MAHALO HAWAII

Jag är nu hemkommen från en av de bästa veckorna jag någonsin har haft. Hawaii (eller Hawai'i som det egentligen heter men som ingen säger) var verkligen helt grymt, underbart, häftigt, intressant och alla möjliga adjektiv ni kan tänka er. Har träffat så många härliga människor från hela världen på den här resan och det är helt sjukt att den är över och att jag kanske aldrig kommer träffa dom igen.
 
Landade i Detroit 6am lokal tid och jag är just nu så otroligt jetlaggad so you don't even know. Blev upphämtad av Lara's hostmom på flygplatsen och när jag kom hem käkade jag frukost och sov sedan ända tills klockan tre i princip. Sov nämligen bara typ en timme på sista planet men det var allt så var, eller är, verkligen stört trött.
 
Resan gick inte lika smidigt hem som den gjorde dit. Först så meddelade dom att planet var fullbokat och att de behövde någon som kunde erbjuda sig att ta ett senare plan. Det gjorde att vi blev lite sena men 30min efter att planet skulle ha lyft så lämnade vi äntligen gaten. På väg till starbanan så stötte vi dock på problem då vi tydligen fastnade i ett hål i asfalten. Yes, ett hål. Och trots flera försök så lyckades piloten inte få loss oss utan fick ringa på hjälp från personalen. Han fick då order om att prova att använda båda motorerna vilket han då gjorde och det hjälpte, vi kom äntligen loss. Men genom att använda båda motorerna så sattes planet i emergency mode och vi behövde åka tillbaka till gaten och starta om allting. Allt som allt så lämnade vi äntligen Honolulu två och en halv timme efter vi egentligen skulle ha lyft och alla var då i princip säkra på att de skulle missa sina connecting flights i Phoenix. Vi som skulle till Detroit hade dock tur, då det var 38 passagerare på planet som skulle till Detroit (20 av oss var utbytesstudenter så det var skoj att flyga en så stor grupp hela vägen) så väntade flyget på oss i Phoenix när vi kom in och det var bara att skynda sig av planet och springa vidare till nästa gate.
 
Otroligt skönt att de väntade för nästa flyg hade inte gått förräns tidigt på morgonen söndag så då hade vi behövt stanna i Phoenix över natten. Vilket jag dock inte hade haft något emot för då hade jag kunnat säga att jag har varit i Arizona också. Att flyga in över Phoenix by night var för övrigt stört häftigt, hela staden var upplyst och då jag hade fönsterplats såg jag riktigt bra och det var stört vackert verkligen! Jämfört med att flyga in över Detroit på morgonen, det var inte mycket att se kan jag ju säga.
 
Jag har skrivit lite anteckningar i min mobil under veckan så jag skulle komma ihåg detaljer om vad vi gjorde varje dag och sedan har jag över 400 bilder på min kamera så jag kommer skriva ett inlägg för varje dag så ni får se hur veckan var i både bilder och text. Ser att läsarantalet har gått ner till hälften nu när jag har varit borta men förhoppningsvis kommer ni tillbaka nu när jag kommer tillbaka med lite skoj uppdatering! Hoppas ni har haft en bra vecka vänner, pussar!
 
Tre bilder jag har postat på Instagram i veckan. Surfing, från toppen av Diamond Head samt Hanauma Bay där vi snorklade

Happy Birthday Grandma!

Hihi klippte ut farfar ur bilden
 
Stort grattis på födelsedagen till världens bästa farmor! Jag saknar dig och hoppas att du har haft världens bästa dag! Love you! 

Glöm inte....

Glöm inte att kolla in på Hawaii bloggen där studenter från resan uppdaterar under veckan. Ni hittar länken i ett inlägg lite längre ner! 

Aloha! 
Questions & Answers

Tänkte be om ursäkt för att det har tagit lite tid att få upp svaren till de här frågorna, har inte riktigt haft tid i veckan. Har ni frågor så passa på att ställa dom nu när jag är borta så kan jag svara på allt när jag kommer hem igen!
 
Hej!
Tänkte fråga lite om sporterna i USA. Jag ska åka dit till hösten och jag vill prova så många sporter jag kan men är lite rädd att jag inte är bra nog för att få göra det. Hur funkar det, är det uttagningar till allting utom typ xc och är det då svårt att komma med i lagen? 
Älskar din blogg förresten! 
Först och främst, gud vad glad jag blir över att du gillar bloggen! Och vad kul att du ska iväg som utbytesstudent, hoppas verkligen att du får ett grymt år! När det gäller sporter så beror det på vilken skola du hamnar på och hur stor den är. På Dakota så går det 2700 elever så vi har uttagningar till allt utom track och cross country och konkurrensen till alla lagen är väldigt hård. Vi har freshman, jv och varsity i princip till alla sporter men det är fortfarande väldigt svårt att komma med i lagen då de tar sport väldigt seriöst och vi är i den högsta divisionen här i Michigan. Hamnar du på en mindre skola kan det vara så att de inte har uttagningar alls utan alla som vill göra sporten får chansen att göra det, eller om de har uttagningar kan det vara så att konkurrensen inte är lika hård. Så ja det beror på skolan helt enkelt, hur stor den är samt hur seriöst de tar sporter.
 
Hej! Varför valde du just din organisation? Tycker det hela är en djungel att välja rätt organisation, så vad gjorde att du valde som du gjorde? :)
Tro mig jag vet, organisationsvalet är verkligen en riktig djungel! Anledningen till att jag valde YFU är först och främst att mina vänner som har varit iväg åkte med dom och var väldigt nöjda, det var därför jag började kolla på YFU för annars hade jag nog inte vetat så mycket om dom. Sedan började jag kolla och jämföra de olika organisationerna samt läste bloggar osv för att se vad folk hade tyckt om de olika organisationerna och trots mycket letande så hittade jag inte en enda person som var missnöjd med YFU. Finns många skräckhistorier från andra organisationer men hittade inget dåligt alls med YFU vilket gjorde att de kändes som ett bra val. Gillar att de är ideella, de svarar snabbt om man kontaktar dom och ger bra support både före och under året samt att de har koll på vem man är när man ringer vilket gör att de känns mer personliga. Kan säga att jag är helnöjd med YFU och kan helt klart rekommendera dom som organisation!

Hawaii here I come!

Det här är ett tidsinställt inlägg för just nu amerikansk tid sitter jag på planet från Detroit på väg mot Hawaii. Ska äntligen få uppfylla min dröm om att få åka till Hawaii och jag är taggad på en helt grym vecka! Kameran är självklart med och ni kan räkna med en hel del bilder när jag kommer hem.
 
Flygresan ser i alla fall ut såhär:
11.45 Detroit - 12.45 Phoenix (4h 30min flygresa)
13.59 Phoenix - 17.44 Honolulu (6h 45min flygresa)
 
Tidskillnaden mellan Michigan och Hawaii är fem timmar, till Sverige är det sex timmar så avståndet är i princip lika långt. Flygresan är även den lika lång vilket känns stört, Hawaii är verkligen väldigt långt bort från resten av USA. Kommer som sagt åka med Lara, PJ och Jelena hela vägen både dit och hem och sedan kan det säkert vara så att vi stöter ihop med fler utbytesstudenter på vägen.
 
Jag är stört taggad i alla fall, nu kör vi!
 
 

Imorgon åker vi!

Helt stört att jag åker till Hawaii imorgon! Har alltid velat åka dit och nu ska jag få uppfylla den drömmen, alltså ni anar inte vad stört taggad jag är just nu!!
 
Dagen har i alla fall bestått av skola, practice, packning och essay skrivande. Fick en hel del gjort i photography idag tack och lov så kommer bara förlora 200 poäng i stället för 600, så borde få upp betyget nu så YFU blir nöjda. Under 2nd hour blev det lockdown då dom kom med hundarna för att leta igenom skåpen efter droger, hörde inget om ifall någon blev fast under själva lockdownet men tydligen hade en kille blivit busted på morgonen och det var därför hundarna kom. Killen hade haft droger i sin ryggsäck och sedan tappat ut det på golvet, han är senior och för honom blir det nu fängelse i stället för graduation och jag fattar personligen inte hur man kan vara så dum. Han är inte ensam från årets klass om att få sitta i fängelset i stället för att ta graduation dock, en tjej körde för några veckor sedan full och hon körde då på en kille som några dagar senare omkom. Hon är nu anklagad för mord och hennes framtid är väl i princip förstörd. That's the crazy life in an American high school people.
 
Hur som helst, gladare saker. I 3rd hour choir tog vi bilder i våra gowns som man kunde köpa om man ville och sedan kommer mr Moses göra tavlor med alla klasser och hänga upp på väggen. 4th hour höll jag nästan på att somna, 5th hour var skriva essay och 6th hour läste vi ett manus. Så där har ni skoldagen! På practice gjorde vi vanlig uppvärmning, stretchning och drills och sedan gjorde vi i mid-distance två stycken one lappers runt the track i snabb pace och sedan gick jag och Madi ut för att springa tillsammans med distance tjejerna. Var faktiskt ganska skönt ute vilket var gött!
 
När jag kom hem så slappade jag väldigt länge innan jag tog tag i allt som skulle göras. Började packa vid halv 8 men visste vad jag ville ha med mig så det gick faktiskt ganska snabbt. Lyckades få ner allt i min handbagage väska så jag slipper betala extra för att checka in en väska, det ingick nämligen inte så kände att jag kunde spara in på dom pengarna. Tog sedan och skrev klart min essay som är due på måndag, hade dock filmen Crazy, Stupid, Love på ena sidan av skärmen och essayn på den andra så var väl inte det mest effektiva pluggandet. Man blir lat när man vet att skolarbetet egentligen inte betyder något.
 
Hur som helst, halv 7 imorgon åker vi för att hämta upp Lara som är från Spanien och sedan åker vi till flygplatsen. Där kommer vi även möta upp Jelena från Tyskland samt PJ då dom ska med samma flyg, vet inte om det är någon mer från Detroit området som ska med det men annars kommer vi säkert träffa på någon i Phoenix. Jag hade tänkt fixa lite tidsinställda inlägg till er men då jag inte var så effektiv i kväll så hann jag bara fixa några stycken, men bättre det än att bloggen står helt tom i alla fall. Tills jag kommer hem kan ni ju i alla fall kolla in Hawaii bloggen som jag länkade lite längre ner.
 
Hoppas ni får en grym vecka nu vänner, det vet jag i alla fall att jag kommer ha och jag är så otroligt taggad så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Vi hörs om en vecka, pussar!
 
 

They call it Divergent

Precis hemkommen från bion vilket innebär att det lär bli sen kväll idag precis som alla andra dagar den här veckan, jag behöver sova ut men ser ut som det kommer dröja ett bra tag tills jag får chansen att göra det.
 
Skoldagen flöt i alla fall på utan att något speciellt hände, likaså med practice då vi bara sprang 25min in the hallways eftersom vi har kört ganska hårt de andra dagarna den här veckan. Bortsett från de som kör distance är vi fortfarande inomhus och våra practice brukar vara så att vi efter attendance springer fem varv på the track allihopa vilket innebär att det är ca 200pers på en 160m lång track. Ja, det är trångt! Därefter delar vi upp oss i killar och tjejer och vi seniors leder då stretchning samt agilities och efter det delar vi upp oss i sprinters, mid-distance samt distance och gör olika saker beroende på grupp. Än så länge föredrar jag helt klart xc men alla säger att det blir bättre när vi kan gå ut så hoppas på det.
 
Hann hem i en timme då jag käkade samt tog några kassa bilder till photo och sedan blev jag upphämtad av Robert då vi skulle gå på premiären av Divergent. Som jag har nämnt tidigare så kan man inte boka platser i biosalongerna här i USA och bortsett från till premiärer köper man inte biljetterna i förväg utan det gör man först på plats. Så även om vi hade våra biljetter var vi tvungna att vara där ganska tidigt för att få bra platser, när vi kom var det dock inte så lång kö så det var ganska lugnt. Vet inte om Divergent är speciellt stort i Sverige, det är inte lika stort som The Hunger Games men det är ändå en ganska big deal här borta. Har lånat böckerna av Robert innan så har läst hela serien vilket tog mig typ mindre än tre dagar per bok, är en riktigt nörd när jag kommer igång. Hur som helst så är böckerna riktigt bra och om du inte har läst dom än så tycker jag definitivt att du ska göra det! Filmen var även den riktigt bra, jag och Robert analyserade den ordentligt efteråt och i bilen på vägen hem och det var som vanligt en del som skiljde sig från boken som man störde på men över lag så tycker jag att det var en riktigt bra film. Tror den kommer till Sverige i slutet av april och då tycker jag helt klart att ni ska gå och se den för personligen tycker jag att den var riktigt grym!
 
Nu ska jag avsluta fotouppgiften jag påbörjade innan jag åkte och försöka att inte komma i säng alltför sent. Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!
 

Hawaii Blogg

 
Fick ett mejl från BELO USA idag vilket är reseföretaget som YFU har sina resor igenom och de hade länkat en blogg som kommer uppdateras under nästa vecka när vi är på Hawaii. Vet inte riktigt vem som kommer uppdatera och sådär men om jag förstod det rätt så är det vi utbytesstudenter som kommer kunna dela med oss av våra bilder och sådär i bloggen under veckan.
 
Så vill ni följa min vecka på Hawaii genom andra utbytesstudenter innan jag kommer hem och kan visa er genom mina egna bilder så kan ni gå in HÄR under nästa vecka och läsa om vad jag kommer bli en grym resa!
 
Helt sjukt att vi åker på lördag, jag är så stört taggad!

I will run into your arms.

Hade tänkt vara värsta effektiv efter skolan idag och få en massa gjort men la mig i sängen och sov i två timmar i stället, så det brukar bli när jag egentligen har en massa att göra.
 
Skolan idag var i alla fall helt okej, avslutade ett projekt i photo som förhoppningsvis gör att jag får upp betyget till ett C i alla fall så YFU blir nöjda. De andra klasserna flöt på smidigt, gjort lite editing i yearbook, övade sånger inför states i choir, hade presentation om the Civil War i US history, gjorde ett planning sheet inför en essay som jag måste få klart till fredag i English och sedan blev jag called out av ms Wagner i 6th hour för att ta bilder och fixa lite yearbooksaker.
 
På practice hade vi idag tidtagning på 400m för oss mid-distance löpare. Jag har aldrig sprungit en all out 400m tidigare utan bara gjort workouts och då springer vi ju betydligt långsammare eftersom vi gör fler så hade ingen aning om vilken pace jag skulle vara i. Gick helt okej faktiskt för att vara första gången, vi sprang dessutom inne vilket är långsammare än ute på grund av alla kurvor man måste göra, uppe blir det ju två och ett halvt varv i stället för bara ett helt som man kör ute. Jag är dock ingen sprinter och kommer inte köra 400m under säsongen, är alldeles för långsam och att sprinta 400m är inte min grej. Ska dock bli kul att se hur mycket jag utvecklas under säsongen när det gäller framför allt 800m och 1600m vilket är det jag kommer köra mest, men även 400m som jag säkert kommer köra någon gång.
 
När jag kom hem har jag som sagt mest slappat men fick även lite läxor och sådär gjort samt att jag såg det nya PLL avsnittet vilket var så stört bra! Ser verkligen fram emot nästa säsong som tack och lov kommer redan i juni! Nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen som bjuder på skola, practice, plugg och en biopremiär. Jag och Robert ska se Divergent och jag är taggad! Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!
 
En fotouppgift jag gjorde nu i eftermiddags, vi skulle göra en solarisation på en digital bild (samt ett film foto men det gör jag i skolan) och jag gjorde då en bild på Big Ben från London 2011. Hoppas på att komma dit snart igen, typ till hösten *hint hint mamma*

Selfies and Promdresses

My amazing new pants #love + Glömde min mobil i Ms Wagners klass, hittade de här bilderna efteråt lol
 
Vanlig dag med skola och practice, hände inte särskilt mycket. Hade på mig mina nya ursköna byxor från Forever 21 idag, fick kommentarer om dom både från folk jag kände och från randoms i korridoren. Älskar hur bra amerikanare är på att ge komplimanger, vi svenskar borde ta efter det mer. Glömde mobilen i yearbook class och när jag gick dit före 4th hour för att hämta den så hittade jag de här bilderna på mobilen, love ms Wagner!
 
Practice med workout som gick bra, kom hem vid strax före fem och tog då bara och käkade samt gjorde mig i ordning innan jag blev upphämtad av Kaitlyn för att åka och kolla på promdresses. Vi åkte till Lakeside och jag vart riktigt besviken faktiskt, vet inte om det är jag som är kräsen eller amerikanarna som har dålig smak men jag hittade i princip ingenting! Provade några stycken men det var ingen som kändes riktigt bra. Hittade till slut en klänning som jag i alla fall gillade (inte den på bilden) som jag köpte, får dock lämna tillbaka den om jag vill så kommer nog fortsätta leta för känns inte riktigt rätt än och det är trots allt prom så vill ha en klänning jag riktigt tycker om. Så får se hur jag gör nu, kommer inte ha tid att åka runt och kolla på ganska länge nu...
 
Missade nya PLL avsnittet och har försökt få upp det online nu men det funkar inte så får ta och kolla på det imorgon om jag hinner trots allt jag har att göra, har sett en massa spoilers på twitter och verkar som det var ett grymt avsnitt. Är just nu underkänd i photography då jag (precis som alla andra i klassen) ligger efter då hon ger nya uppgifter innan vi hinner avsluta det vi håller på med, så måste se till att fixa det innan jag åker plus att det är andra läxor jag har fått bara för att jag är borta nästa vecka plus en engelskauppsats och packning och jag vet inte allt. Mycket att göra på tre dagar helt enkelt! Har inte missat de frågorna jag har fått det senaste, har bara inte hunnit svara på dom men det kommer de närmsta dagarna. Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!

Happy Saint Patricks Day

Happy st Patricks Day everyone! Är ju egentligen en irländsk högtid men amerikanare älskar ju högtider så de firar så mycket de kan. Tror jag glömde nämna det men i fredags tillexempel var det pi or pie day då det var 3.14, 14 mars men de skriver ju annorlunda så blir 3.14 precis som pi. Vet att en del klasser åt paj och sådär, som sagt, de firar allt de kan.
 
Idag har väldigt många i skolan gått omkring i gröna kläder men annars har man inte märkt av dagen så mycket. Helt ärligt vet jag inte ens vad man firar, vet bara att amerikanare använder det som en ursäkt att dricka sig full typ. Det är i alla fall vad alla säger. Fick även en kaka av Traci i choir som hon hade bakat, formad som en fyrklöver med grön glasering på, riktigt god!
 
Vanlig dag i skolan och sedan var det practice, morgondagen ser likadan ut men ska åka och kolla på promdresses med Kaitlyn efter practice vilket jag ser fram emot! Hoppas verkligen att jag hittar en! Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!
 

Söndag utan söndagsångest

Söndagkväll igen efter en helg som precis som vanligt har gått alldeles för fort. Är inte taggad på att gå tillbaka till skolan men det är enbart för att jag måste gå upp så otroligt tidigt, hade skolan bara börjat senare än 7.15 hade det inte varit lika jobbigt.
 
Började som alla andra söndagar med practice uppe vid skolan, sprang bara 15min med Jill och Tyler och även om jag börjar känna mig lite bättre så är det fortfarande betydligt jobbigare än det borde vara vilket är ett tecken på att jag fortfarande inte är frisk. Hoppas på att bli av med förkylningen snart så jag kan börja träna som vanligt igen! Åkte hem efter practice och duschade och gjorde mig i ordning för att sedan åka upp till Lakeside med Lisa. Fick köpt allt jag behövde till Hawaii, shoppade en hel del och älskar hur det är så mycket billigare här i USA än i Sverige. Åkte en sväng förbi Target på vägen hem också och sedan hämtade vi upp Kinamat som vi åt tillsammans med resten av familjen när vi kom hem.
 
Ägnade en del av kvällen åt att storplocka på mitt rum vilket verkligen var behövligt. Har massa papper och grejer överallt som jag inte behöver så passade på att rensa lite. Inser hur otroligt mycket man hinner samla på sig på några månader, frågan är ju hur jag ska göra när jag ska åka hem och måste bestämma vilket som ska med till Sverige och vilket som ska slängas.
 
Tittade sedan på tv tillsammans med Lisa ett tag och nu har jag precis avslutat ett avsnitt av One Tree Hill. Nu blir det sängen och precis som rubriken säger har det här varit en söndag utan söndagsångest because guess what - på lördag åker jag till freakin HAWAII!
 

Love is where your heart is.

Kör på en nattblogg samtidigt som jag kollar på ett avsnitt av One Tree Hill, har börjat göra det på kvällarna när jag kommer hem.
 
Dagen började som vanligt med practice uppe vid skolan, trodde det skulle vara mer folk nu när track har börjat men det var i princip samma grupp som har gått hela vintern, alltså bara xc folk. Sprang bara en kort sväng in the hallways med Jill och Tyler, Z vill att jag ska ta det lugnt tills jag känner mig helt frisk. Segt att må såhär nu när säsongen väl har börjat men skönt att det är nu i början innan alla meets börjar och sådär. Efter var som sagt tanken att jag skulle ha gått med Kaitlyn och kollat på promdresses men hennes bil krånglade så vi får ta det efter skolan någon dag i veckan i stället.
 
Blev alltså till att göra nya planer och det slutade med att jag och Allison från musikalen och choir gick på bio, första gången jag hängde med henne faktiskt så det var skoj! Vi såg filmen Non-Stop och den var faktiskt riktigt bra, inte bästa filmen att se en vecka innan man sätter sig på ett plan till Hawaii dock haha! Helt sjukt att det bara är en vecka kvar, så stört taggad verkligen!! När jag kom hem runt klockan nio så var Lauren hos Monica tillsammans med Jill och Kaitria och när Brennan åkte dit vid halv tio hämtade han upp mig på vägen. Bra lördag helt enkelt!
 
Imorgon blir det practice och sedan ska jag och Lisa åka till the mall för att shoppa, behöver köpa en hel del grejer inför Hawaii och är väl kanske dags att göra det nu när det bara är en vecka kvar. Hoppas ni hade en bra lördag vänner, pussar!
 

This Friday Night

Riktigt bra fredagskväll och en bra start på helgen, förhoppningsvis fortsätter den likadant. Är ju borta de två kommande helgerna och sedan är det spring break då de flesta ska iväg så får passa på att hänga med folk.
 
Började ju i alla fall med skola som var segt som vanligt och inget speciellt hände, kände mig ganska nere ända fram till lunchen och orkade inte direkt engagera mig i någonting. Lunchen ändrade dock min dag i princip tack vare mina grymma vänner, dissade mitt vanliga lunchbord och satt i stället vid killarnas bord då Haley och Brennan skippade sin 4th hour och var i våran lunch också. Hade otroligt kul och hade med mig leendet därifrån till resten av dagen.
 
Efter skolan insåg jag att jag hade glömt my running clothes (löparkläder? springkläder? låter inte bra!) så jag fick låna ihop skor, shorts och t-shirt från folk i laget. Sprang bara 10min då Z inte ville att jag skulle göra för mycket eftersom jag fortfarande hostar även om det är bättre. Efter practice åkte jag och solade med Katelyn, har bara 8 dagar på mig att få basic bränna så jag inte bränner mig i Hawaii.
 
Åkte hem och såg några serieavsnitt och sedan gjorde jag mig i ordning för att tillsammans med Lauren åka hem till Haley. Där var i princip hela gänget samlat, Haley, Brennan, Monica, Kaitria, Jill, Tyler och Robert samt att Madi och Angela kom över, Jills pojkvän Cameron var även han där för ett tag och Marah kom efter att ha kollat på en Red Wings match. Sort gäng med andra ord och vi hade stört kul! Spelade Cards Against Humanity och jag har inte skrattat så mycket på länge, riktigt skoj vart det. Tyvärr så har Lauren fått en curfew för de närmsta helgerna och även om jag inte har det kan jag ju inte riktigt stanna när hon går hem så fick ta och följa med när alla sophomores gick vid 12 medans alla mina senior vänner satt kvar. Stört surt verkligen, men så är det.
 
Imorgon blir det practice som vanligt vid 11 och sedan ska jag och Kaitlyn troligtvis gå och kolla på promdresses, hoppas verkligen jag hittar en för det är typ sista gången jag kan gå fram tills i mitten av april och det känns alldeles för sent. Hoppas ni har haft en bra fredag vänner, pussar!
 
So much love to these people (and yes, I really need to get new pictures...)

Yearbookfix + Orange Leaf

Bra dag och crappig kväll, livet som utbytesstudent går verkligen upp och ner och det kan vända på en dag. Har börjat vänja mig vid det nu men det gör det inte direkt lättare.
 
I skolan idag har jag i alla fall gjort yearbookstuff i fem av sex klasser i princip. Under 3rd hour choir fick vi reda på våra poäng från districts vilket ledde till ett Excellent, bara tre poäng från en Superior. Det räcker till att kvalificera till states så dit ska vi i slutet av april! Annars käkade vi bara donuts i den klassen och jag fotade lite bilder till yearbook. Stannade sedan kvar i början av 4th hour för att ta bilder på mixed varsity innan jag gick vidare till US History som i princip var lika segt som vanligt.
 
Käkade lunch och sedan hade ms Wagner kallat ut mig (called me out, finns det någon bra översättning på det?) under 5th hour så jag och Eddie kunde gå runt och ta bilder till vår academic page hela den timmen. Fick bilder på alla klasser vi har på det uppslaget så nu ska vi bara göra klart sidan och sedan är allt jag behöver göra med boken klart, har dock lovat ms Wagner att hjälpa till med editing då hon behöver extra hjälp med det för att få boken klart i tid. Förde över bilderna till yearbookavenue och sådär och kom därför lite sent till 6th hour men det gjorde inte så mycket för min del, älskade den klassen förra semestern men nu är den inte lika rolig längre.
 
Efter skolan var jag tvungen att gå till the media center och ta igen ett US History test som jag missade i tisdags och därefter gick jag till practice, sprang dock inte då Z tyckte att jag skulle ta en dag off när han hörde hur jag lät och hostade. Chillade därför mest omkring och snackade med folk samt pratade prom och promdresses med Jill och Katelyn fram tills att Haley kom och hämtade upp mig och vi åkte till Orange Leaf. Var längesen vi hängde så vi hade massa att snacka om och ta igen så det var riktigt kul! Fick skjuts hem av henne och sedan har jag mest slappat samt pluggat lite resten av kvällen.
 
Imorgon är det äntligen dags för fredag och sedan är det tack och lov helg, har en del planer så tror det kommer bli riktigt bra! Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!
 
Publicerade en tbt på mig och Al från Guys and Dolls på instagram, miss it so much!

Snowday #8

Kan säga att jag blev riktigt förvånad när min värdpappa väckte mig i morse genom att knacka på dörren och säga att skolan var inställd. Haha trodde honom nästan först inte utan gick in på skolans hemsida och där stog det, inställd skola onsdag 12 mars. Detta innebär att vi nu har haft 8 snowdays vilket är två för mycket och de lär lägga på dagar i slutet av året, inget jag är speciellt taggad på kan jag ju säga.
 
När jag väl kom upp ur sängen några timmar senare så var det i alla fall helt vitt ute och det snöade ända fram till runt klockan fyra på eftermiddagen, typiskt när snön äntligen började smälta. Har sett bilder på instagram och twitter under dagen om hur folk hemma njuter i solen och mormor skickade bilder på blåsippor, kan erkänna att jag blev avundsjuk för hade hellre haft vår än det här. Men ska ju till Hawaii om 10(!!!!) dagar så kan väl inte klaga!
 
Har hur som helst bara ägnat dagen åt att slappa, practice var inställd och de flesta fick inte ge sig ut med bilarna i det här vädret så har sett på film, läst samt pluggat lite. Ordentlig slappardag med andra ord! Imorgon blir det i alla fall skola igen, ska göra ett prov efter skolan som jag missade igår och jag får se om jag har tid att gå till practice efter eller hur lång tid det tar. Har ju redan missat två dagar den här veckan så borde väl springa egentligen men med den här hostan jag har dragit på mig känner jag att det inte gör så mycket. Min värdmamma fixade hostmedicin till mig innan idag så förhoppningsvis så ska det göra så jag inte ligger och hostar i två timmar innan jag somnar likt tidigare i veckan.
 
Nej nu ska jag försöka sova och tagga skola imorgon, ha det fint hemma i vårvädret vänner! Pussar!
 
Haha so much love to this picture <3 Kanske dags att damma av kameran och fixa lite nya bilder snart....

Districts Choral Festival

 
Lång dag i skolan idag och har sedan jag kom hem mest slappat och läst och som vanligt ignorerat läxorna som jag borde ha gjort egentligen.
 
Gick till 1st and 2nd hour precis som vanligt idag, under 3rd hour satt vi igen och lyssnade på körer i aulan och sedan blev vi dismissed för att gå och byta om till våra gowns och göra oss i ordning. Vi träffades i cafeterian och sedan var det dags för uppvärmning innan det var vår tur att gå upp på scenen och sjunga våra två låtar framför domarna. Det gick otroligt bra faktiskt, särskilt vår andra låt tror jag var vårt bästa framträdande vi har gjort med just den låten. När vi var klara på scenen gick vi till the band room där en av domarna kom och hade clinic med oss, typ gick igenom saker som vi kunde förbättra på låtarna och gav tips på scennärvaro osv. Domaren vi hade var verkligen riktigt bra så fick med oss mycket bra grejer därifrån. Pratade med henne efteråt när jag hjälpte till då hon kom fram och berömde för bra jobb, blev väldigt glad när hon inte hörde min dialekt utan blev förvånad när jag sa att jag var utbytesstudent när hon frågade hur många år jag hade varit i choir. Ett tecken på att min engelska har blivit otroligt mycket bättre då min dialekt var det enda folk märkte i början, otroligt kul!
 
Efter clinic var det dags för sight reading och det är väl inte vår starkaste sida om man säger så, vi kämpade ganska ordentligt med det. Men vi tog oss igenom det i alla fall och därefter så var vi klara, mr Moses berättade inte för oss idag vad vi fick för poäng utan tror vi får reda på det imorgon. Hoppas ju dock såklart på excellent eller superior så vi kan gå till states och det borde vi ha lyckats med! När vi var klara så fick vi ta en sen lunch då vi missade de vanliga luncherna och sedan gick folk tillbaka till klasser medans jag gick för att hjälpa till att visa körerna rätt. Mitt jobb var att ta folk mellan uppvärmning och scenen, varna när de hade två minuter kvar samt ge ett kort med körens namn och director på till personen som presenterade dem på scenen. Lätt jobb med andra ord och tiden gick ganska snabbt trots att det var ganska många timmar, kul att höra lite från de andra körerna när jag väntade utanför medans de värmde upp. Var en del olika nivåer kan man ju säga! Var klar strax före klockan sex och fick då skjuts hem av Sawyers mom och sedan har jag som sagt mest slappat hela dagen.
 
Igår skrev jag ju som ni såg att våren och värmen äntligen hade kommit hit till Michigan, ni kan stryka det jag sa för tydligen ska vi få 10 inches of snow tonight. Då vi redan har haft för många snowdays kommer det dock troligtvis bli skola ändå, men jag är verkligen inte taggad på ny snö nu när det äntligen har börjat smälta. Förhoppningsvis ligger det inte kvar länge! Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!

Säsongens första track practice

Vet att ni har varit utan snö ett bra tag nu och att värmen har börjat komma till Sverige, och idag kom den äntligen hit också. Snön har börjat smälta och det var faktiskt riktigt härligt ute, så skönt!
 
Skolan flöt på utan något särskilt hände, ligger redan efter i photography och att jag ska vara borta en vecka samt har svårt att stanna efter skolan på grund av track gör ju inte direkt saken bättre, i yearbook var Ms Wagner borta och vi fick inte gjort särskilt mycket gjort med tanke på hur stressigt det egentligen är med boken just nu, i Choir satt vi inne i aulan och lyssnade på några av de som tävlade i Districts idag, history pratade vi om atombomberna under andra världskriget, English var titta på en film om klasskillnaderna här i USA (helt sjukt verkligen!!) och i theatre började vi läsa ett manus. Så yes, där har ni en snabb sammanfattning av en dag på high school.
 
Efter skolan var det då dags för säsongens första track practice och hjälp vad mycket folk det var! Helt stört verkligen! Vi delade upp oss i tjejer och killar och vi seniors började med att ta attendence, blev lite kaos innan alla fattade vart de skulle gå osv men det ordnade sig efter ett tag och vi körde uppvärmning samt att vi seniors ledde stretchningen. Sedan fick vi info av Timpa angående säsongen och lite sådär och efter det delade vi upp oss i distance, mid distance och sprint people för practice. Jag och Kayla tog med oss en grupp med nya löpare som tänkte satsa mest på 800m och 1600m (vilket är det jag mest kommer köra) och sprang fem minuter in the hallways, körde lite sprints samt abs och sen fem minuter till efter det. Riktigt slapp första practice med andra ord men jag har gått runt och hostat som en idiot hela dagen så det var ganska skönt.
 
En annan anledning till att vår practice var så pass lätt var att vi behövde komma ut från skolan tidigt då killarnas basketlag skulle spela Regionals mot Eisenhower. Vet inte hur det gick men det lär vi få höra imorgon, dom brukar dock inte gå såhär långt och Eisenhower är riktigt bra så skulle inte förvåna mig om de förlorade. Kul dock för har gått bättre än vanligt för flera av Dakotas sporter i år! I samband med att track började så började ju även alla andra spring sports så det har varit fullt upp med tryouts till alla möjliga sporter, det roliga med en så pass stor skola som Dakota är att det finns otroligt mycket att välja på.
 
Imorgon är det dags för oss i Womens att tävla i Distrikts Festival så har 1st and 2nd hour som vanligt, choir ska vi bara sitta i aulan igen då dom använder vårt choir room och sedan under 4th hour är det vår tur att tävla. Vi ska sjunga två sånger framför domare och sedan måste vi även göra sight reading och gå på någon typ av clinic. Vi missar alla luncher så efter det måste vi käka och sedan är det ingen idé för mig att gå tillbaka till class för jag ska hjälpa till mellan 1 och 5.45 och visa choirs från andra skolor runt och sådär. Så där har ni min morgondag i princip! Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!
 
Miss these girls like crazy

Sunday Funday

Har mått betydligt bättre idag även om jag har känt av förkylningen så har faktiskt kunnat göra saker idag i stället för att bara ligga hemma, otroligt skönt!
 
Började med att gå på practice, sprang bara 1 mile men var skönt att röra på mig lite. Imorgon börjar track season på riktigt och då kommer det gå från att bara vara de seriösaste xc löparna till att vara ett treack team på 200pers. Lite skillnad där alltså! Pratade med coach Z idag om ifall jag ska träna med mid distance eller distance löparna, vill ju helt ha Z som coach men samtidigt kör typ alla mina vänner från xc distance. Då jag dock antagligen kommer göra bäst ifrån mig i mid distance bestämde vi att jag kommer träna mest med mid distance och sedan göra en del saker med dom som kör distance och det känns bra. Jill, Marah, Katelyn och några andra kommer köra mid distance så har kompisar där också så tror det blir bra.
 
Precis när jag hade kommit hem från practice smsade Katelyn mig och frågade om jag ville följa med och sola så blev upphämtad av henne några minuter senare. Åkte och solade och när jag kom hem slappade jag mest större delen av eftermiddagen, såg på film med min värdmamma och fixade lite yearbook saker som måste vara klart till nästa vecka. Vi har en och en halv vecka på oss att göra klart boken, kan säga att vi inte är i närheten av färdiga just nu så kommer bli sjukt stressigt i den klassen de närmsta dagarna.
 
Senare nu på kvällen blev jag upphämtad av Marah, vi åkte till Orange Leaf för frozen yoghurt (love) och sedan blev det ett stopp på meijers också då jag hade lite grejer jag behövde köpa. Imorgon är det dags för en helvecka i skolan igen så tänkte ta och sova ganska snart så jag är hyffsat pigg för skola och vår första track practice. Hoppas ni har haft en bra helg vänner, pussar!
 
Vid starten före mitt första xc meet, känns som evigheter sedan och nu är det redan dags för track

Fråga angående dator

Har svarat på de flesta frågorna under kommentaren det senaste men tänkte att det kan vara fler som funderar över det här så valde att ta upp den här frågan i ett inlägg.
 
Hej! Jag ska själv åka till USA i höst och var idag på intervju inför det! Det jag blivit lite fundersam över är om jag ska ta med en dator eller om jag ska satsa på en läsplatta (typ iPad) och så några externa hårddiskar som man kan spara bilder på? Har du med dig en dator? Vad rekommenderar du isf? :)
Först och främst, gud vad kul att du ska iväg som utbytesstudent! Hoppas verkligen du får ett grymt år! Personligen tycker jag att det har varit otroligt skönt att ha med en egen dator av flera anledningar. Först och främst så har bloggandet blivit mycket lättare, har ju alla mina bilder samt Photoshop osv på min dator. Sedan behöver man ju dator för skolarbete osv här också och då har det varit ganska skönt att ha en egen dator att kunna göra det på då Lauren ofta använder sig av familjens dator. Är dessutom lättare med skype osv då jag bara kan ta min egna dator inne på mitt rum när jag vill snacka med folk hemma, och känner jag för att inte socialisera mig med min värdfamilj utan bara se på film eller serier i mitt rum så kan jag göra det. Så jag ser personligen bara fördelar med att ta med sig egen dator, känner inte att jag spenderar för mycket tid framför den utan tycker bara att det har varit riktigt skönt att ha den. De flesta utbytesstudenter jag känner har tagit med sig egen dator men det varierar säkert från person till person vilket man tycker fungerar bäst. Så gör som du känner, hör av dig om du undrar något mer och lycka till i höst!

Red Wings Game

Var alldeles för trött för att blogga när vi kom hem från matchen igår då klockan var runt halv ett, skriver därför om gårdagen idag i stället.
 
Hoppade över practice då jag inte mådde bra så åkte hem direkt när skolan slutade vid 10.33, sov i princip hela eftermiddagen innan jag gick hem till Josefin vid klockan fem (yes jag gick, mina värdföräldrar trodde jag var galen då det tar hela typ tre minuter). Hemma hos Josefin var även Fredrik, en svensk utbytesstudent som jag inte har sett sedan PDO i juni trots att han bara bor ca 40min härifrån. Vi hoppade in i bilen tillsammans med Josefins värdpappa och två värdbröder och åkte och hämtade upp Julia från Finland innan vi åkte mot Detroit och Red Wings matchen.
 
Väl där fick vi stå utanför och vänta ett tag då de andra var sena och vi inte kunde gå in eftersom vi hade deras biljetter, men efter att tag i kylan kom de och vi kunde gå in. Totalt var vi åtta utbytesstudenter plus Rinays värdpappa som satt tillsammans, Josefins värdpappa och värdbror hade andra platser så vi satt inte med dom. När vi gick in fick man gå igenom typ en såndär scanner som de har på flygplatser och de sökte igenom väskor osv, man fick inte ta med sig vätska in och sådär. Jag fick inte ta med mig min systemkamera in då mitt objektiv var för stort, så fick fota med mobilen hela kvällen men Julia lovade att skicka sina bilder då hon hade mindre objektiv på sin kamera och kunde ta med den in. Anledningen till säkerheten kan mycket väl vara det faktum att vi var i Detroit, på vägen in berättade nämligen Josefins värdpappa om hur han blev rånad och hotad med pistol en gång när han var i Detroit när han var yngre och tyvärr så har situationen inte blivit bättre i Detroit sedan dess.
 
Vi satt ganska högt upp under matchen men hade ändå platser så att vi såg riktigt bra. Före matchen började gick vi dessutom ner och kollade på uppvärmningen och då kunde vi stå precis bredvid isen på Red Wings sida och PJ var helt lyrisk haha, han är en riktigt hockeynörd så tror han var den som var mest taggad. Har säkert en del läsare som inte har koll på NHL hockey så kan ju passa på att säga det att Detroit Red Wings är alltså ett NHL hockeylag med väldigt många svenskar i, nio stycken för att vara exakt. Dom har fler svenskar än amerikanare i laget lol. Laget de mötte igår var New Jersey Devils och Red Wings vann matchen med 7-4. Riktigt bra match, kul upplevelse och det var otroligt kul att träffa alla utbytesstudenter igen! PJ träffar jag igen om två veckor när vi ska till Hawaii men dom andra vet jag inte när jag ser igen, vi har en orientation kvar men förhoppningsvis kan vi få till något annat också då man knappt hinner snacka på mötena.
 
Mår om möjligt ännu kassare idag så skippade practice i morse och har sedan bara slappat hela dagen för att bli frisk. Har inte tid att vara sjuk nu så tar därför en lugn helg så jag blir frisk, blir nog därför ingen practice för mig imorgon heller. Hatar att vara sjuk och inte göra någonting men så får det vara.
 
Me and Finland (Julia)
Sverige, Finland, Sverige
Mexico, Sverige, Sverige, Finland
Sverige, Sverige, Finland
Hela gänget - Polen, Sverige, Mexico, Sverige, Sverige, Finland, Australien, Sverige

I don't even know what to think anymore

Mår tyvärr inte så speciellt mycket bättre idag, har gått omkring som en zombie på lektionerna och har i princip bara sovit sedan jag kom hem. Orkar inte ens tänka på hur jobbigt det kommer bli att gå upp vid klockan halv sex imorgon med tanke på hur seg jag var vid klockan nio i morse.
 
Hade som sagt halvdag i dag också, med 4th, 5th and 6th period den här gången och det var som förväntat riktigt segt. Slutade vid klockan 2.11 och då var det dags för practice som vanligt, sprang bara 2 miles lite lugnt då jag som sagt inte mår så bra. Efter practice åkte jag med Katelyn och solade inför Hawaii, om jag kommer dit blek som jag är nu kommer jag bränna mig redan första dagen när vi har surfing och sedan kommer det vara kört för mig resten av veckan. Så ska gå några gånger innan nu bara så jag får lite basic bränna så jag förhoppningsvis inte bränner mig lika mycket när jag kommer dit sedan.
 
Kom hem och käkade och sedan har jag som sagt i princip bara sovit, gjorde om engelskaläxan då jag när vi rättade den idag insåg att jag hade gjort fel på i princip allt och sen gjorde jag ett försök med US History uppsatserna vi har tills imorgon men var alldeles för trött så ska göra det under 2nd and 4th hour imorgon. Imorgon har vi halfday med speedschedule så vi har alla lektioner men de är bara 28min långa och vi slutar skolan vid 10.33. Sjukt värd dag, kan tänka mig att vi kommer göra otroligt mycket i alla klasser! Men det kommer nog gå snabbt i alla fall vilket kommer bli riktigt skönt.
 
På kvällen imorgon blir det Red Wings game med några andra utbytesstudenter och vi får se om jag hinner hem en sväng till Tyler innan eller om jag får ta och skippa det. Nu blir det i alla fall sängen för min del så jag orkar upp imorgon, ska bara påminna er som kommenterar om att jag ibland svarar under kommentaren i stället för att ta upp frågan i ett inlägg. Så ni som har kommenterat det senaste, kolla inlägget så hittar ni mitt svar under er kommentar. Pussar!
 
The Hot Box Girls från musikalen, miss them so much!

Choir konsert + Districts + late start

Var väldigt trött och mådde inge vidare när jag kom hem igår så blev därför ingen uppdatering. Mår fortfarande halvdant, är trött och seg i hela kroppen så är nog en förkylning på gång men har inte riktigt tid med det nu så får hoppas det går över snart.
 
Hur som helst, sov som sagt hos Sarah måndag-tisdag och sedan gick vi ut och käkade frukost tillsammans med några andra före practice. Vi har en sista chill vecka nu innan track säsongen börjar på måndag så vi sprang bara 2 miles, dock i väldigt högt tempo men gött att bara springa kort distance. Kom hem och då bakade jag och Lauren chocolate chip cookies, vi failade lite dock då första omgången blev brända men andra omgången smakade helt okej i alla fall.
 
Sedan tittade vi på Frozen då Lauren inte har sett den innan, jag såg den på bio med Brennan för några veckor sedan. Alltså älskar den filmen, har lyssnat på soundtracket i princip konstant sedan jag såg den! När vi hade kollat klart tog jag en nap innan det var dags att göra sig i ordning för kvällen konsert med choir. 
 
Vi hade vår festival konsert som inte är någon big deal at all, i princip ingen var där och lyssnade och vi hade inte sålt några biljetter innan utan det var fri entré typ. Min värdfamilj var inte där men coach Z var där och lyssnade, love! Det gick bra i alla fall, vi lyssnade på våra låtar från konserten under choir idag och trots att vi hade en del kritik så lät det riktigt bra och vi känner oss redo för Districts som är nästa vecka. Districts kommer vara på Dakota under måndagen och tisdagen och alla våra körer utom Freshman choir kommer tävla på tisdagen. Vi i Womens Varsity är på tisdag förmiddag och sedan ska jag hjälpa till att jobba på eftermiddagen från 1-5.45 så missar alla mina klasser den dagen förutom 1st and 2nd hour. Vi seniors samt några juniors kommer hjälpa till genom att visa körerna till de olika salarna och scenen osv under dagarna då det kommer vara körer från hela distriktet där. Mr Moses förväntar sig att vi går till States i april och det tror jag faktiskt vi kommer lyckas med!
 
Idag hade vi late start då alla juniors hade testing på förmiddagen, tycker synd om dom som hade ACT igår och sedan två andra viktiga test idag och imorgon, verkar vara sjukt jobbigt. Juniors hade sedan som val att antingen gå till resten av sina klasser eller gå hem, inte så svårt att gissa vad de valde och det var därför ganska tomt i flera klasser idag. Idag hade vi 1st, 2nd and 3rd hour och imorgon ska vi ha 4th, 5th and 6th hour, kan ju lätt säga att jag föredrar dagens schema jämfört med morgondagens. Riktigt skönt att inte behöva gå till skolan förräns vid klockan 11 i alla fall, och sedan slutade vi vid klockan 2.11 precis som vanligt. Därefter blev det practice och sedan har jag mest sovit och tittat på serier resten av dagen, mår som sagt inte helt bra.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det något serieavsnitt till innan jag går och lägger mig, ska utnyttja morgondagens sovmorgon till att bli frisk. Pussar!
 
Me and Canada på vår första konsert, känns som evigheter sedan

Mobilblogg

God morgon Sverige! Här är klockan efter 12 och jag befinner mig hemma hos Sarah, då vi ju är lediga från skolan imorgon och vi inte har umgåtts på länge bestämde vi oss för att ha sleepover. 

Idag hade vi alltså vår enda heldag för den här veckan vilket var otroligt skönt. Skolan gick snabbt utan att något spännande hände, är ju bara vardag med lektioner där så det rullar på som vanligt. Efter skolan så hade vi dress rehearsal med choir inför vår concert imorgon, själva övningen vad ju inte speciellt kul men det roliga var att träffa folk ifrån musikal castet som är med i dom andra körerna. En del av dom har jag inte sett sen all nightern i princip så det var otroligt kul! 

Fick skjuts hem av Amanda och passade på att duscha och ta en nap innan jag åkte hem till Sarah. Vi har bara haft en chill tjejkväll med film och snack, mysigt! Imorgon ska vi först äta frukost med några från laget och sedan blir det practice på skolan. Kvällen bjuder sedan på concert och där har ni nog i princip hela min dag, kommer nog inte få in så mycket annat. Hoppas ni får en bra dag vänner, pussar! 

Nothing is going to bring us down

 
Tar en liten bloggpaus nu i pluggandet som jag var smart nog att börja med när jag kom hem vid klockan 10 efter att ha haft hela helgen på mig att göra det. Vara smart när det gäller plugg är inte riktigt min grej alltså.
 
Gårdagen slutade faktiskt med att jag var hemma hela kvällen vilket inte har hänt på en helg sedan jag vet inte hur länge. Var så otroligt trött verkligen så det var faktiskt ganska skönt, tittade på en film med min värdmamma och låg sedan i min säng och läste samt tittade på Pitch Perfect. Var utan anledning väldigt trött så var ganska skönt att bara gå hemma i mjukiskläder och slappa hela kvällen.
 
Idag blev det practice som vanligt vid 11, kom hem och tog en nap samt gjorde i princip ingenting fram tills Josefin kom över vid runt klockan halv fem för att kolla på the red carpet från Oscars galan. Så otroligt många fina klänningar, åh blev bara ännu mer taggad på prom när jag såg det!
 
Josefin gick hem vid strax efter sju och jag blev då upphämtad av Brennan då vi skulle på bio och se Pompeii. Haha det är bara den 2 mars och jag har redan varit på bio så stört många gånger det här året, love it! Filmen var helt okej i alla fall, den var inte grym men helt klart sevärd. Det enda sura med att vi gick på bio var att jag missade själva Oscarsgalan vilket jag från twitter har förstått var riktigt grym, men jag och Brennan hade skoj så får helt enkelt försöka se delar av galan i efterhand i stället. Hade ju kunnat kolla när jag kom hem men har ju fortfarande en del plugg att göra, fattar det dock inte så får nog be Jake om hjälp under lunchen imorgon.
 
Ser otroligt mycket fram emot nästa vecka då måndagen är vår enda heldag i skolan, så sjukt gött verkligen! Tisdag är freshmen och seniors lediga då juniors tar ACT och sophomores gör något annat viktigt prov. Onsdag och torsdag är också prov för juniors så då börjar vi andra inte skolan förräns vid 11 och fredag är sedan en halvdag för hela skolan. Med andra ord kommer den här veckan antagligen gå ganska fort vilket jag inte klagar över.
 
Nej nu ska jag försöka att i alla fall göra lite till på engelska läxan och sedan blir det sängen för min del, hoppas ni har haft en bra helg vänner. Pussar!

Ett inlägg om gårdagen

Jag var alldeles för trött för att blogga när jag kom hem igår då det var en ganska händelserik dag så vi kör fredagens inlägg idag i stället.
 
Började med skola vilket flöt på precis som vanligt utan att något särskilt hände. Efter skolan så hade de seniors som skulle göra track ett möte i coach Timpas room inför säsongen. Vi var dock bara 12 stycken där och jag tror det kommer vara fler under säsongen sen. De flesta hade gjort xc också men var lite nytt folk så ska bli väldigt kul att lära känna dom sen! Är dock ca 200pers i vårat track team så är ett stört stort lag. I alla fall så pratade vi om apparel, vår nya track (som kommer göra att vi bara kan använda vår för hälften av säsongen), ansvar som vi seniors kommer ha och sedan det stora problemet för våra bästa seniors, prom. Detta året har de nämligen lagt prom dagen före vårt State meet, vilket är så otroligt dumt! Timpa säger själv att han inte kommer säga att någon inte får gå på prom men det är uppenbart att han inte vill att folk ska gå och de som går kommer inte få stanna hela dansen. Riktigt surt för dom verkligen!
 
Efter det gick vi till practice och då mötet tog ganska lång tid var det bara vi seniors som sprang, de andra var redan klara. Sprang mina 3 miles först tillsammans med Sarah och sedan själv och efter det körde jag lite styrka med killarna då Brennan var min skjuts hem. Fick alltså skjuts hem av honom och var hemma i ca en timme innan Angela hämtade upp mig och vi åkte hem till Monicas house (säger man att man åker hem till någons hus på svenska??) för att göra oss i ordning. Det var nämligen Glow Out på skolan på kvällen, Dakotas vinterdans.
 
Glow Out var informal så folk gick i princip runt i mjukisbyxor och t-shirt även om det var en del (jag bland annat, är inte helt amerikaniserad än) som var lite mer uppklädda i alla fall. Vi var i skolans gym och det blev lite fail då man inte kunde släcka ner riktigt på grund av säkerhetsbelysning men hyffsat mörkt blev det till slut i alla fall så man kunde se alla glowsticks och liknande som de hade delat ut när man kom in. De hade hyrt in en DJ från en av radiostationerna i närheten och även om han inte var världens bästa då han efter ett tag började spela samma låtar en andra gång i stället för att spela det folk önskade så var det helt okej. Var mest med Jill, Monica, Robert, Kaitria, Katelyn och Lauren men hade även en del vänner från Choir där så dansade med dom en del också.
 
Av skolans 2700 elever så var det bara ca 250 som kom vilket antagligen också var en av anledningarna till att det var lite segt. Men vi lyckades faktiskt göra så att det var ganska skoj ändå, även om det så klart inte var lika kul som homecoming. Dansandet låg på ungefär samma nivå dock, sättet folk dansar här borta är verkligen helt stört och ibland kommer jag på mig själv att bara stirra. Grinding är standarden och sedan finns det alla möjliga varianter efter det.
 
När dansen var slut vid halv 10 och vi hade dansat så vi hade ont i fötterna så åkte jag med Jill och Monica hem till Tylers house. Marah, Haley, Brennan och Lauren kom även dom lite senare och vi hade en stört rolig kväll! Tror ni känner igen de flesta namnen jag nämner här i bloggen nu men Tyler kan nog vara nytt, han är senior som är en av våra duktigaste killar i track. Riktigt lyckad kväll i alla fall, har inte skrattat så mycket på länge.
 
Så yes, där har ni min gårdag. Den här dagen har än så länge bestått av practice och lunch på en libanes restaurang men hur kvällen ser ut är ännu oklart. Hoppas ni har en bra helg vänner, pussar! 
 
Bild från dansen igår, tagen från DJns twitter

RSS 2.0