I'm bulletproof, nothing to lose

Klockan är redan elva så jag orkar inte riktigt ta tid till att skriva något jätteinlägg idag, har ändå inte hänt något speciellt under dagen.
 
Mellan 1st and 2nd hour hade vi homerooms och jag behövde idag gå till mitt senior homeroom i stället för sophmore som jag brukar då de fick info om klasser inför nästa år och vi fick info om prom. Så där har ni det stora samtalsämnet för dagen och troligtvis också för större delen av mars då folk kommer börja få dater och köpa klänningar osv.
 
Behövde framkalla en film i foto så sprang därför inte idag även om jag gick dit efteråt då jag ju behövde skjuts hem. Gick en 40min promenad i kylan i stället och lyssnade på musik, sjukt kallt men också otroligt skönt. Har sedan gjort lite läxor då jag faktiskt hade det för en gångs skull och har sedan börjat läsa boken Divergent som Robert lånade till mig idag efter att ha tjatat i veckor om att jag måste läsa den. Än så länge verkar den faktiskt riktigt bra!
 
Annars ville jag bara tacka alla er som rösta på mig i Super Saver Travels Blog Awards. Resultatet kom ut idag och jag slutade på en andra plats, 10 röster efter vinnaren. STORT TACK till alla er som röstade, betyder verkligen otroligt mycket för mig att ni gillar min blogg och att ni gillar det jag skriver! Ska försöka få till lite roligare uppdatering i framtiden för er skull, har dock en hel del skoj på gång så borde inte vara så svårt.
 
Nej nu ska jag sova och ladda inför skola samt lite andra planer imorgon, men det tar vi då. Taggad är jag i alla fall! Pussar!
 

Fyra månader kvar

Jag har nu varit här i staterna i 204 dagar, och även om jag inte vet än exakt när jag åker hem så blir det i slutet av juni vilket innebär att det är fyra månader kvar. Och den tanken is literally freakin me out.
 
Det här året har gått otroligt mycket upp och ner, jag har haft tuffa månader och jag har haft månader då allt bara har flutit på och känts riktigt bra. Och under de här månaderna har jag växt så otroligt mycket som person, jag har blivit självständigare och jag har även blivit mer säker på mig själv. Jag vet att jag klarar mer än jag tror. Jag har gått igenom att ta steget att faktiskt byta värdfamilj, och tro mig när jag säger att det inte är lika lätt att ta det beslutet som man tror. Jag har gått igenom perioder av hemlängtan, problem med vänner, jag har haft tider då min självkänsla har legat i botten och allt detta har gjort mig till en starkare person.
 
Jag visste redan innan jag åkte att det inte skulle bli lätt, vet inte hur många gånger jag hörde organisationen säga det före avresan. Men det är svårt att förstå innan hur svårt det kan vara ibland. Jag har haft riktig tur, även om jag behövde byta familj så gick det snabbt och problemfritt till skillnad från vad en del andra får vara med om här borta. Och bortsett från slutet av december samt större delen av januari så har jag inte haft några större problem med hemlängtan osv. Men allas år är olika och även om jag inte har haft det lika jobbigt som många andra så har mitt år gått mycket som en berg- och dalbana, har hört det så många gånger men det är faktiskt sant. Det kan vända över en dag och det går upp och ner hela tiden.
 
Att inte ha den tryggheten man har hemma har varit den svåraste biten för mig. Man har inte en familj som man vet alltid finns där för en (även om min nya värdfamilj är underbar, är så otroligt tacksam över allt de har gjort för mig efter att jag hade tre tuffa första månader) och man har inte vännerna som man har känt hela livet och som man vet alltid finns där, som man vet hör av sig och som man kan höra av sig till när som helst om vad som helst. Men det är ju det som är utmaningen med ett utbytesår och som gör att man växer av att vara här borta. Man får stå på egna ben och pressa sig själv utanför sin comfort zone.
 
Jag kan ärligt säga att jag fortfarande kämpar med min comfort zone, varje dag försöker jag vara mer framåt och bli mer lik den person jag är hemma med de vännerna jag har känt i hela mitt liv, men det är inte lätt. Att vara sig själv på ett nytt språk är faktiskt svårare än man tror, bara att skämta som vanligt funkar inte riktigt för man får ut orden i fel ordning och sen sabbar man hela grejen. Men jag blir bättre och bättre på det, jag kommer allt närmre mina vänner här borta och jag är så otroligt taggad på att komma dem ännu närmre och komma ännu mer utanför min comfort zone under de månaderna jag har kvar här.
 
Kan lätt säga att åka iväg på det här året är det bästa jag har gjort, och då har jag ändå våren kvar vilket de flesta säger är den bästa perioden på hela året. Och när jag tittar framåt tror jag faktiskt att det kommer bli så för mig med! Jag har Hawaii, Chicago, Niagarafallen, New York med min riktiga familj, prom, graduation och så mycket annat att se fram emot i vår och jag är så stört taggad på allt! Samtidigt vill jag att tiden ska gå så långsamt som möjligt så jag får chansen att verkligen njuta av de sista månaderna här med min amerikanska familj och mina fina amerikanska vänner.
 
Litet tankeinlägg sådär nu när jag har varit här i sex månader och har fyra kvar. Är du en blivande utbytesstudent och har frågor om något så tveka inte att slänga iväg en kommentar! Pussar!
 
Awkward bild men i alla fall jag på flygplatsen i Göteborg, innan jag hade en aning om allt jag skulle få vara med om under mitt utbytesår på andra sidan Atlanten

'Cause I'm only Human

Precis som de flesta dagarna antagligen kommer bli den här veckan så har dagen varit händelselös med en seg dag i skolan och inget särskilt som hände under eftermiddagen. Att inte ha någon bil här är verkligen döden!
 
Som sagt, skolan flöt på som vanligt och sedan var det practice där jag sprang 3 miles in the hallways med Ally, de andra tjejerna sprang ute men jag glömde ta med mig utekläder så fick springa inomhus i stället vilket inte gjorde särskilt mycket för min del! Otroligt stor skillnad med nya skorna, har fortfarande ont när jag springer men det är ju sedan innan och det gjorde inte lika ont som det gjorde igår.
 
Kom hem före Lauren då hon hade Student Government möte efter skolan och var då själv hemma för en gångs skull, så otroligt skönt verkligen! Slog på tvn och på en av kanalerna visade de Guys and Dolls filmen, fick flashbacks till musikalen och gud vad jag saknar castet och alla rehearsals! Träffar fortfarande en del av människorna i choir plus andra klasser jag har med folk från castet men det är verkligen inte samma sak.
 
Annars har jag bara ägnat kvällen åt att slappa och kolla på det nya avsnittet av Pretty Little Liars, som vanligt har jag inga läxor medan alla andra har massvis och utan bil kommer man ju ingenstans här så har inte så mycket annat att göra än att sitta hemma. Helgen kommer bli riktigt bra i alla fall, men det kan vi ju ta då.
 
Nu ska jag faktiskt vara duktig och komma i säng innan det blir jättesent vilket det av någon anledning brukar bli fastän jag egentligen inte gör något under dagarna. Tror att vi kanske har early realise imorgon vilket inte hade suttit helt fel, det är bara en timme tidigare men det gör ganska stor skillnad. Ha det fint vänner, pussar!
 
Miss my Hot Box Girls!

Löparskor + Red Wings Game

Mina nya löparskor
 
Precis som alltid efter lov hade jag svårt att somna igår kväll vilket ledde till att jag var vaken till klockan 2 och ni anar inte vad segt det var att vakna vid halv 6 i morse. Fattade först inte vad det var som lät när klockan ringde.
 
Vanlig skoldag idag hur som helst, i Choir jobbar vi inför vår konsert nästa veckan (som jag inte visste att vi hade förräns idag, har tappat kollen på allt helt sedan jag kom hit) och i yearbook jobbar vi för fullt då vi måste ha hela boken klar den 17 mars och vi är ganska långt ifrån klara än så länge. Kommer med andra ord bli väldigt mycket jobb i den klassen framöver!
 
Efter skolan var det practice som vanligt, distance och sprints in the hallways var det som gällde så det var ganska chill. Kom hem och fotade lite till min fotoklass och sedan åkte jag med Lisa för att köpa nya löparskor då det var något jag verkligen behövde! Har haft dom jag har nu sedan före camp och på senaste tiden har jag haft så otroligt ont i mina shins (smalben?) så jag har knappt kunnat springa ordentligt. Är antagligen shin splints så håller på och isar efter varje springrunda plus att nu när jag har nya skor borde det hjälpa också, vill verkligen inte att det ska bli värre så jag behöver vila nu när track säsongen närmar sig.
 
När vi kom hem så bokade jag biljetter till en Red Wings match som jag ska gå på tillsammans med ett gäng andra utbytesstudenter nästa fredag. Vi har snackat om att hitta på något ända sedan vi var och åkte skidor men då vi bor en timme från varandra och en del inte är tillåtna att ha sleepovers så har det varit svårt att hitta något vi kan göra. Nu blir det en hockeymatch i alla fall och jag är otroligt taggad på att träffa alla igen!
 
Nej nu ska jag sova så jag inte är lika trött imorgon som jag har varit idag. Ha det fint vänner, pussar!

A weekend up north

Hemkommen från en helg up north tillsammans med släkten. Blev faktiskt betydligt bättre än jag trodde även om jag gärna hade haft någon dag mer hemma nu innan skolan börjar igen.
 
Att åka up north är i alla fall en väldigt stor grej för de Michiganbor som bor här nere i söder, det är väldigt många som har stugor där uppe och som åker dit över helger och lov och sådär. Bor man i en stad som man gör här i Macomb är det ju deras chans att komma ut på landet med sjöar och skogar.
 
Hursomhelst, 16 personer från släkten var vi som åkte upp för att fira min värdmosters 60 årsdag. Vi hyrde en riktigt fin timmerstuga som verkligen var asmysig, bilder på den ser ni nedanför. Det här kommer låta riktigt konstigt men det kändes faktiskt så sjukt skönt att komma ut i skogen igen, har aldrig tänkt på det innan men nu när jag har bott här utan tillgång till skog har jag faktiskt saknat det! Är ju van vid att ta hunden och gå ut och gå i skogen när jag vill hemma men här i Macomb finns det ingen skog i närheten alls utan det närmsta jag har kommit är när vi har sprungit mellan några träd under xc meets.
 
Under helgen har vi i alla fall spelat spel, lekt lekar, tittat på film, åkt pulka, käkat massa god mat och bara haft det gött. Även om det är ett väldigt stort hopp från mig och mina värdsyskon till värdkusinerna och deras respektive (dom är alla mellan typ 28-35år) så hade vi väldigt kul ihop så det var en bra helg.
 
Känner verkligen inte för att gå tillbaka till skolan imorgon men har ju inte så mycket val. Är i alla fall en del halvdagar och early dismissals framöver nu så förhoppningsvis går det ganska fort! Dessutom är det bara fyra veckor kvar tills jag åker till HAWAII! Så taggad! Sedan är det en vecka och sen får vi spring break så det kommer gå fort nu, vilket literally is freaking me out. Har så mycket kvar att göra och det känns som om tiden bara kommer flyga iväg nu! Hemresan kommer komma alltför fort.
 
Aja nu ska jag ta tag i lite läxor jag hade över lovet (läs ignorera läxorna och titta på A Walk to Remember) och ladda inför kommande skolveckan. Hoppas allt är bra med er finingar, pussar!
 

Sista chansen att rösta!

Imorgon avslutas röstningen så nu är det er sista chans att hjälpa mig att vinna Super Saver Travels Blogg Awards genom att rösta! Låg senast jag kollade trea så jag behöver er hjälp med att få de extra rösterna så jag kan komma upp på första plats! Använd alla email adresser ni har och gå in och rösta på min blogg, det skulle betyda så otroligt mycket för mig!
 
 
Travel Blog Awards 2013! Om du behöver flyg Stockholm Arlanda hittar du dem enkelt hos oss!

Castpicture


Under premiärkvällen med musikalen fick vi dessa bilder med castet som vi sedan lät alla signera under showkvällarna samt all nightern. En otroligt kul grej att ha med sig som minne härifrån! Fick så otroligt fina hälsningar från alla de fina människorna jag lärde känna genom musikalen, så gulliga är dom! Älskar castbilden på framsidan också, om ni inte ser vem som är jag på bilderna så håller jag den ena gula fjädern uppe i vänstra hörnet.
 
Så ja, otroligt kul grej att ta med sig hem som minne härifrån som sagt och jag är så otroligt glad över att jag valde att gå på audition till musikalen och lära känna alla de här grymma människorna!

Program för Hawaii

I veckan kom det ett mejl med lite mer ingående information om Hawaii, packlista samt programmet för veckan. Är verkligen så otroligt taggad, kommer bli en sån stört bra vecka!! Några svenska vänner som bor i andra distrikt var iväg nu i början av februari och alla säger att det var bästa veckan de har haft på hela året och att resan var riktigt bra. Så tror det kommer vara värt timmarna jag spenderade på McDonalds i somras, för ååååh vad taggad jag är just nu!
 
Tänker att jag lägger upp programmet här så ni får se hur det ser ut. Kopierade även lite delar från programmet (därav att det är på engelska) där de förklarar lite mer vad det är vi ska göra varje dag. För en del av aktiviteterna kommer vi bli indelade i grupper och sedan på hotellet kommer vi vara 4 stycken som delar rum, vilka vet jag dock inte och jag tror de försöker att sätta folk från samma länder i olika rum så lär bli tre helt nya tjejer jag delar rum med men det kommer bli otroligt kul!
 

DAY 1 - Arrive in  Honolulu, HI

 

DAY 2 - Catamaran Tour /  Surf Lesson
We will be taking a  beginner's surf lesson on Waikiki beach.   Nothing compares to catching a great wave in paradise.  You might even catch a glimpse of some  tropical fish or sea turtles in the clear water while you're gliding back to  shore!

Depart from Waikiki Beach  and enjoy this 90 minute cruise on a spectacular 45-foot catamaran through  stunning blue waters, several miles past Diamond Head and back. Once aboard, we  will sit back, relax, and enjoy the gentle rocking of the ocean while we listen  to some excellent island music, and maybe even participate in an onboard dance  party!

 

DAY 3 - North  Shore/Polynesian Cultural Center
Departure to the  naturally beautiful North Shore. Here, we will stop to check out Pipeline, Sunset, and Bonzai beach, home to some of the best surf competitions in the world!

We will learn the languages, customs, lifestyles, arts and crafts,  architecture, food and dress of seven island nations: Samoa, Aotearoa (Maori  New Zealand), Fiji, Tahiti, the Marquesas, Tonga and, Hawaii.

 

DAY 4 - Pali Lookout /  Kailua Beach
Kailua Beach Park is often  considered the "Best Beach in the World," and is great place to enjoy  swimming and other recreational activities.   It is also the home of world-class wind surfing competitions, and a  prime destination for kayakers ‑  amateurs and  professionals alike!

 

DAY 5 -Diamond Head Trail  / Ala Moana Shopping
Departure to  Diamond Head Trail! Bring lots of sunscreen and water, and certainly do not  forget your camera!  You won't want to  miss the breathtaking view from atop Diamond Head, the world's most famous  volcanic crater. We will be hiking one mile  up sunny trails and unique spiraling staircases.

We are then going to visit Ala Moana Center, Hawaii's premier shopping, entertainment, and dining destination ‑ with over 260 stores and  venues.

 

DAY 6 -Pearl Harbor &  The USS Arizona National Monument
We will tour Hawaii's  famous Pearl Harbor, home of the USS Arizona, which serves as the final resting  place for many of the American battleship's 1,177 crew members who lost their  lives on December 7, 1941 after the infamous Japanese attack.

 

DAY 7 - Snorkeling / Luau
Snorkeling is an up close  and personal look at Hawaii's amazing sea life.   We will explore the crystal blue ocean water, full of diverse species of  fish, rays, octopus, crabs, eels and turtles!

Luau begins with a lei  greeting on a secluded beach.  Then,  travel to ancient Hawaii, where you'll participate in traditional island  activities.  Play a game of 'Ulu Maika  (Hawaiian bowling), get a historical Hawaiian tattoo (temporary, of course!),  make your own fresh flower Hawaiian lei, and much more!

 

DAY 8 - Depart from  Honolulu, HI
It's time to say “aloha”  to Hawaii for now, but you will take the aloha spirit, memories, and  friendships with you forever!

 

Sky Zone + Endless Love

Hoppar över ett intro till det här inlägget och hoppar bara direkt till dagens händelser då det har hänt en hel del. Har haft en grym dag i alla fall vilket har varit otroligt skönt!
 
På practice gjorde vi en tuff workout som bestod av 1x800m, 2x400m och 4x200m med bara ca 3 minuters återhämtning i mellan. Uppvärmning och vad-det-nu-heter-på-svenska-när-man-varvar-ner-efteråt på det och det var ett ganska tufft men välbehövt pass.
 
Kom hem och tog en kort nap samt städade mitt rum lite innan jag blev upphämtad av Kaitlyn och Spencer för att åka till Sky Zone där vi skulle ha castparty. Sky Zone är ett ställe som i princip består av studsmattor, både på golvet och på väggarna. Vi var ca 15 pers som var där från castet och vi hade stört kul verkligen, har saknat att hänga med dom människorna! Efteråt så käkade jag, Kaitlyn och Spencer på Taco Bell innan de släppte av min här hemma igen och jag var då lagom trött i kroppen efter både workout och hoppande.
 
Var hemma och slappade ett tag och passade då på att kolla på prom dresses, kommer verkligen bli så stört svårt att köpa en för det finns så sjukt många fina! Men det är dags att börja kolla för folk har redan börjat köpa sina, är otroligt taggad på prom verkligen! Haley och jag ska troligtvis ta en liten roadtrip någon helg snart för att kolla på klänningar och troligtvis tar vi med Lauren också då jag kommer behöva hjälp med att välja. Åh det kommer bli så stört kul med klänning, hår och makeup och allting!
 
Under tiden jag var på Sky Zone fick jag ett sms från Jill som undrade om jag ville följa med på bio senare på kvällen så vid halv nio blev jag upphämtad av henne för att gå och se Endless Love tillsammans med Jill, Haley and Madi. Har inte träffat Haley på evigheter så var stört kul att träffa henne igen! Filmen var faktiskt ganska bra, fanns en del vi satt och störde oss på och skrattade som idioter över men den är helt klart sevärd om den nu kommer till Sverige någon gång.
 
Imorgon åker jag med familjen samt några släktingar up north som man så fint säger här, tror jag har missat att nämna det här i bloggen (och för min organisation ooops). Vi är borta tills på söndag och vad vi ska göra där uppe har jag ingen aning om och jag är inte sådär jättetaggad om jag ska vara helt ärlig men förhoppningsvis blir det bra. Har fixat lite tidsinställda inlägg i alla fall så bloggen kommer inte stå tom även om jag inte är hemma och sen kanske det blir något mobilinlägg om jag har täckning där uppe vilket dock inte är säkert. Hoppas ni har det grymt där hemma så länge så hörs vi på söndag! Pussar!
 
Hela gänget utanför Sky Zone, som ni ser har vi en hel del snö här borta som dock verkar smälta bort nu
Hela gänget innan allt hoppande + me and Julia svettiga och fräscha efteråt

I'm aware of what's missing from my life.

Som vanligt när jag har bloggat senaste tiden är jag död, vet inte riktigt vad det är med det här landet som gör mig så trött hela tiden men så är det.
 
Började i vanlig ordning med practice i morse, sprang 4 miles och det faktum att det inte ens är jobbigt trots att vi har en ganska snabb pace är en sjukt härlig känsla! Kom hem och gjorde inte ett dugg mer än att duscha och slappa framför tvn i flera timmar, riktigt skönt faktiskt.
 
Tanken var som sagt att jag skulle ha hängt med Haley och Jill men Haley kunde i slutändan inte så blev helt andra planer. Slutade med att Jill, Marah, Kaitria, Monica, Brennan och Tyler kom över hit och vi hade en riktigt skoj kväll!
 
Imorgon blir det practice med workout och sedan ska jag till Sky Zone med lite folk från castet, om jag har förstått det rätt är det ett ställe som typ består helt och hållet av studsmattor eller något. Tror det kan bli riktigt skoj faktiskt!
 
Ska se senaste PLL avsnittet då jag har hört att det var stört bra (och försöka att inte somna under tiden) och sedan blir det sängen så jag orkar med morgondagen. Hoppas allt är bra med er vänner, pussar!
 
 Glöm inte att rösta om ni inte har gjort det!
 
Travel Blog Awards 2013! Håll utkik efter ditt billiga flyg till Barcelona!

Practice and Bowling

Har ju kommit igång med mina sena uppdateringar igen nu när det är lov och är som vanligt stört trött och ska komma upp till practice imorgon. Har i alla fall haft en av dom bättre dagarna på länge vilket jag verkligen behövde!
 
Började med practice som vanligt och vi körde en workout vilket inte var världens roligaste men då vi körde curcuits (tror det är så man stavar det lol) så gjorde det inte så mycket. Det är en workout då vi springer ett varv på the track och sedan kör en mag-, arm- och benövning och sedan springer ett varv till. Vi gjorde 5x2 så var ganska lagom slut i alla muskler när vi väl var klara.
 
Åkte hem och slappade (läs halvsov) framför tvn ett tag innan Brennan smsade och frågade om jag och Lauren ville hänga med och bowla. Blev dock lite ändringar i tiderna så innan vi åkte och bowlade hängde jag, Lauren, Monica, Kaitria, Brennan, Jake och Jimmy hemma hos Monica och körde Guitar Hero. Blev några roliga timmar där innan Ian kom över och det var dags att åka och bowla.
 
Kaitria och Monica hängde inte med men resten av oss åkte till en bowlingarena som Jakes morfar äger och vi fick därför bowla gratis, riktigt gött! Jag har inte bowlat på evigheter men det gick faktiskt riktigt bra för mig så gjorde inte bort mig helt. Jake och Ian var överlägsna, Jake har ju varit där och bowlat i princip hela sitt liv så var väl inte så konstigt kanske. Jag och Brennan låg på ungefär samma nivå och sen var det Lauren och Jimmy så blev i princip så att vi tävlade mot varandra i par på den nivån vi var på. Vann över Brennan två gånger av fyra *stolt* och vi gjorde ett vad en av gångerna jag vann så nu måste jag bara komma på något bra som han blir skyldig mig.
 
Hade i alla fall en otroligt bra kväll idag och som sagt så var det något jag behövde känner jag. Nu blir det sängen för mig och sedan blir det practice imorgon igen då vi ska köra distance. Efter tre timmars Just Dance igår, Circuits med massa armhävningar och grejer samt bowling idag gör mina armar riktigt ont och jag lär ha träningsverk imorgon. Borde nog köra lite mer styrka, känner mig otroligt klen. Som det ser ut nu så ska jag hitta på något med Haley och Jill imorgon men det är mycket möjligt att det ändras. Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!
 
Min mobil dog så har inga bilder från bowlingen utan blir en gammal bild från gross olympics

Practice + Swimming + Just Dance

Har suttit ett tag och försökt komma på en inledning till det här inlägget men kommer inte på något bra så vi hoppar bara direkt in i dagens händelser i stället.
 
Började som vanligt med practice vid 11, en sista chill dag innan nästa vecka kommer som lär bli betydligt tuffare. När vi hade sprungit våra 3 miles in the hallways samt gjort abs så gick jag, Marah, Jill, Kaitria, Lauren, Monica, Lana, Brennan och Tyler ner till skolans pool och simmade (eller ja, hoppade från trampolinen och grejer snarare) i typ en timme. Var otroligt kul men gud vad trött jag var efteråt!
 
Kom hem och slappade framför tvn där jag kollade på stafetten där ju Sverige tog guld för andra dagen i rad, halvsov mig dock igenom större delen. Gjorde egentligen inget alltför ansträngande förräns det var dags att duscha och göra sig i ordning för att sedan åka hem till Kaitria tillsammans med Lauren där även Monica och Jill var. Det blev Just Dance kväll för hela slanten samt ett avsnitt av The Walking Dead som alla är borta är helt inne i, kan dock inte säga att jag förstår varför efter att ha sett det avsnittet.
 
Efter både practice, simning samt en helkväll med Just Dance kan jag säga att jag är ganska så trött och inte alltför taggad på workouten vi kommer ha på practice imorgon. Tror jag har planer inför morgondagen men är inget bestämt än så vi får se hur det blir. Hoppas på att inte sitta hemma hela dagen i alla fall. Nej nu blir det sängen för mig, pussar!
 
Me and Jill at the last homegame

Snabbt inlägg

Jag är otroligt trött så blir bara ett snabbt inlägg nu innan jag ska sooova så jag orkar upp till practice imorgon.
 
Började dagen med practice, sprang 4 miles in the hallways vilket var väldigt chill och sedan körde vi race on the track med sådana där stolar med hjul. Riktigt jobbigt faktiskt, blev som en workout! Åkte hem och tog en kort nap samt tittade på OS på tv där de faktiskt för en gångs skull visade lite svenskt, blir ju annars så att de mest visar det som amerikanarna är med i då det oftast inte är live på grund av tidsskillnaden.
 
Senare åkte jag och Lauren till Monica där det blev filmkväll tillsammans med henne, Kaitria och Lana. Otroligt rolig kväll faktiskt!
 
Imorgon blir det practice igen och tror det var snack om att simma efteråt om coach Z går med på det. Annars så får vi se hur dagen ser ut, har inget planerat än så länge. Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!
 
Bild från camp i somras, vet helt seriöst inte hur mitt år hade sett ut om jag inte hade börjat med xc och träffat alla dessa grymma människorna

Behöver er hjälp!

Ännu en påminnelse så ni inte glömmer att gå in och rösta på mig som årets USA-blogg hos Super Saver Travel. Även om ni nominerade mig inför finalen så gå in och rösta igen, de har nämligen nollställt rösterna och börjat om på nytt. Man kan bara rösta en gång per kategori med varje epostadress, men har du fler adresser se till att använda alla du har!
 
Tack så jättemycket till alla som har röstat hittills! Har ingen koll på hur jag ligger till än så länge men har du inte röstat än så se till att göra det, jag behöver alla röster jag kan få! Love you all!
 
 
 
Travel Blog Awards 2013! Här kan du enkelt och smidigt boka flyg till önskat resmål. Hundratals flygbolag är med och listar riktigt bra priser för dig!

Valentines Day

14 februari, Valentines Day. Precis som med allt annat går amerikanarna all in och i affärerna har det varit helt galet när det kommer till godis osv, hela hyllor har varit ägnade enbart till Valentines Day.
 
I skolan har man under veckan kunnat beställa ballonger, blommor och klubbor som sedan har delats ut under skoldagen idag. Kom in någon och delade ut saker i princip varje klass och var väldigt många som gick omkring med blommor, ballonger, nallar, godis osv.
 
Efter skolan som flöt på som vanligt så var det dags för practice och trots en easy week så hade vi idag en stört jobbig workout. Kände väl mest för att dö efteråt, har ju inte sprungit ordentligt på ett tag nu och det känns. Kom hem och tog en nap och började sedan fundera över vad jag kunde hitta på ikväll, de flesta av mina vänner spenderade nämligen antingen kvällen med sina pojkvänner eller jobbade så fanns inte sådär jättemycket att göra. Har ju dock en svensk som är lika forever alone som jag här borta och som tack och lov bor i samma sub så gick över till henne.
 
Som alltid otroligt skönt att snacka med någon i samma situation om allt man stör sig på och tycker är konstigt här borta. Klagade även på hur otroligt dålig vår svenska har blivit, man övergår automatiskt till engelska utan att man tänker på det bara för att det är enklare.
 
Imorgon blir det practice och sedan får vi se hur dagen ser ut. För min del är det ju lov nu vilket är så stört skönt! Har lite saker planerat men inga bestämda dagar för det än så får se vad som händer helt enkelt. Hoppas allt är fint med er, pussar!
 
Me and my Swede when we went skiing

It taste like pancakes with too much salt on it

 
Här har ni några filmklipp från när jag bjöd castet på djungelvrål under all nightern. Love amerikanares reaktioner på djungelvrål! Tips till framtida utbytesstudenter, man får alltid så stört roliga reaktioner!!
 
Rubriken är från ms Schmidts kommentar, haha så sjukt söt! Och jag älskar Tylers skratt när Haley smakar lol! Älskar även kvalitén som blir när man filmar med min nya kamera, detta var första gången jag provade och kvalitén är ju verkligen riktigt bra!
 
Har fortfarande en påse kvar här, tror jag hade fyra stycken eller något när jag kom hit. Så har lite kvar att bjuda på för de som inte har fått smaka det än. Aja, enjoy the film!

GLÖM INTE!

GLÖM INTE ATT RÖSTA FINA NI!
 
 
Travel Blog Awards 2013! När du ska söka flygresor till hela familjen gör du det enkelt via Supersavertravel!

Den grå vardagen rullar på

 
Den här veckan går verkligen stört långsamt, sorgligt att det bara är onsdag. Är inte bara veckan som går långsamt utan alla lektioner känns år längre än de brukar vara, sjukt segt alltså!
 
Så ja, seg skola som vanligt och sedan practice där vi sprang i the hallways samt körde lite sprints. Inget alltför tufft där alltså, vi har en easy week nu vilket jag ju i princip har haft de senaste tre veckorna men blir ändå mer för mig än vad jag hade då så gör väl inte så mycket. Kom hem och tittade på OS samt tog en nap och nu klipper jag ihop filmklippen från när castet provade djungelvrål och där har ni väl i princip min dag. Medans jag inte har några läxor alls har alla andra jättemycket vilket gör att ingen kan hitta på något så har inte så mycket annat att göra än att bara chilla här hemma. Vilket antagligen också är en anledning till att dagarna går så otroligt segt!
 
Torsdag imorgon och så länge jag inte lyckas hitta något annat att göra kommer den dagen antagligen se exakt likadan ut som idag, kul liv med vardagen här i staterna! Nästa vecka är det i alla fall lov så då blir det förhoppningsvis lite roligare saker som händer, trots att vi bara har en hel skolvecka sedan vi kom tillbaka efter jullovet så kunde jag inte vara mer redo för break. Börja skolan vid 7.15 varje dag är verkligen inte kul!
 
Hoppas att ni har ett bra lov allihop, pussar!

Bilder från Guys and Dolls

Här kommer lite backstage bilder från Guys and Dolls. Hela castet fastnade inte på bild men ni ser större delen i alla fall! Nästan sista Guys and Dolls inlägget, lovar!
 
Kaitlyn and Brittany
Leah
Me and Kaitlyn
Brittany, Kaitlyn, Me, Leah and Elizabeth
Amanda, Julia, Brittany and Traci
Ashley
Hunter and Montana
Autum and Malachi
Nick
Sadie and Brittany
Elizabeth and Me
Brittany
Kaitlyn and Me
Peter and Jake
Peter and Matt
Peter, Michael and Andrew
Blake
Leah and Me
Sarah and Haley
Allison and Elizabeth
Michael and Rachel
Brittany and Me
Me and Kaitlyn

Vad ska jag nu göra med mitt liv?

Där har ni den stora frågan vi alla i castet har ställt oss nu när musikalen är över (rubriken). Otroligt seg dag i skolan och jag är fortfarande trött från all nigtern i helgen så har bara segat igenom hela dagen. I photography skulle vi ha haft en field trip för att titta på en fotoutställning men bussen var sen så vi fick totalt 10 minuter att gå omkring på utställningen, otroligt ovärt alltså. I yearbook hade vi en sub så jag, Katelyn och Kelsey gick omkring i korridorerna och snackade hela timmen, i Choir jobbade vi på vår nya låt och sedan fortsatte resten av dagen i samma slappa händelselösa stil.
 
Efter skolan var det dags för practice och det är väldigt skönt att vara tillbaka och köra varje dag igen! Får panik över vikten här borta så jag och Sarah har bestämt oss för att hårdträna framöver, jag vill vara i form för Hawaii och sedan är det sommaren och allt såntdär också. Så efter att vi hade sprungit i the hallways körde vi lite styrka också som nog kommer kännas gött imorgon. Härligt när man har fri tillgång till skolans gym som faktiskt är ganska bra!
 
Kom hem och har sedan haft samma problem som alla musicalkids har haft idag, jag har inte haft något att göra! Jag har inga läxor medans alla andra har jättemycket läxor och därmed inte kan hitta på något vilket leder till att jag mest gör ingenting. Så bortsett från att titta på OS och platta håret har jag inte gjort ett endaste dugg på hela dagen, är redan uttråkad och det har bara gått en dag utan rehearsal så måste göra något med mitt liv känner jag. Anledningen till att jag plattade håret är att tjejerna i laget har tjatat på mig att göra det så de kan se hur jag ser ut i platt hår så har lovat att göra det efter musikalen och hade ju inget bättre för mig idag så passade på. Har inte klippt mig sen i juli så helt stört vad långt det har blivit, I like it!
 
Nu ska jag sova så jag orkar upp till skolan imorgon, hoppas ni njuter av lovet vänner. Pussar!
 
 
 
 

Jag kom till final!

Tack vare er grymma läsare så kom jag till final i kategorin Bästa USA-blogg hos Supersaver Travel. Stort tack till alla er som har nominerat och gett mig den här chansen! Nu behöver jag bara er chans att vinna finalen också, så skulle betyda otroligt mycket om ni kunde klicka på bilden nedan, välja min blogg och ange er epostadress och därmed rösta på mig. Otroligt smidigt och det skulle verkligen betyda sjukt mycket!
 
Ett av priserna är att få sin blogg publicerad i bokformat och det hade verkligen varit otroligt kul att få som minne från mitt underbara år här i USA. Uppskattar verkligen att ni är så många som kommer in och läser bloggen och som lämnar kommentarer osv, utan er hade det inte varit lika kul att blogga om mitt år här borta. Så snälla, lägg en snabb minut på att rösta på min blogg och ni hade gjort min dag!
 
Ni är grymma, pussar!
 
 
Travel Blog Awards 2013! Fynda ett Hotell stockholm billigt så sparar du pengar!

Last show + All nighter

Igår hade vi alltså vår sista show med Guys and Dolls och även om det var väldigt kul var det också väldigt sorgligt! Varje gång vi skulle gå upp på scenen sa vi saker som "nu är det sista gången vi skriker Taco Bell under Havanna" eller "nu är det sista gången vi strippar i Take Back Your Mink" (ja, vi tog faktiskt av oss kläder under den dansen lol). Har jobbat med så otroligt talangfulla människor de här månaderna och vi har tillsammans gjort en grym show som alla har älskat att se! Att inte ha rehearsal med dom framöver kommer kännas väldigt tomt! En del av dom kommer jag ha kontakt med och träffa samt att jag har lektioner med en del men andra kommer jag bara säga hej till i korridoren, om ens det. Freshmens är ju i en separat byggnad så chansen att jag ser dom är tyvärr väldigt liten vilket är stört tråkigt...
 
Showen igår gick i alla fall väldigt bra, kändes att alla var taggade på att göra sitt bästa nu när det var sista gången och allt flöt på grymt! Eftersom det var sista kvällen var det prank night så hände en del grejer på scen som vi visste inte skulle hända egentligen men som publiken inte visste om och bara tyckte var roligt. Vi Hot Box Girls tog och pekade på Mr Abend som dirigerar bandet under tiden vi tog av oss kläderna på scenen och gud vad kul det var att se honom försöka hålla masken!
 
Efter showen och hälsningarna från publiken så var det dags för oss i castet att ha all nighter. Bandet och Tech crew var också inbjudna men Tech höll sig för sig själva och tror bara det var fem personer från bandet som var där. Vi hade i alla fall otroligt kul, hade dansparty, sjöng karaoke, lekte zombie och massa annat. Jag hade med mig djungelvrål som jag bjöd folk på, roliga reaktioner som vanligt och jag filmade faktiskt med min kamera den här gången så kan lägga upp ett filmklipp på när folk smakar det! Det sista vi gjorde var att ha circle-time vilket tog typ två och en halv timme för alla men som var otroligt mysigt och ledde till många tårar. Vi gick runt i hela ringen och alla fick några minuter att prata, säga saker till folk eller bara allmänt till hela castet. Särskilt för the seniors som har gjort det här under några år nu var det otroligt känslosamt men det var en bra avslutning på hela grejen. I torsdags fick vi dessutom bilder med castet som alla signerade, tänkte lägga upp en bild på den så ni får se hur det ser ut för jag fick otroligt många gulliga hälsningar på den.
 
Kom hem så jag somnade vid klockan 8 på morgonen och sov sedan tills hunden skällde och väckte mig. Låg dock kvar i sängen tills klockan var typ halv 3 och kom upp och var helt död. Skypeade en sväng med mormor och morfar då det var ett tag sedan men annars har jag inte gjort någonting idag mer än att titta lite på OS och bara slappa. Är fortfarande sjukt trött så tänkte ta och lägga mig snart så jag orkar med morgondagen med skola och practice. Och tyvärr då ingen rehearsal....
 
Blir bara mobilbilder idag också då jag är alldeles för trött för att föra över bilderna från kameran och redigera dom så det kommer vid ett senare tillfälle, kanske imorgon eller något. Vet att nästan alla mina inlägg det senaste har handlat om Guys and Dolls men har bara två plus videon kvar för er nu så sedan slipper ni det! Ha ett grymt lov nu vänner, pussar!
 
Me and TMoz, love! Best Choir teacher I could have had - Me and Ashley - Me and the star Adelaide (Hunter)
Me and vår director Ms Schmidt + Har blivit alldeles för amerikaniserad och tar alldeles för många selfies...

One last night with Guys and Dolls

Ikväll är det dags för sista showen med Guys and Dolls och jag är ganska säker på att det kommer bli mycket tårar ikväll! Vi har jobbat så otroligt länge med den här showen och det faktum att vi bara har en föreställning kvar är otroligt tråkigt!
 
Ska upp till skolan vid fem och har bara ägnat dagen åt att slappa samt skypea med familjen där hemma. Vi snackade hemresa och jag kan helt ärligt säga att tårarna började rinna när jag tänkte på att lämna alla fina människor jag har träffat här borta och åka hem. Och då har jag ändå fyra månader kvar, kan inte ens tänka mig hur tufft det kommer bli när det väl är dags! Har otroligt mycket skoj framför mig de kommande månaderna och jag ska bara njuta så mycket jag kan och försöka att inte tänka på att hemresan kommer närmre och närmre för varje dag.
 
Hur som helst, till gladare saker! Ikväll efter showen har vi tillsammans med både cast, band och tech crew en all nighter på skolan likt den vi hade med choir och band fast inte riktigt lika organiserad. Tror hur som  helst att det kommer bli väldigt kul och antagligen också ganska sorgligt. All nightern slutar klockan 7 imorgon bitti så imorgon kommer det bara bli sova och slappa, kommer antagligen inte orka göra särskilt mycket mer.
 
Imorgon åker Bankerydsgänget till Trysil och trots att jag är den som befinner mig på andra sidan Atlanten är jag lite avundsjuk, blir första gången på sju år som jag inte åker iväg vilket känns väldigt konstigt. Men jag kommer finnas på plats igen nästa år, Trysil är och kommer alltid vara en av mina favoritveckor varje år!
 
Nu måste jag börja göra mig i ordning, ha det fint vänner! Pussar!
 
Instagrambild på mig och my Hot Box Girls från gårdagens show

Show numero 2

Drog mig iväg till skolan idag men gick hem efter lunch då jag var så stört trött. Kom in till yearbook och ms Wagner kastade bara en blick på mig innan hon frågade om jag ville ta en nap. Omg YES, tog en av hennes hoodies och la mig i ett hörn i datarummet och sov fram tills Kelsie väckte mig två minuter innan klockan ringde. Kände dock att det var lika bra att jag åkte då jag ändå var för trött för att göra något i någon av mina klasser.
 
Här i USA är det dock inte lika smidigt som det är hemma om det är så att man vill lämna tidigare eller sjukanmäla sig. Hemma ringer man bara själv och skriver in sitt personnummer och så är det klart. Här måste en förälder ringa in och man måste sedan gå till the attendance office med sitt skol ID och få en lapp som de signerar för att visa att man har tillåtelse att lämna skolan. Här i USA har man verkligen ingen frihet i skolan över huvud taget, det är antagligen det jag saknar mest med gymnasiet.
 
Åkte hem och sov samt såg en film på datorn och sedan var det dags att åka tillbaka till skolan för en andra show. Mer folk i publiken än igår och allt flöt på smidigare, sjukt kul var det verkligen! Älskar danserna vi gör och allt är bara så stört skoj! Gjorde traditionerna igen före showen, den här gången skulle vi dock ge en komplimang till personen bredvid oss i ringen i stället för att säga vad vi var taggade på. Slutade med att i princip alla grät vilket inte direkt var tanken, älskar hur sjukt tighta vi har blivit i castet! Så stört härliga människor allihopa!
 
Showen flöt på bra som sagt och precis som vanligt var danserna med mina Hot Box Girls dom som var roligast! Efter showen hade dom candlelightning utanför skolan för Eric som dog förra helgen. Utanför skolan har de en stor sten som de målar om varje gång det händer något, oftast är det något roligt som har hänt men det här året har stenen målats om fyra gånger i minne till de som har dött från förra årets avgångsklass. Var faktiskt ganska många som var där trots kylan, Mixed Varsity sjöng en sång och sedan lämnade folk ljus, sjukt fint verkligen!
 
Efter det åkte vi vidare till Coney Island där vi hade dagens after glow och det var riktigt skoj! Imorgon ska jag sova ut och bara slappa hela dagen innan det blir dags för vår sista show på kvällen. Sorgligt verkligen, vet inte riktigt vad jag ska göra med mitt liv när jag inte har sena rehearsals varje dag! Hoppas i alla fall att ni har haft en grym dag vänner, samt att ni får ett grymt sportlov! Pussar!
 
Selfie + Me and Nick
Me and Britney + Me and Canada + Me and Leah

Guys and Dolls Video

Som en del läsare kanske kommer ihåg så postade jag i samband med auditions till musikalen en video som Rami hade gjort. Nu har han även gjort en kort video från showen så tänkte att jag lägger upp den också! Ni ser mig som tjejen Rami stjäl en väska av, alltså i brun hatt, hög kjol och brun blus, samt som en av de gulklädda Hot Box dansarna. Ni ser mig faktiskt även på stillbilden tillsammans med Kate! Är med i lite andra scener också men där hinner ni inte riktigt se mig.
 
Blir väldigt mycket Guys and Dolls uppdatering nu men är bara två dagar kvar och sen är showen över så då slipper ni det!
Här har ni videon i alla fall, enjoy!
 
 

Premiärkväll

Så var det dags för det vi i castet har jobbat för sedan september, premiärkvällen för Guys and Dolls! Sån sjukt bra kväll var det verkligen, vi hade grymt kul allihopa och showen gick jättebra.
 
Åkte hem direkt efter skolan för att ta en nap och ladda om innan jag behövde vara tillbaka på skolan vid klockan 5 för att byta om samt fixa hår och makeup. Kvart över sex var vi alla klara och det var då dags för de olika traditioner som de har före varje show. Vi började med att Gino höll ett litet tal och sedan dansade vi loss till Pokémon soundtracket. De berättade inte för oss nya vad traditionerna var så vi hängde bara på och efter Pokémon-dansen sprang alla killar iväg och ställde sig i en rad för att slå på skåpen och efter ett tag sprang vi tjejer efter, och det var här traditionen kom. Vi skulle nämligen springa hela raden ner och slå alla på rumpan för att sedan ställa upp oss längre ner i korridoren och det var då killarnas tur att göra samma sak. Konstig men kul tradition haha! Sedan körde vi bönering samt en ring med Mr Moses, Ms Schmidt och Mr Roman där vi alla fick säga vad vi var mest taggade på inför kvällen. Sedan gick vi och la oss under "the blue lights" på scenen, kramade alla lycka till och sedan var det bara att köra!
 
Lite missöden precis som det alltid blir, en dörr ramlade på scenen, en av våra leads fick ett sammanbrott samt att någon ramlade på scen och skadade knät (knäet??) men de numrena jag var med i gick faktiskt riktigt bra och vi satte alla danser så det var otroligt skoj! Hela kvällen var bara så otroligt skoj, älskar mitt cast och vi har blivit otroligt tighta allihop och vi har så stört kul ihop! Flera av mina vänner från laget var där så gick ut och kramade om dom efteråt och alla tyckte showen var väldigt bra vilket var kul att höra! Min familj var även dom där idag och min värdmamma gav mig blommor, sjukt gulligt av henne verkligen!
 
Efter showen så hade vi after glow med hela castet på Orange Leaf, helt klart bästa stället att ha after glow på! Dom fixade pizza åt oss och sedan fick vi i princip äta hur mycket frozen youghurt vi ville, stört gott! Imorgon har vi after glow på Leo´s och på lördag är det all nighter med både castet, bandet och tech så kommer bli riktigt skoj!
 
Funderar helt seriöst på att skippa skolan imorgon då jag kommer få typ fyra timmars sömn men man missar ju så sjukt mycket här borta om man stannar hemma en dag så får se hur jag gör. Vi får i alla fall hela 3rd hour till att sova (eller ja, göra läxor då jag inte har gjort någonting inför mina klasser imorgon) och sedan åker jag hem direkt efter skolan så hinner sova lite innan det är dags för show igen på kvällen. Nu blir det sova för min del i alla fall, bjuder på tre mobilbilder från kvällen så länge så får ni bättre bilder senare. Har min kamera backstage då jag fotar till yearbook med den så kommer ha en hel del bilder att bjuda på! Hoppas ni har haft en bra dag vänner, pussar!
 
Me and Sarah + Me and Brennan

Bild från after glow @orangeleaf

Fråga med ett Svar

Fick en fråga i en kommentar så lägger upp den i ett inlägg som vanligt. Och precis som vanligt är det bara för er läsare att ställa frågor om ni undrar något, är säkert flera av er som är mitt inne i ansökningsprocessen  just nu och jag vet att det är väldigt mycket att fylla i och hålla koll på!
 
Hej!
Är fett sugen att åka till USA ett år. Mitt problem är att jag redan går i ettan och därför måste åka nästa år. Jag vet inte hur jag ska kunna få tag i så mycket pengar på så lite tid. Har du några förslag? (Behöver ju kunna betala av alla avbetalningar så att säga). Grym blogg btw!
För det första så behöver du ju faktiskt inte åka nästa år, jag valde att åka efter trean i stället just för att jag visste att jag inte skulle få ihop pengarna i tid till att åka efter ettan. Kan nu i efterhand säga att det är väldigt skönt att veta att jag bara kommer ha ett år kvar när jag kommer hem, två hade känts väldigt segt! Men om du inte har möjlighet att åka efter tvåan så får du helt enkelt jobba stenhårt de få månaderna du har på dig att betala. Har du ett jobb så försök ta så mycket extra pass som möjligt och spara hela lönen direkt på ett sparkonto så du inte spenderar något av det. Spara så mycket du kan av ditt studiebidrag varje månad och lägg inte ut pengar på saker du kan klara dig utan. Sälj saker på blocket osv som du inte längre behöver, stå på loppis osv. Har du tur kanske du kan hitta några stipendiefonder som tar emot ansökningar vid den här tiden på året. Kanske kan du låna pengar av dina föräldrar och sedan jobba så du kan betala tillbaka det under sommaren. Att få ihop hela avgiften kan nog tyvärr bli ganska svårt, tog ett bra tag för mig, men du kan nog komma en bit på vägen i alla fall under det halvåret du har innan det är dags att åka! Åker du efter tvåan i stället så har du gott om tid på dig att få ihop hela avgiften. TACK så mycket och lycka till!

The universe is change; our life is what our thoughts make it.

Som sagt hade vi show för en middle school (Michaels faktiskt) samt några klasser från Dakota på förmiddagen idag och det gick riktigt bra! Vi gjorde bara en 45min show med några dansnummer men det var lyckat och det var gött att få göra en liten mindre show före premiären imorgon. Är otroligt taggad verkligen! Gino kommer äntligen tillbaka imorgon och vi är redo att köra allihopa, är så otroligt go stämning i castet just nu och det är så stört gött!
 
Under 5th hour idag så gjorde Mr Sibley (rektorn) ett announcement att vi skulle sluta skolan tidigare vilket möttes med jubel i klassrummet. Så i stället för att sluta 2.11 slutade vi vid 1.40, en halvtimme tidigare alltså vilket var väldigt skönt. Anledningen var att det hade snöat stört mycket under hela dagen och då vi delar bussar med middle schools i distriktet och det skulle ta längre tid än vanligt för bussarna att lämna av folk så lät de oss gå tidigare så bussarna kunde hålla tiderna. Middle Schools och Elementary Schools börjar och slutar nämligen skolan senare.
 
Eftersom jag inte hade rehearsal idag (våra order var att gå hem och sova i stället) så gick jag till practice, enda gången den här veckan jag har möjlighet att göra det och det var riktigt gött att springa faktiskt. När man springer varje dag blir det ibland ganska segt men nu när jag inte har gjort det på några (lol 2) dagar så är det betydligt skönare! Gött att träffa laget också, som vanligt. 14 personer från laget kommer och kollar på showen imorgon så de kommer ta upp en hel rad, otroligt gulligt av dom att komma tycker jag. Även Eddie och Zar (coacher) kommer vilket är väldigt skoj!
 
När jag kom hem från practice så följde jag mr Moses och Ms Schmidt´s order och sov och slappade resten av dagen. Såg nya avsnittet av PLL som jag missade igår och fixade lite bilder som jag hade lovat att göra till några i yearbook men annars har jag i princip bara sovit och det har varit otroligt skönt, behövde verkligen det! Imorgon så är det showdags, efter allt jobb vi har lagt ner är det dags att köra och det känns helt sjukt! Kommer åka hem direkt efter skolan då jag måste vara tillbaka vid 5 så det är ingen idé att gå till practice.
 
Nu är det dock dags för mig att sova så jag är pigg och taggad på show och skola imorgon. Hoppas allt är fint med er vänner, pussar!
 

Take back your mink, take back your pearls

Klockan är nu fem i tolv och jag kom precis ut ur duschen och ska nu sätta mig med läxor. Ganska övertygad om att jag kommer somna innan jag ens kommer halvvägs så i värsta fall får jag ta och göra klart det under lunchen imorgon.
 
Skoldagen flöt på som vanligt med lektioner som gick smärtfritt och en helt okej lunch. Under 3rd hour så sjöng vi upp allihop tillsammans plus hade massagetåg (skojar inte, lätt bästa tiden på hela dagen!) och sedan fick vi som var med i musikalen antingen göra läxor eller ta en nap medans de andra fortsatte jobba med vår nya sång. Älskar Mr Moses, så otroligt skönt det trots att vi fick ligga på golvet. Halvsov i princip alla klasser dock ska jag erkänna, är man trött så är man.
 
Under vår första genomgång på rehearsal idag så hade vi massa söta äldre människor från ett seniorboende som var och kollade, otroligt gulliga var dom verkligen och det märktes att de uppskattade showen vilket var väldigt kul! Vi käkade och gjorde sedan en andra genomgång, båda gick väldigt bra och vi känner oss redo för show på torsdag. Men precis som man märkte tidigare så är det här inte riktigt vår vecka så självklart måste det ju hända något idag också, och den här gången var det stulna mobiler. Tre mobiler blev stulna men tack och lov så var rektorn kvar så de kunde kolla på övervakningsvideon (yes, de har övervakningskameror över hela skolan) så de kunde se vem som hade snott dem. Det var tack och lov ingen i castet utan en freshmen som på något sätt hade kommit in backstage och lyckats ta dom. Men ja, händelserika dressrehearsals so far kan man ju säga!
 
Imorgon så blir vi dismissed from 1st hour klockan 8 då vi ska ha föreställning för en middle school samt några av Dakotas klasser, vi ska inte göra hela showen då den är alldeles för lång utan bara några av danserna och sådär. Behöver inte gå tillbaka till class förräns 11.30 vilket för min del innebär lunch så missar större delen av skoldagen, helt okej för mig! Sedan tror jag inte vi har rehearsal imorgon utan jag kan gå till practice, ska bli skoj att träffa laget igen! Såg dom i söndags men känns ändå som evigheter sedan!
 
När jag kom hem från rehearsals idag såg jag ett litet paket i köket som bland annat innehöll choklad och en teckning från min lillasyster. TACK Johanna, det där gjorde verkligen min dag när jag kom hem och var stört trött! Nej nu ska jag ta och börja med min engelskaläxa så jag kan få lite sömn i natt i alla fall. Hoppas allt är fint med er vänner, pussar!
 
Me and Kate in our Bushel and a Peck costumes, love them and her!

Bruno Mars under Super Bowl

Här har ni hela Bruno Mars framträdande från Super Bowl i söndags. Lite inslag från The Red Hot Chili Peppers också men de är inte den viktiga delen utan det är Bruno Mars. Riktigt grymt var det verkligen!!
 

It has been a rough day...

Idag har det varit en riktigt tuff dag under rehearsal av två anledningar. Själva skolan flöt på fint och sedan hade vi rehearsal från 2.30 till 10.20, behöver kanske inte ens säga att jag var d ö d när jag kom hem!
 
Anledningarna till att rehearsal var extra tufft idag var dels att en av våra leads, Gino, har blivit avstängd från skolan i tre dagar. Tack och lov så räknade dom idag så han kommer vara tillbaka i tid till showen på torsdag men han kommer missa alla dressrehearsals vilket verkligen kommer göra det tuffare för honom. Anledningen till avstängningen känner jag inte att jag behöver ta upp såhär i bloggen men jag kan säga att det egentligen inte var något olagligt han gjorde utan det råkade bara gå emot en av skolans alla regler och hemma i Sverige hade det inte ens varit en big deal. Men på ett High School med övervakningskameror och security gards är det tyvärr en annan sak.
 
Den andra anledningen var att en kille från förra årets avgångsklass gick bort igår i en snöskoterolycka. Han var en del i skolans musikaler de åren han gick här och han var även med i skolans band vilket gjorde att många i castet och orkestern kände honom och det var givetvis otroligt tufft för dom under hela dagen. Eric som han hette var fjärde personen från förra årets avgångsstudenter som har gått bort under de månaderna jag har varit här vilket nästan är skrämmande. Det har varit överdoser, bilolyckor och nu då en snöskoterolycka, och det faktum att de alla var i min ålder gör att man verkligen börjar tänka och blir mer tacksam för det man har och de människorna man har omkring sig.
 
Så ja, tuff rehearsal idag som sagt. Det har trots alla motgångar gått riktigt bra och jag tror vi kommer ha en riktigt bra show nu till helgen! Under tiden Gino är borta så har Mr Roman, vår director, hoppat in då han spelade Nathan Detroit i en uppsättning för sisådär 15 år sedan och alltså kan rollen. Det är dessutom han som har blockat i princip alla Nathans scener så han vet hur det ska vara. Är riktigt taggad på show, castet har blivit som en andra familj och vi har så otroligt kul tillsammans, ska bli otroligt tråkigt när allt är över sedan. Men samtidigt ska det bli så otroligt kul att få visa upp alltihop! Ca 15 av mina vänner från cross country kommer och kollar på torsdag, så otroligt glad över att dom är så gulliga och vill komma och kolla!
 
Nej nu ska jag ta och sova, har egentligen en historieläxa som var due för typ en vecka sedan men tror kanske att Mr Moses kommer ge oss tid att göra läxor och sova under 3rd hour så kan förhoppningsvis göra den då. Fattar den inte riktigt så kan se om någon kan hjälpa mig med den också. Ha det fint vänner, se till att ni tar vara på alla ni har omkring er då man inte vet hur lång tid man har. Love you all, pussar!
 
Shoutout to my Amazing family, love and miss you so much <3

Super Bowl 2014

Så har jag nu upplevt den otroligt amerikanska grejen Super Bowl, den stora footballsfinalen i USAs professionella serie. Super Bowl är den tiden då flest amerikanare tittar på tv, i princip hela landet sitter och kollar på matchen och det är en väldigt big deal här borta.
 
I år var finalen mellan Seattle Seahawks och Denver Broncos, Seahawks vann ganska stort med typ 43-8 eller något sånt vilket inte uppskattades direkt då typ alla där jag var hejade på Broncos förutom två. Var som sagt på ett castparty hemma hos Brittney, hela castet var inte där men vi var ett gäng i alla fall och det var otroligt kul! Var första gången jag var hemma hos Brittney då jag missade julfesten i december och deras hus var verkligen sjukt fint!
 
Under Super Bowl har de i halftime alltid en artist som framträder, i år var det Bruno Mars och det var verkligen helt stört bra! Vi tjejer låg i en hög och dog, riktigt grymt var det! Förra året var det dock Beyoncé och det hade tydligen varit ännu bättre (of course, I mean she is the Queen) men Bruno Mars var inte helt illa det heller. När han sjön Just The Way You Are så spelade de upp hälsningar från militären där de hälsade till sina familjer hemma i USA, ännu ett tecken på hur stor del militären är för amerikanare och hur stolta de är över det militären gör.
 
Och sedan då till den andra stora delen av Super Bowl, reklamen! Är typ lika många som kollar på Super Bowl för reklamen som det är folk som kollar för själva matchen. Just för att det är så otroligt många som kollar på Super Bowl är det extra dyrt att visa sin reklam under matchen och de flesta företagen gör därför lite extra roliga och bra reklamer. De flesta var inget speciellt men fanns en del bra faktiskt, ska se om jag kan hitta dom på youtube så jag kan lägga upp dom här. Nästan alla reklamer var för bilar eller öl men fanns lite annat också.
 
Imorgon väntar skola och dressrehearsal, vilket i princip innebär att jag kommer vara i skolan mellan 6.45 och 11. Tagget på det alltså! Men det är inte långt kvar till show nu så det är bara att kötta. Hoppas ni har haft en grym helg finingar, pussar!
 
Me and Canada + Me and Spencer
Hela gänget framför tvn (och ja, dom hade fortfarande uppe julgranen...)

Slutspurten - jag behöver er hjälp!

Man kan nominera fram till 4 februari, det är alltså slutspurten nu innan de med flest nomineringar går till finalen. Ni som inte redan har gjort det, snälla tryck på bilden nedan och gå in och nominera mig i kategorin Bästa USA-blogg, det hade verkligen betytt otroligt mycket för mig!! Det tar verkligen bara två minuter, skriv bara in Sara Utbytesstudent som namn samt min bloggadress (sarasusa.blogg.se) och du är klart, enkelt och jag skulle bli otroligt tacksam om du tog dig tiden till att göra det!
 
Till er som redan har nominerat, TACK så otroligt mycket! Betyder otroligt mycket för mig att ni gillar det jag gör, utan er läsare hade det inte varit lika roligt att blogga.
 
 
Travel Blog Awards 2013! Många hotell i Barcelona har riktigt fina priser!

Skillnader Sverige - USA part 3


Då de här inläggen har varit uppskattade tidigare tänkte jag köra ännu ett med lite nya skillnader jag har upptäckt här borta. Vill återigen påpeka att det här är skillnader som jag har upptäckt här i Michigan och på Dakota, kan vara annorlunda på andra håll i landet.
 
* Alla i min ålder här har sin egen bil. Det är inte så att de bara lånar föräldrarnas bilar eller sådär som det ofta är för mina vänner hemma i början när de får körkort utan här är det inte ovanligt att få en bil när man fyller 16. I princip alla mina vänner här med körkort har egen bil.
* Free refill på dryck. På nästan alla restauranger samt på bio osv så är det free refill på all dryck, på bion får man även free refill på popcorn och slurpees osv.
* Automatiskt lås på bilar. När bilarna här kommer upp i 20 miles/hour så låser sig dörrarna automatiskt. Alla bilar har dessutom ett jättehögt ljud när man låser dom utifrån vilket skrämmer mig typ varje gång.
* The North Face. Alltså jag lovar, finns inte en enda elev på Dakota (bortsett från mig då) som inte äger en The North Face jacka eller fleece, ALLA har dom och de har på sig dem hela tiden. Även nu under vintern när vi har haft -20C vid flera tillfällen.
* Bättre på komplimanger. Amerikanare är överlag betydligt bättre på att ge varandra komplimaner när det gäller allt, utseende, kläder osv osv. Man blir dessutom kallad för sweety, honey, babe osv hela tiden.
* Inga vinterdäck. Rent livsfarligt här i en stat som Michigan där dom i år slog rekordet för mängden snö de någonsin har fått i januari. Inte konstigt att det sker så otroligt många bilolyckor när det är en massa 16åringar som glider omkring på vägarna utan riktiga däck!
* Spanska skyltar. På många skyltar här så står det både på engelska och spanska. Det är ännu mer i staterna närmre gränsen till Mexico men vi har även en del sånt här uppe i norr.
* Snowdays. Gotta love snowdays och att slippa gå till skolan när det är iskallt eller sjukt mycket snö ute. De flesta av våra snowdays har varit på grund av kylan och inte snön, hur mycket som behövs för snowday beror väldigt mycket på stat och vad de är vana vid att få. Här krävs 6-8 inches och i en del stater räcker det med 0.5.
* Billigare att gå på bio. För mig som älskar film så älskar jag verkligen hur billigt det är att gå på bio här! Betalade för mig och Brennan förra gången vi gick (vi kör varannan gång lol) och betalade då mindre för två biljetter än vad jag skulle ha gjort för en biljett hemma i Sverige. Går man innan klockan 5 så är det dessutom ännu billigare, då ligger det runt 35kr för en biljett vilket är ganska stört om man jämför med hemma!
 
Hoppas att inlägget uppskattades, har en lista på min mobil som jag uppdaterar varje gång jag kommer på något speciellt så gör inlägg när jag har fått ihop några grejer. Funderar på att göra ett separat inlägg om skillnader i skolan i Sverige och här i USA, det är dock typ allt så hade blivit ett långt inlägg men om det skulle uppskattas kan jag försöka fixa det!

Do you want to build a snowman??

Borde fixa nya bilder på mig och mina vänner här alltså men för nya läsare är den ju ny i alla fall ;) Me and Brennan who I was hanging out with today
 
Somnade ifrån uppdateringen igår så blev inget inlägg, ledsen för det! Dagen bestod i alla fall av skola och sedan rehearsal 2.30-9. Höjdpunkten under rehearsal var helt klart att Orange Leaf ringde och frågade om de fick komma med frozen youghurt till oss allihopa, vår director Ms Schmidt sa såklart ja till det så dom kom förbi skolan med gratis frozen youghurt. Hur grymt?! Typ bästa på länge!
 
Annars hände det inte så mycket spännande varken i skolan eller under rehearsal, vi har fortfarande en hel del kvar att jobba på i musikalen (och tre rehearsals kvar...) men tror det kommer bli en riktigt bra show! När vi var klara vid nio blev jag upphämtad av Sarah och Brad och vi åkte till bion för att titta på That Awkward Moment, så stört.bra.film! Kan inte hitta någonstans om den kommer komma ut på bio i Sverige men om den gör det, gå och se den! Sjukt rolig var den, så rekommenderar den verkligen.
 
Under tiden jag var på bio med Sarah och Brad igår smsade Brennan mig och frågade om jag ville hitta på något idag så efter att jag och Lisa åkte och fixade en bodysuit som jag behövde till musikalen så kom han och hämtade upp mig. Vi fortsatte vår tradition och gick på bio, vi såg Frozen som jag har velat se väldigt länge nu och den var verkligen riktigt bra!! Sitter och lyssnar på soundtracket nu and I love it! Älskar fortfarande Disneyfilmer trots att jag är 18. Vi gick på en tidig föreställning så efter att ha suttit och snackat i hans bil på min uppfart i typ 30min bestämde vi oss för att åka och köpa Slurpees och sedan hängde vi hemma hos honom tills han behövde dra iväg på en familjefest. Vi hade riktigt skoj så det var en lyckad dag!
 
Väl hemma har jag inte gjort sådär jättemycket, slappade och såg på film med Lauren. Imorgon blir det skolan för practice vilket jag kan behöva, fick in 8,5miles under the snowdays men behöver ju egentligen få in betydligt mer än det. Brennan smsade och sa att jag skulle ta med badkläder imorgon då vi kanske ska bada i skolans pool efteråt, vore skoj då jag har missat de andra gångerna de har gjort det. Samtidigt fasar jag lite för det mest för att jag som aldrig brukar ha några överdrivna kroppskomplex har börjat få panik över att jag har gått upp i vikt här. Är inte mycket men jag kan se det, så när musikalen är över blir det hårdträning inför Hawaii. Kan säga att det händer alla utbytesstudenter här borta men det gör inte att det känns särskilt mycket roligare.
 
Annars imorgon är det dags för Super Bowl, den stora fotballsmatchen där de visar reklamer värda miljontals dollar. Bruno Mars ska dessutom framföra vilket ska bli kul! En av alla typical american things som jag har sett fram emot att få uppleva här borta! Som det ser ut så kommer jag nog åka hem till Brittney där vi kommer ha ett litet castparty, titta på matchen och ladda inför sista musikalveckan.
 
Hoppas ni har haft en bra fredag och lördag vänner, pussar!
 
 

RSS 2.0