Skillnader Sverige - USA part 2


Vi kör på en part 2 i skillnader mellan USA och Sverige då jag har upptäckt ännu fler nu när jag har varit här ett tag. Vill bara påpeka att det här är som jag upplever det här i Michigan och på Dakota, kan säkert vara annorlunda på andra ställen i landet.
 
* Skatt på allt man köper. Priserna i affären är alltid utan skatt vilket innebär att när man väl kommer fram till kassan och ska betala läggs det på lite. Är inte mycket pengar men är alltid lika störande när man har glömt bort det och står med jämna kontanter!
* Hemleverans när man köper via internet. Beställer man hem något via internet så levererar de alltid hem det till dörren, man behöver inte åka och hämta ut det någonstans som det är i Sverige. Är man inte hemma så lämnar de bara paketet utanför dörren.
* Pryda amerikanare. Amerikanare är väldigt pryda, skojar inte! Vi har omklädningsrum till cross countryn men ingen byter om där utan alla går in på toaletten för att byta om, man kan ju inte visa sig i underkläder bland en grupp med tjejer liksom.
* Inga gatlyktor i subsen (haha går inte skriva subs i plural ju). I alla subs häromkring är finns det inga gatulyktor vilket gör att när det blir mörkt, då blir det m ö r k t! Känns inte sådär jättestabilt att åka omkring med bil då kan jag säga.  
* Folk går inte ut med sina hundar. I Sverige anses man ju typ vara dålig hundägare om man inte går ut med sin hund minst tre gånger om dagen, här ser man otroligt sällan folk som är ute och går med sina hundar. Det är snarare så att man bara släpper ut dom i trädgården lite då och då så får de rasta sig själva.
* Reklam hela tiden. Skojar inte, kommer aldrig klaga på reklampauserna när jag kommer hem till Sverige! Här är det reklampaus i princip var femte minut!
* Man klipper bort saker i musik på radion och i filmer på tv. Om det är något i en låt eller i en film som anses inappropriate så klipper man bort det om det sänds i radio eller på tv, gäller typ om det är svordomar eller liknande.
* Man använder knappt huvudentrén. I de flesta fallen när man kommer hem så går man in genom dörren som är kopplad till garaget, inte genom huvudentrén som man för det mesta använder hemma i Sverige.

Kommentarer
Postat av: Anonym

så dushar ni inte tillsammans? hur blir det då ni åker långt för en tävling då, dushar amerikanare inte på hela dagen?

2013-10-31 @ 21:31:56

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0