Labor Day Weekend

Blev tyvärr inget homecomingdress-letande igår då Sarah inte fick åka för sin mamma, men vi ska ta det nästa helg i stället när Rachel är hemma från Cali och kan joina oss. Denna helgen är det Labor Day vilket är en amerikansk helgdag då alla är lediga från skola, jobb osv och den är alltid första måndagen i september. Vet inte riktigt vad helgen går ut på men det är tack vare den som vi fortfarande är lediga från skolan så jag klagar inte! Jag och min värdfamilj ska i alla fall göra som alla andra Michigan-bor gör och dra oss norrut i staten till familjens stuga (jag skojar inte, alla åker norrut under den här helgen!). Blir värdfamiljen plus Keltons kompis Adam, kan nog förhoppningsvis bli kul även om det inte riktigt finns så mycket att göra där för mig som inte är fiskeintresserad. Men jag och Gigi ska åka och shoppa inför skolstarten som är på tisdag (sjukt taggad på skolstarten, antagligen första gången någonsin!!) och lite sådär så något hittar jag förhoppningsvis att göra.
 
Finns tydligen knappt någon täckning där uppe och internet är det inte på tal om (hej döden) så kommer inte bli någon uppdatering i helgen. Har inte fixat några tidsinställda utan bloggen får helt enkelt stå tom tills jag kommer hem igen på måndag. Hoppas allt är bra med er där hemma, miss u guys! Pussar!
 
Kan inte påstå att jag klagar på värmen här i Michigan jämfört med hemma just nu! 30 grader och sol, underbart!

En snabb fråga

Vad är XC och när du skriver om racen du har typ varje dag, vad är det? Springer ni bara?
Hoppas du har kul i Usa! Hur går det med engelskan?
Fick en fråga som jag tänkte att jag lika gärna kan ta upp i ett inlägg, kan ju vara fler som undrar. XC står för Cross Country och det är distanslöpning, en sport som finns på de flesta skolorna här i USA. Race har vi bara en gång i veckan på antingen en vardag eller lördag, practice har vi dock varje dag utom på helgerna då träningarna är frivilliga. På practice har vi antingen olika typer av workouts, då har vi uppvärmning, workouten och sen en cooldown (ingen gillar workouts haha!) eller så har vi distans och då springer vi bara, ofta runt 30min beroende på hur tränad man är. Sen kör vi ofta lite styrka osv också efter löpningen. Det stämmer bra att man i princip bara springer under ett race. En bana på ett race är 5km och alla banor ser olika ut med backar, fält och liknande.
 
Jag har det väldigt kul här borta! Jag skulle ljuga om jag sa att allt har gått smärtfritt med allting men det är sådant man får räkna med, det är inte helt lätt att komma in i en helt ny kultur med nya regler och förväntningar och där inget är som man är van vid. Engelskan går riktigt bra faktiskt vilket jag är tacksam över! Engelska har alltid varit mitt bästa ämne i skolan och sen jag kom hit har jag utvecklat den ganska snabbt, även om jag såklart fortfarande har svårt att få fram orden ibland. Att åka på camp där jag bara var omringad av engelska hela tiden och inte fick någon svenska alls från sociala medier osv hjälpte faktiskt oerhört mycket!

Homecoming

Fick ca 3 timmars sömn under sleepovern igår vilket gjorde att det var 20 ganska döda tjejer som släpade sig till träningen vid klockan 8. Hade otroligt kul igår, men man märker tydligt att amerikanare ofta är omognare än svenskar i samma ålder, och dessutom var det ju tjejer från alla grades som var med så en del var ju bara 15. Men ja, otroligt kul som sagt trots ålderskillnaderna och att jag mest ville smälla till personen som sprang runt och skrek klockan 5 morgonen med en kudde.
På träningen idag hade vi distans och jag fick springa ca 15min mindre än vad jag egentligen skulle ha gjort på grund av att mina ben gjorde ont för varje steg jag tog. Ser inte bra ut just nu kan jag säga, men bara att fortsätta smörja in det och greja och hoppas på att det inte blir infekterat.
 
Tog en nap när jag kom hem vilket var så otroligt skönt, så stört trött är jag just nu! Om någon timme blir jag upphämtad av Sarah och då ska vi åka och kolla på Homecoming klänningar! Dansen är inte förräns den 11 oktober så vi ska mest kolla idag och se vad som finns och vad för typ av klänning vi vill ha, för jag har nämligen ingen aning. Har ingen date eller så än och vet inte om jag kommer ha någon heller, svårt när man liksom kommer in som helt ny och de flesta i princip redan har bestämt sedan innan vilka de ska gå med. Men vi ska ha en XC grupp i alla fall så har jag ingen date har jag alltid folk jag kan gå med vilket känns skönt.
 
Några random klänningar jag hittade på google, alltså inga jag har tittat på. Ska man ha lång eller kort? Vilken färg? Jag har ingen aning!

Svensksnack och Sleepover

Blev inget race för mig idag, gjorde alldeles för ont att stödja på benet. Men nu är det typ en vecka till nästa race så då kan jag köra! Får bara se till att fortsätta träna när vi åker till stugan nu och inte ta hela helgen off. Men Keltons kompis Adam som också är med i XC laget ska med dit så vi får väl träna tillsammans eller något.
Rolig sak som hände under dagen var dock att jag träffade på en annan svensk tjej som sprang för en annan skola här i närheten. Hon åker med EF och jag visste därför inte att hon fanns här i området. Snackade lite svenska med henne och förvirrade alla i både hennes och mitt lag men det var kul att träffa någon mer utbytesstudent häromkring!
 
Om typ en halvtimme kommer Sarah och hämtar upp mig för sleepover hos Kayla. Tror i princip att alla tjejer i laget ska dit så det kommer bli riktigt kul! Sen åker vi direkt därifrån till träningen klockan 8 imorgon, otroligt taggad på det alltså. Men det ska bli kul med lite tjejhäng och tjejsnack, kommer väldigt bra överrens med alla tjejer i laget också. Har lite roliga planer för efter träningen imorgon också men det tar vi då! Stor kram!
 
Ännu en bild från lördagens race, sorry about that! Ska försöka bli bättre på att fixa bilder.

Racedags

Racedags idag då! Har legat och slappat hela förmiddagen i princip då mitt ben gör fruktansvärt ont och är väldigt varmt, får se vad coacherna säger om att springa idag eller inte. Vill springa men samtidigt gör det så otroligt ont och jag vill inte ha in en massa smuts i såret.
 
Efter racet tror jag det var tal om sleepover hos Kayla med tjejerna i laget, tror det kan bli otroligt mysigt men med träning klockan 8 på torsdag får vi se hur jag gör. Vi ska prata mer om det på racet idag.
 
Hade i alla fall en otroligt mysig eftermiddag hos Josefine igår, kul att prata svenska med någon som förstår en ;) Vi snackade om lite allt möjligt och jag fick även träffa hennes urmysiga värdfamilj. Lyckades dessutom övertala Josefine att joina Chippewas XC lag så nu kommer vi träffas på meet lite överallt!
 
Nu ska jag göra mig i ordning för racet, pussar!
 
Bild på mig och Tara från förra racet, åh vad underbart vacker man är när man springer!

Uppskrapade ben och Utbyteshäng

Träningen idag slutade med att mitt högerben fick smaka ganska ordentligt på asfalten. Skrapade i princip upp halva smalbenet på ett otroligt vackert sätt, blev inte djupt men det ser inte så vackert ut och det svider ganska ordentligt. Hoppas bara på att det inte blir några ärr från det, annars är det lugnt!
 
Dagens planer då, om ca en halvtimme kommer min svenska utbytesvän Josefine och hennes värdpappa och hämtar upp mig och sen ska vi åka hem till henne. Jag träffade Josefine på Pre Departure Orientation i Sverige i juni, och hon fick sin placering sista dagen på campet. När hon sa att hon skrek till mig att hon hade fått placering och att det var i Michigan (vi visste sedan innan att det var Michigan eller Indiana då vi var i samma distrikt) bad jag att få kolla på hennes mejl och vad ser jag, jo att hon ska bo i samma stad som jag och gå på min grannskola! Vad är oddsen liksom?? Så hon bor faktiskt bara ca 10 minuter härifrån, och anledningen till att hon går på Chippewa Valley och inte Dakota är att hennes värdmamma jobbar på Chippewa och har hand om utbytesstudenterna där. Ganska skönt att vi går på olika skolor faktiskt men samtidigt gött att ha någon i närheten som man kan snacka med och som går igenom samma sak. Chippewa är Dakotas största rival när det gäller allt och skolorna möts i princip alla sporter så vi lär väl se på Football-matcher och sånt senare i höst!
Planen var från början att vi skulle bada i deras pool men det är nog ingen bra idé med tanke på hur mitt ben ser ut så vi kommer nog mest chilla och snacka, ska bli skönt att snacka lite svenska med någon som förstår hur allting är. Josefine har dessutom bara varit här i 5 dagar så hon har inte hunnit lära känna några kompisar eller så än.
 
Imorgon har vi race på eftermiddagen, hoppas på en ännu bättre tid än i lördags då banan ska vara betydligt lättare, får se om jag lyckas med det. Men nu måste jag göra mig i ordning så jag är klar när Josefine kommer, pussar!
 
Dakotas JV Cross Country lag på racet i lördags, tjejerna innerst i grönt och killarna i blått. Och jag hade lite tråkigt, därav redigeringen ;)

My XC Team


Hittade några bilder på laget från campet förra veckan, dessa bilder är tagna den dagen vi hade streetrace. Så här har ni alltså några av dom människorna jag hänger med på practice varje dag och nu även en del efter. Sjukt härliga människor verkligen, otroligt glad att jag valde att joina laget så jag har kunnat lära känna dem innan skolan börjar! Detta är dock inte hela laget, var 20-30 personer som var kvar hemma och alltså inte var med på campet, dom har jag dock inte lärt känna lika bra än.
 
Som ni ser så valde vi tjejer att köra på rosa under racet eftersom vi inte hade våra vanliga jerseys, och efter att de kollat på de här bilderna har jag en en gång insett att jag verkligen inte passar i uppsatt hår! Ska försöka bli bättre på att ta kort på folk så ni kan se vad det är för människor jag hänger med på dagarna, men här ser ni lite iaf!

Cougar Day and Frozen Yoghurt


Har haft riktigt fullt upp idag men åh vad kul det har varit! Började med Cougar Day, fick skjuts dit av Brad och sen mötte vi upp större delen av laget där. Fick våra scheman, en massa papper plus våra skåp. Fick hjälp att hitta till skåpet men varken jag eller de fem andra som försökte fick upp det så det måste vara något fel på min kombination eller något, får kolla upp det sen när skolan börjar. Mitt skåp är dessutom way off jämfört med de andras skåp vilket är lite segt. Jämförde mitt schema med de andra i laget och jag kommer bara känna Katelyn i min Yearbook-klass och sen är det en Sophmore som har samma US History som jag, annars kommer det bara vara nytt folk för mig vilket kan bli riktigt kul! Har lunch tillsammans med flera i laget vilket känns riktigt bra, då slipper jag känna mig helt lost första lunchen när skolan börjar.
 
För att fira att Brad fyllde 18 idag åkte jag, Brad, Nick, Josh, Brennan, Calvin, Jake och Adam och åt lunch direkt efter Cougar Day. Sjukt härliga killar det där! Amanda jag vet att du vill se bilder, jag ska se till att ordna det ;)
Blev avsläppt hemma och passade på att Skypea med finaste Pauline, första gången sen jag kom hit så var otroligt kul att snacka med henne igen! Var hemma en timme ungefär innan Travis hämtade upp mig och vi åkte och mötte upp Madi at the mall. Blev ingen shopping utan de visade mig mest runt och sådär, sjuuukt stort mall jämfört med de vi har där hemma! På vägen hem stannade vi till vid Orange Leaf där jag fick min första amerikanska frozen yoghurt. Så stört gott verkligen, varför är sånt inte mer vanligt i Sverige är ju frågan?? Kommer äta mycket sånt innan jag åker hem kan jag lova!
 
Blev avsläppt hemma och passade på att slappa lite innan det var dags för practice som idag var d ö d e n. Inte nog med att det var ca 30 grader varmt, det var dessutom otroligt fuktigt i luften vilket gjorde det hela ännu värre, särskilt för mig som inte riktigt är van. Vi körde en riktig workout idag också och alla var riktigt slut när vi äntligen var klara. Imorgon är det practice igen klockan 8 på morgonen och sen har jag lite kul saker planerat som jag verkligen ser fram emot men det tar vi imorgon. Nu ska jag bara slappa framför ett serieavsnitt, pussar!

Picknick, Poolhäng och Music Awards

Passade som sagt på att sova ut idag för första gången på typ två veckor vilket var så otroligt skönt! Käkade en sen frukost och slappade sedan i några timmar, var trött och hade en del träningsverk i benen efter racet igår. Känner dock inget längre så kommer inte bli några problem med träning imorgon.
 
På eftermiddagen åkte vi som sagt till en picknick som Kevins jobb anordnade. Var otroligt mycket folk så verkar som han jobbar på ett ganska stort företag! Fanns väldigt mycket olika saker att göra men det mesta var för yngre barn och det var inte så mycket tonåringar där. Pratade med några av hans jobbarkompisar i alla fall och sen var det en gudomligt buffé med stört mycket god mat, var barbeque och alltså väldigt amerikanskt.
När vi kom hem packade jag bara snabbt ihop mina badkläder innan Brad kom och hämtade upp mig och sedan åkte vi till en tjej i xc laget för att bada i hennes pool tillsammans med några andra människor från laget. Bra kväll även om det mest var folk i laget som jag inte har pratat så mycket med, men alltid kul att lära känna nytt folk!
Kom ganska nyss hem och nu sitter jag och tittar på MTV Music Awards samtidigt som jag chattar med Pauline som sitter hemma i Sverige, kul att vi sitter på varsin sida av atlanten och tittar och kommenterar samma program! Älskar också hur jag kan titta på alla sånna här galor utan att vara uppe halva natten.
 
Imorgon är det först Cougar Day på skolan för oss i xc laget (dom riktiga dagarna var förra veckan när vi var på camp) så vi ska få våra scheman, skåp, ID-kort och allt sånt. Sen ska jag hänga med Travis och jag tror även det blir några fler i laget som hakar på innan vi har practice igen på kvällen klockan 18. Börjar få fullt upp på dagarna här nu och jag älskar det, är ju så jag är van vid att ha det från hemma. Hoppas ni har det bra där hemma i Svealandet trots att ni har skola imorgon (hehe), pussar!
 
 

First xc meet

Bild från instagram på mig och finaste Haley, en senior som också gjorde sitt första race idag
 
Såååå idag var alltså dagen för mitt första riktiga cross country race! Var många skolor på plats och det var sån härlig känsla att se alla i sina jerseys med skolans färger och maskotar.
 
De började med tjejernas och killarnas varsity race innan det var dags för oss i junior varsity att köra, och just för det här racet var det både killar och tjejer tillsammans i jv vilket gjorde att det var otroligt mycket folk vid starten! Men starten gick bra och överlag är jag faktiskt riktigt nöjd med loppet! Sprang en minut snabbare än street racet vi gjorde under campet trots att denna banan var 400m längre och hade backar vilket den andra banan inte hade. Personligen tyckte jag inte att backen som alla hade talat om var så farligt utan det var min bästa del och där jag kunde springa om mest folk (bortsett från i skogen där det var platt och svalare tack vare skuggan). Jobbigaste delen var när vi skulle springa i solen på ett öppet fält under en ganska lång sträcka, inte särskilt kul när det är så pass varmt som det var här idag! Utmed banan stog föräldrar och de som redan hade sprungit i varsity och hejade, så var otroligt härligt stämning och lagmedlemmarna peppade en verkligen när man sprang förbi vilket faktiskt hjälper oerhört mycket! Särskilt på upploppet när man kör sin sprint in mot mål, lyckades öka på ganska ordentligt där idag trots att jag kände mig ganska död. Nöjd med loppet som sagt, kom trea bland jv tjejerna från vår skola (har inte ens koll på hur många vi är, men många är det!) och 35:a totalt bland tjejerna i racet. Coach Zahr sa att han innan den här säsongen är slut ska hjälpa mig att träna upp mig till varsity-laget med tanke på hur mycket bättre jag har blivit på bara en vecka. No pressure där liksom! Men kul att han tror på mig!
 
Kanske ska förklara hur det här med varsity och junior varsity fungerar inom xc, det är nämligen lite annorlunda från andra sporter. På meets i xc får skolan välja ut sina 7 snabbaste tjejer och sina 7 snabbaste killar för varsity racen. De andra löparna får springa i junior varsity racen som vanligtvis är uppdelade mellan killar och tjejer men som idag var blandat. De som får springa i varsity hänger ofta på tiderna i racet före vilket gör att det kan variera lite. Idag körde de dock inte bara på de snabbaste utan på de med mest erfarenhet i varsity racet eftersom det var första meetet för säsongen. En del race kan dock ha 10 eller 12 varsity platser och då tror jag helt klart jag kan ha chans på en varsity plats eftersom jag totalt var 10:a i laget och bara 15 sekunder efter några av tjejerna. Bara att fortsätta träna helt enkelt!
 
Fick ett sms av Brad nu ikväll och jag hängde med honom på en födelsedagsfest för en tjej i laget som hade fyllt 16. Själva festen i sig var ganska lam men var en del kul folk i laget som var där så var skoj att hänga med dom i alla fall! Imorgon ska jag passa på att sova, första sovmorgonen sen xc säsongen började på riktigt. Vet att vi ska på någon picknick med Kevins jobb men annars vet jag inte riktigt hur planerna ser ut för imorgon. Hoppas allt är fint med er där hemma i alla fall, stor kram!

Jerseys + Choir Camp

Två snabbtagna selfies så ni får se hur det ser ut
 
Idag på xc träningen fick vi våra jerseys som vi ska springa omkring med i skogen under våra meets. Så såhär kommer jag alltså se ut när jag ska kämpa mig upp för den där mördarbacken imorgon! Känns så stört att få en dräkt med skolans färger och maskot o sådär, älska school-spirit!
 
Choir camp sen då, kände mig lagom fräsch när jag kom direkt från practice och i princip bara hade bytt kläder men hade några roliga timmar iaf! Vi tränade lite koreografi (det var camp igår också så alla utom jag kunde i princip redan koreografin och jag är inte världsbäst på att dansa, men det var bara att hänga på!), körde lekar, sjöng lite, käkade lunch o lite allt möjligt. Tävlingarna var någon typ av femkamp där vi delades upp i lag med medlemmar från de olika körerna i varje lag, och sen avslutade vi med ett stort vattenkrig. Det sista coach Zahr sa till mig innan jag gick från träningen idag var att jag skulle tänka på vad jag åt idag inför racet imorgon och att jag inte skulle äta en massa pizza eller dricka läsk, o gissa vad det var för lunch på campet? Precis, pizza, chips och läsk! Aja ska nog kunna springa imorgon ändå!
Träffade en del goa människor på campet, dock mest från Mixed Varsity men även några från Womens Varsity. Mr Moses som är körlärare är huuuur härlig som helst så tror att jag kommer älska den classen faktiskt! På campet var det folk från skolans alla körer, vilket är fem stycken. Freshmen, Concert, Mixed Varsity, Womens Varsity och Show Choir. Mixed och Womens varsity måste man göra auditions för och Show Choir är efter skolan med ett begränsat antal platser.
 
Fick skjuts hem efter campet av Chaz, en kille som är med i Mixed Varsity och som också är senior, skönt att lära känna folk som jag kanske kommer ha lektioner med sen när skolan börjar så jag inte känner mig helt lost. Resten av kvällen ska jag nog bara ta det lugnt eftersom vi ska träffas vid skolan 7.20 imorgon för att åka till meetet. Hoppas allt är bra med er där hemma, pussar!

Cross Country Camp

Några sjukt lökiga mobilbilder från veckan, den längst till höger på vinnarna i minigolf är verkligen hemsk! Men här ser ni några av människorna jag har hängt med i veckan i alla fall.
 
Hemma efter en helt grym vecka på XC camp. Otroligt glad att jag gick med i det här laget, så otroligt goa människor och väldigt härliga coacher! Bilder kommer när Sarah har lagt upp dom på facebook, ville inte släpa med mig systemen ut i skogen, och sen ska jag även se om jag kan få tag på några av coach Timpas bilder någonstans. Måste köpa en vanlig digitalkamera som är smidigare att ta med sig så jag kan börja fota lite mer! Ser att läsarantalet har sjunkit lite under veckan men förhoppningsvis hittar ni väl tillbaka nu när jag är tillbaks!
 
Vad har vi då gjort under veckan? Jag har bland annat sprungit mitt första race som var på 5km. Dock inget riktigt High School-meet utan ett så kallat street race i en stad i närheten av campet med lite allt möjligt folk. Kul upplevelse dock, och så härlig lagkänsla när alla i laget hejar på en! Vi har sedan under tiden på campet haft träning två gånger om dagen i olika former. Vi har sprungit varje gång men det har varit lite olika typer av löpning osv. Vi som var lite nyare i laget fick köra lite lugnare än de som har kört ett tag (en del seniors har ju sprungit i fyra år) och vi hoppade över någon morgonträning för att låta benen vila lite. Morgonträningen var klockan 7 varje morgon så ingen sovmorgon där inte, och sen sprang vi runt 4 på eftermiddagen när det var som varmast. Känner dock sjukt stor skillnad i löpningen efter denna veckan och jag ser fram emot att se hur formen kommer vara i slutet av säsongen! Första riktiga meetet är redan på lördag, ska bli otroligt kul även om banan tydligen innehåller en mördarbacke som alla har pratat om hela veckan. Vi avslutade campet idag med en over distance-run vilket gick ut på att man ska springa längre än man har gjort under hela säsongen. Jag körde bara 4miles då min höft har krånglat lite i veckan men de 6,4km jag sprang kändes riktigt bra! De körde ut oss med bilarna (vi sprang tillsammans med en annan skola som också hade camp där måndag-torsdag) och släppte av oss vid olika distanser ute i skogen och sen fick vi springa tillbaka. Folk sprang mellan 4-11miles, vilket är mellan 6,4 och 17,6km.
 
Utöver att springa har vi haft en vatten-olympiad med den andra skolan  och jag blev även utsedd till champion i gaga-ball, sen vi har badat, haft bonfires varje kväll, spelat minigolf, fått hundratals myggbett och en massa annat kul. Gjorde bland annat min första tiedye tröja en kväll och har fått mina första riktiga xc tröjor, nu känns man verkligen som en del i laget!
 
Eftersom det här inlägget redan är på väg att bli riktigt långt kan jag lika gärna passa på att ägna ett litet stycke av det här inlägget till maten vi fick på lägret. Känner mig riktigt amerikaniserad efter den här veckan! Har ätit min första riktiga smore (så stört gott!!!), pop tart, brownie, peanutbutter & jelly sandwich och slurpee. Noah köpte även en påse med Swedish Fish till mig så jag fick prova dem, varför det heter Swedish Fish när vi inte ens har dem i Sverige vet jag inte men goda var dom! Sen var det äkta amerikansk frukost efter träningen varje morgon med bacon, ägg och hela köret, dagens godaste måltid!
Bjöd hela laget på djungelvrål under filmkvällen vi hade, roligaste reaktionerna någonsin! Alla blivande utbytesstudenter, ta med er djungelvrål! Amerikanarna har inte sådant salt godis och är alltså inte vana vid den smaken, vilket gör reaktionerna väldigt roliga. Har fler påsar så kommer kunna bjuda fler folk under året.
 
En grej jag verkligen har märkt under den här veckan är att man som utbytesstudent får väldigt mycket uppmärksamhet, både från killar och tjejer, vilket jag inte riktigt är van vid. Men det är kul och det gör att man lättare kommer in i allt! Att jag under denna veckan enbart har varit omringad av engelska och inte haft tillgång till någon svenska över huvud taget gör att min engelska har blivit märkbart bättre under den här veckan vilket är väldigt skönt. Har en accent som alla i laget har väldigt roligt åt dock, men så blir det om man är svensk! Tänker dessutom nästan mer på engelska än på svenska nu.
 
Imorgon är det practice klockan 8 och sen 10-15 har jag Choir camp vilket ska bli väldigt kul, skoj att lära känna ännu mer folk innan skolan börjar! Nu blev det här inlägget väldigt långt och jag ska se till att få lite träningskläder i tvätten och sen bara slappa resten av kvällen. Pussar!
 
Det här inlägget skulle publicerats igår men jag somnade visst ifrån det så vi kör på ett nattinlägg i stället, eller ja, morgon för er del.

My Neighborhood


Tänkte att jag skulle visa lite bilder på hur det ser ut häromkring. Så sjukt amerikanskt med stora hus, stora bilar, trucks, massa barn och hundar och allting. Känns fortfarande overkligt att gå omkring här och inse att man inte är hemma i lilla Bankeryd i Sverige. Allt ser verkligen så sjukt annorlunda ut jämfört med hemma, vägar, hus och allting. Men jag gillar det faktiskt än så länge!

Countrykonserten


Här har ni bilder från countrykonserten som jag var på med min värdfamilj. Första gången jag fotade på en konsert men fick väl en del okej bilder i alla fall! Vi hade platser på femte raden så vi såg allting riktigt bra också!
Konserten var i en utomhusarena som rymde ca 20 000 människor, jag hade ingen aning om vilket bandet var men med tanke på hur mycket folk det var där antar jag att de var ganska kända. Personligen tyckte jag dock att förbandet (första bilderna) var bättre än Rascal Flatts som var det stora bandet. En kulturell upplevelse var det i alla fall, har aldrig sett så mycket cowboy-hattar eller cowboy-boots på samma ställe, och det var kul att uppleva äkta contry då det inte är något jag lyssnar på särskilt mycket.
 
Här har vi en fördel med att bo nära en större stad (Detroit), det händer lite saker som typ konserter och sånt. Men är glad att jag inte bor inne i Detroit, Macomb är stort så det räcker och blir över för min del!

Nu åker vi!

 
Hemma och vänder efter morgonträningen, blev bara 20min lätt joggning idag vilket var väldigt skönt! Har nu duschat och gjort mig i ordning och ska snart tillbaka upp till skolan igen för att åka mot campet. Har fixat några tidsinställda som kommer upp under veckan, men kommer bli ganska dött med uppdatering här medans jag är borta.
 
Ha det super där hemma så hörs vi om en vecka! Pussar!

Redo för camp

Färdigpackade väskor och en taggad osminkad utbytesstudent

Väskan är färdigpackad och jag är redo att åka på mitt första xc camp! Vet inte så mycket om vad vi ska göra, men campet går ut mycket på att bilda en teamkänsla så kommer nog bli mycket att vi ska lära känna alla i laget. Sen kommer det bli bad och aktiviteter, och sen kommer vi självklart att springa också. Träning två gånger om dagen tror jag stog på schemat, tveksamt om jag kan gå när vi kommer hem sen alltså! Men det blir nog kul i alla fall, är astaggad på att lära känna alla för verkar vara riktigt härligt folk i laget, både killar och tjejer.
 
Träning klockan 8 imorgon och då ska vi lämna alla väskor och liknande, sen hem och duscha och tillbaka till skolan vid 12 för att åka till campet. Det ligger lite mer än tre timmar härifrån, alltså längre upp i Michigan. Ska bli kul att se lite andra delar av staten också! Min värdpappa har fixat biljetter till någon country konsert som vi ska på ikväll, ska bli kul att se hur det är!

Långdistansträning

Ganska nyss hemkommen från xc träningen, och jag har just nu ont i varenda muskel i hela kroppen! Kommer antagligen både från träningen innan i veckan och från långdistansen vi sprang idag. Hängde på några tjejer som jag har snackat med på träningarna och det slutade med att vi sprang ca 5 miles vilket är 8km. Behöver jag ens säga att jag var helt död när vi kom tillbaka till skolan?? Men jag hängde på riktigt bra hela vägen vilket jag är stolt över!
 
Vill ni läsa om något särskilt nästa vecka kan ni hojta till om det så kan jag försöka fixa det innan jag sticker imorgon. Kommer inte kunna blogga från campet nämligen.
 
 

I did know once, only I've sort of forgotten.

Mobilbilder på Walmart och mina nya löparskor
 
Första riktiga träningen med xc idag, dom har haft träningar i princip hela sommaren men säsongen drog igång på riktigt idag. Blev upphämtad av Katelyn klockan tjugo i åtta eftersom träningen började vid klockan 8 idag, var inte lätt att gå upp kan jag säga men lika bra att vänja sig för det kommer vara såhär fram till skolan börjar nu. Vi körde uppvärmning och sen stretchning, killar för sig och tjejer för sig. Eftersom det var en hel del nytt folk idag (mest freshmens) så körde vi namnleken under stretchningen, och jag fick köra en ursäkt om att jag var svensk eftersom jag inte riktigt lyckades uttala allas namn rätt haha! Sen blev det lite drills, springa en mile (1,6km) på tid, avsluta med lite lätt joggning i tio minuter och sen köra lite magövningar. Med den här träningen varje dag kommer jag inte ha några problem med att hålla formen i alla fall! Alla i laget är så sjukt goa mot varandra och det är sån härlig stämning! När vi sprang the mile så gick killarna som kom imål först tillbaka några hundra meter för att peppa de som var kvar och man fick flera "good job" från olika håll när man kom imål. Verkar som dom flesta har koll på vad jag heter och vem jag är, men pinsamt nog har jag inte koll på sådär jättemånga i laget än. Men får försöka bättra det under campet nästa vecka! 
 
Coachen sa att jag kommer behöva ha en klocka på träningarna framöver så jag och min värdmamma åkte runt lite överallt för att titta efter det och hittade till slut en på Walmart, den där affären har allt! Köpte även ett par nya löparskor (dock inte på Walmart) så jag kan byta lite, har börjat få lite ont i benen av dom jag har nu. Har gjort åt väldigt mycket pengar nu första tiden eftersom jag har behövt betala in en avgift till skolan för att jag sportar, betala campet, köpa nya löparskor och träningskläder osv plus att jag inte ens har börjat kolla på kläder och saker inför skolan sen. Men antar att det blir så första månaden när man behöver allting nytt, blir nog bättre sen.
Har träning klockan 8 imorgon också, så nu ska jag bara se på serier och slappa. Hoppas ni har det grymt där hemma, saknar er! Pussar! 

En vecka i staterna

Den fina skylten som min värdfamilj hade med sig när de mötte mig på flygplatsen för en vecka sedan
 
Nu har jag alltså varit här i staterna i en vecka. En vecka sedan jag kramade hejdå till min familj på flygplatsen, satte mig på planet och reste till andra sidan atlanten för att bo med en familj jag inte kände och leva i en helt ny kultur. Att åka iväg som en utbytesstudent är en ganska sjuk grej egentligen men är än så länge inget jag ångrar att jag har gjort. Det känns dock som om jag har varit här i mer en än vecka, typ som om varje dag här är längre eller någonting! Och det känns faktiskt fortfarande konstigt att jag verkligen är här och att jag ska stanna i ett helt år, det har inte riktigt sjunkit in än. Ett år är liksom sjukt lång tid! Men än så länge känns det faktiskt riktigt bra, har inte haft någon riktig hemlängtan även om jag såklart saknar familjen och finaste vännerna där hemma. Men nu när jag börjar lära känna lite folk här borta så känns det lite bättre och jag är otroligt taggad på att skolan och allt ska dra igång så mitt år kan dra igång på riktigt!
 
Fixade min mobil idag så mitt svenska nummer fungerar inte längre. Är det någon som är intresserad av att få mitt amerikanska nummer så kan ni skriva till mig på facebook.
Tänkte göra lite tidsinställda inlägg inför campet så bloggen inte står helt tom, så är det något särskilt ni vill att jag ska skriva om eller visa så kan ni passa på att önska det nu så ska jag försöka fixa det innan jag åker!

Dakota High School

Idag var vi alltså i skolan för att träffa Mr Moses, körläraren, och för att välja mina klasser för året. Min audition för Mr Moses gick bra och jag kom med i Womens Varsity Choir, en av skolans två varsity körer. Mr Moses var astrevlig och verkar väldigt härlig så tror hans lektioner kommer bli riktigt roliga!
Sen gick vi till the school counselor för att fixa mitt schema och välja klasser. Alla vi mötte i skolan var så otroligt trevliga, stor skillnad mot en del folk man träffade i min svenska skola. Fick i all fall klasserna jag ville ha plus dom jag behövde så tror skolan här kommer bli riktigt bra. Såhär ser det ut för er som undrar:
 
1st period: US History 1 (Photography 2 second semester)
2nd period: Yearbook (bara seniors)
3rd period: Womens Varsity Choir
4th period: History Motivation (mest för att jag behövde en klass till, kan återkomma med vad den går ut på)
5th period: English 12 (seniors engelskaklass, får se om den är för svår eller om jag klarar den)
6th period: Algebra 2 (för att hålla igång matten inför trean)
 
Tror det kan bli riktigt bra som sagt! Och sen blir det då Cross Country som sport, jag kommer ha fullt upp sen när skolan kommer igång. På tal om xc så ska jag med laget på ett camp 16-22 augusti (vi åker alltså på fredag och jag fick reda på detta igår) vilket jag tror kommer bli riktigt kul, i alla fall efter ha hört dom andra berätta om tidigare år. Bra sätt att komma in i laget och lära känna kompisar också! På grund av detta åkte jag och Gigi runt och köpte lite mer träningskläder efter mötet i skolan, kommer behöva det om jag ska träna varje dag. Men nu har jag nog så jag klarar mig ett tag i alla fall!
Nu kommer snart min area rep. Denise hit för att se hur jag har det och sen blir det xc träning senare ikväll.
 
Lite bilder från skolan, var väldigt dåligt ljus där inne så var lite svårt att fota där men ni ser lite iaf! Borden är från cafeterian där man har lunch.
 

First XC practice

Slappade större delen av dagen idag, var regn och åska ute så var perfekt väder för det. Skypeade lite mer än två timmar med Evelina och Lydia, saknar dom där tjejerna något enormt!
 
Vid klockan sex var det sedan dags för att gå bort till xc coachens hus för min första xc practice. Säsongen har inte riktigt dragit igång än så hela laget var inte där, men dom som var där var otroligt trevliga! Träffade flera stycken jag tror att jag kommer komma riktigt bra överrens med vilket känns väldigt skönt då jag verkligen har saknat att ha folk att hänga med. Om man lägger ihop uppvärmningen och rundan jag sprang blev det 3 miles vilket är 4,8km. Jag sprang inte riktigt så långt som de andra i laget (alla sprang i princip olika distanser) eftersom jag inte har sprungit så mycket i sommar och inte riktigt är van vid den värmen de har här. Men det jag sprang gick bra så kan nog snart öka ut distansen. De riktiga träningarna drar igång på onsdag och då är det träning klockan 8.00 varje vardag fram till skolan börjar, slut på sovmorgon för det här lovet med andra ord! Önskar verkligen att jag hade sprungit mer nu i sommar så jag var mer förberedd på det här, men med all träning kommer jag nog få upp konditionen ganska snart hoppas jag.
 
Imorgon ska jag först in till skolan för att träffa kör-läraren och göra min audition för att få komma med i varsitykören (hoppas verkligen att det går bra!) och sedan ska vi träffa the school counselor och välja mina klasser. Sedan blir det xc practice igen på kvällen, bara att köra!
 
 

Skillnader Sverige - USA

 
* Allt är större. Och då menar jag verkligen allt! Sängar, bilar, portioner, människor, you name it!
* Trucks. Varje amerikansk familj äger minst en truck, man ser dom verkligen överallt!
* Man packar inte varorna själv. När man handlar i mataffärerna så packar man aldrig ner sina varor själv i matkassarna, utan det är någon i personalen som står i varje kassa och packar ner varorna åt en. Står det ingen där så sitter personen i kassan och packar ner alla varor i stället för att låta kunden göra det själv.
* Man får ta med maten man inte äter upp. Om man är på restaurang och inte orkar äta upp maten (vilket man oftast inte gör för portionerna är enorma!) så kan man få be om att ta med sig resten hem i lunchlådor.
* Drive Thru. Här finns det inte bara Drive Thru till typ McDonalds och andra snabbmatsrestauranger, utan här har de dessutom Drive Thru till apoteken och bankerna.
* Trevliga människor. Alla amerikanare är så sjukt trevliga, hälsar alltid och frågar hur man mår osv. Sjukt stor skillnad mot hur det är i Sverige!
* Hur många olika sorter som helst av allt. Alltså när man ska gå och handla här så är det inte som i Sverige att de har några sorter av varje och kanske en halv hylla med flingsorter. Här har de två långa hyllor med flingor, chipsen tar upp nästan tre hyllor och de har så stört många olika sorter av allting!
* Maten. Såklart, maten här är mycket onyttigare än den i Sverige, och folk äter ute på restaurang betydligt oftare än hemma. Min familj är dock ganska nyttig och det går att hitta nyttiga alternativ i affärerna så de har blivit bättre på det, men finns fortfarande alldeles för mycket onyttig mat här.
* Storleken på människor. Sorgligt att behöva säga det men ja, människorna här är större än i Sverige.
* Folk använder bara gaffel. Vet inte om det bara är min värdfamilj som gör såhär men har märkt det på restauranger också, folk använder bara gaffel när dom äter. Vilket jag tycker känns väldigt konstigt eftersom jag är van vid att äta med både kniv och gaffel.
* Alla ungdomar har bil. Eftersom åldersgränsen för körkort här är 16 så kör nästan alla ungdomar och de flesta av dem har dessutom en egen bil.
* Man lagar inte lika mycket mat. Hemma äter man ju ett eller två lagade mål mat varje dag, här är det inte ens säkert att man äter ett. Kan återigen vara min värdfamilj som gör så men tror det är ganska lika i andra amerikanska familjer också. Man äter en hel del mackor och liknande i stället för att laga riktig mat.
 
Det här är bara några skillnader som jag har märkt under den korta tiden jag har varit här. Kommer antagligen att upptäcka betydligt fler saker under det kommande året!

Kyrka, Kajak och XC

Jag och min värdfamilj till vänster, mina två värdkusiner som var med till höger

Kyrka och Kajak var det alltså som stog på dagens schema. I kyrkan gick jag på youthgroup samligen medan de andra gick med deras vän på den stora gudstjänsten. Alla var väldigt trevliga och när de hörde att jag kom från Sverige tyckte de att det var riktigt häftigt och ställde massa frågor, fick bland annat frågan av en tjej ifall vi hade ett annat språk i Sverige eller om vi snackade engelska. En del amerikanare alltså! Den här youthgruppen hade dock nästan bara yngre folk och ingen av dem gick på min blivande skola så vi fick tips om en annan kyrka som vi ska prova nästa söndag där en hel del elever från Dakota går. Känns roligare att lära känna sådana som man kommer kunna träffa i skolan och sådär.
 
Direkt efter kyrkan åkte vi för att möta upp Kevins syster och mina värdkusiner för att paddla Kajak. Sjön låg i någon typ av park där det fanns en hel del folk som motionerade, paddlade, spelade golf osv. Det var hur som helst väldigt kul och kusinerna var astrevliga så det var riktigt kul att få träffa dom!
 
När vi kom hem gick vi och pratade med coachen för xc teamet och det var inga problem att jag tränade med dom. Träningen hemma hos honom var tydligen imorgon så då ska jag dit och springa med laget, får se hur det går med tanke på att jag inte har sprungit så mycket nu i sommar. Men dom springer varje dag så lär ju träna upp konditionen ganska snabbt! Verkar vara ett ganska stort lag, och han pratade dessutom om något läger nästa helg och sådär så förhoppningsvis kan jag hitta några människor i laget som jag trivs med!

I'll let you be in my dreams if I can be in yours.

Började dagen med att åka till Walmart för att köpa lite grejer inför Keltons skolstart på tisdag. Första gången på Walmart för mig, och det där stället är verkligen sjukt stort! Vi gick inte runt och kollade så mycket dock utan det får bli en annan gång. Köpte inga saker till mig då jag inte riktigt vet vad jag kommer behöva än, ska till skolan för att välja klasser på tisdag så efter det kommer jag nog ha lite koll på vad jag behöver i alla fall.
 
När vi kom hem så spelade jag, Gigi och Kelton monopol i några timmar, riktigt kul faktiskt! Åkte sedan för att köpa en spegel till mitt rum och nu har jag precis avslutat ett skype-samtal med mina föräldrar där hemma. Kevin och Kelton är iväg och fiskar så vet inte riktigt hur kvällen kommer se ut.
 
Imorgon ska vi besöka en kyrka här i närheten för att se hur den är och om den har någon youth-group. Vi ska besöka några stycken för att se om vi hittar någon som jag trivs i. Efter det ska vi åka kajak med Kevins syster och mina värdkusiner (eller om det bara var en kusin, uppfattade inte riktigt det). Tror det blir en riktigt bra dag i alla fall, och än så länge trivs jag riktigt bra här borta på andra sidan atlanten! Hoppas ni har det grymt där hemma, pussar!
 
 

Instagram

Ett annat sätt att följa mig under året är att följa mig på instagram. Kommer försöka uppdatera den ganska aktivt sen när jag har fixat abonnemang till mobilen (väntar på att den ska låsas upp fortfarande, var lite sen med att fixa det). @saratyngel heter jag där i alla fall! Här nedanför ser ni några av mina senaste bilder därifrån.
 

Mitt amerikanska hem

 
Såå, här har ni alltså en film på hur mitt amerikanska hem ser ut! Första videobloggen någonsin för mig, och jag vet att mina kompisar där hemma kommer mobba sönder mig ;) Och jag vet inte riktigt vad micken gör med min röst i början, fy alltså! Men såhär ser det ut i alla fall, asfint tycker jag! Och heltäckningsmatta överallt såklart, man är ju i USA liksom!
 
Edit: Haha tur att ni läsare är med när jag är alldeles för trött! Nu ska filmen funka iaf ;)

Volleyboll och Cross Country

Med hjälp från Kevin kom volleyboll nätet upp igår kväll, så idag hade Kelton två vänner här som vi spelade volleyboll med. Rebecka och Adam hette dom, lika gamla som min värdbror och väldigt trevliga. Saknar verkligen att hänga med folk i min ålder (vilket dom ju inte riktigt var då dom var tre år yngre), har ju inga kompisar här än och det är sjukt tråkigt att inte ha något socialt liv! Det är lite segt i längden att bara ha värdfamiljen att hänga med liksom, även om dom är väldigt gulliga och sådär. Men det kommer väl förhoppningsvis när träningarna och annat drar igång.
 
På tal om träning har jag bestämt mig för att inte gå på tryouts för volleyboll-laget utan köra på Cross Country, XC, i stället. XC coachen bor bara två hus bort och laget brukar träffas hemma hos honom på onsdagar för att sedan springa tillsammans såhär innan skolan och de riktiga träningarna börjar. Så jag tänkte att jag skulle kolla om jag fick joina dom på onsdag, så kommer jag förhoppningsvis träffa lite härligt folk då också.
 
Håller på och laddar upp en film på huset på youtube så den kommer komma upp senare ikväll (eller ja, inatt för er så ni får väl se den imorgon). Har varit väldigt dålig på att ta bilder känner jag, ska försöka bli bättre på det. Hojta till om det är något särskilt ni vill att jag ska berätta om mitt nya liv! Stor kram!
 
Hittade inga bilder på Dakotas lag så snodde en från grannskolan där min kompis Josefin för övrigt ska gå!

Malls och Dakota High School

Började dagen med att åka till två malls med Gigi (värdmamma). Köpte dock bara en plattång, har en del saker jag måste betala nu det närmaste så försöker hålla i plånboken. Vi var på ett utomhus-mall och ett inomhus-mall, och det inomhus var verkligen enormt!
När min värdmamma åkte till jobbet var det bara jag och Kelton hemma så då gick vi en sväng med Bella (hunden) och sen försökte vi få upp ett volleybollnät, gick dock halvbra.
 
Nu ikväll har Kelton haft wrestling practice på Dakota så då hängde jag med så att Kevin kunde visa mig runt lite. Vi kom dock inte riktigt in i skolan så vi kunde se klassrummen och sådär utan vi såg mest athletic delen. Men man såg verkligen school spiriten överallt! Och skolan var så stört stor, kommer så gå vilse när jag börjar den 3 september. Har tyvärr bara en mobilbild att bjuda på, ska försöka ta med kameran och fota lite när vi ska dit nästa tisdag för att välja mina klasser.
 
 
 

Första dagen

Känns konstigt med det här med tidsskillnaden alltså, nu går jag och lägger mig och nu börjar folk gå upp där hemma! Nu har jag alltså avklarat första hela dagen här i staterna, och allt känns riktigt bra. Tror jag kommer trivas riktigt bra med familjen och allting under året!
 
Det blev i alla fall lite mer än packning gjort under dagen. Vi åkte bland annat till ett High School (inte det jag ska gå på utan ett i närheten) och gjorde en läkarundersökning som man måste göra för att få vara med på tryouts och för att delta i en sport. Var lite nervöst att prata engelska med annat folk än värdfamiljen (så fick för högt blodtryck första gången hon provade haha, hon var tvungen att göra det två gånger) men det gick bra och alla var verkligen urgulliga när de såg och hörde att jag var från Sverige!
 
Åkte sedan med Kevin och Kelton (värdpappa, värdbror) och handlade mat, och hjälp vad stora affärer de har och gud vad mycket olika sorter! Bara flingorna var ju liksom två hyllor! Och ni ska bara se hyllorna med chips! Fick i alla fall välja ut lite mat och grejer som jag ville ha så blev en del grönsaker och nyttiga grejer med hem, och jag lyckades till och med hitta flingor som troligtvis inte har socker ;) Träffade även en gullig kvinna som jobbade i affären, och hennes farmor var tydligen från Sverige. Så hon pratade om svensk mat hon hade provat och allting, och så fick jag självklart säga lite saker på svenska. Det lär bli ganska standard känner jag! Har sedan haft en mysig kväll med värdfamiljen där vi har suttit och pratat om olika grejer vi ska göra under året och börjat kolla på klasser jag ska ta och sådär.
Men nu är det dags att sova för min del, känner fortfarande av jetlagget lite! Stor kram till alla där hemma!
 
 

Jag är framme!

Att få ändra kategori från "inför USA" till "mitt utbytesår" känns så sjukt konstigt men så otroligt gött! Jag är nu på plats i USA, och hittills känns allt riktigt bra. Familjen är urgullig och huset är asfint! Ska försöka filma så jag kan visa er hur det ser ut.
 
Flygresan gick bra, hade inga problem med att hitta rätt gate i Amsterdam och alla krångliga kontroller gick smidigt. Inga förseningar heller vilket var väldigt skönt! Familjen mötte upp mig när jag kom fram med en gullig skylt och blommor, och sen åkte vi direkt hem från flygplatsen för att lämna mina väskor och då visade Kelton mig runt. Sen efter det åkte vi till en restaurang för att äta, jag var dock mest trött så fick inte i mig speciellt mycket. Åkte sedan hem igen där de fick sina presenter och vi satt och pratade ett tag innan jag gick och la mig. Somnade vid klockan 10 amerikansk tid vilket innebär klockan 4 på morgonen svensk tid, och då hade jag alltså varit uppe i ett dygn och var sådär lagom trött. Blev inte särskilt mycket sömn under resan nämligen. Vaknade tidigt i morse tack vare jetlagget, och är fortfarande riktigt seg och trött. Beror nog på både jetlag och alla nya intryck skulle jag tro! Engelskan går ganska bra faktiskt, även om det är väldigt frustrerande när man inte får fram det man vill säga. Men det kommer nog lossna ganska snart hoppas jag!
 
Dagen har bara gått åt till att packa upp och sådär, får se hur resten av veckan kommer se ut sen. Jag är i alla fall på plats och mår bra! Saknar er där hemma, hoppas ni har det grymt!
Puss och Kram!
 
 

Sista dagen i Sverige

 
 
Sista dagen i Sverige på ett år har gått i ett. Men nu är väskorna packade och står redo i hallen, med lite omstuvning klarade båda väskorna maxgränsen så kommer inte få någon övervikt. Har övningskört för sista gången på ett år och nu ikväll har jag och finaste Pauline gått en sista promenad med hunden. 
 
Klockan fem på morgonen rullar bilen mot landvetter och klockan 16 lokal tid landar jag sedan i Detroit. Nästa gång vi hörs sitter jag i mitt amerikanska rum på andra sidan atlanten! Kan knappt fatta att jag åker i morgon, har drömt om det här så sjukt länge och nu är det äntligen min tur. Men jag är så stört taggad, det här kommer bli så bra! 
 
Nu kör vi!

The purpose of life is a life of purpose.

Jag och finaste systeryster

Avskedsfest för släkten idag då. Som sagt så börjar mitt tagg komma igång ordentligt nu så det var inte så jobbigt att säga hejdå till alla även om det såklart var tråkigt att krama om alla en sista gång. Imorgon är det min sista dag här hemma, då ska det sista fixas och allt packas ner i väskor. Ska även träffa Pauline en sista gång och säga hejdå till mormor och morfar. Sen är jag äntligen klar att åka, det här kommer bli så grymt!

I will miss u bro!

Riktigt hemsk första bild men får bjuda på den, och den andra beskriver oss bara så sjukt bra!
 
Idag fick jag säga hejdå till min lillebror för ett år. Följde med upp till kyrkan för att vinka av bussen och passa på att krama hejdå till en del av mina yngre kompisar samt två av mina kusiner. Daniel ska nämligen iväg på samma läger som mina vänner ska, de är dock ledare och åkte tidigare idag. Känns konstigt att jag inte kommer se honom på ett år nu. I will miss u bro!
 
Om några timmar kommer släkten samt min vän Lydia, och då blir det dags för ännu fler avsked. Känns som det är det enda jag gör nu, säger hejdå till folk. Men det känns inte så farligt faktiskt, mitt tagg börjar komma tillbaka efter att ha varit borta ett tag och just nu kan jag knappt vänta på att få sätta mig på planet och åka iväg!

We only part to meet again.

Idag kom tårarna. Lyckades hålla mig under avskedsfesten igår och under avskeden jag har sagt innan, men när jag skulle säga hejdå till mina närmsta vänner idag så brast det. Även om det är ett vi ses och vi kommer ses igen om tio månader så var det otroligt jobbigt att krama om dom en sista gång och se dom åka iväg. Jag är uppvuxen men de här killarna och tjejerna, vi har känt varandra hela livet och varit med om så otroligt mycket tillsammans. Att inte träffa dom på tio månader kommer bli otroligt jobbigt, men jag vet att de stöttar mig genom hela året och finns här när jag kommer hem igen.
 
Då det var sommarens varmaste dag spenderades tiden nere vid Domsand med bad i Vättern. Blev två timmar där innan det var dags att säga hejdå och åka hem. Dom åker nämligen iväg på ett läger imorgon nästan allihop så därför kommer jag inte kunna träffa dom mer innan jag åker. Ni ska veta det att ni är så otroligt bra vänner, och jag kommer sakna er något sjukt!
 
Dagen har annars gått åt till packning, som jag i princip började med idag. Har bara ställt fram lite småsaker innan. Är som vanligt ute i god tid alltså, men det ska vi nog kunna fixa ändå! Nu ikväll är mormor och morfar här och vi ska käka kräftor på min beställning. Älskar skaldjur så det måste jag ju äta innan jag åker! 3 dagar kvar nu!
Hoppas ni får en mysig kväll allihopa!
 
Kör på dom här bilderna igen, bara för att ni är så snygga och så sjukt bra!

Avskedsfest

Julia, jag, Elin, Ida och Lydia. Bra tjejer det där!
Världens finaste Alice och jag
Finaste klasskompisarna, kommer sakna att inte gå i samma klass som er tjejer!
Finaste tjejkompisarna, åh vad jag gillar er!
Bästa och sjukaste killkompisarna man kan ha. Så bra är ni, kommer sakna er!
Två bilder på de bästa vännerna man kan ha, även om några i gänget saknas. Gillar er och kommer sakna er så sjukt mycket!

Hade en grym kväll igår med de finaste vännerna man kan ha! Kommer sakna dom här människorna så sjukt mycket! Tårta som ser ut som amerikanska flaggan var självklart obligatorisk, och sedan hade jag som ni ser även fixat fram typiska red-cups som man ser i alla amerikanska filmer. Körde på lite USA tema helt enkelt! Fick tyvärr inte kort på alla som kom och orkar inte lägga upp alla bilder, men här har ni några på de som var med och gjorde kvällen så bra.
 
Tack så jättemycket till alla som kom igår, och tack för alla fina bilder och presenter jag fick att ta med mig över atlanten! Har flera grejer att fylla mitt blivande rum med nu. Gillar er stört mycket vänner!

It´s time to say goodbye.

Hade en otroligt mysig kväll med finaste vännerna igår, satt i mitt uterum ända tills fyra och hade det riktigt gött! Förmiddagen idag har ägnats åt städning och dukning, och nu ska jag snart hoppa in i duschen och slappa lite inför kvällen. Vid fem kommer Pauline och Lydia, dom ska hjälpa mig med lite förberedelser. Ser fram emot kvällen även om jag vet att det kommer bli jobbigt att säga hejdå till alla. Men ska fota massa så jag har bilder på mina fina vänner att ta med mig till USA. Sen är det ju egentligen mer ett "vi ses" än "hejdå". Mina riktiga vänner kommer ju finnas kvar för mig när jag kommer hem om ett år också!
 
Ha en härlig fredag finingar!
 

It´s you and me on top of the world.


Dagarna går i ett just nu! Har under dagen skickat iväg ett paket med några saker jag har sålt via blocket, bakat samt handlat inför avskedsfesten imorgon och besökt några vänner till familjen för att kolla på deras kattungar. Om bara några minuter kommer Pauline, Toth, Jacob och Oskar hit, får se vad vi hittar på. Ska bli mysigt att träffa dom, har inte mycket tid kvar att hänga med folk nu! 5 dagar kvar till avresa, så stört!
 
Avskedsfest imorgon som sagt, ska faktiskt bli kul även om det kommer bli tråkigt att säga hejdå till alla. Men ser fram emot att träffa en del folk jag inte har sett på hela sommaren. Hoppas ni har en mysig kväll vänner!

RSS 2.0