Helgens planer

Såå, efter en småseg dag i skolan stressar nu hela familjen runt för att få i ordning på huset tills gästerna kommer om tjugo minuter, därav är detta bara en mobilblogg. Idag är det nämligen min pappas födelsedag!
Grattis pappa! Jag älskar dig!!

Senare ikväll blir de dios, första gången för terminen, awesome! I morgon ska jag servera på våran ungdomsledares bröllop med lite andra kompisar, kommer bli super!! Och på söndag ska jag jobba, så klart. Kommer vara död, men jobbar bara 13-19. Nu måste jag göra mig i ordning, sitter här osminkad med blött hår och mjukis kläder!
Får se hur de blir me uppdatering, men de märker ni!


Stipendiesökande

Som sagt, igår befann jag mig på stadsbiblioteket för att söka stipendier. Bibliotikarien visade mig ett sätt att få tillgång till databasen här hemifrån, så jag kan fortsätta söka här hemma när jag har tid. Fick även ett mejl från YFU i våras med tips på stipendiefonder, så förhoppningsvis hittar jag några som passar.
Tänkte skriva ett inlägg om stipendiefonder när jag vet exakt vilka jag ska söka och vilka jag har fått, så det kan bli så att det inte kommer förräns i vår, alternativt senare i höst.
 
Sen var jag på elevregistret idag och fick mina betyg utskrivna, en del fonder vill ha med det i ansökan. Sen frågade jag en av mina lärare om hon kunde tänka sig att skriva lite rekomendationsbrev, vilket hon sa att hon gärna skulle göra. Så ska bara kolla lite vad de olika fonderna efterfrågar så ska hon skriva ihop dem sen. Känns otroligt bra att hon ska göra det!
Sen har jag sagt till mina föräldrar också, och de ska se till att skriva ut sina senaste skattebesked, det efterfrågas nämligen i en del fonder.
 
Så det är så långt jag har kommit. De flesta fonderna har sina ansökningar nu i september och oktober, så nu ska jag bara skriva ihop en budget och börja skriva på ansökningsbreven. Det krävs otroligt mycket arbete och tålamod för att söka stipendier, men förhoppningsvis är det värt det sedan i slutet!
 
 

My thoughts were so loud I couldn't hear myself.

Jobbade över igår, och var därför helt död när jag kom hem. Därav ingen bloggning! Åkte hemifrån klockan 7 på morgonen och kom hem kvart över 11 på kvällen. Hade då gått i skola, varit på biblioteket samt jobbat 17-22.20. Utan rast dessutom. Så jag var lagom trött när jag kom hem. Idag var det skola som vanligt, slutade halv 5 och var lite lagom seg när jag kom hem. Hade första mediaproduktionen idag, första perioden är foto och jag tror att det kan bli riktigt bra! Nu har jag precis skrivit klart en uppsats om rasism på franska som vi fick igår och som är tills i morgon. Tack Agneta, jag gillar dig också! Franska är typ det ända ämnet i skolan jag inte kan ta seriöst, är så fruktansvärt dålig på det!
 
Tänkte ta och sätta ihop ett inlägg om hur det går med stipendiearbetet, så det kommer upp alldeles strax! Tänkte bara påminna er om att även om inte jag bloggar så finns det en länklista i min meny där ni hittar flera andra grymma bloggar! Tänkte ta och öka på listan lite när jag hinner så det finns ännu fler.
 
Paris. En stad jag ska besöka någon gång, trots bristen på franskakunskap.

Worrying will never change the outcome.

Här ekar det tomt på inlägg, och statistiken går ju därefter. Men jag har inte haft något att uppdatera om, väntar fortfarande på att höra något från YFU.
Min helg var super, trots långt jobbpass på söndagen som var hemskt, åtminstonde i slutet! Träffade fina vänner i lördags och dop för några av mina fina konfirmander från förra året i söndags.
Har överlevt två dagar i skolan, tack vare mina grymma klasskompisar. Idag hade jag min första sånglektion för i år med en ny sånglärare. Energisk kvinna det där, tror det kommer bli bra! Idag var det även det första kurstillfället för fortsättningskursen i agility. Ungefär samma gäng som gick nybörjare i våras, minus 3 plus 1 typ.
Där har ni en genomgång på vad som har hänt!
 
Imorgon är det först skola mellan 8 och 2, sen jobbar jag mellan 5 och 9. Vad ska jag då göra de där timmarna i mellan tänker ni då. Jo, dom ska jag tillbringa på biblioteket där jag ska söka efter en massa stipendiefonder. Ska försöka komma igång med det så snart som möjligt nämligen, måste ju be om rekomendationsbrev och grejer med.
 
Så vi hörs väll kanske efter jobbet i morgon med en uppdatering om hur stipendieletandet gick!
 

Never settle for anything less than you deserve.

Jag borde egentligen sova nu, men slänger in ett inlägg först. Tur att jag har sovmorgon imorgon!
Hade idag första dagen i skolan med lektioner, och vi hade våra första medialektioner. Tror det här kan bli riktigt bra! Om vi inte bara hade haft en norsk på ena lektionen, men man vänjer sig väll vid hans dialekt...
 
Sedan på kvällen var det dags för avskedsfest för fina Jennifer och Linn som lämnar oss och sticker till Norge i ett år för att gå på folkhögskola. En härlig kväll med mycket härliga människor! Blev en del andra avsked också då några fina vänner åker ner till Mariannelund på lördag för att gå bibelskola där, de är ju dock inte lika långt bort så dom kommer ju hem med jämna mellanrum.
 
Träffade i alla fall Martin för första gången sedan han kom hem ikväll, när han väl kom dit efter några timmar. Hann inte prata med honom så mycket men som jag förstod det så hade han haft ett toppenår! Han hade dessutom med sig en utbytesstudent från Belgien som bor hemma hos dom, en jättetrevlig tjej som heter Lisa! Hon är 94 och går sista året på Per Brahe, samhäll-språk. Så lär ju springa på henne i skolan flera gånger. Jag och mina kompisar satt i alla fall och pratade med henne under hela kvällen, och hon är jättetrevlig och vi hade väldigt roligt!
 
Det är väll i stort sett det som har hänt. Tänkte se om det hade släppts några jobbpass till jobbet idag, och det hade det. Men jag har missat flera bra tider, så vet inte hur det blir med jobb de två första veckorna i september. Har bröllop ena helgen och ska fira morfar som fyller 70 den andra, så får kolla lite om jag kan få in något jobbpass där. Det behövs! I morgon kommer lönen, otroligt efterlängtad kan jag säga!
 

Some people feel the rain, others just get wet.

Idag var min sista dag på sommarlovet, och den dagen då alla nervösa 96or började gymnasiet. I morgon är det dags att komma tillbaka till skolan och alla rutiner igen, och det ska både bli skönt och fruktansvärt jobbigt. Nu i början kommer det att fungera, men i oktober kommer jag ha så himla mycket så det är inte sant.
Det kommer dessutom kännas konstigt att komma till skolan utan några 93or, men däremot en massa 96or. Kommer ihåg för ett år sedan, när det var jag som skulle börja ettan. Så nervös och taggad var jag, och så otroligt bra det har blivit! Är så glad att jag har ett år till framför mig med min klass innan jag åker till USA. För min klass är så sjukt bra!
För er som inte vet så går jag på Per Brahegymnasiet i Jönköping. Samhällsprogrammet inriktning medier, information och kommunikation. Trivs otroligt bra med både skolan och klassen! Så nu hoppas jag att det blir ett bra (om än fullspäckat) år, och sedan åker jag iväg på mitt livs äventyr. Så förhoppningsvis går det inte heller alltför långsamt!
 
Betalningen till YFU gick över idag, så nu är det bara att vänta på ett brev, ett mejl eller ett telefonsamtal som berättar om vad som ska hända nu. Det är ju nu i höst alla ansökningar börjar, och jag är så taggad på att få komma igång!
 
Här har ni en bild på en del av min fina skola. Den blir 100 år nu 2013, och det går ca 1500 elever på skolan.
 

If being yourself is not enough then they are not worth it.

Jobbade idag mitt sista pass för den här sommaren. Om det känns bra?? OH JA!!!
Nu är det två dagar ledigt innan skolan börjar igen. Och jobbet ska jag inte tillbaka till förräns på söndag.
 
Känner dock att jag har en ordentlig förkylning på gång, brukar hända med jämna mellanrum. Jag hinner precis bli frisk och komma igång med träningen igen innan nästa omgång kommer. Just nu känns det som om någon har klubbat till mig i huvudet med en stor hammare. Hade tänkt träffa lite vänner i morgon, men dels så mår jag inte helt 100 och sedan så är jag hundvakt, så får se hur det blir.
 
Inget nytt på USA fronten, men har inte betalat in räkningen än så det är kanske inte så konstigt. Får se om det fungerar att göra det i morgon så den kommer iväg!
 

If I can make it here, I can make it anywhere.

Träffade några fina klasskompisar på förmiddagen idag. Har inte träffat dem på hela sommaren, så det var väldigt trevligt! Kan inte fatta att för ett år sedan, hade jag ingen aning om vilka dessa människor var. De är den stora anledningen till att det inte kommer bli lika jobbigt i höst som det kunde varit. Vi satt och solade nere vid bryggan och satt sedan två timmar och pratade på mackmakeriet innan jag var tvungen att ta bussen till jobbet.
 
Vi gjorde i alla fall en fasansfull upptäckt när vi kollade och diskuterade schemat för tvåan. De hade lagt till ännu en lektion på torsdagar, och det var inte vilken lektion som helst. Utan det var en två timmar lång mediaproduktion. Så i stället för att sluta 15,35 slutar jag nu 16,50. Japp, tio i fem. Hoppas verkligen att den ändras, eller att det är något fel eller någonting. För innan var mediaproduktionen lika lång som en vanlig lektion, men nu har det lagts till en timme. Och det här sabbar hela min höstplanering. Hade nämligen tänkt jobba torsdagar och de onsdagar jag kan, typ när det inte är så mycket i skolan. Nu kommer jag aldrig kunna jobba torsdagar, utan får i stället jobba onsdagar där jag egentligen har en annan sak som jag vill gå på. Men jag får helt enkelt skippa det och jobba onsdagar. Problemet nu är att jag aldrig kommer kunna jobba mer än en skoldag i veckan, då jag går till fem måndag och torsdag och har andra aktiviteter tisdag och fredag. Får se om jag kan lösa det på något sätt.
 
Sen blev det i alla fall jobb som sagt, och sedan hade jag tänkt träffa lite kompisar, men kände att jag inte orkade med det. Det blev lite kvalitetstid med la familia i stället, och nu tänkte jag sätta på lite serieavsnitt. I morgon blir det jobb igen som vanligt, sen får vi se vad kvällen bjuder på.
 
Får inte fronter att fungera, men så här såg i alla fall schemat ut förut. Nu är det i princip lika dant, bortsett från den där ändringen på torsdagar. Vet inte om det syns så tydligt, men nu blir inte inlägget bildlöst i alla fall!
 
   

Just try to find some color in this black and white world.

Jobbade ett riktigt jobbigt pass i måndags, och har nu haft två riktigt härliga dagars ledighet! Fint väder har det varit, och båda dagarna har sett ut så som sommarlovsdagar ska se ut. Jag har passat på att fixa en massa saker jag inte har hunnit när jag har jobbat, och både tisdag och onsdag kväll har jag passat på att träffa olika efterlängtade vänner som jag inte har sett sedan i juli. Otroligt härligt var det att träffa dom igen!
 
I tisdags blev det fika och bio med tre fina tjejer. Vi såg filmen Cockpit, och jag som inte brukar gilla svenska filmer tyckte den var helt otroligt rolig! Skrattade mig igenom större delen av den.
Ikväll har jag träffat det större tjejgänget. Det blev lekar, filmmys och tjejsnack hemma hos en av tjejerna, mycket efterlängtat måste jag säga!
 
Nu blir det jobb ända fram till söndag, sen blir det två lediga dagar och sen börjar skolan igen på onsdagen. Hjälp, sommaren har gått alldeles för fort!
 
 

Dessert is stressed spelled backwards.

Åkte direkt till sommarstugan efter jobbet i fredags, där jag har varit till nu på förmiddagen. Hima härligt att bara vara där ute och koppla av! Men det var ingen lång avkoppling, för idag blir det jobb igen.
 
Sitter just nu och tänker med alla baksidor det finns med att vara utbytesstudenter. Under den här veckan har i princip alla mina kompisar hängt på antingen tonårslägret på Gullbranna eller Frizon. Vad har jag gjort? Jo, jobbat. I fredags skrev alla som inte redan hade gjort det FRIHET på twitter. När kan jag göra det? På söndag kväll, tre dagar innan skolan börjar. Samtidigt som jag vet att det är så otroligt värt det i slutet känns det just nu så himla segt och jobbigt. Jag vill också vara ledig, träffa kompisar och hitta på galna spontana saker. Men det kan jag inte. För jag jobbar. Jag längtar tills skolan börjar, för då kommer jag ha mer ledig tid att göra saker än vad jag har nu under sommaren. Det är ganska sjukt. Så just nu är jag inte direkt inne i någon tagg-period, snarare depp-period. Känner mig bara stressad över att skolan snart börjar och att jag i princip inte har haft någon ledig tid alls. Vilket jag hade behövt, med tanke på hur min höst kommer se ut.
 
Nu fick ni stå ut med ett depp-inlägg, vilket egentligen inte var tanken! Men livet som utbytis går upp och ner, och just nu är jag på ner delen. Men förhoppningsvis går det upp snart! Eller kanske ännu mer ner, för snart kommer papprena om alla sprutor. Men sen går det förhoppningsvis upp igen! Det lär ni märka. Nu ska jag försöka hinna göra något kul innan jag måste åka till jobbet.
 

Grekland part 1

Nu kommer de alltså, första bilderna från Grekland! Bilderna är inte så noggrant redigerade, men tror de duger att titta på ändå!
Bilderna är från vårat första stopp, ön Naxos. Enjoy!
 

To touch is to heal, to hurt is to steel.

Okej, jag ljög. Igen. Det kommer inte upp några Grekland bilder idag! Av någon anledning har jag inte hunnit sätta mig vid datorn förräns nu trots att jag var hemma från jobbet klockan 5. Har haft en massa småsaker att fixa, och nu orkar jag inte börja redigera en massa bilder. Men ska försöka få upp i alla fall några av dom imorgon innan jag åker till jobbet vid fyra. Jobbar bara 17-21 imorgon, slapp tid.  
Så vi hörs i morgon helt enkelt, då ska jag ha fixat i ordning lite Grekland bilder åt er! Så länge får ni nöja er med en bild från en helt underbar kväll med underbar kvällssol på ön Naxos.
 
 
 

Feel it all around.

Såg att jag hade besöksrekord igår, jättekul! Vart kommer ni ifrån allihopa??
 
Idag ska jag först till stan med mamma och lillasyster, behöver fixa lite saker inför skolstarten och hösten. Och då är det bäst att ha med mamma, så behöver man inte betala allting själv!
Sen blir det jobb igen, som vanligt.
 
Grekland bilderna kommer, har inte hunnit sätta mig och redigera dom än. Men slutar tidigt imorgon så då ska jag försöka fixa klart det så dom kan komma upp på bloggen.
 
Ha en härlig dag allihopa!
 

Trying to find my way.

Har gjort en hel del idag och inte satt mig vid datorn förräns nu!
Började med att försova mig, men efter att ha slängt i mig frukosten och snabbt gjort mig i ordning hann jag till slut med bussen som tog mig till jobbet. Där tillbringade jag några timmar, och har nu säkerhetställt att jag får jobba kvar där i höst. Det känns otroligt skönt, för annars hade jag aldrig fått ihop pengarna! Övningskörde sedan hem från jobbet, och efter att ha ätit åkte jag och mamma med Leo (hunden) till Habo för att träna lite agility. Har inte tränat mycket med honom nu i sommar, och fortsättningskursen börjar om två veckor så vi måste komma i form tills dess. Men han var jätteduktig och det var inga problem alls!
 
Har hänt lite andra saker också, men det är helt ointressant så det behöver ni inte läsa om! Bilder från Grekland kommer, jag har inte hunnit sätta mig ner och redigera dem än. Men det kommer någon gång under veckan.
Nu ska jag sova, i morgon blir det frissan på förmiddagen och jobb på kvällen. Nedan har ni en bild på Leo som valp. Har alldeles för lite bilder på honom på min dator!
 
 
 
 

Betalning, försäkring m.m

När jag kom hem från Grekland låg det ett kuvert från YFU och väntade på mig här hemma. Blir alltid lika glad när sådana brev dyker upp, det betyder att det händer någonting!
I det här kuvertet låg det information om betalningen för året och om den försäkringen som ingår när man åker med YFU. Summan man ska betala in till YFU är uppdelad på fyra delbetalningar, och jag ska betala in olika summor:
 
10% den 1 september
20% den 1 november
20% den 1 maj
50% den 1 juni
 
Så jag har ganska lång tid på mig mellan andra och tredje inbetalningen vilket känns bra, då har jag gott om tid på mig att få ihop de pengarna. Jobbigast kommer det bli att få ihop den sista inbetalningen, de andra klarar jag ganska lätt. När jag har fått all lön för sommaren är de två första redan klara, men det ska ju betalas läkarundersökningar och vaccinationer och sådant i höst med. Hur mycket pengar det blir varje avbetalning vill jag inte skriva ut, men vill ni veta det kan ni gå in på YFU´s hemsida och räkna ut det själva. Ni hittar hemsidan bland länkarna i menyn.
 
Så här långt är det alltså jag har kommit. När jag har betalat in första inbetalningen kommer jag få information om vaccinationer och läkarundersökningar och sådant, och sen i oktober i någon gång kommer själva papprena som ska fyllas i och skickas till USA.
Det är på gång nu, och jag är så otroligt taggad!
 
 

I´m Home!

Efter 12 dagar i ett soligt Grekland är jag nu hemma.
Har haft några riktigt härliga dagar, även om jag mest ville hem det sista. Blåste så det inte gick att ligga på stranden och sola, och det var mest träligt. Men har haft det riktigt härligt ändå!
 
Idag ska jag bara packa upp och chilla, jobbar söndag-fredag nu så får bli en slappdag idag med film och mys.
Har inte fått några frågor, så det blir inga svar på sånt, men hade ett brev från YFU som väntade på mig när jag kom hem, så det kommer lite uppdatering på USA fronten senare idag, samt att jag tänka lägga upp minst två inlägg med Grekland bilder, blir för mycket att lägga allt i samma inlägg. Båda kommer nog dock inte upp idag. Men ni får alltså kolla in senare för mer uppdatering!
 
  

RSS 2.0