You have to have a dream so you can get up in the morning.

 
Precis hemkommen från stan där jag har tagit en lång och mysig fika med min fina jobbarkompis och vän Evelina. Bra tjej det där! Är bara hemma och vänder nu i princip, ska snart träffa Lydia och sen blir det ett pass på gymmet innan jag ska möta upp Lydia och några andra vänner igen. Fullt upp alltså! Har inte ens börjat packa än, men tar tag i det imorgon tänkte jag då jag inte har något speciellt planerat förräns på kvällen då.
 
Medans jag var och fikade med Evelina gick min mamma och växlade pengar så nu har jag fixat dollar att ta med mig till USA. Sedlarna ser ju ut som leksakspengar haha! Jag kommer ha med mig två bankkort också, mitt Visa-kort samt ICA-banken som jag kan betala och ta ut kontanter med i USA sen.

In dreams begins responsibility.

 
Ett ordentligt besöksrekord igår, riktigt kul att se statistiken ligga så högt!
Började dagen med ett besök hos frisören tidigt i morse, har inte klippt mig på ett halvår så det var riktigt behövligt. Gött att ha det nyklippt och fräscht till USA nu. Sen åkte jag och mamma in till stan där det spenderades ganska många timmar. Men nu ska allting vara fixat inför USA, både när det gäller presenter till värdfamiljen och andra saker. Skönt att ha det klart, nu ska det bara packas ner i väskorna också. Lär inte bli det lättaste!
 
Ska slappa någon timme nu innan min fina vän Julia kommer hit för en chillkväll. Har inte träffat henne på hela sommaren så det ska bli mysigt! Ha en härlig kväll finingar!

Svar till "frågestunden"

Några frågor blev det ju faktiskt, så tänkte passa på att svara på dom.
 
Vilka sporter vill du prova på under året??
Tänkte gå på tryouts för volleyboll laget nu första perioden, kommer jag inte med i laget så får det nog bli cross country i stället. Sen vill jag gärna köra basket, och sen får vi se vad det blir sista perioden. Det jobbiga med stor skola är att det är stor konkurrens om platserna i lagen så är inte jättelätt att komma med. Får hoppas på att dom är snälla mot mig som är utbytesstudent ;)
 
Bild på huvudingången till min skola
Vad ser du mest fram emot??    
Svårt att peka ut just en sak som jag ser fram emot mest. Jag ser fram emot hela grejen med att leva i USA och vara med om alla saker man ser på film. Sen ser jag fram emot den dagen då engelskan kommer kännas naturlig och allt bara flyter på.     
   
Har du något speciellt som du väldigt gärna vill uppleva under året eller någon särskild plats du gärna vill besöka??   
När det gäller upplevelser är det nog det typiskt amerikanska, football-games, prom, graduation och alla högtider. Jag har ju aldrig varit i USA så har ganska många platser jag vill besöka, och alla kommer jag inte komma till under året. Men Hawaii, Chicago och Florida hoppas jag på att få besöka under året iaf, så tar jag resten vid senare resor!
 
Är du nöjd med din placering?
Ja, det skulle jag nog säga att jag är. Familjen verkar urgullig, skolan verkar bra och än så länge känns det rätt!
 
Skulle du vilja hamna någon annan stans än Michigan? 
Jag hade egentligen hellre hamnat i mitten av landet, typ Tennesse och Colorado. Från början sa jag egentligen att jag kunde tänka mig att hamna överallt utom i det gula distriktet (sa dock aldrig detta till YFU, bara när folk frågade vart jag ville hamna), och gissa vart jag hamnade? Men tror det kan bli fint ändå!
 
 Vad är det första du tänker på när du hör ordet/staten Michigan?
Alltså helt ärligt så vet jag ingenting om Michigan, mer än att det finns en massa sjöar där typ och att det gränsar till Kanada. Folks tankar när de hör att jag ska bo nära Detroit har dock varit hockey, bilar och ghetto. Så det har börjat sätta sig lite!
 
När åker du och hur ser resan ut från Sverige till värdfamiljen?
Jag åker den 6 augusti, och åker då Göteborg-Amsterdam, Amsterdam-Detroit. Tycker att det är skönt att mitt enda byte kommer vara i Europa så att jag åker direkt till Detroit sen där värdfamiljen möter upp mig. Är verkligen inte flygvan så är lite nervös inför flygresan!
 
Har säkert missat det. Skulle du kunna berätta mer om din familj?
Absolut! Familjen består av en värdmamma, Gigi (hon vill inte att jag använder hennes riktiga namn i bloggen), en värdpappa som heter Kevin och min värdbror Kelton som är 15 år. Sen har de en hund som heter Bella också.
 
Mitt blivande amerikanska hem
Har du några förväntningar? 
Försöker att inte ha så mycket förväntningar utan bara ta allting som det kommer, då är det ingen risk att jag blir besviken på något. Men klart att man har lite förväntningar på att skolan och sådär ska vara på ett särskilt sätt! Men försöker ha så lite förväntningar som möjligt som sagt, så får vi se hur det blir.
 
Vad kommer du att sakna mest ifrån Sverige? (Utom familj, släkt o vänner.)  
Marabou!! Nej men mest kommer jag nog sakna friheten man har här hemma i Sverige, både i skolan, hemma och i samhället, och sen den tryggheten man får från alla runt omkring.
 
Hur kommer du göra med skolan när du kommer hem? Kommer du få gå om ett år, ta studielån och sådant?   
Att gå om ett år är väl lite fel uttryckt egentligen, jag tar en paus nu och sen börjar jag igen där jag slutade. Men ja, man kan väl säga att jag går om ett år, får ju gå trean och ta studenten med 96:orna sen. Men det känns ganska värt! Jag behöver inte ta studielån, utan mitt sista år på gymnasiet kommer fungera likadant som det hade gjort om jag hade gått kvar här hemma. Jag skjuter bara upp det lite.

Paket från USA


Som jag nämnde i inlägget igår hade jag ett paket från USA som väntade på mig när jag kom hem. Paketet var från min gulliga värdfamilj, och de hade bidragit med var sin grej till paketet samt att det var ett brev från min värdmamma. Så sjukt gulligt av dom, så glad över att jag har hamnat hos just den här familjen!
 
Linnet från Victoria´s Secret är det min shopaholic till värdmamma som har köpt, så taggad på att själv få gå och shoppa i dom där affärerna!
CD:n är det min värdbror Kelton som har satt ihop, är en skiva med hans favoritmusik om jag förstod det rätt. Bara country-låtar, typiskt amerikanskt! Men en hel del bra musik faktiskt.
Nyckeln är det min värdpappa som har bidragit med. Det är en husnyckel till mitt blivande amerikanska hem! Den var för att visa att jag är välkommen in i deras hem och deras familj skrev min värdmamma. Hur gulligt??
 
Blev otroligt glad över det här paketet, dom anstränger sig verkligen för att jag ska få ett så bra år som möjligt vilket jag är väldigt tacksam över. Bara 8 dagar kvar tills jag står där på flygplatsen och får träffa dem för första gången, tiden går alldeles för fort just nu!

Life is half spent before we know what it is.

Lite mobilbilder från veckan
 
Nu är jag hemma från en härlig vecka på Öland. Mycket sol, bad och volleyboll har det blivit! Vi var även iväg på andra sidan ön och grillade samt spelade äventyrsgolf på Löttorp. Veckan avslutades igår med att min vän Isac och hans bror som tillsammans med en annan kille kallar sig för Rånarligan hade en spelning på stranden. Även om de var betydligt bättre på GF var det riktigt gött att stå där nere och lyssna! Träffade som sagt fina vänner som jag inte har sett på ett år plus massa annat gött folk, så en riktigt lyckad vecka helt enkelt! Men är ganska skönt att vara hemma måste jag säga, har ju en del att fixa nu i veckan innan jag åker och vill umgås med mina fina vänner här hemma så mycket som möjligt nu.
 
Hade ett paket från USA som väntade på mig när jag kom hem, men det tar jag i ett annat inlägg. Svarar på frågorna någon gång i början av veckan nu, så är det någon mer som undrar något är det bara att fråga!

Att skriva packlista

I väntan på solen som ska komma framemot lunch sitter jag och försöker börja på min packlista. Det är verkligen inte lätt alltså! Hur packat man för ett år liksom? Jag som brukar ha problem med att packa för en helg eller en vecka. De stora grejerna är ganska lätta att komma på, men sen är det alla dessa småsaker som man behöver när man är borta länge men inte riktigt tänker på. Och bara att skriva allt som ska med i necessärerna liksom, det kommer ju aldrig att få plats?
Börjar få lite koll på läget i alla fall, men får väl göra större delen av jobbet nästa vecka tror jag. Ute i god tid som vanligt alltså!
 
Har sedan länge haft en "to do-list" på min mobil med saker jag måste fixa inför USA. En del grejer har stått där i typ över två månader men jag har fortfarande inte tagit tag i att fixa det. Skyller på att jag har jobbat och att mamma och pappa har varit iväg.
Nästa vecka kommer det alltså vara fullt upp. Måste fixa alla grejer jag har på listan, skriva klart packlistan och börja kolla på packningen, fixa sista presenterna till värdfamiljen, umgås med alla vänner så mycket som jag bara hinner och fixa en massa andra småsaker. Men på något sätt ska jag väl hinna med allting innan jag åker! Känns verkligen att det närmar sig nu!
 

Joodå helt okej, själv då??

 
Har de ganska fint här på Öland, tror jag tar och stannar ett tag till! Solar, badar och spelar volleyboll.

Hoppas ni har de fint där hemma, och glöm inte att ställa frågor!
 
Edit: Nu lyckades jag äntligen få upp en av de bilderna som skulle vara till det här inlägget! Appen är inte den bästa alltså!

Två veckor kvar i landet lagom

Njuter till fullo här på Öland med min familj och alla familjevänner som också är på plats. Har även träffat vänner som jag inte har sett sedan förra sommaren, så oroligt kul att träffa dom igen!

Idag är det exakt två veckor tills jag åker, vilket mest känns otrolig stört! Men med två veckor kvar så har jag klarat av alla större förberedelser inför året och jag är mitt uppe i alla blandade känslor man känner inför ett utbytesår. Och jag kan tänka mig att en hel del av er läsare är blivande utbytesstudenter med en hel del frågor. Så tänkte att ni kunde passa på att ställa dom nu när jag ändå är iväg i en vecka, så svarar jag på dom när jag kommer hem. Kalla det frågestund or whatever. Har ni inga frågor så skippar jag det, annars får ni gärna passa på att ställa dom nu. Kan vara om förberedelser, känslor, placeringen eller vad som helst. Bara ös på, jag älskar att svara på frågor!

Nu ska jag njuta i solen ett tag till (den är dock frånvarande just nu, men ändå). Ha det fint!


On the road

Sitter i bilen på väg mot campingen på Öland nu, är ca en halvtimme kvar innan vi är framme. Ser fram emot en vecka med sol, bad, trevligt folk och mycket volleyboll. Min bror är äntligen hemma efter tre veckor på läger så har någon att spela med nu! Måste träna om jag ska ha någon chans i USA känner jag.

Sista dagen på jobbet idag då, otroligt skönt men känns samtidigt konstigt och lite tråkigt. Har trivts så otroligt bra där uppe med alla goa medarbetare! Har fått riktigt bra kontakt med en del sen jag blev anställd i mars förra året. Blev många kramar och det tog ett tag innan jag lyckades dra mig därifrån.

Annars har bilresan ägnats åt att sova och planera avskedsfesten, eller hejdåkalas som jag kallar det på eventet på facebook. Har i alla fall bjudit in folk som jag vill träffa en sista gång innan jag åker, hoppas på att så många som möjlig kan komma! Känns konstigt att det är dags att säga hejdå alltså, kan knappt fatta att jag ska lämna alla här i ett år! Men mina riktiga vänner kommer finnas kvar när jag kommer hem, det vet jag.

Får se hur det blir med uppdateringen i veckan som sagt, hoppas ni har de bra i alla fall!


I really don't want to say goodbye to any of you people.

Fyra av mina favorittjejer. Så bra är dom!

Idag fick jag säga hejdå till en av mina finaste vänner Evelina. Vi kommer gå om varandra lite nu de sista veckorna, och idag var det alltså sista gången jag såg henne innan jag åkte. Och nu kommer jag inte se henne på ett år! Så sjukt konstigt! Evelina ska iväg på ett eget äventyr, även om det bara är till Örebro till en början. Och jag vet att vi kommer ha kontakt under året, men jag kommer sakna den tjejen något sjukt ändå. En mysig kvällspromenad runt i Bankeryd och sen var det dags för sista kramarna och "hejdå". Även om det egentligen är mest ett "vi ses", för vet ju att vi kommer ses igen när jag kommer hem om ca ett år. Känns konstigt att säga hejdå, tror inte riktigt att jag har greppat att jag verkligen ska åka och vara iväg i ett år. Det kommer jag nog inte fattar riktigt förräns jag sitter där på planet och det är dags att åka iväg. Har fortfarande 17 dagar kvar i Sverige i alla fall, och dom ska utnyttjas till fullo. Även om det då kommer bli utan Evelina. Kommer sakna dig tjejen!
 
Håller på och packar för fullt, jobbar 7-15 imorgon (vilket innebär uppgång vid klockan 5, tagget!) och blir sedan hämtad direkt efter jobbet för att åka mot Öland. Vi ska bo en vecka i husvagn med familjen, kommer bli otroligt mysigt! Har en del vänner som också kommer vara på samma camping under veckan så tror det kan bli riktigt bra faktiskt! Får se hur det blir med uppdateringen under veckan, det märker ni!

An aim in life is the only fortune worth finding.


Idag fick min fina vän Amanda sitt körkort, och det firades med ett kvällsdopp i Axamo. Tur att vi har den sjön i närheten när Vättern är så stört kall! Vi tog cabben och åkte med taket nere och musik på hög volym, så otroligt härligt! Bra kväll efter ett segt 10-19 pass på jobbet.
 
Imorgon är det jobb igen som gäller, men bara 13-19 så det är chill. Två pass kvar på jobbet nu, konstig känsla!

Skara Sommarland

 
Har haft en sån stört bra dag på Skara Sommarland med fyra av mina närmsta vänner, Pauline, Lydia, Oskar och Jonatan. Dom där människorna är så stört bra och jag kommer sakna dom så sjukt mycket nästa år! Trots mycket folk har vi åkt en hel del olika saker och dagen har bjudit på mycket skratt. Perfekt sätt att spendera veckans enda lediga dag på helt enkelt!
 
Imorgon jobbar jag 10-19, så ska bara se någon film nu och slappa lite innan det blir sängen. Liten påminnelse till er som kommenterar och ställer frågor, jag tar inte upp alla frågor i inlägg men ni hittar alltid svaren under era kommentarer i inläggen. Så ni inte missar det!
Hoppas ni har haft en bra dag!

It's getting closer people!

Jobbade 11-20 igår och sen åkte jag direkt till Pauline där vi umgicks med nästan hela gänget. Otroligt mysig och rolig kväll blev det!
Sitter just nu på bussen på väg in till stan, skulle varit ledig men bytte bort mitt jobbpass imorgon och jobbar därför 16-21 ikväll i stället. Imorgon är vi nämligen några stycken som ska åka till Skara Sommarland vilket kommer bli så sjukt kul! Jag är astaggad! Och sen har jag bara tre dagar kvar på jobbet innan jag slutar, sorgligt men skönt!

Som ni ser på bilden med nedräkningen har jag bara 20 dagar kvar här hemma i svealandet. 20 dagar?! Det är stört lite!



Phillips University´s Yearbook 1989


Som jag har nämnt några gånger i bloggen gick min mamma ett år på college. Phillips University i Oklahoma. Hon har tagit fram sin yearbook som jag har suttit och kollat i, visserligen svart-vit men fortfarande väldigt kul att titta i! Och otroligt amerikanskt! Finns sidor för alla sporter, klubbar och större händelser från året som homecoming och graduation. Hade velat ta yearbook som class under året men den var tyvärr full, lite surt tycker jag! Men ska bli otroligt kul att få hem en egen yearbook i slutet av året, skoj att ha som minne och kunna kolla tillbaka i.
 
Hänger även ut min mamma lite på sista bilden, så såg hon alltså ut år 1989 ;)

Life loves the liver of it.

Jobb 10-19 idag också då. Dagen gick dock snabbt och var rätt chill trots otroligt mycket folk. Jobbigaste var dock när jag var tvungen att säga hejdå till finaste Johanna. Hade min utbildning med henne i april förra året och vi har sen dess både jobbat tillsammans och träffats efter jobbet vid flera tillfällen. Och nu vet jag faktiskt inte när eller om jag kommer träffa henne igen då vi inte kommer jobba tillsammans och hon kommer ha tagit studenten när jag kommer hem. Så blev många kramar och tårar i backroom när hon slutade och skulle gå hem idag. Kommer sakna den tjejen! Usch, vill inte tänka på alla "hejdå" jag kommer behöva säga framåt nu. Kommer bli så fruktansvärt jobbigt!
 
Imorgon jobbar jag 7-16, taggar uppgång klockan 5! Blir alltså sängdags för mig ganska snart, tyckte det var jobbigt att gå upp 8 i morse så vet inte riktigt hur det här kommer gå imorgon. Ska försöka fixa bättre uppdatering i veckan trots mycket jobb sen, men hoppas ni har haft en härlig helg i alla fall!
 

Härlig sommarlovskväll!

 
Spenderade nio otroligt varma och äckliga, dock roliga, timmar på jobbet. På vägen hem fick jag ett sms med frågan om jag ville med till Axamo och bada. Klart jag ville det! Så strax efter att jag hade kommit hem kom mina fina vänner Jonatan och Oskar förbi med pizza, stört gott! När min vän Lydia sedan hade kommit hem från sitt jobb hämtade vi upp henne och hennes jobbarkompis för att dra ut till Axamo. Där blev det lite bad innan vi drog hem igen, otroligt härligt! Bra kväll helt enkelt!
 
Nu ska jag ta en dusch och tagga ytterligare ett 10-19 pass imorgon. Pengar rullar in som det ska, det går bra nu! Ha det fint folket!

Deep summer is when laziness finds respectability.

Precis hemkommen efter ett långt pass på jobbet. Blev väckt i morse av ett sms från min chef som undrade om jag kunde börja en timme tidigare, och eftersom jag ändå redan var vaken var det bara att masa sig upp och dra sig till bussen. 10-19 blev alltså tiden på jobbet idag, exakt samma tid som jag har nu både lördag och söndag. Så sån rolig helg har jag! Sen jobbar jag nio timmar både måndag och tisdag innan jag är ledig onsdag, och sen är det bara kötta de fyra sista dagarna innan jag slutar på McDonalds.
 
Otroligt surt att jag jobbar så mycket egentligen, har svårt att få in tid med kompisar då jag kommer hem sent och bara vill sova för att orka med jobb igen dagen efter. Men på lördag kommer familjen hem och då kommer jag inte längre har ansvar för hunden längre så då kommer det bli lite lättare. Ska bli otroligt skönt att ha familjen hemma, jag är kass på att laga mat så ska bli skönt att slippa göra egna matlådor!
 
Nu ska jag bara slappa framför en film och tagga jobb. Hoppas ni som är lediga njuter ordentligt av erat lov nu!
 
 

Presenter värdfamiljen

Har börjat kolla lite på vad jag ska ta med mig som presenter till värdfamiljen, vilket inte är sådär jättelätt. Vet inte så mycket mer om min värdbror än att han gillar att fiska och om min värdpappa vet jag ingenting alls. Så lite svårt att anpassa presenterna till dom!
 
Tänkte i alla fall beställa hem boken ni ser på bilden här nedanför, det är sju sorters kakor fast på engelska. Swedish Cakes and Cookies. Sen tänkte jag se om jag kunde hitta någon annan bra bok som handlar om Sverige, om någon har något tips så tas det gärna emot.
 
Sen har mamma köpt en Sverigetröja till min värdbror Kelton nu när dom är på Gotland. Tänkte även köpa med lite polkagrisar, kommer ju ändå från Jönköping (ligger precis bredvid Gränna där man tillverkar polkagrisar för er som inte visste det) så känns nästan som ett måste. Marabou och djungelvrål är också obligatoriskt. Vet även att mamma planerar att skicka med typ glas från Orrefors eller något som present från hela familjen. Annars så vet jag inte riktigt. Känns lite opersonligt liksom, men som sagt svårt att köpa presenter till folk man inte vet något om. Men har ju fortfarande några veckor på mig så kommer förhoppningsvis på något.
 
Om någon har tips på presenter till värdfamiljen, och då särskilt till värdpappan och en värdbror i 15-års åldern, så tas det tacksamt emot!
 
 

Gullbrannafestivalen 2013


Här kommer då bilderna från Gullbrannafestivalen. Hade som sagt bara med mig kameran första dagen och sen låg den i tältet, men hoppas det duger ändå! Åkte ner tillsammans med Sofia, Madde och Tilda. Började med ett stopp på ICA Maxi för att fixa mat inför helgen (levde mest på nudlar, standard) och sen blev det även ett matstopp på vägen innan vi var framme. Bodde tillsammans med Sofia och Tilda hela helgen utom sista natten då jag sov med Pauline i hennes bil. Ni ser även flera bilder från stranden där vi spenderade mycket tid på dagarna innan det blir konserter på kvällarna och nätterna.
 
Sån otroligt bra helg verkligen, så tacksam för alla fina vänner jag har fått hänga med hela helgen! Båda nya och gamla vänner och folk som både är här hemifrån och vänner som man bara träffar några få gånger om året. Är troligtvis hemma från USA för att åka nästa år också, kommer säkert bli grymt det med!

The best proof of love is trust.

Ganska nyss hemkommen från jobbet, ett 11.30-18 pass blev till 11.30-19, men sista timmen gick fort och det gav ju lite extra pengar i Hawaii-kassan. Stog i DT1:an hela passet och tog beställningar så är lagom slut i huvudet nu vilket leder till att jag bara kommer ha en slappkväll här hemma. Imorgon är jag dock ledig innan mina fem kaosdagar på jobbet börjar, så då ska jag se till att hitta på något kul! Vet att jag har en del vänner som också är lediga så får se vad vi hittar på.
 
Fick krama hejdå till världens bästa skiftledare idag då hon går på semester imorgon när jag är ledig, kommer alltså jobba sista passen utan henne. Suger verkligen, hon som har lärt mig hur DT fungerar och alltid gör jobbet så otroligt mycket roligare. Lämnade in min uppsägningslapp idag också vilket ledde till större reaktioner bland mina medarbetare än jag trodde det skulle bli. Alltså åh vad jag kommer sakna hela högen, älskar faktiskt mitt jobb! Har världens bästa medarbetare!
 
 

Sista informationsbrevet från YFU

Under tiden jag var på GF kom det sista informationsbrevet från YFU på posten. Tycker YFU har varit otroligt duktiga på att skicka ut information såhär innan året och än så länge är jag väldigt nöjd med mitt val av organisation! Hoppas det känns likadant efter året.
 
Nu under året före utbytet har det kommit flera brev med information som har varit riktigt bra, däribland studenthandboken och all information inför visumansökan där de dessutom hade skrivit ut bilder så man såg exakt hur allt skulle fyllas i. Och nu var det alltså dags för det sista brevet före avresa, känns otroligt konstigt!
 
Det innehöll i alla fall en studenthandbok för föräldrar, försäkringsinformation, ett dokument där man ska översätta sitt senaste betyg samt en resemanual. Efter att ha läst den känner jag mig ännu mer nervös inför resan, jag är inte särskilt flygvan och att då ta sig över hela atlanten helt själv är verkligen en utmaning! Men tror det kommer gå bra, YFU förklarar väldigt noga i manualen hur säkerhets- och visumkontroller går till samt vilka papper som är viktigt att ha med sig på resan osv. Men vet ändå att jag kommer vara otroligt nervös den 6 augusti när det äntligen är min tur att gå på planet mot mitt äventyr. Bara 28 dagar kvar nu, hur stört?!
 
 

Keep true to the dreams of your youth.

Idag är jag då ledig som sagt, otroligt skönt! Blir dock att vara hemma och fixa med lite småsaker idag, då de flesta vännerna antingen jobbar eller är på Hönö. Och de som är lediga ska ner till stranden, vilket jag nog ska undvika med min fortfarande röda hud. Hålla sig i skuggan och småfixa blir det alltså för min del idag! Har ju hunden att tänka på också.
 
Riktigt mysig kväll med fina Pauline igår, så bra tjej det där! Kommer sakna henne alltså! Pratade lite om min avskedsfest, kanske är dags att börja planera den. Är inget jag ser fram emot kan jag säga, att säga hejdå till alla mina fina vänner för ett helt år.
 
Nu måste jag se till att komma ut en sväng med hunden, ha en bra dag finingar!
 
 

Come live in my heart, and pay no rent.

Hemma från jobbet nu, 6 timmar gick otroligt fort och jag har hoppat runt lite överallt på jobbet idag. Fick en hel del kommentarer från medarbetare angående min hudfärg, är fortfarande väldigt röd! Blir till att hålla sig i skuggan ett tag alltså. Kul arbetspass i alla fall, trivs otroligt bra på jobbet faktiskt.
 
Min fina vän Pauline kommer förbi ikväll, och då ska vi se lite typiska High School-filmer. Mean Girls är ju ett måste, och sen får vi se vad det blir mer. Får passa på att hänga så mycket som möjligt med alla vänner nu innan jag åker trots mycket jobb. Känns så konstigt att det inte är mycket tid kvar här hemma!
 
 

I´m home people!

Hemma efter fyra riktigt grymma dagar på ett av mina favoritställen, Gullbrannagården i Halmstad. Har öst runt på konserter, lyssnat på riktigt bra musik, hängt med härligt folk som både var nytt och som jag kände sen innan, hängt på stranden och fått en hudfärg liknande en kräfta (fick det även påpekat för mig ett antal gånger), tagit första doppet i havet för i år och fått alldeles för lite sömn. Så stört bra dagar, det här kommer jag leva på länge!
Hade med mig kameran men den var bara med första dagen, sen låg den bara i tältet. Men kan ju bjuda på de bilderna jag har vid ett senare tillfälle.
 
Kommande veckan kommer bjuda på väldigt mycket jobb, känns ju lagom kul efter en grym ledig vecka. Hade betydligt hellre hängt med ett gäng som ska till Hönö för att leva tältlivet ett tag till! Men så är det, och har ju bara två veckor kvar innan jag slutar på McDonalds. Två veckor med otroligt mycket jobb dock, men det är bara att kötta! Bor dessutom själv denna veckan med enbart hunden som sällskap. Familjen tog färjan ut till Gotland i lördags tillsammans med mormor och morfar och de ska stanna där till lördag. Min bror är på sommarkonfa som pågår i tre veckor och började förra veckan, så han är borta ett tag till. Såg honom dock på GF nu under helgen!
 
Fyra timmars sömn räcker inte långt efter en natt med ös så ikväll blir det bara mys framför någon film och ladda upp inför jobbet imorgon.
 
 

En månad kvar

Nu är det en månad kvar tills jag lämnar lilla landet lagom. En månad tills jag står på flygplatsen och ska säga hejdå till min underbara familj. En månad kvar med mina fina vänner.
 
Har lite blandade känslor inför den månaden som är kvar faktiskt. På ett sätt vill jag bara att den 6 augusti ska komma så snart som möjligt så jag kan få sätta mig på planet och dra iväg, men samtidigt vill jag att tiden ska gå långsamt så jag kan få mer tid tillsammans med mina vänner och min familj. Men tagget är nog det som tar över! Har längtat efter det här i över två år, jobbat och slitit som en idiot och levt på i princip ingenting en del månader för att då ihop till det här. Och nu är det bara en månad kvar. En månad?! Det är ju ingenting liksom!
 
Att säga hejdå till alla här hemma kommer bli tufft, men jag vet att min familj och mina äkta vänner kommer finnas kvar när jag kommer hem igen. Att vara utan dem ett år är så värt när man tänker på vad jag kommer få vara med om! Jag kommer få bo ett helt år i USA, i ett land jag aldrig har varit i och i en familj jag aldrig har träffat. Jag kommer gå i en stor skola med helt andra regler än jag är van vid och jag kommer få prata engelska hela dagarna. Jag kommer få gå på footballgames och andra skolmatcher samt uppleva thanksgiving, homecoming, prom, graduation och massa annat. Får ofta frågan om det är verkligen är värt att ta studenten ett år senare, och jag känner redan att svaret är JA! Bara kolla på det jag får i stället, vad gör då ett år längre i svenska skolan?
 
Tagget har under de här månaderna gått väldigt mycket upp och ner, ofta har jag funderat på vad jag verkligen håller på med. Varför ska jag lämna tryggheten och allt här hemma för att ge mig iväg till det okända på andra sidan atlanten? Men det är just det som är grejen, att utmana sig själv. Att få vara med om något helt nytt och stå på egna ben utan den tryggheten man är van vid här hemma. Det här året kommer ge mig så otroligt mycket, både när det gäller upplevelser men också hur jag utvecklas som person. Och jag är galet taggad på allt vad det här året kommer innebära!
 
Så trots att tagget som sagt går väldigt mycket upp och ner så är jag just nu galet taggad! Ska njuta till fullo av tiden jag har kvar här hemma innan jag sätter mig på det där planet som kommer ta mig till andra sidan av atlanten. Är så taggad på att få börja mitt äventyr!
 

Övriga kostnader under ett utbytesår

Det är en del som har efterfrågat ett inlägg om övriga kostnader som kan uppkomma före ett utbytesår, det kan nämligen vara en hel del som man inte tänker på. När man ska iväg på utbytesår så är det alltså inte bara att betala in en summa till en organisation och sen är man klar, det är så otroligt mycket mer som ska fixas!
 
Fickpengar: Först och främst kommer man behöva fickpengar under året, och detta är inget som din organisation står för utan det får man fixa själv. De flesta organisationer säger att man ska räkna med ca 2000kr i månaden och det är det jag kommer köra på. Hur mycket man gör åt kommer ju självklart att variera från månad till månad, men runt den summan i alla fall.
Vaccinationer: Hur många sprutor du måste ta varierar mellan länder och organisationer. Men jag har tagit tre sprutor för Hepatit A+B, och de gick på 510kr styck. Då är det inräknat spruta + besöket på vårdcentralen.
Läkarundersökning: Nu gjorde jag min läkarundersökning hos skolläkaren, vilket jag rekommenderar att ni kollar om ni också får göra. Då blir det ju nämligen gratis! Gick dock inte hos skolsköterskan utan det behövde vara skolläkaren. Men annars får ni göra det på vårdcentral, och då tror jag ni får räkna med att det kostar runt 1000-lappen i alla fall. Vet inte exakt men runt där skulle jag tro.
TBC-test: Kommer inte ihåg exakt hur mycket det kostade, men låg nog runt 500kr har jag för mig. Då är det inräknat både testet + besöket på vårdcentralen.
Pass: Jag var tvungen att fixa nytt pass då de behövde ett som var giltigt till minst juni 2015. Gick på 350kr.
Visum: När du ska söka visum är det dels en summa på 1120kr som ska betalas in på banken, och sedan en avgift på 180 dollar (ca 1200kr) som ska betalas in på ambassadens hemsida. Totalt då alltså ca 2320kr.
Flygbiljetter: För mig ingick inte flygresan i organisationsavgiften, så det fick vi ju lägga ut själva. Det är väldigt olika om flygbiljetterna ingår eller inte, och hur mycket de kostar beror självklart på vart man ska och vart man flyger ifrån.
 
Övriga kostnader: Annat man kommer behöva lägga ut är ju då resa till och från samt boende i Stockholm när man ska fixa Visum. Sen är det ju saker som presenter till värdfamiljen, resväska, adapters och andra småsaker.
 
Jag och mina föräldrar har delat upp kostnaden en hel del, så en del betalar jag och en del betalar dom. Jag har dock stått för organisationsavgiften och de kommer stå för fickpengar när jag är där. Sen kommer jag betala Hawaii-resan också. Men nu innan har det varit lite olika vem som betalar vad.
 
Så som ni ser är det inte billigt att åka iväg på utbytesår. Tipset är att ni inte blundar för de extra kostnaderna som tillkommer, det gör ingen skillnad. Var ärliga från början med att det kan tillkomma en hel del extra kostnader än summan som står på organisationens hemsida. Jag gjorde ett dokument där jag skrev upp alla kostnader för att hålla koll på hur mycket det skulle bli. Låt dock inte kostnaderna avskräcka er, jobbar man hårt så går det att få ihop alla pengarna som behövs! Och det kommer vara så otroligt värt det sen när du väl är iväg!
 
Hoppas inlägget uppskattades, säg bara till om ni har något mer ni vill att jag ska skriva om eller om ni undrar över något!

Drar mig mot GF!

Imorgon är det äntligen dags, då rullar bilen mot Gullbrannafestivalen! Bortsett från ett Sh´bam pass på gymmet har större delen av dagen gått åt till att fixa inför imorgon. Har dock fortfarande inte fått ner någon packning i väskan, men det ska väl också fixas så småningom.
 
Är mest för mig okända band som kommer i år, men har lyssnat på en del av dom och det verkar som det finns flera grymma konserter att se fram emot. Att vi ska ha strålande sol alla dagarna och att alla mina vänner ska dit gör ju verkligen inte saken sämre! Gullbranna ligger precis vid havet så kommer bli mycket sol och bad de här dagarna blandat med grymma konserter och gött umgänge. Riktigt taggad, så sjukt bra kommer det bli!
 
Har gjort lite tidsinställda som kommer upp under helgen så bloggen inte står helt tom.
Ha en grym helg nu, det kommer jag ha!
 
 

Väska + Adapters


Började dagen med ett härligt pass på gymmet med min vän Elin. Fokuserade på armarna, och det kommer kännas ordentligt imorgon kan jag lova!
 
På eftermiddagen åkte jag sedan med min mamma in till stan för att fixa lite saker inför USA. Hittade bland annat en resväska som ska följa med till USA, så nu är det bara att börja på packningslistan! Vilket inte kommer bli lätt alltså. Men nu är väska och handbagage fixat i alla fall, känns riktigt bra. Köpte även vakuumpåsar som jag kan packa i för att kläderna ska ta mindre plats, på så sätt kan jag få med mig lite mer! Jag får ha 23kg i den in-checkade väskan och 12kg i handbagage sen när jag flyger.
Sen passade jag även på att köpa två adaptrar så jag kan ladda dator, mobil och annat där borta. Körde på två så jag kan ha igång fler saker samtidigt. När det gäller mobil tänkte jag ta med mig min iPhone då den är olåst och sen skaffa ett amerikanskt abonnemang till den. Vilket som blir bäst får min värdfamilj hjälpa mig med!
 
Senare ikväll ska jag iväg till min fina vän Evelina. Vi är några stycken som ska sova i hennes husvagn i natt, blir nog mys! Så otroligt skönt att vara ledig från jobbet just nu känner jag! Ha en bra dag vänner!

Liseberg med fina utbytisar!

Bjuder på några härliga mobilbilder från gårdagen

Hade en riktigt bra dag på Liseberg igår tillsammans med fina utbytesvänner. På bilderna ser ni Emma, Axel, Ebba, Jennie och Agnes. Riktigt härliga allihopa! Otroligt glad över att jag har varit iväg på träffar och annat så jag har lärt känna dom här människorna. Det är något speciellt med utbytesstudenter, man klickar liksom direkt! Tips till er som ska iväg kommande år, träffa och snacka med andra utbytesstudenter! Det är grymt!
 
Vi åkte i alla fall i princip allt, även jag vågade mig på Kanonen för första gången! Slutade dagen med två sista åk i Flumeride, och resultatet ser ni på de två sista bilderna. Då Agnes hade dragit hem trängde vi ner oss fem som var kvar i samma "båt", och galet vad blöta vi blev! Men kul var det!
 
Sov sedan hos kusinerna som sagt, otroligt kul att träffa dom en sista gång innan jag åkte även om det bara blev en kort sväng. Tack för att jag fick sova hos er!
 
Nu ikväll är jag barnvakt åt min lillasyster, men ska dra med henne ner till Vättern en kort sväng för grillning med mina vänner. Har inte träffat en del av dom som ska dit på ett tag så ville därför ner en kort sväng i alla fall, sen tror jag att hon och jag kommer mysa framför en film eller något. Hoppas att ni har haft en bra helg! Redan juli, den här sommaren går alldeles för fort!

RSS 2.0