Årsresumé part 2

Här har ni då part 2 i årsresumén från mitt underbara år i USA. Både sjukt kul och sjukt jobbigt att kolla tillbaka på året, vill bara så åka tillbaka på en gång och göra om allting! Som sagt svårt att få med allt som har hänt i år med såhär korta sammanfattningar men vill ni läsa mer om något är det ju bara att leta i arkivet. Kan i alla fall säga att jag saknar USA och alla människor där något otroligt och jag vill bara åka tillbaka nu nu! Hade YFU Hemkomstläger i helgen och det var sjukt kul att träffa alla svenska utbytesstudenter igen men också jobbigt att prata om allt igen bara för att jag saknar allt så otroligt mycket. Sen jag bloggade sist har det i alla fall blivit klart att jag åker till USA i två månader nästa sommar och sedan följer Brennan med mig tillbaka hit till Sverige i två veckor och jag kunde helt seriöst inte vara mer taggad! Ska se till att få upp en videoblogg när jag snackar engelska snart även om min engelska redan har blivit sämre, men den är ju bättre än innan jag åkte i alla fall. Fortsätt ställa frågor, jag går in och kollar och svarar i kommentarsfälten med jämna mellanrum!
 
Januari
Första månaden på året kan i princip sammanfattas i tre ord, rehearsals, practices and snowdays. Vi bröt alla köldrekord i Michigans historia och fick fler snowdays än Dakota någonsin haft, det var dock ingen av oss som klagade. De dagarna jag hade skola var det flera timmars rehearsals samt practice när jag hann som gällde, premiären närmade sig och då vi missade en hel del dagar på grund av snowdays var det bara att köra fullt ut hela tiden. För det mesta hade jag även rehearsals på helgerna men hann med en orientation med YFU samt konsert med en av mina utbytesvänners värdbröder plus en skiddag i mt Brighton. 2nd semester började vilket innebar nytt lunchbord och nya klasser och vi fick även lämna våra avtryck på Dakota High School i form av våra handprints.
 
Februari
I februari var det dags för det vi hade kämpat med så otroligt länge, det var nämligen showdags med musikalen! Hade 3 grymma kvällar med föreställningar och min grymma värdfamilj och fina vänner var där och supportade, och gud vad kul det var! Sedan avslutade vi kvällarna med en all nighter som var riktigt lyckad. I feberuari var det även dags för Super Bowl vilket innebar cast party hemma hos Brittany. När musikalen var slut hände det annars inte så mycket mer den månaden mer än practice men fick även in ett besök på Sky Zone med castet, bowling med några vänner samt flera biobesök. Hade mid winter break som avslutades med att åka up north tillsammans med värdfamiljen och släkten.
 
Mars
Börjar med den stora händelsen i mars som ju egentligen hände i slutet - nämligen Hawaii! Helt klart bästa veckan på året, så härliga människor och vi fick uppleva så sjukt grymma saker! Vill ni läsa mer exakt om vad som hände under veckan finns inlägg om varje dag i arkivet. I mars så hade vi även glow out på skolan med världens sämsta DJ, vi hade dock skoj ändå! Fullt upp med choir med både konsert och Districts vilket var sjukt kul då vi kvalificerade oss till States. Gick för att se Divergent på premiärkvällen tillsammans med Robert och fick sedan uppleva en NHL match då jag gick för att se Red Wings tillsammans med fina utbytesvänner. I mars drog även track säsongen igång på riktigt med practices.
 
April
I april var det dags för Spring Break vilket för mig och min värdfamilj innebar en resa till Chicago. Det var även dags för påsk vilket innebar easteregg hunts och easter baskets samt såklart traditionen att måla easter eggs. Track meets drog igång ordentligt vilket för oss i varsity innabar meets 2 gånger i veckan under hela månaden. Blev frågad till prom av världens finaste kille och man kan väl också säga att det hände mer än så mellan oss den här månaden. Hade states med choir där vi fick riktigt bra poäng vilket var otroligt kul och annars njöt jag mest av att värmen började ta sig även till Michigan. 
 
Maj
Så stört mycket skoj grejer som hände i slutet av mitt år men ska försöka sammanfatta det! Otroligt mycket grejer som pågick med track, hjälpte bland annat till med special olympics vilket var otroligt kul! Annars så hade vi våra viktigaste meets för säsongen, vi blev bland annat Regionals champions och County team of the year samt att vi kom på tredje plats på team states. Maj var helt klart bästa tiden under track säsongen! Blev bjuden på Tigers game av finaste killen och gick tillsammans med honom, Jake och Monica vilket var otroligt skoj och väldigt amerikanskt. Vi hade vår sista konsert med choir där vi gick ut fullt ut med konfetti och hela köret, avslutades med mycket tårar från oss seniors samt ett sista after glow. Jag hade mina sista dagar på Dakota High School och avslutade min tid där på prom tillsammans med mina underbara vänner och the best date I coul've asked for.
 
Juni
Sommarlov! Och precis som maj innebar även Juni en fullsmockad månad med otroligt mycket roliga händelser men såklart också en hel del tråkiga då jag ju var tvungen att sätta mig på flyget tillbaka hem. Lite småsaker som hände under juni var bland annat YFU picknick, choir banquet, track banquet samt en hel del grad parties hos fina vänner. Det var även dags för graduation vilket var en otroligt häftig amerikansk upplevelse och jag fick även tillbringa den natten med mina finaste vänner på ett senior all night party där vi spelade en massa spel samt såg en hypnos show. Min svenska familj kom på besök vilket innebar goodbye party för finaste vännerna samt en riktigt grym resa till New York City. Under hela den här månaden njöt jag bara av den tiden jag fortfarande hade i USA och försökte spendera så mycket tid jag kunde med Brennan, vänner och familjen. När jag kom tillbaka från New York var det dags för några sista dagar i mitt andra hem Macomb innan jag med tårar rinnande nerför kinderna boardade planet och åkte hem till Sverige igen.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Åh du verkar verkligen ha haft ett underbart år som alla drömmer om! Faktiskt så är det tack vare din blogg (och du!) som gör att jag börjar överväga att åka som utbytesstudent efter andra ring på gymnasiet :)

Svar: Alltså jag hade verkligen ett grymt år, är fortfarande deprimerad över att vara hemma typ! Men ååååh gud vad glad jag blir!! Precis det jag ville med bloggen liksom, inspirera andra att åka :) ett enda tips är bara att sluta fundera och ÅK ÅK ÅK, det kommer bli det bästa du någonsin har gjort och du kommer inte ångra dig!
Sara Tyngel

2014-09-11 @ 19:10:08
Postat av: Texasfrun

Vad coolt! Kommer du att försöka hålla kontakten med dina amerikanska vänner via Facebook och liknande? Du kan ju alltid åka tillbaka och hälsa på. :)

Svar: Jag håller kontakten med en del av dom via sms och facebook, sen ska jag dit och hälsa på både på jullovet och sommarlovet samt att min kompis Brennan kommer hit nästa sommar :)
Sara Tyngel

2014-09-19 @ 22:25:06
URL: http://https://texasfrun.wordpress.com
Postat av: Anonym

Hej Sara!

Jag började läsa din blogg nästan ett år innan du och åkte och jag ville bara säga att det har varit otroligt roligt att få följa din resa, både före och under USA-vistelsen. Det har varit spännande att få en inblick i hur livet som utbytesstudent är och hur USA är som land. Jag tycker att du har gjort ett grymt jobb med bloggen! :)

Svar: Ååååh gud vad glad jag blir!! TACK så jättemycket! :)
Sara Tyngel

2014-09-22 @ 18:59:56
Postat av: emmy

hej.
jag ville bara säga att jag tycker din blogg har varit jättebra under året. jag började läsa din blogg ett tag innan du åkte, och jag kommer ihåg att jag ville att du skulle åka iväg så fort som möjlig så att jag kunde börja följa ditt år i USA.
jag tycker verkligen att du gjorde ett jättebra jobb med bloggen, då jag läser lite nya USA bloggar och märker att de varken uppdaterar lika bra som du gjorde eller skriver lika bra inlägg. tycker faktiskt det är ganska tråkigt att du är hemma nu så att jag inte kan läsa din blogg längre lol.
jag märker att det blev en ganska rörig kommentar men jag ville bara att du skulle veta att din blogg har varit jättebra, och den har fört mina tankar på funderingar att åka som utbytesstudent
kram :)

Svar: Alltså ååååh gud vad glad jag blir!! TACK så jättemycket!! Om du funderar över att åka så säger jag bara sluta fundera och ÅK ÅK ÅK, det kommer vara det bästa du någonsin gjort och du kommer inte ångra dig! Jag ska tillbaka redan på jullovet nu och aaaaah jag är så stört taggad!
Sara Tyngel

2014-09-23 @ 18:05:00
Postat av: Emma

Hej! Jag funderar på att åka till usa som utbytesstudent efter nian, jag är alltså 15 år. Tycker du att det är för tidigt att åka när man gått ut nian? Jag är riktigt nervös då min konstiga studievägledare sa att det inte var en bra idé, men jag vill verkligen det här! Ångrar du att du åkte? Var det svårt i skolan med att bara prata engelska? Har du några tips till mig som vill åka? En sak till, hur blir det med gymnasiet, när jag kommer hem så börjar jag väl bara i ettan som vanligt, fast med dom som är ett år yngre. Jag undrar också om man ska söka gymnasium när man kommit hem från usa eller om man gör det innan? JAG ÄLSKAR DIN BLOGG! Kram fina du :)

2014-09-30 @ 15:23:07

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0