I didn't even know you could miss someone this much...

Har haft fullt upp sedan jag kom hem från USA och det har varit otroligt kul att träffa alla vänner och så igen. Jag saknar dock USA något otroligt och att komma hem har varit otroligt mycket tuffare än jag hade räknat med. Önskar jag hade kunnat sätta mig på planet imorgon och åka tillbaka och träffa alla igen... Idag är det dessutom exakt en månad sedan jag åkte därifrån och jag har mest gått runt och varit deprimerad hela dagen.
 
Sammanfattning på året och videoblogg på engelska kommer när jag har tid att sätta mig ner och fixa det. Annars blir det nog inte så mycket mer uppdatering här då det ju var en blogg om mitt år i USA som ju nu tyvärr är över. Tack till alla er som har följt mitt år, trodde aldrig jag skulle få så många unika besökare varje dag som jag fick och det var ni som gjorde att det var kul att uppdatera så pass ofta som jag gjorde. Fortsätt ställa frågor om ni har det, jag kommer kolla in för att svara på frågor då och då, kan inte få nog av att svara på frågor om mitt utbytesår! Sammanfattning och videoblogg kommer inom närmsta veckorna.
 
Stor kram till er allihopa!
 

Svar från Frågestunden Del 2

Hur mycket kontakt hade du med Sverige?

- Skypeade med familjen kanske någon gång i månaden, mindre än så på slutet. Hade kontakt på facebook eller viber kanske någon gång i veckan, vännerna blev det lite då och då. Försökte ha fokusen på USA och inte det som hände här hemma.

 

Min dröm är att bli utbytesstudent men nu när jag varit i England i 3 veckor har jag märkt att hemlängtan är faktiskt väldigt jobbig.. Hade du mycket hemlängtan och om ja; hur handskades du med det? 

- Bortsett från när jag hade problem med min gamla värdfamilj samt lite under julen så hade jag inte jätteproblem med hemlängtan. Försöker man fokusera på livet i USA och inte ha för mycket kontakt med Sverige och vara insatt i det som händer där så blir hemlängtan lättare. Bästa sättet att handskas med det är att känner man att man har hemlängtan så försöker man hitta något att göra, umgås med kompisar eller gör något med värdfamiljen. Fokusera på ditt liv i värdlandet i stället för att gå runt och tänka på vad som händer där hemma, det kommer inte hjälpa över huvud taget.

 

Cross country camp, helt klart en av de bästa veckorna på året!


Top 5 och not-top 5 med ditt år? 

Högst upp på listan står såklart saker som träffa Brennan och mina andra fina vänner men ska jag bortse från det så blir nog listan ungefär såhär. Svårt att välja top saker och även svårt att välja not-top, har varit med om så mycket grymt men har faktiskt inte haft så mycket motgångar!

Top 5:

- Cross Country Camp

- Hawaii

- Musikalföreställningarna

- Track season

- Min fina värdfamilj som tog mig in utan att känna mig när jag behövde en ny familj

 Not-top 5:

- Värdfamiljsbyte

- 5th hour English med mr Dulac

- Skador under cross country season

- Gå upp i vikt

- Hemlängtan under julen


Favoritämnet och lärare i skolan? 

- Får nog bli History Motivation med mr Allaire som jag hade första semestern. Choir med mr Moses var ju också helt klart en favorit tack vare alla fina vänner jag hade i den klassen!

 

Me and mr Moses sista veckan i skolan


Har du planerat att åka tillbaka till USA inom en snar framtid? 

- Jag hoppas på att kunna åka och hälsa på nästa sommar! Sen tar ju min värdsyster och flera av mina vänner graduation om två år så hoppas på att kunna åka tillbaka då också.


Har du fortfarande kvar den svenska accenten eller inte?

- På vissa särskilda ord eller ljud kunde man höra min accent men i slutet av året var den i princip borta, de flesta sa att de inte hörde min accent alls mot slutet och när jag träffade nya människor så sa dom att dom inte kunde höra att jag hade en accent över huvud taget. Nu när jag har pratat svenska ett tag har nog min svenska accent kommit tillbaka dock. 

 
Är det tufft dem första veckorna i skolan eftersom t.ex biologin är på engelska? 

- Jag tog ju bara easy classes så för mig var det inte särskilt tufft i skolan på grund av språket, var ju liksom inte så många nya komplicerade ord. Tog ju dock matte i en vecka och den hängde jag inte med på alls på grund av alla nya ord. Det enda som var jobbigt var att man blir så otroligt trött av att behöva fokusera på språket hela dagarna för att hänga med.

 

Kan du lägga upp bilder på kvarteret i USA? älskar verkligen deras riktiga amerikanska kvarter! 

- Har inga bilder på mitt nya kvarter och det är ju lite svårt att fixa nu men HÄR har du bilder som jag tog vid mitt första hus i början av året.


Vad var känslan när du lyfte från usa? Och landade i sverige? 

- När jag lyfta från USA kände jag mig mest tom, kunde inte fatta att mitt år redan var över och att jag skulle lämna mitt andra hem. När jag landade i Sverige var jag mest trött på allt krångel och ville hem och sova.


Kan du göra som en sammanfattning av varje månad? (Skulle vara grymt kul!) 

- Det kan jag absolut fixa!

 

Liknader och skillnader mellan länderna! 

- Har gjort tre delar med likheter och skillnader under året, du hittar dom HÄR, HÄR och HÄR.

 

Ska du fortsätta springa här i Sverige? ;) 

- Haha ja det ska jag faktiskt! Inte varje dag dock men några gånger i veckan, ska springa Color Me Rad i Göteborg i augusti och sedan har jag blodomloppet två dagar senare så jag har lite att träna för.

 

Jag under ett cross country race at Cass Benton

 

Kan du göra en videoblogg helt på engelska? :D 

- Absolut, kom gärna med förslag på vad jag ska prata om så fixar jag det!

 

Var det som du hade förväntat dig eller bättre/sämre? motivera gärna ditt svar. 
Kan du inte försöka sammanfatta hela ditt år i ett inlägg, månad för månad asså med bilder och text? :) 

- Försökte att inte ha några förväntningar så på så sätt blev det ju automatiskt bättre! Hade gärna sluppit att byta värdfamilj, men jag fick uppleva alla de saker jag ville uppleva, jag fick resa och se i alla fall några av dom ställena jag ville besöka och jag hade en otrolig tur när det gällde skola, andra värdfamilj samt vänner. Det ska jag absolut fixa!

 

Kan du skriva en exempelvecka ur xc-träningssynpunkt? Alltså hur långt ni sprang, vilka intervaller och så? Jag ska nämligen åka till Minnesota i augusti och springa xc och vill gärna veta hur träningen kan se ut! 

- Träningen såg väldigt olika ut beroende på vart vi var i säsongen och vem man var som person men ska försöka komma ihåg även om det var ett tag sedan xc säsongen! Tänker att jag förklarar hur det var i mitten av säsongen då det var då vi alla var i som bäst form och dom körde som hårdast med oss. Början av säsongen gick ut på att bygga upp konditionen och i slutet skulle vi bara bibehålla det så då var det mest easy running. Men en vanlig vecka under xc säsongen bestod av meet antingen tisdag eller lördag, dagen innan meet hade vi ofta mid-distance run vilket var ca 30-40min för min grupp och dagen efter var ofta easy running så typ 20-25min. En dag brukade vi ha long distance vilket var 50min-1 timme. Två dagar brukade vi ha workouts och dom kunde se väldigt olika ut. Vi körde tempo runs (man springer till exempel 2x10min i en högre pace än en distance run), 1 minute hard 1 minute easy, 5x1000m, 2x800m+4x400m+4x200m, circuits osv. Kommer kanppt ihåg allt vi gjorde. Beroende på hur snabb man var och vilken form man var i fick man olika paces under workouts och man fick olika distance när vi hade distance runs. 


Svar från Frågestunden Del 1

Här kommer första delen med svar från frågestunden. Tack till alla er som har ställt frågor och tack för alla fina komplimanger jag fick om bloggen i samband med frågorna! Har ni några följfrågor så är det bara att ställa dom så svarar jag i kommentarerna. Var en del som undrade över om jag kunde göra en videoblogg på engelska och det är klart jag kan göra det, vill dock gärna ha lite tips på vad ni vill att jag ska snacka om. Vill ni att jag snackar lite överlag om hur high school fungerar? Ska jag prata om någon av resorna jag gjorde? Sporter i USA? Ni väljer helt enkelt! 

 

Har du jobbat när du var i USA också såsom du gjorde på McD eller hade du tillräckligt mycket pengar från början ?

- Man får inte jobba på det visumet man har som utbytesstudent mer än att typ sitta barnvakt och sånt så man får se till att ha tillräckligt med pengar innan man åker.


Hur lång tid tog det för dig att få vänner i USA? 

- Jag började med cross country min andra vecka i USA och sedan kan man väl säga att jag lärde känna laget på riktigt och började få vänner när vi åkte på camp med laget min tredje vecka. Amerikanare är väldigt öppna så är man öppen själv samt joinar någon sport eller liknande så är det ganska lätt att träffa vänner.

 

Hur träffades du och Brennan? Alltså, hur fick ni sån bra kontakt osv? c: 

- Han var ju med i mitt cross country lag så började känna honom ganska tidigt, han blev snabbt en av mina närmsta vänner här. Sedan sen typ december har vi umgåtts väldigt mycket bara vi två och inte bara med vår grupp med vänner, vi gick ju på bio typ 12 gånger under våren och sådär lol. Så ja vi träffades genom laget och han blev en av mina bästa vänner från det här året. 

 

Hur var din första dag på High School?

- Kommer ihåg att den var väldigt förvirrande, så mycket nya intryck och människor och allt sånt där. Gick vilse hela tiden och var förvirrad av både språket och alla nya regler osv. HÄR har du ett mer detaljerat inlägg om hur min första dag i High School var!

 

Outisde the main entrence to Dakota High School 
 

Tog det lång tid innan du kände dig som 'en i familjen' i din värdfamilj? 
- I min första värdfamilj kände jag mig aldrig riktigt som en i familjen trots att jag levde där i tre månader och det var ju också därför jag flyttade ur. I min andra värdfamilj kom jag däremot in ganska snabbt, kan dock inte riktigt säga hur lång tid det tog!

 

Är du allergisk mot någonting? Hehe! 

- Lol nej det är jag inte.

 

Hej! 
Tänkte fråga lite om pengar bara. 
Typ hade du ett amerikanskt bankomatkort eller ditt svenska? Och hur får man ett amerikanskt ifall det är det man behöver? 
Och även, hur gjorde du med pengar? Hade du hela summan med allt du skulle använda under hela året på kontot från början, eller typ förde dina föräldrar över varje måndad? För jag menar det är kanske svårt att hålla nere på pengarna i början om man har 30 000 på kortet...

- Jag använde mitt svenska VISA kort under året och det funkade utan problem! Vet att en del fixade amerikanska bankkonton och då går man ju bara till banken när man kommer till USA och fixar det. Jag betalade ju själva året själv och sedan stog mina föräldrar för fickpengar så dom skickade pengar till mig varje månad när jag behövde. Är det så att man står för pengarna själv så är det ju som du säger ganska svårt att hålla i pengarna om man har allt på kortet på en gång så då skulle jag i stället göra så att jag skapade ett konto som jag förde över pengar från till kortet varje månad när jag behövde mer.

 

Vad använde du för resväska? Jag håller på att välja ut en tills jag ska åka men du kanske har några tips..

- Jag hade bara en enkel som jag köpte på ICA Maxi av märket Cavalet, man behöver inget speciellt liksom. Fördel dock om den är stor och hyfsat lätt.


Blev ditt utbytesår så som du tänkt dig? 

- Jag försökte att inte ha några förväntningar innan jag åkte men jag är mer än nöjd med mitt år och kan lätt säga att det var det bästa året i mitt liv! Klart jag gärna hade sluppit problem med värdfamiljen och allt sånt men annars kunde jag nog inte haft ett bättre år!


Tror du att du någon gång i framtiden kommer att åka tillbaka och hälsa på din värdfamilj, vänner o.s.v.? 

- Jag hoppas på att komma tillbaka och hälsa på nästa sommar, beror väl på hur det ser ut med jobb och sådär. Annars vill jag tillbaka om två år då min värdsyster samt många vänner till mig tar graduation.


Vad var det bästa med året? 

- Svårt att säga då jag fick vara med om så otroligt mycket men bortsett från att bli en del av den amerikanska kulturen och lära känna Brennan och mina andra fina vänner får jag nog säga resan till Hawaii, har ni chansen att åka på den eller resa över huvud taget så ska ni helt klart göra det!

 

Marthe, Beate and Me when we went surfing in Hawaii 


Kommer du att ha kvar bloggen och fortsätta blogga om din vardag nu när du är hemma igen? 
- Har inte bestämt något än och om jag fortsätter blir det nog inte på den här bloggen men beror väl på om det finns intresse för det, mitt vardagsliv här hemma i Sverige är väl inte jätteintressant egentligen.

 

Hur gjorde du med mobil i USA? Pratade nyss med min mamma som sa att man köper SIM-kort och telefon som i ett paket. Jag har en iPhone som inte är låst så jag vill ju bara köpa ett SIM-kort/abonnemang. Vet du hur det funkar? :)

- Du kan fixa ett nytt amerikanskt abonnemang till din mobil när du kommer till USA, det går ju inte ha kvar sitt svenska abonnemang men du behöver ju inte heller köpa ny mobil. Jag hade ett abonnemang från T-Mobile när jag var i USA.

 

Jag ska åka iväg till USA nu om bara några veckor och har en liten fråga om kontakt med vänner och familj i Sverige. Man får ju höra hela tiden från sin organisation att man inte ska ta kontakt med folk hemma i Sverige så ofta, men hur gör man med sociala medier och så. Kik, Instagram, facebook osv används ju i USA också. Hur har det varit för dig? Har det liksom blivit problem med att kompisar har kontaktat dig eller att det har varit jobbigt att se hur kompisar har det? 
Jag tänker framför allt på facebook, att det kan vara jobbigt att ständigt bli påmind om de där hemma. Har hört om nån som ska göra ett nytt facebook-konto, men det känns kanske lite omständigt och kanske inte ens behövs. 
- Jag har fortsatt med sociala medier och allt sånt precis som vanligt, har inte tyckt att det var jobbigt att ha kvar vännerna och det är ju bara kul när folk kontaktar en! Tycker absolut inte att du ska skaffa ett nytt facebook-konto, när man kommer hem igen är det ju roligare och smidigare att ha både svenska och amerikanska vänner på samma ställe. Även om man har vännerna på alla sociala medier så behöver man ju inte snacka med dom om det är så att man tycker att det är för jobbigt med hemlängtan. Jag snackade inte med mina sådär jättemycket men så hade jag inte heller så mycket problem med hemlängtan under mitt år så även när jag gjorde det så var det inte jobbigt liksom.

 

Kan du lägga ut en video eller något när du pratar så att man kan höra hur bra du har blivit på engelska? 
Och hur känns det att prata svenska nu, råkar i prata på engelska ibland och känner du att du typ har blivit "sämre" på svenska efter detta året? :))

- Det kan jag absolut fixa om ni kommer med förslag på vad jag ska snacka om! Nu när jag har varit hemma ett tag går det bättre men jag blandade in engelska hela tiden i början och min grammatik och sådär har helt klart blivit sämre i svenskan nu när jag har varit borta. Mina vänner är på mig hela tiden för att jag blandar in engelska ord när jag pratar, dom har en del uttryck på engelska som jag tycker fungerar så mycket bättre än dom svenska lol så använder hellre engelskan! 

 

Jag kommer åka till Australien på utbytes år, men är lite "rädd" för avresan! Vet att man kommer gråta en del osv, men vad gör jag om jag får panikattacker. Jag SKA åka men hur kontrollerar jag mig på dagen med stort D! 

- Även om jag såklart grät på flygplatsen och även grät lite på planet när det lyfte så var jag mest taggad på att få komma iväg så det var inget större problem för mig. Du kommer ju komma tillbaka om 10-11 månader, det är inte så lång tid och tro mig när jag säger att lämna Australien kommer vara betydligt jobbigare än att lämna Sverige. Tänk bara på allt som du har framför dig så blir det lättare!


Finns det något som du saknade i USA som du önskade att du hade packat? Fanns det något som du tog med dig som var onödigt? Jag åker till Minnesota i augusti och har sjukt svårt att börja planera packning!

- Kommer ihåg att jag tyckte packningen var riktigt jobbig innan jag åkte men kände ändå inte att det var något som jag saknade. Hade med mig alldeles för mycket kläder, man behöver egentligen bara ta med sig sina favoritkläder för man shoppar sjukt mycket där. Minnesota är ju sjukt kallt på vintern så om du inte vill köpa nya vinterkläder kan du ju ta med dig det, det tar dock sjukt stor plats så jag hade med mig mina vinterkängor och ett annat par vinterskor och så skickade min mamma mina vinterkläder när jag behövde dom.

 

Hur blir det mellan dig och Brennan nu när ni bor på varsin halva av jordklotet?

- Vi valde att inte köra på distans. Vi har snackat nästan varje dag sedan jag kom hem för jag saknar honom något sjukt och han har också kämpat en hel del men det hade inte funkat. 

 

Me and Brennan at prom 

 

Var det något du ångrade att du packade/inte packade? 

- Saknade inget men hade verkligen inte behövt ta med så mycket kläder, använde inte hälften utan köpte ju nytt där.

 

Hur gammal är Brennan? :)

- Han är född 96 och blir 18 i oktober så han är ett år yngre än mig.


När man mellanlandar behöver man hämta väskan och checka in den igen? 

- Det beror på om du har en mellanlandning i USA eller inte. Åker du direkt från en flygplats i Europa till din slutdestination i USA så som jag gjorde behöver du inte checka om den, mellanlandar du i USA så måste man gå igenom alla kontroller och sedan checka om sin väska.


Hur är matten i USA? Vad är skillnaden mellan de olika kurserna? 

- Alltså jag tog ju bara matte i USA i en vecka så kan väl inte säga så mycket om det, jag tyckte nämligen den var för svår så droppade den lol. Dom är i alla fall betydligt bättre på matte än vi är i Sverige. Sophomores som var tre år yngre än mig tog matte som var svårare än det jag tog i Sverige. Jag tog Algebra 2 och dom flesta av mina vänner som var seniors tog antingen pre Calc, Calc eller AP Calc men jag kan inte riktigt skillnaderna mellan kurserna tyvärr. Vet bara att AP Calc är en AP class och kan räknas som college credit och jag tror inte pre Calc är riktigt lika svår som dom andra två.


Hur svårt är det med engelskan i början? 

- Förstå var inget problem, det var mest att få fram det man ville säga som var lite svårt ibland. Plus att man blir otroligt trött i början då man måste fokusera otroligt mycket för att hänga med. Men engelskan är inget att oroa sig för riktigt!


Får man ta med sig mobilen till ambassaden? 

- Nej det får man inte, man får lämna ifrån sig allt utom papprena när man går igenom säkerhetskontrollen innan ambassaden.


Gullbrannafestivalen 2014

En vanlig syn på morgonen då förtältet var så fruktansvärt varmt! Jag, Amanda och Hanna på bilden
Jag och fina Hanna
Hela gänget slappar i förtältet
Eftermiddagsnap för att orka med kvällens konserter
Amanda, Hanna, Lydia, Pauline, Victor, Axel och Jag
 
Tog i princip inga bilder alls under festivalen men här ovan har ni några i alla fall! Kom igår hem från Gullbrannafestivalen då som precis som vanligt var en av höjdpunkterna på året. Har umgåtts med mina fina vänner och träffat alla vänner som bor längre bort som man sällan ser, så otroligt kul att se alla igen efter att ha varit borta i nästan 11 månader! 
 
Bortsett från torsdagen har det varit riktigt bra väder hela helgen och vi har spenderat en hel del tid på stranden och badat i havet. Jetlaggen har suttit i hela helgen vilket ju inte var något problem på nätterna då vi ändå gick på konserter till sent men på morgonen var det fruktansvärt svårt att komma upp. Men lyckades nog vända på det sista natten då jag gick och la mig vid fem på morgonen och sedan tvingades upp av alla klockan nio. 
 
Favoritkonserten i år var precis som förra året Royal Tailor, dom hade inte sådär jättemånga band jag kände igen i år vilket var lite segt och inget kommer ju någonsin toppa två år sedan då Switchfoot var där men vi hade kul ändå och kul att upptäcka lite nya band och sådär. Hoppa omkring som en galning med Therese till DuoJag samt att stå längst fram med Lydia på Jesus Loves Electro var verkligen så grymt, älskar konserter! 
 
Vi bodde i förtält fram till sista natten då killarna tog över våra platser i förtältet och vi flyttade in i husvagnen, första natten sov vi fyra personer totalt i både husvagn och förtält och jag tror vi hamnade på elva personer sista natten så det var fullt hus vilket var väldigt kul! Behövde verkligen den här helgen att komma bort och umgås med fina vänner och bara ha kul, det gjorde att jag kunde släppa USA och hemlängtan lite vilket var väldigt skönt då förra veckan var ganska tuff. 
 
Har börjat svara på frågorna till frågestunden, blir nog så att jag delar upp det i två delar så jag ska försöka få upp en del senare idag. Blir bara slappa och packa upp det sista idag då resten av veckan är full av planer, blir nog så att vi åker tillbaka till västkusten på onsdag eller torsdag nämligen. Hoppas ni har haft en bra helg vänner, pussar!

Frågestund

Tänker att det säkert är många som har frågor nu när jag har kommit hem och upplevt allt som har med utbytesåret att göra. Ska ju dessutom vara borta i fyra dagar nu så tänkte att det passade att ni kunde ställa massa frågor så tar jag och svarar när jag kommer hem. Vet att jag har fått några frågor i kommentarer de senaste dagarna, tänkte ta med dom i frågestunden också. 
 
Ni kan ställa frågor om mig, värdfamiljen, ansökningarna, visum, resan, high school, amerikanska vänner, Hawaii, amerikanska kulturen, organisationer, hur det är att komma hem och vad ni vill i princip. Behöver inte ha med utbytesåret att göra utan det kan vara vad som helst som ni undrar över! Ös på med frågor bara för jag älskar att svara på frågor!

Avslutar frågestunden när jag kommer hem från Gullbranna på söndag så ni har fyra dagar på er att ställa alla frågor ni kan komma på! 
 
~Det finns inga dumma frågor, bara dumma svar~
 

Hemresan och första dagarna hemma

Kanske är dags att skriva ett inlägg om hur hemresan samt de första dagarna här hemma var. Landade i söndags så har ju varit hemma i fyra dagar nu, var fem dagar sedan jag lämnade USA. Har haft otroligt mycket reversed homesickness, saknar USA något enormt och det är svårt för många här hemma att förstå då de bara tycker det är kul att man är hemma igen. Men jag saknar USA och Macomb otroligt mycket verkligen, har varit betydligt tuffare att komma hem än vad jag hade räknat med. 
 
Sista dagen samt hemresan då. Packade det sista på morgonen med hjälp från min värdmamma, hade en hel del övervikt i början så fick rensa ut en del och sedan gick det. Efter det kom Jill och hämtade sina promshoes och då sa jag hejdå till henne. Satt och snackade ett tag med min värdmamma innan Brennan kom över, vi åkte och köpte en sista slurpee och sedan var det dags att säga hejdå till honom, hoppar gärna över den biten. Då min värdpappa och Michael inte skulle med till flygplatsen fick jag säga hejdå till dom hemma och sedan satte sig jag, Lisa och Lauren i bilen och vi åkte mot flygplatsen. 
 
Checkade in min väska och sedan var det dags att säga hejdå till Lisa och Lauren vilket var otroligt jobbigt. Jag grät i princip från att jag sa hejdå till Brennan tills en tjugo minuter innan jag boardade planet, hade ju massa hejdån där i mellan som gjorde att jag bara fortsatte så jag grät mig igenom hela säkerhetskontrollen och sedan när jag satt mig vid gaten så fick jag massa sms och meddelanden på twitter som gjorde att jag bara inte kunde sluta. Jag var en big mess och folk på flygplatsen stirrade på mig. När jag väl hade tagit mig samman och fixat till mig i badrummet så satte jag mig på ett annat ställe vid gaten och kände att jag verkligen kände igen killen som satt mittemot mig. När jag såg att han hade en ryggsäck från studiefrämjandet så var jag självklart tvungen att gå fram och fråga och det visade sig att jag var rätt - visst var han också utbytesstudent med YFU. Jag har aldrig snackat med honom innan men på något sätt kommer jag ihåg honom från PDO förra sommaren. Och sedan lyckades vi hamna på samma plan från Detroit till Amsterdam, lite kul!
 
Hemresan då, it was a big mess. Vi lämnade Detroit i tid och början av flygresan gick bra, men redan i början varnade dom för att vi hade någon som var väldigt allergisk mot jordnötter ombord så att jordnötter av något slag var förbjudet på flyget. Självklart var det någon som inte lydde detta så ungefär en och en halv timme från Amsterdam ropade dom ut i högtalarna att om det var någon läkare ombord fick dom gärna gå till gång nummer 30. Strax efter det meddelade de även att vi behövde akutlanda i Dublin på grund av medical reasons, så ungefär tjugo minuter senare stog vi på marken i Dublin och sjukvårdspersonal kom ombord på planet för att ta hand om kvinnan som då var i stabilt tillstånd men som för en stund inte hade haft ett slående hjärta. Det verkade som om hon skulle klara sig i alla fall, och efter över två timmar på marken var vi äntligen på väg mot Amsterdam igen. Vi landade i Amsterdam vid samma tid som mitt plan skulle ha landat i Göteborg så missade givetvis det så fick gå igenom security och allting för att sedan hitta ett ställe så de kunde hjälpa mig att boka ett nytt flyg. Jag hade tur och kom med ett flyg som gick 30min senare, och vid klockan 12 landade jag äntligen i Sverige vilket var 3 och en halv timme senare än jag egentligen skulle. 
 
Blev upphämtad av mamma, pappa, mormor och morfar på flygplatsen och vi åkte då till min morbror och moster som bor i Göteborg. Fick träffa min nya kusin och käka god mat samt duscha innan vi satte oss i bilen och åkte hem. Åkte då upp till farmor och farfar dit även min faster kom, kul att träffa nästan hela släkten igen. Måndagen sov jag stört länge och sedan var mina närmsta vänner här på kvällen, bra kväll med de jag har saknat mest när jag var i staterna. Tisdagen fixade jag ny mobil (iphone 5S, den är underbar) samt övningskörde för första gången på ett år vilket gick bättre än jag trodde, men annars slappade jag mest hela dagen. Idag har jag äntligen tagit tag i att packa upp mina resväskor som har stått i mitt rum sedan jag kom hem, ska iväg på Gullbrannafestivalen imorgon så var tvungen att packa upp för att kunna packa om till det. Gick sedan en promenad med Pauline och hunden på kvällen vilket var riktigt mysigt.
 
Blev visst riktigt långt det här men hade ju några dagar att uppdatera om. Som sagt känns det skönt att vara hemma igen men samtidigt saknar jag USA och alla människor där något enormt! Har haft ett otroligt jetlag sedan jag kom hem och kan inte sova på nätterna och sover sedan till sent på eftermiddagen, riktigt jobbigt verkligen. Imorgon blir det i alla fall GF och förhoppningsvis hjälper det lite mot min homesickness att komma bort och träffa en massa folk. Vi hörs när jag kommer tillbaka igen på söndag, pussar!
 
Words can't describe how much I miss these people....

Pictures Goodbyeparty

Här kommer då äntligen bilderna från mitt goodbyeparty som jag hade den 18juni när min familj var i Macomb. Det är mrs Buckner som har tagit alla bilderna med sin kamera. Enjoy!
 
Min familj and Brennan
Jag och lillebror
Johanna
Brennan
Me and Mom
Brennans storebror Blake och hans flickvän Brianna samt två vänner till dom
Blake, Brianna, Brennan, Me
Mr Buckner and Dad
Me and Hunter
Nästan hela gänget som var där minus alla choir människor som redan hade dragit
Brennan provade kaviar och knäckebröd
Me and Johanna
Me and Brennan
Brennan and Daniel
Mom and mrs Buckner
Brennans sister Sidney, me and their cousin
Me and Julia from Finland
Me and coach Z

Hemma i Svealandet

Har inte rört datorn sedan jag kom hem men kanske ska skriva ett inlägg och visa på att jag lever! Inlägg om sista dagen samt flygresan (som va kaos) kommer, ska även fixa inlägg med New York bilder, bilder från mitt goodbyeparty, ett inlägg om året samt att jag tänkte se om det är någon av er som har några frågor nu när jag har kommit hem. 
 
Så ja, tänkte bara slänga in ett inlägg för att visa att jag lever så får ni ett längre inlägg vid ett senare tillfälle. Kan säga att jag saknar USA något enormt samtidigt som det känns skönt att vara hemma. Hoppas allt är bra med er finingar, pussar!

RSS 2.0