Frågor och Svar

Hittade din blogg lite halvt spontant men har verkligen fastnat för den! 
Jag har några frågor som jag har undrat om så länge och skulle bli så glad om du kunde svara på dem! :) 
1. Vad är skillnad på en public school och en private school? Är det lika lätt/svårt att få bra betyg? 
2. Om vi säger att jag har C i något ämne i Sverige, vad motsvarar det i Usa? Som jag förstod så är det mycket lättare att få bra betyg i Usa?! 
3. Skulle vara så snällt om du orkade förklara lite skillnader mellan betygen osv :)
1. En private school i USA är ju då privat och dom måste man ofta betala för att gå på och de har ofta lite högre standard än public schools. Vet inte särskilt mycket om private schools så kan inte säga något om betygen tyvärr!
2. Ett C hemma i Sverige motsvarar ett B här i USA om man ska översätta efter tabellen jag fick av YFU innan jag åkte. Det är sjukt mycket lättare att få bra betyg här i USA än det är i Sverige, sättet deras skolsystem fungerar och allting gör att det inte är svårt att få bra betyg om man bara försöker. 
3. I Sverige har vi ju betygsskalan A-E och F är underkänt, i USA är det främst A, B och C som är godkänt, ligger man på D+ klarar man fortfarande klassen men får du ett D eller F (de har inget E som betyg) betyder det att du failar klassen. Dom använder ju sig dessutom av + och - när det gäller alla betyg. Hela systemet är grundat på procent, olika assignments är värda olika poäng och sedan beroende på hur många poäng du får så räknas det ut en procent och det är det betyget du får för just that assignment. För att få fram slutbetygen så räknar man ut en procent med antalet poäng som man kunde ha fått under året samt hur många poäng du har fått, och den procenten visar vilket letter grade du ska få. Beroende på vilken klass man har så ligger procenten för de olika betygen olika, i en del klassen kan 93% betyda ett A och i andra kan det vara ett A-, det beror lite på hur svår klassen är. Prov, läxor och finals tar upp olika procent i slutprocenten också, vet inte riktigt hur det räknas ut dock. 
 
Får du bestämma själv när du ska åka hem? T.ex om du skulle åkt hem en vecka efter du slutade skolan eller om det ska vara exakt 10 månader, med tanke på att du bokade flygbiljetter själv.. :)
När man åker med YFU från Sverige till USA från man boka sin flygbiljett själv vilket innebär att man kan bestämma själv hur länge man vill stanna efter att skolan slutar samt hur tidigt man vill komma i början av året. På det visumet vi har får vi stanna till 29e juni om vi inte förlänger så genom att åka hem 28e så stannar jag ju i princip så länge jag kan. Åker man med andra organisationer bokar de biljetterna åt en och då åker man ofta hem en vecka efter man slutar skolan.

Kommentarer
Postat av: Nathalie

Tack! Har undrat om det jätte länge och nu fick jag äntligen ett bra svar!

Svar: Inga problem! Hör av dig om du undrar över något mer!
Sara Tyngel

2014-06-02 @ 20:01:51

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0