Questions and Answers

Besöksrekord igår igen, ni är underbara!
Sitter just nu och jobbar med mitt host family letter, och det är inte lätt kan jag säga. Måste dessutom få klart det idag innan jobbet för papprena ska in imorgon (hej jag är ute i god tid!)
 
Fick lite fler frågor från Anna så jag passar på att svara på dem också!
 
hur mycket har du typ räknat ihop att det blir med YFU? för jag har nog tänkt att åka med Explorius eller typ AFS, men AFS är lite dyrare så vet ju inte om det är att mer ingår eller om det bara är liksom... dyrare?
Jag har inte riktigt vågat räkna på slutsumman än ;) och sen kan det ju tillkomma avgifter som man inte riktigt räknat med. Men organisationsavgiften ligger på 68 900kr. Sen är det ju läkarundersökning (som jag ju slipper betala iom att jag gjorde den hos skolläkaren), vaccinationer, visum osv. I organisationsavgiften hos YFU ingår försäkringen, men däremot inte resan. Det är en stor skillnad med YFU, man bokar sina biljetter själv.
Kan inte jättemycket om AFS, men tror att både resa och försäkring ingår i deras avgift, du får kolla upp det. Hos Explorius ingår resa men inte försäkring, så jag tror man får räkna med att plussa på några tusenlappar för den om jag inte minns fel.
Edit: Resan ingår visst inte med AFS, men däremot ingår försäkring precis som jag skrev.

Hur länge har du sparat nu och ungefär hur mycket har du? :)
Jag bestämde mig för att åka iväg som utbytesstudent förra sommaren. Dock så skulle jag väll inte kunna säga att jag har sparat ordentligt förräns jag fick jobbet på McDonalds. Innan dess var det ju bara lite extra på lov samt lägga undan så mycket jag kunde av studiebidraget (vilket jag fortfarande gör). Så har väll sparat ordentligt sen i April, men sparat lite smått sen i augusti förra året.
Vet inte exakt hur mycket jag har fått ihop då jag ju har betalat första avgiften och lite sådär, men någonstans mellan 25-30 000 ligger jag på tror jag. Har ett mål om hur mycket jag ska ha fått ihop innan jul, så hoppas att jag når dit!
 
Hoppas du är nöjd med svaren!

Kommentarer
Postat av: anna litborn

japp!!
lycka till :D

2012-09-30 @ 11:25:45
URL: http://alitborn.blogg.se
Postat av: Axel

Trevlig blogg!


Jag ska också åka till USA 13/14, fast med AFS :p
Kan berätta att resa ingår inte om man åker med AFS, men alla försäkringar ingår. Ungefär som din organisation antar jag.

/Axel

2012-09-30 @ 21:48:14
URL: http://axelericsson.blogg.se
Postat av: Julia med ett smile på läpparna!

hej!
jag vill såååå gärna åka till usa som utbytestudent men grejen är att jag vet inte vilket år jag ska åka på. Jag ska börja nian efter sommaren nu och om jag ska kunna åka så måste jag göra som du och börja tjäna pengar. viket blir jobb på lov osv eftersom det inte är lagligt med ett riktigt jobb än (eller?), du får ursäkta allt blabb jag snackar om nu men jag undrar när du åker? åker du efter gymnasiet eller åker du sista året? (eller ja, nu kan man väll kanske säga när du ÅKTE)
och så en sista fråga innan jag börjar blabba mer: Vad måste man med betyg? alltså jag fattar förståss att man måste ha godkänt i alla ämnen men måste man har över godkänt? (Samma gäller med engelsakn alltså, behöver man A (mvg) först innan man ens kan tänka sig ett år utanför Sverige!
Nu är mitt blabb klart! ;D

2014-05-10 @ 21:08:51

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0