Everything serves our highest good if we make good use of it.

Har gått en två och halv timmes promenad med hunden idag mitt på dagen, och är nu helt slut. Tänkte ägna restena av dagen åt serietittande, men ska göra lite nytta också.
 
En av fonderna jag ska söka vill ha in ansökningarna via mejl, så ska ta och mejla in dem. Sen så ska andra inbetalningen till YFU in den 1 november så tänkte ta och skicka in den idag också. Sen så är det uppehåll ända till maj med inbetalningarna, så då har jag gott om tid på mig att jobba ihop pengar vilket känns väldigt bra!
Fixade pass hos polisen igår, så det borde komma någon gång nästa vecka. Sen ska en kopia av det skickas till YFU, och sen är mina papper klara. Det innebär att de kommer skickas till USA, och de kan börja leta efter en familj till mig! Att vänta på placeringen kommer typ vara det jobbigaste av allt, man vill ju veta vart man ska så fort som möjligt!
 
Nu ska jag titta lite serier, vi hörs!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Once we accept our limits, we go beyond them.

Nu är lovet äntligen här! Började lovet med två jobbpass, och idag blev det dessutom två timmars övertid. Härligt klirr i kassan! I morgon blir det en hel dag på stan med mamma och lillasyster. Behöver en vinterjacka, det är ju iskallt ute! Ska fixa ett nytt pass också så jag kan skicka det till YFU sen.
 
Sen jag kom hem från jobbet för en timme sen har jag färdigställt stipendieansökningarna för att kunna lägga dom på posten i morgon. De ska vara framme den 31, så jag är som vanligt ute i sista sekunden! Men de kommer komma fram i tid, och jag hoppas verkligen att jag beviljas något av dem! Hade varit skönt med lite ekonomisk hjälp, vet inte om jag kommer få ihop allting annars.
Kan sätta ihop ett inlägg med vilka stipendier jag har sökt och sådär när jag vet hur det blir om det skulle vara intressant för kommande utbytesstudenter. Kan ta med några fonder jag vet finns också men som jag inte har sökt för jag bor på fel ställe samt lite tips på var man kan leta och vad man ska tänka på. Skulle det vara intressant?
 
Nu ska jag sova, är slut efter flera timmar på jobbet med mängder med bussar.
Hoppas ni har haft en grym första helg på lovet!
 
  

Autumn

Bildkälla: weheartit.com

Där kom snön!

Nu har det börjat snöa här i Jönköping! Va ute o fotade på grafen för en timme sen och då var de strålande sol, men nu är de snön som vräker ner. Så glad blir man!

Langar en mobilblogg så här på bussen hem. Resten av dagen kommer ägnas åt matteplugg, och sen ska jag åka till pappas jobb och skriva ut alla papper som ska skickas med till stipendiefonderna. Dom ska va inne senast 31 oktober så ska lägga på dom nu i helgen. Kommer inte hinna uppdatera mer idag, men återkommer i morgon!
Ha de bra i snöslasket!


Föreläsning

Sitter just nu på en tråkig FN-föreläsning i skolan. Sov dåligt inatt och håller på och somna.
Men efter detta är de bara lunch och engelska redovisning, sen slutat jag! Då blir de matte och stipendiesökande.

Sitter och planerar saker inför lovet, så himla gött ska det bli! Behöver det efter allt plugg och jobb de senaste månaderna.
Kollar yr.no regelbundet för att se så att inte snön kommer försvinna, vill ha snö NU!! Ser ni de lilla snömolnet på torsdag kväll??

Btw fick jag D på franskaprovet, GLAD! Trodde inte jag hade klarat det!

Nu är föreläsningen äntligen slut, vi hörs senare!


The mind asks the questions; the heart has the answers.

Ännu en helg är slut, och det är en lång skolvecka på gång med bland annat ett jobbigt matteprov. Men det är bara en vecka kvar till höstlovet nu, och det kommer bli så bra!
 
Har haft en bra helg, som inte bara har bestått av jobb. Igår var det KM på hundklubben. Gick agility nybörjarkursen i våras och har nu gått fortsättningskursen, och som en kul avslutning bestämde sig några av oss att vi skulle starta på KM som då var igår. Det var riktigt roligt att träffa de andra medlemmarna, och se Leos uppfödare som också var med och tävlade. För våran del gick det över förväntan! Disk i första, och nolla fast med tidsfel i andra. Så jag är supernöjd med honom!
Sen var det släktträff. Kusinerna från göteborg var här, och resten av släkten från mammas sida. Träffar dom väldigt sällan så det var kul! Idag har det varit jobb och plugg, och nu avslutar jag helgen med att kolla på Beck.
 
Hoppas ni har haft en grym helg!
 

Questions & Answers

Fick en fråga som jag tänkte svara på!
 
Hej,
Jag håller på med allt pappersarbete nu för yfu!
Men jag tänkte bara höra med dig om formulär E1, har du fått det? eller ska man få ett formulär överhuvudtaget? jag menar jag måste snart skicka in mina handlingar och då måste jag skicka in handling E1 men jag jag har inte fått det eller så, så jag tänkte bara höra med dig hur det var? :)
Hej! Kul med en till som ska åka med YFU! Om du kollar igenom instruktionerna för papprena så har jag för mig att det står att E1 inte var obligatoriskt, utan att om det behövdes för just din placering skulle de kontakta dig. Jag fick inte heller något sånt papper nämligen :) Så skicka in du, och är det så att de behöver det pappret senare så kommer de kontakta dig.
Hoppas du är nöjd med svaret!
 
Som sagt, undrar ni något: FRÅGA! Älskar att svar på frågor!

The mind is everything. What you think, you become.

Som vanligt så är det full uppdatering här. Men det händer inte så mycket.
Hade inställd lektion på morgonen igår så gick mellan 12.50-16.30. Och idag var vattnet i skolan avstängt på morgonen, och eftersom min matte var inställt började jag kvart i tolv. Gillar sådana dagar!
 
Har passat på att komma igång lite med stipendiesökandet, och har fixat klart de flesta bilagorna och börjat skriva på själva ansökningsbrevet. Det är verkligen inte lätt! Man ska liksom vara så formell. Det är ju typ gamla gubbar som sitter och läser igenom och bestämmer om jag ska beviljas stipendie eller inte, och då måste jag skriva formellt och korrekt för att de ens ska behandla min ansökan. Men jag behöver få i alla fall något stipendie, så det är bara kämpa! Ska låna hem en bok från biblioteket om det här med att söka stipendier på måndag, har tittat i den innan och tror de kan vara till hjälp.
 
Idag tänkte jag dra till tonår, har inte varit där sen terminstarten och saknar det lite. Saknar att hänga med mina grymma vänner, har typ inte hunnit det nu i höst!
Nu ska jag dra upp till köket och käka tacos, jag vet att ni antecknar!
 
Ha en grym lördag!
 

Hej här händer de grejer!

Sitter här med mina fina vänner och har cellgrupp, så slänger in en mobilblogg. Kan vara min favoritstund i veckorna!

Har idag haft två lektioner om det amerikanska valet, intressant men lite småsegt att ha de i både samhäll och engelska.

Har tagit första sprutan för hepatit A och B idag. Hatar sprutor och det var inte kul! Men nu är den första tagen, ska ta nästa den 21 november och sen är det 5 månader till nästa. Som sagt kostar varje besök 510kr, sprutan kostar 360 (tog twinrix) och själva besöket kostar 150kr. Men som sagt kan det säkert variera beroende på om man tar båda hepatiterna och vilken vårdcentral man går till.

Nu ska jag återgå till mina fina vänner!


Nu taggar vi en ny vecka!

Har idag klarat av jobb och sett ett avsnitt av solsidan, och nu tänkte jag se något serieavsnitt (som sagt, serienörd!) innan jag ska sova!
Kanske måste förklara mitt depp angående förra veckan i förra inlägget. JA, jag failade antagligen på franskaprovet. Big time. Fast brukar alltid känna så efter dom proven, och sen brukar jag klara det i alla fall. Men nu vete sjutton om det gick. Har världens sämsta franskalärare. När vi slutar tvåan ska vi ha bokbål utanför hennes lärarrum med våra franskaböcker. Ja det ska vi!
 
Nästa vecka har jag i alla fall inte lika mycket plugg (bara en redovisning, ett prov och en inlämning...), men har en hel del annat som ska fixas. Stipendieansökningar, vaccinationer, hundkurs, sånglektioner, KM, släktträff, jobb och annat. Så det blir full rulle ändå. Men inte långt kvar till höstlovet!
 
Hoppas ni har haft en grym helg och att ni har en grym kommande vecka!

TVD S04 E1 Growing Pains

Ska bara vara hemma och njuta den här kvällen. Har plockat undan på mitt rum och ska tända lite ljus och mysa. Har unnat mig själv att köpa två nya filmer och ett iPhoneskal också, förtjänar det efter den här veckan!
 
Och nu ska jag göra något som jag har längtat efter sen i våras (serienörd här dåååva!). Se det nya avsnitt av The Vampire Diaries! Perfekt avslut på en hemsk vecka.
 
Ska jobba både lördag och söndag nu, och imorgon kväll är jag barnvakt åt min fina lillasyster så då blir myskväll!
Ha en grym fredagskväll!
 

Jag har inget liv!

Så känns det i alla fall. Har just nu håltimme, och vad gör jag och mina kompisar? Jo vi sitter så klart och pluggar. Franskaprov är det som gäller i morgon, och jag är KÖRD!
 
Önskar jag hade något kul att skriva om, men jag har verkligen inget liv just nu. Jag jobbar och pluggar. Hinner inte ens träffa mina fina vänner längre! Och på USA fronten har den långa väntan börjat. Har inte hört något från YFU ifall mina papper har blivit godkända, men gissar att de väntar på att få kopian av mitt pass. Och efter att papprena är klara är det bara att vänta tills värdfamiljen och allt arbete inför visumet kommer. Så en lång tid av väntan!
 
Statistiken ligger ganska högt, men jag hör inget av er! Släng gärna in en kommentar ibland, ställ frågor eller vad som helst, blir så mycket roligare att blogga då!
Kommer inte hinna blogga mer idag, slutar skolan vid fem och sen måste jag plugga hela kvällen om jag inte ska få F på provet i morgon... Men när jag loggar in i morgon vill jag gärna se någon kommentar eller fråga! Kom på att jag inte har lagt upp del 2 av bilderna från Grekland, så det ska jag försöka fixa snart.
 
Hoppas ni har ett roligare liv än vad jag har! Vi hörs!
Kram!
 
Sitter vid skoldatorn, så slänger in i princip den ända bilden jag har här. Vet inte riktigt vad som har hänt med färgerna, men de får va så!

Vaccinering på G

Jag har gjort en annan sak idag förutom att plugga, nämligen bokat tid för vaccination. Så nästa onsdag ska jag ta första sprutan för hepatit A och B. Valde att ta båda även om det egentligen bara är B som är obligatorisk, känns lika bra. 3 sprutor blir det sammanlagt, och för er som är intresserade av kostnader och sådär kommer varje besök gå på 510 kr. Tror dock detta kan variera lite från vårdcentral till vårdcentral. Sen beror det också på om man tar det sammanslagna vaccinet eller bara en utav dem.
 
Jag som hatar sprutor kan inte direkt påstå att jag ser fram emot det här, men det är väll bara att bita ihop gissar jag. Det är ju för en bra sak!
Nu ska jag återgå till pluggandet
 
 
 
 
  

Studying = Student + Dying

Har tack och lov studiedag idag, och idag kommer det verkligen vara en STUDIE-dag. Plugga hela dagen är det som gäller. Har så mycket i skolan nu, och jag fattar verkligen inte hur lärarna tänker. Men jag älskar den personen som kom på att vi kunde ha studiedag idag!
Men som min fina klasskompis Malin sa: Jag kommer ihåg när man var ledig och gjorde något kul på studiedagar, typ åkte till Ullared, fikade med kompisar, gick på stan eller nått. Nu är det ju bara plugg hela tiden!
 
Men det är bara att kämpa på, höstlovet närmar sig (17 dagar kvar!)
 

Dåligt med uppdatering...

Här var det dåligt med uppdatering, men för att vara helt ärlig så har det inte hänt så mycket. Skolan tar död på mig, och det är i princip allt jag har tid för just nu.
 
Kvällen har i alla fall spenderats på en av höstens höjdpunkter, T-Centralen. I år höll vi till i Värnamo, och även om jag kände mig lite gammal så var det lika bra som vanligt! Konsert med LZ7 och grymt möte, samt otroligt härliga människor som jag inte har träffat sen GF i somras. Kunde inte haft en bättre kväll!
 
Kom precis hem, och nu ska det bli otroligt skönt att få krypa ner i en säng. Imorgon blir det jobb som vanligt, hade egentligen behövt ägna dagen åt plugg, men så är det. Har studiedag på tisdag tack och lov, vet inte hur jag skulle ha klarat det här annars!
 

Bilder till min studentprofil

Här är de bilderna som jag valde att skicka med till USA. Får väll se om någon tycker om bilderna och vill ha mig ;)
1. Jag och mina vänner på midsommar.
2. Jag och min familj när vi var i Grekland.
3. Jag och några fina människor från min klass när vi fotade i studion på fotolektionen.
 

But we're making all the same mistakes.

Gick som sagt kort dag idag, och har sedan ägnat eftermiddagen åt plugg.
Morgondagen ser likadan ut, men då går jag mellan 12.50-14.10. Ska träffa några fina tjejer på kvällen sen, men då måste jag vara klar med svenskan.
 
Nu ska jag iväg på hundkurs, men sen tänkte jag lägga upp de bilderna jag valde att skicka med till USA, tänkte att det kunde vara kul att se?
 
 

The truth is I still care and always will.

Besöksrekord igen igår! Blir lika glad varje gång jag tittar in och ser det!
Glöm inte att följa mig på bloglovin om ni vill se varje gång jag har uppdaterat, det är bara att trycka på knappen i menyn!
 
Skolan har verkligen kommit igång på allvar nu, och det ser inte roligt ut fram till höstlovet. Men jag kämpar på, och försöker lägga upp det så bra som möjligt så jag inte får för mycket på en gång!
USA papprena är klara och inskickade, så det är en sak mindre att göra. Men jag måste börja på stipendieansökningarna nu i stället, för dom ska in i oktober. Så har fullt upp i alla fall!
 
Har resurseftermiddag i morgon, så går bara mellan 9.20-12.25. Sen kommer hela eftermiddagen gå till plugg.
Så vi hörs i morgon!
 
Måste bli bättre på att lägga upp intressanta bilder, ska jobba på det! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0