Glöm inte!

Glöm inte frågestunden people! Avslutar den imorgon kväll så sista chansen att ställa frågor nu! Kan vara om vad som helst, USA-relaterat eller inte spelar ingen roll. Så ös på så svarar jag i början av nästa vecka! 

Bloggar från mobilen just nu. På bilden ser ni vår sjukt fina gran (ska fixa bättre bilder på den), julstrumporna över öppna spisen samt min värdsyster som ligger och sover på golvet ;)

Nattblogg

 
Klockan är tjugo i två på natten (lär vara ännu senare när jag väl har skrivit klart det här) och jag sitter här i min säng med en slurpee i handen. Har spenderat kvällen hemma hos Kaitria tillsammans med henne, Lauren, Monica, Jake och Brennan, riktigt kul kväll! Fram till klockan tio var det dock bara jag, Lauren, Monica och Kaitria och man kan ju säga att jag helt klart märker av ålderskillnaden. I love them men det märks att de är 3 år yngre än mig! Jake och Brennan är bara ett år yngre (dom är seniors, tjejerna är sophmores) så det känns lite roligare att hänga med dom eftersom dom är närmre mig i ålder. Typ alla mina kompisar här är seniors eller sophmores, alltså ett eller tre år yngre i princip. Har varit en hel del drama i laget under kvällen på både twitter och annat håll men jag har försökt hålla mig utanför det och hade trots allt en riktigt skoj kväll! Fick skjuts hem av Brennan och på vägen stannade vi och Jake vid 7eleven för att köpa slurpees, Brennans obsession.
 
Annars idag har jag mest chillat, var i skolan klockan 11 för practice tillsammans med några i laget plus några tidigare studenter som var hemma för thanksgivingbreak, börjar lära känna en del av dom nu så kul att träffa dom! Vi sprang bara 20min men i stället för att köra på the indoortrack så sprang jag, Lauren, Monica, Marah och Katelyn runt i skolan, alltså i alla korridorer osv. Sjukt konstigt men sjukt kul var det!
 
Nej nu slog klockan över till 2 (yes, jag var seg på att skriva det här) och det är dags för mig att sova så jag orkar upp till practice imorgon igen. God morgon Sverige, hoppas ni får en grym dag! Pussar!

Mitt nya amerikanska hem

 
Lovade ju att visa en film på mitt nya amerikanska hem så här har ni det, enjoy!

Thanksgiving + Black Friday

Så var min amerikanska thanksgiving över. Har haft en riktigt mysig dag tillsammans med värdfamiljen och deras släkt, vi åkte hem till min värdmammas syster och hennes man tillsammans med lite andra släktingar. Åt mat (så.stört.mycket.mat!!) tills vi alla hamnade i matkoma och då åt vi ännu lite till samt att vi kollade på football, Detroit Lions har nämligen en stor match på thanksgiving varje år som det är tradition här att man kollar på. Lions vann vilket gjorde dagen ännu lite bättre!
 
Maten var ju såklart den traditionella kalkonen och sen var det sweet potatoes, mashed potatoes, stuffing osv osv, mat i mängder var det! Min värdmamma hade även gjort svenska köttbullar efter min mammas recept som hon hade med sig och dom var så otroligt goda! Smakade precis som mammas och jag åt jag vet inte hur många. Efter att vi hade ätit så mycket vi orkade var det dags för dessert, pumpkin-pie, cake, cookies, chocklad, allt möjligt gott helt enkelt.
Sedan spelade vi spel, lekte med hundarna och lite annat. Hade träffat alla som var där innan bortsett från en av min värdmammas bröder plus en annan som var där som jag inte riktigt fattade hur dom var släkt med. Det som var lite segt dock var att det var jag, Lauren och Michael och sen är personen efter oss i ålder min värdkusin som är 29 och min värdkusins fru som är 30. Ganska mycket äldre med andra ord men de är väldigt roliga så vi hade kul med dom ändå!
 
Då jag väldigt gärna ville kunna säga att jag har upplevt Black Friday så åkte vi till the mall vid runt klockan 11. För er som inte vet vad Black Friday är så är det natten efter thanksgiving och det är en stor rea som alla affärer har. Särskilt elektronik och liknande kan vara sjukt billigt och de brukar ha några speciella erbjudanden som är helt störda där du typ kan få en tv för mer än halva priset. Nu har affärerna börjat öppna tidigare och en del började med sina reor redan klockan 8 på kvällen men tidigare var det så att alla affärer öppnade klockan 12 och folk började köa i flera timmar innan bara för att komma så långt fram som möjligt och få tag i saker för riktigt bra priser och köerna brukar gå runt hela byggnaderna. Eftersom vi inte var ute efter någon elektronik och jag egentligen inte ville köpa något utan mer se hur det var åkte vi till the mall och stog alltså inte ute och köade utanför ett iskallt Walmart som många andra. Det var dock långa köer inne på Lakeside också, kön till Victorias Secret gick i princip runt hela mallet vilket jag personligen bara tycker är helt stört. På kläder var det inte sådär jättemånga bra erbjudanden men det var en del affärer som hade 50 % på allt, var dock otroligt långa köer i alla affärer i princip så därför köpte vi ingenting. Men ja, det var helt klart en upplevelse kan jag säga!
 
Har allt som allt haft en riktigt bra thanksgiving, sån amerikansk upplevelse! Nu ska jag sova tänkte jag, för er är det ju morgon så jag hoppas ni får en grym dag allihopa, pussar!
 

Thanksgiving

Hade en riktigt bra dag igår! Övningen inför Nutcracker gick bra, var även kul att se hur Detroit ser ut. Delar av staden är verkligen hemsk, trasiga, brandskadade, övergivna byggnader som bara ser läskiga ut. Men när man kom ner till området runt the Opera House så var det riktigt fint och där hade dom fler höga, moderna byggnader.
 
Åkte sedan direkt från skolan hem till Sarah där det var ett ganska stort gäng. Vi var några som har sprungit cross country nu i år men även flera som tog studenten förra året eller året innan det och av dom hade jag bara träffat Zack och Kyle innan så var kul att lära känna nytt folk! Särskilt kul att umgås med folk som är i min ålder eller äldre och inte yngre som alla andra här är.
 
Idag är det ju i alla fall thanksgiving, en stor amerikansk högtid. Passade på att sova ut i morse och när jag vaknade låg det snö på marken. I eftermiddag ska vi hem till min värdmammas syster där vi ska äta den traditionella, enorma thanksgiving middagen tillsammans med släkten. Därefter hoppas jag på att få uppleva Black Friday shopping, får se om vi lyckas få till det eller inte!
 
Eftersom det här är thanksgiving så ska jag väl även ägna en liten del av det här inlägget till att säga vad jag är tacksam över. Jag är otroligt tacksam över att jag har fått chansen att åka hit som utbytesstudent, att mina föräldrar stöttade mig i min dröm och att de hjälpte mig att ta mig hit. Jag är otroligt tacksam över min familj, släkt och vänner där hemma, och även över mina amerikanska vänner och min amerikanska familj som på så kort notis sa att de kunde ta in mig i sitt hem. Finns så otroligt mycket jag är tacksam över och jag är otroligt glad att jag har så grymma människor omkring mig, både hemma i Sverige och här i USA. Love you all!
 
Kameran är laddad och ska med så nu är jag taggad på att fira min första thanksgiving! Hoppas ni har en grym torsdag vänner, pussar!
 

Senior pictures done!

Hemma efter att ha tagit senior pictures samt handlat inför thanksgiving middagen med Lisa. Hatar verkligen hur jag ser ut på bild men det blev väl helt okej i alla fall! Skypeade som sagt med mina fina tjejer från klassen innan idag, otroligt kul att snacka med dom för första gången på fyra månader! Sjukt att de taggar studenten nu och att jag inte kommer gå i samma klass som dom när jag kommer hem. 

Om ca en timme ska jag upp till skolan och träffas med kören då vi ska åka in till Detroir Opera House och öva inför nutcracker som vi har på lördag. Blir min första gång inne i Detroit så det ska bli skoj! När vi kommer tillbaka ikväll så åker jag direkt till Sarah då vi ska ha lite turnering med olika Wii spel, kul folk som ska dit så det blir nog skoj!

Ha en grym onsdag finingar, pussar!
Bloggar från mobilen så bjuder på en fin selfie!

Practice + Rehearsal + Just Dance

Idag har det varit fullt ös hela dagen, har varit hemma ca 20min mellan att jag åkte till skolan i morse och jag kom hem nu. Klagar dock inte för jag har det hellre så än att bara sitta omkring med ingenting att göra!
 
Direkt efter skolan var det practice, har kört workout två dagar i rad nu vilket gör att jag är riktigt sore i benen men det känns bara skönt. Då vet man ju att man verkligen tar i och att kroppen får jobba! Kom hem efter practice och bytte bara om innan vi åkte och käkade på restaurang då min värdmamma inte orkade ställa sig och laga mat. Man är ju så otroligt nytta när det gäller ätandet här borta ni vet. Gott var det i alla fall! Åkte sedan direkt från restaurangen tillbaka till skolan där det var dags för rehearsal för musikalen. Jag fick i alla fall komma upp på scenen idag till skillnad från igår och väntetiden där emellan var lika rolig som vanligt tack vare det grymma castet. Vi har inte så stort cast vilket gör att man blir tight med alla och det är så otroligt kul!
 
Under rehearsal fick jag ett sms från Sarah och efter vi var klara åkte jag direkt från skolan hem till henne där jag har spenderat kvällen. Vi hängde med Sarah´s storebror Tim och hans kompis Kyle som tog studenten förra året och vi bakade brownies samt öste loss till Just Dance, for real bland det roligaste jag har provat sedan jag kom hit! Särskilt att se killarna dansa, det fick mig och Sarah att ligga på golvet och gråta av skratt. Fick skjuts hem av Kyle ganska nyss efter en otroligt rolig kväll och precis som Sarah skrev på twitter, I needed that.
 
Nu är det ingen skola för min del på hela fem dagar vilket är helt a m a z i n g ! Har inget speciellt planerat mer än att vi ska sjunga med kören på Detroit Opera House där de sätter upp Nutcracker, får se vad som händer de andra dagarna helt enkelt. Imorgon kommer jag dock att offra min sovmorgon för att skypea med mina fina tjejer från klassen hemma i Sverige. Har inte snackat med dom sedan jag kom hit så det är verkligen på tiden! Sen är resten av dagen planerat så jag har fullt upp men det tänkte jag att jag berättar om i morgon.
 
Det har ramlat in ännu fler frågor nu under dagen men fortsätt gärna att ställa frågor i frågestunden, ni hittar den HÄR. Nu är det dags för mig att sova så jag orkar upp i tid för skypesamtalet imorgon, pussar!
 
 
My girls från klassen minus Ellen, saknar att hänga med dom varje dag!

Awards from the Banquet

 
Här ovan har ni bilder på awardsen som jag fick ta emot på vår Cross Country Banquet förra veckan. De delade ut en hel del grejer och allt är inte awards men det fick komma med på bilden ändå!
 
De två pappersawarden är ett Senior Athletic Award, alla fick ett sådant men på mitt står det Senior plus att jag har varit med i Varsity Cross Country. Det andra är ett award för att jag blev MAC All Academic, ett award som delades ut till alla i Varsitylagen med ett GPA över 3,5. Mitt ligger på 4,0, helt klart tack vare lätta klasser och en skola som är betydligt enklare än vad jag är van vid!
 
Vi seniors delade ut Paper Plate Awards under banqueten, en tradition som seniors har och vi hade gjort awards till alla i laget som vi då delade ut. Vi hade även gjort awards till varandra och till mig hade de valt att ge "sweetest award" med nomineringen att "you´re so sweet and adorable and we all love you! And you are our Swedie from Sweden". Så gulligt av dom! Statyetten ni ser på bilden fick jag då jag tillsammans med Alexis, Brennan och Brendan fick the Cub Award eller Rookie of the Year och det ges ut till de nykomlingarna som har gjort en extra bra presentation under säsongen. Vi fyra som fick det gick alla från att vara firstyear-runners till att springa varsity och därför det blev just vi som fick ta emot det awardet.
 
Tröjorna ni ser på sista bilden fick jag då jag blev Athlete of the Meet vid två tillfällen den här säsongen, jag visste inte om det så det var otroligt kul att få höra! Athlete of the Meet är den som har presterat något extra för just det racet, typ satt ett riktigt bra PR eller bara gjort en bra insats.
 
Så ja, där har ni awardsen jag fick under banqueten. 4 medaljer och en ribbon lyckades jag även skrapa på mig under säsongen så jag är riktigt nöjd över min insats på min första och sista Cross Country säsong! Nu är jag faktiskt taggad på att track ska börja så jag får se hur det kommer gå för mig där!

A useless life is an early death.

Skoldagen flöt på riktigt snabbt idag, vet inte vad det var som gjorde det men alla påpekade det på träningen så var väl något med just idag helt enkelt. Otroligt kallt var det i skolan dock, alla gick runt och frös hela dagen! Efter skolan var det dags för mig att hålla min presentation om Sverige, gick riktigt bra faktiskt och det var inte jättemånga som kom vilket jag tycker är väldigt skönt. Hade dock lite panik under 2nd hour då jag insåg att min powerpoint inte hade kommit med mejlet jag skickat till mig själv och att jag därför inte hade någon powerpoint till presentationen. Var inte så mycket att göra mer än att sätta sig och göra en ny under lektionen, tur att vi hade en sub som inte kollade något på vad vi gjorde så jag kunde snabbt slänga ihop den och föra över den till ett USB jag fick låna av Eddie. Presentationen gick som sagt bra, svarade på lite frågor efteråt och roligaste reaktionerna kom ju som vanligt på att vi får betalt för att gå i skolan (studiebidraget). Haha älskar att berätta det, blir alltid lika roliga reaktioner!
 
Efter presentationen gick jag till practice precis som vanligt. De flesta var redan ute och sprang när jag kom så coach Z lät mig träna lite sprints tillsammans med Jill, en av våra snabbaste sprinters. Förlorade ganska stort, även om jag inte var så långt efter som jag trodde att jag skulle vara.
 
Efter practice hann jag hem och käka samt byta om innan det var tillbaka till skolan som gällde för rehearsal, spenderade 2 och en halv helt onödiga timmar där då vi inte gick igenom dansarnas scener en endaste gång. Fattar verkligen inte varför de hade kallat full cast när de bara jobbade med två scener hela tiden men vi som inte var med där satt och snackade under tiden så det var ganska kul ändå! Men fortfarande segt, tog inte med mig något plugg utan fick göra det när jag kom hem strax före nio. Så ja, tiden från att jag kom hem tills nu har bestått av plugg och städa mitt rum, halvkul alltså men det måste ju göras.
 
Imorgon är det sista skoldagen innan lovet, hur gött?! Taggad för thanksgiving faktiskt! Har fått in flera frågor till frågestunden under dagen men fortsätt att ställa frågor, jag kommer inte avsluta förräns till helgen så ni har gott om tid på att fundera ut vad ni vill fråga om! Hoppas allt är grymt med er där hemma, pussar!
 
Random bild jag hittade på google från en gammal musikal skolan satte upp

Frågestund

Yes, eftersom många önskade en frågestund när jag bad om tips på inlägg så tänkte jag passa på att slänga upp en nu under tiden jag håller på och fixar grejer till de andra inläggen jag tänkte lägga upp.
 
Ställ frågor om precis vad ni vill så svarar jag så bra jag kan! Det kan vara om mig, skolan, maten, min värdfamilj, mina amerikanska vänner, sporter i USA, shopping, amerikanska killar, amerikanska modet, organisationsval, ansökningsprocessen, hemlängtan osv osv. Behöver inte ha med utbytet och USA att göra utan ni bestämmer helt och hållet själva! Men ös på med massa frågor nu så jag har något kul att svara på!
 
Frågestunden avslutas nästa söndag, ni har alltså en vecka på er att ställa frågorna. Så ös bara ös!
 
Det finns inga dumma frågor, bara dumma svar.
 
 

Helgen

Har inte blivit några vardagsinlägg i helgen men den har bestått av att hänga med kompisar samt en 6 timmars rehearsal på lördagen. Vi körde igenom alla scener vi har gjort såhär långt och det kommer bli riktigt bra när vi är klara kan jag säga!
 
Idag mötte vi upp en familj som är vänner till min värdfamilj för att åka till en stor affär där de säljer en massa olika juldekorationer till granen. Det är en tradition de har sedan flera år tillbaka och varje familjemedlem får välja ut en dekoration varje år. Jag valde ut en USA klädd snögubbe som det stod I <3 USA på, kan visa bild på den imorgon när det är bättre fotoljus. Otroligt härlig stämning där inne i alla fall, julmusik spelades och det var hur mycket juldekorationer som helst! I loved it! Efter att ha inhandlat juldekorationer kollade vi runt i de andra affärerna på området, köpte fudge (så.stört.gott) och lite annat innan vi åkte till en restaurang och käkade lunch. Lovar att aldrig lämna huset utan kamera igen, har gjort det alldeles för många gånger nu! Men har tyvärr bara mobilbilder att bjuda på idag också.
 
När vi kom hem så fixade jag det sista på presentationen inför imorgon och sedan har jag ägnat kvällen åt att kolla på AMA, älskar hur jag kan kolla på sådana här saker utan att det är mitt i natten. Avicci vann nyss, klart man blir lite extra stolt som svensk då! Man är helt klart mer patriotisk och stolt svensk här är vad man är hemma.
 
Nästa vecka är det dags för thanksgiving, tack och lov är det bara två dagar i skolan innan det blir lov vilket ska bli otroligt skönt! Behöver sova ut lite. Imorgon ska jag hålla min presentation efter skolan, sedan blir det practice och på kvällen är det dags för rehearsal, fullt upp med andra ord men hellre det än att bara sitta hemma utan något att göra! Hoppas ni där hemma har haft en grym helg, pussar!
 
Yes, vi var så klart tvungna att prova karusellen de hade! Även om vi var rädda att ta sönder den ;)

Några frågor med Några svar

Tänkte svara på några frågor jag fick in i veckan. Nästa vecka tänkte jag dra igång en frågestund så ladda gärna upp med frågor som ni vill ha svar på och passa på att ställa dom då!
 
Hej!
Jag ska åka med YfU nästa år och har en fråga, var du bra på engelska innan du åkte? och hur var det engelska testet som man gör när man kommer fram? Riktigt bra blogg! :)
Engelska var mitt bästa ämne i skolan så jag var väl helt okej på det kan jag ju säga, men språket är ingenting du behöver oroa dig för. Svenskar är över lag riktigt duktiga på engelska om man jämför med andra länder och du kommer ju hit för att utvecklas, eller hur? Engelska testet gör du innan du åker, det kallas för SLEP test och du hittar ett inlägg om det HÄR. Men för att svara din fråga så var det nästan löjligt lätt faktiskt! Åh, tack så mycket!! :)
 
Hej!
Jag har börjat fundera på att åka som utbytesstudent till USA efter tvåan (precis som alla andra haha) men har lite frågor som jag undrar om du skulle kunna svara på..
1. Hur pass bra behöver man vara på engelska innan man åker? Vad förväntas man kunna i engelska?
2. Gör man någon test eller liknande för att få åka som utbytesstudent?
3. Det man får betala för själva utbytet och resan, får man "tillbaka" mycket av det? I form av typ resor, saker osv.
4. Läste du på mycket om landet innan, om typ proms osv, eller lär man sig sånt när man väl är där? Tack!
1. Organisationerna kräver bara att du har ett E i engelska för att du ska få åka och genom att vara svensk och ha haft så pass mycket engelska som vi har i skolan så klarar man sig fint. En del som kommer från till exempel asiatiska länder kan inget alls så vi har en stor fördel!
2. Man gör ett engelskatest kallat SLEP-test om man ska till USA samt att man går på en intervju men annars är det inget speciellt test man måste göra.
3. Det ingår inga resor i ditt värdland om det är det du menar och om resan till och från värdlandet ingår beror på organisation. Vet inte riktigt vad du menar med saker, man ju inte direkt några grejer för det man betalar och det mesta går ju till saker man inte direkt kanske märker av men saker du får tillbaka är ju support och orientations. Kolla på organisationens hemsida för att se specifikt vad pengarna går till.
4. Jag nördade bloggar i flera år innan jag åkte och det är därifrån jag har lärt mig mycket om till exempel prom och liknande. Men man lär sig hur saker går till när man väl är här, varje skola och delstat gör ju saker olika så jag ställer frågor till mina kompisar ofta när det gäller event i skolan, lagar eller högtider. Man är ju här för att lära sig om sånt!
 
Hej! Jag har en liten fråga som jag funderat på länge. Är det verkligen som i alla chick flicks filmer om high school i usa? Kanske låter fånigt men är det verkligen som i filmerna typ att sport fånarna klankar ner på ''töntarna''? skulle vara tacksam för svar. Skulle vara roligt och veta!
Vi har ju helt klart grupper på skolan och ofta är det så att de man umgås med håller på med samma sport eller är med i samma klubb då det är där man lättast lär känna folk men nej, sportfånarna klankar inte ner på töntarna. Det är ganska kul under lunchen för då syns grupperna väldigt tydligt vid borden, dom populära (inte bara footballplayers), sen har vi töntarna och sen alla bord med oss som ligger där mittimellan. Så ja, grupperna finns men det är ju inte direkt som på film och de flesta (typ jag) har kompisar från flera olika grupper. 

Cross Country Banquet

Här har ni bilderna från Cross Country banqueten igår. Blir bara mobilbilder då jag inte släpade med mig min stora systemkamera så kvalitén är inte den bästa men jag hoppas det duger ändå! Insåg när jag kollade igenom bilderna att jag ser hemsk ut på alla bilder som togs före middagen då mitt hår fortfarande var blött då (stora problem, jag vet) så saknar bilder på en del av mina fina vänner här men några bjuder jag på i alla fall! Hade i alla fall en grym kväll, så otroligt tacksam över att jag valde att börja med cross country. Vi är som en familj och även om love är ett ord man överanvänder här borta om allting så måste jag ändå säga att I love them all och jag är så otroligt tacksam över att ha hittat så grymma vänner här borta!
 
Me and Marah - Me and Kayla
Me and Brad, min 18årsbuddy då vi är dom enda i laget som är 18 - Me and Robert aka Beyonce, love him!
Me and David, favorite freshmen - Jill, Haley, Marah, Katelyn and Me, love these Girls!
Me and Lana, another favorite freshmen - Me and the amazing Sarah
Bästa coacherna, Me and Zar - Me and Timpa
Me and Jake - Me and Brennan, love him!

XC Banquet + Midnight Premiere

Sån sjukt bra dag idag och den är inte slut än! Och det trots att jag har mått otroligt dåligt idag, illamående och frusit hela dagen i skolan. Tog en lång nap när jag kom hem och mådde efter det i alla fall lite bättre även om jag fortfarande mådde illa. Men med en grym kväll framför mig var det bara att kämpa och försöka att ignorera illamåendet.

Klockan 6 ikväll var det nämligen dags för årets cross country banquet med världens grymmaste lag. God mat, awards, tal från coacher och seniors samt mycket tårar. Jag hade inte tänkt hålla något tal men när jag hörde mina grymma senior vänner där framme kunde jag inte låta bli att gå fram och säga något jag också. Mitt år hade verkligen inte blivit detsamma utan cross country, laget har blivit som en familj and i love them! 
Har bilder med flera av lagmedlammarna samt att jag kan fixa bilder på awardsen jag fick och ladda upp dom imorgon. 

Just nu befinner jag mig faktiskt i en biosalong, första biobesöket i staterna! Jag, Lauren, Robert och Kaitria ska nämligen gå på the midnight premiere av Catching Fire, så taggad! Vi åkte hit direkt efter the banquet för i USA bokar man inte platser när man bokar biljetter utan det gäller att vara där tidigt om man vill få bra platser. Vi lär väl vara hemma runt klockan 3 inatt och det kommer vara riktigt tufft att ta sig upp till skolan imorgon! Men det är det värt! 

Vet att jag har massa kommentarer som väntar på att bli godkända och svarade på, ska se till att fixa det imorgon eller till helgen. Hoppas allt är grymt där hemma, pussar!

Me, Lauren, Kaitria and Robert, excited for the premiere of Catching Fire! 

Mobilblogg

Ligger framför tvn tillsammans med resten av familjen och tittar på x factor och orkar inte ta mig upp till datorn för att blogga så det blir bloggning från mobilen idag.

Hade early realise idag vilket var så otroligt skönt så ni anar inte! Den timmen gör faktiskt ganska stor skillnad, även om lektionerna fortfarande känns evighetslånga trots att dom är 10min kortare. Hade ganska slappa lektioner idag i alla fall så det var ganska chill! 

Practice igen efter skolan, var precis som jag trodde otroligt sore i hela kroppen men det känns bara skönt. Blev löpning och abs idag också, jag valde att springa inne men var ganska många i laget som sprang ute i kylan. Pratade med coach Z efter träningen för att se vad han tyckte att jag skulle satsa på i track och han sa att vi kunde prova lite nu under inomhussäsongen men att han trodde jag skulle passa bäst för mid-distance. Mid-distance innebär 400m, 800m och 1mile (1600m) och jag tror det kan bli ganska bra! De flesta av mina vänner kör dock distance så kommer inte träna med dom men vi är ju fortfarande på samma ställe så gör inte så mycket för mig!  

Har ägnat kvällen åt lite plugg då jag knappt kommer ha tid att plugga imorgon (varför får ni veta imorgon men jag är taggad!!) och sen har jag jobbat på min Sverige presentation, svårare än jag trodde faktiskt men något ska jag väl få ihop. Annars mår jag halvbra idag vilket är segt så jag ska försöka komma i säng i hyfsad tid ikväll! 

Ville bara tacka för alla tips och idéer som har kommit in på förra (förr förra??) inlägget, har flera tankar på inlägg jag kan göra nu! Men fortsätt gärna kommentera om du har något förslag, ni är grymma allihopa! 
Nu ska jag återgå till tvn, pussar och kramar! 

Livebild från soffan, julstrumporna är som ni ser på plats och redo för juldagen!

Träningsverk + Choir + Jul

Träningsverk efter både löpningen och absen vi gjorde på practice igår och lär vara riktigt sore imorgon då jag och Sarah gick ner och körde lite styrka på maskinerna i the weightroom idag efter att ha sprungit varv efter varv på the indoortrack (insåg när jag läste igenom den här meningen att det blir otroligt mycket engelska ord inblandad haha, svenskan är riktigt kass nu alltså!). Otroligt skönt var det i alla fall att köra ordentligt så vi kommer nog fortsätta att gå ner dit några gånger i veckan.
 
Måste bara berätta det att jag är otroligt taggad över allt vi har på gång med choir framöver! Inte nog med att vi har två konserter plus att vi ska sjunga carols på the Opera House i Detroit nästa vecka samt få se Nutcracker på samma gång, vi i de två varsity körerna ska dessutom spela in en julskiva vilket ska bli så otroligt kul! Några låtar kommer vi sjunga som kör men sedan kommer det även vara en del solon så jag hoppas verkligen att jag får ett! Men om det inte fanns för alla som ville så skulle han gå på resultat från singing quizes vi har haft och jag har fått 100% på båda så borde få sjunga något i alla fall. Ska bli otroligt kul att få spela in och att köpa skivan sen, kul grej att ha med sig hem som minne.
 
Här borta är det riktigt juligt i alla fall, med hela huset och egentligen hela staden och alla affärer pyntade, julmusik på både radion och i chior samt allt snack om julen börjar man få ordentliga julkänslor trots att det inte ens är december och vi fortfarande har thanksgiving kvar innan det är dags för jul. Men jag klagar inte, det är riktigt mysigt!
 
Nej nu blir det sängen för mig, har pluggat ända sedan jag kom hem men fattar fortfarande inte all engelska så blir att kopiera av Robert på lunchen imorgon innan lektionen börjar. Tur att betygen inte räknas, även om det är väldigt lätt att få bra betyg här borta. Pussar!
 
Ja mamma, jag ska fixa bilder! Lovar!

Bloggtorka

Har fått lite bloggtorka som det så fint kallas vilket syns både på min bloggning och statistiken. Tänkte därför kolla med er läsare vad det är ni vill se mer av i bloggen? Känns lite tråkigt att bara lägga upp vardagsinlägg hela tiden, vardagen börjar ju se ganska enformig ut även här borta.
 
Så, någon av alla mina läsare borde kunna ha något de gärna vill se eller läsa mer om?? Ska jag lägga fixa och lägga upp filmen på huset?? Vill ni se videobloggar?? Frågestund?? Fler skillnader Sverige - USA?? Inlägg om hur maten är här borta?? Inlägg om vilken musik folk lyssnar på?? Ni bestämmer!
 
Kom gärna med tips och idéer så ska jag försöka få till lite roligare bloggning framöver! Uppskattar verkligen hur många det är som tittar in och läser varje dag, trodde aldrig jag skulle få så pass många läsare till min lilla utbytesblogg! Otroligt kul verkligen! Så hjälp mig nu så jag kan göra bloggen ännu roligare att läsa!
 

Storm + Shopping

Något jag glömde nämna igår är att det har varit en ordentlig storm här i området som höll i sig hela natten och det har varit tornadovarning både här och på andra håll både i Michigan och i andra stater. Flera subs blev utan el och det var bland annat de som var runt Dakota vilket ju självklart gjorde att man hoppades på inställd skola idag. Men nej, så blev det tyvärr inte. Trots att alla subs runt Dakota fortfarande var utan el och att the elementary school som ligger på samma campus blev stängd för dagen så drog Dakota på med backup generators och körde på som vanligt. Flera skolor runt om i Macomb country var stängda och att veta det gjorde det ännu segare att ta sig upp i morse men man hade inte så mycket val. En vecka kvar till thanksgiving break nu i alla fall, bara att kötta!
 
Efter skolan idag gick jag till practice på första gången på två och en halv vecka, välbehövligt kan jag säga! Vet inte hur jag hade sett ut när jag kom hem om det inte var för att jag tränade varje dag, är svårt att vara nyttig här om man säger så. Just nu har vi inga riktiga träningar utan man går mest dit och kör lite som man vill, är det bra väder springer vi ute men annars springer vi på inomhusbanan som går runt en av gympasalarna fast på en våning över. Vet inte exakt hur lång den är men det är bara 200-300m vilket gör att man måste springa hur många laps som helst för att få ihop en mile. Det är dessutom otroligt varmt där inte och alltså inte världens roligaste ställe att träna på men det är bättre än inget. Ganska skönt att inte behöva springa utomhus när det är så här dåligt väder! Efter thanksgiving drar den riktiga indoor-track säsongen igång, jag kommer dock bara att träna och inte springa några meets då jag har rehearsal varje lördag när meeten är. Indoor är dessutom inte i lika seriöst som den riktiga track-säsongen som drar igång i mars.
 
Efter practice åkte jag, Lauren och Lisa (värdmamma) till the mall för att kolla på klänningar inför xc banketten som är på torsdag. Efter mycket letande hittade vi vad vi sökte och efter ett besök på Starbucks (ska erkänna en sak, var faktiskt mitt första även om jag har varit här i tre månader....) åkte vi hem igen där plugg väntade. Måste dock tillbaka till Lakeside snart, är verkligen i stort behov av att shoppa! Men är svårt när man inte kan ta sig dit själv och man alltså måste hitta någon som kan köra när man vill dit.
 
Nej nu ska jag sova för gissa vad?? Jag är helt död! Pussar!
 
Sorry mamma och pappa, inga nya bilder idag... Ska fixa det, lovar!

En helg i Ohio

Hemma från en riktigt grym helg i Kalahari! Vi åkte hemifrån tidigt på lördagsmorgonen och kom hem runt 5-tiden nu på söndagen. Vattenparken var väl egentligen mest för yngre barn men de hade en del större saker att åka som var riktigt roliga så vi hade kul ändå! Sjukt långa köer dock vilket var synd men så är det. Hela den här grejen är otroligt stor med inne- och utomhusvattenpark, zoo, hotell, restauranger, spel osv osv. Hotellet vi bodde på var verkligen jättefint och efter att ha badat tills vi var helt slut i vattenparken gick vi och körde lite spel samt åt på en riktigt god restaurang. Tittade även på tigerbäbisarna dom hade där, de var bara några veckor gamla och så sjukt söta! Tyckte dock synd om dom som var så små och som behövde stå ut med så mycket folk som kom och tittade på dom hela dagarna.
 
På söndagen började vi med att gå och äta frukostbuffe vilket ju kan vara det godaste som finns! Älskar verkligen hotellfrukost! Sen åkte vi våra favoriter i vattenparken innan det var dags att packa ihop alla grejer och åka hem igen. Resan från Ohio och hem skulle egentligen ta 2,5 timme men med två olyckor på motorvägen som skapade otroliga köer på två olika stället tog det snarare 4,5 timme vilket var otroligt segt. Särskilt med tanke på att olyckorna inträffade när vi bara hade 20min kvar och alltså hade kunnat vara hemma så otroligt mycket tidigare.
 
När vi kom hem var det bara att snabbt byta om och fräscha till sig då vi skulle ut och äta på restaurang med några släktingar för att fira min värdmammas syster som hade fyllt år. Min värdmamma kommer från en väldigt stor familj, hon är yngst av 7 syskon så hennes syskon är ganska mycket äldre än henne. Var en värdkusin och hans fru som var där som jag inte hade träffat innan men annars kände jag de andra och hela den här släkten är verkligen så otroligt gullig, trivs så sjukt bra med både familjen och de andra vilket är jätteskönt! Ska bli kul att träffa alla andra släktingar vid thanksgiving och jul!
 
Nu ska jag dock ta och sova då det inte har blivit mycket sömn i helgen och jag som vanligt måste upp tidigt till skolan imorgon. Pussar!
 
Tog inga bilder då vi ju var i en vattenpark och jag ville inte ha kameran där men här har ni en bild på Michael, Lauren och mig utanför Kalahari. Har nog inte berättat så mycket om mina nya värdsyskon men Michael är i alla fall 13 och Lauren är 15.

Personligt brev

Då jag kan tänka mig att det är flera blivande utbytesstudenter som sitter och klurar på sina personliga brev just nu och jag har fått flera frågor om det tänkte jag att jag lika gärna kunde ta och skriva ett ordentligt svar på senaste frågan som kom in.
 
Hej! Jag har lite smått panik just nu, det gäller det personliga brevet. Det ska snart in och jag kommer ingen vart. Har du något tips?:) hur ska man börja och avsluta? Det är tycker jag nästan är svårast!
Kommer ihåg att jag också tyckte att det var sjukt jobbigt att skriva mitt personliga brev, sköt ihop det till sista minuten och skrev det dagen innan alla papprena skulle in. Mitt största tips och det som är viktigast när det gäller personliga brevet är dock att du är dig själv till 100%. Hitta inte på att du är på ett särskilt sätt bara för att du tror att det kommer hjälpa dig att få värdfamilj snabbare, var i stället ärlig så är chansen större att de hittar en familj som passar just dig. Om du överdriver eller hittar på massa saker i ditt brev kan värdfamiljen bli besviken när du kommer och de inser att du inte var alls som du verkade i ditt brev och det kanske är så att ni egentligen inte alls passar ihop.
 
Annars så kan du skriva allt möjligt som du tycker är viktigt för din blivande värdfamilj att veta och sådant som är viktigt för dig under året. Berätta om dig själv, dina intressen, din familj osv osv. Berätta även vad det var som gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent och varför du vill åka till just det värdlandet samt vad du vill få ut av året. Brevet är det viktigaste familjerna har att kolla på när de väljer student så därför måste man vara ärlig och berätta så mycket om sig själv som möjligt så att värdfamiljen kan få en rättvis bild och se om man passar in i deras familj eller inte.
 
Jag började mitt brev med att säga att jag såg fram emot att bli en del av värdfamiljens familj och få uppleva den amerikanska kulturen. I avslutningen skrev jag att jag var otroligt tacksam över att de hade valt att öppna upp sitt hem så jag kunde få en chans att få uppleva min dröm som utbytesstudent, det är ju trots allt en ganska stor grej familjen väljer att göra när de tar emot en utbytesstudent. Jag skrev mitt brev på datorn men avslutade med att skriva några rader för hand för att göra det hela lite mer personligt.
 
Hoppas det här svaret kunde hjälpa en del av er som sitter där hemma och kämpar med brevet. Är det något mer ni undrar över personliga brevet eller någon annan del i ansökan så är det bara att slänga iväg en kommentar så ska jag svara så gott jag kan!

Kalahari Waterparks

Var en riktigt bra dag i skolan idag och jag bara njuter av livet på High School med easy classes! Chokladbollarna var otroligt uppskattade i yearbook, var flera som ville ha receptet och nästan alla gick åt. Djungelvrålet var dock en annan sak, fick inga filmer men Ms Wagner tog kort på alla som smakade och lyckades fånga en del roliga miner på bild så jag ska se om jag kan få tag i dom. Kul för dom med lite kulturupplevelse i alla fall haha! Fick några chokladbollar över som var perfekt att ta med till mina fina vänner på lunchen så de och coach Z som kom gående som vanligt fick smaka, lika uppskattat där vilket var kul. Choir var kul som vanligt, engelskan ägnades åt att snacka med Lauren som imorgon åker tillbaka Australien för tre veckor då hon var utbytesstudent där i våras och nu ska hälsa på igen och sedan ägnades Theatre Arts åt att sitta och snacka med Keonna, Ryan och Johnny.
 
När jag kom hem stod faktiskt granen på plats och under eftermiddagen blev den även pyntat. Den 15 november?? Sjukt stört men också ganska mysigt! Mina värdfarföräldrar kom förbi en sväng också så jag fick träffa dom för första gången, otroligt gulliga och otroligt italienska! Dom flyttade hit från Italien när dom var runt 20 och dom har fortfarande en grov dialekt som var svår att förstå och sedan var bara hela deras beteende väldigt italienskt. Om ni fattar vad jag menar!
 
Jag borde väl egentligen redan vara i säng nu då det tidigt i morgon bitti blir uppgång för att ta bilen till Ohio och Kalahari som är staternas största vattenpark! Tänk typ ett Skara Sommarland i USA format (stort alltså) inomhus (dom har utomhus också men det är ju givetvis inte igång vid den här tiden), och där har ni Kalahari. Vi ska sova på hotell där till söndagen då vi åker tillbaka hem. Detta är typ enda helgen fram till föreställningarna i februari bortsett från jul och sådär som jag inte har rehearsal så vi passar på att göra något med familjen och jag tror att det kommer bli otroligt kul! Är väldigt taggad på att få komma till någon annan stat än Michigan även om jag inte kommer se så mycket av den, men mest för sakens skull.
 
Vi hörs när jag kommer hem igen på söndag, ha en bra helg finingar!
 
How awesome??

100 dagar i staterna

Jag har idag, 14 november, varit här i Staterna i 100 dagar. Känns helt stört att det var 100 dagar sedan jag sa hejdå till min familj på flygplatsen! Känns som det bara var en månad sedan samtidigt som det känns som jag har varit här så otroligt mycket längre!
 
Jag har i alla fall känt hur jag under de här 100 dagarna har växt otroligt mycket som person. Jag har blivit mer självständigt och verkligen fått känna på hur det är att stå på egna ben och klara sig utan mamma och pappa och den tryggheten man har hemma. Jag har blivit bättre och säkrare när det gäller min engelska. Jag har behövt tvinga mig själv utanför min comfortzone och jag är så otroligt stolt över mig själv när det gäller allt jag har klarat under mina lite mer än tre månader här! Ett utbytesår är inte lätt, det går upp och ner som en bergochdal-bana hela tiden. Men jag ångrar verkligen inte att jag har åkt, det här är helt klart det bästa jag har gjort!
 
Slänger upp lite bilder på några höjdpunkter som jag har upplevt under mina 100 dagar här. Har varit med om otroligt mycket mer men det här är saker jag kommer ihåg lite extra. Ser fram emot att se vad mina kommande månader har att bjuda på! Vet att det ligger mycket skoj framför mig som jag ser fram emot otroligt mycket!
 
Gick på konsert och såg The Band Perry och Rascal Flatts
Började med cross country vilket kan vara ett av mina bästa beslut det här året
Åkte på ett grymt xc camp med grymmaste människorna vilket var bästa veckan så här långt
Började på High School
Gick på min första american football game
Fyllde 18 och blev överraskad på Orange Leaf av bästa laget
Fick uppleva Homecoming med spirit week, parade, game och dance
Hade konsert med choir och började med musikalen
Blev helt kletig när vi hade Gross Olympics med bästa laget
Fick uppleva amerikansk halloween med två halloweenfester och trick or treating

Chokladbollar och Julpynt

Precis som alla andra dagar den här veckan har det varit en helt vanlig dag i skolan utan att det har hänt något särskilt spännande. Choir är just nu min absoluta favoritklass då vi övar julsånger och det blir så sjukt bra när vi sätter ihop allt så jag är riktigt taggad på alla konserter vi har framåt nu!
 
När jag kom hem fixade jag faktiskt klart cross country sidorna till Yearbook precis som jag sa att jag skulle göra igår och jag har dessutom övat till quizet i choir imorgon så känner mig riktigt duktig! När plugget var avklarat ställde jag mig och gjorde något svenskt, jag bakade nämligen chokladbollar. Varje fredag har vi något som vi kallar foodfriday i yearbook och imorgon är det min tur att fixa något så då tänkte jag att jag skulle bjuda dom på lite kultur också så det blev svenska chokladbollar. Tänkte även ta med mig en påse djungelvrål och se om det är någon som vill ha, om jag kommer ihåg ska jag försöka att filma när folk äter det för det är så otroligt kul!
 
När jag kom hem från skolan idag så var hela huset julpyntat. Den 14 november?? Vad hände där liksom! Enligt min värdmamma är det här bara lite småsaker och hon har tydligen en hel del annat som ska upp också, kommer bli otroligt juligt här hemma alltså men jag klagar inte! Om jag förstod det rätt så kan det vara så att vi pyntar granen imorgon!! Det känns bara helt sjukt, vi brukar liksom pynta tre dagar före julafton eller något sådant. Så ja, vi får väl se om det blir imorgon eller om det blir uppskjutet till nästa vecka. Konstigt känns det i alla fall, även om det är ganska mysigt! Är flera som redan har satt upp julbelysningen ute och det är julpyntat lite överallt. Många började redan dagen efter Halloween, så här går man verkligen från en högtid till en annan.
 
Imorgon är det äntligen dags för fredag, så som jag har längtat efter den dagen! Den här veckan har känts längre än vanligt av någon anledning.
 
Två nytagna bilder för att göra mamma och pappa nöjda ;) Dom har ju inget pärlsocker här i staterna så det fick bli med kokos men det funkar lika bra det med!

Swedish Fish + Presentationer

Efter klagomål från mamma och pappa om att det har varit dåligt med nya bilder så ska jag se till att bli bättre på det i framtiden! Men idag får det duga med två egopics

Sitter just nu på mitt rum och käkar lite Swedish Fish, amerikanarnas svenska godis som egentligen inte är svenskt. Men det duger när man inte har något annat svenskt att käka på!
 
Precis som vanligt flöt allt på smidigt i skolan idag, har verkligen blivit vardag där utan att något alltför spännande händer. Innan skolan gick jag i alla fall för att prata med franskaläraren då hon har sökt mig genom flera av mina kompisar och anledningen till det var att hon ville att jag skulle göra en presentation inför the international club om Sverige. På 30min. Sa ja innan jag visste tiden men nu är det väl bara att köra antar jag, har aldrig snackat så länge inför folk förut och ännu mindre på engelska men förhoppningsvis går det bra! Hon sa dock att det bara skulle vara 10-20 pers från klubben men när jag kom till min theatre arts klass sista lektionen hade Ms Cline skrivit ut ett papper om det som franskaläraren tydligen hade skickat ut till alla lärare och på den hade Ms Cline skrivit "go see our Sara!" och gjort den färgglad för att den skulle synas så nu verkar det som om jag kommer få dit hela teaterklassen också, underbart... Vad man kan prata om i 30min som har med Sverige att göra och som faktiskt är intressant för folk att veta?? Några förslag??
 
Har ägnat kvällen åt skype med familjen hemma i Sverige för första gången på typ en månad, tv tittande med värdfamiljen och smsande med härliga vänner. Vad jag borde ha gjort egentligen är övat till ett sight reading quiz jag har i choir på fredag samt göra klart cross country sidorna till yearbook men varför göra det idag när man kan göra det imorgon?? Det har alltid varit mitt motto!
 
Nu ska jag se något serieavsnitt innan det är sovdags. Om jag drömmer att det är fredag imorgon, tror ni att det slår in då?? Vore ganska fint! Pussar!

Chokladkalendrar och kusiner

Ja som ni förstod av mitt förra inlägg blev det ingen snowday utan jag fick allt kämpa mig till skolan precis som vanligt. Vet inte varför just den här veckan känns otroligt lång, hur kan det bara vara tisdag liksom? Jag behöver helg och sovmorgon!
 
Skolan flöt på smidigt, vi fortsätter öva carols i choir, the yearbook börjar sakta men säkert ta form, vi tittade på en otroligt messed up film som heter Sybil i History of Motivation (verklighetsbaserad, googla om ni vill veta vad sjuka saker den flickan fick vara med om...) och sedan i Theater Arts lekte vi en lek som fick folk att lägga sig på golvet av skratt. Efter skolan gick jag för att prata med min counselor som verkligen är snällaste någonsin, fick ett ledighetspapper till Hawaii som YFU behöver påskrivet och sen pratade vi lite om min nya värdfamilj osv. Tränar fortfarande inte men gick ändå till athletic delen av skolan för att prata med min coach om resultat från säsongen till yearbook och passade då på att prata med lite kompisar som jag inte har träffat på över en vecka. Nackdelen med så stor skola, man ser typ aldrig folk man känner i korridoren!
 
När jag kom hem hade jag fått ett paket från världens bästa mormor och morfar som innehöll chokladkalendrar till mig, Lauren och Michael. TACK en än gång mormor, med hälsning från Lauren och Michael också. Hade bara lite småläxor som jag snabbt fixade och har sedan ägnat kvällen åt att sitta och snacka med min värdfamilj samt titta på film med Lauren och Lisa (värdmamma). Bra kväll helt enkelt, så otroligt tacksam över att den här familjen sa att de kunde ta in mig och jag trivs verkligen så stört bra här!
Fick även veta att jag igår fick en liten tjejkusin vid namn Alina, så otroligt kul verkligen! Min syster på 10år är yngst i vår släkt så var ett tag sen vi hade någon så liten i familjen så det ska verkligen bli jättekul att komma hem och träffa henne till sommaren! Stort grattis till Ann, Micke och hela familjen!
 
Nu ska jag sova tänkte jag, pussar och kramar till er där hemma!
 
My favorite girls, miss them so much!

Hawaii here I come!

Jag borde väl kanske egentligen inte uppdatera bloggen just nu med tanke på att jag sitter på en engelskalektion men som vanligt fattar jag inte riktigt vad mr Dulac babblar på om så tar och fixar det hemma i stället, har ändå inget speciellt jag ska göra idag mer än att några släktingar kommer över på middag ikväll. 

Fick i alla fall ett mejl idag med bekräftelse på min anmälan till Hawaii och info om hur man bokar flygbiljetter osv. 130 dagar kvar nu, otroligt taggad verkligen! Så stört grymt kommer det bli!

Nej nu ringer klockan snart och jag ska väl kanske gömma undan min mobil innan jag får kvarsittning (hej rebell!), pussar!


The first snow!

Den här dagen har flutit på smidigt som vanligt utan att något alltför spännande har hänt. Finns faktiskt sådana dagar här på andra sidan Atlanten också! Skolan flyter på som vanligt och jag har inte alltför mycket plugg att göra tack vare mina slappa klasser. Hur ska jag klara ett jobbigt sista år på gymnasiet när jag kommer hem??

Fick skjuts hem av Angela efter skolan idag och var sedan själv hemma i några timmar innan Lauren kom hem från träningen. Därför passade jag på att göra en film av huset, måste kolla med familjen om det är okej för dom men om det finns intresse för det så kan jag lägga upp filmen här precis som jag gjorde med mitt gamla hus för några månader sen. 

Ikväll har det faktiskt snöat här i Michigan, jag hade inte räknat med att vi skulle få snö innan Jönköping men så blev det alltså! Tror inte att det ligger särskilt mycket på gräset även om man ser lite på bord och sådär men utan gatlyktor är det svårt att säga hur det ser ut. Hade gärna tagit en snowday imorgon men det tvivlar jag på att det blir tyvärr. 

Nu ska jag sova och tagga skola, pussar! 

Jag och Katelyn första skoldagen, känns som evigheter sen! 

Paper plate Awards + Treelightning

Hade några riktigt roliga timmar tillsammans med Sarah, Katelyn, Jill, Haley, Jake och Brennan när vi försökte komma på awards till alla i laget. Detta innebar ju dock cirka 60 awards så vi lyckades inte ens komma på hälften utan får köra resten någon annan gång, troligtvis nästa helg. De kallar det för paper plate awards då de skriver det på papperstallrikar och sedan delar ut till alla, en tradition som seniors har haft sedan några år tillbaka. Riktigt svårt var det men samtidigt kul att tänka tillbaka på vad alla hade gjort under säsongen och skratta åt minnen från camp osv. När vi tröttnade på att fundera på awards åkte vi till Taco Bell en kort sväng och efter att ha käkat godaste tacosen fick jag skjuts hem igen av Katelyn.
 
Var bara hemma och vände i princip innan vi åkte till Partridge Creek för treelightning. Där mötte vi upp Monicas och Kaitrias familjer samt en av min värdmammas systrar och hennes man plus min värdkusin och hennes fästman som jag träffade vid middagen förra helgen. Vi kom dit ungefär en och en halv timme innan själva granen tändes men det var tur för det var sjukt vad mycket folk det var som kom! Under tiden vi stog och väntade var det ett band som spelade på en scen och sen var det även ett kort besök utav tomten. Själva granen i sig var väl inte jättespeciell men de gjorde en typ av ljusshow till musik med lamporna i den som var ganska häftig faktiskt. Efter showen åkte vi och åt på restaurang vilket var riktigt gott. Känns som jag har varit ute och ätit på restaurang fler gånger under mina tre månader här än vad jag gör hemma under ett år, men det är ju den amerikanska kulturen.
 
Imorgon är det dags för skola igen vilket jag är otroligt otaggad på men det är väl bara att köra. Orkar bara inte att gå upp vid klockan halv 6, amerikanarna verkar inte fatta att det är alldeles för tidigt att börja skolan vid 7.15. Hoppas i alla fall att ni har haft en grym helg där hemma, pussar!
 
Två halvkassa mobilbilder från the treelightning

Söndagen + 2 frågor

Jag och världens bästa pappa två dagar innan jag åkte <3
 
Mår inte mycket bättre idag än igår men har en hel del jag måste fixa så det är bara att köra! Klockan två ska jag hem till Sarah tillsammans med några andra seniors i laget då vi ska fixa någon award-grej som seniors tydligen alltid håller i och delar ut till laget. Alla lagmedlemmar ska alltså få någon typ av award och det är inte direkt någon seriös grej. Ska bli kul att hänga med laget igen i alla fall!
 
Senare ska vi till Partridge Creek (outside mall) för att titta på när de tänder den stora julgranen som dom har i mitten. Ska tydligen vara en stor grej så ska bli kul att se, älskar hur om börjar med alla julsaker så tidigt här! Någonstans här i mellan ska jag också få in lite plugg och jobb med yearbook, har skjutit upp engelskan hur länge som helst nu då jag inte fattar den alls så det är kanske dags att ta tag i den.
 
Sen är det ju faktiskt svensk farsdag idag vilket jag tyvärr inte kan vara med och fira. Men pappa, jag älskar dig och saknar dig otroligt mycket! Hoppas du har en grym dag där hemma! 
 
Slänger in svaret på två frågor här under också tänkte jag. Hoppas ni har en grym söndag allihop, pussar!
 
Hejsan! 
Jag ska åka 14/15 med YFU, och har precis fyllt i alla papper för att de ska börja söka familj. Jag undrar hur du tyckte YFU var innan du åkte och när man fyller i nästa sak (visum typ)...
Älskar din blogg och checkar in varje dag för att se om du skrivit något nytt! <3
Jag var otroligt nöjd med YFU i Sverige, de svarade snabbt på mejl och om man behövde hjälp så fick man det väldigt fort. Man blev väldigt bra bemött tycker jag också och de hade verkligen koll på exakt vilka alla studenter var om man ringde. Haha jag fyllde också i mina papper tidigt och du har nu tyvärr en väldigt lång väntan framför dig! Nästa grej att fylla i är visum och det kommer inte förräns i maj typ, en otroligt seg väntan med andra ord. Åh tack så mycket!!
 
Måste man vara jätte bra på Engelska fall man vill åka ? Och e de så att när man åker ner så åker man med andra svenskar ?
Organisationen kräver bara att du har godkänt i engelska och du utvecklas otroligt mycket i din engelska här så nej, du behöver inte vara jättebra för att åka. Som svensk är du ofta bättra på engelska än du tror, har träffat utbytesstudenter här från andra länder som knappt kan kommunicera alls och det problemet kan jag lova att du inte kommer ha. Men låt inte engelskan hindra dig, du åker ju hit för att utvecklas med språket, eller hur? Med YFU bokar man sin biljett själv och åker alltså hit själv också. Finns dock andra organisationer där man åker ner gemensamt.

Caroling + Rehearsal

Att gå runt och sjunga julsånger på skolans craft show var faktiskt riktigt mysigt och jag fick otrolig längtan efter julen av att gå runt där och sjunga och titta på alla saker! 

Efter caroling var det dags för rehearsal som tack och lov bara blev fyra timmar i stället för sex då det var en kortare låt som skulle koreograferas idag. Kul men jobbigt var det och jag var riktigt trött efteråt! 

Åkte hem och tog en nap på över en timme och nu ikväll har det bara varit jag och Lauren hemma så vi har snackat och kollat på film, härlig lördagkväll när man mår såhär! 

Morgondagen ser fullsmockad ut den också men jag får i alla fall en chans att sova ut ordentligt först vilket jag ser fram emot! Vad planerna är får ni dock veta imorgon. Pussar!

Saknar mitt lag så otroligt mycket verkligen! 

Busy weekend

Somnade ifrån uppdateringen igår också, alltså den här förkylningen tar verkligen kål på mig! 

Footballsmatchen igår var ganska seg faktiskt, vi spelade mot Chippewa igen och vann stort precis som förra gången vilket gjorde att det inte var någon spänning i matchen och i princip ingen cheerade. Fruktansvärt kallt var det också! Men det var sista hemmamatchen för säsongen, alla kommande matcher (om de inte åker ut nästa vecka vilket alla tror) kommer vara borta så jag är glad att jag gick! 

Idag har jag i alla fall fullt upp, ska vara i skolan om en halvtimme för två timmars caroling (bara för att jag var snäll för att säga nej när mr Moses frågade) och sen har jag sex timmars rehearsal. Som jag mår idag är jag så otaggad man kan bli men det är väl bara att köra. Några i laget ska dessutom träffas och köra volleyboll ikväll men det får jag nog skippa, blir till att vara hemma och sova i stället för min del! 

Hoppas ni får en grym dag vänner, pussar!

Me and Jill på matchen igår. Blackout med rosa detaljer var det som gällde, love the schoolspirit! 

Första drömmen på engelska!

Enligt vad folk säger så behärskar man riktigt ett språk när man börjar drömma på det språket. Jag kommer i princip inte ihåg en enda dröm jag har haft sedan jag kom hit men jag kommer faktiskt ihåg vad jag drömde inatt och jag är ganska säker på att den var på engelska! Otroligt kul när man verkligen känner att språket utvecklas, jag har fortfarande en accent när jag pratar men mina kompisar tänker knappt på det längre då dom har hört den så pass mycket och jag är mer flytande när jag pratar och behöver inte tänka efter längre innan jag säger något. Jag tänker i princip bara på engelska nu men jag räknar faktiskt på svenska haha, och den här drömmen visar ju på att jag även har börjat drömma på engelska.

Sitter just nu i skolan, vi kommer alltid ca en halvtimme innan skolan börjar och nu är det en kvart kvar tills klockan ringer in, segt! Men jag ska väl ta och gå och leta reda på några kompisar, mår piss idag med och vill mest åka hem och sova men det är bara att kämpa på antar jag! Pussar!

Tomma korridorer såhär på morgonen

Not my day today!

Har åkt på ännu en förkylning och har gått runt och snorat och varit dödstrött hela dagen. Hade dessutom glömt bort att göra engelskan och fick därför lämna in den utan att vara klar och har allmänt känt att det inte har varit min dag idag av olika anledningar. Varken plugg, practice eller rehearsal idag så har bara slappat hela dagen och hoppats på att jag ska må lite bättre imorgon då det äntligen är fredag! Den här veckan har känts alldeles för lång! 

Har en fullsmockad helg framför mig och jag tror det kommer bli riktigt bra! Men för att orka med så tänkte jag faktiskt ta och gå och lägga mig nu samt hoppas på att jag mår bättre imorgon. Imorgon är det dessutom internationella hug an exchangestudent day, gillar den dagen måste jag säga haha! Pussar! 

Me, Al and Lana på ett fruktansvärt kallt race förra veckan. Saknar redan mitt lag något enormt! 

3 frågor 3 svar

Fick några frågor igen så vi kör på ännu ett inlägg med frågor och svar. Kanske ska ta en frågestund i stället så jag kör på ett långt inlägg med massa frågor i stället för att lägga upp inlägg då och då med 3-4 frågor. Finns det något intresse för det eller tycker ni att det är bättre att jag bara lägger upp när jag får in några frågor? Hojta till om vad ni tycker så kör jag på det! Vet inte varför jag alltid ska köra så långa svar på alla frågor haha, hoppas ni inte har något emot det. Kan babbla på och mitt utbytesår hur länge som helst!
 
Hej, tycker det är jättekul att följa din blogg!
Jag åker (förhoppningsvis) till USA 14/15 och jag har min intervju med YFU på fredag. Jag fick för mig att du åker med YFU? Har du några tips inför intervjun? Vad fråga de om? Är så galet nervös!
Åh vad kul att höra! Det stämmer bra att jag åker med YFU, och kan säga att du har gjort ett riktigt bra val att gå på intervju med dom! När det gäller intervjun så är det inget att vara nervös över, den är jättesmidig och inte jobbig alls. Letade upp ett inlägg jag skrev strax efter intervjun, här har du det. Flera av frågorna de ställde var samma som du redan har svarat på när du skickade in ansökan och många av frågorna de ställer handlar om varför man vill åka som utbytesstudent osv. Tipset är att bara vara sig själv, intervjun är till för att YFU ska få ett intryck av dig som person och därför är att vara sig själv och bara svara ärligt på frågorna det bästa tipset jag kan ge dig. Lycka till, det kommer gå super för dig och du har något otroligt grymt framför dig!
 
Hej!
Jag ska till USA nästa år och jag undrar vad du tycker YFU än så länge? och hur är XC, jag älskar sport och tycker du det är en rolig sport och tipsar att gå med i? Tycker din blogg är jätte bra och är inspererande!
Jag kan inte vara mer nöjd med YFU, de har verkligen gjort ett grymt jobb både hemma i Sverige och här i USA! Kan varmt rekommendera dom som organisation, helt klart. Alltså om XC är roligt eller inte kan man ju diskutera, de flesta gångerna vi hade race och workouts ville man mest lägga sig ner och dö och jag undrade varje gång varför jag egentligen gjorde det frivilligt. Men jag kan säga att jag har inte ångrat en sekund att jag började med cross country, någonstans under säsongen insåg jag att jag faktiskt började tycka om att vara ute och springa och såg fram emot att ha practice varje dag. Att jag har världens bästa lag och att vi gör så otroligt mycket kul runt själva springande också gör ju inte saker sämre. Så ja, jag kan nog faktiskt tipsa er om att börja med xc! Åh, TACK så mycket!!
 
Hur var det att berätta för din värdmamma att du ville flytta ut? Var det jobbigt eller hur var det?
Jag var otroligt nervös när jag skulle berätta det för min värdmamma och jag är väldigt glad att min area rep var med som stöd men faktum är att det gick väldigt bra och det var en otrolig lättnad efter att jag hade sagt det. Tror min värdmamma blev lite stött av det men jag hade känt under en tid att jag mest var kvar där för att hon var för snäll för att sparka ut mig och inte för att de egentligen ville ha mig där. Hon tog det i alla fall inte särskilt hårt och verkade ganska glad och lättad den kvällen jag flyttade ut. Men ja, det var ganska jobbigt men samtidigt var det otroligt skönt att äntligen ta beslutet och berätta det för dom!

Be present – it is the only moment that matters.

Var inte lätt att komma upp till skolan idag alltså, kändes som måndag igen vilket var väldigt segt. Fattar verkligen inte varför det här landet gör att jag är så otroligt trött hela tiden, försöker få ordentligt med sömn på nätterna men det verkar inte hjälpa. Jobbigt är det i alla fall!
 
Hade hur som helst en mysig eftermiddag at the mall igår tillsammans med Lauren och min värdmamma Lisa. Hela mallet var julpyntat och man börjar redan få julkänslor här borta trots att det är 50 dagar kvar till 25 december. Hittade det mesta jag behövde och efteråt gick vi och käkade på restaurang, väl spenderad ledig dag helt enkelt.
 
Idag var det skola precis som vanligt och inget speciellt hände tyvärr under hela dagen. Med varken rehearsal eller practice efter skolan kom jag hem vid halv tre utan några som helst planer för dagen så jag smsade Josefin och hon kom över på kvällen för mys med svenskt godis och Svenska Hollywoodfruar. Bra tjej det där! Vet inte om jag har nämnt det men jag och Josefin bor nu i samma sub så det är gångavstånd mellan oss vilket gör att det är väldigt smidigt för oss att ses.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan sova, förhoppningsvis är jag lite piggare imorgon så jag slipper halvsova igenom lektionerna. Pussar!
 
Vi kör på en throwback-wednesday till en av de bästa dagarna so far, homecoming

Gross Olympics

Har sparat ner några bilder från xc hemsidan som jag tänkte bjuda på, ska ta med ett USB minne till skolan och spara ner alla bilder jag vill ha från camp, gross olympics och teamdinners så jag får dom i bättre kvalité. Har ju hand om xc sidorna i Yearbook så har fått alla bilderna från säsongen av Timpa. Så kan säkert komma upp fler bilder senare! Här har ni några stycken i alla fall på mig och världens bästa lag som jag kommer sakna så stört mycket!
 
Mitt grymma lag, Jag, Brennan, Marko och Sawyer (världens sötaste freshmen, for real!)
Kayla, Travis, Ally och David gick all in när det gällde costumes
Mitchell, Tony, Brendan, Sarah and Keonna
Lauren (värdsyster), Tara, Alexis, Lana, Tom and Jake
Grymmaste laget igen, Sawyer, Marko, Brett, Brennan and Me
Grymmaste Robert, love him!
Kaitria, Al, Brennan, Me, Brett, Sawyer, Robert and Marko. Love these people so much!

Election day

Somnade ifrån uppdateringen igår men då jag är ledig från skolan idag på grund av election day så kan jag ju ta och uppdatera nu i stället!
 
Blev upphämtad av Lisa efter skolan då jag inte hade någon skjuts eftersom större delen av laget skulle ha the Yates run men jag har fortfarande ont och Z har sagt åt mig att ta två veckor off från träning så springa 10miles är väl kanske inte det bästa. Jag var dessutom tvungen att gå tillbaka till skolan vid klockan 6 för musical rehearsal, vocals var det i dag så hela castet var där och vi hade kul som vanligt även om det är mycket hårt jobb.
 
När jag kom hem hade Lauren bjudit över Kaitria och Monica så vi körde lite just dance med dom innan Travis kom och hämtade upp oss och vi åkte och köpte milshakes. Bra dag helt enkelt!
 
Ledig idag som sagt och det är så otroligt skönt så ni anar inte! Jag har i princip inget plugg alls så kan bara chilla hela dagen om jag vill det. Senare idag ska dock jag och Lauren åka och shoppa, riktigt välbehövligt kan jag säga! Har ju knappt shoppat alls sen jag kom hit liksom, riktigt illa.
 
Igår fick jag även ett paket från Sverige med mina vinterkläder samt lite Marabou, bästa på länge! Hur mycket godis och sötsaker det än finns här i USA så är det inget som slår klassisk hederlig Marabout! Sitter dessutom med min mössa på mig, den luktar hemma och det är helt underbart!
 
Nej nu ska jag se något avsnitt av Svenska Hollywoodfruar och hoppas på att Lauren snart blir klar med alla sina läxor. Pussar!
 
Osminkad och trött men lite får man väl bjuda på sig själv?

Lite frågor

Har nu äntligen tagit tag i att fixa lösenordet till familjens internet så jag kan uppdatera från datorn igen och jag passar därför på att svara på några frågor jag har fått senaste veckan.
 
Hur ser din nya värdfamilj ut??
Min nya värdfamilj består av min värdmamma Lisa, värdpappa Tony, värdsyster Lauren som är 15 och värdbror Michael som är 13.
 
kan du göra en sån video som du gjorde i det gamla huset då man får se hur du bor och hur ditt rum ser ut, det skulle vara kul :)
Måste såklart kolla med min värdfamilj men om det är okej för dom så kan jag helt klart försöka göra en video!
 
Hej! När du jobbade på mac donald's, hur gammal var du? 
Jag går i nian och tänkte fara på utbytersår när jag går i 2:an på gymnasiet. Och jag vill ha ett sommarjobb till sommaren :)
Hur mycket tjänade du på mac donalds's och hur mycket jobbade du? 
tack!!
Jag började på McDonalds det året jag skulle fylla 17, var alltså 16 när jag började. Kommer knappt ihåg vad jag hade för lön men det varierar i alla fall på hur gammal du är. Det är faktiskt inte så dåligt betalt som många tror, det är bara OB som är riktigt dåligt. Jag jobbade 1-3 gånger i veckan under terminerna, lite mer under loven och 4-6 gånger i veckan under somrarna.
 
så dushar ni inte tillsammans? hur blir det då ni åker långt för en tävling då, dushar amerikanare inte på hela dagen?
När vi har race duschar vi inte på tävlingsplatsen utan det gör vi när vi kommer hem, samma sak efter practice. Under camp så körde alla på bikini även i duschen samt att det var skynken för alla duscharna. Folk gick även in i garderoberna för att byta om.
 
är själv jätte sugen på att åka som utbytesstudent till usa vilket kommer isåfall att bli samma år som du åkte, efter 2:an på gymnasiet, jag undrar om du tycker att det är jobbigt att vara ett år äldre? 
följer din blogg och drömmer mig bort varje gång haha:) kram!
Åldern är faktiskt inget jag märker av sådär överdrivet mycket då jag har kompisar och lektioner med folk från alla årskurserna. Sen är ju en del av dom som är seniors födda 95 så finns en del i min ålder också. Men nej jag tycker inte det är jobbigt, tänker nästan aldrig på det.
 
Jag förstår inte vad challenge day är. Ska man berätta om allt jobbigt man har gått igenom eller?
Challenge day var mest för dom som har det jobbigt hemma eller har problem i familjen, alla kunde dock anmäla sig om de ville och jag blev nominerad då jag är utbytesstudent och det är en upplevelse att se vilka skillnader det är mellan USA och Sverige. Vi körde lekar osv och gjorde sedan olika övningar som fick alla att öppna och det gav folk en chans att prata av sig om vad de egentligen går igenom där hemma. Var verkligen en eye-opener att se hur många i skolan som har familj som går igenom problem med droger, alkohol, gängviolence, abuse, ekonomiska problem osv osv.

Gross Olympics

Gross Olympics var verkligen riktigt gross men otroligt kul var det också! Lämnade mobilen i bilen då jag inte ville få klet på den men Timpa tog kort så kan se om jag kan få tag i dom bilderna! Vi hade blivit uppdelade i lag sedan innan och tanken var att vi skulle vara utklädda men då vi egentligen skulle haft detta i september var det inte många som var sugna på det idag så vi struntade i utklädnaderna och sen slogs en del lag ihop då det var många som fattades.

I mitt lag var det jag och Brennan som seniors samt Sawyer och Marko som är freshmens på plats, tror vi saknade tre eller fyra personer från vårt lag. Då Sawyer är skadad och inte kan springa fick vi också ha coach Eddies lillebror Brett i vårt lag också, han går på chippewa och var med oss på xc campet i somras så alla i laget känner honom. Jag, Brett och Brennan gick i alla fall fullt ut i alla grenarna och fy vad kul vi hade! 

Som namnet tyder på så var det alltså olika gross tävlingar vi skulle göra som att äta en tonfisk mellan två kex, dricka gatorade med frön i osv. Var också en hel del kletiga lekar som att bära en apelsin insmetad i grädde på axeln som man behövde gå en bana med och sedan föra över till nästa person i laget utan att använda händerna. En annan tävling var att försöka träffa munnen på en person som låg ner med marshallows doppade i choklad och sen fick jag även i princip hångla med Brennan två gånger då vi skulle hitta godismaskar på en tallrik full med grädde och sedan ge den till nästa person i laget genom att bara använda munnen. Hade grädde och choklad i både ansikte och hår när vi var klara med alla tävlingarna men det var riktigt värt det, roligaste dagen på länge faktiskt! Efter att ha tvättat av oss åkte vi tillbaka till skolan där coacherna bjöd på glass, riktigt gott! 

Var helt slut när jag kom hem och har ägnat större delen av resten av den här dagen till att sova och plugga. Var även lite släktingar till min värdfamilj som var här på middag, dom var riktigt gulliga så kul att träffa dom! Min värdfamilj har en väldigt stor släkt så det brukar tydligen vara fullt hus här vid alla högtider, ska bli kul att vara med om.

Skola igen imorgon så jag ska väl ta och gå och lägga mig. Hoppas ni har haft en grym helg (och ett grymt lov, är fortfarande avundsjuk), pussar!

Bjuder på en halvtaskig mobilbild då jag bloggar från mobilen men är iaf skandinavierna hemma hos Denise igårkväll. Jag, Josefin, Jacob och Julia.

Rehearsal + Halloweenparty

Har varit en dag med fullt ös, precis så som jag gillar att ha det! Känns lite dumt att jag knappt har haft tid att lära känna min nya värdfamilj denna helgen men för försöka ändra på det i veckan och nästa helg.

Mellan klockan 12-5 var det i alla fall äntligen dags för musikal rehearsal igen, har verkligen saknat det och allt härligt folk! Idag var det dans som gällde så vi fick lära oss all koreografi till en av scenerna jag ska vara med i. Mycket jobb med andra ord men vi hade samtidigt väldigt kul! 

Lämnade rehearsals lite tidigare för att åka hem och göra mig i ordning för halloweenfest hemma hos min area rep Denise tillsammans med ett gäng andra utbytesstudenter. Var en del där som jag inte hade träffat innan så det var riktigt kul och det var en väldigt lyckad kväll. Det är något speciellt med utbytesstudenter, man connectar på en gång och jag har alltid lika kul när jag hänger med andra utbytisar!

När jag kom hem spelade vi spel med min värdbror och hans kompisar och sen gjorde jag och min värdsyster Lauren varm choklad och tittade på ett avsnitt av pretty little liars. Bra avslutning på dagen!
Imorgon är det dags för Gross Olympics med xc, är någon typ av tävling där vi ska göra gross saker om jag har förstått det rätt. Kan skriva mer imorgon om vad det egentligen är!

Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon, pussar!

Sverige, Tyskland, Spanien, Sverige, Nederländerna, Danmark, Finland

Flytten

Tänkte att jag skulle skriva ett inlägg och förklara lite mer om flytten och sådär, kan tänka mig att det är en del som undrar över det.
 
Allting gick väldigt fort när jag väl bestämde mig men problemen har hållt på ganska länge. Med respekt för familjen vill jag inte skriva om allt som har hänt och sagts men som jag skrev igår var det helt enkelt så att jag och min värdmamma inte funkade ihop och det gick så pass långt att jag efter skolan kände att jag vill inte åka hem och jag spenderade större delen av min tid hemma på mitt rum. Då jag kom hit till USA för att bli en del av en amerikansk familj (även om min gamla värdfamilj och särskilt min värdmamma trodde annorlunda men det var bara så de valde att tolka det) kändes det otroligt fel att känna på det sättet, tanken är ju att man ska trivas och vilja umgås med sin värdfamilj. Och efter lite andra händelser som jag inte tänker ta upp så valde jag i söndags att ringa min area rep och berätta för henne att jag ville flytta ut. Att äntligen ta det beslutet kändes väldigt skönt då jag har känt det senaste att det verkligen inte har funkat och jag är så otroligt trött på att behöva kämpa hela tiden och aldrig kunna slappna av och vara mig själv. Min gamla värdmamma hade redan bokat in ett möte med Denise på söndagkvällen sedan innan för att diskutera lite saker som hade hänt så när vi sedan träffades så berättade jag då även för min värdmamma att jag hade bestämt mig för att flytta ut.
 
Därefter gick allting väldigt fort, detta tack vare en grym area rep samt min coach och mina grymma lagkamrater. Jag ville väldigt gärna stanna på Dakota och Denise lovade därför att försöka hitta en värdfamilj i området innan hon släppte ut det i hela distriktet, gjorde hon det var nämligen chansen väldigt stor att jag skulle behöva byta. På måndagen hade Denise redan skickat ut ett mejl till min counselor samt min coach om att jag var i behov av en ny värdfamilj. Detta mejlet gick också ut till alla lärare så mina härliga lärare har oroligt kommit fram för att kolla hur allt är och de blev otroligt glada över att höra att jag redan har fått en ny familj och att jag kommer få stanna på Dakota, gulligt att dom bryr sig! När jag kom till practice på eftermiddagen samlade coach Timpa alla tjejer för att berätta om situationen och grymma som de är sprang i princip allihopa hem och pratade med sina föräldrar och jag fick svar från flera håll om att deras familjer kunde tänka sig att ta in mig, jag har verkligen världens bästa lag! Tisdagen ringde Denise för att berätta att en familj gick igenom progressen med intervju och bakgrunds-check som de måste göra på alla värdfamiljer och att jag troligtvis skulle flytta till helgen. Jag visse då att det var Laurens familj då hon ju är med i mitt lag. Torsdag eftermiddag ringer Denise igen, denna gången för att berätta att det är bäst att jag tar och packar mina väskor för jag skulle nämligen flytta senare samma kväll. Blev snabbpackning med andra ord men jag fick faktiskt med mig alltihop med hjälp av lite påsar och liknande, har fortfarande inte samlat på mig så mycket grejer. Men ja, otroligt snabbt gick det med andra ord och jag kan inte vara mer nöjd med YFUs arbete! Fyra dagar tog det mellan jag berättade att jag ville flytta ut tills jag flyttade in hos min nya värdfamilj, detta var ju dock mest på grund av att de inte direkt behövde leta efter familj utan hittade en på en gång. Men YFU har verkligen gjort ett grymt jobb så här långt under mitt utbyte och jag är väldigt nöjd med dom och jag är väldigt tacksam över att jag har en så grym area rep!
 
Har ni några frågor angående flytten, min nya familj eller liknande så är det bara att ställa dom! Kan i alla fall säga att jag ens så länge trivs väldigt bra och familjen verkar jättegullig! Älskar mitt nya rum också, måste fixa bilder på det så ni får se. 
 

Trick or Treating

Så hur var då min upplevelse av amerikansk trick or treating? Måste bara säga att jag älskar hur amerikanare går all in när det gäller högtider, flera hus var riktigt ordentligt dekorerade och även om det inte var något sådant där vi gick har jag sett en del som har små haunted houses i sina trädgårdar och garage. Då det ju regnade igår var det inte så mycket folk ute som jag kan tänka mig att det annars brukar vara men det var kul ändå! En del familjer satt ute i sina garage och delade ut godis, några hade gjort upp och eld och grejer och det såg faktiskt riktigt mysigt ut. Sen hade vi självklart en del man fick göra den traditionella dörrknackningen hos men skillnaden mot i Sverige är att här i USA har alla godis hemma för trick or treating. Även om du inte har dekorerat huset eller liknande så har du ändå godis att ge ut när folk kommer och knackar på. Vi var ett riktigt härligt gäng som gick och både jag och Josefine tycker att det var en väldigt kul upplevelse, om dock väldigt blöt!

 

Nu när Halloween är över så är det dags att ta fram julsakerna tycker amerikanarna. Har faktiskt inte sett något än men kan tänka mig att det kommer ganska snart, vi sjunger julsånger i kören just nu och från och med idag då det är 1 november så börjar de spela jullåtar på radion. Hur stört?! Ska bli spännande att se hur det ser ut i affärerna nu när alla Halloweensaker är borta, lär ju i princip svämma över med julpynt.

 

Efter skolan idag lämnade vi in våra jerseys för xc, säsongen är över och vi kommer ju inte behöva dom förräns det är dags för track.

Kvällen spenderades sedan på footballgame, trodde verkligen att jag hade sett min sista match men jag hade visst fel och tur var väl det! För idag var det verkligen säsongens match, så otroligt glad att jag drog mig dit och inte stannade hemma som jag hade tänkt från början. Har glömt bort vad skolan vi mötte hette men deras lag är i alla fall väldigt bra och många var säkra på att vi skulle förlora idag men så blev det faktiskt inte! Var otroligt jämt under hela matchen och det var verkligen så sjukt härlig stämning i the student section, första gången jag stod där under en hemmamatch då jag brukar köra på sittplats för att spara på mina ben inför racen vi brukar ha dagen efter men är ju inget race imorgon så då kunde vi köra fullt ut! Stod längst ner tillsammans med Jill, Monica, Haley och Katelyn och vi hoppade och skrek som idioter genom hela matchen. Efter otroligt spänning vann vi med 19-14 och stämningen när vi sprang in på planen för att gratta spelarna efter matchen går inte att beskriva, så otroligt grymt verkligen! Nästa vecka möter vi antingen Chippewa eller L´anse Cruise North och den matchen ska vi också på så blir i alla fall en match till, älskar verkligen footballgames!

 

Nu ska jag ta och sova, imorgon väntar musikalrehearsal (äntligen!!) och sedan blir det halloweenfest hemma hos min area rep Denise. Blir nog en riktigt grym dag! Pussar!

 

 Marisa, Jag, Sawyer och Josh från the teamdinner

I'm moving out

Som jag nämnde i det tidigare inlägget så har det hänt lite saker som jag inte har berättat om i bloggen och det är att jag faktiskt ikväll har flyttat ut från min värdfamilj. Kan tänka mig att detta kommer lite som en chock för många av er där hemma då jag inte har skrivit något i bloggen som skulle tyda på det men så är det alltså. Allting har gått väldigt fort och jag kan berätta mer detaljer imorgon men anledningen till att jag valde att flytta ut var att jag och min värdmamma inte riktigt funkade ihop och jag kände mig helt enkelt inte bekväm med att bo där längre. Det är dock en väldigt härlig familj och jag är otroligt tacksam över att de tog emot mig de här tre månaderna så jag tänker inte dela med mig mer än så. 

Nu befinner jag mig i alla fall hemma hos min nya värdfamilj vilket är Lauren från mitt xc team och hennes familj. Kom hit nu vid halv 11 på kvällen så har inte pratat så mycket med dom än men första intrycket är att dom verkar jättehärliga så det känns väldigt bra! 

Mer info om min nya värdfamilj, flytten och hela köret kommer imorgon när jag orkar skriva mer, nu ska jag sooova och hoppas på att mina lärare inte blir alltför arga över att jag inte har hunnit göra läxorna inför imorgon...  Pussar!

RSS 2.0