Frågor och Svar

Fick två frågor som jag tänkte svara på, som vanligt är det bara att fråga mer om ni undrar över något. Är det någon som är intresserad av en frågestund nu när jag är i slutet av mitt år och kan svara på hur det mesta kommer vara?? För i så fall kan jag helt klart fixa ihop en!
 
Hej! 
Undrar bara om dessa "meet" som du skriver rätt ofta om. Jag har inte riktigt förstått vad det är och vad man gör. Det enda jag vet är att det har nåt att göra med den här springningen du håller på med haha. 
Så ja, en liten explanation hade vart nice :)
Meet är dom tävlingarna vi har för cross country och track. Football, softball, volleyball och alla andra sporter har games eller matcher, vi har meets. Så ja man springer helt enkelt, eller hoppar eller stöter om det är så att man gör fieldevents. Track är lite annorlunda mot cross country, för xc så springer man bara ett race som ju då är 5km långt, under track gör man ofta 2-3 events under ett meet. Under veckorna har vi haft dual meets då vi möter en annan skola, på helgerna har vi oftast invitationals och då är det bara varsity som får följa med. Då tävlar vi mot fler skolor och det är under dom meeten man kan få medaljer och sådär. Så ja, meet är väl tävling kan man väl helt enkelt säga!
 
Hej! Jag funderar själv på att åka som utbytesstudent nästa år, men är lite osäker på hur man ska tänka. Har för mig att du har skrivit tidigare att du försökte ha ganska låga förväntningar för att inte bli besviken, men vad är det egentligen rimligt att förvänta sig av ett utbytesår? Sedan undrar jag om det är värt alla pengar? Jag menar, för över hundra tusen skulle man ju kunna resa en hel del på annat sätt, är det värt att spendera alla de pengarna på ett utbytesår? Vad skulle du säga är det bästa med att spendera sitt år i just USA? Tyckte du att det kändes som att du fick "tränga dig på" mycket i början eller föll det sig naturligt när du skulle börja ta kontakt med folk på skolan och så? 
Kram och tack för en jättebra blogg! 
Först och främst, gud vad kul att du gillar bloggen! Att försöka ha låga förväntningar är verkligen en väldigt bra grej så man inte förväntar sig för mycket, dom förväntningarna man kan få är ju typ att allt ska vara precis som på film. Eller att man innan man får placering förväntar sig att hamna i en perfekt familj i Arizona där man går på en grym skola, kommer med i sportlaget man vill komma med i och är jättepopulär och får en massa vänner redan första veckan. Tro mig det är mycket man kan få för höga förväntningar om, så det gäller bara att inte försöka ha för höga förväntningar utan se det bästa i den situationen man hamnar i. Jag kan säga att jag inte var överlycklig med Michigan och när jag fick veta att jag skulle bli sophomore på min skola blev det ännu värre men kan helt klart säga att jag kunde inte fått en bättre placering så även om det är i Michigan skulle jag inte byta för någonting! Får dessutom full senior experience på Dakota så att jag blev sophomore visade sig sedan inte göra någonting. Förvänta dig bara att du kommer få ett grymt år och var öppen för allt så kommer det bli asbra! 
 
När det gäller om det är värt pengarna eller inte så kan jag bara säga att det är så sjukt värt det! Det här året är helt klart det bästa jag har gjort! Jag betalar mitt år själv och alla timmar jag har spenderat på McDonalds och alla pengar jag har sparat är verkligen så sjukt värt! Det bästa med att vara här i USA är riktigt svårt att peka ut, älskar bara allt här! Att få gå på amerikanskt high school och snacka engelska hela dagarna, få vara med i grymmaste laget och hänga med härliga amerikanare. Även om jag stör mig på mycket som har med high school att göra så älskar jag ändå själva upplevelsen. Jag hade tur när jag kom hit för jag joinade cross country laget så pass tidigt vilket gjorde att jag fick vänner ganska snabbt, men det är klart att man måste tränga sig på en del i början. Mitt lag var dock ganska bra med att få med mig på saker, men visa att du vill hitta på saker och smsa folk så kommer det sig ganska naturligt efter ett tag att folk hör av sig till dig. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0