It´s time for a new beginning.

Första av tre måltider är avklarade, och efter all maten är det dags att åka in till Unite! Är så taggad på att få komma in dit, vad jag har förstått av alla twitteruppdateringar är de riktigt grymt där inne. Nyårsvaka och konsert med rånarligan, riktigt röj kommer de bli!
 
Vet inte riktigt vad jag har att säga om 2012, det har faktiskt inte hänt något speciellt det här året. Inget dåligt år, men inte heller något speciellt. Ett lagom bra år helt enkelt. Är dock ganska säker på att år 2013 kommer bli riktigt GRYMT! Fatta att från och med tolvslaget kan jag säga att i år FLYTTAR JAG TILL USA!? Det är helt SJUKT!
 
Hoppas ni har en grym nyårsafton allihop, I will!
 

Nyårsafton

Idag är det alltså nyårsafton, sista dagen på 2012. 
 
Hjälper just nu mamma att städa i ordning huset då vi ska ha lite folk här ikväll. Eller folk, det är mina kusiner från Göteborg som kommer hit. Eftersom vi inte firade jul med dem i år så blir det nyårsfirande i stället! Jag kommer dock inte vara med hela kvällen, vid klockan tio drar jag in till Unite i stan för nyårsvaka och konsert. Från tio är det nämligen gratis inträde, haha! Alla mina kompisar är typ redan där inne, sen är vi några som ska in till nyårsvakan. Blir tredje året jag firar nyår där, men i år är jag inte med hela helgen eftersom jag har jobbat. Kommer nog bli riktigt bra i alla fall! 
 
Nu ska jag återgå till städandet, slänger in ett inlägg till senare idag!
 

I'm just a moment, so don't let me pass you by.

Dagen har som sagt gått åt till jobb. Och jobb blir det imorgon också, 11.30-18 är det som gäller. Men jag trivs faktiskt bättre och bättre på jobbet, antagligen för att man kommer in mer i det och lär känna medarbetarna bättre.
 
Igår hade jag rast samtidigt som Martin (min kompis som var iväg i USA förra året, känner honom sen innan och nu är vi på samma McDonalds) och jag frågade som vanligt ut honom om USA, haha gör alltid det när jag ser honom! Stackarn! Frågade i alla fall om hur länge han fick vänta mellan att han skickade in papprena och han fick placering, och han hade verkligen haft tur! Liksom jag åkte han med YFU, men han skickade in sina papper senare, tror det var typ i mars. Han behövde i alla fall bara vänta i två veckor innan han fick sin första placering som han valde att tacka nej till. Två veckor till fick han vänta, och sen fick han sin placering. En månad totalt alltså. Hoppas verkligen att jag har samma tur så jag slipper vänta tills typ juni!
 
Har haft en dålig kväll av lite olika anledningar som inte kommer komma upp här, så nu tänkte jag se några serieavsnitt innan jag ska sova.
Vi hörs imorgon finingar!
 

I said I never let you fall and I always meant it.

Får bli två cambilder då jag har lite bråttom! Ber om ursäkt för mitt efterblivna utseende!
 
Dagen har bestått av jobb, och så ser även lördagen och söndagen ut. Imorgon blir det 12-19 så i princip hela dagen.
 
Kom precis hem, hinner bara byta om och sen ska vi iväg till några vänner till familjen på spelkväll. Kommer bli paketlek, god mat och annat kul. Flera av familjerna vi umgås med ska dit, och det innebär också att en del av mina fina vänner kommer finnas där.
 
Nu måste jag sticka, hoppas ni har haft en grym dag!
Tycker förresten att ni är lite dåliga på att kommentera, vill gärna höra lite vad ni fick i julklapp och vad ni tycker om den nya designen.

Uppdateringar i designen

Har fixat lite småuppdateringar i designen, på bilden ser ni hur det ska se ut. Ser det inte likadant ut i eran dator prova F5 eller kontakta mig så ska jag se om jag kan fixa det. Ny header som ni ser, valde att fortfarande köra på samma tema och bara ändra om lite. Ny bild och ny text i menyn, och har gjort så texten inte är riktigt så långt åt höger. Har också fixat så att jag kan svara på kommentarer direkt, innan såg det helkonstigt ut när jag gjorde det. Frågor kommer jag ta upp i inläggen då det ofta kan vara fler som undrar samma sak, men annars svarar jag direkt så då kan ni kolla där!
 
Får se om jag gör fler ändringar senare, nu ska vi snart ha gäster så måste hjälpa till att fixa inför det.
Tre inlägg på en dag blev det, inte dåligt! Inget ni borde vänja er vid dock ;)
 
Hoppas ni har en härlig dag allihop!

Julklappar

 
Här har ni alltså mina julklappar för 2012. Ber om ursäkt för det gulaktiga ljuset, bor man i källaren med fönster som är under uterummet är ljuset inte det bästa.
 
På bilden ser ni i alla fall
- Paradis ask
- Filmer
- Parfym - Beyonce Heat Rush
- Tofflor
- Body butter, hårinpackning och nagellack
- Underkläder och pyjamas (sjukt svårt ord att stava!)
- Morgonrock
- Boken The Last Song
 
Det här är alltså en del av det jag fick på julafton. Men det bästa ser ni inte på bild.
Det var nämligen så att min farmor och farfar hade fått ut pengar på en fond som de hade glömt bort att de hade. Då de inte kände att de behövde pengarna själva valde de att dela upp de på oss 7 kusiner.
Vill inte skriva ut hur mycket det är, men jag kommer i alla fall inte gå 15 000kr back vid sista räkningen som jag annars hade gjort. Kommer kunna hjälpa till att betala en del av flygbiljetterna också, och har jag tur kunna lägga pengar på en annan sak också. Måste dock fortsätta jobba fram tills jag åker. Men tack vare farmor och farfar har det stora pengaproblemet löst sig, och jag är så otroligt tacksam för den här gåvan!
 
Vad fick ni i julklapp? Vad blev favoriten?
 

Julen 2012

Nikon D40+AF-S Nikkor 50mm f/1.8G
 
Här har ni bilder från min julafton. Är som sagt inge vidare bra på att fota inomhus, men det duger väll ändå hoppas jag? Otroligt mysig dag var det i alla fall och jag hoppas ni ser lite av det i bilderna.
 
På bilderna hittar ni min pappa, bror, syster, mormor, morfar, Elsie och hunden Leo. Den übersöta tomtenissen är min lillasyster. Mamma lyckades av någon anledning hålla sig undan kameran. Återkommer med bilder på vad mina paket innehöll!

The most important thing about goals is having one.

 
Det blev en heldag med släkten. Klockan ett infann vi oss hos kusinerna, och vi var hemma nu vid klockan 11. Och vi bor i samma håla. Som sagt älskar jag att ha alla så nära, har bästa släkten!
 
Mysig dag har det varit, mycket skratt, spel och god mat.
Känns dock lite sent att sätta sig och föra in och redigera bilder nu, så vi kör en dubbel imorgon i stället. Då kan ni förvänta er en ny design (förvänta er dock inga stordåd, tänker ha samma grund och bara göra några småändringar) samt en liten bildbomb från julafton och julklappar. Värt att titta in i morgon alltså!
 
Hoppas ni har haft en härlig dag, nu ska jag titta på serier. (surprise! serienörd #1)

Don’t be pushed by your problems; be led by your dreams

Har haft en mysig julhelg med min fina släkt. Kan knappt fatta att jag inte kommer vara här och fira jul med dom nästa år, känns helt obegripligt.
 
Julafton spenderades här hemma, och vi började med en fika tillsammans med kusinerna. Efter det var det lunch med farmor, farfar, mormor och morfar. Sen var det julbön och på kvällen var det Elsie och mormor o morfar som var här. Idag var det middag hos mormor och morfar och sen upp till kusinerna på kvällen för att träffa dom och farmor och farfar. Har sån tur att jag har hela släkten här i samma lilla håla bortsett från min morbror med familj som befinner sig i Göteborg. Jag älskar att ha dom i närheten och kunna träffa dom ofta.
 
I morgon fyller farfar år så då blir det släktkalas. På förmiddagen ska jag och mamma till hundklubben så jag kan köra lite med Leo, var alldeles för längesen och vi ska tävla i januari.
 
Bilder från gårdagen samt julklappar osv ska jag försöka fixa i morgon kväll. Designen ska jag försöka få ordning på torsdag, sista lediga dagen innan tre dagar med jobb.
 
Hoppas att ni har haft en härlig julhelg med nära och kära.
Vi hörs i morgon finingar, nu ska jag titta på serier!
 
 

GOD JUL

Tänkte slänga in en mobilblogg och önska en GOD JUL till alla mina fina läsare!

Ät för mycket mat och godis, hamna i matkoma och öppna en massa paket.
Har redan fått bästa paketet jag någonsin hade kunnat få, men uppdaterar om det imon. USA relaterat är det i alla fall.

Ha en mysig dag nu med nära och kära, och häng inte vid datorn!

Stor KRAM till er allihop från mig och min fina lillasyster!


Eftermiddagspyssel

 
Lite bilder från eftermiddagen. Otroligt snabbfixade, men så får det vara.Fjärde ljuset är tänt, kolan har slagits in, och jag har kokat fudge. Min lillasyster har lagt in sina julklappar under granen, och bocken står redo.
Resten av granen får ni se när bilderna från imon kommer ;)
 
Nu måste jag skynda mig att göra mig i ordning innan vi ska iväg, hoppas ni får en härlig kväll!

Dan före dopparedan

Imorgon är det julafton, har fortfarande lite svårt att greppa det! Julkänslan som jag brukar ha vid den här tiden har faktiskt inte riktigt smygit sig på än. Men det kommer nog ikväll när den där längtande känslan kommer. Jag får den fortfarande, även om man inte är lika liten längre! Det är något speciellt med julafton, det är helt klart min favorithögtid på året.
 
Hela huset är nu städat och all mat är i princip färdiglagad. Eftermiddagen tänkte vi mest ägna åt lite familjemys, slå in kolorna från igår, lacka lite julklappar osv. Sen ikväll ska vi iväg och träffa lite fina vänner till familjen, finaste Pao kommer vara där bland annat och så några yngre. Kommer nog bli mysigt.
Men innan dess ska jag gå en sväng på området med hunden. Älskar att gå en sväng på kvällen innan julafton och titta in i allas hus (ja, så creepy är jag). Se hur granen är klädd och allt är i ordning inför imorgon. Mysigt faktiskt.
 
Tänkte göra en ganska liten ändring i designen som kommer komma upp på jullovet. Ingen stor ändring, vill bara göra en liten ändring tills vi förhoppningsvis får våra studentprofiler snart. Har dessutom en hel del inlägg som ska upp nu på jullovet i samband med att vi som sagt förhoppningsvis snart får studentprofilerna. Så stay turned! Är ledig från jobb ända fram till fredag, så har tid att uppdatera!
 
Tänkte slänga in lite bilder senare idag, när det har mörknat lite ute och allt ser mysigare ut.
Hoppas ni har en härlig dag så hörs vi senare!
 

You will not do incredible things without an incredible dream.

Jobbpasset som skulle vara 11-17 slutade på 11-19, två timmars övertid alltså. Men jag har så svårt att säga nej när skiftledarna frågar, speciellt om jag egentligen inte har någon anledning att säga nej. Behöver ju pengarna dessutom. Idag var det riktigt körigt, vet inte vart allt folk kommer ifrån! Full rulle hela tiden var det i alla fall.
 
Kom ju alltså hem lite senare än tänkt och har därför inte hunnit allt jag hade tänkt göra. Men kolan är kokad i all fall, och nu tänkte jag sätta på en julfilm och slå in lite julklappar.
 
Hoppas ni har haft en bra dag, så hörs vi med roligare update imon!
 

Dan före dan före dopparedan

Känns bra att vi överlevde domedagen allihop, haha! Har inte sett filmen 2012 än, men nu är det kanske dags att göra det nu??
 
Idag är det dan före dan före dopparedan, två dagar till julafton! Ska åka till jobbet om knappt en timme, jobbar bara 11-17 idag så det är ganska chill. Efter jobbet tänkte jag springa in på A6 en sväng och fixa de sista julklapparna.
Kvällen kommer ägnas åt det sista julfixandet så som att städa rummet och slå in de sista julklapparna. Tror vi ska göra en omgång kola också.
 
Vi hörs när jag är hemma från jobbet, hoppas ni får en härlig lördag allihop!
 

JULLOV!

Vi kör en mobilblogg igen. Nu har jag äntligen jullov sen sisådär tre timmar tillbaka.

Dagens planer är lite oklara, först blir det i alla fall en sväng till stallet och sen får vi se vart kvällen landar.

Hoppas alla har en härlig domedag!
Fick ni också jullov idag eller har ni varit lediga länge??


Don’t let the past steal your present.

Sen uppdatering idag, men så blir det ibland.
 
Full rulle idag, men så skönt med ledigt! Nästan alla julklappar är nu inslagna, bortsett från de sista som ska köpas i helgen. Ute i god tid, som sagt.
 
I morgon ska jag bara in till skolan vid halv 11 för den vanliga samlingen i aulan och träffen i klassrumet, och sen tar jag JULLOV! Ska bli så himlans skönt! Har en del jobbpass inbokat men har tagit lite ledigt åt mig själv också.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag ska sova, vi hörs imorgon finingar!
 

Mobiluppdatering

Slänger in en mobilblogg då det är min enda chans till uppdatering idag. Sitter just nu och tittar på film på franskan, men jag och franska går verkligen inte ihop. Haha är så sjukt dålig!!

Efter skolan ska jag upp till A6 och kolla lite julklappar och sen blir det jobb. Har fixat en julklapp en så länge, känns bra. Hoppas jag hinner hitta resten innan jobbet!

I morgon är jag helt ledig då min enda lektion är inställd, så sjukt gött! Ser fram emot en härlig dag hemma och bara slå in lite julklappar och ta det lugnt. Sen är det skolavslutning på fredag.

Vi hörs imon finingar!
Hoppas ni får en grym dag!


Nedräkning

Älskar Big Day appen, min räddare i nöden!
 
Lite nedräkningar det närmaste:
 
4 dagar till jullovet
7 dagar till julafton
14 dagar till nyårsafton
53 dagar till sportlovet
55 dagar till trysil
69 dagar till första placeringen med YFU 2012 (som jag känner till, första bloggaren iaf)
101 dagar till påsklovet
178 dagar till sommarlovet
179 dagar till YFU campet
199 dagar till Gullbrannafestivalen 2013
227 dagar till USA (räknat till första augusti, så + - några dagar)
 

Knäckokande

 
Det här är vad min kväll har ägnats åt, koka knäck. Har inte mycket julkänsla än faktiskt, jag som älskar julen! Men har inte hunnit se en enda julfilm, har inte fixat någon julklapp och bortsett från pepparkakorna och knäcken har det inte blivit något julbak. Men julklapparna ska fixas på torsdag (hej jag är ute i god tid!) och efter provet på tisdag har jag inget plugg kvar så då ska det bakas!
 
Annars har dagen ägnats åt fint julspel och mysig middag hos vänner åt familjen samt plugg. Nu ska jag sätta på ett serieavsnitt och tagga en ny vecka! 
Hoppas ni har haft en bra helg!

Q & A

Fick en liten fråga, och svara på den i ett inlägg då det ser så konstigt ut när jag svarar på kommentarer. Får försöka fixa det i stilmallen!
 
var jobbar du?:)
Jag jobbar på McDonalds :) Fick jobbet i mars, och är otroligt glad för det! Utan donken hade min dröm aldrig blivit av. Att jag dessutom bokar alla pass själv och på så sätt kan välja hur mycket jag vill jobba känns väldigt bra :)

Now all we know, is don’t let go.

Äntligen fredag igen, bara en vecka kvar till jullovet. Bara ett prov kvar också, sen är allt plugg avklarat för terminen.
 
Får se hur kvällen blir, tror det blir träffa lite vänner i alla fall. I morgon blir det jobb för hela slanten, jobbar 12-20. Sen blir det nog bara mys här hemma på kvällen, lär vara ganska slut.
 
Har egentligen inte mycket att säga, ville bara slänga in en snabb uppdatering.
Hoppas alla får en grym kväll!
 

Tankar och förväntningar

Så, här kommer det! Lite tankar inför mitt utbytesår. Långt och rörigt, men ändå!
Creds till er som orkar läsa ;)
 
Igår åkte mina papper till USA. De kommer alltså börja leta familj till mig inom de närmsta veckorna. Fattar ni hur grymt det är?!? Jag kan knappt fatta att det här verkligen händer.
Ända sedan jag fick reda på att min mamma var iväg på ett år på college har jag vetat att jag någon gång ska plugga i USA. Har aldrig varit där själv, men ändå känt mig dragen till landet på något sätt. För några år sedan fick jag reda på att man kan åka som utbytesstudent till USA, och när jag fick veta att min kompis skulle åka iväg förra året blev jag ännu mer taggad på det. Förra sommaren bestämde jag mig. Jag ska åka iväg som utbytesstudent! Mina föräldrar har inte råd att betala hela kostnaden för att åka iväg, och det är därför jag jobbar häcken av mig varje vecka. Men jag vet att det kommer vara så sjukt värt det när jag står på flygplatsen, redo för ett grymt år!
 
Jag vet att man inte ska ha några förväntningar inför året, men det är otroligt svårt ska jag säga! Har de senaste åren nördat utbytesbloggar och har lusläst allt som går att komma över när det gäller utbytesår (det är sant, fråga vad som helst så har jag svaret. sån nörd är jag). Man får lätt en bild över hur man tänker att det ska vara. Men jag försöker skjuta det åt sidan och bara låta det bli som det blir. Alla får så otroligt olika år, så man kan inte veta hur det blir i förväg.
 
Men under intervjun fick man svara lite på hur man helst ville att ens värdfamilj ska se ut. Och det är väll det kan går omkring och funderar på mest. Hur kommer min familj se ut? Vart kommer ja bo? Hur stor kommer skolan vara?
Under intervjun sa jag i alla fall att jag vill helst bo med både en mamma och en pappa, och jag vill ha värdsyskon. Det spelar egentligen ingen roll, men då jag har syskon här hemma skulle det kännas väldigt tomt och ensamt att inte ha några. Ålder spelar dock ingen roll, så länge de bor hemma. Sen vill jag hamna på en skola som inte är för stor så man blir en i mängden, men inte heller för liten så det inte finns några team och liknande. Vill såklart vara med i något lag, och hade varit grymt om man kunde komma med i ett volleyboll lag. Och ha kör om det finns. Men det är bara sådant man tänker på innan, det kommer inte spela någon roll när jag är där. Tror jag kommer få det bra hur familjen och skolan är. Men lite förhoppningar kan man väll få ha ändå??
 
Fram tills jag får min familj kommer jag fortsätta nörda bloggar. Jag läser bloggar från dom som var iväg för flera år sedan, kollar tillbaka på hur det var när dom fick värdfamilj och hur deras år var. Jag går in på random High Schools hemsidor och läser på om deras team, classes osv. (haha seriöst, det måste vara någon mer än jag och Emma som gör det? Någon blivande utbytesstudent som känner igen sig? som sagt, jag är en nörd. men har drömt om det här så sjukt länge, och nu kan jag knappt vänta tills jag får komma iväg!)
 
Rörigt inlägg det här, men så blir det när jag pratar om mina tankar inför utbytesåret. Är så taggad så allt bara kommer i en ända röra!
Någon som känner igen sig i det här tagget, röriga tankarna, förväntningarna, nördandet osv? Eller är det bara jag som är lite småkonstig? ;)
 

Happiness lies in good health and a bad memory.

Hehe det här med att hålla vad man lovat när det gäller uppdatering, det kan vi ju diskutera. Men var så trött igår, och hela kvällen gick till plugg.
Var sedan så uppstressad att jag inte kunde somna, och har därför fått tre timmars sömn. Skola + jobb på det gör att man är ganska så lagom trött just nu. Skulle egentligen ut och lussa tillsammans med ett gäng nu i natt, men då mina närmaste vänner bangade och jag är slut så känner jag att jag får passa i år. Synd då det är en rolig tradition, och jag kommer ju missa nästa år med. Men så är det! Har prov i morgon och går i skolan till fem, så känner att jag behöver få lite mer sömn än vad jag fick i natt.
 
Men i morgon ska jag försöka få upp inlägget om tankarna inför utbytesåret. Har inget plugg till fredag (vem gör franskan liksom? Inte jag, är sämst på franska. Har faktiskt gjort hälften, det räcker) så har äntligen lite tid över!
Fick ett mejl med stipendieförslag från YFU idag. Fick det i och med att jag ansökte i våras, men de hade lagt till några fonder jag ska kolla upp. Skadar aldrig att söka ännu fler. Får jag inte svar nästa vecka har jag nog tyvärr inte fått något av dem jag har sökt innan. Men det är svårt att få stipendier, så jag har inga höga förväntningar. Men tänkte i alla fall skriva ihop ett inlägg med lite stipendietips senare när jag vet hur det ser ut, har koll på flera fonder som jag inte kan söka för att jag bor på fel ställe, men det kanske kan hjälpa någon annan?
 
Nu ska jag sova tänkte jag, imorgon är det Lucia vilket innebär att titta på esteternas luciatåg på morgonen. Mys!
 
 

Mobilblogg

Slänger in en fin liten mobilblogg. Har precis slutat jobbet, och jag är DÖD. Skola 8.15-16.15 och sen jobb 17-21. Har tack och lov så snälla föräldrar som kommer och hämtar mig, så slipper jag sitta på bussen i 50 minuter.

Imorgon är det skola och plugg som gäller, ända dagen den här veckan jag är hemma före klockan 6, så det är råplugg hela kvällen lång. Tänkte slänga in ett inlägg med tankar inför utbytesåret imon, har varit lite klent med sånt känner jag!

Hoppas ni har haft en grym dag!


Full rulle hela tiden....

..vilket innebär dålig bloggning. Gårdagen bestod först av julmarknad i kyrkan, mysigt som alltid. Sen blev det en massa småfix här hemma för att sedan åka iväg och träffa fina vänner på kvällen.
Idag har större delen av dagen gått åt till jobb, när jag kom hem julfixade jag mitt rum, och nu sitter jag och avslutar helgen framför Beck tillsammans med lite plugg.
 
Har en tuff vecka framför mig, men det är bara att kämpa på. Snart jullov!
I morgon blir det en riktig heldag med både skola och jobb, så får se om det blir någon uppdatering.
Hoppas ni har haft en grym helg i alla fall!
 
 
  

Lite ändringar

Som ni ser har det skett lite småändringar i bloggen! Efter många försök sitter nu bakgruden som den ska utan att upprepa sig. Är dock inte klar, sitter vid min lilla skoldator nu så jag vet inte hur det ser ut i andra datorer. Säg till om det ser konstigt ut för er!
 
Nu ska jag bara fixa ny header och få den där nedrans menyn som jag vill ha den. Plus lite annat småfix som jag ska fixa med någon annan gång :)

Big USA update!

Som rubriken säger, har en ganska härlig USA uppdatering på gång här faktiskt!
 
Fick ett mejl ifrån YFU igår med en hel del rolig information. Kul att det händer saker i alla fall, även om det nog kommer vara dött ett tag framåt nu.
Hur som helst:
 
> Onsdag nästa vecka (12/12) kommer mina papper skickas iväg till USA! Mina handlingar är kompletta, och detta innebär att de från och med nästa vecka kommer kunna börja leta familj till mig! Åh, jag är så sjukt GLAD och TAGGAD! 
> Helgen 14-16 juni är det förberedelseläger i Stockholm. Det är ett läger som YFU anordnar för alla studenter som ska iväg på utbyte. Ser otroligt mycket fram emot detta! Ska bli kul att träffa alla andra studenter som ska iväg på samma äventyr som en själv. Synd att det är den helgen bara, då jag har en massa kompisar som tar studenten den 14... 
> Vi kommer få visuminformation i maj (tänkte försöka få in ambassadbesöket när jag ändå är i Stockholm för lägret) och reseinformation (avresdatum och ankomstflygplats) får man när man får sin placering, om det är så att man ska till USA.    
 
Det är den informationen jag har för er just nu.
Har lite tankar jag vill dela med er, men det kommer i senare inlägg.
 
 
 

Det finns inga problem, bara intressanta utmaningar.

Började dagen i skolan, lika roligt som alltid. Hade information om gymnasiearbetet (tidigare projektarbetet), och än en gång undrar man över varför man är 95a och måste ha den nya gymnasieskolan. Orkar inte förklara, men kan säga såhär, gymnasiearbetet suger om man jämför med det tidigare projektarbetet.
Måste dessutom gå till syon och kolla hur det fungerar för mig, för man ska välja ett ämnesområde redan i vår, och om jag då ska välja redan nu eller vänta ett år och välja i USA. Kommer ju ha samma sak med mina val av kurser till trean.
 
Hursomhelst, sen åkte jag direkt till mormor där jag bakade pepparkakor tillsammans med henne och min lillasyster. Julstämning på hög nivå, riktigt mysigt!
 
Kom hem vid åtta och har då övat inför i morgon. Ska sjunga på min farmors fasters begravning.
Det plus jobb gör morgondagen helt smockfull.
 
Nu ska jag sätta på ett serieavsnitt innan jag ska sova, hoppas ni har haft en grym dag!
 
Bild från instagram, heter saratyngel om ni vill kolla upp mig där!

En Magisk December 2011

Foto: Therese Evenholm
 
Bara för att jag saknar det här gänget slänger jag in lite bilder från Magisk December förra året. Jag tar sånglektioner på kulturskolan här i Jönköping, och min sånglärare höll i kören. Då det är kulturskolan som höll i föreställningen frågade hon om jag ville vara med, och klart jag sa ja! Både musiker, sångare, skådespelare och dansare från kulturskolan var med. Så galet kul hade vi med alla repetitioner och föreställningar, alla dagar vi spendarade på konserthuset. Saknar det verkligen! Men det blev inget i år, tråkigt!
Som ni ser på första bilden började vi som uteliggare, väldigt känslosamma sådana som får hela publiken att gråta. Sedan går hela historien om hur några barn tillsammans med levande lyktstolpar och annat ska besegra häxan Mörka och släppa ut ljuset igen på den magiska gatan. När man lyckades med det blev vi ett vackert luciatåg som ni ser på näst sista bilden.
 
Det här har verkligen inget med USA att göra, men det blir lite bilder som livar upp bloggen i alla fall!
Hoppas ni har haft en grym tisdag!

Honesty is the first chapter in the book of wisdom.

Har varit dåligt med citatrubriker det sista tycker jag, så vi kör en igen! 
 
Seg dag i skolan idag, som alltid på måndagar. Men snön och alla ljus gör faktiskt allt lite lättare. 
Provade i alla fall att mejla YFU idag igen, och fick svar direkt. Min mejl som krånglar igen alltså. Hur som helst så är jag KLAR med allt pappersarbete! Så gött! Så hoppas de skickar allt till USA snart, hon skulle höra av sig när de gör det. Så himla skönt att det är klart! Nu är det inget förräns visumsökandet drar igång, och om jag har fattat det rätt från alla utbytesbloggar jag har nördat de senaste åren så är det ganska jobbigt arbete till det. Men det är inte förräns i juni typ, så det är en bit kvar. 
 
 
Dåligt med USA bilder från weheartit också, så vi kör en sådan med!
 
 

Julbord numero 1

 
Lovade ju bättre uppdatering, så varför inte köra in lite bilder också? Är verkligen inte bra på att fotografera inomhus, och sen har jag bara fixat lite nivåer och kontraster, men det är bättre än inget. I USA kan ni förvänta er bilder i alla fall, för jag älskar att fota!
 
Idag var det i alla fall först adventsgudstjänst i kyrkan, där jag skötte media. Flera kompisar som var hemma i helgen från olika håll, så otroligt kul att träffa dom! Sen var det dags för julbord, en tradition som min pappa och några av hans kompisar har startat och som fortfarande håller i sig. Så vi är några familjer som träffas varje första advent. Äter, pratar, skrattar och spelar spel. Bra början på december!
 
Roligaste idag var nog dock att få veta att Lena, en av dem som var med (ej på bild), har varit iväg som utbytesstudent i USA! Känner inte den familjen så väl då vi bara träffar dem vid den här tiden en gång varje år, så visste inte det sedan innan. I Alabama vart hon i alla fall, och precis som jag åkte hon iväg mellan tvåan och trean. Även om det var typ tjugo år sedan hon var iväg så var det väldigt kul att höra hur hon hade haft det. Otroligt kul också att höra att hon fortfarande tycker att utbytesåret är en av de bästa sakerna hon har gjort, och att hon verkligen lärde sig otroligt mycket under året. Det är en sak att vara helt salig när man precis har kommit hem, men när man fortfarande tycker att det är otroligt bra efter tjugo år, då ÄR det verkligen otroligt bra!

Det här börjar inge vidare....

December börjar inge vidare för min del...
Började må dåligt i torsdags, men drog mig till skolan ändå för att inte lämna Ellen själv till filmproduktionen. Men igår vart jag hemma från skolan, och mår inte speciellt mycket bättre idag. Får bli att titta massa serier och filmer idag och hoppas på att jag mår bättre tills imon, då vi ska äta julbord tillsammans med några andra familjer.
 
Har inte fått något svar från YFU, vet inte om det är min mejl som krånglar igen eller om dom bara inte har hunnit svara. Får jag inte svar i början av nästa vecka får jag prova mejla igen!
Annars tänkte jag få till en bättre bloggmånad i december uppdateringmässigt! Ska försöka få till den nya designen så snart som möjligt, och sen ska vi troligtvis få våra bloggprofiler till runt jul så då har jag en hel del inlägg jag tänkte få upp.
 
Men nu tänkte jag bädda ner mig med varm choklad och titta på någon serie, och hoppas på att den här förkylningen kan ge med sig någon gång!
 
Såg ni första avsnittet av julkalendern förresten? Vad tyckte ni om den? Jag och min lillasyster har kollat igenom hela gamla Mysteriet på Greveholm nu i november, och det verkar inte som denna kommer bli jättemycket sämre i alla fall!
Ha en grym första december allihopa!
 
 

RSS 2.0