Day 2 - Dry Day

Måndagen var en dry day vilket innebar att vi inte badade någonting utan vi åkte runt med bussarna till olika ställen på ön. En av mina favoritdagar faktiskt, älskade the Polynesian Culture Center och det andra vi åkte omkring till!
 
Vi började med att åka till the State Capital Building som till skillnad från byggnaderna i de andra staterna var tänkt att den skulle se ut som en vulkan och den hade därför en öppning i taket i mitten. I alla andra stater är de byggda för att se ut som en miniatyr av the White House. Sedan gick vi till en byggnad som jag har för mig var Hawaiis slott på tiden det var en Monarki och sedan var vi även vid någon annan viktig byggnad som ni kanske känner igen som polisstationen i Hawaii 5.0. Förövrigt säger man Hawaii 5.0 då Hawaii var USAs stat nummer 50, lite fakta såhär mitt i inlägget.
 
Efter det åkte vi en ganska lång tur och dunkade musik tillsammans med vår busschaufför Guy som även fungerade som DJ för att sedan komma fram till Dole Pineapple Farm. Jag vet inte vart jag har fått det ifrån men jag trodde ananas växte på träd, men tydligen så växer de på marken. Mer fakta där ja, you're welcome. Vi kollade mest runt i souvenir shoppen samt gick och köpte pineapple icecream vilket verkligen var så stört gott! Det var någon specialglass utan mjölk i och den bestod till större delen av färsk ananas och det kan vara godaste glassen någonsin. De flesta av oss köpte vanliga små glassar i något som var likt vanliga bägare samt hade färsk ananas runt det men Nan Jiang från China körde på stort och köpte en hel pineapple float. Det var i princip en halv ananas fylld med glass toppad med tre olika sorters såser, stört stor och jag fattar inte hur han fick i sig den! Han satt dock vi vårt bord och vi fick hjälpa honom att käka på slutet då glassen höll på att smälta bort.
 
Därefter åkte vi till en typisk surftown som jag nu tyvärr har glömt bort namnet på, liten och sjukt mysig var den i alla fall. Stranden vid samhället eller vad man nu ska kalla det var den som används vid inspelningen av Bay Watch och det var riktigt fint där! Vi käkade lunch och gick runt och kollade, var bland annat inne i den första surfshoppen på ön och lite sådär.
 
Mätta och glada åkte vi vidare till en famous surf beach, dom har flera stora surfing tävlingar där och vågorna var verkligen enorma! Av den anledningen fick vi inte bada utan vi stog bara på stranden och kollade samt tog en massa bilder.
 
Sista stoppet för dagen blev the Polynesian Culture Center, ett center de har där man kan lära sig om kulturer från de olika polynesiska öarna. De som jobbar där är collegeungdomar som själva kommer från öarna men som studerar på Hawaii, och de måste hjälpa till på centret som en del i deras stipendie. Vi kollade på lite olika shower där vi lärde oss om olika kulturer, dansade hula-hula, paddlade kanot, såg en film och lite annat. Vi käkade Hawaiiansk buffé som dinner och det var riktigt gott verkligen. Som avslutningen så tittade vi på en stor show där de visade upp danser och traditioner som bröllop osv i en typ av pjäs fast utan repliker. Den var dock två timmar lång och alla var väldigt trötta vid det laget vilket var lite segt.
 
Totalt var vi borta från hotellet från 8.30-10.30 den här dagen så som ni förstår var vi alla riktigt trötta när vi kom hem! Sjukt bra dag dock, bjuder på en massa bilder från den här nedanför. Enjoy!
 
Nan Jiang - China, med sin huuuge pineapple float.
8 of the 11 Swedes - Me, Martin, Emil, Sophie, PJ, Caroline, Emma, Evelina
Team Scandinavia, Marthe - Norway, Me and Beate - Denmark
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0