Christmas, please be good to me

Bildkälla: weheartit.com
Som den julälskare jag är så ser jag otroligt mycket
fram emot julen! 1 December till helgen, can´t wait!

Update

Dålig uppdatering jag vet, men har inte riktigt orkat sitta vid datorn nu i helgen.
Var som sagt jobb som gällde hela helgen, och efter två veckor med lediga måndagar var det inte lätt att dra sig till skolan i morse. Men det gick, efter ett tag.
 
Fortfarande inget svar från YFU, men jag kan ändå gissa vad det är jag ska göra härnäst. SLEP-testet, ett engelskatest som alla studenter till USA måste göra. Får se vad de säger när de svarar på mitt mejl.
 
Har en hel massa idéer på inlägg jag vill göra, men tänkte vänta lite med det tills jag har fått studentprofil på utbytesstudent.se och berättat att bloggen finns för mina kompisar (vilket jag inte har gjort än, så vet inte hur alla har hittat hit riktigt!). Men Oskar (webmaster för utbytesstudent.se), svarar inte på mejl från någon av oss från 13/14 så vet inte när vi ska få våra profiler. Vore gött om vi fick det snart, 12/13 fick sina i oktober.
Vill fixa en ny design också, är inte nöjd med min över huvud taget. Får se när jag hinner/orkar ta tag i det.
 
Har nu suttit och läst en massa utbytesbloggar och sett hur dom har haft det under Thanksgiving. Är så taggad på att själv få vara med om det nästa år, firandet, maten, black friday och hela köret!
 
Nu ska jag sätta på något serieavsnitt, vi hörs imorgon!
 
 
 

Seg väntan i skolan

Sitter i skola och segar just nu. Ska ha utvecklingssamtal om en och en halv timme, och de flesta av mina kompisar hade igår så de har dragit hem eller så har de senare så de drar hem imellan. För min del är det ingen ide att dra hem så jag sitter här och segar i stället. Glömde datorn dessutom, typiskt mig!
Efter samtalet blir det direkt till stallet innan jag ska hem.

Spelade amerikansk fotboll på idrotten idag, så sjukt kul! Längtar tills nästa år då jag får se riktigt spel och lära mig reglerna på riktigt!

Har en helg full av jobb framför mig, jobbar både lördag och söndag. Får se om jag drar till Move på lördag kväll, beror på vilka som ska dit och hur trött jag är efter jobbet.
Ikväll blir det i alla fall tonår där det är filmkväll som gäller. Ska bli gött!

Då detta är en mobilblogg slänger jag in en instagram bild på mina chokladkalendrar. Ååååh vill ha december nu!!


Besök på vårdcentralen

Tänkte göra ett inlägg om dagens besök på vårdcentralen.
Tog som sagt andra sprutan för Hepatit A och B, usch hatar verkligen sprutor! Men nu är det i alla fall gjort och då är det bara en spruta kvar som ska tas om 5-12 månader, så får se när det blir. Kostade 510kr precis som förra gången, 150 kr för besöket och 360 kr för sprutan.
 
Sen kollade de av tuberkulostestet, och det var negativt. Testet hade jag ju redan betalat så det kostade ingenting.
 
Nu ska jag skicka in till YFU att jag har tagit andra sprutan och att jag har gjort tuberkulostestet så får vi se vad som händer sen. Hoppas verkligen att allt jobb är klart nu!
 
 Fel land men whatever,
fortfarande bara skoldatorn därav bildbristen
 

Chocken som uppstår....

när man kom in på blogg.se´s nya startsida. Haha den var snygg, men det var verkligen något nytt!
Har idag klarat av min enda hela skoldag för den här veckan, imorgon går jag som sagt bara en lektion. Slutar 10.40, niiice!
 
Sen på eftermiddagen ska jag till vårdcentralen här i Bankeryd för att läsa av tuberkulostestet och ta den andra sprutan mot Hepatit A och B. Ska blir skönt att bara ha en spruta kvar sen!
Hoppas verkligen att mina papper är klara sen så att de kan skickas till USA, vill att de ska börja leta värdfamilj snart!
 

Listen to many, speak to a few.

Filmen igår var helt klart den bästa filmen i serien, även om jag fortfarande tycker att Twilightfilmerna är väldigt dåligt gjorda. Men tittar man på skådespelarna och filmningen i första filmen och nu i sista är det stor skillnad, och den är helt klart sevärd!
 
Har en otroligt slapp vecka denna veckan! Ledig igår, föreläsning och en halv lektion idag, vanlig dag imorgon, en lektion på torsdag och två lektioner på fredag. Därav inget plugg heller.
 
Nu ska jag njuta och titta på lite serier.
Vi hörs!
 

Tuberkulostest

Är nu hemma från vårdcentralen där jag har gjort tuberkulostestet.
Det går till så att de sprutar in lite vätska under huden, typ bara 1.2 ml eller något, så det blir en liten knöl under huden. Sedan ska man dit tre dagar senare och läsa av det. Antingen blev det en stor eller liten reaktion, men jag kommer inte ihåg vilket av det som var bra, haha!
 
330 kr kostade det, 150 kr i besöksavgift och 180 kr för själva testet. Besöksavgiften kan nog variera från olika landsting, men kostnaden för testet borde vara det samma. Ni har en ungefärlig summa att gå på i alla fall!
 
Så på torsdag ska jag dit och läsa av testet, och då ska jag samtidigt ta andra hepatit A och B sprutan.
Usch, hatar nålar!

Bad update...

Har inte uppdaterat på jättelänge, men har varit nere i en downperiod känner jag, mycket press från både skola och jobb. Har i alla fall haft en bra helg, vi hade lite återträff med konfimanderna som jag var hjälpledare för förra året. Väldigt lyckat var det, och vi var ett gäng som sov över i kyrkan vilket var väldigt mysigt. Söndag var det först gudstjänst och sedan direkt till jobbet. Idag är jag ledig igen, och har i princip fullt upp hela dagen med saker som ska fixas. Vid tre ska jag i alla fall upp till vårdcentralen och ta tuberkulostestet, får se hur det blir! Återkommer om det senare i alla fall. Sen vid 6 ska jag och Pauline vara inne i stan och titta på sista Twilight filmen! Är verkligen inte lika stor nörd som jag var när jag var mindre (har läst alla böcker minst 5 gånger, sista typ 10), men man måste ju ändå se hur det slutar! Alla har dessutom sagt att denna filmen helt klart är den bästa, och jag känner att jag behöver något kul att tänka på tillsammans med en fin vän. Men jag har slösat alldeles för mycket pengar den här månaden på fika mat osv, men får satsa stenhårt på sparandet i vår. Lite svårt i december, men sedan ska jag tillbaka till att leva på 300 kr i månaden.
 
Till Emma som ville göra ett länkbyte så gör jag gärna det! Men du glömde länka din bloggadress ;)
 

You´re the best choice I ever made.

Här går statistiken åt samma håll som uppdateringen, men får väll skylla mig själv. Men det händer i princip ingenting så jag vet inte vad jag ska uppdatera om! Får väll köra lite mer vardagsbloggning under tiden så länge ni inte har något emot det. Händer inte så mycket på USA fronten nämligen.
 
Men har i alla fall skickat in kopian av mitt pass och mina betyg översatta till det amerikanska betygssystemet. Varför har vi inte likadant? Har ju grymma betyg med deras system! Sen var jag ju som sagt ledig igår, och då passade jag på att boka tid för tuberkulostest till nästa vecka. Är ledig den måndagen också (hallelujah!) så då ska jag göra testet på eftermiddagen. Sen på onsdagen ska jag både läsa av testet och ta den andra sprutan för hepatit A och B. Vet inte kostnaden för testet och sådär men kan skriva det nästa vecka efter att jag har gjort det. Sprutan kostar ju lika mycket som förra gången, alltså 510kr.
 
Har idag haft skola, sånglektion och sedan fikat med en fin vän. Man får passa på så länge man inte har något skolarbete. Om två veckor verkar det som allt drar igång igen, så det gäller att njuta så länge. Passar dessutom bra att boka in lite roliga och mysiga saker den här tiden, november blir en så långsam och tråkig månad annars!
 
Nu ska jag titta lite serier! I morgon blir det skola och sedan 4 timmars jobb.
 

MTV EMA 2012

Har hunnit med en hel del idag, trots att det inte har varit något jobb. Hade hoppats på att få något sms om att de behövde hjälp på jobbet för behöver egentligen jobba något mer i november än vad jag är inbokad på, men det enda jag fick var att de behövde hjälp 17-21 för att det skulle komma 4-6 bussar! Och då kände jag att naaej tack!
 
Men började dagen i kyrkan med gudstjänst, sen var det middag hos mormor och morfar. En sväng till farmor och farfar blev det också. Fars dag idag ju! Övningskört en del har jag gjort också, körde runt till alla ställen vi skulle till. Går bättre och bättre måste jag säga, familjen har inte lika mycket panik längre när dom åker med ;)
Sen har jag varit och skrivit ut betygspapprena och kopierat passet, och har suttit nu och översatt mina betyg till det amerikanska betygssystemet. Gymnasiebetyget från 1:an, båda betygen från 9:an och vårterminsbetyget från 8:an. Så nu är det klart och kan läggas på posten imorgon, och sen ska allt pappersarbete vara klart!
 
Ungefär så såg min dag ut! Har i princip inget plugg till nästa vecka heller (så GÖTT!), och det lilla jag har sparar jag tills imorgon. Är ju ledig imorgon som kompensation för att vi var i skolan igår. Niiiice!
 
Just nu sitter jag och tittar på EMA, och det tänkte jag låta avsluta min söndag.
Hoppas ni har haft en grym helg!
 
 

Angels can fly because they take themselves lightly.

Nyss hemkommen från en grym kväll på Dios. Bilkurragömma var det som stod på programmet, så galet kul var det! Jag och 69 andra var taggade på att köra, så galet kul att vi var så många! Flera fina vänner som vanligt, alltid så kul att träffa dom! Vi var lite många för att det skulle fungera smärtfritt, men det gick ganska bra ändå! Även om vi var sämst och aldrig lyckades lista ut vad ledtrådarna betydde. Och Emma missade att det fanns en handbroms på bilen (hon såg inte var den satt, det var inte hennes bil) så vi körde med handbromsen i första kilometern till bensinmacken. När vi sen skulle tanka kände vi att det luktade väldigt bränt, och kom på att vi hade nog kört med handbromsen i. Mycket skratt och en lyckad kväll!
 
Vad är det som händer imorgon(idag) då? Jo, tro det eller ej så ska jag upp om några timmar för att gå till skolan. Det är öppet hus på min gymnasieskola, och obligatorisk närvaro för alla elever. Så vi ska ha lektioner, uppvisningar, rundturer, klassrum för varje program osv. Kl 10-13, så det är inte så farligt. Två första timmarna ska jag bara flyta runt i korridoren och inte göra något speciellt, och sedan sista timmen ska jag stå i samhällsklassrummet och svara på frågor om samhäll-media. Tack vare PB-dagen så slutade jag dessutom en timme tidigare idag, och vi har komp ledigt på måndag. Så sjukt gött!!
 
Men nu ska jag sova så jag orkar upp i morgon!
Hoppas ni har haft en grym fredag!
 
Har fortfarande bara skoldatorn och verkligen inga bilder,
hoppas på att få det fixat snart!

USA relaterat

Äntligen har jag något USA relaterat att berätta för er! Har haft en lång skoldag och sedan fikat med en fin vän och kom därför nyss hem. Missade därför också när passen släpptes på jobbet och blir så arg på mig själv! Får förhoppningsvis tag på min chef innan alla passen är slut.
 
NU till det USA relaterade!
Fick en fråga för ett tag sen om E1 formuläret, och sa då att YFU kommer kontakta en om man behöver komplettera med det. Har nu blivit kontaktad och ska därför fylla i det formuläret. Alla YFUs papper är döpa efter en bokstav och en siffra, och E1 är det dokument där man fyller i sina betyg. De ska då givetvis vara översatta till det amerikanska betygssystemet, och även om man har det nya systemet som jag har nu på gymnasiet så ska det översättas då bara betygen A B och C är godkänt i det amerikanska, och D, E och F betyder alla att man är underkänd. Ska därför översätta mitt betyg från första året på gymnasiet och tre betyg från högstadiet och sen skicka in dem.
 
Idag var jag även och hämtade ut mitt pass, så nu ska det kopieras och skickas in det med! Så ska försöka fixa allt det i helgen så att jag kan skicka in allt till YFU kontoret, och så att det sen kan skickas vidare till USA!
 

President Barack Obama

 
Ingen har ju missat det faktum att det var presidentval igår, eller vem det var som vann det, men jag tänkte ändå skriva några ord om det.
Jag tycker personligen att det var helt rätt kandidat som vann, och jag är väldigt glad över att det är han som kommer vara president under mitt år i USA i stället för Romney. Jag tycker han verkar vara en otroligt härlig person som verkligen värnar om sitt land, och han har flera bra tankar. Speciellt det här att han är för abort och för gay-äktenskap, som man annars ofta är emot i USA. Tycker att det är bra att någon vågar stå upp för det. Men han måste göra ännu bättre ifrån sig nu än vad han gjorde förra mandatperioden. USAs ekonomi är som ni vet inte så jättestabil, och det är ont om jobb. Men nu när han inte kan bli omvald kan han ta ut svängarna och fatta större beslut utan att förlora på det, vilket jag tror att han kommer utnyttja.
 
I skolan pratade vi om valet på både samhällskunskapen och på engelskan, och under samhällen kollade vi på flera klipp från valvakan och vägen till valet, och sen kollade vi såklart på Obamas segertal. Tycker att han är en otroligt duktig talare, och talet var verkligen så himla amerikanskt! Hans sätt att prata om USA som land och vilket stor och viktig nation de är samt hans sätt att tacka och prisa sin familj är så amerikanskt det kan bli! Statsministern i Sverige skulle aldrig hålla ett sådant tal! Det tycker jag är lite synd, varför skulle inte vi vara lika stolta över vårat lilla land som amerikanarna är? Sen var det kanske lite väl patriotiskt på sina ställen, men tyckte ändå att talet var väldigt bra och engagerande. Han är en väldigt duktig talare över lag.
 
Som sagt tycker jag helt klart att det var rätt kandidat som vann, och nu är jag taggad på att komma till det landet som han pratar så mycket gott om!
 
Vad tycker ni? Var det rätt kandidat som vann?

A day without sunshine is like, you know, night.

Tänkte slänga in ett blogginlägg även om jag egentligen inte har något att uppdatera om. Väntar fortfarande på mitt pass i från polisen så jag kan skicka in det till YFU och så de kan skicka mina handlingar till USA.
 
Är i alla fall färdigpluggad för den här veckan, vilket känns otroligt bra! Hade en inlämning till igår och ett prov till idag, men nu är det klart så ska bara njuta av att vara pluggfri den här veckan innan det drar igång på allvar igen. Tänkte ringa vårdcentralen i morgon och boka tid för tuberkulos test så jag får det gjort. Eftersom jag ska ta andra vaccinationssprutan nu i november har jag på så sätt bara en spruta kvar sen att klara av.
 
Eftersom jag har så mycket fri tid den här veckan så kan ni passa på att ställa frågor eller önska inlägg så ska jag försöka fixa det!
 

Hostfamily letter

Kom ju en förfrågan om ifall jag kunde lägga upp mitt värdfamiljsbrev, och här har vi det! Lägger upp det precis så som jag skrev det. Vet att det är lite stavfel och sånt där som jag har märkt nu i efterhand, men tror bara familjen tycker att det är lite charmigt. Man ska ju inte ha felfri engelska från början!
Skrev en handskriven avslutning för att göra det lite mer personligt, slutar därför brevet ganska tvärt. Det är som sagt inget speciellt, men kanske kan ge någon lite idéer om vad man ska ha med. Tycker YFUs lista över saker att ha med va väldigt bra och till stor hjälp, och jag gissar att de andra organisationerna har något liknande.
Enjoy!
 

Dear host family!

 

I´m very much looking forward coming to your family. My name is Sara, and I´m from Sweden. I live here together with my family. My mother Annelie, my father Tomas, my brother Daniel and my sister Johanna. Daniel is 14 and Johanna is 9. We also have a dog named Leo and three rabbits. I have a good relationship with all members in my family, and they means very much to me.

 

I´ve wanted to go studying in the USA ever since my mother told me that she went to College for a year. I´ve never been to the US myself, but I´ve always been very interested in the country and I can´t wait to get to know you and the American culture.

I think that a year as an exchange student will really make me grow as a person and make me more independent and I´m so grateful that you have decided to host a student so that I can have this possibility.

 

I´m a very happy and energetic person, and I like to do and try new stuff. I don´t have much free time in my weeks, but that´s how I like to have it.

When I´m with my friends I like to just hang out and talk and do a thing that we here in Sweden call “fika”. We do it all the time, and it´s basically just that you go to a café and eat a cookie or something, and then you talk about everything. It´s something we Swedes do a lot, and we can sit there for hours! Other than that my friends and I like to just meet and watch a movie or hang out in church or something. I go to a baptist church here in my hometown, and I absolutely love it!

 

A typical weekend for me often contains a lot of work and homework, but other than that I try to train with our dog, Leo, and meet my friends. On Friday nights my friends and I often goes to our youth group in church.

 

In the weeks school and homework takes a lot of the time, but I try to work during the week to, and then I take singing lessons, train agility with my dog and try to find some time to meet my friends. I like photography and editing pictures, so I try to do some photography every now and then during the weeks. Then I of course have to take care of my responsibilities at home. I have some chores that I have to take care of together with my siblings, and then I have to make sure my room is clean and take care of my animals.

 

In school I read the Social program with focus on media. My favourite subjects will probably be the subjects that contain media, but I also like English and History. Social is quite fun to.

 

Jag orkar inte med mig själv!

Haha rubriken är så sann, jag orkar verkligen inte med mig själv!
Försov mig en timme i morse, vilket gjorde att jag kom en halvtimme försent till skolan. Bra start på veckan! Men inte nog med det, min textgrupp är iväg på ett studiebesök någonstans, och jag har ingen aning om vart! Min klasskompis som är den enda personen i gruppen jag känner och har mobilnumret till är sjuk, vilket gör att jag inte får tag på någon. Har provat att ringa min lärare men hans mobil är avstängd. Och lektionen slutar om två timmar.
 
Så frågan är vad sketen jag ska göra nu? Haha får väll typ sitta här utanför klassrummet och titta på serier eller någonting. Haha alltså åååå jag orkar inte! Hade jag vetat detta kunde jag kommit tills nästa lektion börjar kl 12.
 
Hoppas ni hade en bättre start på veckan än vad jag har haft!
Haha tack och lov för skoldatorn!
 
 

It's not who you are that holds you back.

Sista dagen på lovet, i morgon börjar skolan igen. Känns både bra och jobbigt. Jobbigt att komma tillbaka till skolan med allt plugg, samtidigt som man vill att tiden ska gå framåt så att USA kommer allt närmare. Men har flera roliga saker inplanerade nu framåt, är riktigt taggad! Och det är bara 28 dagar kvar till första advent, 47 till jullovet och 50 till julafton. Älskar Big Day appen!
Sitter just nu och myser framför Beck med julmust och en tänd brasa, bra avslutning måste jag säga!
 
Fick en fråga om jag kunde lägga upp mitt personliga brev till värdfamiljen, och det är klart jag kan göra det! Det är väll inget speciellt kanske, men kanske är någon mer än personen som frågade som vill se det och kanske får lite hjälp med att komma igång. Har dock brevet på min vanliga dator, sitter just nu vid skoldatorn eftersom internet inte funkar på den andra. Får se om det kommer igång, annars får jag spara över det på ett hederligt gammalt USB minne. Men ska få upp det de närmsta dagarna!
 
Sitter som sagt vid skoldatorn och har därför inga bilder, därav en instagram bild från igår! Mysig kväll med fina vänner, kul att träffa dem innan de sticker iväg på olika håll igen.
Hoppas alla har haft ett grymt lov och får en grym vecka!
 
 
 

No internet

Internet har lagt av på min dator (funkar dock på alla andras) så det får bli en mobilblogg till. Hoppas pappa lyckas fixa de snart!

Hade en grym dag i götet igår och fick med mig en del hem. Har lite svårt att shoppa då jag har blivit lite skadad av allt sparande och bara tänker på priserna och hur jag i stället skulle kunna föra över dom pengarna till USA kontot. Haha kan vara både bra och dåligt ibland!

Ikväll ska jag träffa några fina vänner, tror vi ska titta på gamla Disney klassiker, mys!
Haha får bli en mobilbild från Grekland på mig och bror!

Ha en grym lördag!


Göööteborg!

Slänger in en mobilblogg! Ledsen för dålig uppdatering.

Har nu jobbat klart för det här lovet, och just nu sitter jag faktiskt på bussen med en fin vän på väg mot Göteborg! En hel dag med shopping är det som ligger framför oss, något jag kan behöva. Tror de kommer bli riktigt bra! Ska njuta av de sista dagarna me ledighet nu innan skolan drar igång igen.

Ha en grym fredag så höra vi imon!


RSS 2.0