorde mitt sista jobbpass och fick säga hejdå till alla grymma jobbarkompisar som jag saknar mer än jag trodde att jag skulle göra. Fick in en hel del häng och mys med fina vänner också, blev fler kvällsdopp och även en heldag på Skara Sommarland tillsammans med Jonatan, Oskar, Lydia och Pauline. Åkte med familjen till Öland för en vecka och bodde i husvagn, hängde på stranden och hade bara en mysig vecka med familjen. Fixade det sista inför USA och jag fick även ett paket ifrån USA och min gamla värdfamilj.
 
Augusti
Augusti, månaden då jag flyttade till USA! Men innan dess var det dags för avsked, hade två avskedsfester med vänner och släktingar samt att jag träffade mina närmsta vänner en extra gång för att säga hejdå. Flög själv för första gången och hamnade sedan i USA i en förvirring av språk, kulturkrockar, känslor och tankar. Började med Cross Country vilket fortfarande är det bästa beslutet jag har tagit det här året och åkte tillsammans med världens grymmaste lag iväg på camp där jag lärde känna de människor som nu är mina närmsta vänner här borta. Sprang mitt första race, ramlade på practice och skrapade upp halva benet vilket jag för alltid kommer ha ett ärr från (hihi tror inte jag har visat bild på det innan men nu får ni se hur illa det såg ut), gick på konsert samt hängde med och lärde känna min dåvarande värdfamilj. Provade frozen youghurt för första gången och började lite smått skaffa mig ett socialt liv här borta.
 
September
Spenderade första helgen i september uppe i värdfamiljens stuga up north innan det var dags för mig att börja på High School! Lärde känna massa nytt folk i olika klasser och kom tack vare practices, races and teamdinners närmre flera av mina vänner. Var på YFUs arrival orientation och träffade utbytesstudenter från runtom i världen och även P-J från Sverige som jag inte hade träffat sedan PDO. Fyllde 18 och blev överraskad på Orange Leaf av världens bästa lag, kommer aldrig glömma min 18årsdag tack vare dom! Gick på min första footballgame tillsammans med Katelyn samt gick på audition och kom med i skolans musikal. Fick min första placering under ett race och började så smått komma in i rutinerna här borta i staterna.
 
Oktober
Vi körde fullt ut en sista månad med cross country och det var fullt ös med practice och races. Rehearsals med musikalen började så smått komma igång och jag lärde känna flera fina människor därifrån. Homecomingweek kom tillsammans med spirit week, homecoming game, pep-rally samt homecomingdance och jag bara njöt av hur amerikanskt allt var och vilken High School-spirit alla hade. Bokade biljetter till Hawaii och gick på flera av skolans football-games. Åkte och plockade pumpor med min dåvarande värdfamilj och hade min första konsert med Choir. Fick uppleva äkta Halloween med teamparty, pumpkin carving samt trick or treating. Sista dagen i oktober var även den dagen då jag flyttade ut från min gamla värdfamilj och in till the Valente family.
 
November
Började alltså november månad i min nya värdfamilj. Hade halloweenparty hemma hos min area rep Denise tillsammans med ett gäng härliga utbytesstudenter, hade Gross Olympics tillsammans med bästa laget samt gick på mina sista footballgames i kylan. Bakade chokladbollar till min yearbook klass samt fick julkänslor då min värdmamma satte upp julgranen och resten av julpyntet redan i mitten av november. Åkte till Kalahari och kom för första gången utanför Michigan samt att jag fick fira thanksgiving med min nya värdfamilj och uppleva Black Friday. Hade banquet tillsammans med bästa laget och gick på the midnight premiere av Catching Fire och bara njöt över hur det kändes så himla bra att ha kommit in i en ny värdfamilj.
 
December
En månad då det har gått väldigt mycket upp och ner och då jag har haft min första riktiga hemlängtan sedan jag kom hit. Hade flera konserter och annat skoj med Choir, bland annat en all-nighter, samt att det var fullt upp med rehearsals inför musikalen. Åkte i en limo för första gången, hade julfest med världens bästa lag samt sprang en väldigt massa varv på en tråkig indoor-track. Fick en massa paket hemifrån med godsaker, fick jullov, njöt av allt julfix och firade en äkta amerikansk jul med min finaste värdfamilj och deras släkt. Har hängt med massa vänner och kommit närmre än del nytt folk här borta vilket är väldigt kul, börjar märka vilka vänner som är värda att satsa på och hålla fast vid. Sprang en väldans massa igen och firade sedan nyår tillsammans med fina vänner hemma hos Sarah.

Mitt nyår i USA

Jag och min värdsyster taggar 2014!

Hade en okej kväll igår, den började bra men sedan brast det och allting gick bara nedför. Ett utbytesår är verkligen som en bergochdalbana, det går upp och ner hela tiden och ni anar inte vad mycket känslor man kan gå igenom på en dag.
 
Min kväll såg i alla fall ut som så att jag började med att vara hemma i en timme och träffade alla gäster som min värdfamilj hade bjudit över och sedan vid klockan 8 hämtade Travis upp mig och vi åkte hem till Sarah. Var typ bara 10 pers där men vi lyckades ha ganska kul ändå, hade just dance turnering, jammade loss i Sarahs källare och vid 12 kollade vi såklart på the ball drop i New York. Kändes riktigt amerikanskt alltså!
 
Kom hem vid runt halv 2 och då var det fortfarande lite folk kvar här, det hela ledde till en väldigt känslosam kväll och kan säga att även nu dagen efter har det inte har varit något vidare men det är sådana dagar man har här ibland. Komma till practice och få en kram av Jill och Kayla som såg att jag inte mådde bra gjorde det hela lite bättre, höra Z´s goa kommentarer hjälpte lite det med och nu ska jag snart förhoppningsvis träffa Katelyn och få något annat att tänka på.
 
Så ja, hade en bra nyårsafton över lag även om den inte slutade så bra och jag skriver det här mest för att ni blivande utbytesstudenter ska se att ett utbytesår inte är en dans på rosor. Det är svårare än man tror att vara borta i tio månader!

RSS 2.0