SLEP-test

Så igår gjorde jag alltså SLEP-testet hemma hos en YFU volontär. Lite småawkward att sitta helt själv i deras vardagsrum och göra det där, men det gick fint!
 
Provet bestod då alltså av två delar, en hörförståelse och en läsförståelse. 74 frågor till hörförståelsen och 71 till läsförståelsen. Testet tog totalt 90 minuter, 45 minuter till varje del. Man behövde inte skriva något, utan alla frågor var fyra svarsalternativ, A B C D, och så var det bara att fylla i det som man trodde var rätt.
 
Både hörförståelsen och läsförståelsen bestod av några olika delar som var olika svåra. Det började löjligt lätt, och blev sedan lite svårare mot slutet. Dock aldrig svårt. Första delen på hörförståelsen bestod av en massa bilder. Till varje bild fick man höra fyra påståenden, och sen tog man det som passade bäst ihop med bilden. Så lätt så det var nästan löjligt! Sen fick man höra fyra meningar och välja vilken av de fyra meningarna man hade i häftet som var den man hörde. Sedan skulle man svara på lite frågor och så.
 
Läsförståelsen var lite klurigare mot slutet än hörförståelsen, men fortfarande sjukt lätt. I första delen hade man fyra bilder och ett påstående till varje uppgift, och sen skulle man välja vilken av bilderna som passade till påståendet. Sedan var det några uppgifter där man skulle fylla i ord i luckor i en text och svara på frågor till texterna.
 
Sjukt lätt som sagt! Jag har visserligen ganska lätt för engelska, men även om man tycker att det är lite småjobbigt är detta testet inget att oroa sig för. Och nu är det i alla fall klart, bara ett visum och en värdfamilj som saknas innan jag är redo att åka!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0