First xc meet

Bild från instagram på mig och finaste Haley, en senior som också gjorde sitt första race idag
 
Såååå idag var alltså dagen för mitt första riktiga cross country race! Var många skolor på plats och det var sån härlig känsla att se alla i sina jerseys med skolans färger och maskotar.
 
De började med tjejernas och killarnas varsity race innan det var dags för oss i junior varsity att köra, och just för det här racet var det både killar och tjejer tillsammans i jv vilket gjorde att det var otroligt mycket folk vid starten! Men starten gick bra och överlag är jag faktiskt riktigt nöjd med loppet! Sprang en minut snabbare än street racet vi gjorde under campet trots att denna banan var 400m längre och hade backar vilket den andra banan inte hade. Personligen tyckte jag inte att backen som alla hade talat om var så farligt utan det var min bästa del och där jag kunde springa om mest folk (bortsett från i skogen där det var platt och svalare tack vare skuggan). Jobbigaste delen var när vi skulle springa i solen på ett öppet fält under en ganska lång sträcka, inte särskilt kul när det är så pass varmt som det var här idag! Utmed banan stog föräldrar och de som redan hade sprungit i varsity och hejade, så var otroligt härligt stämning och lagmedlemmarna peppade en verkligen när man sprang förbi vilket faktiskt hjälper oerhört mycket! Särskilt på upploppet när man kör sin sprint in mot mål, lyckades öka på ganska ordentligt där idag trots att jag kände mig ganska död. Nöjd med loppet som sagt, kom trea bland jv tjejerna från vår skola (har inte ens koll på hur många vi är, men många är det!) och 35:a totalt bland tjejerna i racet. Coach Zahr sa att han innan den här säsongen är slut ska hjälpa mig att träna upp mig till varsity-laget med tanke på hur mycket bättre jag har blivit på bara en vecka. No pressure där liksom! Men kul att han tror på mig!
 
Kanske ska förklara hur det här med varsity och junior varsity fungerar inom xc, det är nämligen lite annorlunda från andra sporter. På meets i xc får skolan välja ut sina 7 snabbaste tjejer och sina 7 snabbaste killar för varsity racen. De andra löparna får springa i junior varsity racen som vanligtvis är uppdelade mellan killar och tjejer men som idag var blandat. De som får springa i varsity hänger ofta på tiderna i racet före vilket gör att det kan variera lite. Idag körde de dock inte bara på de snabbaste utan på de med mest erfarenhet i varsity racet eftersom det var första meetet för säsongen. En del race kan dock ha 10 eller 12 varsity platser och då tror jag helt klart jag kan ha chans på en varsity plats eftersom jag totalt var 10:a i laget och bara 15 sekunder efter några av tjejerna. Bara att fortsätta träna helt enkelt!
 
Fick ett sms av Brad nu ikväll och jag hängde med honom på en födelsedagsfest för en tjej i laget som hade fyllt 16. Själva festen i sig var ganska lam men var en del kul folk i laget som var där så var skoj att hänga med dom i alla fall! Imorgon ska jag passa på att sova, första sovmorgonen sen xc säsongen började på riktigt. Vet att vi ska på någon picknick med Kevins jobb men annars vet jag inte riktigt hur planerna ser ut för imorgon. Hoppas allt är fint med er där hemma i alla fall, stor kram!

Kommentarer
Postat av: Daniella Caspian

Hittade hit nyss, ska bli kul att följa dig!

Svar: Åh vad kul att du hittade hit!!
Sara Tyngel

2013-08-25 @ 21:32:59
URL: http://vapenbroder.blogg.se
Postat av: Amanda Hemlin

sv: Självklart, lägger till dig direkt! :D

Svar: Super! :)
Sara Tyngel

2013-08-26 @ 04:20:02
URL: http://kneesocks.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0