My last day in the US

Så var min sista heldag i USA över och ni anar inte vad sjukt konstigt det känns. Mitt år som jag har jobbat för så sjukt länge är nu slut och jag har nog inte riktigt fattat det än. Jag tänker inte ta något långt reflekterande inlägg nu utan det kommer när jag är tillbaka hemma i Sverige i stället.
 
Jag har i alla fall haft en riktigt bra sista dag här i staterna. Efter practice så har större delen av dagen gått åt till packning som nu i princip är klar, fixar det sista imorgon då vi inte åker till flygplatsen förräns vid klockan 1. Åkte en sväng till posten då jag behövde skicka typ min skidjacka och termobyxor, inte en chans att det fick plats i resväskan. Efter det kom Katelyn över en sväng, snackade ett tag och sedan var det dags att säga hejdå to my American twin. 
 
När min värdpappa kom hem åkte vi för att käka på restaurang med familjen en sista gång. Käkade gott och tog sedan en sista sväng till orange leaf för min sista frozen youghurt här i staterna. Åkte hem och packade igen, Brennan kom även över en sväng för att hålla mig sällskap det sista. Vi åkte sedan till Haleys jobb så jag kunde få en chans att säga hejdå till henne och efter det åkte vi hem till honom där jag spenderade resten av kvällen samt sa hejdå till hans familj. 
 
Nu kom jag precis hem och tänkte lägga mig nu och i stället gå upp hyffsat tidigt och avklara den sista packningen imorgon. Mitt flyg går vid 16.08 imorgon och sedan landar jag 8.30 på söndag morgon. Nästa gång vi hörs så sitter jag hemma i mitt svenska rum igen, störd känsla! Ha det fint tills dess vänner, pussar!
 

Goodbye after Goodbye

Sa att jag skulle blogga mina sista dagar här i USA men det gick visst inte så bra, har verkligen haft fullt upp och kommit hem sent så har inte orkat uppdatera.
 
Onsdagen så var det först practice, gött att vara tillbaka även om jag inte sprang alls i New York så det var ganska tufft. Åkte hem och duschade innan Kaitlyn kom och hämtade upp mig, vi fixade några ärenden på Target och 5Below innan vi åkte till orange leaf, still in love with that place. Efter det åkte vi för att köra gokart innan hon var tvungen att dra till jobbet. 
 
Var hemma i ca två timmar och tog i alla fall upp min resväska även om jag inte direkt fick i något i den, satt dock och stirrade på den i en solid halvtimme utan att få något gjort. Blev sedan upphämtad av Montana då jag skulle ut och äta med henne, Haley och Traci. Vi åkte till Red Robin, hade min sista äkta amerikanska cheeseburgare och det var riktigt gott. Chillade ett tag hemma hos Traci tillsammans med henne och Montana innan vi åkte till the dollarstore och sedan droppade dom av mig här hemma igen. Var hemma en kort sväng och blev sedan upphämtad av Brennan och spenderade kvällen hemma hos honom. Fullt upp den dagen som sagt!
 
Igår var det practice som vanligt på morgonen och sedan åkte jag hem och chillade en sväng innan jag blev upphämtad av Brennan. Spenderade hela dagen tillsammans med honom och vi hade en riktigt bra dag. Idag var det practice igen på morgonen, det var travel day idag vilket innebar att vi åkte till Stony Creek för att springa vilket var betydligt skönare än att springa runt i en varm sub. När vi kom tillbaka till skolan var det dags att säga hejdå till alla i laget vilket var otroligt jobbigt kan jag säga. Har spenderat i princip varje dag tillsammans med de här människorna, efter skolan, under lov, på helgerna. Har det inte varit practice så har vi haft meets eller så har vi bara hängt hemma hos någon. Kommer sakna dom så otroligt mycket och att krama om alla en sista gång var riktigt tufft. Gick ganska bra dock fram tills att jag skulle säga hejdå till coach Z, då bröt jag ihop. Han har hjälpt mig så otroligt mycket under det här året, han trodde på mig redan i början av xc säsongen och visste att jag kunde göra så otroligt mycket mer än vad jag trodde själv. Han fick mig att pressa mig själv till tider jag aldrig trodde att jag skulle kunna få. Han har hjälpt mig när jag har varit homesick och alltid kunnat få mig att le om jag hade en dålig dag. Kommer sakna honom något sjukt!
 
Även om alla goodbyes jag säger är mer ett 'vi ses' så blir det inte lättare. För jag vet inte riktigt när vi kommer ses igen och det är det som gör det så tufft. Jag är i alla fall otroligt tacksam för vad mitt lag har gjort för mig det här året, jag hade inte fått ett lika grymt år om det inte var för dom!
 
Nu blir det packning för hela slanten (ummmm har knappt börjar lol) och sedan blir det ytterligare några till goodbyes idag. Blir nog en grym men sorglig sista heldag här i staterna! 
 
Bild från camp när jag precis hade träffat dom här grymma människorna, kan knappt fatta att det är 10 månader sen

Fråga Ambassaden

Hej! 
Jag ska åka i väg till usa nu i augusti och jag håller precis på att fixa allt det här med visum. Så som jag fattat det så måste man åka till Amerikanska ambassaden och sen gå på någon slags intervju.. Och om det är så är jag extremt nervös, hehe. Hur funkade det för dig? Är det nått att vara nervös över eller inte? 
Fy vad kul att du ska iväg som utbytesstudent, du har ett grymt år framför dig kan jag lova! HÄR har du inlägget jag skrev efter mitt besök på ambassaden, och det är verkligen inget att vara nervös för. Ja man får göra en kort intervju på typ fem frågor på engelska men det är verkligen inget att vara nervös över och det går jättesmidigt! Så oroa dig inte för ambassadbesöket, själva processen innan är betydligt mer komplicerad än själva besöket. 
 

I'm back people!

Me and my American flag som mina vänner har signat
 
Är nu hemma från några grymma dagar i New York tillsammans med familjen! Gjort allt typiskt turistigt såsom att se Statue of Liberty, åka upp i Empire State Building, gå runt i Central Park, besöka Chinatown och massa annat. Har en massa bilder men får se om jag tar tid till att redigera dom nu eller om ni kanske får ett inlägg med bilder när jag är tillbaka på svensk mark igen. 
 
Kom hem från flygplatsen vid halv 9 och har bara slappat framför tvn med mina värdföräldrar hela kvällen och laddat upp inför mina sista dagar här i staterna. Helt sjukt att det bara är tre heldagar kvar nu, känns verkligen så stört! Vart tog mitt år vägen liksom?? Även om de kommande dagarna kommer bli otroligt jobbiga och att säga hejdå till vännerna, Brennan och familjen kommer bli så stört jobbigt så jag vill inte ens tänka på det så ser jag faktiskt fram emot att komma hem till mina fina svenska vänner igen och allt som har med svensk sommar att göra. 
 
Kommer i alla fall ha ganska fullt upp på dagarna plus att jag ska få in packning och annat men ska fortfarande försöka hålla uppe uppdateringen till slutet. Är ganska stolt över att jag har lyckats blogga så pass mycket under året, är väldigt kul att kunna gå tillbaka och läsa vad jag själv har skrivit. Nu ska jag städa mitt rum då städerskan kommer imorgon och sedan blir det sängen då jag ska upp för practice imorgon. Hoppas ni har haft en bra helg vänner, pussar!

Me and Brennan

Tänkte bara ställa the question vi alla undrar över, och fråga om du och den här Brennan bara är vänner?
Alltså jaa, jag kan väl tänka er att det är så att detta är något ni alla läsare undrar över och jag har fått frågan flera gånger så är väl lika bra att jag tar upp det i ett inlägg så ni får svar en gång för alla. Nej, jag och Brennan är inte bara vänner utan vi är mer än så. Men mer än det tänker jag inte berätta utan det håller jag utanför bloggen! Kan i alla fall säga att han är grym och jag är så otroligt glad över att jag träffade honom under mitt år här.
 
Min absoluta favoritbild från prom

New York Here I Come

Borde väl egentligen sova nu då vi åker till flygplatsen tidigt imorgon men jag blev precis klar med packningen trots att jag har haft hela dagen på mig så då blev det såhär.
 
Började hur som helst dagen med practice i morse, sprang 30min med Monica och Kaitria. Fick skjuts hem av Brennan, köpte en slurpee på vägen och sedan har jag bara ägnat dagen åt att packa. Familjen har varit med coach Z i Port Huron så att de kunde få se fler delar av Michigan än bara Macomb och då jag redan har sett Port Huron plus att jag verkligen behövde packa så valde jag att inte följa med. Familjen hade med sig en tom resväska som jag kunde fylla med mina grejer så har ägnat dagen åt att städa ut hela rummet och bestämma vad jag ville ta med hem och vad som skulle slängas eller skänkas bort. Fyllde den stora väskan dom hade med sig och har fortfarande en hel del grejer kvar, blir nog så att jag måste skicka något också för kommer nog inte få plats i den väskan jag har. Blir i alla fall lite lättare att packa innan jag åker nu när jag har rensat ut hela rummet och bara har kvar saker som ska med hem!
 
På kvällen gick vi ut och åt med både min svenska och amerikanska familj, vi gick till min värdpappas favoritrestaurang som givetvis var italiensk och det var faktiskt riktigt gott! Bra sista kväll med båda mina familjer! Imorgon åker jag med min svenska familj till New York, kommer tillbaka hit till Macomb den 24 och då har jag mina sista dagar här innan jag åker tillbaka hem till Sverige den 28:e. Familjen åker till Sverige från New York den 25:e. Är otroligt taggad på New York verkligen, har alltid velat åka dit och det kommer nog bli grymt! Kameran är laddad så det lär komma mängder med bilder senare, har dock inte fixat några inlägg utan bloggen kommer stå tom om jag inte får upp något mobilinlägg. Hoppas ni får en bra helg i alla fall så hörs vi när jag kommer tillbaka. Pussar!
 

Goodbyeparty

Hamnade hemma hos Monica igår tillsammans med Kaitria, Brennan och Jake. Mysig kväll med filmtittande och det slutade med att vi sov över, blev inte mycket sömn innan det blev dags att dra sig upp för practice i morse.
 
Efter practice blev det hem och duscha och sedan ägnades resten av dagen åt att hjälpa Lisa att fixa inför mitt goodbye party som vi hade nu på kvällen. Strålande sol och otroligt varmt fram till en timme innan festen då det i stället blev världens åskoväder och tornado varning, otroligt lyckat då vi hade tänkt vara ute. Vi fick käka inomhus men efter ett tag slutade det regna så vi kunde gå ut och använda poolen. Var väldigt många av mina vänner från både laget och castet som var där så det var otroligt kul! Var även en del släkt och sådär så jag fick chansen att säga hejdå till dom innan jag åker. 
 
Blev inga tårar idag då jag kommer se de flesta av dom mina sista dagar här innan jag åker hem, idag var mer ett party för att hänga med alla vänner samt så att mina föräldrar kunde få en chans att träffa alla. Var lyckat i alla fall och kul att träffa typ Julia från Finland som jag nu inte kommer träffa förräns vi förhoppningsvis får ihop en träff i Stockholm nästa sommar. De flesta av utbytesstudenterna här i området har redan åkt hem, jag är en av de sista som åker när jag lämnar den 28 juni. 
 
Både min mamma och Brennans mom tog mängders med bilder men det var ju inte på min kamera så får se om jag kan få upp dom senare. Imorgon kommer det bli practice, packning samt dinner med familjen och värdfamiljen plus om jag kanske får in något annat också. På fredag åker vi nämligen till New York, såååå taggad! Nu blir det dock sängen för min del, hoppas ni har haft en bra dag vänner. Pussar!
 
Bild från när vi blev Muskrat Classic Champions bara för att jag har bildbrist

Bilder mobilen

Här kommer en blandning med bilder som jag har tagit på mobilen det senaste. Enjoy!
 
My brick from the choir room
Graduation - Ashley, Me, Brittany - Me and Mr Moses
Me and Christian - Me and Tyler
Me and Brad - Madi, Sarah, Jill and Me
Me and Hunter - Me and Autumn
Haley, Me, Keonna - Riley, Me, Angela
Madi, Me, Sarah - Katie, Sarah, Brad, Me, Madi
Me and Madi - Me and Brennan
Me and Katelyn - Me and Katie
Me and Jake - Me and Kate
Me and Me
Prom - Me and Marah - Me and Jenna
Me and Malachi - Me and Elizabeth
Me and Brittany - Me and Stephanie
Me and James - Me and Kayla
Me and Sarah - Me and Brad
Me and Katie - Me and Dan
Track Banquet - Marah, Me, Tyler, Jill - Marah, Me, Jill, Zack, Kaitria, Lauren
Me and Jill - Me and Marah (and Kayla)
Zack, Lauren, Jill, Katelyn, Me, Kaitria, Monica and Marah
The crew - Tyler, Marah, Zack, Me, Brennan, Lauren, Jill, Kaitria and Monica
The crew again
Tyler, Madi, Jill, Haley, Me, Brennan and Marah
Robert, Me, Haley, Jill and Marah at Roberts birthday party

The family is here

På grund av datorkrångel samt att jag har haft fullt upp så har det inte blivit någon uppdatering senaste dagarna men ska väl försöka ta det nu i stället.
 
Söndag blev det först practice och sedan åkte vi hem till aunt Rita för att fira fathersday samt hennes födelsedag. Åkte hem och var hemma ca en timme innan jag fick ett sms från familjen att dom var framme på hotellet så då åkte jag dit och fick äntligen träffa dom efter 313 dagar! Umgicks med dom på hotellet ett tag innan vi åkte hem hit så dom fick träffa värdfamiljen och efter att dom hade åkt tillbaka till hotellet så åkte jag hem till Brennan.
 
Måndag så visade jag familjen runt i Macomb, vi var på Lakeside, provade frozen youghurt och lite annat. Eftermiddagen och kvällen spenderades här hemma med grillning samt bad i poolen och efter att familjen åkte tillbaka till hotellet åkte jag återigen hem till Brennan.
 
Idag började dagen med practice där även familjen hängde med och Daniel och pappa hoppade in i vår workout som vi gjorde. Efter det så visade jag runt dom på skolan, pekade ut vart jag hade haft mina klasser samt visade mitt skåp och cafeterian och allt såntdär. Efter det åkte vi till deras hotell och duschade och bytte om innan vi hoppade in i bilen och åkte mot Great Lakes Crossing som är ett stort outlet mall, har varit där en gång innan och det är verkligen enormt. Blev en hel del shopping, tror vi hamnade på totalt 7 par converse i familjen samt att det blev en hel del annat också så var lyckat shoppingtur. Tog en sväng på Walmart på vägen hem också då det ju är otroligt amerikanskt. Blev ganska nyss avlämnad här hemma och ska nog försöka umgås med lite kompisar ikväll, familjen skulle roa sig på egen hand tänkte dom. 
 
Imorgon blir det practice och sedan fixa inför mitt goodbye party som är på kvällen, är väl inget jag ser fram emot direkt. Ska bli kul men vill inte säga hejdå till alla! Hoppas ni har haft några bra dagar vänner, ska försöka få upp bättre uppdatering. Pussar
 
Instagrambild på mina föräldrar som jag publicerade för ett tag sedan

Grad party #4 and #5

Me and Huntaaah at grad party #5

Dagen kan i princip beskrivas med grad partys samt näsblod för det är vad den har bestått av. Avslutade dagen på ett väldigt depressing sätt men tack och lov så är min familj just nu på planet på väg till Detroit och det gör allting så mycket bättre! 
 
Började med practice klockan 10 i morse då jag bara sprang 15 minuter då jag fortfarande är så pass sore att det gör ont att springa, börjar kännas lite bättre nu i alla fall. Därefter blev det hem och duscha och allting innan vi åkte hem till Jake för grad party. Käkade god mat och spelade frisbee, vilket också var det som ledde till mitt näsblod. Kassie (som jag för övrigt träffade för första gången idag vilket gjorde att hon mådde riktigt dåligt över det som hände lol) skulle kasta frisbeen när vi stog i en ring och bara kastade fram och tillbaka och på något sätt lyckades hon träffa mig med knuten hand rakt på näsan efter att ha kastat iväg den. Gjorde stört ont och har haft ont i både näsan och huvudet hela dagen men fick mitt första näsblod så nu kan jag ju bocka av det från listan över saker att uppleva. Stoppade näsblödningen och sedan blev det frisbeematch som mitt lag förlorade ganska stort. 
 
Åkte hem till Monica en kort sväng innan jag blev upphämtad av Sarah och vi åkte till Ashley för grad party #5. Var inte där så länge då det var fruktansvärt kallt då det låg precis bredvid sjön samt att mitt huvud gjorde fruktansvärt ont men var där i några timmar i alla fall och hade riktigt kul tillsammans med fina vänner från choir. Tog massa fina bilder i ett photobooth och käkade ännu mera mat. 
 
Imorgon blir det practice, därefter farsdagsfirande hemma hos min aunt och sedan får jag äntligen träffa min familj igen efter 313 dagar! Alltså ni anar inte vad taggad jag är! Men nu blir det sängen så jag orkar med morgondagen, pussar!

Question and Answer

Fick en fråga som jag tänkte att jag lika gärna kunde ta upp i ett inlägg.
 
Hej! Jättebra och hjälpsam blogg! Skulle du kunna förklara mer vad du menar med att du är en sophomore men behandlas som en senior? Var det enkelt att byta familj? Funderar också på att åka efter tvåan men känns segt att inte ta studenten med dem man gått med i två år, hur känner du? Hur mycket skulle du säga att det kostar på ett ungefär allt som allt8nöjen å så inräknar)?? När du sägar att de är opmognare, hur menar du då:) hur många "år" omognare? :D Skulle vara jätteglad för svar!
Åh tack så mycket! Det betyder att jag är sophomore på papper då det tydligen är någon lag i Michigan, men jag får göra allt det som seniors får göra. Så jag har tagit senior classes, gått på prom, graduation, senior all night party och allt det. Att ta beslutet att byta familj var väldigt svårt, man känner sig liksom otacksam när dom trots allt har öppnat upp sitt hem för ett år. Men när jag väl hade tagit beslutet och berättat för min area rep och familj att jag ville flytta kändes det väldigt bra och själva processen gick väldigt fort. Kan säga att det var väldigt tufft igår när jag såg alla mina vänner ta studenten och inte vara där med dom, men samtidigt känner jag att det var väldigt skönt att åka efter tvåan och bara ha ett år kvar när jag kommer hem. Man växer så otroligt mycket under ett utbytesår och jag hade aldrig orkat med att ha två år kvar på gymnasiet när jag kommer hem. Allt som allt går det väl på ca 100 000kr, jag har faktiskt inte riktigt koll. Alltså dom är bara omognare, kan väl inte direkt sätta någon ålder på det utan det är bara något man känner av när det gäller hur dom beter sig och sådär. 

Grad party #3

Världens bästa Robert som jag behövde säga hejdå till idag
 
Började dagen med practice klockan 8 i morse, var precis som jag trodde otroligt sore och det har bara blivit värre under dagen, känner det särskilt i mina ben. Vi sprang i alla fall bara distance idag tack och lov så det var inte så farligt. Kom hem och tog då bara och slappade samt städade ur lite på mitt rum, måste ju packa nästa vecka när mina föräldrar är här så är lika bra att börja kolla på vad jag vill ha med mig hem och vad jag ska lämna här.
 
Vid halv ett blev jag upphämtad av Brennan då vi skulle gå och kolla på 22 Jump Street tillsammans med hans syskon Reese och Sidney. Gå på bio har liksom varit våran grej sedan i december och idag var sista dagen vi gick innan jag åker hem, känns sjukt konstigt. Tror vi har hunnit med 11 filmer eller något, har kvar alla biljetterna men har inte kollat. Filmen var i alla fall stört rolig, har inte sett 21 Jump Street men blir nog så att jag ser den snart. 
 
Efter bion gick vi och åt på Taco Bell och sedan var tanken att vi skulle åka hem till Brennan men han mådde inte bra så han släppte bara av mig hemma i stället. Var bara hemma en timme innan jag och Lauren åkte hem till Katelyn som hade sitt grad party idag. Spenderade några timmar där med att käka god mat och ta en massa bilder i ett photobooth. Åkte hem ganska tidigt då Brennan inte mådde bra så han åkte hem och alla andra seniors skulle vidare på ett annat grad party så var i princip bara jag, Lauren, Kaitria och Monica kvar så tänkte väl bara se en film nu eller något i stället, har inte direkt haft någon bra dag idag. Behövde säga hejdå till bästa Robert idag när vi var hos Katelyn och även om det är ett "vi ses" så var det otroligt jobbigt, kommer verkligen sakna honom!
 
En annan grej som har gjort den här dagen riktigt deprimerande är det faktum att alla mina fina vänner hemma i Jönköping tog studenten idag. Även om jag inte skulle byta det här året mot någonting kan jag säga att det var väldigt segt att se alla bilder som fanns överallt under hela dagen och dels inte vara där och fira med dom men också att veta att jag har ett år kvar tills det är min tur. Jag hoppas i alla fall att ni hade en grym dag allihop, ösnkar jag hade kunnat vara där med er! Nu blir det se en film eller något för min del, pussar!

Mrs Buckner's Pictures

Här kommer bilder som Brennans mom har tagit från sista dagen i skolan, prom, graduation samt the senior all night party. Har en massa mobilbilder från prom och graduation samt from the banquet och andra grejer som jag ska försöka få upp snart också. Enjoy!
 
Me and Keonna last day of school
Calvin, Marah, Me and Brennan
Marah, Monica, Jill, Me, Haley and Madi
Me and Brennan
Selfie in action
Calvin, Brennan and then Me and Marah being really social
Ken, Marisa, Me and Brennan
Me and Brennan at the swings
Pictures from the party bus before we left George George's for prom
Me and Brennan at graduation
Sarah, Jake, Calvin, Brad, Brennan, Me and Madi
Katie, Sarah, Brad, Me and Madi
Brad, Tyler, Brennan, Me and Jake
Hunter and Me
Me after the cermoni
Me and Sarah at the Senior All Night Party
Brennan and the huge gorilla he won for all the tickets
Everyone before the hypnotist show

Huvet högt, ryggen rak, vi tar oss upp dit vi ska

Nu när även underclassmen har slutat skola så är cross country practice redan vid klockan 8 på morgonen, behöver jag ens säga att det var döden att komma upp så pass tidigt imorse bara för att springa?? Att vi dessutom gjorde en circuit workout som gjorde att jag knappt kommer kunna gå imorgon gjorde väl kanske inte saken bättre direkt.
 
Hur som helst, gårdagen blev lite ändrad då jag i stället för att följa med och se TFIOS igen åkte hem till Brennan och hängde med honom fram till att han behövde åka och jobba på ett baseball game. Åkte då i stället hem och slappade ett tag innan Marah hämtade upp mig, Lauren, Kaitria och Monica och vi åkte till Orange Leaf för att käka frozen youghurt. Efter det blev det tillbaka hem och vi simmade då ett tag i vår pool innan vi slappade i källaren framför nya PLL avsnittet och sedan åkte alla hem ganska tidigt då vi ju var tvungna att gå upp tidigt idag.
 
Idag var det som sagt practice på morgonen och nu ska jag snart hem till Sarah då vi ska ha poolparty med the cast från musikalen. Blir några timmar där innan jag lämnar lite tidigare för att åka vidare till Robert som har ett 16th birthday party. Blir nog en bra dag skulle jag tro!
 
Har fått bilderna från mrs Buckner (Brennans mom) från både prom, graduation och the Senior All Night Party så ska redigera och försöka få upp dom snart. Har även alla mobilbilder från prom och graduation som jag inte har publicerat än. Hoppas ni får en bra dag vänner, pussar!
 
Från vårt sista xc meet, känns stört att det redan är dags för the team att börja träna för nästa säsong

I wanna kiss you like Prince

Med inte särskilt många dagar kvar i Macomb så kommer bloggen som ni säkert förstår inte vara största prioritet men ska ändå försöka blogga så mycket jag hinner då jag ju vill minnas mina sista veckor här också.
 
Måndagen gick jag först till Orange Leaf med Ally och köpte frozen youghurt och blev senare hämtad av Brennan och spenderade resten av dagen och kvällen hemma hos honom. Igår gick jag till practice för första gången på typ en och en halv vecka och trots att det bara var andra dagen av riktig träning (dom har pre cross country season nu) så körde vi en workout och jag kände väl mest för att dö. Men jag tog mig igenom den och kan nu dagen efter säga att jag är riktigt sore. Kul med practice igen dock, träffa alla jag inte har sett sedan skolan slutade samt få träffa coach Z igen. 
 
Efter practice åkte jag hem och sedan åkte jag och Lauren lite senare till target då jag behövde köpa lite smink och annat. Kom hem och började smått på några brev som jag tänkte skriva till några av mina närmsta vänner här. Var dock otroligt jobbigt att göra så kom inte sådär jättelångt. Vid klockan 6 var det dags för track and field banquet på skolan, bestod väl i princip av mat och en massa awards och grejer. Satt med Kaitria, Lauren, Monica, Tyler, Zack, Marah, Jill, Katelyn och Robert och vi hade riktigt kul i alla fall även om det var ganska segt. 
 
Efter the banquet så åkte alla underclassmen hem då dom ju hade sin sista dag i skolan idag men jag åkte med Tyler, Marah, Jill och Brennan till Haleys jobb för att hälsa på henne. Vi åkte sedan hem till Marah och dit kom även Zack och senare även Madi och Haley. Vi var ute och äventyrade lite och jag kom inte hem förräns vid klockan två, riktigt kul verkligen och jag inser mer och mer hur mycket jag kommer sakna alla här! 
 
Idag blev det återigen practice som jag precis kom hem ifrån, verkar som jag ska åka och se TFIOS igen om en timme tillsammans med Jill, Monica, Kaitria, Lauren och Robert och senare ska vi troligtvis hänga med hela gänget tror jag. Hoppas ni har en bra dag vänner, pussar!

Bild från gårdagens nattliga äventyr

Fråga Graduation

Hej! 
Wow, det ser ut precis som på film, haha :-) 
Har en liten fråga om the cap and gowns, de som har ett gult band på sina, varför har de det? Har skolan samma färg på sina cap and gowns varje år eller varierar färgerna? 
Okej, det var nog allt, hoppas att du har det bra! Kram
Haha ja det kändes verkligen som på film och särskilt när vi fick kasta upp våra caps i luften, loved it! De som har gula medaljer är de smarta människorna på skolan. Har man ett GPA mellan 3.5-3.74 blir man Cum Laude, mellan 3.75-3.89 är Magna Cum Laude och sedan 3.9 and above är de riktigt smarta människorna som blir utsedda till Summa Cum Laude. Alla grupperna har medaljer men det står de olika titlarna på dom. Sedan finns det de som har olika cords eller snören typ, dom är i olika färger som står för olika saker och dom får man om man är med i till exempel National Honor Society, Key Club, Math Honor Society eller om man har fått ett Department Award och alltså blivit utsedd till bästa eleven i ett särskilt ämne. 
 
Skolan har alltid samma färger, blå är ju Dakotas färg så därför vi har mörklå gap and gowns. En del skolor som till exempel Chippewa som är i samma distrikt som oss och som hade graduation precis innan har två färger på sina cap and gowns, tjejerna har vita och killarna har röda då det är deras färger. Så färgen på cap and gown kommer från skolans färger och det är samma varje år. 
 

Graduation

Me and the choir seniors, I'm behind mr Moses
Me and my American siblings
Me and Katelyn
Me, Lauren and Katelyn
Me and Zack
Me and my hostparents
Me and Brennan who was smart enough to take his gown off when we got out, it was soooo warm!
Brennan, Lauren, Me
 
Så var det igår dags för den stora dagen för alla seniors på Dakota High School, nämligen graduation. Cermonin höll till på en inomhus fotbollsplan vilket var skönt då det var riktigt varmt ute. Jag behövde vara där redan vid halv ett även om cermonin inte började förräns tre, och sedan höll den på till halv sex ungefär och kan säga att den var ganska seg.
 
Hur som helst, medans vi väntade på att cermonin skulle börja så var vi studenter på ett annat field och passade då på att ta en massa kort och snacka med alla. Har alla dom bilderna på mobilen då min värdfamilj redan hade gått och satt sig men mrs Buckner (Brennans mom) har en hel del bilder som hon ska ladda upp på en hemsida så jag kan spara ner dom så ska få bilder från både prom, graduation och the senior all night party. Vid halv 3 var det till slut dags att line up, vi i choir var tvungna att stå längst fram då vi skulle upp på scenen och sjunga så det var vi och alla smarta kids som hade fått en massa awards. Efter det var det äntligen dags att tåga in och sätta sig och cermonin började.
 
Cermonin bestod till större delen av tal och att dela ut diplomas, alla elever med ett GPA över 3.9 blev även presenterade och sedan sjöng vi i choir två sånger. Talen var från både lärare och elever och sedan var det dags för att dela ut diplomas vilket tog forever eftersom class of 2014 har någonstans mellan 600-700 elever. Medans vi väntade på att line up hade vi fått fylla i ett kort med hur man uttalade våra namn så när det var vår rads tur så fick vi först gå och ställa oss i kö så en fotograf kunde ta kort på oss, sedan gick vi upp på scenen och gav kortet till den personen som läste upp namnen på vår sida och sedan fick vi själva grejen att sätta diplomat i av någon från the office på skolan och sedan fick vi skaka hand med mr Sibley som är rektor eller vice rektorn om man satt på andra sidan och då tog fotograferna kort och sedan var det bara att gå och sätta sig igen. Lite mer tal efter det och sedan var det dags för oss att tåga ut igen vilket tog forever det med.
 
Vi gick sedan tillbaka till the field där vi linade upp och fick kasta våra hattar samtidigt som en fotograf tog kort. Kasta hatten var väl det jag hade sett fram emot mest lol då det kändes precis som på film då det ju är något man alltid ser. Efter det fick vi gå och hämta våra kuvert med en bild med allas senior pictures samt våra diplomas (eller Sertificate of Attendence för min del då jag ju inte tar graduation på riktigt) och sedan var det bara att gå ut och försöka hitta våra familjer i kaoset. Därför jag bara har bilder med några vänner utanför arenan efteråt, var i princip omöjligt att hitta någon.
 
Efter att vi lämnade the soccer field åkte vi till Red Lobster för att äta, sjukt gott verkligen! Kom hem vid åtta och då slappade jag bara lite innan det vid halv 11 var dags att åka till the Senior All Night Party. Vi var på ett ställe där det fanns an arcade så kvällen bestod till större delen av att spela en massa spel, spela poker, käka samt ta kort i ett photo booth. Var inte sådär jättemånga som var där, hängde med Sarah hela kvällen och sedan hoppade vi runt lite mellan olika grupper. Gav alla mina kuponger till Brennan och Sarah då jag ändå inte kommer få med mig något av priserna hem till Sverige om jag vann något. Sarah gav sina till Brad i slutet och han och Brennan la ihop sina så slutade med att de hade en hel del, tror dom tog en enorm gorilla och en stor banan eller något sånt för alla kupongerna. 
 
Bästa på kvällen tycker jag helt klart var hypnotisören som kom sista timmen, har aldrig sett något sådant innan och det var sjukt häftigt verkligen! Han kallade upp 4 killar och 4 tjejer och fick dom att göra grejer som gjorde att vi alla skrek av skratt. Han fick dom bland annat att tro att det var väldigt varmt i rummet och att dom alla var otroligt törstiga, kul att se reaktionerna när dom var riktigt törstiga och han själv hade en vattenflaska i handen. Sedan fick han dom att tro att dom var dansare samt att deras favorit kändis satt i publiken och att de skulle springa ut och få deras autograf. Svårt att veta om någon av dom fakeade eller inte, men kul var det i alla fall.
 
Brennan skjutsade hem både Jake, Brad, Sarah och mig när det slutade vid strax efter fem så kom inte hem förräns strax innan sex och kom då hem lagom för att se Lauren gå upp till skolan. Önskade henne lycka till med hennes finals och gick sedan och la mig. Hade tänkt gå till practice idag så ställde klockan och allt, gick upp efter fyra timmars sömn men efter lite smsande fram och tillbaka så bestämde jag, Jake och Brennan att vi skulle gå och lägga oss igen och börja träna imorgon i stället. Har haft över en vecka off nu så är väl dags att komma igång igen. Så jag gick och la mig igen och vaknade vid klockan 12 i stället, ska strax iväg med Ally och käka glass och sedan får jag se hur resten av dagen ser ut. Har insett att jag inte har så många lediga dagar kvar där jag kan hitta på saker så gäller att försöka få in så många vänner som möjligt den tiden jag har kvar nu. Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!

Grad party #2

Me and Leah - Me and Mal, finally got a picture together where you can actually see him lol
Volleyball game ft. Stephanie Taugher
 
Internet funkade inte när jag kom hem igår så kör en snabb uppdatering nu i stället innan det är dags för att åka till Ultimate Soccer Stadium för graduation!
 
Började dagen igår med att skypea med familjen där hemma i nästan två timmar. Mysigt, kan knappt fatta att dom kommer hit om en vecka! Otroligt taggad på att få visa dom runt här i området samt såklart att få åka till New York. När jag hade skypeat klart blev jag och Lauren upphämtade av Jill då vi skulle åka och ha Car Wash för att samla in pengar då Jill, Marah, Jordyn and Kayla ska till nationals i track den kommande helgen. Så jag, Jill, Marah, Jordyn, Kayla, Monica, Kaitria, Lauren and Tyler tvättade bilar under tre timmar samt hoppade omkring med skyltar för att försöka få folk att komma och få sina bilar tvättade. Gick ganska bra faktiskt och tror dom fick ihop en del i alla fall.
 
Fick skjuts hem tidigare av Jake då han kom förbi för att få sin bil tvättad och då var det bara att göra sig i ordning för att sedan åka hem till Montana som hade grad party. Riktigt lyckad fest verkligen, hade otroligt kul! Hon hade massa pictureboards runtom i huset och i garaget hade hon en station med grejer från årets och förra årets musikal, bland annat cast tavlan med allas bilder och mycket annat. Väckte många minnen och vi stog där riktigt länge och bara snackade om hur kul vi hade haft under musikalen, I miss it! Hon hade även hängt upp alla t-shirts hon hade fått under tiden på high school från olika klubbar, danser, homecoming court osv, riktigt kul grej faktiskt. 
Vi spelade volleyball, åt god mat (dom hade ett helt rum fullt med godis, heaven!), sjöng karaoke samt att en del badade i poolen. Kul kväll med alla mina fina vänner från choir och musikalen!
 
Nu är det dags för mig att göra mig i ordning för graduation, vi ska vara där vid halv 1, sen börjar inte cermonin förräns vid 3 och vad jag har hört så kommer den hålla på i nära tre timmar. Kommer nog bli halvkul men jag är ändå otroligt glad att jag får vara med om graduation, är många som inte får det. Vi i kören kommer sjunga the graduation song samt nationalsången och sedan kommer det bli en massa tal och grejer och sen ska ju alla dimplomas delas ut också. Vet inte vad vi ska göra efter det men vid halv 11 ikväll är det i alla fall dags för Senior All Night Party, inte jättemånga som ska dit då det är otroligt dyrt men har flera vänner som ska dit så förhoppningsvis blir det bra i alla fall! Hoppas allt är bra med er där hemma, pussar!

The Fault In Our Stars + Grad Party

Idag är en såndär dag då jag verkligen har delade känslor för att åka hem. Ibland vill jag bara hem, ibland vill jag bara stanna, men idag är jag väldigt klyven. Vill stanna här med en del av de grymma människorna jag har träffat, men samtidigt känner jag mig bara så done och jag vill inget hellre än att komma hem till mina svenska vänner. Jag känner flera svenskar som redan har åkt hem, för mig är det fortfarande 22 dagar kvar och jag kan knappt säga om jag vill att tiden ska gå fort eller långsamt.
 
Hur som helst, började den här dagen med att slappa samt skypea med mormor och morfar, gjorde egentligen ingenting fram till att klockan var typ 2. Blev upphämtad av Brennan och vi åkte för att se The Fault In Our Stars som kom ut på bio här i USA idag, hade riktigt höga förväntningar och även om den var lite seg imellanåt så var den riktigt bra! Har inte hunnit läsa boken än men ska se till att göra det när jag kommer tillbaka till Sverige, har hört att den ska vara riktigt bra. Sorglig men bra film så är taggad på boken nu!
 
Kom hem och bytte om samt käkade lite snabbt innan jag blev upphämtad av Gino och Montana för att åka hem till Chaz som hade graduation party. Här i USA gör man nämligen något som vi i Sverige borde ta efter, i stället för att ha alla grad partys på samma dag så är dom i princip utspridda över hela sommaren. Kommer bara kunna gå på dom som är denna helgen samt nästa helg för sedan åker jag till New York och efter det åker jag hem så missar flera av mina vänners men kommer ju hinna gå på några i alla fall. Chaz känner jag från musikalen samt choir så i princip alla mina choir och musical vänner var där samt några från cross country då han har sprungit tidigare år även om han inte hade tid just i år. Vi spelade volleyboll, dansade, käkade god mat och det var faktiskt riktigt skoj!
 
Har ett grad party imorgon eftermiddag också men bortsett från det och skype med mina föräldrar har jag inget planerat, får se om jag hittar på något eller om jag bara slappar vid poolen resten av dagen. Nu blir det sängen i alla fall, hoppas ni har haft en bra dag vänner. Pussar!
 

Chicago 5/4-8/4

Sisådär två månader senare kommer nu äntligen ett inlägg om vår resa till Chicago under Spring Break! Skrev inte ner några anteckningar under resan men förhoppningsvis kan jag komma ihåg vad vi gjorde de dagarna vi var där.
 
Vi åkte i alla fall ner direkt efter Laurens track meet, var en fem timmars bilresa så vi kom dit på kvällen och gick då bara ut och kollade lite runt hotellet. Dagen efter började jag och Lauren med att gå ner till hotellets gym för att springa, sedan blev det riktigt god hotellfrukost och efter det var det dags att ge oss ut och utforska Chicago.
 
Vi började med att gå på Michigan Avenue som är den stora shoppinggatan i Chicago. Köpte dock ingenting under hela helgen vi var där då jag visste att jag skulle ha en hel del jag behövde betala när jag kom hem men fanns en hel del rolig fönstershopping. Vi gick även in i en stor Hershey store där dom hade hur mycket choklad som helst, heaven!
 
Därefter så gick vi för att kolla på the famous Bean som ni säkert känner igen från en hel del filmer. Det är som en stor spegel och jag som har sett den i flera filmer tyckte att det var otroligt kul att se! Därefter gick vi vidare till the Sears Tower (tidigare känt som the Willis Tower) för att åka upp och kolla på den berömda utsikten. Var ganska lång kö för att få komma upp men efter ett tag fick vi äntligen kliva ur hissen och det var helt stört vad högt upp vi var! Vi gick även ut i glasboxarna som de har på ena sidan, både väggar, tak och golv består av glas och det var verkligen stört läskigt! Vågade knappt titta ner för det var stört högt verkligen, Michael ålade sig ut och in för han var för rädd att stå upp lol.
 
När vi kom ner från the Sears Tower gick vi och åt stuffed pizza som Chicago är berömt för, tyckte personligen inte att det var något speciellt men gott var det väl i alla fall. Därefter tog vi oss tillbaka till hotellet där vi fräschade upp oss innan det var dags att åka och kolla på the Blue Man Group. Det är tre killar som har en show där de inte pratar alls utan de gör musik och shower genom olika egenbyggda instrument, riktigt bra verkligen!! Otroligt roliga var de också och de engagerade publiken i allt de gjorde vilket var väldigt skoj.
 
Dag två spenderades till större delen på ett science museum som jag tyvärr har glömt bort namnet på men som ska vara ett av de största i USA, riktigt häftigt faktiskt! Min favoritdel var helt klart avdelningen med en tysk u-båt från andra världskriget, det var riktigt coolt att se faktiskt! Efter att ha spenderat större delen av dagen där så åkte vi tillbaka in till Chicago där det blev lunch och sedan lite mer shopping. Sedan blev det tillbaka till hotellet för att packa och sedan började vi resan hemåt tidigt dagen efter.
 
Kommer som sagt inte ihåg alla detaljer då det ju var ganska länge sedan men så såg resan ut i korta drag. Jag kan inte påstå att Chicago hamnar på listan över favoritstäder men det var helt klart en stad värd att se och jag är otroligt tacksam över att min värdfamilj tog med mig dit!
 
Här kommer lite bilder från resan, tog inte med mig kameran till muséet utan är mest bilder från försa dagen.
 
Me, Michael and Lauren utanför Hershey's butiken
Min fina värdfamilj at the bean
Me, Michael and Lauren at the bean. Lol love the kid to the left of us!
I glasboxen man kunde gå in i at the Sears Tower
Utsikten från tornet

Tusen gånger om

Har ingen koll på veckodagarna nu när det är lov men är ganska säker på att idag är onsdag (torsdag för er svenskar när ni läser det här), har dock ingen koll på vilken vecka det är för här i USA räknar dom inte veckor så har inte haft koll på veckan sen runt nyår typ. 
 
Idag började jag i alla fall med att slappa framför tvn ett tag på förmiddagen, regnade ute så var perfekt väder för att slappa framför filmer på tv. Tog sedan och städade i mitt rum innan jag åkte till Lakeside med Sarah för att köpa klänning och skor inför graduation på söndag. Hittade det jag letade efter plus lite annat så var en lyckad shoppingtur! 
 
Kom hem och umgicks med värdfamiljen ett tag samt tog en kort nap innan jag blev upphämtad av Brennan. Vi åkte och käkade glass och sedan åkte vi hem till honom där vi umgicks med hans syskon och spelade tv-spel. Bra kväll helt enkelt!
 
Morgondagen är än så länge oklar men som alla andra dagar den här veckan ska jag väl lyckas hitta på något. Måste förresten ge a big s/o till mina fina klasskompisar som gick på balen idag, så sjukt fina var ni allihop och jag önskar att jag hade kunnat vara där med er! Hur som helst, hoppas ni har haft en bra dag vänner! Pussar!
 
Slänger in en bild på mig och coach Z just because I miss him....

School + Swimming + Choir Banquet

Me and Amanda - Me and Montana (love how American I'm getting with the hand on the hip lol)
Me and James - Me and Hunter
Me and Canada - Me and Autumn
 
Lång dag idag men för en gångs skull får jag upp inlägget tillsammans med bilder fastän klockan är mycket, det går framåt med andra ord!
 
Började dagen med att bli upphämtad av Brennan klockan 9 då han skjutsade mig till skolan eftersom mina värdföräldrar jobbar. Vi fixade hans tickets för graduation och sedan fick jag springa runt och leta först efter Lauren och sedan efter Timpa för att lämna in min track uniform då jag behövde göra det innan jag kunde få mina tickets. Fixade allt till slut och nu är allt klart inför söndag då vi har graduation, otroligt taggad faktiskt även om dom flesta säger att själva cermonin är ganska tråkig. När vi hade fixat allting gick jag även ner till the choir room en sväng för att lämna mina character shoes till mr Moses då jag inte direkt kommer använda dom i framtiden och passade även på att hälsa på alla mina fina vänner i choir då det var 3rd hour när jag kom ner dit.
 
När vi var klara i skolan åkte vi hem till Brennan ett tag och sedan blev det även en sväng till Taco Bell innan han lämnade av mig här hemma. Var hemma en kort sväng innan auntie Ang kom och vi åkte och hämtade upp Julia från Finland för att sedan gå hem till Josefin för att simma i hennes pool. Nadine från Tyskland var även där och även om jag inte kunde stanna länge så var det otroligt kul den stunden jag var där! Jag och Julia är lediga från skolan nu men Nadine och Josefin räknas inte som seniors i sin skola även om det är samma distrikt som Dakota så de slutar inte förräns underclassmen slutar den 11 juni. 
 
Kom hem från Josefin och hade då ca en timme på mig att göra mig i ordning för kvällen då det var dags för choir banquet. Otroligt bra kväll verkligen, love the choir people! Det var Hawaii tema då choir ju åkte till Hawaii på spring break så hade på mig halsbandet jag fick på the luau, miss Hawaii so bad! Hur som helst så bestod kvällen av awards, dancing, karaoke and taking pictures in a photo booth. Det delades bland annat ut mock elections och jag blev framröstad som the sweetest swede, mitt andra sweetest award då jag fick samma under the cross country banquet lol. 
 
The banquet slutade klockan 10 och jag har sedan jag kom hem bara slappat framför en film. Hur morgondagen ser ut är oklart, tror tyvärr det ska regna imorgon efter en tid med riktigt bra väder så får se vad jag hittar på. Något blir det väl i alla fall! Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!

Prom pictures

Här kommer det jag vet att flera av er har väntat på, alla prompictures! Min värdmamma har fotat med min kamera, har en del på mobilen från själva dansen också så får se om jag kan få upp dom senare. Enjoy!
Me and my amazing host siblings
Me and Haley
Kaitria, Haley, Lauren, Me
Zack and Tyler
Jill and Cameron
Haley, Hunter and Me
Hunter och sopbilen lol
Me and Marah
Marah and Calvin - Me and Marah
Mine and Marah's coursages
Marah and Jill
Tyler, Zack, Calvin and Brennan
Me and my amazing hostmom
The struggle of getting on the flowers without making weird faces....
Men vi lyckades till slut!
Me and Brennan, couldn't have asked for a better date
Me and Calvin
Dom i vår grupp som var och tog kort hemma hos Haley
Me and Tyler
Me and Jill - Me and Tyler
The boys - Tyler, Brennan, Calvin, Joe, Cameron och Monicas date som gick på De La Salle
Jill and Haley
Kaitria, Me and Lauren
Calvin, Marah, Me and Brennan
Marah, Tyler, Me
Calvin, Brennan, Jill and Tyler
Tyler, Calvin, Joe, Monica's date, Cameron and Brennan
The girls - Marah, Monica, Jill, Me, Haley and Madi
Kellie and Me (at George George's)
Me and my American twin Katelyn
Swing picture, Me and Brennan
I princip alla tjejer i vår grupp, känner igen alla men kan ärligt säga att jag inte vet vad alla heter
Hela gruppen
Morrison, Kellie, Ken, Marisa, Me and Brennan

YFU Picknick

 
Blev ingen uppdatering igår då jag hade fullt upp i princip hela dagen fram tills att jag kom hem vid runt midnatt. Så vi kör helt enkelt gårdagens uppdatering idag i stället!
 
Vid runt klockan 11 på förmiddagen åkte vi och plockade upp Josefin för att sedan åka vidare till Metro Beach som är en park med biketrails, en beach, hamn och massa annat. Vi hade två xc races där under säsongen så har varit där innan, sjukt fint är det verkligen! Hur som helst så var det igår dags för en picknick som YFU anordnade för utbytesstudenter och våra värdfamiljer, min familj var inte där men var flera andra som kom. Vi spenderade dagen med att spela volleyboll, football, soccer, kortspel osv samt att en del tog och badade. Strålande sol och jättevarmt hela dagen så riktigt lyckat! Jag kände inte sådär jättemånga av dom utbytesstudenterna som var där men alltid kul att träffa nytt folk, utbytesstudenter är alltid lätta att hänga med.
 
Blev upphämtad och kom hem strax efter klockan 5, tog då en kort nap då jag var riktigt trött efter en heldag ute i solen. Blev sedan upphämtad av Brennan och spenderade kvällen hemma hos honom. Tittade igenom några av alla prompictures som hans mamma har, hoppas på att kunna få dom då hon hade fler än vad jag har på min kamera. 
 
Idag är första riktiga dagen på sommarlovet för oss seniors, underclassmen har fortfarande skola i typ en och en halv vecka till så är bara vi seniors som är off. Har inga planer för dagen än men ska väl smsa runt lite och se om jag kan hitta något att göra. Hoppas ni har en bra dag vänner, trots att ni fortfarande har skola lol. Pussar!

PROM

Ovanligt mycket sidvisningar idag och jag gissar på att det är för att ni vill läsa om gårdagens stora händelse, PROM!
 
Kom hem från skolan vid ca tjugo i tio och jag tog då en dusch innan jag målade tånaglarna samt tog en kort nap. Vid klockan 12 var det dags att åka till salongen där jag hade tid för att få både hair and makeup done, är så sjukt mycket billigare att göra sånt här än hemma i Sverige så passade på och sen kanske jag drar ner lite på det till nästa år. Tjejerna som hjälpte mig var i alla fall sjukt duktiga och jag är väldigt nöjd med hur både mitt hår och smink blev, var lite orolig för det innan men det blev sjukt bra verkligen! Kom hem och hade sedan ca 40min då jag kunde äta och slappa innan det var dags att ta på sig klänning och smycken och grejer. Tog några bilder utanför huset med Lauren och Michael och åkte sedan hem till Haley. 
 
Hemma hos Haley var vi sju par som träffades och tog massa bilder samt fixade med blommor och grejer. Strax före fem åkte vi vidare till George George´s park för att möta upp resten av vår grupp och där var antagligen halva senior klassen, sjukt mycket folk verkligen. Tog bilder med en massa folk både i vår grupp och andra vänner som var där med andra grupper, alla var så sjukt fina verkligen och vädret var perfekt så det var askul! Kan ju säga att amerikanska promdresses är lite mer extrema än svenska i många fall, i alla fall dom man ser på balen i Jönköping. Många puffy dresses som jag personligen aldrig skulle ta på mig men här är det ganska populärt. Efter bilder så hoppade vi på party bussen som vår grupp hade hyrt och sen åkte vi mot själva prom. Kan helt ärligt säga att även om jag kände igen många i vår grupp så kunde jag inte namnet på hälften av dom men hade bland annat Haley, Jill, Marah, Kellie, Brennan, Cameron, Tyler, Christian och Calvin i gruppen så det var gött ändå. Många av tjejernas dater går dessutom på De La Salle High School vilket är en privat katolsk pojkskola här i närheten så inte så konstigt att jag inte kände dom. 
 
Prom var på en banquet hall och dom hade gjort riktigt fint där verkligen! Temat för prom var Bollywood vilket jag inte kan säga märktes men riktigt fint dekorerat ändå. När vi kom fram med bussen så gick vi in och jag passade på att ta lite bilder med alla vänner från choir då dom hade varit hemma hos Montana och tagit bilder före prom. Därefter var det dags att leta upp vårt bord, satt tillsammans med Brennan, Christian, Kellie, Marah, Calvin samt Jake och Beth som inte var i vår grupp men som mötte upp oss på prom och sedan var det Sharbel och hans date som inte heller var i vår grupp och som blev placerade vid vårt table då dom inte hade något. Jag satt bredvid Sharbel i english förra semestern så kände honom men hans date gick på en annan skola så ingen av oss kände henne. Vi fick t-shirts som låg på våra stolar när vi kom dit, typiskt amerikanskt verkligen, dom ger t-shirts för allting. Det första Marah gör efter att vi har satt oss är att lägga upp t-shirten på bordet, hon lägger den dock på ett värmeljus och t-shirten fattar eld. Marah får panik och viftar med den ett tag innan för att sedan trycka ner delen som brinner i hennes glas med vatten. Har inte skrattat så mycket på länge!
 
Maten var riktigt god i alla fall, alla killarna vid vårt bord utom Sharbel jobbar på stället där prom var så dom kände alla och såg till att vi fick extra service. Vi hade dessutom ett riktigt bra bord så hade otroligt kul under hela tiden! Tror jag nämnde för ett tag sedan att alla i vårt track team som skulle till states behövde lämna prom tidigare då states var dagen efter uppe i Grand Rapids, vet dock inte om jag nämnde att Brennan var en av dom då han kvalade tillsammans med the 4x800m relay team. Detta innebar i alla fall att han och de andra blev upphämtade av våra coacher samt de andra som skulle till states i princip direkt efter dinner innan själva dansen ens hade börjat vilket verkligen sög då dom i princip bara var där i en och en halv timme. 
 
Fanns ju dock inget vi kunde göra åt det så alla state people åkte och kvar var vi ett gäng utan dater. Själva dansen drog igång och då hängde jag tillsammans med Haley, Marisa, Sarah and Hunter vars dater också hade åkt och vi dansade och hade riktigt kul under kvällen. Amerikanares sätt är ju som ni kanske vet och kommer ihåg från homecoming väldigt speciellt, dock så var homecoming betydligt värre än prom och jag är väl mer van också så tänkte inte lika mycket på det i alla fall. Kan ju nu även danser som the wobble osv så hade riktigt kul även om vi alla tyckte att det var ganska segt att killarna behövde åka så tidigt. Men vi dansade samt tog bilder i ett photobooth (som vi dock inte kunde få med oss då vi tog dom för sent vilket var lite segt) och hade riktigt skoj ändå!
 
Vid kvart över 10 så hoppade vi på bussen igen, blev avdroppade i en sub och fick sedan skjuts av Madi tillsammans med Haley först till mitt hus där jag sprang in snabbt och bytte om och sedan åkte vi även till Haley och Madi så dom kunde byta och hämta sina grejer. Sedan åkte vi vidare till en kille i vår grupp som hade ett after party, större delen av gruppen var där men kände i princip ingen då dom flesta jag kände från gruppen hade åkt till states eller åkte hem direkt efter prom då dom skulle köra upp till states dagen efter. Hade skoj ändå och blev upphämtad av min värdpappa vid runt halv 2 efter en bra kväll. 
 
Så sammanfattningsvis så var min amerikanska prom upplevelse riktigt lyckad och jag hade otroligt kul även om det sög att Brennan behövde åka så tidigt. Har en massa bilder att bjuda på från både mobilen och kameran och sen hoppas jag även på att få bilderna från Brennans mom då hon tog mängder men klockan är över ett på natten just nu så orkar inte redigera dom. Nedan har ni i alla fall en bild från instagram på mig och min fina date, älskar verkligen min klänning och älskar hur vi lyckades matcha så sjukt bra med min klänning, blommorna och hans tie och grejer. 
 
Me and the best date I could ask for at Haley's house yesterday

Last day in High School

Då ju sista dagen i high school samt prom ägde rum på samma dag delar jag upp allting lite så inläggen inte blir sådär otroligt långa. 
 
Tänkte börja med att berätta lite exakt hur mina skoldagar har sett ut här i USA då jag nedanför även lägger upp bilder från skolan och på några av mina lärare och sådär. Jag och Lauren blir avdroppade runt klockan kvart i 7 på morgonen, alltså ca en halvtimme innan skolan börjar. Går ner till mitt locker och lämnar min ryggsäck samt tar ut min enda anteckningsbok som jag har använt i alla mina klasser och som har räckt hela året lol och går sedan upp på andra våningen. Brukar gå runt med antingen Robert eller Lauren, Monica, Kaitria and Jimmy på morgonen fram tills att första varningsklockan ringer att det är fem minuter kvar, då går jag ner till min 1st hour som är photography. Efter 1st hour går jag direkt till min 2nd hour som är yearbook då den salen ligger bara tre klassrum bort så är ingen idé att gå och möta upp några kompisar eller så i mellan. 
 
Efter yearbook är det dags för 3rd hour som är choir och då det ligger i andra änden av skolan brukar jag bara gå direkt dit och möter ofta upp några choir vänner på vägen som jag går med. Sedan chillar vi i the choir room fram tills att klockan ringer och det är dags för class. Efter 3rd hour går jag till mitt locker då det är ganska nära mitt choir room, det är enda gången under dagen förutom för lunch jag går till mitt locker, tar min US History binder och får sedan skynda mig till min history class då den ligger på andra våningen på andra sidan av skolan, brukar komma strax innan the bell ringer. Efter 4th hour är det dags för lunch, kommer alltid sist till vårt table då jag måste ta mig hela vägen till mitt skåp och sedan till cafeterian men då vi alltid sitter på exakt samma platser spelar det inte direkt så stor roll. 2nd semester har jag suttit med Brooks, Noah, Robert, Jacob, Madi, Kaitria, Tara and Marisa, helt okej lunchtable faktiskt. Käkar min macka och min frukt som jag har i den där typiska bruna lunchpåsen och går sedan i slutet av lunchen tillbaka ner till mitt locker för att hämta min anteckningsbok igen. 
 
Går sedan och möter upp Brennan när han kommer ut från sin 4th hour (berättade ju om luncherna i början av året, jag har C lunch så min lunch är efter min 4th hour, A lunch är före och B lunch är in the middle of the hour) och sedan går han med mig till min 5th hour som är English med mr Dulac. Lider mig igenom den klassen och sedan går jag tillsammans med Keonna upp till 6th hour theatre arts, vi har nämligen både 5th and 6th hour together. 2.14 ringer klockan ut och då är det bara att gå ner till skåpet och hämta alla grejer för att sedan gå till practice. 
 
Så yes, där har ni exakt hur mina dagar har sett ut i skolan i princip sedan jag kom hit. Inga variationer i high school inte! Sista dagen i high school då, bestod ju bara av 1st and 2nd hour och då vi inte hade några finals att skriva utan bara behövde titta på projekt osv så fikade vi i båda klasserna. I slutet av 2nd hour så lämnade alla seniors klassrummet (inte riktigt med ms Wagners tillåtelse men det var ju sista dagen så ingen av dom brydde sig direkt om vad någon sa) och vi gick ner till the atrium eller cafeterian där alla seniors samlades efter att the final bell rang. I princip alla var uppklädda och det blev en massa kramar och bilder till höger och vänster, jag tyckte dock inte det var så jobbigt och lämnade ganska snabbt då min värdmamma var där. Skillnad för alla som har varit där i fyra år nu och har en massa vänner de inte kommer träffa igen, alla vänner jag har kommit nära med det här året kommer jag träffa flera gånger innan jag åker hem så var inte särskilt jobbigt att gå därifrån. 
 
Men ja, så slutade alltså mitt år på Dakota High School. Ska tillbaka nästa vecka för att få mina biljetter osv inför graduation och sedan är det graduation nästa söndag, men jag har haft min sista lektion på ett amerikanskt high school och det känns verkligen så sjukt konstigt! Nedan kommer bilder från skolan samt tillsammans med några av mina favoritlärare.
 
Ms Wagner, my yearbook teacher. Världens snällaste lärare, for real!
Me and Mr Moses, världens bästa choir teacher. Love him so much!
The bricks vi seniors får måla in the choir room. Min är den blåa som är en början till en Sverige flagga
The hallway där jag har mitt skåp, bilden är tagen i mitten av korridoren så det är långt ner
Me and Ms Cline, theatre arts teacher
Theatre arts class
Me and mr Allaire som jag hade i History Motivation 1st semester, bästa läraren jag någonsin har haft, no joke!
The handprints som jag skrev om tidigare under året, en av tre väggar som är fyllda av class of 2014
My handprint
Class of 2014 flower, color, song and motto
Main hallway, media center to the left. Dakota består i princip av en stor fyrkant som det går ut mindre fyrkanter från
The atrium som även fungerar som cafeteria during lunch
The Cougar Den, drivs av marketing classen och där kan man köpa apparel, candy osv

Frågor och Svar

Hittade din blogg lite halvt spontant men har verkligen fastnat för den! 
Jag har några frågor som jag har undrat om så länge och skulle bli så glad om du kunde svara på dem! :) 
1. Vad är skillnad på en public school och en private school? Är det lika lätt/svårt att få bra betyg? 
2. Om vi säger att jag har C i något ämne i Sverige, vad motsvarar det i Usa? Som jag förstod så är det mycket lättare att få bra betyg i Usa?! 
3. Skulle vara så snällt om du orkade förklara lite skillnader mellan betygen osv :)
1. En private school i USA är ju då privat och dom måste man ofta betala för att gå på och de har ofta lite högre standard än public schools. Vet inte särskilt mycket om private schools så kan inte säga något om betygen tyvärr!
2. Ett C hemma i Sverige motsvarar ett B här i USA om man ska översätta efter tabellen jag fick av YFU innan jag åkte. Det är sjukt mycket lättare att få bra betyg här i USA än det är i Sverige, sättet deras skolsystem fungerar och allting gör att det inte är svårt att få bra betyg om man bara försöker. 
3. I Sverige har vi ju betygsskalan A-E och F är underkänt, i USA är det främst A, B och C som är godkänt, ligger man på D+ klarar man fortfarande klassen men får du ett D eller F (de har inget E som betyg) betyder det att du failar klassen. Dom använder ju sig dessutom av + och - när det gäller alla betyg. Hela systemet är grundat på procent, olika assignments är värda olika poäng och sedan beroende på hur många poäng du får så räknas det ut en procent och det är det betyget du får för just that assignment. För att få fram slutbetygen så räknar man ut en procent med antalet poäng som man kunde ha fått under året samt hur många poäng du har fått, och den procenten visar vilket letter grade du ska få. Beroende på vilken klass man har så ligger procenten för de olika betygen olika, i en del klassen kan 93% betyda ett A och i andra kan det vara ett A-, det beror lite på hur svår klassen är. Prov, läxor och finals tar upp olika procent i slutprocenten också, vet inte riktigt hur det räknas ut dock. 
 
Får du bestämma själv när du ska åka hem? T.ex om du skulle åkt hem en vecka efter du slutade skolan eller om det ska vara exakt 10 månader, med tanke på att du bokade flygbiljetter själv.. :)
När man åker med YFU från Sverige till USA från man boka sin flygbiljett själv vilket innebär att man kan bestämma själv hur länge man vill stanna efter att skolan slutar samt hur tidigt man vill komma i början av året. På det visumet vi har får vi stanna till 29e juni om vi inte förlänger så genom att åka hem 28e så stannar jag ju i princip så länge jag kan. Åker man med andra organisationer bokar de biljetterna åt en och då åker man ofta hem en vecka efter man slutar skolan.

RSS 2.0