YFUs Pre-Departure Orientation 2013

Så, här kommer då ett inlägg om PDO!
Började som sagt resan klockan 12.06 i Jönköping, och kom efter tågbyte och lång resa fram till Stockholm. Där mötte jag upp några fina göteborgstjejer, och tillsammans lyckades vi sedan ta rätt tunnelbana och buss för att ta oss ut till Kärsögården där campet skulle va.
 
Totalt under lägret var vi 85 studenter samt några ledare (voluntärer) som har varit iväg på utbyte innan. Vi var flest som skulle till USA, men en hel del som skulle iväg till andra delar av världen. 
Det första vi fick göra när vi kom fram var att lämna ifrån oss våra mobiler som sedan hölls inlåsta under hela helgen. Yes, en hel helg utan mobil! Men det var ganska bra faktiskt, det gjorde att man umgicks mycket mer. Vid "incheckningen" fick vi även vår travel guide, en YFU tröja, en massa andra papper samt våra rum. Jag bodde tillsammans med tre trevliga tjejer, en som skulle till Argentina, en till Chile och sen skulle den tredje tjejen till USA precis som jag.
 
Under helgen har vi haft sessions i mindre grupper där vi har diskuterat olika aspekter av utbytesåret som kultur, hemlängtan osv. Vi har även haft land-info där ledarna har berättat om sina egna upplevelser och hur skola osv funkar i respektive land. På söndagen kom även de anställda på YFU-kontoret upp för att ge lite information och för att vara med på föräldrainfon som var senare på eftermiddagen.
 
Sen har vi haft en del aktiviteter som capture the flag, chinese master, grisleken osv. Blev också en hel del ninja under helgen! Vi hade sjukt bra väder vilket ledde till en del bad, och även ledarna fick ett ofrivilligt dopp sista dagen.
 
Väckning 07.30 varje morgon kombinerat med 85 ungdomar som får vara uppe hur länge dom vill leder inte till särskilt mycket sömn. Var därför ganska lagom trött när jag blev upphämtad av mina föräldrar på söndagseftermiddagen. Sen var det bara att traska runt i Stockholm i ösregn ett tag innan vi åkte till hotellet. Somnade tidigt för att orka upp till ambassaden dagen efter, men det tar vi i ett annat inlägg!
 
Har hur som helst haft en grym helg med bra ledare och riktigt härliga utbytisar. Sociala och frammåt allihop, har lärt känna en hel del riktigt goa människor under den här helgen! Kameran har faktiskt legat i väskan hela tiden, men en ledare fotade en hel del så tänkte se om jag kan få lägga upp några av hennes bilder. Lägger iaf upp gruppbilden som vi tog sista dagen på hela det härliga gänget!
 
YFU-Sveriges utresande 13/14 + ledare. Tack för en grym helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0