State Choral Festival

Börjar det här inlägget med att skicka en tanke till Diren's familj, en utbytesstudent från Tyskland som blev skjuten i söndags eftermiddag. Så sjukt hemskt och så stört sorgligt verkligen! Han var i Missouri och jag kände honom inte, men känner ändå stort medlidande med både hans värdfamilj och hans familj hemma i Tyskland.
 
Från allvarliga saker till lite roligare grejer - skolan och states med choir. Skolan flöt på segt som vanligt, gjorde min annotated bib till engelskan i 1st and 2nd hour då jag insåg att jag hade mejlat the wrong one till mig själv så fick göra om allt jag gjorde igår. Ja, det sög! 3rd hour var choir och då Mr Moses var iväg med Men's Chamber och Mixed Varsity så fick vi själva öva på låtarna vi skulle sjunga på eftermiddagen. 4th hour så gjorde alla sophomores i min US History class ett prov som jag inte behövde göra så jag satt mest och chillade, 5th hour gick mr Dulac igenom uppsatsen som vi ska skriva och jag känner mest att det kommer bli så stört jobbigt verkligen! 6th hour var jag bara med halva lektionen för sedan behövde vi gå för att byta om så det var riktigt chill.
 
Sedan var det då Women's Varsitys tur att hoppa på bussen och åka till Wallden Lake Northern High School och States. Grymt fin skola för övrigt, sjukt stor och ganska ny så den var verkligen asnice! Vi sjöng våra tre sånger framför domarna och det gick faktiskt ganska bra, kunde helt klart gått bättre men det var godkänt. Vi fick två poäng från Superior vilket är ganska segt men att få Excellent är inte helt kasst det heller! Vi hade en skoj eftermiddag i alla fall, älskar verkligen tjejerna i min choir!
 
Vi kom tillbaka till skolan runt 7 och då bytte jag om och gick över till the stadium för att kolla på det sista eventet av vårt track meet, det sista meetet någonsin på vår nuvarande track. Både tjejerna och killarna vann så det hade varit lyckat, missade dessutom tre promposals varav två var till mina kompisar och jag är väldigt glad för deras skull!
 
Imorgon är det Special Olympics på Dakota och jag ska hjälpa till med det så slipper alla lektioner utom 1st hour vilket ska bli riktigt skönt! Sedan blir det practice och sedan får vi se hur resten av dagen ser ut, måste ta tag i lite photography uppgifter som jag ligger efter med. Hoppas ni har haft en grym dag vänner, pussar!
 
Jag och Amanda på vår första Choir concert

Softball and Skyping

Miss these girls like crazy!!
 
Klockan är efter midnatt och jag avslutade precis ett en och en halv timme långt skypesamtal med finaste Pauline som just nu befinner sig i Sri Lanka. På grund av tidsskillnaden var det lättaste att skypea sent på kvällen min tid och tidigt på morgonen hennes tid, har inte snackat med henne sen i december och det var verkligen otroligt kul att få prata med henne igen!
 
Dagen har hur som helst bestått av skola, practice samt freshman softballgame. Tjejen som skulle ha tagit bilder åt mig gick aldrig på sin match och då mina sidor är due på torsdag drog jag med mig Brennan och gick dit själv. Kom hem och gjorde ett halvdant försök till att göra klart my annotated bib i english men såhär mitt i natten har jag fortfarande en del kvar då jag mådde halvkasst när jag kom hem så la mig och sov ett tag i stället. Den är due imorgon dock så får se till att göra klart den nu!
 
Imorgon är det dags för States med choir, hoppas på bra poäng då vi verkligen har en riktigt bra choir det här året! Går i skolan fram till 1.50 då vi blir dismissed from class och sedan kommer vi inte tillbaka förräns 6.20 på kvällen. Då kommer jag nog gå bort och kolla på slutet av the track meet, sista meetet någonsin på Dakotas nuvarande track då dom ska riva upp allt och börja bygga nytt till helgen. Så resten av vår säsong kommer det vara borta meets och våra träningar kommer få vara tillsammans med the middle school som ligger precis bredvid Dakota. Ganska så segt men så är det!
 
Nu ska jag se till att få klart engelskan så jag kan få någon sömn innan imorgon, hoppas ni har haft en bra dag vänner. Pussar!

Im going back to the start

Blir ett snabbt inlägg innan det blir sängen för min del då det ju tyvärr är dags för skola igen imorgon. Har dock en del skoj grejer som kommer upp den här veckan så är ganska taggad ändå!
 
Den här dagen har bara bestått av plugg samt att vi då gick ut och åt för att fira Michael. Fick inte särskilt mycket plugg gjort då jag inte är världens mest effektiva människa men är i alla fall ikapp med engelskan nu vilket är väldigt skönt! Lär väl hamna efter igen imorgon dock...
 
Glömmer hela tiden bort att ta tag i att redigera dom sista Hawaii bilderna samt bilderna från Chicago men lovar att försöka ta tag i det när jag har tid nu i veckan! Hoppas ni har haft en bra helg vänner, pussar!
 
Några av mina favorittjejer på vår cross country banquet i höstas

He can move the mountains

Jag och söta Nadia från Norway at the orientation yesterday
 
Alltså var helt säker på att jag bloggade igår för vet att jag satt vid datorn när jag kom hem men uppenbarligen så gjorde jag inte det, så får ta och skriva om gårdagen nu i stället.
 
Åkte hemifrån vid klockan 8 på morgonen och kom hem vid klockan 6, riktig heldag med andra ord och det var the most depressing thing ever. Vi spenderade i princip sju timmar åt att prata om bästa sättet att säga goodbye, säga tack till värdfamiljen, packa samt hur det kommer bli att komma tillbaka hem. Vi har fortfarande två månader kvar och jag försöker leva i nuet och inte tänka för mycket på hemresan även om den börjar komma läskigt nära, mötet igår gjorde dock att det blev betydligt verkligare än det har varit innan. Väldigt deprimerande som sagt och det tyckte vi i princip allihop. Var orolig för att det inte skulle vara någon där som jag kände då jag ju var i ett annat distrikt men det var runt 15 stycken där som var med på Hawaii resan och däribland en av mina rumskompisar och det var verkligen otroligt kul att få träffa dom igen! Fredrik från Sverige som hängde med oss på Red Wings game plus Ruta som var i min session group på PDO i Sverige var även dom där så hade några jag kände vilket var skönt.
 
Kom hem och slappade ett tag innan Lauren och dom andra kom hem från sitt meet då vi åkte över till Monica. Hängde där hela kvällen tillsammans med Marah, Jill, Kaitria, Haley, Robert, Tyler, Cameron och Zack. Tog en tripp till Taco Bell runt midnatt då vi var sjukt hungriga men annars så chillade vi bara i deras källare.
 
Idag har dagen än så länge bara gått åt till practice, sprang 4 miles med Lauren, Monica och Kayla och det var faktiskt riktigt gött att springa för en gångs skull! Ska nu ta tag i lite plugg som jag har skjutit på hela veckan och sen ska vi ut och käka senare då det är Michaels födelsedag idag. Hoppas ni har haft en bra helg vänner, pussar!

All you gotta do is Dream

Klockan är efter ett och det är väl dags för mig att sova egentligen så jag orkar upp för orientation imorgon. Den håller på från klockan 9.30-5 och jag kan säga att jag är allt annat än taggad. Ska gå till en ny orientation där jag inte känner någon, hoppas på att det kanske kan vara någon från Hawaii där då det var flera som bodde häromkring för är det inte det kommer jag inte känna någon och då kan det bli en seg dag.
 
Ni fick ju uppdatering under 2nd hour idag och sedan flöt resten av dagen på utan att det hände något särskilt. På practice sprang jag ute i regnet med Marah och Kayla, ganska easy run då dom har meet imorgon som jag faktiskt känner att det inte gör så speciellt mycket om jag missar.
 
Åkte hem och slappade ett tag, funderade på att stanna hemma och faktiskt ta tag i engelska projektet men det blev i stället så att Brennan hämtade upp mig. Vi åkte till Speedway och köpte slurpees och sedan hängde vi hemma hos honom, han utklassade mig bland annat totalt på DDR (dansmatta).
 
Nu blir det sängen för min del, orientation och troligtvis häng hemma hos Monica är det som gäller imorgon. Ha en grym lördag vänner, pussar!
 
Bild från vår första orientation med mina svenskar Josefin och PJ

In school

Me and my favorite Swede Emma in Hawaii, miss it!
 
I'm in school right now and don't have our amazing Swedish letters, so thought I would write this post in English. I have yearbook right now and as usual we are pretty much not doing anything, so thought I could blog instead of just sit around.
 
Yesterday it was just school and practice just as usual, think I told the story about how Brennan asked me to prom at least 20 times and I'm really excited about everything that's comming up right now. Nothing special happened all day really, ignored my homework and fell even further behind in English but I can just finish that over the weekend instead. Didn't even have energy to blog so I was just watching movies and spent time with my hostfamily.
 
So happy it's Friday today, so done with school so you don't even understand. Don't have any plans for the weekend yet, most of my friends have a meet tomorrow and I have an orientation with YFU but that's pretty much it so far. Hope you're having a great day people, love!

I HAVE A PROMDATE!

Me and Brennan at the musical premiere
 
Så börjar med den stora nyheten först för allt annat som har hänt idag är totalt oviktigt i jämförelse - JAG HAR EN DATE FÖR PROM! Ni anar inte vad glad jag är just nu!!
 
Brennan smsade mig efter vårt meet igår och frågade om jag ville gå på bio idag så vi planerade att gå på Divergent (han hade inte sett den och jag ville gärna se den igen lol, fördelen med billiga biobesök). Vi hade lika skoj som vanligt och i bilen på vägen hem frågade han om jag ville gå med honom på prom, och jag sa såklart ja! Han hade ett promposal planned out men då det är dags att köpa biljetter snart och han visste att jag tänkte fråga Robert som backup om ingen frågade mig så var han rädd att han inte skulle ha tid för det. Men det gör inte mig så mycket, bara glad över att jag har en promdate och att det är min bästa vän här borta.
 
Så ja, annars har dagen bara bestått av skola och practice samt städning av rummet så det har inte varit speciellt spännande. Borde ju egentligen har gjort engelska nu ikväll men kan ta både 1st och 2nd hour till det imorgon så skippar att göra det nu. Orkar inte bry mig helt ärligt!
 
Dags att sova för att överleva ännu en tråkig skoldag imorgon, troligtvis med ännu fler promposals då det var riktigt många idag. Alla väntar till sista minuten lol! Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!

Track Meet

Promposal @Dakota före vårt meet, Madi och hennes pojkvän

Tredje track meetet inom en vecka nu, hate running! Missar de två kommande dock då jag har orientation på lördag och sedan States med choir på torsdag.
 
Började ju dock med en dag i skolan som var lika seg som vanligt, älskar dock 3rd hour choir då vi håller på med så otroligt grym musik inför vår vårkonsert. Vi kommer bland annat göra ett Titanic medley och det är så stört grymt verkligen, älskar att sjunga det! Men annars var dagen otroligt seg, vi började med vårt senior project i går i princip och jag ligger redan efter så det känns ju bra.
 
På väg ut från skolan till the stadium så gick jag förbi Madis pojkvän som stog i en kartong med en ballong i handen som det stog prom på. Madi syntes inte till någonstans så jag skyndade ut till the stadium för att se om hon redan var där, hon är på sjukhuset de sista timmarna på dagen så hon brukar komma tillbaka tidigare. Insåg dock att hon hade haft med banquet och skulle inte komma tillbaka förräns senare, så gick tillbaka till Devon för att se till att han visste det. Slutade med att jag fick smsa Madi för att se till att hon kom in i skolan när dom kom tillbaka så att Devon kunde prompose, hon hade nog redan räknat ut att det var något sånt på gång dock. Men efter att Devon hade stått totalt 45 minuter i den där kartongen kom äntligen Madi och han kunde äntligen klättra ut. Otroligt gulligt verkligen, älskar amerikanska promposals!
 
Meetet då, var så stört blåsigt idag så ingen gjorde särskilt bra ifrån sig. Gick i princip runt och frös hela dagen trots två hoodies och att stå i bara jersey innan racen var hemskt. Sprang 1600m, 800m och 4x400m och det gick väl okej även om jag gärna hade gjort bättre. Vinden var som sagt hemsk och ingen sprang särskilt bra tider, hade inte särskilt mycket tid imellan eventen heller så är glad att jag fick dom tiderna jag fick. I 4x400 hade vi 12 tjejlag och ännu fler killag, Romeo hade inte ett enda i tjejernas race så kändes så stört ovärt och ingen gick direkt in för det. Både tjejerna och killarna vann meetet dock vilket för killarna inte har hänt på flera år då deras distance killar är helt grymma så tror speciellt coacherna var riktigt nöjda.
 
Kom hem strax före klockan 8 och var då sjukt trött så har bara slappat och tittat på OTH och taggat inför ännu en skoldag imorgon. Borde försöka komma ikapp med engelskan men är alldeles för trött för det idag, så tar det någon annan gång. Hoppas ni har haft en bra dag vänner!

Softball and Photography

En av bilderna från dagens softball game
 
Tillbaka till skolan idag då, otroligt segt som vanligt men det är bara en månad kvar nu ungefär så bara att kämpa på. Hade det inte varit för min 1st and 5th hour (photography and English) så hade skolan inte varit särskilt jobbig, är bara dom två klasserna jag fasar för hela tiden. Photography för att hon bara langar på med nya uppgifter hela tiden och English för att vi håller på med våra senior project och det är otroligt stressigt och stört mycket jobb!
 
Efter skolan blev det practice som vanligt, ganska lugn träning idag då vi har meet imorgon vilket jag inte direkt hade något emot. Det var hela 23 grader idag och rena sommarvärmen, så stört härligt verkligen! Tror det ska bli lite kallare de kommande dagarna men fortfarande runt 17 grader vilket är riktigt skönt. Meetet imorgon är ett dual meet mot Romeo på Dakota och jag har faktiskt ingen aning om vad det är för event jag ska köra men jag gissar på 1600m, 800m och 4x400m.
 
Efter practice åkte jag med Brennan, Jake, Kalahar och Jimmy för att köpa slurpees och sedan åkte jag och Brennan tillbaka till skolan för att kolla på slutet av Varsitys softball game då jag behövde ta bilder för yearbook. Har spelat softball på idrotten några gånger men är en helt annan grej att se folk som verkligen kan spela köra det, vi sprang mest runt och var förvirrade när vi spelade.
 
När jag kom hem tänkte jag göra klart mina tre(!) photography assignments som är due imorgon men då min fotolärare gav mig ofungerande batterier för fjärde gången till den här uppgiften så kunde jag bara göra klart två. Har försökt mig på den andra uppgiften fem gånger nu och batterierna har inte funkat någon av gångerna, otroligt trött på det nu och känner väl mest för att bara skippa över den.
 
Nu ska jag sova så jag är pigg till meetet imorgon, hoppas ni har haft en bra dag vänner. Pussar!

Glad Påsk!

Glad Påsk till alla er finingar hemma i Svealandet!
 
Min påskdag började på morgonen med easteregg hunt samt att vi fick leta efter våra easter baskets. 50 små ägg hade gömts runtom i huset och det är nog tur att vi hemma bara letar efter ett ägg för jag var inget vidare bra på att leta. Tror jag hittade 10 ägg medans Michael och Lauren hittade de andra 40. Min basket hittade jag i alla fall, fylld med gott samt löparshorts, presentkort och lite annat, så sjukt tacksam för min fina och snälla värdfamilj!
 
Min värdmamma frågade sedan om jag vill hänga med henne till kyrkan innan vi gick ut för lunch så vi åkte till en kyrka dom inte hade varit i innan för att se hur det var. Min värdfamilj är katoliker så för dom var det väldigt olikt, för mig kändes det som ungdomsmötena vi har i kyrkan där hemma. Dom började med att sjunga en remix av Don't You Worry Child med Swedish House Mafia och det kändes nästan som att vara på konsert. Riktigt bra vart det i alla fall!
 
Efter det åkte vi till en golfklubb där vi käkade lunch tillsammans med släkten och sedan åkte vi vidare till grandma and grandpa för fika. Kom nyss hem och jag borde väl egentligen plugga men jag är verkligen så stört skoltrött så det går riktigt segt. Att veta att det jag gör inte spelar någon roll gör det hela ännu svårare. Särskilt när det fortfarande är ca 15 grader ute trots att klockan snart är 7 och solen skiner, tror det ska bli 23 grader imorgon och det är så otroligt skönt verkligen! Tillbaka till skolan ska vi ju dock och det kan jag inte direkt påstå att jag ser fram emot.
 
Hoppas ni har haft en härlig påskhelg finingar! Nedan har ni lite bilder från när vi målade påskägg med familjen igår kväll samt min easter baskets och några easter eggs. Pussar!
 

Track Meet

Track meet idag som sagt, sprang bara 1600m vilket var ganska skönt för då kunde jag bara gå runt och chilla i solen resten av dagen. Var riktigt varmt och mitt ansikte har återigen fått en härligt röd färg som svider ordentligt!
 
Mitt race gick bra i alla fall, fick nytt PR men kände att jag hade kunnat gå betydligt snabbare, var dock första gången jag sprang på riktigt så visste inte riktigt hur fort jag kunde gå och då är det väldigt svårt att köra i rätt pace. Vi som bara var med i 1600m gick sedan till en sub i närheten och körde lite backträning, var dock inte särskilt jobbigt och efter det var vi klara och kunde bara chilla och heja på alla andra.
 
Vet inte hur det gick för oss totalt men det gick bra för oss i dom flesta eventen och det var många nya PR så tror dom flesta var nöjda. Riktigt härligt väder nu som sagt, börjar bli riktigt varmt och det ska bli 20-23 grader både imorgon och på måndag. Riktigt sommarväder om man tänker Sverige temperaturer!
 
Ca en timme efter att vi kom hem från meetet kom Kaitria, Marah, Jill, Katelyn, Brennan, Zack, Cameron och Tyler över och vi målade påskägg, spelade basket och chillade nere i källaren. Trots att jag var riktigt trött och inte särskilt engagerad i det som hände så var det en skoj kväll!
 
Då Katelyn skulle fotografera till yearbook med min kamera (vilket hon sedan glömde bort så jag fick ta några bilder åt henne när hon sprang sitt sista race) så har jag faktiskt några bilder från dagen. Enjoy!
 
Tara, Lana and Monica
Jimmy som var tråkig och stog för sig själv vid staketet
Tara, Lana and Sarah
Kelly
Me and Brennan
Haha så sjukt awkward bild plus Noah som fotobombar
Några sprint-tjejer jag inte kan namnet på plus Mariah som är kastare
Nathalie och Jordyn

It´s a revolution I suppose

Blev tyvärr ingen uppdatering igår då jag var så trött att jag somnade i princip så fort vi kom hem från vårt track meet. La mig på sängen och somnade med min jersey och warm-ups vid typ klockan 10, vaknade vid halv 3 på natten och tog då bara och bytte om och gick och la mig igen.
 
Så ja, track meet var det alltså som gällde igår. Det var ett duel meet vilket innebar att det bara var mot en annan skola, i detta fallet IKE eller Eisenhower som dom egentligen heter. På duel meets så är alla med, på invitationals är det bara dom snabbaste som får följa med. Vi var på Dakota och innan meetet behövde vi fixa våra teampictures då vi inte har tagit dom än så var lite smått kaos att få alla 200 på bild innan meetet började men det gick på något sätt.
 
Då mina shins har gjort riktigt ont i veckan tog Z bort mig från 1600m så jag sprang bara open 800m samt 4x400m. Då dom eventen var i slutet kunde jag mest chilla omkring och snacka med folk i början av meetet vilket är min favoritdel av trackmeet, hade gärna skippat själva löpningen. Var min första riktiga 800m och även om jag gärna hade gjort bättre så gick det ganska bra med tanke på hur vindigt det var. I 4x400m så var jag i vårt första JV team (vi hade totalt 8 tjejlag med i 4x400 medans IKE bara hade sitt varsity lag) men av någon anledning så satte Eddie oss i det andra heatet med de som inte var så snabba så min tid blev inte så bra där heller då jag inte riktigt hade någon att racea med. Både tjejerna och killarna vann i alla fall så var ett lyckat första meet!
 
När jag kom hem hade jag även fått min promdress, otroligt taggad på prom nu verkligen! Annars gjorde jag ju då inget speciellt igår eftersom jag somnade i princip direkt när jag kom hem. Idag är vi lediga från skolan då det är good Friday (långfredag) så jag kom nyss hem från practice och nu får se vad som händer. Imorgon är det dags för meet igen och jag ska bara springa 1600m och jag är inte speciellt taggad kan jag säga men det blir nog bra!
 
Hoppas ni får en bra helg vänner, GLAD PÅSK!
 
Bild från ett av mina första race under xc säsongen

Day 5 - Pearl Harbor

Tidig morgon då vi efter frukost hoppade på bussarna och åkte ut till Pearl Harbor. En annan av mina favoritdagar faktiskt, så stört intressant dag!
 
När vi kom fram delades vi upp i två grupper, och min grupp fick börja med att hjälpa till att städa på USS Missouri. Vi fick torka relingen på skeppet med trasor och lite sådär, inte särskilt jobbigt alltså och det gick ganska fort. När vi var klara var det vår tur att få en rundtur av båten, både uppe på däck samt nere bland hytterna och i köket och sådär. Utrustningen och allting var från andra världskriget och det var riktigt häftigt att se, tror du hade älskat det pappa!
 
Efter rundturen åkte vi ut från hamnen för att käka lunch. Ja, Marthe (Norway), Beate (Denmark), Casper (Denmark) och Johann (Germany) bestämde oss för att gå till Taco Bell, skickade en bild till Haley då Taco Bell in Hawaii literally is two paradises in one. Love Taco Bell!
 
Efter lunch åkte vi tillbaka till hamnen för att åka ut till the USS Arizona memorial. Vi började med att se en film med klipp från attacken och sedan åkte vi med båt ut till the actual memorial. Skeppet ligger kvar på samma ställe som det sjönk och man har byggt ett memorial ovanför skeppet så man kan se ner i det. Olja läcker fortfarande upp från det och tillsammans med skeppet ligger större delen av Arizonas besättning då de flesta inte hann komma upp på däck när båten blev attackerad. I efterhand har även en del av dem som överlevde valt att få sin aska placerad på båten för att få vara tillsammans med resten av besättningen.
 
Efter lite tid att gå runt i souvenir shoppen osv åkte vi tillbaka till hotellet där vi fick free time. Var på stranden ett tag men då det var riktigt molnigt gick jag, Marthe och Casper i stället tillbaka till hotellet för att träna lite på gymmet. Duschade och sedan var det dags för dinner på ett annat hotell i närheten. Efter det fick vi vår sista free time in Waikiki och jag gick då runt med Marthe och Casper. Vi köpte Hawaii skjortor och lite annat och vi hann även med att sitta vi stranden och käka både frozen yoghurt (min deal med Casper, jag tränar på gymmet om vi käkar frozen yoghurt) och dricka Starbucks.
 
Här kommer bilder från dagen. Först från USS Missouri och sedan från USS Arizona memorial.
 
 
Johann - Germany, Marthe - Norway, Emma - Sweden, Beate - Denmark
Hemsk bild men Me and Sophie - Sweden
Johann - Germany, Me, Beate - Denmark, Marthe - Norway, Casper - Denmark
Del av USS Arizona som fortfarande syns över ytan
Namnen på alla dom som omkom ombord på USS Arizona

All your perfect imperfections

Alltså idag har man verkligen märkt hur mycket filmernas High School stämmer in på hur det är på ett riktigt High School. Det drama och gossip som har varit överallt idag är verkligen helt stört, det mesta av det har med spring break och Mexico att göra. Verkligen typical High School drama!
 
Min dag har i alla fall bestått av redigering i photo, göra en powerpoint till min engelskapresentation jag skulle ha i 5th hour i yearbook, öva på vårt riktigt grymma Titanic medley i Choir som verkligen är stört kul att sjunga, prov i US History som jag antagligen inte gjorde särskilt bra på, presentation i engelskan som inte heller den gick så bra då min accent alltid kommer fram och ställer till det när jag pratar framför klassen och sedan avslutade vi med att visa upp våra scener i theatre arts. Snabb genomgång av hur min dag på Dakota kan se ut, samma schema varje dag. Vi vaknade förresten upp till 2inches of snow i morse, från att ha haft 23 grader i helgen till att få snö, typical Michigan weather. Ser dock ut som det ska bli hyffsat varmt igen till helgen tack och lov!
 
Efter skolan blev det practice inomhus, workout igen men lite lättare än den vi gjorde igår. Mina shins har börjat göra otroligt ont igen så tog och isade dom efteråt, hoppas det går över snart för även om jag inte känner mycket när jag springer så gör det otroligt ont när jag är klar.
 
Efter practice blev det bara hem och slappa lite innan vi gjorde oss i ordning och åkte till team dinner at American Pie. Det är ett pizzaplace där de har pizzabuffé, massa olika sorters pizzor och man fick äta så mycket man orkade. Då vi är så otroligt många i laget så är detta enda teamdinnern vi har under säsongen, stört tråkigt då det verkligen var otroligt kul under cross country season! Vi fick även dela upp oss så tjejerna kom en timme innan killarna då kön annars hade blivit alldeles för lång. Vi stannade dock inte så länge då vi såg på twitter att Orange Leaf hade en deal idag så efter att ha proppat i oss pizza åkte vi dit och proppade i oss frozen yoghurt tills vi i princip mådde illa för att vi hade ätit så mycket. Vi fick även se ett promposal (=prom proposal), dock var dom inte från våran skola utan Anchor Bay som ligger typ 20min härifrån men vi jublade lika högt för det. Har inte sett så många promposals än men är fortfarande två veckor kvar tills det är dags för oss att köpa biljetter så kan nog komma en del närmsta dagarna nu. Verkligen sjukt kul grej att amerikanarna verkligen går in för det och gör så otroligt gulliga grejer, vi borde ta efter det i Sverige också!
 
Nu blir det sängen för mig och tagga morgondagen som precis som vanligt består av skola och practice, tror inte det händer så mycket mer spännande än så faktiskt. Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!
 
Kaitria, Katelyn, Me, Lauren, Marah, Monica, Jill and Madi @american pie

I don't want to hold you if you want to go

Internet är tack och lov tillbaka vilket gör att jag kan uppdatera som vanligt! Hann inte fixa bilderna idag heller men ska verkligen ta tag i det så jag får upp alla inlägg nu i veckan, var ju två veckor sedan jag kom hem från Hawaii nu, vilket för övrigt är otroligt deprimerande.
 
Tillbaka till skolan idag då efter ett härligt lov och det var verkligen otroligt segt, tack och lov att jag förhoppningsvis får sluta när seniors slutar vilket är 30maj, i så fall är det inte sådär jättemånga skoldagar kvar nu. Vanlig skoldag i alla fall och det hände inget särskilt i någon av klasserna, i Choir visade mr Moses bilder från deras resa till Hawaii förra veckan och jag kände mest att jag ville tillbaka dit typ nu. Dom bodde på samma ställe som oss och gjorde även flera av de sakerna vi gjorde under veckan så blev en ordentlig flashback.
 
Efter skolan blev det practice som vanligt där vi körde en ganska hård sprintworkout, jag är verkligen ingen sprinter och varje gång vi gör en sån här typ av workout är mina ben och min rumpa död efteråt. Behöver nog köra lite mer benstyrka känner jag om jag ska kunna prestera bra under säsongen! Vårt första riktiga meet är på torsdag och sen är det ett meet på lördag också, är nästan två meets varje vecka fram till säsongen slutar i maj vilket både är skoj och väldigt segt!
 
Efter skolan så har jag försökt plugga till mitt US History prov jag har imorgon (mr Tempio meddelade på lektionen idag att "if you didn't study during the break you will be screwed at the test tomorrow" och jag kände väl mest att yes that's me) men plugget var väl inte sådär jätteeffektivt kan jag inte påstå. Kanske kan bero på att jag tittade på The Hunger Games samtidigt, vad vet jag. Det är ju till större delen multiple choice så ska väl klara mig i alla fall!
 
Nu ska jag sova så jag orkar med ännu en skoldag imorgon, bara tre dagar kvar den här veckan tack och lov! Hoppas ni har haft en bra början på påsklovet finingar, pussar!
 
Kind of miss xc season actually...

Inget internet

Ledsen för dålig uppdatering i helgen men vi är för tillfället utan internet. Det var en ordentlig storm här igår så strömmen gick och då rök även internet och vi har inte lyckats fixa det utan det får väl vara så tills mina värdföräldrar kommer hem imorgon eller på tisdag.

Händer ändå inte särskilt mycket här i Macomb, skolan börjar igen imorgon och jag är inte taggad över huvud taget. Har legat här i en timme nu utan att ta tag i något plugg, varför plugga när man kan göra så mycket annat?? Tack och lov så går vi bara i skolan 4 dagar nästa vecka på grund av att det är långfredag, dock så är skoldagarna 6 minuter längre från och med nu. 

Bättre uppdatering samt bilderna från Chicago och sista dagarna på Hawaii kommer så fort vi får tillbaka internet! Pussar! 

Jag och Hunter sista musikalföreställningen, saknar verkligen musikalen och castet!

Everybody Needs a Song

Vet inte om ni har märkt det men jag tar ofta mina rubriker från den sången jag lyssnar på just för tillfället. Hör jag en rad som funkar så sätter jag bara in den, kan vara något helt random från mitten av sången. Kan ni se vilket låt rubriken till detta inlägget kommer ifrån??
 
Idag var det som sagt track meet för freshman and sophomores at Dakota, var ca 18 grader i luften idag och strålande sol hela dagen så det var riktigt gött ute. Jag tänkte ju dock inte alls på att ta solkräm någonstans så mitt ansikte är nu rött som en tomat, ont gör det också. Min uppgift var inte speciellt jobbig så låg mest och solade vid mållinjen hela dagen så kan nog vara därför. Imorgon ska det bli 21 grader, likadant på söndag men sedan ska det bli kallt igen och tror någon nämnde snö. Hoppas verkligen på att det inte stämmer för det har varit så otroligt skönt de senaste dagarna nu och jag vill inte ha mer snö!
 
Meetet blev längre än de trodde, kom inte hem förräns runt halv 7 och då var jag helt slut trots att jag egentligen inte har gjort något alls idag mer än att chilla i solen. Dock var i princip alla mina vänner vid mållinjen då vi hade olika uppgifter där så vi hade väldigt kul hela dagen, så sjukt härligt lag har jag verkligen! Somnade i princip så fort vi kom hem och sov i en timme och då jag efter det fortfarande var trött bestämde jag mig för att stanna hemma ikväll. Så det har blivit slappande framför tvn samt några avsnitt av OTH, ganska skön kväll faktiskt. Imorgon blir det practice som vanligt vid 11 och sedan får vi se hur dagen ser ut. Mina värdföräldrar åker till Las Vegas imorgon så min värdmoster kommer bo här tills dom kommer hem igen på tisdag eller något sånt.
 
Nu ska jag gå och smörja in mitt stackars ansikte ännu en gång och hoppas på att jag inte är riktigt såhär röd imorgon, hoppas ni har haft en bra dag vänner. Pussar!
 
Bild från camp i början av mitt år när jag precis började lära känna de här människorna, helt stört hur längesen det var!

Captain America: The Winter Soldier

Klockan är nu snart kvart i två på natten och jag kom ganska nyss hem från bion efter att även ha varit utelåst ett tag innan jag lyckades väcka Lauren och hon kunde komma ner och släppa in mig.
 
Besöket hos frisören gick bra och mitt hår är nu väldigt mycket fräschare än vad det var förut, känns riktigt skönt. Passade även på att boka tid inför prom då jag vill få mitt hår gjort, kan inte göra något med det själv och vill inte ha mina vanliga lockar så nu blir det kolla bilder och se om jag kan lista ut hur jag vill ha det. Sen måste jag bestämma hur jag vill göra med smink och grejer, och sen är det de där med dejt också. Hur som helst, Lauren gick all in när vi var hos frisören och klippte både kort och fick slingor, blev riktigt snyggt och hon passade riktigt bra i det!
 
Hann bara hem och vända i princip innan Brennan kom och hämtade mig och vi åkte till bion. Var Brennans tur att betala och också välja film, blev den nya Captain America och den var faktiskt riktigt bra! Sjukt lång dock så var lite småsegt på slutet.
 
Imorgon är det som sagt meet på Dakota så jag måste vara där och hjälpa till 11-5, lång dag med andra ord. Har inga planer för kvällen än utan får se vad som händer, något ska det väl finnas att hitta på.
 
Nu blir det dock sängen för mig så jag orkar med morgondagen, ha en bra dag vänner. Pussar!
 
 

Frågor och Svar

Här kommer svar på några frågor, ledsen att det har tagit lite tid att få upp svaren för dom! Fråga på om det är något mer ni undrar över!
 
Hejsan! jättebra blogg :) Jag ska också till Michigan nästa år, ska bli så kul! Jag har en fråga om Hawaii-resan, hur mycket kostade den ungefär? skulle verkligen vilja åka dit nästa år! Förresten är du nöjd med YFU, jag åker också med dom :))
Åh vad kul att du gillar min blogg, och gud vad kul att du också ska till Michigan! Vart i Michigan ska du?? Hawaii resan kostar $1100 i programavgift och sedan får man lägga på flygbiljetten på det, hur dyr den blir beror såklart på bolag och vart i USA man bor men för mig gick den på $1400. Jag är verkligen helnöjd med YFU, både det arbetet de har gjort i Sverige och här i USA. Tycker dom har gjort ett jättebra jobb när det gällde mitt värdfamiljsbyte och allting!
 
Vad är det som du är trött på med skolsystemet? Jag ska åka på utbytesår nu till sommaren och är lite nyfiken på vad det är som skiljer USAs skola mot Sveriges och varför du längtar tillbaka till det svenska systemet? Kram
Alltså tycker snarare det är svårare att hitta likheter än skillnader när det gäller skolsystemen i Sverige och USA, är inte mycket som är likt. Det som jag är trött på är att man har ingen frihet eller eget ansvar alls i skolan, man blir behandlad som ett litet barn som inte begriper någonting och allting är så stört strikt hela tiden. Är trött på hur de ger läxor från en dag till den andra, att man bara har tre dagar på sig att skriva uppsatser, att man inte får lämna skolområdet på hela dagen, hur de har vakter i korridorerna som frågar vad man gör där så fort man ska gå på toa, att man måste ha ett himla pass med sig så fort man ska på toaletten och jaa, jag kan rabbla hur länge som helst. Som 18-åring och alltså sedd som vuxen hemma i Sverige är det en del som är riktigt frustrerande här borta. Men ja det jag saknar mest är att man i svenska skolan i alla fall få ta eget ansvar med sitt arbete, lärarna behandlar en inte som en treåring som inte förstår någonting utan man kan faktiskt ha en riktigt diskussion och man får ifrågasätta det lärarna säger. Saknar hur arbetet och lektionerna i svenska skolan fungerar också. Men som sagt älskar jag allt som är runt High School, school spirit, sports, dances osv osv, är bara själva skolsystemet som stör mig.
 
Hej! 
Undrar bara hur mycket hawaii resan kostar, för skall också åka med YFU och vill verkligen verkligen åka på hawaii resan, men är rädd att jag inte kommer ha råd. 
Superbra blogg förresten!
Kul att du ska iväg som utbytesstudent och gud vad kul att du gillar bloggen! Själva programavgiften med BELO går på $1100 och sedan får man lägga på flygbiljett på det, hur mycket den kostar beror på bolag och vart i USA man bor.

Bonfire

Var för trött för att uppdatera igår och somnade framför en film så vi kör gårdagens uppdatering idag i stället!
 
Började med practice då vi körde en hård workout, 2 sets med 4x200m i hard pace. Jobbig men go workout som kändes ordentligt i benen efteråt! Börjar dessutom äntligen bli vårväder här i Michigan så det var riktigt varmt och skönt ute, asgött verkligen. Låg och solade at the turf (the footballfield) efteråt och det var så stört skönt!
 
På kvällen blev det bonfire hemma hos Sarah tillsammans med Lauren, Monica, Kaitria, Marisa, Robert och Brad, riktigt mysigt verkligen! Vi satt och snackade och sedan körde vi en variant av mörker kurragömma i området, riktigt bra kväll även om mitt hår fortfarande luktar rök efter två duschar.
 
Kom ganska nyss hem från practice, körde lättare idag då freshman och sophomores har ett meet imorgon. Det är på Dakota så vi som är seniors och juniors ska dock dit och hjälpa till så blir en heldag i solen vilket inte är helt fel. Senare ska jag och Lauren till frisören, har inte klippt mig sen innan jag lämnade Sverige i juli typ så det är välbehövligt kan jag säga! Mitt hår är verkligen stört slitet just nu. Sedan smsade Brennan mig nyss och det ser ut som vi ska på bio senare ikväll, blir nog skoj!
 
Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!
 
 

Day 4 - Hiking and Shopping

För dag 4 and 6 delades vi upp i två grupper, den blåa och röda gruppen började med snorkling och för oss i grön och gul så var det hike uppför Diamond Head som gällde. Diamond Head är alltså en vulkan som dock inte har varit aktiv på flera år, och vi hikeade upp till toppen av kratern.
 
Vi började med att gå från hotellet hela vägen upp till hotellet samt genom ett tunnel som ledde oss in i kratern på vulkanen. Då vulkanen som sagt inte har varit aktiv så var kratern full av gräs och träd osv och den var riktigt stor. Vi vilade lite där innan det var dags för den riktiga hiken upp till toppen. Jag och 8 andra, tre tjejer och sju killar, bestämde oss för att vi skulle springa upp, varför vi nu gjorde det frivilligt. Sprang själv första biten fram tills jag kom ikapp Martin och Nan Jiang som hade börjat gå när vi var ungefär halvvägs till toppen. Vi sprang då tillsammans fram tills vi kom fram till alla trappor, första trappan kunde vi springa uppför men sedan var det alldeles för mycket folk som gick åt båda håller så vi fick sakta ner och gå resten. Efter att ha kommit ut från en tunnel och svängt höger kom vi fram till en stört brant trappa som Martin bestämde sig för att springa uppför men jag och Nan Jiang kände att det var bättre att gå. Den trappan plus en spiraltrappa och sedan var vi äntligen uppe på toppen, helt döda. När vi har stått där uppe ett tag märker vi dock hur de som gick uppför kommer från ett annat håll än vi, ett håll där det i stället för en brant trappa plus en spiraltrappa bara sluttade uppför hela vägen. Man kunde tydligen svänga vänster efter tunneln, något som alla vi i gruppen som sprang hade missat. Ja, vi blev ganska arga när vi såg det lol!
 
Utsikten uppifrån toppen var i alla fall GRYM! Stört vackert verkligen! Jag mådde dock inte så bra efter att ha sprungit uppför en vulkan i 80F och inte tillräckligt med vatten så jag tog några bilder och sedan var jag tvungen att sätta mig ner för att inte svimma. Inte alltför lyckat alltså men gick tack och lov över ganska snabbt. Efter att ha tagit bilder och njutit av utsikten var det dags att ta sig ner för vulkanen igen för att på botten köpa shaved ice och slappa i skuggan. Tack och lov kom en buss och hämtade oss på botten, även om Emelie försökte lura i oss att vi behövde gå hela vägen tillbaka.
 
När vi kom tillbaka till hotellet hade vi free time och då gick jag, Marthe och Beate och köpte frozen yoghurt som vi sedan åt i skuggan på stranden. Hur jag ska klara mig utan froyo nästa år är ett mysterium, bästa någonsin! Gick sedan runt och kollade i lite affärer innan vi köpte med oss Panda Express till lunch som vi återigen åt på stranden. När vi kom tillbaka till hotellet var det bara att fräscha till sig innan vi åkte till the 2nd biggest outdoor mall in the world. Shoppade lite innan vi gick till Bubba Gump Shrimp, en del av er kanske känner igen det namnet från filmen Forrest Gump. Hela restaurangen är inredd i Forrest Gump tema med quotes på väggarna och rekvisita från filmen osv. Vi käkade olika rätter med räkor och medans vi väntade på vår mat så hade en av servitriserna en frågesport med frågor om filmen, riktigt skoj. Efter dinner blev det mer shopping då vi dock mest gick runt och tittade. Jag och Freja gick dock mest runt och skrattade så vi grät och made fun of Norway, miss that girl!
 
Har bara bilder från hiken och då jag som sagt inte mådde så bra blev det inte så många bilder. Dessutom var jag väldigt blek i ansiktet på grund av det så höll mig borta från bilder lol...
 
Me and Carla - Spain. Rumskompis!
Me and Martin - Sweden. Running buddies upp till toppen!

Day 3 - Beach day

Då vi alla var väldigt trötta efter att ha åkt runt hela måndagen och gått omkring väldigt mycket så var det väldigt skönt att Belo hade lagt in en heldag på stranden dagen efter.
 
Innan vi åkte till stranden så åkte vi till the Poly lookout, en klippa med grym utsikt över ön. Hade någon historisk betydelse också då något battle had been fought there (översättningen är ju inte på topp här alltså) men kommer inte riktigt ihåg vad det var. Stört blåsigt var det i alla fall som ni ser på bilden av mig och Emma lol.
 
Därefter hoppade vi in i bussarna igen och åkte till en stad där vi kunde köpa allt vi ville ha till lunch som vi sedan hade på stranden. Mysigt! Vi åkte till en väldigt fin strand som låg borta från alla områden där turisterna höll till och det var inte alls mycket folk där. Där stannade vi sedan hela dagen och det var riktigt härligt verkligen! Vi hade med oss en lifeguard då vågorna var väldigt stora och vi kunde därför inte vara särskilt många personer i vattnet på en gång men när man väl kom i så var det verkligen askul. Annars så solade vi, spelade volleyball och football, solade lite till och bara hade det allmänt gött. Lyckades dock få en ordentlig bränna på ryggen som sved riktigt ordentligt på kvällen och dagen efter.
 
På väg hem från stranden så stannade vi vid the Blow Whole. Det är ett hål i klippan som det sprutar vatten ur när det kommer vågor, därav namnet. Det är även ett populärt ställe att kolla efter valar och jag såg en långt ute på havet, var en del som hävdade att dom såg flera stycken men då måste jag ha stått på fel ställe för jag såg inte mer än en.
 
När vi kom tillbaka till hotellet duschade vi och gjorde oss i ordning innan det blev dinner på Hard Rock Café. Var första gången jag åt där och det var riktigt gott faktiskt! Efter dinner fick vi free time och då blev det shopping med Sara och Sigrid från Denmark samt Marthe från Norway.
 
Bilder från dagen, tyvärr i dålig blogg.se kvalité men så får det väl bli.
 
Fin bild på mig och Emma - Sweden, osminkade och med hår i hela ansiktet... Bjuder på den helt enkelt!
 

Hemkommen från Chicago

Är nu hemma från en riktigt bra helg i Chicago! Sjukt häftigt med så stor stad och alla höga byggnader, gick nästan in i folk hela tiden då jag gick och tittade uppåt i stället för att se vart jag gick. Jag är dessutom en person som älskar att se platser från filmer på riktigt så att få se the bean som man ser i så många filmer eller the subway spåren som man ser i till exempel LOL och Divergent tyckte jag var riktigt grymt!
 
Vi kom hem tidigare i eftermiddags och Lisa ville bara att vi skulle stanna hemma idag så det har blivit en slapparkväll med film och sådär. Vi lämnade även tillbaka min promdress då jag har bestämt mig för att beställa en annan, hoppas på att den kommer passa bara. Bild får ni dock inte se förräns det är dags för prom vilket är den 30 maj!
 
Har en massa bilder att bjuda på men jag orkade inte ta tag i att föra över och redigera dom just nu så ska se till att fixa det senare i veckan, kommer även ge er en mer detaljerad beskrivning av vad vi har gjort när jag är klar med bilderna. Har även resten av inläggen om Hawaii kvar att fixa samt några frågor att svara på så kommer komma en del skoj uppdatering i veckan om jag bara orkar ta tag i att redigera alla bilder lol.
 
Imorgon är det practice och sedan får vi se vad resten av dagen bjuder på, de flesta är ju som sagt bortresta då det är spring break men några vänner finns det kvar här hemma så något ska vi väl lyckas hitta på! Hoppas ni har haft en grym helg vänner, pussar!
 
Instagrambild tagen uppifrån the Willis Tower, tidigare känt som the Sears Tower. Högsta byggnaden i USA

Group Pictures

Hela gruppen utanför det gamla slottet
Alla tjejer bredvid statyn av Hawaiis sista drottning
Killarna bredvid statyn av Hawaiis första kung
Gruppbild på surfstranden
Gruppbild från the Poly Lookout
Gruppbild från stranden at the beach day
I våra snygga BELO USA tröjor at Pearl Harbor
At the luau, sista kvällen med dessa grymma människor
 
En grej vi gjorde väldigt mycket under veckan på Hawaii var att ta gruppbilder, och här kommer de som jag har kunnat spara ner då de publicerades på bloggen. Togs dock ännu fler under veckan! Vi var verkligen en helt grym grupp och även om jag inte snackade med alla (omöjligt när det är så många människor) så var det stört goa människor verkligen och vi blev väldigt tighta under den korta tiden vi var tillsammans. Saknar både folket och Hawaii stört mycket redan!

Spring Break

Äntligen är det spring break, så sjukt trött på skolan verkligen så ska bli otroligt gött med en ledig vecka! Älskar allt runt High School men själva skolsystemet är jag stört trött på, längtar verkligen tillbaka till den svenska skolan.
 
Man märkte väldigt tydligt i skolan idag att det var spring break på gång, särskilt bland seniors då spring break är en väldigt big deal senior year. Halva min engelskaklass var borta och det saknades folk i princip i alla klasser under dagen.
 
Dagen började med ett announcement från Mr Sibley, rektorn, där han bad lärare hålla utkik efter elever med inappropriate clothing, alltså kläder som gjorde reklam för alkohol och liknande. De som hade sånt på sig skickades till kontoret där dom fick byta om. Fattade först inte riktigt varför någon skulle ha på sig något sådant men det märkte jag redan när jag kom in till 2nd hour där två stycken i min klass kom inspringandes för att gömma sig från en hall monitor då dom hade t-shirts med ölflaskor på ryggen. Amerikanare har nämligen en förkärlek till t-shirts och varje grupp på skolan som åkte tillsammans till Mexico hade gjort egna t-shirts med tryck på, och den största gruppen hade gjort t-shirts med en ölflaska på ryggen vilket självklart inte ansågs vara appropriate. Dom gick dock runt med tjocktröjor större delen av dagen så man inte såg ryggen på dom och på så sätt klarade dom sig undan att behöva gå och byta om.
 
Att åka till Mexico och bli full är det som är mest populärt under spring break, inte bara på min skola utan runt om i USA. I Mexico behöver man ju bara vara 18 för att dricka till skillnad från i USA där det är 21 så under spring break är det crazy där nere varje år och det är alltid några seniors som av olika anledningar inte kommer tillbaka efter lovet, tror dock inte det har hänt på Dakota på några år. Såg några olika t-shirts under dagen från olika grupper som ska åka tillsammans och sen hade jag några kompisar som åkte i en mindre grupp som åkte ner redan igår, och det verkar som nästan alla åker ner tillsammans med sina föräldrar. Den största gruppen på skolan (dom som hade ölflaskor på ryggen) bestod av totalt ca 200 av vår klass på 700 elever och de ska alltså alla till samma ställe, lär ju bli totalt kaos. Folk gick runt i badbyxor och flip flops och det var allmänt kaotiskt i skolan, särskilt på lunchen, under hela dagen. Ms Wagner gav de som skulle iväg ett sista råd när det ringde ut från 2nd hour - Make good decisions! Remember that babies and tattoos are permanent!
 
Efter skolan blev det practice där det i princip inte var några seniors alls men vi körde en kort workout och sedan fick jag skjuts hem av Brennan då Lauren var hos doktorn. Köpte en slurpee på vägen och sedan har jag bara chillat hemma och packat hela kvällen då vi ju ska till Chicago imorgon. Är otroligt taggad faktiskt! Vi är där lördag-tisdag och sedan har jag inga planer för resten av lovet utan vi får se hur det blir. Är i princip ingen som är hemma då alla är antingen i Mexico, Florida eller Hawaii. Choir åker nämligen till Hawaii imorgon då de ska representera Michigan på något med Pearl Harbor som jag inte kommer ihåg vad det var och de ska bo i samma stad som vi bodde i när vi var där förra veckan, yes jag hade gärna följt med dom tillbaka. Men är glad att jag valde att åka med BELO i stället för choir faktiskt.
 
Ha en bra helg vänner så hörs vi på tisdag, pussar!
 
 

Day 2 - Dry Day

Måndagen var en dry day vilket innebar att vi inte badade någonting utan vi åkte runt med bussarna till olika ställen på ön. En av mina favoritdagar faktiskt, älskade the Polynesian Culture Center och det andra vi åkte omkring till!
 
Vi började med att åka till the State Capital Building som till skillnad från byggnaderna i de andra staterna var tänkt att den skulle se ut som en vulkan och den hade därför en öppning i taket i mitten. I alla andra stater är de byggda för att se ut som en miniatyr av the White House. Sedan gick vi till en byggnad som jag har för mig var Hawaiis slott på tiden det var en Monarki och sedan var vi även vid någon annan viktig byggnad som ni kanske känner igen som polisstationen i Hawaii 5.0. Förövrigt säger man Hawaii 5.0 då Hawaii var USAs stat nummer 50, lite fakta såhär mitt i inlägget.
 
Efter det åkte vi en ganska lång tur och dunkade musik tillsammans med vår busschaufför Guy som även fungerade som DJ för att sedan komma fram till Dole Pineapple Farm. Jag vet inte vart jag har fått det ifrån men jag trodde ananas växte på träd, men tydligen så växer de på marken. Mer fakta där ja, you're welcome. Vi kollade mest runt i souvenir shoppen samt gick och köpte pineapple icecream vilket verkligen var så stört gott! Det var någon specialglass utan mjölk i och den bestod till större delen av färsk ananas och det kan vara godaste glassen någonsin. De flesta av oss köpte vanliga små glassar i något som var likt vanliga bägare samt hade färsk ananas runt det men Nan Jiang från China körde på stort och köpte en hel pineapple float. Det var i princip en halv ananas fylld med glass toppad med tre olika sorters såser, stört stor och jag fattar inte hur han fick i sig den! Han satt dock vi vårt bord och vi fick hjälpa honom att käka på slutet då glassen höll på att smälta bort.
 
Därefter åkte vi till en typisk surftown som jag nu tyvärr har glömt bort namnet på, liten och sjukt mysig var den i alla fall. Stranden vid samhället eller vad man nu ska kalla det var den som används vid inspelningen av Bay Watch och det var riktigt fint där! Vi käkade lunch och gick runt och kollade, var bland annat inne i den första surfshoppen på ön och lite sådär.
 
Mätta och glada åkte vi vidare till en famous surf beach, dom har flera stora surfing tävlingar där och vågorna var verkligen enorma! Av den anledningen fick vi inte bada utan vi stog bara på stranden och kollade samt tog en massa bilder.
 
Sista stoppet för dagen blev the Polynesian Culture Center, ett center de har där man kan lära sig om kulturer från de olika polynesiska öarna. De som jobbar där är collegeungdomar som själva kommer från öarna men som studerar på Hawaii, och de måste hjälpa till på centret som en del i deras stipendie. Vi kollade på lite olika shower där vi lärde oss om olika kulturer, dansade hula-hula, paddlade kanot, såg en film och lite annat. Vi käkade Hawaiiansk buffé som dinner och det var riktigt gott verkligen. Som avslutningen så tittade vi på en stor show där de visade upp danser och traditioner som bröllop osv i en typ av pjäs fast utan repliker. Den var dock två timmar lång och alla var väldigt trötta vid det laget vilket var lite segt.
 
Totalt var vi borta från hotellet från 8.30-10.30 den här dagen så som ni förstår var vi alla riktigt trötta när vi kom hem! Sjukt bra dag dock, bjuder på en massa bilder från den här nedanför. Enjoy!
 
Nan Jiang - China, med sin huuuge pineapple float.
8 of the 11 Swedes - Me, Martin, Emil, Sophie, PJ, Caroline, Emma, Evelina
Team Scandinavia, Marthe - Norway, Me and Beate - Denmark
 

First track meet of the season

Klockan är nu halv ett, lär bli ännu senare när jag väl är klar med det här och jag vill mest sova. Kom hem från track meetet för typ en timme sedan, har käkat och gjort lite engelska och ska nu bara skriva ett kort inlägg innan det blir sängen.
 
Skolan flöt på som vanligt utan att något spännande hände, vi tittade på film i både 1st, 4th and 5th hour och jag höll på att somna, var otroligt trött hela dagen. Tog igen ett singing quiz i choir och sedan övade vi på vårt Titanic medley inför vår vårkonsert, och jag är stört taggad på att få köra det verkligen! Vi har bara gjort två av sångerna än så länge och vi kommer göra det tillsammans med mixed också och det kommer bli riktigt bra, det är verkligen helt grymt! Annan grej som hände i skolan och som är en ganska stor grej är att de på morgonen meddelade i högtalarna att vi från och med efter spring break kommer gå i skolan 6 minuter längre varje dag. Dom kommer lägga till 3 minuter i början av dagen och 3 minuter i slutet vilket gör att vi nu kommer börja 7.12 och sluta 2.14. Inget jag är jättetaggad på men då vi har haft för många snowdays måste det tas igen på något sätt och jag går hellre 6 minuter längre än att lägga på två skoldagar till sommaren.
 
Igår efter practice fick vi våra jerseys och warmups då det idag var dags för säsongens första track meet, eller ja mitt första i alla fall. Några var på ett meet förra helgen men det var inte ens halva laget så det var inte så stort. Hela laget följde inte med idag heller men vi var ändå ganska många som var där och meetet tog verkligen stört lång tid! Bussarna gick från skolan vid 2.30 och vi kom som sagt hem vid 11.30, en riktigt lång dag med andra ord men tack vare ett grymt track team så gick det ganska fort! Det var indoor på Macomb Community College och då jag har hört att deras track är hemsk då det är torr luft som gör det svårt att andas så var jag riktigt nervös innan, särskilt efter att ha sett hur tufft det var för dom som sprang the mile. Mitt första och från början enda event var 600m, hade ingen aning om hur fort jag kunde springa då jag aldrig har kört det förut och gick därför för långsamt första varvet och min tid blev därför inte sådär jättebra men detta meetet var mest träning och nu vet jag mer inför nästa gång samt att jag har lite bättre koll på hur jag kan gå i en 800m. Fick tuggummi av Justine från Romeo High School, hon har sprungit på vår track nu under vintern så därför jag känner henne, och det hjälpte nog en hel del och jag hade inte lika stort problem med andningen och torr mun som många andra hade.
 
Coach Z sa redan på bussen att det kunde bli så att jag fick springa 4x400m också då Alexis som skulle springa det hade behövt ta en annan tjejs plats i ett annat event och därför nu var uppskriven på 3 event medans jag bara hade ett. Dessutom är jag snabbare än henne så när hon kände att hon inte orkade med ett tredje event fick jag hoppa in och köra. Var mest rädd att jag skulle tappa stafettpinnen då jag inte har sprungit stafett sedan jag körde friidrott i femte klass men växlingen gick bra och även om vi kom sist i vårt heat (Z hade av någon anledning satt oss i det snabbaste heatet med vårt varsity lag och andra snabba lag från de andra skolorna) så är jag ganska nöjd med min insats då jag verkligen inte är någon sprinter.
 
Imorgon är det skola och practice som väntar och sedan blir det nog mest chilla då jag lär vara riktigt trött från idag. Nu är klockan tio i ett så är dags för mig att sova, hoppas ni har haft en bra dag vänner. Pussar!
 
Bild på mig och Haley från vårt första Cross Country meet. Nu är det samma jerseys men Track som gäller

Day 1 - Surfing and Catamaran Tour

Började dagen med frukost innan vi gick ner till stranden med hela gänget. Tänk er amerikansk hotellfrukost varje dag, satt riktigt fint faktiskt!
 
Jag var i grupp grön och vi hade tre timmars fritid innan det var vår tur att göra någon av aktiviteterna så vi spelade volleyboll och käkade lunch på stranden. Vi spelade mot några i collegeåldern som studerade samt var i the Navy på Oahu, dom kom ursprungligen från fastlandet och det verkar som flera som nu bor på Hawaii har flyttat ut dit och var inte födda på ön från början. Vi körde en europe vs north america match (en av killarna var från Canada) och trots att vi sög slutade det faktiskt med att vi vann.
 
Därefter var det vår tur att åka ut på en Catamaran Tour, badade och kollade efter olika djur i vattnet. Vår grupp såg en havssköldpadda, två av de andra grupperna såg delfiner och jag är riktigt avundsjuk för det hade varit otroligt häftigt att få se! Men en av grupperna såg ingenting alls så vi fick ju se något i alla fall. Efter touren fick vi lite fritid och sedan var det dags för surfing. Vi fick en kort beskrivning på land om hur det gick till och sedan gav vi oss ut i vattnet. Vi hade sju instruktörer med oss i vattnet som hjälpte oss att fånga vågor då det var svårt att paddla snabbt nog att komma med dom, men med deras hjälp gick det faktiskt riktigt bra. Stog upp på alla vågor utom den första, fick några riktigt långa vågor och det var verkligen askul! Fick stört ont i armarna av allt paddlande dock då man ju behövde paddla tillbaka ut igen efter varje våg man tog in.
 
Efter surflektionen köpte vi glass och sedan gjorde vi oss i ordning innan vi gick ut och käkade med hela gruppen. Vi gick och käkade Hawaii pizza, helt klart ett måste när man är på Hawaii och den var riktigt god! Efter dinner fick vi fri tid att gå runt i Waikiki och jag gick runt med Marthe från Norway, Emil från Sverige samt två killar från Finland och en kille från Estonia. Tog gratisprover inne på youghurtland samt gav pengar till "to ugly to prostitute" killen på gatan. Fick lite raggningsknep av en informationskille och hade en riktigt rolig kväll!
 
Där har ni en liten sammanfattning av första dagen på Hawaii! Nedan har ni en massa bilder, som ni ser i några av dom så gör vi ett shakka tecken, eller hang loose som det betyder, en Hawaiiansk grej som vi gjorde på i princip varenda bild under resan lol. Som ni märker kan jag inte namnet på alla utan kallade folk vid deras länder i stället. Enjoy!
 
Switzerland and Emil - Sweden
Germany + Thibault - Polen
Casper - Denmark, Johann - Germany, Beate - Denmark, Me
Marthe - Norway
Diamond Head som vi hikeade upp för senare i veckan
Yes det ska föreställa en sea turtle
Emma - Sweden
I look like crap cause my hair is wet but - Aurora - Switzerland, Sigrid - Denmark, Carla - Spain, Denmark, Denmark, Me

Travel Day


Lol glömde spara ner bilderna när jag tog dom så fick screenshota min egna story. Hur som helst, ska jag köra hela Hawaii-resan så kan jag ju lika gärna börja med resedagen även om det antagligen inte är det som är mest spännande.
 
Kom till flygplatsen i god tid, hängde med Lara, Jelena, PJ samt en tjej från Thailand som vi stötte på när vi checkade in. Såg flera andra vid gaten som vi trodde var utbytesstudenter, visade sig senare under resan att vi var rätt. På planet till Phoenix så satt jag bredvid PJ samt en tjej som vi listade ut var från Finland då hon hade en finsk flagga som mobilskal. Att flyga in över Phoenix och Arizona var verkligen helt Amazing, måste komma dit en dag för det var sjukt vackert!
 
I Phoenix träffade vi lite andra utbytesstudenter, vi gick och köpte hamburgare då vi inte fick mat på något av planen. Då vi hade en ganska kort mellanlandning köpte vi med oss maten till gaten och käkade samtidigt som de började boarda och sedan var vi de sista som kom på planet. Satt bakom PJ och bredvid ett trevligt äldre plan på den långa resan till Honolulu, resan var riktigt seg då mitt armstöd inte funkade med hörlurarna på min sida av planet så kunde inte se filmen eller någonting. På planet var vi tvungna att fylla i en deklaration innan vi landade men varken jag eller PJ kunde komma på vart hotellet vi skulle bo på hette så vi hittade på ett namn, så enligt deklarationen bodde vi på Hotel Hawaii.
 
Väl på flygplatsen hittade vi Belo personalen och efter ett tags väntan hoppade vi på bussen som skulle ta oss till hotellet. Då vi kom fram ganska sent så fick vi gå direkt till dinner och efter det fick vi information om programmet osv för veckan. Efter det fick vi våra rum samt välja vilka grupper vi ville va i för de olika aktiviteterna vi hade under veckan. Jag delade rum med tre tjejer från Schweiz, Spanien och Danmark, asgoa alla tre och även om jag inte hängde så mycket med dom under veckan så hade vi riktigt kul tillsammans när vi väl var på rummet.
 
Totalt på resan var vi 101 utbytesstudenter och 11 av oss var svenskar. Har under veckan kallat de flesta vid deras land då namnen är antingen svåra att komma ihåg eller svåra att uttala. Blev lite jobbigt när det var 34 studenter från Tyskland dock.
 
Kommer publicera inlägg från varje dag med bilder och information om vad vi gjorde, har en massa filmklipp också så funderar på om jag ska klippa ihop en film men vet inte om jag har tillräckligt för det eller om mina fem filmproduktionsklasser räcker för att det ska bli något bra men kan ju försöka. Hade en grym vecka i alla fall och ska försöka visa er läsare hur otroligt bra den var!

Back to reality

Var riktigt tufft att komma tillbaka till skolan idag och jag kan utan att överdriva säga att det sög. Börjar bli otroligt trött på den amerikanska skolan faktiskt, älskar allt runtomkring den och allt folk men själva skolsystemet och lektionerna börjar jag bli väldigt trött på. Skönt att det bara är en vecka kvar och sedan får vi Spring Break, och då blir det Chicago med värdfamiljen!
 
Hur som helst så flöt skoldagen på utan att något särskilt hände precis som vanligt. På practice körde vi en workout ute då det för att vara Michigan var ganska varmt (10 grader är dock fortfarande kallt efter att ha kommit från nästan 30 varje dag), tre 400m runt the 9th-grade center och det känns att jag inte har sprungit på en vecka. Men tydligen ska jag springa mitt första meet på onsdag så var bara att köra. Vi var klara med vårt innan the distance kids ens hade börjat med sin workout och i stället för att vänta enda tills Lauren blev klar så åkte jag med Jill till Country Inn där hennes pojkvän jobbar för att käka. Han bjöd på maten och det var riktigt gott, härligt att sitta och snacka med Jill också efter att inte ha sett henne på en vecka och då hon precis som alla andra åker till Mexico på spring break kan jag ju inte hänga med henne då.
 
Har sedan jag kom hem bara sovit, har känt av jetlag hela dagen och det har gjort det hela ännu segare. Har dock en massa plugg som jag måste ta tag i så att sova var väl inte det bästa jag kunde ha gjort kanske men så blev det. Ska fixa första Hawaii inlägget samt svara på lite kommentarer och sedan kanske göra något plugg om jag känner för det lol. Så har ni kommenterat något det senaste, kolla under er kommentar så hittar ni ett svar där. Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!
 

RSS 2.0