T.G.I.F

 
Fredag igen då, veckorna går riktigt fort nu alltså!
Grym dag i skolan med flera glada besked, så stört glad blev jag!!!
 
Kom nyss ut från duschen och ska om 45 minuter ta bussen in till stan för att fira min fina klasskompis som fyller 18 idag. Senare på kvällen blir det tillbaka in till Bankeryd för att fira en barndomsvän till mig som även hon fyller 18 idag! Blir nog en riktigt bra kväll kan jag tänka mig!
 
Sista USA räkningen är nu inbetalad, känns helt stört att jag verkligen klarade det! Jag har på egen hand arbetat ihop hela den avgiften som krävs för mitt utbytesår! Så sjukt stolt över mig själv faktiskt!
Min kompis hämtade ut mitt sommarschema på jobbet då jag inte hann upp dit själv, och min chef passar verkligen på att unyttja mig till max innan jag försvinner! Det blir mycket jobb i sommar alltså, men ska nog försöka få in häng med kompisar och annat kul där i mellan också. Och mycket jobb betyder mycket pengar, Hawaii here I come känner jag mest!
 
Nej nu måste jag skynda mig så jag inte missar bussen, ha en grym fredag allihop!

The privilege of a lifetime is being who you are.

 
Kan inte annat än säga att den här dagen har ägt, av många olika anledningar!
 
- Galet bra väder
- Har grymmaste klassen och har skrattat mig igenom varje lektion
- Livekonsert med estet treorna under lunchen. Bara på PB, bästa skolan!
- Filmerna på medieproduktionen blev grymma, än en gång bästa klassen!
- Fina vänner på balen
- Har nu bara ett skolarbete kvar på hela tvåan
- Gjort klart mitt sista franskaarbete någonsin! Tack till mina kära vänner wikipedia och google translate, hade inte klarat det utan er!
- Har fått grymmaste placeringen hos bästa värdfamiljen
- Jag har världens bästa vänner
 
Nu ska jag se till att slänga upp någon mer studentprofil, sen blir det några serieavsnitt!

Only a life lived for others is a life worthwhile.

 
10 studentprofiler har jag fått upp idag, har en hel del kvar att fixa! Kul att det blev så uppskattat att dom kommer upp i alla fall!
 
Har fått flera nya läsare tack vare profilen, och har nu även börjat ge ut min bloggadress till mina vänner, så jag gissar på att en del av er har hittat hit. Hej och välkomna till er, hoppas ni stannar och vill följa mitt år i USA!
 
Skola från 8 till typ 5 imorgon, kommer nog försöka gå tidigare då jag har kompisar som går balen redan vid 4. Sista medieproduktionen, sjukt tråkigt då vi verkligen har haft otroligt kul under den kursen! Kommer sakna min grymma klass alltså!
 
Nu ska jag göra mig snygg för sängen som min grymma utbytesvän säger, ha det fint!

Min Profil

 
Såhär ser min profil ut, om det är någon som vill gå in och kolla på den! Svarat på lite frågor och annat kul. HÄR har ni den!
Har suttit någon timme nu och lagt upp bloggprofiler, ska se till att få upp några till idag. Fick 30 mejl igår, en hel del profiler att få upp alltså. Kul dock!

Utbytesstudent.se

 
Tänkte bara tipsa om den här grymma hemsidan, heaven för oss utbytesstudenter! Utbytesstudent.se heter den, och här hittar du verkligen allt om vad det innebär att vara utbytesstudent! Man kan här även få sin blogg länkad tillsammans med en liten intervju. Då Oscar som är webmaster för sidan har haft fullt upp ett tag har han inte haft tid att lägga upp profilerna för oss som åker 13/14 vilket såklart är sjukt tråkigt! Jag erbjöd mig därför att hjälpa Oscar, så från och med nu är det jag som har ansvar för alla profiler på sidan. Är det så att du ska åka iväg som utbytesstudent till USA 13/14 och vill ha din blogg länkad på sidan är det bara att skicka ett mejl till min nya grymma mejladress -> sara@utbytesstudent.se så skickar jag ett intervju tillbaka.
 
Jag tycker att det är kul att hålla på med hemsidor och sånt, så tycker det här ska bli riktigt skoj faktiskt!

The privilege of a lifetime is being who you are

 
Besöksrekord på besöksrekord de senaste dagarna här ju, kul att se att så många har hittat hit!
Ledig idag som sagt, har några saker att fixa nu på förmiddagen och sen ska jag även idag åka in för att titta på balen i stan. Min skola har bal idag med, och har flera kompisar som går!
 
Glömde säga att jag innan balen igår smet in i en fotoaffär och fixade foton till visumet. Sjukt fula blev dom, man fick inte le och skulle ha håret bakom öronen, men känns bra att ha fixat det hos ett proffs så att allting blev rätt. Fick med mig både utskrivna bilder i rätt storlek som ska med till ambassaden och bilder på ett USB-minne som jag kunde ladda upp till min online-ansökan. Så igår fixade jag klart det sista av ansökan som kunde göras online, så nu ska jag beställa hem ett personbevis på engelska samt fixa de både betalningarna, en online och en hos banken. Anmälde mig till gruppintervjun på ambassaden också som YFU har bokat in den 17 juni efter avreselägret, så då kommer vi vara flera YFU studenter samtidigt, kan nog bli ganska kul!
 
Har börjat titta på vilka klasser jag ska läsa i USA med, ska tydligen välja det så snart som möjligt. Sjukt mycket att välja mellan så det är ganska svårt! Men ska försöka göra året ganska slappt och välja chill klasser där man är social och har chans att lära känna folk också. Men fanns en hel del kul klasser så det blir nog bra!

Rainy Monday

 
Känns mest som om jag chillar igenom vardagen just nu. Hade två lektioner idag, ledig imorgon och sen två lektioner på onsdag. Sen gör vi inte direkt så mycket på lektionerna heller, otroligt gött!
 
Idag blev det dra ner till Stora Hotellet efter sista lektionen för att se på alla fina par som skulle gå på balen! Min skola hade sin första av två baler idag, så man kände en hel del folk. Några av mina närmsta vänner gick också, så sjukt fina var dom! Vill också gå på bal! Sjukt synd att det regnade bara, det förstörde lite.
Funderar på att lägga ut några bilder på mina vänner som gick, mest för att liva upp bloggen lite. Men väntar ett tag i så fall, har en hel del baler kvar att kolla på de närmaste veckorna!

Questions & Answers

Fick några frågor som jag tänkte svara på. Har skrivit svar under kommentarerna också, men kan ju vara fler som undrar samma sak! Frågan om stipendiefonder gäller det inlägget jag skrev för ett tag som om olika stipendiefonder. Om det är några nya läsare som är intresserade av att kolla på det (där finns fler fonder samt deras ändamål) så hittar ni det inlägget genom att klicka HÄR.
 
Vad häftigt med en så stor skola och en sånt stort utbud av "classes". Vad surt att du blev sophmore.. Men får du ändå ta graduation som senior och gå på prom som senior och så? För de som är seniors då när du är där är ett år yngre än dej? Eller lika gamla? P.S Jättefin blogg!!!:)            
Finns både fördelar och nackdelar med en stor skola, men jag kommer ju definitivt få uppleva riktig school spirit! Jag kommer få gå på prom och ta graduation med dom som är seniorer, och förhoppningsvis får jag även vara med seniors på tävlingar och pep rallys och sånt. Ska kolla det med skolan när jag kommer dit! Seniorerna nästa år kommer vara födda hösten 95 och våren 96, så det är ju både och eftersom jag också är född hösten 95 :) Tack så jättemycket!! :D
 
Hej!
Jag undrar samma som Jessica, om det finns möjlighet att få adresser och kanske mer info till de tre första stipendierna. Har letat runt men hittar inte mycket info om dem förutom från dig.
Vore väldigt tacksam om jag kunde få hjälp.
Mvh Anton
Klart du kan få mer information! Har tyvärr inte jättemycket, men det kanske hjälper dig lite! Tänkte att det var bäst att jag tog upp det i inlägg också, ifall det var fler som undrade.
 
Ingeborg och Oscar Melins Stiftelse
Vem kan söka: Enskilda personer bosatta i Sverige
Ansökan: Senast 31 oktober. Egen skriftligt utformad och underskriven ansökan med lämpliga bilagor.
Adress:
Melins Fastighetsförvaltnings AB
Box 206
70 144 Örebro
 

Per och Helen Dreijers stiftelse för allmännyttiga ändamål
Vem kan söka: Enskilda och juridiska personer i Sverige
Ansökan: När som helst under året. Egen skriftligt utformad och underskriven ansökan med lämpliga bilagor. Stiftelsen kan enbart kontaktas och ansökas via post.
Adress:
Box 6050
18 106 Lidingö

 

Stiftelsen syskonen Märta Norling och Henrik Nilssons fond för utbildning och fostran samt behövande
Vem kan söka: Organisationer och enskilda personer i hela Sverige kans öka. Ideella hjälporganisationer prioriteras.
Ansökan: Skall insändas via email under följande perioder: 10-01 till 10-31 och under tiden 04-01 till 04-30.
Adress:
Box 51
74 521 Enköping
Epost: stiftelsenmnorl@aol.com

 

Hoppas ni fick svar på era frågor! Fortsätt att fråga om det är något ni undrar över!


There aren't enough days in the weekend.

Grym gårdagskväll med härligt folk. Åka igenom Bankeryd mitt i natten med nervevade rutor och lyssna på One Direction på hög volym, sommarkänsla på hög nivå! 18 dagar kvar till sommarlov, bara att kötta!
 
Idag har det varit konfirmation för min lillebror, och hela släkten har varit här under dagen. Sån bra släkt har jag, otroligt tacksam för det!
 
Nu blir det bara en slapp kväll med mys framför någon bra film, tagga upp inför ännu en skolvecka. Lär bli ganska slappt dock! Balerna började förra veckan, och imorgon går de första av mina vänner så då blir det stå utanför Stora Hotellet för att kolla på dom. Ännu en gång sommarkänsla på hög nivå!
 
Hoppas ni har haft en bra helg!
 

Dresscode

Här har ni dresscoden för alla skolor som tillhör Chippewa Valley Schools (är tre high schools plus några elementary schools osv). Ganska basic tack och lov, inget alltför jobbigt! Ska dock bli kul att se amerikanarnas klädstil, den är ju inte som svenskars har man ju hört i alla fall! Men lär ju sticka ut som enda utbytesstudenten ändå så.

The Chippewa Valley Schools Secondary Schools Student Code of Conduct outlines expectations for dress and grooming on pages sixteen and seventeen. Highlights of the expectations for dress and grooming are as follows:

While fashion changes, the reason for being in school does not. Students are in school to learn. Any fashion (dress, accessory, or hairstyle) that disrupts the educational process or presents a safety risk will not be permitted. Personal expression is permitted within these general guidelines.

 

Dress and grooming are the responsibility of the student and parent/guardian. The student must be clean and well groomed. Shoes must be worn at all times. Dress and grooming must not be hazardous to any educational activity, nor may it be damaging to property, sexually offensive or violate reasonable standards of safety, health, hygiene or decency. School authorities reserve the right to prohibit and regulate any items of clothing or personal possessions which are, or could be, unsafe, unhealthy, or disruptive to the regular routine of the school. No garment/jewelry/tattoos can be worn while on the grounds or in the building that advertise tobacco, alcohol, or drugs. Also designs/pictures/symbols or language are not allowed if they are sexually suggestive or vulgar/profane. Similarly, designs/pictures/symbols or language on clothing are not allowed that defames or harasses any person or group of people, promotes deviant/violent/indecent behavior, or states/suggests disloyalty to our country or school. This is viewed as distracting from a positive and secure school climate. Students will be required to change clothing before returning to class.

 

The following are prohibited from school and school related activities: tank tops, halter/tube tops, short tops exposing waistline, shirts excessively unbuttoned, exposed undergarments, sunglasses, head scarves, sweat bands, bandannas, mesh shirts, see-through materials, low cut styles, short shorts/skirts, cut offs, ripped garments, and pants not worn at the waistline. All clothing must extend beyond the student's fingertips while standing with arms at their side, and all shirts must cover the shoulder.

All hats, book bags, gym bags, backpacks and overcoats are prohibited from being worn and carried in the building. Hats are to be removed immediately upon entering the building and can only be worn after exiting the building. Coats may be worn upon arrival and when leaving the building. Hats/coats can be confiscated without warning and returned only as specified by the administration.


This Friday Night

Otroligt chill dag i skolan, märks att det går mot sommarlov. Min mattelärare har rättat ungefär hälften av matteproven och flera i klassen är underkända, håller tummarna för att jag är i gruppen som har klarat det! Gjorde muntligt np i franska idag också, haha vilket skämt! Ensam med franskaläraren och ska snacka om någon resa utifrån bilder, gick inge vidare. Blev dock lättare när hon frågade om jag skulle resa något i sommar, kunde berätta lite om utbytesåret då. Men lär ju inte bli samma betyg som på engelskan om man säger så.
 
Då min lillebror konfirmeras på söndag är det ikväll någon grej för alla familjer. Kan nog bli ganska segt, men då tre av mina närmsta kompisar har bröder som är bästa kompisar till min bror och som går samma konfa också ska dit kan det nog bli helt okej! Sen tänkte vi hitta på något skoj senare på kvällen. Morgondagen blir jobb och grillkväll med några fina tjejer som jag inte träffar så ofta, blir skoj! Konfirmation och firande med släkten blir det på söndag och sen var den helgen slut. Det går snabbt nu alltså!
 

My American Home

 
Fick tillåtelse från min värdmamma att lägga upp bild på huset så gör det redan nu. Verkligen så sjukt amerikanskt! Har fått bilder på mitt rum och hur det ser ut inne i huset och sådär också, men tänker att jag tar egna bilder och lägger upp sen när jag har kommit fram. Såhär ser mitt blivande amerikanska hem ut i alla fall, tror jag kommer trivas asbra!

Dakota

Fick ett mejl av min värdmamma innan idag med ännu lite info om skolan. Hon har varit och registrerat mig på skolan, så nu är jag officiellt en elev på Dakota High School!
 
Hon hade pratat med skolan och jag kommer få ta del av alla senior aktiviteter, så glad! Detta innebär att jag kommer få ta senior classes och få vara med om bland annat Senior All Night Party, Prom och Graduation. Kommer bli grymt!
 
Hon skickade även med ett dokument med alla klasser som skolan har, hjälp alltså, det är många! Jag ska tydligen försöka välja så snart som möjligt innan alla klasser jag vill ha blir fulla. Får se lite vad det blir, men ska försöka ta roliga kurser som typ yearbook och kör osv. So excited!
 
Sen så berättade hon även att jag just nu är enda utbytesstudenten på Dakota. Enda bland 2600 elever, snacka om att jag kommer sticka ut! Men de flesta placeringarna kommer ju att komma nu i juni/juli så är nog mycket möjligt att vi blir fler. Skulle dock inte ha något emot att vara själv, då är det nog lättare att lära känna folk eftersom alla kommer vara intresserad av en. Men vore skönt att ha någon mer utbytesstudent i närheten i alla fall!
 
Fick även skolans dresscode som tack och lov inte är så farlig, lägger upp den i något annat inlägg!
 

Have no fear of perfection - you'll never reach it.

Precis hemkommen från ett Bodybump pass på gymmet, död i både armar och ben och tvivlar på att jag kommer kunna röra mig imorgon! Men gött var det!
 
Matte nationella imorse gick så fruktansvärt dåligt så det är inte sant! Matte har aldrig varit min grej, men det här provet var riktigt svårt. Blir godkänt i alla fall och möjligtvis något betygssteg högre, så får hoppas att detta inte sänker mitt betyg. Men nu är det över i alla fall, och nu har jag som sagt inga mer skriftliga prov i svenska skolan på typ ett och ett halvt år. Så skönt!
 
Har lite nya uppdateringar om skolan i USA som jag tänkte slänga in ett inlägg om senare ikväll, kul att kunna köra så mycket USA uppdatering. Glöm inte att ställa frågor vänner!
 

A smile is a curve that sets everything straight.

 
Känner ungefär att jag kan lika mycket matte nu som när jag började plugga innan idag, det vill säga inte särskilt mycket. Men klarar väl förhoppningsvis provet imorgon, och sen är jag klar med allt större skolarbete för det här året! Gör imorgon alltså mitt sista prov i svenska skolan på typ ett och ett halvt år, störd känsla! Ska dock bli väldigt skönt att slippa all prestationsångest för ett år och bara ha kul. Man måste givetvis plugga och göra sitt bästa i USA också, tror min värdfamilj räknar med det, men där har man fortfarande inte samma press på sig. Ska bli otroligt skönt!
 
Nej nu ska jag försöka sova så jag i alla fall inte är trött till provet imorgon, som om det skulle hjälpa liksom. Sov gott fina ni!

Studiedag

Ingen uppdatering igår, men dagen bestod bara av skola och gym så var inte så mycket att höra om!
 
Idag har jag studiedag, vilket verkligen är behövligt! Förmiddagen bestod av ett pass på gymmet tillsammans med Sara och sen en promenad med hunden. Resten av dagen kommer bara bestå utav matteplugg, nationellt prov i Matte 2b imorgon och jag är verkligen inte förberedd! Matte är inte riktigt min grej alltså.
 
Glöm verkligen inte att ställa frågor om ni undrar något över placeringen eller har något särskilt ni vill att jag ska skriva om! Nu ska jag återgå till matteplugget, ha det fint!
 

Keep your head up girl

 
Efter en kort och otroligt chill dag i skolan har resten av dagen till stor del bestått av plugg. Dags att kötta det sista nu innan sommaren! Ett pass på gymmet har jag hunnit med i alla fall, och nu ska jag bara mysa framför några serier tillsammans med lite god frukt. Dagens väder har bjudit på ösregn och åska, perfekt för en myskväll inne med andra ord!
 
Vi hörs finingar!

Dakota High School - Home of the Cougars

Och så har vi då inlägget som jag vet att flera av er har längtat efter, inlägget om min blivande skola!
Jag kommer att gå på Dakota High School, home of the Cougars. Maskoten är alltså då en Puma, för er som inte vet vad det betyder!
 
Skolan har 2600 elever, och är alltså ganska stor (min nuvarande skola har 1500). DHS färger är grön, blå och grå/vit. Man börjar 7.15 varje dag (hej kom och hjälp jag kommer dö!) och slutar 14.11. Skolan börjar inte förräns den 3 september, men då try outs till sporter och liknande börjar den 14 augusti kommer jag nog att lämna Sverige runt den 8 agusti. Har inte bestämt det riktigt med värdfamiljen än, men verkar som det kommer bli runt den veckan.
 
Skolan kommer placera mig som Sophmore vilket suger så bövla hårt! Men det är tydligen någon lag i Michigan på att alla utbytesstudenter måste placeras i 10th grade, så det är bara att acceptera! Men jag pratade med min värdmamma om det och sa att det var något jag verkligen inte var taggad på (dom eleverna kommer nämligen vara ca 3 år yngre än mig) och hon lovade då att jag i princip knappt kommer märka av Sophmore klassen. Jag är nämligen bara Sophmore på pappret, och annars kommer skolan att behandla mig som en Senior. Vilket innebär att jag kommer få ta graduation, gå på prom och hela den biten. Sjukt glad!
 
Eftersom skolan är så stört stor har den i princip allt när det gäller sporter och kurser. Hoppas på att få spela volleyboll, men då Dakota blev State Champions i volleyboll förra året är det nog riktigt svårt att komma med! Men skolan har tre lag, så förhoppningsvis kanske man har chans att komma med i något av lagen i alla fall. Sen har skolan football, basket, bowling, simning, softball, soccer, golf, ishockey, cross country, track, tennis osv. Väldigt många sporter alltså! När det gäller kurser så måste jag läsa engelska och amerikansk historia, men annars får jag välja hur jag vill. Då detta trots allt är ett break från min svenska skola ska jag försöka göra året ganska slappt. Går ju samhäll-media här hemma och är sugen på att ta några mediekurser som typ foto. Bra att ta klasser där man har chans att prata och lära känna folk också!
 
Har ni några frågor angående Dakota High School eller amerikanska skolan över huvud taget så är det bara att skicka en kommentar!
Lånade några bilder från DHS hemsida, enjoy!
 

The summer night is like a perfection of thought

Bild från igår på finaste 18-åringen
 
Efter en dag med visumansökan och grejer åkte jag sedan på kvällen till min fina klasskompis Malin för 18-årsmiddag. Sjukt bra kväll med härliga människor! Kom hem framåt halv 3, och idag var det bara att dra sig upp till jobbet.
Spenderade 6 timmar där, fullt upp som vanligt. Sa upp mig idag också, så ska skriva på några papper senare i sommar och sen är det klart. Jobbar dock till 21 juli, men det kommer kännas så sjukt gött att få avsluta min tid på donken!
 
Kvällen bjuder på hockey för hela slanten! Går bara halvdag imorgon, märks med plugg och annat att sommarlovet närmar sig. Bara 25 dagar kvar!

Att söka visum

Har suttit de senaste timmarna med denna omtalade visa-ansökan som man måste gå igenom för att få åka och studera i USA. Första delen är faktiskt klart, nu har jag kvar att fixa foton, ett personbevis på engelska och alla betalningar.
Inte så jobbigt som jag trodde faktiskt, har hört en del som har haft större problem! Men var nog mycket tack vare YFUs guide till att söka stipendier, sjukt bra och visade exakt hur man skulle göra!
 
Fick svara på frågor som om jag är medlem i någon terroristorganisation, om jag planerar att utföra något terroristattentat under min vistelse, om jag har varit i kontakt med prostitution eller trafficking osv. Typiskt amerikanare! Klart jag svara ja på dom frågorna om det är min tanke liksom?
Sen skulle man fylla i en massa information från passet, och jag som har fått placering fick ange min värdfamiljs adress och adressen till skolan.
 
Fick det sista pappret man behöver för att avsluta visum-ansökan igår, och tanken var egentligen att man skulle ha gjort klart större delen av allt innan men att vara ute i god tid är verkligen inte min starka sida! Nu är jag igång i alla fall och ska försöka fixa foton och allt annat nu kommande veckan.
 
Tillsammans med sista pappret fick man även en deltagarlista med alla YFUs utresande studenter för 2013/2014. Sjukt kul att se! Bortsett från en kille som ska till Indien och som bor ungefär en halvtimme från Jönköping så verkar det som jag är ensam härifrån med YFU, så det ska bli kul att träffa alla på avreselägret i juni sen!
 
På tal om visum och avreselägret, YFU har bokat en grupptid för alla YFU studenter som ska till USA på den amerikanska ambassaden, vilket innebär att vi är ett ganska stort gäng som troligtvis kommer söka visum samtidigt. Kan nog bli ganska kul, och så slipper man stå och köa och sådär själv.
 

Michigan Detroit Macomb

Både antalet sidvisningar och unika besökare sköt iväg igår, sjukt kul att se och jag hoppas flera av er stannar! Följ gärna på bloglovin för att enklare ser när jag har uppdaterat, bara tryck på knappen i menyn! 
 
Jag gissar att flera av er är nyfikna på att höra om skolan, men jag tänkte faktiskt vänta lite med det inlägget. Min värdmamma skulle ringa skolan idag och kolla upp lite saker, men kan förhoppningsvis få upp det inlägget imorgon! Har en hel del USA inlägg på gång nu!
 
Detta inlägget tänkte jag i stället ägna åt mitt hem för det kommande året; Macomb utanför Detroit i Michigan. Fast jag tänkte börja i omvänd ordning med det största, staten!
 
 
Michigan är en delstat i norra USA. Staten är uppdelad i två delar som är sammanbundna med en bro. Staten går även under namnet the "Great Lakes State" och är känt för sina sjöar, Michigan ligger nämligen beläget vid 4 av de 5 stora sjöarna. Det finns ca 10 000 000 invånare i staten, alltså typ lika många som i Sverige. Vädret är ungefär det samma som Sveriges, med kalla vintrar och något varmare somrar. Michigan är mest känd för sin fordonsindustri.
 
 
Detroit är Michigans största stad. Staden är centrum för den amerikanska bilindustrin. Det bor 900 000 invånare i Detroit (2007). Staden är även känd som "hockeytown", och deras NHL lag heter Detroit Red Wings. Detroit är känt för att ha ganska hög kriminalitet, så jag är glad att jag ska bo utanför!
 
 
Macomb heter staden där jag kommer tillbringa mitt år. Det ligger 20-30 minuter från Detroit med bil. Staden har nästan 80 000 invånare (2010) vilket är betydligt mer än Bankeryd men samtidigt mindre än Jönköping. Är betydligt lugnare än Detroit när det gäller kriminalitet och liknande, vilket känns väldigt bra! Samtidigt händer det ju en hel del i staden eftersom den är ganska stor. Verkar som en ganska fin stad vad jag har sett med ganska stora hus och sådär!
 
Där har ni lite snabbinfo om stället där jag kommer spendera mitt kommande år, taget från Wikipedia! Har ni några frågor om staden, staten, familjen eller placeringen över lag så är det bara att skicka iväg en kommentar!

Min värdfamilj

När jag ser på antalet sidvisningar idag gissar jag på att ni är ganska nyfikna på att få veta saker om min värdfamilj och allting! Fick ett mejl från min värdmamma inatt med mer information om familjen och YFU bekräftade min placering med ett mejl nu under dagen.
 
Vet egentligen inte sådär jättemycket mer än igår, men kan berätta det jag vet!
Mamman heter Yvonne, pappan heter Kevin och min 15-årige värdbror heter Kelton. Har lagt till honom på facebook och väntar på att han ska acceptera! Vet inte så mycket om familjens intressen och sådär än, men dom har en urgullig hund som heter Bella.
 
Jag kommer gå på Dakota High School, home of the cougars! Kommer bo ca 5 minuter från skolan med bil. Enligt min värdmamma är den ganska stor, men vet inte hur många elever den har än. Har kollat på hemsidan för den, och det finns verkligen allt när det gäller sporter, klubbar och kurser! Gör ett eget inlägg om skolan sen när jag vet vilken årskurs jag hamnar i och sådär. Hade velat spela volleyboll, men deras lag blev state champions förra året så lär vara ganska svårt att komma med i det laget. Så får se hur jag gör med sporter och sådär, fanns som sagt mycket att välja mellan!
 
Fick bilder på huset och mitt rum, men tänker att jag tar egna bilder och lägger upp sen när jag har kommit fram. Måste dessutom kolla med familjen så det är okej.
 
Dom verkar i alla fall otroligt excited över att jag ska komma, och även om allt just nu verkligen inte är som jag hade tänkt mig känns det väldigt bra!
 
Bild på skolan och bild från google maps på huset, markerat med ett A.

PLACERING!!

JAG HAR FÅTT PLACERING!!!
 
Alltså ni anar inte min glädje just nu! För ungefär en och en halv timme sen var jag nere på hundklubben och tränade agility med min hund, och upptäckte då att jag hade ett missat samtal från USA! Strax därpå ringde det igen, och det visade sig vara min blivande värdmamma!
 
Fattar ni min chock eller? Jag är på agilityträning, och helt plötsligt ringer min värdmamma? Jag hoppade omkring med tårar i ögonen haha och var helt överexcited! Dom andra undrade nog vad jag höll på med, och min mamma satt bara på marken och skrattade åt mig haha!
 
Har inte fått något mejl eller så från YFU så vet inte så mycket än. Men jag ska i alla fall bo utanför Detroit i Michigan tillsammans med en värdmamma (som verkade urgullig), en värdpappa och en värdbror som är 15. Vet ingenting om skolan, men den ska tydligen vara stor!
 
Alltså jag är verkligen så stört glad just nu! Hoppade omkring som en liten idiot när jag pratade med henne haha! Kommer ringa YFU så fort jag kan imorgon för att försöka få mer information, och så uppdaterar jag så fort jag vet något och har lugnat ner mig lite!
 
Alltså waaaah detta är så stört! Jag är så sjukt glad just nu!!
 
Bild på Detroits skyline!

A life without love is like a year without summer.

Sitter på kulturskolan och pluggar just nu (eller ja, bloggar, men tanken är att jag ska plugga). Har precis haft sånglektion och ska ha någon uppsjungning med café vid klockan 6, alltså ingen idé att jag åker hem.
 
Engelska nationella idag då, hör- och läsförståelse. Var ju aningen svårare än SLEP-testet om man säger så haha, men tror det gick ganska bra ändå! Jag hoppas på det i alla fall! Sen gjorde vi förberedelserna inför muntliga nationella i matte, och hur det gick behöver vi ju inte prata om. Vi var till slut elva stycken som satt med samma uppgift, och ingen av oss lyckades lösa den. Känns sjukt bra inför torsdag nu alltså!
 
Inget nytt från YFU eller USA. Så sjukt segt att vänta alltså! Ska försöka komma på några fler USA-relaterade inlägg i alla fall så bloggen blir lite intressantare än att bara läsa om vad jag har för mig på dagarna!
 
Sommar typ nu gärna, tack!

SLEP-test

Så igår gjorde jag alltså SLEP-testet hemma hos en YFU volontär. Lite småawkward att sitta helt själv i deras vardagsrum och göra det där, men det gick fint!
 
Provet bestod då alltså av två delar, en hörförståelse och en läsförståelse. 74 frågor till hörförståelsen och 71 till läsförståelsen. Testet tog totalt 90 minuter, 45 minuter till varje del. Man behövde inte skriva något, utan alla frågor var fyra svarsalternativ, A B C D, och så var det bara att fylla i det som man trodde var rätt.
 
Både hörförståelsen och läsförståelsen bestod av några olika delar som var olika svåra. Det började löjligt lätt, och blev sedan lite svårare mot slutet. Dock aldrig svårt. Första delen på hörförståelsen bestod av en massa bilder. Till varje bild fick man höra fyra påståenden, och sen tog man det som passade bäst ihop med bilden. Så lätt så det var nästan löjligt! Sen fick man höra fyra meningar och välja vilken av de fyra meningarna man hade i häftet som var den man hörde. Sedan skulle man svara på lite frågor och så.
 
Läsförståelsen var lite klurigare mot slutet än hörförståelsen, men fortfarande sjukt lätt. I första delen hade man fyra bilder och ett påstående till varje uppgift, och sen skulle man välja vilken av bilderna som passade till påståendet. Sedan var det några uppgifter där man skulle fylla i ord i luckor i en text och svara på frågor till texterna.
 
Sjukt lätt som sagt! Jag har visserligen ganska lätt för engelska, men även om man tycker att det är lite småjobbigt är detta testet inget att oroa sig för. Och nu är det i alla fall klart, bara ett visum och en värdfamilj som saknas innan jag är redo att åka!
 

Where there is love there is life

Så fruktansvärt trött just nu så det är inte sant! Fullt upp igår, fyra timmars sömn och sen åtta timmar på ett kaotiskt jobb, då blir man trött alltså!
 
Gjorde då SLEP-testet igår, kommer ett annat inlägg om det senare. Åkte sedan upp till A6 och gick en halvtimme där innan jag stack vidare till jobbet. 4 timmars jobb var det bara tack och lov, och det flöt på smidigt. Tog sedan bussen till Pauline där jag hängde med sjukt härliga människor. Sån bra kväll var det! Hemma strax efter tre och somnade vid runt fyra.
 
Blev uppdragen ur sängen vid halv nio idag för att fira min bästa mamma som fyller år. Efter sång och presentöppning stupade jag tillbaka i sängen och höll på att försova mig och missa bussen. Men genom att göra mig i ordning på jobbet hann jag, och de åtta timmarna idag var trots allt kaos sjukt roliga och gick fort!
 
Ska slänga ihop ett inlägg om SLEP-testet nu, sen blir det ett serieavsnitt innan jag ska sova. Så inte taggad på skola imorgon, men det är bara att köra!
 

Be present – it is the only moment that matters

Instagram-bild på Evelina och Lydia, så fina tjejer!
 
Lite USA inlägg det senaste, ska försöka bli bättre på det. Men det händer ju inte så mycket på USA fronten tyvärr! Imorgon är det i alla fall dags för SLEP-testet, och sen måste jag ta tag i visum ansökan snart.
 
Gårdagen blev i alla fall urmysig! Jag och två fina tjejer tog en långpromenad ner till Vättern och satt och snackade i två timmar. Drog sedan hem till mig, satte oss med filtar och massa ljus i uterummet och bara mös. Så bra tjejer, så bra kväll!
 
Den här kvällen har spenderats med några härliga klasskompisar, bullbak och mycket skratt bestod kvällen av. Imorgon är det fullt ös som gäller. Först SLEP-test, sen jobb och sedan direkt vidare för att träffa några fina vänner. Blir nog en sjukt bra dag skulle jag tro!

Chaos is a friend of mine

Alltså alla dessa kaosdagar man får uppleva när man jobbar på McDonalds utmed E4:an. Idag var det ännu en, har upplevt en hel del nu. Inte nog med att vi hade full restaurang och alltså massvis med folk, det var dessutom vidrigt varmt inne i restaurangen. Anledningen till detta var åskan som kom mitt i lunchrushen, och som gjorde att strömmen gick för några sekunder. Alla grillar stängdes av och behövde värmas upp från början, vilket gjorde att allt dröjde. Tjuriga människor på det också, underbar dag!
 
Nu är jag i alla fall hemma, och ska snart iväg och träffa lite vänner. Får se vad vi hittar på!
Ha en bra kväll fina ni!
 

Fullt ös medvetslös

Sån sjukt härlig dag! Medielektionen spenderades på TV4 Jönköping där vi var på studiebesök. Sjukt intressant och jag blir mer och mer säker på att jag vill jobba med något inom media. Frågan är bara med vad.
 
Solen har gassat på ordenligt hela dagen i Jönköping, och då vi inte hade någon lärare på matten satte vi oss ute i solen och njöt. Käkade lunch och sen blev det ut i solen i en timme till. Svenskan var som vanligt, det blev alltså inte så mycket gjort.
 
Nu är den en skoldag kvar innan det är dags för långhelg. Veckorna går sjukt fort nu alltså, redan Kristi Himmelfärdshelgen! Har ett fullspäckad schema dom kommande dagarna, så det är helt enkelt full ös medvetslös som gäller. Skola och jobb står på schemat i morgon, sen jobbar jag alla dagar utom fredagen. Ska utöver det bland annat hinna med några myskvällar med fina vänner, sånglektion, bullbak med några klasskompisar, ett SLEP-test och att fira mamma. Plus lita andra saker. Fullt upp som sagt, så får se hur det blir med uppdateringen. Något inlägg ska jag väl försöka få in i alla fall!
 
Nu ska jag mysa ner mig i sängen framför något serieavsnitt. Inställd franska imorgon innebär lång sovmorgon, härligt!
 

Svar på kommentarer

De flesta av er har säkert koll på det, men tänkte att jag skriver ut det ändå så att ingen missar det.
 
När ni kommenterar så svarar jag ofta på kommentarerna genom svarsfunktionen, och då kommer mitt svar synas under kommentaren. Frågor och liknande tar jag ofta upp i inlägg, men är det någon fråga som inte intresserar alla tar jag och svarar direkt.
 
Så om du undrar varför jag inte har svarat på din kommentar så har jag ofta det, bara att det inte blir i ett inlägg. Så bara kolla inlägget där du kommenterade så hittar du mitt svar direkt under.
Kram!

That´s what we all want

Så glad att se att ni fina läsare kollar in här trots att uppdateringen har legat på noll i helgen. Har varit sjuk och klarat mig igenom två jobbpass tack vare alvedon och nässpray som bästa vänner. Det gick hur som helst bra, och fick mycket beröm av min skiftledare för mitt 12-21 pass i lördags, otroligt kul att höra att man gör ett bra jobb! Gillar mina medarbetare alltså!
 
Då jag inte har haft någon tid att vila i helgen fick det i stället bli att stanna hemma från skolan idag för att försöka bli frisk. Är ju bara kortvecka i skolan denna veckan, men jag har fyra jobbpass inbokade så har ingen tid att vila när alla andra är lediga. Så jag tog och vilade idag i stället!
 
Nu ska jag ta tag i lite plugg som jag inte har orkat med i helgen, och sen återgå till mina serier som jag har nördat hela dagen. Ha det fint!
 

SLEP - testet

Fick ett samtal från en YFU-volontär idag och den 11 maj är det min tur att göra SLEP-testet. Väldigt sent egentligen, tror typ alla har gjort det redan och många gör det i samband med att de blir antagna. Men nu ska alltså jag också göra det. Jag ska göra det själv, så det är troligtvis bara jag härifrån Jönköping som ska till USA med YFU. Vet inte om det finnas någon mer YFU student över huvud taget inför 13/14 faktiskt.
 
SLEP-testet är i alla fall ett engelskatest som alla som ska till ett engelsktalande land måste göra. Det tar 90 minuter och består av två delar, hör- och läsförståelse. Det är vad jag har förstått inte särskilt svårt och jag har ganska lätt för engelska så det borde nog gå bra.
 
Så nu är snart SLEP-testet avklarat, och jag och mina föräldrar måste se till att ta tag i Visum ansökan också så att den kan bli klar. Sjukt mycket arbete bara!
 
Typ såhär ser det ut om jag har förstått det rätt, med svarsalternativ. Bild från Google.

Keep the dream alive

Engelska NP uppsatsen idag kändes ganska bra faktiskt. Temat var advertising, och jag går ju då samhäll-media vilket gör att jag hade en hel del att skriva om det ämnet! Får se om det blir det höga betyget jag behöver dock, dom är ju ganska hårda med bedömningen på nationella.
 
Fyra placeringar i utbytesgruppen idag, tror alla åkte med Explorius. Nu när sommaren närmar sig lär det väl komma allt fler placeringar, åh så taggad på att få veta vart jag ska!
 
Nu ska jag se något seriavsnitt tänkte jag innan det blir sovdags. Bad på idrotten imorgon och jag är så otaggad man kan bli! Men efter det är det helg, och den är otroligt välkommen!
 

Bilder från Valborg

 
Ursäktar skärpan på flera av bilderna, alldeles för mörkt för att få bra bilder egentligen och jag orkade inte riktigt greja med inställningarna. Men de duger! Har inte med alla på bild, och ni får väl kanske inte direkt en rättvis bild av mina snygga vänner då dom liksom jag inte kan vara seriösa på bild ;) Men dom är bäst ändå!

Första Maj

Jobbat idag som sagt, och har sen jag kom hem bara slappat med massa serier. Så fruktansvärt trött, så bilderna får vänta tills imorgon.
 
Kaos i Jönköping idag, och jag är sjukt glad att jag jobbar utanför A6 och slapp vara med under allt som hände nere på stan. Nazisterna (Svenskarnas Parti) hade en demonstration i Jönköping idag, och motdemonstranterna har både tänt eld på bilar, kastat sten på poliser, skjutit knallskott osv osv. Kaos med andra ord, och jag lär höra en hel del om det i skolan imorgon då jag har klasskompisar som var med.
 
Nu ska jag se något serieavsnitt till, sen blir det sova för att ladda inför nationellt prov i Engelska imorgon. Tagget jaao. Ha det fint!
 
 

RSS 2.0