Go with the wind

Imorgon är det dags för en av de största höjdpunkterna den här sommaren, och det här året. Det är dags för scoutlägret Medvind 2012! Jag är så otroligt taggad, åååååååå vad bra det kommer bli!
 
De flesta förstår inte vitsen med att sova i militärtält, laga mat över öppen eld, gå på spårning, bygga sina egna kök, vara ute dygnet runt (i vad som verkar bli riktigt dåligt väder). Men det är just det som allting handlar om, det har sin charm att bygga sina egna kök där man sedan lagar sin egen mat över en egen eld som man själv har byggt upp. Som ledarscout får man gå på grymma ledarscoutsträffar där man träffar grymma människor. I år är det dessutom storläger, något som inträffar vart åttonde år. Mitt första läger var storläger, Mersmak 2005, och nu är det alltså dags igen. Nu är jag ledarscout, och känner mer folk från runt om i Sverige som kommer komma till detta lägret. Personer som man bara träffar vid några få tillfällen varje år, om ens det. Och det kommer bli så sjukt bra, och jag är så galet taggad!
 
Vi får se hur täckningen är där ute mitt ute i ingenstans (jag vet inte ens själv vart vi ska, de va typ någonstans utanför Vetlanda tror jag..), är den bra kanske jag kan slänga in någon mobilblogg om blogg.se appen vill börja fungera igen. Annars får uppdateringen helt enkelt vänta en vecka.
 
Ni får ha det grymt, för det kommer jag ha!
 
 

Summerlovin

Hade en grym midsommar med mina underbara vänner. Hängde med mina fina barndomsvänner Oskar och Jonatan ut på landet utanför Habo. Nu är ju hela Habo väldigt lantligt och bonnigt, men detta var ännu bonnigare! Där hängde vi med trevliga habomänniskor som de har hängt med det senaste och som jag nu har börjat lära känna det sista, även om jag kände några sen innan då jag tränade friidrott med dem i habo under mellanstadiet. Härlig kväll med mycket skratt och härligt umgänge vart det i alla fall! Jag hade inte med någon kamera, men ska se om jag kan få någon bild från någon av de andra tjejerna som fotade.
 
Berättade dessutom igår att jag ska iväg på utbyte, vilket kom som en chock för Oskar och Jonatan. Jag är inte den som brukar kunna hålla saker hemligt i över ett år! Men hur som helst visar det sig att jag kommer få sällskap. Två av tjejerna från igår ska också iväg läsåret 13/14, en till USA och den andra ska troligtvis till Spanien. Känns kul att två jag känner ska iväg, då har man några som förstår vad man går igenom. Dessutom är det fler än jag som kommer ta studenten senare ;)
 
Dagen har bjudit på jobb, är själv hemma under helgen så har nu bara slappat framför en film. Men nu blir det bedtime, för imon är det jobb igen som gäller.
 

Nya blogg.se

Insåg nu när jag loggade in att jag har fått det nya blogg.se. Hej förvirring! Men det ser bra ut, så det blir nog super när man väl har funderat ut hur man ska göra allting.
 
Idag var det jobb som gällde som vanligt, imorgon är det min enda lediga dag den här veckan, och det är ju också midsommar! Dagen kommer tillbringas med fina vänner, och jag tror det kommer bli riktigt bra!
 
På USA fronten är det inget nytt, jag gissar att det mesta kommer igång i höst när 12/13 har kommit iväg. Min kompis Martin kommer snart hem från sitt år i Colorado, ska bli så himla kul att träffa honom och höra alla detaljer om hans år!
Mina kusiner befinner sig i USA just nu, och min jämngamla kusin uppdaterar regelbundet twitter med saker som New York, Magic Mountains, Los Angeles, San Fransisco osv. Avundsjuk? NEJDÅ!
 
 
 

Länkningar

Är i princip klar med designen nu, är lite småjusteringar kvar att fixa.
Men jag tänkte börja lägga in lite länkningar. Så om du ska åka iväg som utbytesstudent läsåret 13/14 är det bara skriva en kommentar så ordnar vi ett länkbyte :)

Gillar du min blogg så får du gärna trycka på knappen här under och följa min blogg på bloglovin :)

bloglovin


Don´t forget to live

Trots mycket jobb den här sommaren (den här veckan jobbar jag alla dagar utom fredag) så har jag några roliga saker som kommer förgylla mitt sommarlov.
Jag har:

6 dagar kvar till scoutlägret MEDVIND, i år är det dessutom storläger, LOVE
15 dagar kvar till Gullbrannafestivalen, taggad till max!
33 dagar kvar till Grekland, vi ska båtluffa med familjen, myys

Jag kan nog inte säga att detta kommer bli den bästa sommaren någonsin, jag jobbar lite mycket och kommer träffa mina fina vänner alldeles för lite för det. Men sommaren kommer bli sjukt bra! Och nästa sommar kommer bli den bästa sommaren någonsin, det är ju därför jag jobbar som en idiot denna sommaren.
Men trots allt jobb ska jag inte glömma bort att leva och njuta av livet, det är trots allt sommarlov!Fear is stupid, so are regrets

Känner mig riktigt duktig idag, har hunnit med en hel del.
Först jobbade jag större delen av dagen hos pappa. Det suger, men money,money. Det kommer vara så sjukt värt det i slutändan! Fixade betygen också och har mejlat iväg dem.

Har sedan gått med hunden, städat mitt rum och börjat tömma min bokhylla som jag ska måla och fixa till nu i sommar. Det får bli sommarlovsprojektet.
Sen har jag fixat till en spellista med låtar inför Gullbrannafestivalen 2012. Är så galet taggad, det kommer bli så sjuuukt bra! Hansam, Leeland, Steph Macleod, Jesus Loves Electro, Liquid Ham, Switchfoot osv osv. Tagget är på topp!

Nu tänkte jag sätta på senaste avsnittet av Pretty Little Liars (ja, jag är en serienöd. Följer alldeles för många egentligen!). Som sagt, fråga gärna om ni undrar något!

Bjuder på en av Switchfoots låtar, min favorit. Det är deras första gång i Sverige nu i sommar under GF, och det kommer bli så galet bra!!


Laughter is timeless

Skickade ett mejl till YFU igår för att fråga vad som skulle hända nu i denna långa processen, och senare på eftermiddagen fick jag ett samtal från Sandra på YFU kontoret. Pratade lite med henne, och nästa steg är att jag imon ska scanna in och skicka alla betyg från högstadiet, så det blir alla tre terminsbetygen plus slutbetyget. Hon sa att skolor i USA ofta ser utbytesstudenter som förebilder för sina egna elever, och därför skickar de helst bara iväg studenter med VG i snittbetyg. Detta gäller dock  bara till USA, i andra länder fungerar det inte på samma sätt. Sen vet jag inte hur det är med andra organisationer heller.

Men betygen kommer inte vara några problem för mig, så ska mejla iväg dem imon så får vi se vad som händer sen.


Intervjun med YFU

Den 16 maj hade jag min intervju tid med Youth For Understanding, eller YFU som de kallas. Detta är alltså den utbytesorganisation som jag har valt att åka med. Kan göra ett inlägg där jag berättar lite om varför jag valde just YFU, men i detta inlägget tänkte jag inrikta mig på intervjuen.

Vi träffade en volontär från YFU på hennes jobb här i Jönköping, och hon var verkligen jättetrevlig! Själv hade hon bara varit iväg på universitetsnivå, men hennes man hade gått på High School när han var yngre och de hade haft två utbytesstudenter hos sig, så hon hade ju ganska bra koll på vad det handlade om.

Mamma var med under hela intervjun, och det var ingen del som var på engelska som jag vet att andra organisationer har. Jag hade fyllt i en ansökan och svarat på frågor sen innan som hon hade som underlag, men hon ställde ändå många av de frågorna igen för att kunna få ett intryck av mig som person. Så det var frågor som vad jag gjorde på fritiden, vad jag brukar göra när jag träffar kompisar, hur min familj ser ut och vad vi brukar göra tillsammans, hur kommer jag tackla hemlängtan i värdlandet, hur vill jag att min värdfamilj ska se ut osv. Mängders med frågor var det, men det var ganska lätta frågor att svara på.
På frågan om hur jag vill att min värdfamilj ska se ut så sa jag att jag ville ha både en mamma och en pappa i familjen, samt att jag ville att de skulle ha barn som bodde hemma. Barnen behöver inte nödvändigtvis vara i min ålder, men då jag är van vid att ha syskon så vill jag gärna ha värdsyskon i USA. Vill inte gärna hamna hos ett äldre par som bor på landet heller, det kan säkert bli jättebra det med men det är inte så jag vill ha det under mitt år. Sen får vi se vart jag hamnar om ca ett år!

Som sagt var hon som intervjuade mig jättetrevlig, och intervjun var jättelätt och gick smidigt. Så för er som inte har haft eran intervju än så är det ingenting att oroa sig för, det kommer gå hur enkelt som helst!


Kan inte fatta att detta äntligen händer, är så otroligt glad över den här möjligheten!


Studentfiranden

Igår var det studentfirande som gällde! 5 stycken var jag runt till, och var då tyvärr tvungen att välja bort många kompisar inne i stan som jag inte hann med. Så är det när man inte har körkort! Får gratta dem nästa gång jag ser dem helt enkelt!
Kul var det i alla fall, och med tanke på att jag åt lite på varje ställe så var jag ganska döden mätt när jag kom hem. Varför ska alla ha så god mat??

Idag är det nog Nyhem som gäller med några härliga människor, tror det kommer bli riktigt bra!

På USA fronten händer det tyvärr inget nytt, tänkte att jag skulle mejla YFU (min utbytesorganisation) och fråga vad det är som händer nu.

Bjuder på en failad bild där ni ser hur en del av mig såg ut. Har ingenting med USA att göra, men fram till att det händer något får det vara lite av en vardags blogg också. Tänkte i alla fall få ihop det där inlägget om intervjuen snart.


Freedom is finally here!

Och nu kan jag äntligen säga som alla andra, SOMMARLOV! Känns som om alla andra fick lov förra veckan typ? Men nu är det alltså även min tur, och det känns så otroligt BRA! Även om jag inte har mycket till lov. Av de nio veckorna vi är lediga jobbar jag 6, och de andra tre är jag bortrest. Men ska nog hitta tid för annat också.

Avslutningen var riktigt seg, bestod mest av att estet eleverna sjöng, sen höll gymnasiechefen sitt vanliga tal, de avtackade en utbytesstudent från Slovakien (som jag blev riktigt imponerad av, hon var grym på svenska efter bara ett år!) och sen var det äntligen LOV! Fika med klassen och klassföreståndarna på det, hem några timmar och sen tillbaka in till stan och stadsparken för grillning med klassen. Min klass är så otroligt awesome, är så glad att jag har ett år kvar med dem!
Bjuder på en bild från mobilen så länge, det var några som fotade så kan lägga upp bilder när jag får de.

Natalie som kommenterade ett tidigare inlägg, du får jättegärna länka! Jag länkar tillbaka när jag har fixat klart min meny. Tänkte svara i din blogg, men det stod bara att sidan inte kunde hittas men att jag däremot hade hittat någon försvunnen ko? Jag fattade inte riktigt det där heller.


Never hesitate to smile

Jag överlevde hela helgen med alla jobbdagar! Men jag drog på mig en förkylning under fredagens arbetspass som fortfarande håller i sig, lagom till sommarlovet och allt. Typiskt min tur!

Sitter nu här i min säng efter en kort dag i skolan (som bestod av en franskalektion med världens sämsta film), en sväng hemma och sen en lång eftermiddag på stan med mamma. Men nu har jag fixat nya jeans, presenter och kläder till alla studentfiranden på fredag samt att jag sprang in på stadsbibilioteket och lånade en otroligt tjock bok. Ni ser ju på bilderna nedanför. 950 sidor med stipendiefonder! Vet att fler utbytesstudenter har använt sig av den, så jag tänkte se om jag kunde hitta några fonder som passar. Nu vet ni vad jag ska göra i sommar i alla fall! Biblioteket har tydligen en databas för stipendiefonder också så ska be bibliotikarien visa mig den någon dag i sommar.

Nu ska jag sätta på ett avsnitt av 90210. Ser att jag redan har fått några läsare, KUL! Fråga gärna om det är något ni undrar. Puss och Kram!


Money, Money, Money....

....must be funny, in a rich man´s world!

Bytte två dagar med en tjej så hon tog en av mina helger i sommar, vilket gör att jag kan åka på GF!
Men det gör också att jag idag har klarat av ett av fyra arbetspass de här dagarna. Jobbar torsdag, fredag, lördag och söndag. Kul helg? Men det är så sjukt värt det när lönen kommer sen, har satt en summa som jag måste uppnå nu i sommar, och då är det bara jobba hårt som gäller. Och det är riktigt kul, ibland.

Är riktigt död just nu och tänkte dra mig mot duschen. Tänkte skriva ihop ett inlägg om intervjun med YFU i helgen, har ju inte berättat hur det gick än.


If your dreams don´t scare you, they probably aren´t big enough

Följ bloggen med bloglovin!

Follow my blog with Bloglovin


"Jag hatar folk som bara sticker iväg ett år sådär"

Så här fint uttryckte sig min kompis Jonatan för någon vecka sen. Vi satt och pratade om att Lydia skulle ha en utbytesstudent från Frankrike hos sig i en vecka och att hon sedan skulle dit i höst.

Konversationen löd väll ungefär så här:
Jonatan: Men du ska väll inte va borta länge va?
Lydia: Nej, det är bara en vecka.
Jonatan: Bra! Jag hatar folk som bara sticker iväg ett år sådär!

Haha jag är ledsen Jonatan, men jag kommer snart vara en av de personerna som du hatar!
Det känns alltid så konstigt när sånt här kommer upp, för i princip ingen av mina kompisar vet att jag ska iväg om ett år. De jag umgås med i klassen och några andra vet, men mina barndomskompisar som jag har umgåtts med sedan jag var lite har ingen aning. Det känns så otroligt konstigt.

Anledningen till detta är att jag ska betala allt själv, och jag vill se att jag verkligen får ihop pengarna innan jag säger något säkert till någon. Summan på kontot växer stadigt varje månad, men bara organisationsavgiften på 68 900kr är svår att få ihop. Sen tillkommer övriga avgifter på det. Men det här är min dröm, och jag ska uppnå den på något sätt! Jag ska kämpa, och får jag offra några saker på vägen så är det värt det. För jag vet vart jag vill, och jag ska komma dit!

RSS 2.0