Dakota High School - Home of the Cougars

Och så har vi då inlägget som jag vet att flera av er har längtat efter, inlägget om min blivande skola!
Jag kommer att gå på Dakota High School, home of the Cougars. Maskoten är alltså då en Puma, för er som inte vet vad det betyder!
 
Skolan har 2600 elever, och är alltså ganska stor (min nuvarande skola har 1500). DHS färger är grön, blå och grå/vit. Man börjar 7.15 varje dag (hej kom och hjälp jag kommer dö!) och slutar 14.11. Skolan börjar inte förräns den 3 september, men då try outs till sporter och liknande börjar den 14 augusti kommer jag nog att lämna Sverige runt den 8 agusti. Har inte bestämt det riktigt med värdfamiljen än, men verkar som det kommer bli runt den veckan.
 
Skolan kommer placera mig som Sophmore vilket suger så bövla hårt! Men det är tydligen någon lag i Michigan på att alla utbytesstudenter måste placeras i 10th grade, så det är bara att acceptera! Men jag pratade med min värdmamma om det och sa att det var något jag verkligen inte var taggad på (dom eleverna kommer nämligen vara ca 3 år yngre än mig) och hon lovade då att jag i princip knappt kommer märka av Sophmore klassen. Jag är nämligen bara Sophmore på pappret, och annars kommer skolan att behandla mig som en Senior. Vilket innebär att jag kommer få ta graduation, gå på prom och hela den biten. Sjukt glad!
 
Eftersom skolan är så stört stor har den i princip allt när det gäller sporter och kurser. Hoppas på att få spela volleyboll, men då Dakota blev State Champions i volleyboll förra året är det nog riktigt svårt att komma med! Men skolan har tre lag, så förhoppningsvis kanske man har chans att komma med i något av lagen i alla fall. Sen har skolan football, basket, bowling, simning, softball, soccer, golf, ishockey, cross country, track, tennis osv. Väldigt många sporter alltså! När det gäller kurser så måste jag läsa engelska och amerikansk historia, men annars får jag välja hur jag vill. Då detta trots allt är ett break från min svenska skola ska jag försöka göra året ganska slappt. Går ju samhäll-media här hemma och är sugen på att ta några mediekurser som typ foto. Bra att ta klasser där man har chans att prata och lära känna folk också!
 
Har ni några frågor angående Dakota High School eller amerikanska skolan över huvud taget så är det bara att skicka en kommentar!
Lånade några bilder från DHS hemsida, enjoy!
 

Kommentarer
Postat av: Elise

Vad häftigt med en så stor skola och en sånt stort utbud av "classes". Vad surt att du blev sophmore.. Men får du ändå ta graduation som senior och gå på prom som senior och så? För de som är seniors då när du är där är ett år yngre än dej? Eller lika gamla? P.S Jättefin blogg!!!:)

Svar: Finns både fördelar och nackdelar med en stor skola, men jag kommer ju definitivt få uppleva riktig school spirit! Jag kommer få gå på prom och ta graduation med dom som är seniorer, och förhoppningsvis får jag även vara med seniors på tävlingar och pep rallys och sånt. Ska kolla det med skolan när jag kommer dit! Seniorerna nästa år kommer vara födda hösten 95 och våren 96, så det är ju både och eftersom jag också är född hösten 95 :) Tack så jättemycket!! :D
Sara Tyngel

2013-05-20 @ 18:31:08

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0