Till blivande utbytesstudenter

Vet att det är några blivande utbytesstudenter som läser bloggen, och tänkte bara ge ett litet tips. Och det är att ni lär känna andra utbytesstudenter som ska iväg samma år som ni!
 
En del organisationer anordnar camp och liknande, men lär känna folk redan innan dess. Gå med i facebookgrupper och anordna utbytesträffar. Är det ingen annan som tar tag i det, gör det själv! Jag har dragit igång båda träffarna i Göteborg, bara skriv ut datum, tid och plats i facebookgruppen så löser det sig.
 
Chatta och skypea med folk, det är otroligt härligt att ha någon att tagga med innan. Särskilt för mig som tidigare inte hade någon i närheten som skulle iväg. Att snacka tankar, förväntningar, rädslor och förhoppningar med andra utbytisar är grymt!
 
Det skönaste med att lära känna andra utbytesstudenter innan man åker iväg är att man sedan känner någon som kommer befinna sig på samma kontinent. Dina vänner och din familj är flera timmar bort på grund av tidsskillnaden, och att då har några du känner att du kan snacka med och litar på i samma land kan vara otroligt skönt! Din värdfamilj kanske inte alltid förstår kulturkrockar och allt annat man går igenom, utan du behöver snacka med någon som går igenom samma sak som du.
 
Sen är utbytesstudenter grymt härliga människor, i alla fall dom jag har lärt känna. Så fokusera inte bara på dig själv och ditt eget utbytesår, utan ta chansen att lära känna flera människor som ska iväg på samma äventyr som dig. Då blir året ännu bättre!
 
 

Kommentarer
Postat av: Amanda

Så sant, så sant. Kunde inte sagt det bättre själv. ;)
Det är så himla härligt att inte vara ensam med alla sina tankar och funderingar!

Svar: Haha ja men eller hur, sjuuukt skönt verkligen!
Sara Tyngel

2013-04-14 @ 16:53:01
URL: http://alltelleringet.devote.se
Postat av: Emma

Åhh håller med!

2013-04-14 @ 17:24:41
URL: http://americaemma.blogg.se
Postat av: Mimmi

Åh! Lägg till mig på Facebook vettja! :)
@mimmipellny

2013-04-15 @ 17:36:37

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0