Valborgsmässoafton

Franskaprovet idag var ett enda stort skämt. Haha kan vara sämsta provet jag har gjort någonsin! Satsar alltid högt i alla ämnen, men franskan är jag glad om jag får godkänt. Om det nu ens blir det på detta provet.
 
Då vi hade eget arbete sista lektionen åkte jag liksom de flesta i klassen hem efter provet, var därför hemma redan vid klockan 12. Härligt! Tröståt glass och tog sedan ut lite aggressioner på en härlig springrunda.
 
Eftermiddagen har bjudit på traditionellt namnsdagsfika som vanligt på Valborg, och om någon timme ska jag göra mig i ordning för att träffa några fina vänner för lite Valborgsfirande. Blir grillpremiär och lite annat skoj. Ska försöka få med mig kameran för en gångs skull, har insett att jag har väldigt lite bilder på mina vänner från senaste åren vilket är sjukt synd. Ska försöka ändra på det!
 
Imorgon är det ledigt från skolan, men jag taggar inför 8 timmars jobb. Hawaii here I come!
Ha en grym kväll fina ni, pussar!
 

Tu parles le francais?

Dags för ännu en skolvecka alltså. Allt rullar på ganska fort just nu, tror tiden fram till sommarlovet kommer gå riktigt fort. Jag hoppas det i alla fall, för nu är jag riktigt skoltrött!
 
Har idag köttat i skolan och på gymmet, och fått iväg en tredje och näst sista avbetalning till YFU. En räkning kvar som ska in den 1 juni. En lön till och jag har fått ihop alla pengarna, det är så sjukt stört!
 
Imorgon har jag nationellt prov i franska 8.00-11.30. Jag är inte sådär överdrivet bra på franska om man säger så, och till och med min lärare sa att detta provet kommer bli svårt. Känner mest att lycka till med det där! Bara att kötta helt enkelt, när jag har klarat av det där har jag inget mer franskaprov någonsin. Den känslan liksom, underbar!
 
Nu ska jag se något serieavsnitt, och sen blir det sova tidigt så jag orkar med provet imon. Som om det skulle hjälpa liksom... Ha det fint!
 
 

Utbytesträff #2

Idag var det alltså dags för ännu en utbytesträff med goa människor i Göteborg. Eftersom jag bor i Jönköping och har över två timmar med buss till Göteborg blev det en heldag för mig även idag.
 
Mötte i alla fall upp ett gäng härliga utbytisar på centralstationen vid 12 tiden, nio stycken var vi denna gången. Både nya och gamla ansiktet som sagt. Hamnade på en kinarestaurang där vi satt och snackade ett tag, innan tre av tjejerna var tvungna att gå för att de skulle göra SLEP testet. Sjukt synd då det bland annat var de tjejerna jag hade kommit närmast förra träffen, men vi var ändå ett gött gäng som var kvar! Och de som gick åker med YFU, vilket innebär att jag förhoppningsvis också får göra testet snart!
 
Sen satte vi oss i alla fall ett tag i solen, innan vi slutligen hamnade på ett fik. Mycket mat och snack alltså, men det är ju det man behöver! Var från ganska många olika länder den här gången, bland annat Filippinerna, Storbrittanien och Österrike, kul att höra om annat än USA. Mycket snack om tankar, förväntningar och rädslor, alltid kul att höra andras tankar om olika saker!
 
Nu ska jag ta tag i lite plugg, har en engelskainlämning att skriva som jag inte ens har börjat på. Bra där!
 
Hoppas ni har haft en grym helg fina ni!
 

Only know you love her when you let her go

Grym kväll med dom bästa igår. Började på tonår där vi hade besök av en annan tonårsgrupp från en håla vid namn Kinnarp, sjukt härliga människor! Drog sedan vidare till Amandas stuga och hade lika kul som vanligt. Hemma vid tre, sov fyra timmar och sen var det sex timmar på jobbet som gällde idag. Gick riktigt bra, och har varit på alla stationer jag kan idag vilket var kul. Tiden går så mycket snabbare när man får hoppa runt lite! Och vara slampa som min skiftledare så fint kallar det ;)
 
Ikväll är det bara jag och min bästaste lillasyster hemma, så det blir mys till max. Så sjukt bra är hon, kommer sakna henne så galet mycket nästa år! Hon är åtta år yngre än jag, men vi har alltid så kul när vi umgås. Vilket är alldeles för sällan egentligen. Men ikväll ska det mysas på hög nivå! Ska bara ta tag i mitt rum först, har typ slagit ner en bomb där.
 
Imorgon är det dags för en andra utbytesträff, och förhoppningsvis blir det lika bra som förra gången! Några som saknas från förra gången, men även några nya ansikten vilket är otroligt kul! Alltig gött att träffa nytt folk!
 
Nej nu ska jag ta tag i bombnedslaget här, hoppas ni har en grym helg finingar!
 
 

Maskeradbalen

Full rulle för mig just nu, kom hem först halv elva på kvällen igår, och idag har jag varit hemma en timme mellan klockan sju imorse och tio på kvällen. Men det är sjukt gött faktiskt!
 
Har i alla fall spenderat kvällen med att titta på en dansföreställning. Två av mina närmsta vänner går sista året på estet-dans, och den här veckan har de haft föreställningar med sin slutproduktion. Sjukt bra var den, så det var riktigt kul att se!
 
Imorgon är det äntligen dags för fredag, är sjukt taggad på helgen som kommer bjuda på utbytesträff och annat kul!
 

En snabb fråga

vars jobbar du? :D
Jag jobbar på McDonalds sen ett år tillbaka. Har service, så står i kassan och DT (driven). Inte världens bästa jobb, men det är faktiskt ganska kul. Har goa medarbetare och det är en bra merit för framtiden sen. Och utan det hade jag aldrig kunnat åka till USA nästa år. Kommer alltid vara tacksam till donken för det ;)
 
 
 

Dags att söka visum

Igår kom det ett mejl från YFU med en hel massa bifogade filer och instruktioner. Det är dags att börja med visumansökan. Vad jag har förstått från tidigare utbytesstudenter är det den jobbigaste delen av alla ansökningar som ska fixas inför utbytesåret.
 
Det fattas dock ett dokument innan jag kan göra klart det och boka tid på ambassaden, ett formulär vid namn DS-2019 som skickas från YFU USA i maj och som sedan vidarebefordras direkt till oss så vi kan slutföra ansökan. Men redan nu kan man göra en stor del, och eftersom det är ganska krångligt är det väl lika bra att försöka komma igång med det så snart som möjligt.
 
För att söka visum måste man göra ett personligt besök på den amerikanska ambassaden i Stockholm, och detta tänkte jag försöka få in i samband med att jag är i Stockholm på avreselägret 14-16 juni. YFU håller på och förhandlar med ambassaden om att få några tider då vi YFU studenter kan få förtid för intervju, så det lär bli en hel del YFU studenter då, vilket kan bli ganska kul!
 
Att visumhandlingarna har kommit gör att allt känns ganska nära nu, är så galet taggad!!
 
 

An Exchangestudents wishes


Well you only need the light when it's burning low

Söndag kväll igen, och lång skolvecka ligger framför. Kom hem från jobbet för en halvtimme sedan, och ska nu ta tag i sista inlämningarna som ska vara klara innan kl 00.00. Bara att kötta helt enkelt, har inte ens börjat med den ena!
 
Har idag varit hemma totalt en timme mellan klockan halv tio i morse och halv tio nu ikväll. 6 timmar jobb och lite annat fix har tagit min tid medan mina kompisar har njutit ute i solen och tagit första turen med båten och åkt wakeboard på Vättern. Tur att allt jobb kommer vara sååå värt om några månader sen.
 
Nej nu ska jag ta tag i eländet, hoppas ni har haft en grym helg fina ni!
 

Värdfamilj - Ur handboken

En stor del i handboken och de papprena som bifogades till oss som ska till USA handlade om värdfamilj.
Bland annat stod de ju då att de flesta får sin placering till sommaren, typ i juli, vilket inte är sådär jättekul att höra när papprena åkte till USA så tidigt som december. Men det är bara att vänta!
 
Hur som helst så skrev de om det här att en värdfamilj kan se väldigt olika ut. Man tänker att man ska hamna i en familj med mamma, pappa och värdsyskon. Men man kan hamna hos ensamstående föräldrar, homosexuella par, dubbelplaceringar, äldre par och allt möjligt. Tycker att det är otroligt bra att alla typer av familjer får ställa upp som värdfamilj, bara för att alla inte ser likadana ut betyder det inte att de inte är bra! Vet att det har varit både dubbelplaceringar och placeringar hos homosexuella par i år, och de placeringarna verkar grymma!

Tips till er som ska iväg är att tänka igenom om ni kan tänka er att bo i till exempel en dubbelplacering eller liknande, för under intervjun får man svara på frågor om det. I alla fall om man åker med YFU, vet inte hur det är med andra organisationer.
Värdfamiljen är en viktig del av året, och därför ska man inte gå med på något man känner sig obekväm med bara för att ha chans att få placering tidigare. Då är det viktigare att man trivs där man hamnar. Men sen är det inget fel med att vara öppen!
 
Under intervjun fick man även säga om man hade några önskemål på familjen. Jag önskade värdsyskon som bor hemma, sen spelar det ingen roll om de är småbarn eller i min ålder. Men då jag har syskon här hemma vore det otroligt tomt att bli ensambarn för ett år. Sen har jag av någon anledning en bild av att jag hamnar hos en tant ute på landet med 20 katter haha!  Men annars är jag ganska öppen för var jag hamnar, bara jag känner att jag trivs med familjen! Och att jag har önskat värdsyskon garanterar ju inte att jag får det, vi får se hur det blir när jag äntligen får min placering!
 
Har ni några särskilda önskemål på eran värdfamilj?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HELG!

Äntligen fredag vilket betyder helg och ledighet. Är väl dock inte sådär jätteledig egentligen. Hade egentligen en helt jobbfri helg, men var i stort behov av pass och lyckades få tag i jobb till både lördagen och söndagen. Så jobb och plugg kommer min helg gå åt till, har fortfarande två stora arbeten kvar som ska in den här veckan. Kul helg, men så är det!
 
Ikväll ska jag i alla fall träffa några fina vänner, får se vad vi hittar på.
Ska få upp ett inlägg till idag med tankar från handboken jag fick i onsdags innan jag sticker tänkte jag.
Ha en härlig fredag!
 

Handbok för studenter

 
Hade ett tjock brev från YFU som väntade på mig när jag kom hem, alltid lika kul med post från dom!
Just det här brevet bestod av inbjudan till avreselägret i Stockholm 14-16 juni, lite allmän info samt en handbok för studenter.
 
Handboken var sjukt intressant att läsa igenom, och gick lätt före allt plugg jag egentligen hade behövt göra. Det stod information om hur YFU fungerar, skolorna i de olika värdländerna, värdfamiljer, kulturskillnader, hemlängtan, packlista, tips på presenter till värdfamiljen, hur man ska hantera olika situationer som kan uppstå i värdlandet och lite allt möjligt som kan vara bra att veta när man ska åka iväg som utbytesstudent.
 
Det här med hemlängtan och hur mycket kontakt man ska ha med familj och vänner här hemma är något de tar upp otroligt mycket. Någon gång under året kommer man brottas med hemlängtan, men man hoppas självklart att man slipper det så länge som möjligt. Och även om jag vill ha kontakt med min familj och mina fina vänner här hemma vet jag att det underlättar om jag snackar med dom så lite som möjligt. Dom får följa mitt äventyr här på bloggen helt enkelt, och så får vi snacka ibland. Max ett mejl i veckan och max ett skypesamtal i månaden med hemlandet är det YFU rekommenderar, och jag tror det är ganska bra att försöka hålla sig till det. Man är ändå bara i USA i ett år, och då måste man ju passa på att njuta och försöka leva sitt liv där utan att vara kvar för mycket i vad som händer här hemma.
 
Brevet gjorde mig verkligen sjukt taggad på USA! Vet att jag kommer ha lite halvt panik på flygplatsen när det är dags att åka, men allt kommer vara så otroligt värt det! Och nu vill jag mest veta vart jag ska. Brevet påmindre dock om att de flesta får placering under juli, men man kan ju alltid hoppas att man är någon av dem som får tidigare. Hade varit gött att veta vart man ska innan skolan slutar.
 
Tänkte ta upp olika delar ur handboken i olika inlägg, då det fanns en hel del tankar och idéer som kan va kul att ta upp. Packlistan och hur värdfamiljerna kommer bland annat komma upp. Kul att få med lite USA inlägg igen!

When you try your best but you don't succeed

Sjukt tråkig vardag jag har just nu. Både gårdagen och idag har sett ut på exakt samma sätt: skola, plugga, gymmet, äta, sova. Oj så roligt!
 
Min textlärare tyckte att vi behövde ännu fler saker att göra, så nu kan jag dessutom lägga till en filmanalys på listan med plugg som ska vara klart innan söndag kväll. Därav kommer det bli dåligt med rolig uppdatering den här veckan. Känner mest för att slå huvudet i en vägg, men det är bara att kötta och se till att få det gjort.
 
Nu ska jag se något serieavsnitt innan det är dags att sova.
Ha det fint!
 

If you never try you´ll never know

Söndag kväll igen, och jag ser verkligen inte fram emot nästa vecka. Matteprov, två engelskauppsatser, radioanalys och samhällsvetenskaplig rapport är bland annat vad min vecka kommer bestå av.
 
Gårdagen var hur som helst grym. Ett femtiotal sjukt härliga människor vilket ledde till gött häng och mycket roligheter. Presenterna blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, men sjukt uppskattade ändå vilket var väldigt kul!
 
Jobbet idag gick halvbra alltså, men helt okej ändå. Har tack och lov sjukt goa medarbetare! Uppskriven på sommarschemat nu i alla fall, blir fyra veckors jobb i sommar vilket är väldigt lite men ändå sjukt skönt. Vill ju ha lite ledigt innan jag åker till andra sidan atlanten.
 
Hade tänkt plugga när jag kom hem från jobbet, men var alldeles för trött och somnade i soffan. Standard. Tänkte bara dra på något serieavsnitt nu och sova tidigt så jag orkar med kommande veckan.
Känner att det här inlägget blev allmänt osammanhängande, så tar och avrundar.
Hoppas ni har haft en härlig helg!
 
 

Till blivande utbytesstudenter

Vet att det är några blivande utbytesstudenter som läser bloggen, och tänkte bara ge ett litet tips. Och det är att ni lär känna andra utbytesstudenter som ska iväg samma år som ni!
 
En del organisationer anordnar camp och liknande, men lär känna folk redan innan dess. Gå med i facebookgrupper och anordna utbytesträffar. Är det ingen annan som tar tag i det, gör det själv! Jag har dragit igång båda träffarna i Göteborg, bara skriv ut datum, tid och plats i facebookgruppen så löser det sig.
 
Chatta och skypea med folk, det är otroligt härligt att ha någon att tagga med innan. Särskilt för mig som tidigare inte hade någon i närheten som skulle iväg. Att snacka tankar, förväntningar, rädslor och förhoppningar med andra utbytisar är grymt!
 
Det skönaste med att lära känna andra utbytesstudenter innan man åker iväg är att man sedan känner någon som kommer befinna sig på samma kontinent. Dina vänner och din familj är flera timmar bort på grund av tidsskillnaden, och att då har några du känner att du kan snacka med och litar på i samma land kan vara otroligt skönt! Din värdfamilj kanske inte alltid förstår kulturkrockar och allt annat man går igenom, utan du behöver snacka med någon som går igenom samma sak som du.
 
Sen är utbytesstudenter grymt härliga människor, i alla fall dom jag har lärt känna. Så fokusera inte bara på dig själv och ditt eget utbytesår, utan ta chansen att lära känna flera människor som ska iväg på samma äventyr som dig. Då blir året ännu bättre!
 
 

Your life does not get better by chance, it gets better by change

 
Ska snart iväg för att träffa vännerna och så ska vi fixa killarnas presenter inför festen ikväll. Lyckas vi kommer det bli så sjukt bra!
Riktigt taggad för ikväll, kommer va så mycket gött folk och tror det blir riktigt fint!
 
Men nu måste jag göra mig i ordning, och sen kommer större delen av dagen gå åt till att fixa presenterna. Så ni får ha en grym lördag helt enkelt!

Nattblogg

Slänger in ett nattinlägg såhär vid klockan ett. Bror och jag kör lite standard såhär på fredagen, när vi kommer hem vid den här tiden blir det alltid lite slapp framför tvn och nu sitter vi käkar godiset som är kvar från min systers kalas.
 
Sån grym kväll har det varit i alla fall! Grymt möte, och hänget efteråt var ännu bättre! Alla var verkligen hemma till den här helgen, alla äldre vänner som man ser så sällan sen dom tog studenten för sisådär 3 år sedan och flydde den här hålan. Så otroligt kul att träffa dom, sjukt gött! Skrattat så jag har riktigt ont i ansiktet, gillar mina fina vänner alltså!
 
Nu ska jag slappa lite till innan det är dags för sängen, är taggad på morgondagen som kommer bli minst lika grym!
Godnatt finingar!
 

T.G.I.F

Har bråttom, så slänger in två fula egobilder!
 
Äntligen fredag igen, och första veckan efter påsklovet är avklarad! Nu taggar jag en riktig grym helg innan nästa vecka med sjukt mycket plugg väntar.
 
Ikväll blir det ungdomsmötet Offcourse!?, och imorgon har mina nära vänner Oskar och Jakob sin 18års fest. Kommer bli riktigt grymt med härligt folk båda kvällarna, och jag är taggad!
Söndagen bjuder sedan på jobb som vanligt. Sommarschemat är redan uppe, och det är dags att börja tänka på hur sommaren ska bli. För min del blir det bara fyra veckor jobb i sommar, eftersom jag inte vet när i augusti jag åker. Och jag vill ha lite ledig tid här hemma innan jag drar. Måste dessutom ta tag i att prata med min chef och säga upp mig, inget jag ser fram emot kan jag säga! Men det blir nog bra.
 
Nu måste jag springa! Ha en härlig kväll allihop!
 

Courage is always the one thing stronger than fear

Nikon D40+AF-S Nikkor 50mm f/1.8
 
Sjukt bra dag idag! Firade en klasskompis i skolan som fyller 18, och skoldagen flöt på riktigt snabbt. Film med popcorn på engelskan, jag gillar min engelskalärare!
Skulle fota min lillebror efter skolan, och då knäppte han även några bilder på mig. Seriös som vanligt, ohja!
 
Fick svar från YFU idag, och de håller på och letar efter volontärer i närheten av studenterna som kan hålla i SLEP-testen. Så blir väl troligtvis ganska snart!
 
Nu ska jag snart iväg till min ungdomsledare för käk och gött snack, men först blir det lite plugg.
Ha det fint!

You owe it to yourself to be the best you can be

Ser att statistiken bara går uppåt, sjukt kul! Släng gärna in en kommentar om ni har någon fråga eller har något ni vill att jag ska skriva om.
 
Har haft en standarddag idag. Skola, sånglektion och pass på gymmet sammanfattar det hela riktigt bra.
Fortfarande inget nytt från USA, har egentligen inte hört något sen mina papper åkte till USA i december. Tror jag ska mejla YFU för att kolla hur det är med bland annat SLEP-testet (ett engelskatest som alla utbytesstudenter till USA måste göra) och sådär, har nämligen inte gjort det än. Tror dessutom vi borde få information om Visum snart, en del har redan tider inbokade på ambassaden.
 
Nu ska jag se något serieavsnitt och sen sova, är ganska seg!
Hoppas ni har haft en bra dag finingar!
 

Don´t forget to....

 

Happy Birthday Sis!

 
Idag fylller min finaste lillasyster 10 år! Lika seriös som jag på bild haha! Love You!

What the mind can conceive, it can achieve

Sista kvällen på påsklovet nu, och efter ett grymt lov är söndagsångesten hög! Den här sista helgen har bestått av gym, jobb, fina vänner samt att fira min lillasyster med grymmaste släkten.
 
Att påsklovet är över innebär att sommaren och USA närmar sig. 67 dagar kvar till sommarlovet nu för min del. Har en del ledigt och kul saker inplanerat, och jag tror tiden kommer gå ganska snabbt. Bland annat ser det ut som vi har en till utbytesträff på gång i slutet av april, och jag och några andra utbytisar har grymma planer för sommaren innan vi åker. Så sjukt härliga människor man har lärt känna tack vare det här året, så sjukt kul!
 
Nu försöker jag ta tag i lite plugg som jag har ignorerat hela lovet, går väl sådär. Hade tänk klara av en hel del nu under lovet egentligen, men har inte pluggat någonting alls! Standard helt enkelt!
 
Ny vecka innebär i alla fall nya placeringar, kanske är det min tur nu??
Hoppas ni har haft ett grymt lov fina ni, och ha en bra kväll!
 

I am not my memories. I am my dreams.

Tyckte det har varit dåligt med bilder det senaste, så här har ni lite mobilbilder från dagen!
 
Gårdagen bjöd på Sh'bam pass på gymmet, och sen hade jag två fina tjejer här som sov över. Idag var det grymt väder här i Bankeryd! Sopmaskinerna var här igår och fick bort allt grus, så idag passade jag och Evelina på att ta longboarden ner till Vättern och njuta i solen. Strålande sol och +10 grader, kunde inte bli bättre! Trots is på Vättern var det riktigt härligt i solen, och vi satt och snackade i över två timmar. Har riktigt härliga fräknar i hela ansiktet nu!
 
Bankeryd är visserligen en håla, men en riktigt grym sådan!

Welcome April!

Min jobbhelg är nu äntligen över, och jag är ledig från jobb ända tills på lördag! Så otroligt gött, ni anar inte!
Igår träffade jag några vänner efter jobbet, och den här dagen ser ut som så att jag ska in till stan för att träffa några klasskompisar senare, och sen ska jag köra ett pass på gymmet med två andra kompisar. Sen får vi se hur det blir!
 
Första april igår som ni säkert har koll på. Jag är lättlurad, men bortsett från att jag precis som alla andra trodde på det mina chefer sa om 20 bussar på jobbet (på det McDonalds jag jobbar på kunde det varit sant) så klarade jag mig undan från att bli lurad igår. Och i stället för 20 bussar fick vi "bara" sju.
 
Det är så sjukt att det är april nu! Jag åker till USA om fyra månader. Fyra! Det är ju ingenting liksom! Känns som tiden går läskigt fort just nu. Vill komma iväg, men samtidigt trivs jag så otroligt bra här hemma just nu! Men tagget går i perioder, det är en del av väntan och utbytesåret.
 
Nu ska jag gå ut och sätta mig i solen och njuta, ha en härlig dag vänner!
 

RSS 2.0