Thanksgiving + Black Friday

Så var min amerikanska thanksgiving över. Har haft en riktigt mysig dag tillsammans med värdfamiljen och deras släkt, vi åkte hem till min värdmammas syster och hennes man tillsammans med lite andra släktingar. Åt mat (så.stört.mycket.mat!!) tills vi alla hamnade i matkoma och då åt vi ännu lite till samt att vi kollade på football, Detroit Lions har nämligen en stor match på thanksgiving varje år som det är tradition här att man kollar på. Lions vann vilket gjorde dagen ännu lite bättre!
 
Maten var ju såklart den traditionella kalkonen och sen var det sweet potatoes, mashed potatoes, stuffing osv osv, mat i mängder var det! Min värdmamma hade även gjort svenska köttbullar efter min mammas recept som hon hade med sig och dom var så otroligt goda! Smakade precis som mammas och jag åt jag vet inte hur många. Efter att vi hade ätit så mycket vi orkade var det dags för dessert, pumpkin-pie, cake, cookies, chocklad, allt möjligt gott helt enkelt.
Sedan spelade vi spel, lekte med hundarna och lite annat. Hade träffat alla som var där innan bortsett från en av min värdmammas bröder plus en annan som var där som jag inte riktigt fattade hur dom var släkt med. Det som var lite segt dock var att det var jag, Lauren och Michael och sen är personen efter oss i ålder min värdkusin som är 29 och min värdkusins fru som är 30. Ganska mycket äldre med andra ord men de är väldigt roliga så vi hade kul med dom ändå!
 
Då jag väldigt gärna ville kunna säga att jag har upplevt Black Friday så åkte vi till the mall vid runt klockan 11. För er som inte vet vad Black Friday är så är det natten efter thanksgiving och det är en stor rea som alla affärer har. Särskilt elektronik och liknande kan vara sjukt billigt och de brukar ha några speciella erbjudanden som är helt störda där du typ kan få en tv för mer än halva priset. Nu har affärerna börjat öppna tidigare och en del började med sina reor redan klockan 8 på kvällen men tidigare var det så att alla affärer öppnade klockan 12 och folk började köa i flera timmar innan bara för att komma så långt fram som möjligt och få tag i saker för riktigt bra priser och köerna brukar gå runt hela byggnaderna. Eftersom vi inte var ute efter någon elektronik och jag egentligen inte ville köpa något utan mer se hur det var åkte vi till the mall och stog alltså inte ute och köade utanför ett iskallt Walmart som många andra. Det var dock långa köer inne på Lakeside också, kön till Victorias Secret gick i princip runt hela mallet vilket jag personligen bara tycker är helt stört. På kläder var det inte sådär jättemånga bra erbjudanden men det var en del affärer som hade 50 % på allt, var dock otroligt långa köer i alla affärer i princip så därför köpte vi ingenting. Men ja, det var helt klart en upplevelse kan jag säga!
 
Har allt som allt haft en riktigt bra thanksgiving, sån amerikansk upplevelse! Nu ska jag sova tänkte jag, för er är det ju morgon så jag hoppas ni får en grym dag allihopa, pussar!
 

Kommentarer
Postat av: Nathalie

blir mätt bara av att läsa om all mat, haha ;)

Svar: Hahaha jag vet, matkoma deluxe vart det! ;)
Sara Tyngel

2013-11-29 @ 17:10:15
URL: http://nathalieds.devote.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0